A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár – 2024 2. hét

2024 január 8-14.
 
A héten a Hold a csökkenő Nyilastól a növő Halakig ha
lad.   

Január 11-én Csütörtökön 12:57-kor pontosodik be az Újhold energiája a Bakban.

zöld napok a héten:  

 

A hét második felében, 11-én csütörtökön  pontosodik be az Újhold a Bakban. Az Újhold egy új ciklus, új holdhónap kezdete is egyben. A Bak hold a pontosság, a pontos tervezés, ütemezés és a kitartó munka ideje – remélhetőleg ez elkísér mindenkit ebben a kezdődő holdhónapban és segít túlélni lelkileg is ez az első, hosszú hónapot – aminek az első 3/4-e egyébként nem is olyan vészes egyéb bolygóállások szempontjából sem. A bakba lépett a múlt héten a Mars is, ami rájátszik erre a kitartó munkára. Jellemző lehet a fegyelmezettség. A hosszú távú célok kerülhetnek előtérbe. Ideális lehet a kihívást jelentő feladatok megoldására. Kerüld az impulzív döntéseket, törekedj stabilitásra, fokozatosságra a hónap folyamán. Ez segíthet a hónap végén is a nehezebb állásoknál majd,. 

A hét elején még csökken a hold, a héát második felében nőni fog, ennek megfelelően mozognak a természetben a nedvek is a növényekben és a környezetünkben, a szervezetünk is reagál rá. A Nyilastól a Bikáig felszálló ágban van a hold, vagyis a nedvesség felfelé áramlik, majd az Ikrekben vált át leszálló ágba.  

14-én a Merkúr is belép a Bakba így a kommunikációnk is ehhez igazodhat. A Bakhoz a struktúra, a célok, a karrier tartoznak főként, valamint a komoly döntések. Ezt most a többi bolygóállás és bolygókapcsolat is segítheti. Most bele lehet vágni komolyabb projektekbe, terveket készíteni. Ezen a héten egyébként gyorsan haladhatnak a dolgok. A már előre haladó Jupiter (dec 31 óta) jó kapcsolattal segíti a szerencsénket, a bőséget ugyanis a Nappal és a Marssal is trigonban van.

Ugyanakkor a Jupiter bőkezűsége lehet túlzó is néha, plána, mindez a Mars erejével, előre törésével megspékelve (esetleg fejjel megy a falnak). Sajnos az uralomban lévő Neputnusz most kedvezőtlen kapcsolatba kerül a Merkúrral és a Vénusszal – ez a gondolkodást és az érzelmeket érintheti, esetleg megtévesztés, ámítás, önámítás lehet belőle – mind érzelmi, anyagi és (pár)kapcsolati téren veszélyes üzem lehet ez, így legyünk résen, ki mire és mivel akar rászedni minket.  


 Hétfőn a Hold már a Nyilasban kezd, előző éjjel (22:08) lépett a jegybe és 10-én, szerdán hajnalban lép majd tovább. 

Utazni valamennyire jó lehet ez az időszak, ha valaki most indul vagy már hazafelé jön egy meghosszított hétvégéről, meghosszabbítva az üdülést – akinek belefér. Aki már elindult korábban, élvezze a pihenést. Alkalmas lehet sportra is, így aki síelni ment vagy megy, most ideális ez a két nap, de túrázásra vagy egyéb sportokra is. Nyilas testi szinten a csípőt és a combokat veszi célba, ezért ezt a területet mozgassuk át, de azért ne terheljük túl. 
Sportra azoknak is jó, akik nincsenek úton, stressz csökkentés céljával is érdemes mozogni. Szellőztessük ki a fejünket, és gondolkodjunk, ha már jár az agyunk, járjunk mi is egyet. Alkalmas wellnessre is, itthon vagy máshol is.

Fogyasszunk fehérjében gazdag ételeket. 

Aki már dolgozik, most talán optimistábban indul el, könnyebb, derűsebb lehet a hangulata. Sok iskolás is most megy első nap a téli szünet után és ez az állás átsegítheti őket is a kezdeten. Tervezzünk távolabbi jövőre és jótékonykodhatunk is. 

Alkalmas olvasásra, vizsgákra (egyébb hatások miatt is), vagy könyvtárba látogatni. Igyekezzünk optimistán állni a dolgokhoz, ugyanakkor ne bízzuk el magunkat (ne lőjjünk túl a célon).  

Jogi ügyek intézésére alkalmas a lehet ez a két nap, de a Neptunusz hatásait vegyük figyelembe (kvadrát), ne dőljünk be fondorlatos próbálkozásoknak, olvassunk el kétszer mindent, az apró betűket is és fontoljuk meg, mit írunk alá. 

Otthon alkalmas takarításra, főleg a kamrában, használjuk el, ami már kevésbé fér el, válogassunk abból, ami van, mielőtt lejárna a szavatossága. Építsük be a mindennapokba azt, ami van. 

Itt említeném meg: számos civil szervezet felhívja a figyelmet arra, itthon és külföldön is, hogy a lejárati dátum inkább  arról tájékoztat sok terméken, hogy jobb előtte elfogyasztani, de akkor sem romlik meg feltétlenül,, ha elmúlt az adott dátum. Sok száraz vagy hűtőben tartott termék, konzerv termék azután is még jó ideig biztonsággal fogyaztható: por állagú ételek vagy tészták, stb. legfeljebb veszít kicsit a színéből, vagy észre se vesszük. Ha nem molyos a gabona, a liszt, a pudingpor, száraztészta, hüvelyesek, stb. nyugodtan használjuk fel. A hüvelyeseket akár le is fagyaszthatjuk, így megelőzhetjük a nünükéket. Ezzel megelőzhetjük, hogy sok élelmiszer hulladék keletkezzen.

Talán még maradt a mélyhűtőben ünnepekről pár doboz maradék, építsük be a mindennapokba, ezzel is elejét véve a felesleges költekezésnek. (Pláne, hogy már a Szép kártyát nem lehet élelmiszerre fordítani).  Nézzük meg, mit rakunk a kosárba, olvassuk el az összetevőket, de ha lehet, inkább a hét elején vagy péntekig intézzük el a vásárlást, esetleg még szombaton. Tegyük be a mélyhűtőbe a megvásárolt áruból azt, amit tovább kell tárolni és írjuk rá a csomagokra, mi van bennük.

Alkalmas idő – különösen a Nyilas hold a jövőtervezésre (álmodozásra), nagyvonalú tervekre, és önálló, magasabb szintű tanulmányok megkezdésére, jelentkezésre, beiratkozásra. Könyvek, sporteszközök és felszerelés vásárlására.  

 Szerdán hajnalban (02:33) lép át a Bakba a hold és péntek hajnalig (04:01) marad itt.  Ebben a jegyben pontosodik be majd csütörtökön kora délután (12:57-kor) az Újhold, de még másnap is érezni lehet najd és akár előző nap is. Érezhetünk némi kimerültséget, de most a többi hatás ellensúlyozhatja ezt és kitartást, erőt adhat a teljesítéshez.  

  Alkalmas az időzítés a határidőnapló, a pénzügyek áttekintésére (figyelem, nem költésre!), olvasásra, a következő hét pontos megtervezésre,  listák írására.  Alkalmas idő valaminek a pontos megtervezésére (kivitelezésre most kevésbé).  Takarításra, rendrakásra, portalanításra, növényeket gondozhatjuk tápoldattal. Gondot fordíthatunk valamilyen rutinra, vagy annak bevezetésére, szokások, rutinok tervezésre, követők elkezdésére. (Ebben a Bak nagyon jó, a rutinokban, képes nagyon fegyelmezetten betartani az időhöz kötött tevékenységeket, vagy esetleg maga elhatározni ezeket, majd szigorúan véghez is vinni).  Szokáskövetőket már év végéig vagy akár a következő évre érdemes előkészíteni, 30, 60, 90 vagy akár 100 napos új szokás követőt elindítani.  (Bevallom, én ritkán csinálok ilyet, bár van Bullet Journalom évek óta a szokáskövetőket hamar abbahagyom, egyedül egy hangulat követőm működik többé-kevésbé). 

Aki hozzám hasonlóan használja a Bullet Journal módszert (főoldalon találsz ajánlót hozzá), most érdemes lehet akár hosszabb távú, éves naplót elindítani és átgondolni, milyen oldalakra van szükségünk várhatóan. Érdemes kielemezni az eddigi naplóvezetési szokásainkat (azt is, na eddig nem volt) és megtervezni a következő negyed vagy fél évet, célokat kitűzni, részletezni, leírni. 

Jó kozmetikai masszázsra, hidratálásra, krémekkel, olajokkal – még az újhold szőrtelenítésre, arctisztításra, testtisztításra, körömvágásra.

A Bak hold bőr holmi tisztítására is jó. azonban vegytisztításra nem! Kifényesehet a szövet. 

 A Bakhoz a csontok, a térdek tartoznak főleg, legyünk észnél a sportoknál, ne terheljük meg, ha mégis sikerül, akkor borogatással, krémekkel kezeljük. A síelést és extrém téli sportokat most a napokban inkább hagyjuk ki. Aki síelős szabadságon van a héten, legyen óvatos, menjen inkább wellnessbe ezeken a napokon, vagy intézzen ügyeket, mnjen a városba, faluba vagy maradjon a szálláson pihenni.

Növények ápolására, télikerti munkára alklamas napok  és kb mindenre, ami munka, ami kitartást igényel, azt most érdemes elindítani. A “favágó”, adminisztratív és pénzügyi munkára, “matekozásra” is jó, amihez általában nem mindenkinek füllik a foga (az enyém biztos nem). Ha valaki, vagy a gyermeke valamilyen reál tárgyból gyengébben áll, most érdemes dolgozatra vagy érettségikre, egyetemi, főiskolai vizsgákra, felvételire készülni. 

Komoly megbeszélésekre is sort keríthetünk. Pénzügyi téren kifejezetten jó például örökösödési témákra, vagyon rendezésre, hétköznap hivatalos ügyek intézésére, de minden apróbetűs részt is olvassunk át nagyon alaposan, beszéljük át.  

Péntek hajnalban, 04:01-kor a már növőfélben levő hold  átlép a Vízöntőbe és vasárnap hajnalig (04:29) ebben a jegyben marad. A Vízöntő holdnál még növő hold esetén is lehet lomtalanítani, elengedni dolgokat, ha máskor nem ment. Most az ünnepek után “kirángathatjuk a csontvázakat” a szekrény mélyéről is – a régóta lapuló felesleges dolgokat ajándéknak vagy adományba is adhatjuk. Adjuk olyannak, aki hasznát veszi, de figyeljünk arra, nehogy olyan kapja, akitől korábban mi kaptuk (bár előfordulhat, hogy már nem emlékszik rá). Gondoljuk át a berendezést, elrendezést.  Manapság sokan még hagyják a karácsonyfát tovvább állni, vagy alternatív díszítéseket még meghagyják egész januárban, de akár ez a hétvége is alkalmas elpakolásra, ha eddig nem raktuk el a díszeket. Ami törött, dobjuk ki, vagy ami már nem igazán tetszik, adjuk most tovább, ne tegyük el, ne dédelgessük tovább. 

Alkalmas szellemi feladatokra, újításokra, családi összejövetelekre és magányos olvasásra egyaránt vagy számítógépes (főleg online), vagy más innovatív játékokra, szójátékokra. Kertben/udvaron, ha van csak pihenésre jó, beöltözve, ha van kertünk vagy balkonra kiülni, a virágokat, növényeket – télikertben, lakásban –  ilyenkor csak csodáljuk, ne kezeljük. Inkább sétáljuk egyet, vagy, ha van hó, lehet szánkózni, síelni, de figyeljünk a lábainkra. Alkalmas a hétvége utazásra, családi és társas hétvégére, bulira vagy takarításra, rendrakásra egyaránt – lakásmegújításra (pl ha le akarunk cserélni valamit).  

Vasárnap hajnalban, 04:29-kor átlép a növő hold a Halakba. Leginkább arra figyeljünk, ne igyunk alkoholt és ne szedjünk be bódító gyógyszeket vagy nagyon nézzük meg, mit veszünk be és mennyit, főleg, hogy a Halak ura, a Neptunusz most szintén a Halakban van és kedvezőtlen, feszült fényszögbe került a Merkúrral és a Vénusszal is. Téves gondolatok, és érzelmi kilengés esetén ne a bódulatban keressünk menedéket, mert nagyon könnyű túladagolni most – tévedni (Merkúr). Inkább sírjuk ki magunkat vagy bokszoljunk párnát vagy az edzőteremben a boxzsákot, vagy nézzünk otthon filmet és fogjuk arra, hogy miért sírunk. Választhatunk romantikus regényt is. 

Nagyon könnyű tévedni a nap folyamán is – mint többször említettem. Most simán össze tudjuk téveszteni a sót és a cukrot és egymás helyett használni tévedésből vagy bármi hasonlót elnézhetünk. Ne kárhoztassuk magunkat. Nem feltétlenül a mi “készülékünkben” van a hiba. Biztos ami biztos, mégis inkább otthon készítsünk ebédet, mert akkor legalább tudjuk, mit tettünk bele. Most inkább ne rendeljünk semmit.

Legjobb, ha korán megfürdünk és megyünk aludni és már nem csinálunk semmit, maximum lábat áztatunk. Érzékenyebb lelkű olvasók most a romantikus esti olvasmányon vagy filmen pityereghetnek. Esti meditációba könnyen belealudhatunk. 

További tippek a hétre a napi listákban: 

Január 8., Hétfő     Gyöngyvér, Keve, bábanap (Babinden), az anyaság ünnepe

csökkenő hold, Nyilas  leszálló/felszálló   hold tűz elem  

 ajánlott:

egészség, életmód: fehérjében gazdag táplálék, gyümölcs, termés, föld feletti részek jók; könnyebb kirándulás, nagyobb séta – nem hegyi, könnyebb torna, fitnesz, jóga, úszás; wellness, szépítő fürdő, sok folyadék, belek tisztítása, masszázs, főleg alsó testtájon, cellulitkezelés, visszér ápolása;
otthon: házimunka, éléstár, pince, raktár takarítás, lomtalanítás, hosszabb szellőztetés, ablak tisztítás, metszés, szobanövények visszavágása, lecsipkedése;
kertben:  metszés, trágyázás, föld feletti kártevők irtása, elűzése; 
munkában: összeköttetések, kifelé fordulás, társasági élet, jótékonyság, jövőtervezés, hosszú távú tervek 
 nem ajánlott: túl sok koffein, cukor, édesség fogyasztása, visszér műtét

Január 09., Kedd  Marcell 

csökkenő hold, Nyilas     leszálló /felszálló     hold tűz elem 

 ajánlott:

egészség, életmód: fehérjében gazdag táplálék, gyümölcs, termés, föld feletti részek jók; könnyebb kirándulás, nagyobb séta – nem hegyi, könnyebb torna, fitnesz, jóga, úszás; wellness, szépítő fürdő, sok folyadék, belek tisztítása, masszázs, főleg alsó testtájon, cellulitkezelés, visszér ápolása;
otthon: házimunka, éléstár, pince, raktár takarítás, lomtalanítás, hosszabb szellőztetés, ablak tisztítás, metszés, szobanövények visszavágása, lecsipkedése;
kertben:  metszés, trágyázás, föld feletti kártevők irtása, elűzése; 
munkában: összeköttetések, kifelé fordulás, társasági élet, jótékonyság, jövőtervezés, hosszú távú tervek 
 nem ajánlott: túl sok koffein, cukor, édesség fogyasztása, visszér műtét

Január 10., Szerda    Melánia

csökkenő hold, Nyilas/Bak 02:33     felszálló     hold tűz/föld elem 

ajánlott:

életmód: bőrápolás, bőrradír, manikűr, pedikűr, kozmetika, testápolás, hidratáló ápolás, körmök ápolása, csontok, ízületek, főleg a térd kímélése, borogatása, sószegény étrend;  mély, komoly gondolatok, meditáció, pihenés, otthon karbantartása;  hivatalos ügyek intézése, átnézése, számvetések készítése, ingatlanügyek
kertben
: földben előforduló kártevők irtása, gyökértermések konzerválása,
munkában: világos gondolkodás, kevésbé mozgalmas, anyagi természetű feladatok, pénzügyek, banki ügyintézés, adminisztráció, komoly, mély beszélgetések, időmenedzsment
nem ajánlott: metszés, műtétek, főleg térd, ízületek, csontokat megerőltető edzés, fokozott balesetveszély! (hegyi túra, foci, futás)

Január  11, Csütörtök  Ágota

Újhold 12:57 a Bakban  növő hold, Bak  felszálló     hold föld  elem 

ajánlott:

életmód: bőrápolás, bőrradír, manikűr, pedikűr, kozmetika, testápolás, hidratáló ápolás, körmök ápolása, csontok, ízületek, főleg a térd kímélése, borogatása, sószegény étrend;  mély, komoly gondolatok, meditáció, pihenés, otthon karbantartása;  hivatalos ügyek intézése, átnézése, számvetések készítése, ingatlanügyek
kertben
: földben előforduló kártevők irtása, gyökértermések konzerválása,
munkában: világos gondolkodás, kevésbé mozgalmas, anyagi természetű feladatok, pénzügyek, banki ügyintézés, adminisztráció, komoly, mély beszélgetések, időmenedzsment
nem ajánlott: metszés, műtétek, főleg térd, ízületek, csontokat megerőltető edzés, fokozott balesetveszély! (hegyi túra, foci, futás)

Január 12., Péntek      Valér

növő hold,  Bak /Vízöntő 04:01  felszálló     hold  föld/levegő elem  

ajánlott:

életmód: alsócomb, lábszár lassú edzése, lábak pihentetése, vénák, visszérpanaszok kezelése kenőcsökkel, immunerősítés, mirigyek masszázsa, könnyű séta szabad levegőn, erős fényvédelem, szellemi munka, szellemi kihívások, intuitív gondolatok meghallgatása, meditáció az önállóságról, írjuk le a gondolatainkat, jegyzeteljünk. Olvasás, sakk, pihenés… Technikai újdonságok témában információt gyűjteni, tech magazinok olvasása online, és hasonlók, rejtvényfejtés, intuitív gondolatokra figyelni, közös meditáció, belső utazás, parti, társasági élet, új ismeretségek, szabadtéri programok, erős fényvédelem télen is, lazítás, lábak pihentetése, masszázsa; háztartásban, ha máskor nincs lehetőség lomtalanításra, felesleges holmi kidobására (csökkenő holdnál nem sikerült), ilyenkor alkalmas lehet – a Vízöntő a szellemi, lelki béklyók elengedésére is alkalmas, de a fizikai felesleg elengedésére is. 
nem ajánlott: zsíros,olajos, nehéz ételek, olajos magvak, hosszú városi séták, helyben állás, locsolás, növények átültetése, általában kerti munka 

Január 13 , Szombat Veronika, Vera           

  növő hold, Vízöntő felszálló   hold  levegő elem  

ajánlott:

életmód: alsócomb, lábszár lassú edzése, lábak pihentetése, vénák, visszérpanaszok kezelése kenőcsökkel, immunerősítés, mirigyek masszázsa, könnyű séta szabad levegőn, erős fényvédelem, szellemi munka, szellemi kihívások, intuitív gondolatok meghallgatása, meditáció az önállóságról, írjuk le a gondolatainkat, jegyzeteljünk. Olvasás, sakk, pihenés… Technikai újdonságok témában információt gyűjteni, tech magazinok olvasása online, és hasonlók, rejtvényfejtés, intuitív gondolatokra figyelni, közös meditáció, belső utazás, parti, társasági élet, új ismeretségek, szabadtéri programok, erős fényvédelem télen is, lazítás, lábak pihentetése, masszázsa; háztartásban, ha máskor nincs lehetőség lomtalanításra, felesleges holmi kidobására (csökkenő holdnál nem sikerült), ilyenkor alkalmas lehet – a Vízöntő a szellemi, lelki béklyók elengedésére is alkalmas, de a fizikai felesleg elengedésére is. 
nem ajánlott: zsíros,olajos, nehéz ételek, olajos magvak, hosszú városi séták, helyben állás, locsolás, növények átültetése, általában kerti munka 

Január 14, Vasárnap    Bódog

  növő hold,  Vízöntő/Halak 04:29 felszálló  hold  levegő/víz elem  

ajánlott:

egészség: idegrendszer kímélése, lelkiek, jóga, könnyed mozgás, lábfej átmozgatása mindenképpen, lábdagadásra való hajlam esetén, főleg kismamáknak;  ne igyunk túl sokat mert lábon ödémához vezethet;  gyógyfürdő, talpmasszázs, lábfürdő, meditáció, ha lehet, pihenjünk otthon, legalább a nap végén, romantikus programok, érzelmek, érzelmes beszélgetések; a képzelet kiszínezi a valóságot; háztartásban:  locsolás, növényápolás, mosás; munkában: a köz java az én elé kerül, társadalmi felelősségvállalás, közösségi média, betekinteni, betekintést adni a kulisszák mögé, nyílt nap, csapatépítés
nem ajánlott: ruhák nehezen száradnak, nagymosás, koffein, gyógyszerek, mérgező szerek, szénhidrátok, hajnyírás, hajápolás, álláspont foglalás, talpnyalás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás