A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár – 2023 52. hét – Szilveszter és Újév

 2023 december 27-január 1.

A héten a Hold a növő Ráktól a csökkenő Szűzig halad.

December  27-én hajnali 01:33-kor holdtölte lesz a Rákban.A két ünnep közti munkahét Rák holdtöltével indul (december 27. 01:33). A hold előző nap lépett a Rákba, Karácsony másnapján. Az ünnepi holdnaptárt lásd az előző heti holdnaptár végén. A holdtölte a Rákban erőteljes lehet, mert ebben a jegyben a hold otthon van. A Rák “ura” vagy inkább úrnője a Hold. A holdtölte egyfajta beteljedés energiát is jelent. A Rák a csaalád, a nőiesség jegye is. Vigyázzunk a gyomrunkra. Érzékenységre hajlamosak lehetúnk ennél a jegynél. 

 A hét további részében már fogyó hold van, ez alkalamas rendrakásra, elengedésre, fogyásra, kiáradásra, aktivitásra. Alkalmas a hétvége takarításra, tértisztításra és kommunikációra, megújulásra.  A Hold a Ráktól a Szűzig járja be a Zodiákust az Újévig. 

Egyéb hatások a héten

A Merkúr január 2-ig még hátrál, ami hatással lehet a koncentrációnra, kommunikácóra, digitáis eszközökre, közlekedésre. Lehetnek csúszások, késések, kimaradások, fennakadások. Ráadásul a hátráló Merkúr kvadrátba kerül a Neptunusszal, ami az előző heti hatásokat még tovább tupírozhatja: tévedések, veszekedések, miegymás. Lehetőleg ne ezen a napon próbáljuk kicserélni a tévesesen vett ajándékokat.  Legjobb otthon maradni, ha valaki teheti és olvasni, pihenni, családdal lenni még. A gyomrunkra vigyázzunk és nagyon figyeljünk a fűszerezésre és az ételhez adott dolgokra is.

A Hold kedvező fényszögbe került a Szaturnusszal, ez kedvez az otthoni légkörnek, családi programoknak, mély érzéseknek. 

A Nap és a Jupiter trigonja (kedvező fényszöge) – áldásosan oldja a Merkúr és a Neptunusz hatását, de ugyanakkor holdtölte is “boldogít” bennünket. Legjobb, ha otthon családi mozit vagy társasjáték parit tartunk, olvasunk és lazulunk.

December 27-29 a Mars is beéri a Merkúr és a Neptunusz kvadrátját, így, ha lehet még fokozni, tovább nőhet a káosz. 28-án is még a Rákban lesz a hold, így érzelmileg is megviselhetnek bennünket ezek a hatások. tetőfokára hághatnak az indulatok, érzelmi kiáradások. Pénteken, 29-én a hold átlép az Oroszlánba, ami egy tüzes jegy, felszáríthatja az előző napokban esetleg elhullajtott könnyeket, de ugyanakkor hevesebb is. Vigyázzunk, ne menjünk szembe autoritással a napokban: rendőrség, felettesek. Az utókarácsonyi  és előszilveszteri bulikon óvatosan az italozással és semmiképp se üljünk a volán mögé ittasan! Most tényleg zéró tolerancia legyen. 

31-én reggel még az Oroszlánban indul a nap, ami már jót tehet a buli hangulatnak, kedvez a készülődésnek, szépülésnek. Dél körül a Szűzbe lép át a hold és kedvező fényszögbe kerül a Jupiterrel, ami igen kellemessé teheti a Szivester estét és éjszakát, Újév hajnalát és remélhetőleg az egész napot, így egy kellemes évkezdésben lehet részünk. 

27-én szerdán hajnalban tetőzik a Holdtölte a Rákban – ennek hatásait fentebb írtam. A Rákban a Hold otthon van, családi napnak alkalmas, főzöcskézni, locsolni, felmosni az ünnepi látogatások után. Aki dolgozik, remélhetőleg lehet home officeban, aki nem legyen nagyon figyelmes. Az utakon még sok lehet a részeg mazsola és sokan még lézenghetnek az ünnepek után amire ráadásként itt vannak a már említett hatások –  a holdtöltén túl. A napokban kicsit nehezen állhat helyre a hétköznapi rend, ne várjunk sokat az embertársainktól és magunktól se ezekben a napokban. 28-án is még a Rákban jár a Hold és hat ránk a többi hatás is. 

Ha Karácsony két napján és Szenteste még nem jutottunk el egyes rookonokhoz, de szabadságon vagyunk vagy másképp megoldhatjuk, akkor még ezekben a napokban lehetséges családi összejövetel, de számoljunk mindazzal a hatással, amiről már szó volt. Szerencsével és odafigyeléssel nyugis családi időtöltést élvezhetünk.  Nézzünk meg egy jó filmet, vagy csak legyünk együtt. Jó wellness fürdőbe menni, pihenni, üdülni, ha még tehetjük a téli szünetelő gyerekekkel. Aki elutazott olyan helyre, ahol van wellness részleg, élvezze ki ezeken a napokon. Érzemi kitörésekre, érzelgésre hajlamosak lehetünk és a hold hatásra most egyéb hatás is rájátszhat. Aki otthon van, locsoljon alaposan télikertben és a lakásban és otthon vegyen egy jó fürdőt.

Háztartásban még jó mosni, mosogatni, mindenféle vizes takarításra a csütörtöki nap, akkor már csökken a hold és utána tüzes napok jönnek. Ablakot tisztítani jobb lesz majd Oroszlán holdnál pénteken vagy szombaton, ha előbb nem kerítettünk rá sort.  Most ne is szellőztessünk hosszan. Pihenjünk és ne terheljük meg a gyomrot. Alkalmas napok meditálásra, olvasgatásra is. 

Péntek hajnalban, 01:22-kor a csökkenő hold átlép az Oroszlánba és vasárnap kora délutánig ebben a tüzes jegyben marad. Ez a jegy jól rezonál az évvégi partikkal, hiszen az Oroszlán igazi parti arc, szeret a középpontban lenni, ragyogni, csillogni, élvezni az életet. A szilveszter előpartik hangulatának jót tesz mindez bizonnyal, de céges bulin azért ne igyon senki (túl sokat), mert azt most a főnök nem annyira fogja értékelni (vagy hazafelé a járöröző rendőrök). 

Aki otthon vagy gyerekekkel, vidáman töltheti velük az időt, vagy nagyobb családi kölyökparti is lehet. Vigyük őket játszóházba, ha belefér, vagy moziba, színházba. Társasjátékoknak is kedvez a nap, illetve, aki jár templomba, vasárnap délelőtti misének is kedvező, valamint meditációra is alkalmas (szívcsakra hangolás). 

 Az Oroszlán a szív és érrendszert érinti. Ne terheljük túl magunkat, de aki szeret, egy könnyed kirándulásra rászánhatja maggát, jó tesz a friss levegőn egy nagy séta. Ajánlott szellőztetni, közösségi média szerelpésre vagy videózásra. Ha jól esik pihenni inkább, pihenjünk. Ne tervezzük és terheljük túl a napokat. 

Takarításra, lomtalanításra is sort keríthetünk pénteken és szombaton – szabaduljunk meg attól, amit a következő évbe nem akarunk magunkkal vinni. 

Vasárnap délután — 31-én, vagyis Szilveszter napján a hold átlép a Szűzbe 12:53-kor és majd csak a következő évben – 2024. január 3-án hajnalban vált jegyet újra.  Január 2-ig még a Merkúr is hátrál, vigyázzunk a szilveszteri és újévi közlekedéssel, pezsgőbontással, a technikával. Egyéb hatások miatt is jó lehet a hangulat, de azért legyünk észnél. Remélhetőleg a Szűz hold segít kicsit a mérték megtartásában –  a korábbi napok kissé kaotikus hatásai miatt lehet, hogy pár buli le lett mondva. Ha így van, akkor se kesergjünk. A Szűz jegy a bélrendszert érinti, ne terheljük túl a malacsültekkel, disznótoros, nehéz ételekkel. Lehet takarítani, rendet tenni is, de január 1-én ne vigyünk ki semmit a házból. Január 2-án még megtehetjük….

Boldog Újévet Kívánok! Tratsatok velem 2024-ben is! 

 


December 27.,  szerda

Holdtölte 01:33, Rák víz elem, leszálló hold

ajánlott:

ajánlott: pihenés, főleg idegrendszer kímélése; otthon maradni (legalább este),  reuma elleni gyógymódok, mellkas, epe, gyomor, máj gyógyítása gyógynövényekkel (ilyenkor jobb a gyógynövények hatása, főleg, ha holdtöltekor szedték) , táplálék-kiegészítőkkel, nyugtató hatású teák, teázás, lelki terápiák, wellness-fitnesz:  mellkas, hát izomépítés, masszázs, vizes terápiák, wellness fürdő; otthon és a kertben: növények tápoldattal való locsolása, házimunka legfeljebb csak sepregetés, portörlés, ha nincs jobb alkalom, esetleg mosás (víz nap), mert másnap már csökkenő hold jön az Orosztlán jegyben és akkor már szárad – csak akkor, ha elkerülhetetlen,  főzés: könnyű, gyomorkímélő ételek; családi kikapcsolódás, meditáció, lelkizős beszélgetések;  
nem ajánlott: idegi túlterhelés, túl sok szénhidrát, tészták, mellkas, epe, gyomor, máj műtétje, mellkas és a hát felső szakasz erős terhelését kerülni kell, mérgező szerek (alkohol és tudatmódosító szerek főleg), hajvágás, hajmosás; konzerválás (ha valamit esetleg  ilyenkor akarunk eltenni), metszés, szobanövények levágása, visszavágása (a holdtöltekor metszett növények elpusztulnak)

December 28., csütörtök 

csökkenő hold, Rák  leszálló hold, víz elem

ajánlott:

életmód: epe, máj, gyomor tisztítása gyógynövényekkel, idegrendszer védelme, lelkiek, mellkas masszázsa, légző gyakorlatok (mellkas tisztítása), könnyű ételek, böjt, szauna; lelkiek: belső ösvények kutatása, meditáció, ima, otthoni programok, mély érzelmek, áldozatot hozni; háztartásban:  lemosás, felmosás, locsolás,  főzés, otthonrendezés, díszítés, vásárlás, kertben:  növényápolás, locsolni, füvet nyírni, virágokat trágyázni, föld feletti kártevők irtása 
nem ajánlott: hajvágás, hajmosás, alkohol vagy bármilyen mérgező dolog (duplán), puffasztó ételek, rossz szénhidrátok, nyugtalanságot okozó dolgok, hosszú szellőztetés, lakkozás, festés, elvermelés, konzerválás 

December 29., péntek    

csökkenő hold, Rák/Oroszlán 01:22  leszálló hold, víz/tűz elem

 ajánlott:

életmód: keringés frissítése, könnyű mozgás, edzés, szolárium, napfürdő, ha az idő engedi, de erős fényvédelem, frissítő séta, hátmasszázs, jóga, taichi, chikung, ha kint vagyunk;  gyomor, emésztés kímélése, tisztítása, sok folyadék – csökkenő holdnál az Oroszlán nagyon szárít, főleg nyáron, nyugtató teák, laza, könnyed nap (lehetőség esetén home office), kevés utazás, napfonat és szívcsakra csakratisztító meditáció, hajápolás, balzsam, hajvágás;
háztartásban, ha tehetjük, vagy délután: hosszú szellőztetés, nagytakarítás, tértisztítás, lomtalanítás, elengedés; felújítás, délutáni családi programok, apás nap, sportnap, játszótér, filmezés, fotózás, színjátszó kör; munkahelyen: vezetői meeting, személyiségfejlesztés, csapatépítés, előléptetések, találkozók, határozottság, bátorság, kockázatvállalás, akadályokat könnyebb legyőzni, lendületesség, média, filmezés, fotózás;  kertben: szíverősítő gyógynövények gyűjtése, gyümölcsfák ültetése
nem ajánlott: keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, megerőltető, hosszú utazás, túra, dauer, keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, szerepek túljátszása, erőszakosság

December 30, szombat   

csökkenő hold, Oroszlán   leszálló hold, víz/tűz elem 

életmód: keringés frissítése, könnyű mozgás, edzés, szolárium, napfürdő, ha az idő engedi, de erős fényvédelem, frissítő séta, hátmasszázs, jóga, taichi, chikung, ha kint vagyunk;  gyomor, emésztés kímélése, tisztítása, sok folyadék – csökkenő holdnál az Oroszlán nagyon szárít, főleg nyáron, nyugtató teák, laza, könnyed nap (lehetőség esetén home office), kevés utazás, napfonat és szívcsakra csakratisztító meditáció, hajápolás, balzsam, hajvágás;
háztartásban, ha tehetjük, vagy délután: hosszú szellőztetés, nagytakarítás, tértisztítás, lomtalanítás, elengedés; felújítás, délutáni családi programok, apás nap, sportnap, játszótér, filmezés, fotózás, színjátszó kör; munkahelyen: vezetői meeting, személyiségfejlesztés, csapatépítés, előléptetések, találkozók, határozottság, bátorság, kockázatvállalás, akadályokat könnyebb legyőzni, lendületesség, média, filmezés, fotózás;  kertben: szíverősítő gyógynövények gyűjtése, gyümölcsfák ültetése
nem ajánlott: keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, megerőltető, hosszú utazás, túra, dauer, keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, szerepek túljátszása, erőszakosság

December 31, vasárnap   
csökkenő hold, Oroszlán/Szűz 12:53    leszálló hold, tűz!föld  elem 

délutánig ajánlott:

életmód: keringés frissítése, könnyű mozgás, edzés, szolárium, napfürdő, ha az idő engedi, de erős fényvédelem, frissítő séta, hátmasszázs, jóga, taichi, chikung, ha kint vagyunk;  gyomor, emésztés kímélése, tisztítása, sok folyadék – csökkenő holdnál az Oroszlán nagyon szárít, főleg nyáron, nyugtató teák, laza, könnyed nap (lehetőség esetén home office), kevés utazás, napfonat és szívcsakra csakratisztító meditáció, hajápolás, balzsam, hajvágás;
háztartásban, ha tehetjük, vagy délután: hosszú szellőztetés, nagytakarítás, tértisztítás, lomtalanítás, elengedés; felújítás, délutáni családi programok, apás nap, sportnap, játszótér, filmezés, fotózás, színjátszó kör; munkahelyen: vezetői meeting, személyiségfejlesztés, csapatépítés, előléptetések, találkozók, határozottság, bátorság, kockázatvállalás, akadályokat könnyebb legyőzni, lendületesség, média, filmezés, fotózás;  kertben: szíverősítő gyógynövények gyűjtése, gyümölcsfák ültetése
nem ajánlott: keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, megerőltető, hosszú utazás, túra, dauer, keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, szerepek túljátszása, erőszakosság

délután és este ajánlott

 ajánlott: emésztés, idegek, lép, hasnyálmirigy, vér táplálása, vérképzés támogatása táplálék-kiegészítőkkel, egészséges életmód programok, könnyű ételek, lassú, könnyed mozgás, has edzése, haj táplálása, ápolása, dauer, festés; háztartásban: rendrakás, növények ápolása, ültetése, táplálása; Otthon: célokon, renden való meditálás, délután ezoterikus programok, olvasás; kertben: a legtöbb kerti és mezei munkára alkalmas, ami ültetéssel, vetéssel kapcsolatos, trágyázás, komposzt kezelése, kerítésoszlopok elhelyezése, dugványozás, öreg fák és szobanövények átültetése, fák, bokrok ültetése, gyep vetése,  
nem ajánlott: befőzés, raktározás, elrakás, nehéz, zsíros ételek fogyasztása, műtétek

2024. január 1. 
csökkenő hold, Szűz     leszálló hold, föld  elem 

 ajánlott: emésztés, idegek, lép, hasnyálmirigy, vér táplálása, vérképzés támogatása táplálék-kiegészítőkkel, egészséges életmód programok, könnyű ételek, lassú, könnyed mozgás, has edzése, haj táplálása, ápolása, dauer, festés; háztartásban: rendrakás, növények ápolása, ültetése, táplálása; Otthon: célokon, renden való meditálás, délután ezoterikus programok, olvasás; kertben: a legtöbb kerti és mezei munkára alkalmas, ami ültetéssel, vetéssel kapcsolatos, trágyázás, komposzt kezelése, kerítésoszlopok elhelyezése, dugványozás, öreg fák és szobanövények átültetése, fák, bokrok ültetése, gyep vetése,  
nem ajánlott: befőzés, raktározás, elrakás, nehéz, zsíros ételek fogyasztása, műtétek

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás