A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár – 2024. 1. hét

 2024  január 2-07.  
 
A héten a Hold a csökkenő Szűztől a Nyilasig h
alad  

Zöld nap a héten:  –  

A héten hold a Szűzben indul és 4-én eléri az utolsó negyedet a Mérlegben. A héten a hold csökken, hatásai ennek megfelelően:  minden csökken, fogy, apad. A hét jobb a cselekvésre. jobb most elengedni, leadni, leépíteni.

Egyéb hatások is vannak, kedden, 2-án végre megfordul a Merkúr, és újra előre halad majd, továbbá 4-én a Mars belép majd a Bakba, ahol nem annyira érzi magát komfortosan. Az első héten még sokan “rápihenhetnek” a Szilveszterre, remélhetőleg, akinek nem, még talán az első héten a munkát sem “eszik olyan forrón”. Viszonylag jó hatások érnek minket. (Nap-Jupiter és Mars-Jupiter jótékony kapcsolata) Az összkép kellemes, ha szükséges, lehet műtét, de remélhetőleg nem lesz rá szükség. Kb január 20-ig viszonylag jó lesz a helyzet. Utána lehetnek kihívások, a Plútó belép majd 21-én a Vízöntőbe és előző nap a Nap is.

Ne szaladjunk ennyire előre, a hét első mozzanata a Merkúr direktbe fordulása lesz, ami a bolygó hatásaira érzékenyek számára megkönnyebbülést jelenthet majd. (Most nem viselt meg annyira, mint máskor, mert a téli szünetre esett, de “hoztam a formámat: elfelejtettem egy karácsonyi ajándékot átadni, egy szülinapi majdnem itthon maradt… Érintettként ezek ilyenkor előfordulnak az életemben. ) A kommunikáció, közlekedés, testvérek, az online kommunikáció, masinák is megbolondulnak ilyenkor kicsit… Néha nagyon… Ha van Ikrek vagy Szűz érdekeltségű ismerősötök van, rajtuk “tesztelhetitek” e bolygó hatásait).  Hajlamosk lehettünk szétszórtságra is. Remélhetőleg –  a jótékony hatásoknak köszönhetően – beindulnak majd minden téren a dolgaink és végre jól haladnak. A múlt hét végén, 2023 utolsó napján a Jupiter is elindult előre. 

  ———————————————————————————————————————-

 Kedden a fogyó hold  még a Szűzben halad. Ez az első munkanap sokaknak 2024-ben, amit – bármilyen zord is, ilyen korán megkezdeni, a Szűz talán segíti és az is, hogy a Merkúr legalább megáll, majd előre fordul bő 2 hét után. 

Alkalmas nap aprólékosságot igénylő munkákra, alapos takarításra, lomtalanításra. Legjobb ezt a pár napot csendes rendezkedéssel, pakolászással tölteni, alapos (pipere) takarítással, ha valaki teheti. Akinek be kell mennie a munkahelyére, adminisztratív munkákra és hasonlókra jó, vagy a munkahelyen rendezkedni, takarítani kicsit, pénzügyekkel, könyveléssel, leltározással és hasonlókkal eltelhet a nap – nyilván munkakörtől függően. Az elmaradt adminisztrációt, esetleg aprólékosságot igénylő munkákat lehet most hatékonyan elvégezni.  

Kivihetjük a házból a szemetet, a lomokat, de azért ne essünk túlzásba, “ne öntsük ki a fürdővízzel együtt a gyereket is”, nehogy nagy felbuzdulásunkban olyat is kidobjunk, amit egyébként nem kéne. A téiikertben, lakásban gondozhatjuk a növényeket, locsoljuk meg őket. Leszálló ágban van a hold, beültetni jó, de átültetni nem annyira. 

Testi szinten a Szűzhöz a belek (emésztőszervek), lép, hasnyálmirigy és az idegek, valamint a vérkeringés tartoznak, így béltisztításra, testtisztításra is nagyon jó, továbbá szaunázásra. (A Szűz ura is a Merkúr, ezért érintett az idegrendszer). Érintett területeken nem ajánlott a műtét, beavatkozás, de a gyógynövényekkel végzett kúra, tisztítókúra igen. Fogyasszunk könnyű ételeket, igyunk sok teát, vizet. Jó a csalántea, menta és zöld tea, mate tea, de magas vérnyomásra a csalántea nem igazán és izgató hatású is. Ne terheljük nehéz ételekkel a bélésünket, inkább valami könnyű ebédet, vacsrát fogyasszunk, aki bírja, böjtölhet is az ünnepek után. Aki dolgozni jár, lehet, kevésbé tud böjt mellett teljesíteni, de kerüljük a zsíros, nehéz ételeket. Most leginkább a gyökérzöldségek, föld alatti növényrészek hasznosulnak. 

  A Szűzhöz a Remete (aszkéta) archetípus tartozik – legalább ilyenkor kissé ellensúlyozhatjuk amit az Oroszlánban “elkövettünk” magunk ellen, főleg evés, ivás, vásárlás terén. Könnyen lehet, ha előzőleg dőzsöltünk, az ilyenkor megkínoz minket utólag. És persze, reméljük, senki nem azért lesz éhkoppon, mert az ünnepek előtt, alatt minden pénzt elvert, vagy mert túl sok és drága ajándékra ment el a pénze. Mindenesetre, most jó alaposan megfontolni mire költünk. Vásároljunk környezettudatosan, lista alapján, minimalista stílusban. A Szűzben jobban meggondoljuk, mire adunk ki. Írjunk listákat – ne csak vásárlás, hanem teendők terén is, hogy ne felejtsünk el semmit.

A Szűz jegyben is lehet hajat festeni, sőt, ilyenkor a dauer is jobb. 

Némi földhöz kötő meditáció is működhet, vagy a különféle feloldó, tisztító meditációk, technikák (pl Body Talk).  

Szerdán, január 3-án hajnalban, 01:46-kor átlép a hold a Mérlegbe. Itt éri majd el az utolsó negyedet 4-én, csütörtökön, 04:30-kor és péntek délután 13:39-ig marad a jegyben. Kivihetjük a szemetet, lomokat a házból, a korábban nem tettük, mert a levegős jegyekben a fogyó holdnál legjobb ezt megtenni. Ilyenkor – ha van rá alkalmunk és szoktunk ilyesmit csinálni) tértisztítást is tarthatunk a nagytakarítás után. Mivel hétköznapra esik, ez a teljes munkaidőben dolgozóknak kihívás lehet.  Szellőztessünk ki alaposan, gyújthatunk füstölőt is, de ne hagyjuk felügyeket nélkül a parázsló füstölőt, se gyertyát, se más tüzeket.  

 Alkalmas időszak családi beszélgetésekre, kávéházi, baráti találkozókra, beszélgetésre, olvasgatásra, online csevegésre,  kulturális eseményekre, színházra, múzeumra. Ne vitázzunk, ne veszekedjünk, inkább beszéljük meg higgadtan a dolgokat. 

A közlekedésnél legyünk óvatosak,  az időjárás is lehet kihívás már ebben az időszakban. Vigyázzunk a derekunkra, felfázásra, vese tájékra, öltözzünk fel melegen, de menjünk ki akár a levegőre is sétálni, sportolni. 

A Mérleghez a növények virágos részei tartoznak és a zsírok, olajok: olajos masszázs, például, de a zsíros, olajos ételeket kerüljük. A kertet most hagyjuk, ne is nagyon locsoljunk mert a levegő elemű jegyeknél könnyen tetvesek lesznek a virágok. 

A Mérleg hold alkalmas a művészetekre: műkedvelőként és alkotóként is. Designerek, művészek, kézművesek, zenészek születési képletében gyakori a Mérleg hold. Szépérzékünket mindenesetre gyakran élénkíti akkor is, ha egyébként a saját képletünkben máshol volt a hold. Kreatív hobbi, lakberendezés, stílus – akár úgy is, hogy csak a neten nézegetjük, kellemes időtöltés lehet, vagy zenehallgatás, festegetés, rajzolgatás. Nem baj az se, ha nem vagyunk ebben “bajnokok” – sokan gyakran kapják magukat akkor is “dísztgetésen” vagy firkálgatáson, ha egyébként nem tartják magukat szuper kézügyesnek.  

Péntek délután 13:39-kor átlép a hold a Skorpióba és vasárnap éjjelig (22:08) lesz ebben a jegyben. Nagyjából egész hétvégén a Skorpióban lesz. Skorpió holdnál minden jó, ami vizes. Még jó lehet vizes lemosásra, felmosásra, wellnessre. Alkalmas egymás kényeztetésére, némi lelkizésre is. Vonuljunk el kicsit a saját kis kuckónkba. Érzékenyek is lehetünk lelkileg, de most érzelmes, romantikus könyv vagy film helyett jobban vonzhat valami titokzatos téma, vagy krimi, netán thriller is, vagy egyenesen horror – aki szereti, csak nehogy sírás és rémálom legyen a vége. Ha esetleg a 18+-os téma érdekelne, most az is jobban vonzhat. Skorpió holdnál ez szinte “alap téma”. Alkalmas egy hétvégi wellness elvonulásra is.  Még izgalmasabb, ha nem egyedül vagyunk. Az igazán jó dolgokat nem lehet pénzen megvenni… Ne igyunk túl sokat és vigyázzunk a felfázással. Öltözzünk fel melegen, vagy takarózzunk be. Tisztító kúrára a hétvége is alkalmas: tizstító teák, víz, ülőfürdő jót tehet. 

Vasárnap késő este 22:08-kor lép át a hold a Nyilasba. Ezt már inkább a következő hét  elejént tudjuk majd kiélvezni. Vasárnap este sokan ilyenkor már alszanak, de ha nem, jó lehet kicsit olvasgatni, vizsgára készülni, akinek kell – még atolvasni a tételeket, tananyagot és kiszellőztetni kicsit. 

 További tippek a hétre a napi listákban: 

Január 02, Kedd    Ábel

csökkenő hold , Szűz leszálló hold,  föld  elem

ajánlott:

egészség, életmód: emésztés, idegek, lép, hasnyálmirigy, vér táplálása, vérképzés támogatása táplálék-kiegészítőkkel, egészséges életmód programok, könnyű ételek, lassú, könnyed mozgás, has edzése,
haj táplálása, ápolása, dauer, festés;
háztartásban: rendrakás, növények ápolása, ültetése, táplálása, száraz takarítás; 
kertben: a legtöbb kerti és mezei munkára alkalmas, ami ültetéssel, vetéssel kapcsolatos, trágyázás, komposzt kezelése, kerítésoszlopok elhelyezése;
Otthon: célokon, renden való meditálás, délután ezoterikus programok, olvasás;
munkában: logikus célok kitűzése, várakozás, vizsgálódás, rendszerezés, aprólékos, türelmet, precizitást igénylő munkák, önismereti tréning, kreatív tervezési munkák
 nem ajánlott: befőzés, raktározás, elrakás, nehéz, zsíros ételek fogyasztása, műtétek, saláta palántázása

Január 03.,  Szerda    Benjámin, Genovéva, Dzsenifer

csökkenő hold, Szűz/Mérleg 01:46  leszálló hold föld/levegő elem 

  ajánlott: 

egészség, életmód: kisebb aktivitás, diéta, olajok, zsiradékok, magvak, vese, hólyag, mirigyek tisztítása, virágzat fogyasztása, kardio edzés, úszás, sok folyadék, erősebb fényvédelem, művészetek, kultúra, szellőztetés (ágynemű, matrac is), festés, nagytakarítás, tartósítás, leszámolás a veszteségekkel, elengedés, váltás, esetleg virágok ültetése,
 nem ajánlott: virágok locsolása, csípő, vese, hólyag műtét

Január 04.,  Csütörtök    Leona, Titusz

csökkenő hold, 3. negyed 04:30 Mérleg leszálló hold, levegő elem 

  ajánlott: 

egészség, életmód: kisebb aktivitás, diéta, olajok, zsiradékok, magvak, vese, hólyag, mirigyek tisztítása, virágzat fogyasztása, kardio edzés, úszás, sok folyadék, erősebb fényvédelem, művészetek, kultúra, szellőztetés (ágynemű, matrac is), festés, nagytakarítás, tartósítás, leszámolás a veszteségekkel, elengedés, váltás, esetleg virágok ültetése,
 nem ajánlott: virágok locsolása, csípő, vese, hólyag műtét

Január 05.,  Péntek    Edvárd, Simon
 csökkenő hold,  Mérleg/Skorpió 13:39  leszálló hold, levegő/víz elem 

délutánig  ajánlott:

egészség, életmód: kisebb aktivitás, diéta, olajok, zsiradékok, magvak, vese, hólyag, mirigyek tisztítása, virágzat fogyasztása, kardio edzés, úszás, sok folyadék, erősebb fényvédelem, művészetek, kultúra, szellőztetés (ágynemű, matrac is), festés, nagytakarítás, tartósítás, leszámolás a veszteségekkel, elengedés, váltás, esetleg virágok ültetése,
 nem ajánlott: virágok locsolása, csípő, vese, hólyag műtét

délután ajánlott:

egészség, életmód: egészségügyi rutinvizsgálatok, főleg urológia, csak enyhe terhelés, medenceöv edzése, építése, melegen tartása, gyógynövénnyel táplálása; női és férfi intim masszázs, intimtorna, pihenés, fürdő, mély érzelmek, lelkiek, bujaság,  szex, ülőfürdő, nyugtató fürdő és gyógyteák; otthon maradni legalább este, olvasás,  meditáció, belső ösvények kutatása, lelki terápiák, ezoterikus olvasnivalók, klub, meditáció, tisztító szertartások; háztartásban, kertben:  virágok locsolása, táplálása, gyógynövényekkel bánni; fűnyírás; 
nem ajánlott: terhesség esetén bármi terhelés, nemi szervek terhelése, hajápolás, ágynemű szellőztetése, fák, bokrok kivágása, nagymosás, lassan szárad minden, tésztafélék, idegi, lelki megterhelés, stressz, műtétek, különösen a medence tájékán

Január 06.,  Szombat  Boldizsár, Vízkereszt

csökkenő hold,  Skorpió  leszálló   hold  víz  elem

ajánlott:

egészség, életmód: egészségügyi rutinvizsgálatok, főleg urológia, csak enyhe terhelés, medenceöv edzése, építése, melegen tartása, gyógynövénnyel táplálása; női és férfi intim masszázs, intimtorna, pihenés, fürdő, mély érzelmek, lelkiek, bujaság,  szex, ülőfürdő, nyugtató fürdő és gyógyteák; otthon maradni legalább este, olvasás,  meditáció, belső ösvények kutatása, lelki terápiák, ezoterikus olvasnivalók, klub, meditáció, tisztító szertartások; háztartásban, kertben:  virágok locsolása, táplálása, gyógynövényekkel bánni; fűnyírás; 
nem ajánlott: terhesség esetén bármi terhelés, nemi szervek terhelése, hajápolás, ágynemű szellőztetése, fák, bokrok kivágása, nagymosás, lassan szárad minden, tésztafélék, idegi, lelki megterhelés, stressz, műtétek, különösen a medence tájékán

Január 07., Vasárnap  Boldizsár, Vízkereszt

növő hold, Skorpió/Nyilas 22:08   leszálló hold    víz/tűz elem

A Nyilas hatásokat lásd majd a hétfő napnál és fentebb röviden.

ajánlott: 

egészség, életmód: egészségügyi rutinvizsgálatok, főleg urológia, csak enyhe terhelés, medenceöv edzése, építése, melegen tartása, gyógynövénnyel táplálása; női és férfi intim masszázs, intimtorna, pihenés, fürdő, mély érzelmek, lelkiek, bujaság,  szex, ülőfürdő, nyugtató fürdő és gyógyteák; otthon maradni legalább este, olvasás,  meditáció, belső ösvények kutatása, lelki terápiák, ezoterikus olvasnivalók, klub, meditáció, tisztító szertartások; háztartásban, kertben:  virágok locsolása, táplálása, gyógynövényekkel bánni; fűnyírás; 
nem ajánlott: terhesség esetén bármi terhelés, nemi szervek terhelése, hajápolás, ágynemű szellőztetése, fák, bokrok kivágása, nagymosás, lassan szárad minden, tésztafélék, idegi, lelki megterhelés, stressz, műtétek, különösen a medence tájékán

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás