Jogi nyilatkozat és ÁSZF

Öko-Piac-Tér ÁSZF és Jogi Nyilatkozat

Köszönjük, hogy cikkeinket olvasod, és megosztod velünk véleményedet, javaslataidat, akár pozitívak, akár negatívak legyenek is azok.

Az alábbi szabályok az Öko-Piac-Tér.net webhelyre és az Öko-Piac-Tér Facebook oldalára és a Blog saját tartalmára, hozzászólásokra egyaránt érvényesek, továbbá az oldalon található saját készítésű anyagokra, információs és kézműves termékekre, műhelyfoglalkozásokra, szolgáltatásokra.

Általános szerződési feltételek PDF letöltése
Adatvédelmi tájékoztató 

Kérjük, hogy ezeket figyelmesen olvasd át! Minden felhasználó, aki a belép az oldalra vagy a Facebook oldalra, automatikusan elfogadja a rá vonatkozó alábbi szabályzatot.
A szabályzat egyes pontjainak nem ismerete nem mentesít egyetlen felhasználót sem az esetleges következmények alól.

I. Jogi nyilatkozat a honlap tartalmáról és a használati feltételekről

 1. A weboldal tartalmáról, saját készítésű anyagokról és azok használatáról

A jelen weblap böngészésével a felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy a weblap üzemeltetőjének, Öko-Piac-Tér.net-nek a szellemi termékét képező tartalmakat olvassa és kizárólag saját személyes információ szerzésére használja fel. Tájékoztatlak, hogy a Honlapon található anyagok egészét vagy részeit kizárólag az Öko-Piac-Tér.net tulajdonosa/szerzője (továbbiakban a Honlap tulajdonosa vagy Szerző) jogosult módosítani, újra előállítani, nyilvánosan közzétenni, előadni, többszörözni, terjeszteni, illetve egyéb módon a nyilvánosságot szolgáló vagy kereskedelmi célzattal felhasználni, vagy hasznosítani, amennyiben saját tartalomról van szó. Lehetővé teszi azonban a tulajdonos, hogy saját, személyes használatra, nem kereskedelmi célra a szabad felhasználás körében a Felhasználó (a honlap látogatója vagy a vásárlónk) a Honlap tartalmát, vagy kivonatait számítógépén tárolja vagy kinyomtassa. A Honlapra és minden saját készítésű elemére a Szerzői jogi törvény (jelenleg: 1999. évi LXXVI. törvény) a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyve (jelenleg: 1959 .évi IV. tv, amely 2014. márciustól módosult!) és más vonatkozó jogszabályok rendelkezései is alkalmazandóak, a Holnap és számos eleme ezen törvények védelme alatt állnak, amelyeknek értelmében a Honlap a Szerző és jogtulajdonos kizárólagos tulajdonát képező szellemi alkotás.

A www.oko-piac-ter.net szöveges és grafikus tartalmának jelentős része, a hírlevél sorozatok, (publikálásra való időpont nélkül), saját blog bejegyzések (névvel ellátva), saját fotók, saját készítésű letölthető tanulmányok és videók (továbbiakban információs termékek vagy info termékek) (a máshonnan megosztott, YouTube.com-ról beágyazott tartalmak kivételével), a szolgáltatások leírása, saját fordítások és írások szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján) és Babusáné Gazdik Ágnes jogtulajdonát képezik. Akár ingyenesen elérhetők, akár megvásárolhatók, nem adhatók tovább harmadik személynek vagy nem tovább értékesíthetők. Csak az információs termék letöltésére jogosulttá vált személy használhatja azokat saját célra. Ezekhez hírlevél feliratkozásért, regisztrációért cserébe vagy megnevezett áron lehet csak hozzáférni.

Az átvett és megosztott tartalmak, cikkek promóciós cikkek, harmadik féltől átvett tartalmak – ahol megjelölt forrás vagy link ezt igazolja – esetében a forrásként szolgáló tartalomszolgáltató szabályai a mérvadók. Számos tartalomszolgáltató csak a Honlapra történő átvételhez járult hozzá, így ezek további átvétele nem megengedett, csak az eredeti forrás előzetes engedélyével.

A weboldalon illusztrációként szereplő képek többsége ingyenes képtárakból származik – elsősorban Pixabay.com-ról befrissítve -, de a képek forrását megadjuk, ahol ezt feltétlenül indokolt. A kép, akár ingyenes, akár jogdíjas helyről származik, kérjük annak az eredeti forráshelyről való beszerzését az eredeti forrás jogi feltételeinek követésével. A saját készítésű termékfotók vagy rendezvény fotók felhasználása csak saját célra engedélyezett – ha tetszik, Facebookon és más közösségi oldalakon megosztható a forrás megjelölésével illetve a forrásra utalások, linkek meghagyásával.

Az oldalon található tartalmak egy része az interneten ingyenesen terjedő közkincs vagy mások által szabad felhasználásra közzétett anyag, és így nem értékesíthető tovább. Ide tartozik számos kreatív megoldásról szóló videó vagy anyag is.

A weboldalak mindennemű tartalma előzetes írásbeli engedély nélküli felhasználása, átdolgozása tilos, ideértve, de nem kizárólag a bevételszerző tevékenységre való felhasználást is. A weboldal tartalma csak abban az esetben használható fel, ha ahhoz a szerző (Babusáné Gazdik Ágnes) írásbeli hozzájárulását adta. Ilyen esetekben a szerző neve (Babusáné Gazdik Ágnes) és a forrás (www.oko-piac-ter.net – illetve a direkt hivatkozás) kötelezően megjelenítendő. A weblap üzemeltetője mint jogtulajdonos nem járul hozzá a közzétett tartalmak üzleti célú felhasználásához, és annak változatlan vagy nagymértékben hasonló módon történő átvételéhez vagy felhasználásához, csak előzetes írásbeli engedély kérése után. A jelen feltétek tudomásulvételével a felhasználó egyúttal aláveti magát a magyar szerzői jog és a weblap üzemeltető székhelye szerint hatáskörrel rendelkező magyar bíróság illetékességének is. A Szerző és egyben Tulajdonos adószámmal rendelkező magánszemély. Adószám: 75673464-1-42

Amennyiben a Honlap, vagy a hírlevelek tartalmát a Honlap üzemeltetőjének engedélye nélkül azonos vagy hasonló formában észleljük harmadik személyek honlapján, nyomtatott formában, nyilvános előadásokon, vagy bármilyen más írott, illetve szóban elhangzott módon, mely üzleti célhoz fűződik, másolt oldalanként az okozott kárnak megfelelő összegű magyar Forint összegű napi kötbért számlázunk a jogtalan felhasználónak, amely a jogellenes használat díjának minősül. Saját blog posztok esetén minimum a másolat azonnali eltávolítását kérem. Vita esetén a jogellenes felhasználást közjegyzői ténytanúsítással bizonyítjuk, amely közokirat – a másolat és az eredeti megjelenési dátumát összevetve. A forrás megjelölése nélküli, hiányos megjelölésű, írásbeli szerzői hozzájárulás nélküli utánközlés, átdolgozás használati, közzétételi napi díja a mindenkor érvényes kárértéknek megfelelő összeg másolt oldalanként. A bizonyításhoz közjegyzői internetes tartalomtanúsítást alkalmazunk, amely közokirat.

Az adatkezelésre és az egyéb szabályainkra a külön Adatvédelmi tájékoztató irányadó.

 1. Hozzászólások a weboldalon és a Facebook oldalon, fórumon, megosztások

A weboldalon és a Facebook oldalon és a mindenkor induló fórumon való hozzászóláshoz, megosztáshoz regisztráció szükséges. Ennek feltételeiről az Adatvédelmi tájékoztató ad felvilágosítást.

Általánosságban igaz, hogy a mindenkori olvasók, szerkesztők, cikkírók és adminisztrátorok (bár egyelőre egyedül vagyok, nem zárja ki, hogy később lesznek társaim) egymással tegeződve kommunikálnak. Ennek előnye a közvetlenség és egyszerűség. Kérlek ezért Titeket, hogy hozzászólásban, Facebookon tegező megszólításban írjatok nekem és egymásnak, a tiszteletet is megadva a másik Olvasó iránt. E-mailben is örülök, ha megtisztelsz a bizalmaddal és tegező megszólítást használsz. Ez természetesen egyfajta bizalmat feltételez mindenkivel szemben, de ezzel lehetőleg senki ne éljen vissza.

A hozzászólásokban általánosan tiltott tartalmak:

Minden olyan tartalmat, amik az alábbi kategóriákba tartoznak, a moderáció során az adminisztrátor(ok) a meglátásuk szerint azonnal törölhetnek vagy átszerkeszthetnek: A túlzottan személyeskedő, sértő, trollkodó, szabályokat sértő felhasználókat többszöri figyelmeztetés után vagy azonnal kitiltom a felhasználók közül a szabálysértés súlyától függően.

 • Szexuális, pornográf tartalmak bármilyen formában történő megosztása
 • Habár a környezetvédelem politikától nem független, tartózkodjunk a nyílt politizálástól. Politika, vallási megnyilvánulások és tartalmak bármilyen formában történő megosztása nem megengedett. Politikai vonatkozású cikkek esetén is csak moderált, civilizált formában.
 • Minden olyan tartalom megosztása, amely rasszista, faji, etnikai, nemi vagy bármilyen kisebbségi hovatartozás miatti megkülönböztetésen alapszik
 • Minden olyan tartalom megosztása, amely valamilyen formában Magyarország s az Európai Unió jogszabályaiba ütközik és/vagy bárminemű bűncselekményre vagy egyéb más jogsértésre történő felszólítást tartalmaz
 • Minden olyan tartalom megosztása, amely valamilyen formában sérti mások privát szféráját, amely sérti az adatvédelmi, személyiségi és közösségi jogszabályokat
 • Minden olyan tartalom megosztása, amely tiltott szerek (drogok) használatára buzdít, azokat reklámozza
 • Jogvédett tartalmak megosztása
 • Obszcén, vulgáris, alpári és általában kulturálatlan, a közösségi etikát sértő stílusú hozzászólások, szövegek és egyéb tartalmak megosztása
 • Az Olvasók és adminisztrátorok/moderátorok és minden egyéb más személy sértegetése, lejáratása, zaklatása, szándékos provokációja, fenyegetése bármilyen formában tilos. Általánosan tilos az agresszív, alpári, kulturálatlan stílus.
 • Minden olyan tartalom megosztása, amely alkalmas mások megfélemlítésére, gyűlöletkeltésre, amely megsérti mások emberi méltóságát
 • Botprogramokról történő beszélgetés, ezekre való utalás, azok reklámozása, vásárlásra történő buzdítás
 • Termékek, weboldalak, stb… reklámozása (kivételek természetesen vannak)
 • Spamelés, beleértve a többszöri, egymást követő hozzászólások írását, értelmetlen, haszontalan tartalommal
 • Sztrájkra való felhívás, másokat a fórum és a közösség elhagyására buzdító, felszólító tartalmak megosztása (ez maradjon az adminisztrátorok feladata).

Többszörös bejegyzés

 • Ha kérdésed van, akkor csak egy témánál tedd fel, ne az összesben. Nem fogsz gyorsabban választ kapni, ha több helyen írsz bejegyzést, éppen ellenkezőleg, a hozzászólásodat biztosan törölni fogják. A többszörös beírás (egymást követő hozzászólások) udvariatlanság, és csak bosszantod vele azokat, akik válaszukkal segítenek neked.
 • Először keresgélj a Blog cikkei között a http://www.oko-piac-ter.net Cikkek és Blog rovatában vagy Ha egy kicsit kutatsz a régi bejegyzések között, gyakran azonnal megtalálod a kérdésedre a választ. Ennek nagy előnye, hogy nem kell a válaszra várnod.
 • Ha így sem jutottál előrébb, bátran írj egy új bejegyzést itt a csoportban vagy akár a fentebb is említett Facebook oldalon és ott részletesen tedd fel a kérdésedet, vagy írj e-mailt, privát üzenetet az adminisztrátornak, aki tőle telhetően megtesz mindent, hogy minél hamarabb segítsen.
 • Bejegyzésedben ne írj végig nagy betűkkel, mert az általában a kiabálást/ordibálást vagy a mondandód felkiáltásszerű hangsúlyozását jelenti.

Helyesen és magyarul

 • Ne feledd, hogy amit leírtál, az egész világon bárki olvashatja! Ezért figyelj oda a helyes magyar szóhasználatra és írásmódra. én is erre törekszem, bár nem vagyok akadémikus és nincs külön korrektorom, aki ellenőrzést végezne az oldalakon, így a tévedést nem zárom ki.

Jó és alkalomadtán tartalmas, értelmes és eredményes vitákat kívánok! 

II . Vásárlási feltételek és a termékekhez fűződő jogok

 1. A Webáruház és a személyes Facebook album tartalmáról, vagyis a termékekről

A webáruház szerepét a Webáruház végleges és teljes elkészüléséig a Facebookon létrehozott privát album tölti be. Ennek látogatásához nem kell feltétlenül regisztrálni a Facebook-on, anélkül is böngészhető, de hozzászólni csak Facebook regisztráció után lehet. Amennyiben nem kívánsz a Facebookra regisztrálni, megrendelésedet elektronikus levélben is elküldheted.

A weboldalon egyes digitális termékeket az oldalon található egyedi megrendelő űrlapon lehet megrendelni illetve a WooCommerce rendszer segítségével, melyet a weboldal tartalmaz. A megrendelő űrlapon megadott személyes adatokat kizárólag az adott termék célba juttatásához és a számla kiállításához használjuk. 

Személyes adatok kezeléséhez  a NAIH engedély: NAIH-102442/2016. 

Az albumban a Tulajdonos gyakran saját tervezésű, de mindenképpen saját előállítású, egyedi vagy kis példányszámú divatékszereket, kiegészítőket és saját előállítású játékokat, információs termékeket forgalmaz.

Ezen kívül a weboldalon esetenként kézműves műhelyfoglalkozásokat, személyes szolgáltatásokat és nem kézműves termékeket ajánlok.

Információs termékekről és annak jogairól az I. pontban olvashatsz.

A kézműves és egyéb műhelyfoglalkozásokról, tanácsadói szolgáltatásokról a Vásárlásról szóló rész vonatkozó szabályai adnak felvilágosítást.

Nem kézműves jellegű késztermékekről: ez elsősorban 3. fél által forgalmazott termékekre vonatkozik – a Tulajdonos kijelenti, hogy a termékekkel nem kereskedik, azokat kizárólag ajánlja másoknak. A 3. fél által forgalmazott termékek (táplálékkiegésztő vagy könyv  pl.) esetén a kiszállítást és a számlaadást a 3. fél által üzemeltetett (web)áruházak végzik. Erről részletes felvilágosítást a vonatkozó oldalakon találhatsz.
Ugyanez vonatkozik az ajánlókban található termékekre. Ajánlott könyvek, videók és egyéb termékek forgalmazásával jelenleg nem foglalkozom, azok beszerzése az Öko-Piac-Tér.net tulajdonosától (jelenleg) nem lehetséges, raktárkészlettel nem rendelkezem belőlük, sem bizományosként nem forgalmazom a termékeket. Megegyezés szerint legfeljebb a forgalmazó által kipróbálásra kapott 1-1 recenziós példánnyal rendelkezem, melynek felajánlása, átadása a forgalmazó önkéntes döntése, ezek a minta példányok nem kereskedelmi példányok.

A kézműves termékekből többnyire 1-1 darab vagy korlátozott példányszám áll rendelkezésre és sok kézzel varrott, ragasztott darab nem cserélhető és nem reprodukálható rendelkezésre álló anyag hiányában. Hiba esetén javítható, amennyiben mégsem, az árát 100% garanciával visszafizetem. Kérlek, vásárlás előtt ezt mérlegeld.

Az albumban megosztott kézműves termékek jellegüknél fogva újra felhasznált és/vagy maradék anyagokból készülnek a fenntarthatóság és gazdaságosság jegyében, ezért gyakran a legkisebb maradékig felhasználom a hozzá való anyagokat. Emiatt fordulhat elő, hogy egy-egy késztermék ugyanabban a formában és anyagból nem reprodukálható, nem pótolhatók egyes elvesztett darabjaik, de hasonló készülhet. Egyes termékekből szín vagy minta korlátozott számban előrendelhető, amennyiben hozott anyagból vagy rendelkezésre álló készletből megvalósítható. A rendelkezésre álló darabok nagy része hobbi jelleggel – nem ipari gyártásban és mennyiségben – készült, de nem használt darab (ami használt, ott ezt jelzem). Ipari utángyártásukhoz a Tulajdonos és készítő nem járul hozzá, illetve nem megengedett. Amennyiben a minta szabadon másolható saját felhasználásra azt gyakran közzé is teszem az oldalon, vagy a „szerkesztőségben kérhető” megjegyzéssel jelölöm és kérésre elküldöm. Számos termék adott anyagból saját elképzelés alapján készül, ezek nem reprodukálhatók egy az egyben a fenti okok miatt.

Információs termékekről 

Amennyiben a termék az Öko-Piac-Tér saját anyaga, a mindenkori szerzői jogokra vonatkozó feltételek érvényesek – lásd a Jogi nyilatkozat I. pontjában. A jogi feltételek attól függetlenül érvényesek, hogy a termék ingyenesen vagy külön díjazás ellenében letölthető, elérhető, rendelhető . 

Szolgáltatásokról 

Az Öko-Piac-Tér szolgáltatásai, mint a Térrendezési tanácsadás vagy Stílustanácsadás egyedi, személyre szabott szolgáltatások, bár kidolgozott forgatókönyv szerint működnek. A forgatókönyv az Öko-Piac-Tér.net kizárólagos tulajdona, saját szellemi terméke, bár helyenként több ezer éves hagyományokon alapul, önmagában mégis egyedi megoldás.

A műhelyfoglalkozásokról 

A bármikor meghirdetett műhelyfoglalkozásokra a belépőjegyet is megválthatod előre, de hely függvényében néha a helyszínen is. A részvétel a foglalkozás előtt lemondható. 

Amennyiben támogató szervezet nélkül indulnak a foglalkozások, a helybérletet és az anyagokat mindenképp ki kell fizetnem, így belépőként gyakran ennek díját osztom el a résztvevők között. A jegyek árába belekalkulálom.  Az egyes foglalkozások a megadott minimum résztvevővel indulnak. Amennyiben az esemény lemondásra kerül, a befizetett díjat visszafizetem vagy egy későbbi alkalommal beváltható kupont kapsz, választásodtól függően. 

2  A megrendelésről, elérésről, vásárlásról

2.1 A megrendelés menete

A megrendeléssel/letöltéssel Babusáné Gazdik Ágnes, adószámos magánszemély – továbbiakban Szolgáltató – és a megrendelő között – továbbiakban Vásárló – között köttetik a szerződés. A megrendelés interneten (azaz távollévők között) megkötött, de nem aláírt szerződésnek minősül, melynek tartalma archiválásra kerül és utólagosan hozzáférhető, visszakereshető.

A szerződés nyelve a magyar.

A Szolgáltató csak nagykorúakkal köt szerződést, ezért kérem, hogy kiskorú a honlapról/albumból ne vásároljon, mert a szerződés érvénytelen lesz. Kiskorútól ugyanis nem áll szándékunkban fizetési kötelezettséggel járó megrendelést elfogadni.

A személyes albumban közzé tett és elérhető termékek iránt érdeklődő a termékfotóhoz hozzászólva vagy privát üzenetben, e-mailben foglalhatja le a terméket. A rendelésekkel kapcsolatos tájékoztatásokat a Szolgáltató szintén elektronikus úton küldi el a megrendelő részére. A megrendeléskor mindenkor az áru célba juttatásához szükséges adatokat kell megadni, mely adatok kezeléséről az Adatvédelmi Tájékoztató ad részletes felvilágosítást. A Vásárló szavatolja, hogy a megadott adatai valódi adatok. A hamis adatszolgáltatásból eredő valamennyi kockázatot a Vásárló viseli (pl. nem valódi címre történő postázás költsége stb).

A megrendeléskor szükséges adatok e-mailben vagy privát üzenetben küldött rendelés leadás esetén:

Személyes átvételhez:

 Átvételi mód: személyes átvétel

Fizetés módja: készpénz

Bizonylat típusa: készpénzes blokk(csak személyes átvételnél)/számla

 Teljes név: a megrendelő személy/cég neve

Telefonszám, lehetőség szerint mobil – azé is, aki átveszi, ha nem azonos a megrendelővel

Átvétel helye és ideje. személyes átvétel esetén.

A termék(ek) neve

A termék(ek) ára

Darabszám (tételenként): amennyiben több darab van egy termékből

Összesített ár, több termék/darab esetén

 

Postai küldemény esetén:

Átvételi mód:  postai úton levélben (átutalás esetén) vagy  utánvétes küldemény

Fizetés módja: előre átutalás/postai csekk/utánvétel

Bizonylat típusa: számla

Szállítási cím

Számlázási cím, ha a szállítási címtől eltér

A termék(ek) neve

A termék(ek) ára

Darabszám (tételenként): amennyiben több darab van egy termékből

Összesített ár, több termék/darab esetén

 

Műhelyfoglalkozásokra való jelentkezés menete – amennyiben üzemel

A meghirdetett konkrét eseményekre csak a közzétett űrlapon keresztül vagy e-mailben tudom elfogadni a jelentkezést, legalább előleg vagy teljes összeg kifizetésével a maximális létszám beteléséig. Amennyiben minimum létszám is meg van adva, de az indulásig nem éri el a jelentkezők, befizetők száma, a hiányzó létszám a helyszínen pótolható vagy lemondásra kerül, a z arányoktól függően (ha 1-1 fő hiányzik, jó eséllyel meg lesz tartva). 

Amennyiben a minimális induló létszám összejön ilyen módon, akkor a maximális befogadó képességig a helyszíni kifizetés is választható egyes esetekben korlátozott számban. A még szabad férőhelyek számát becsléssel vagy konkrét számmal jelzem.

Facebook-on (is) közzétett eseményre való jelentkezést csak támogatott, látogatók számára ingyenes eseményre tudok elfogadni, szintén korlátozott számban. Ennek oka, hogy a foglalkozásokhoz szükséges kellékek és anyagok csak részben állnak rendelkezésre és a kellő mennyiséget csak előzetes jelentkezés esetén tudom biztosítani néhány foglalkozásnál, illetve, ingyenes eseményeken, amíg a készlet tart.

A jelentkező minden esetben tudomásul veszi, hogy a weboldalon meghirdetett események támogató vagy más szervező hiányában csak kellő induló létszám megléte esetén tudnak elindulni. Az induló létszám és konkrét ár minden esetben a konkrét eseménynél lesz közzétéve. Az egyes foglalkozásoknál feltüntetett ár tájékoztató jellegű bruttó ár, 0% Áfa tartalommal, mely támogató nélküli eseményeken, helybérlet nélkül értendők. A változatás jogát minden esetben fenntartom az esemény megkezdéséig.

2.2 Árak

Az albumban megvásárolható termékek mellett feltüntetett árak bruttó árak, amelyek 0 % áfát tartalmaznak. Az árak a rendelés időpontjában érvényes listaárak, melyek az albumban a leírásban a termékek mellett találhatók. Az árak bruttó árak, de nem tartalmazzák a szállítási költséget. A szállítási költség a megrendelés véglegesítése előtt, valamint a Vásárlási feltételek között is megtalálható. Amennyiben az albumban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, Szolgáltató fenntartja a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése illetve módosítása után Szolgáltató azonnal tájékoztatja Vevőt az új információkról. A Vevő ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy lehetőség van arra, hogy bármelyik fél elálljon a szerződéstől.

2.3 . Szállítás és átvétel

A megrendelt fizikai terméket a Megrendelő a megegyezés szerinti helyen és időben átveheti, vagy postai csekken, esetleg banki átutalással, postai utánvéttel történő fizetéssel és postai vagy futárszolgálat útján továbbítom. Javasolt a célszerűen a termék értékével arányos módot választva. Számla illetve készpénzes nyugta iránti igényt kérem előre megadni. Készpénzes nyugta csak személyes átvétel esetén választható.

A megrendeléskor személyes átvétel is válaszható az alábbi feltételek mellett. Minden esetben előzetes egyeztetés szükséges e-mailben vagy privát üzenetben – vagyis írásban. A telefonos tájékoztatás nem minősül a személyes átvétel egyértelmű egyeztetésének. Időpontot és helyszínt feltétlenül meg kell jelölni, de az időpontot illetően visszajelzés után lehet fixálni.

Állandó személyes átvételre csak Budapest XVI kerületben (Cinkota HÉV állomás, Árpádföld, Jókai utca főként, ahol rendszeresen megfordulok és a X, XV, XIV kerület egyes részein (Örs Vezér Tere, Újpalota buszmegálló – 175-ös buszjárat végállomása, Keleti Pályaudvar). A személyes átvétel megjelölése esetén magam vagy ismert, megbízható hozzátartozóm viszi a helyszínre a kért terméket.

Időszakos átvételi pontok:

Budapest belváros (ha arra járok – egyeztetés kérdése

Vác – alkalmanként – kb. havonta egyszer járok arra, néha többször. A Budapest-Vác útvonalon menet közben útba eső pontokon szükség esetén megállunk.

Előzetes egyeztetés feltétlenül szükséges.

Amennyiben a küldemények kézbesítésénél a postai szállítás lett megadva, a kézbesítés  postai úton történik a sikeres megrendelést követően, amely a fentiek szerint történt. Ha a megrendelés értéke nem éri el a nettó 15.000.- forintot, bruttó 850 forint a postázás és csomagolás díja Magyarországon belül.

A postázás költségét Szolgáltató átvállalja (tehát vevő részére ingyenes), amennyiben az aktuális megrendelés értéke meghaladja a nettó 15.000.- forintot. Postai utánvét esetén a szállítás költsége a mindenkori utánvétes feladás költsége.

A postai úton kért szállításhoz ékszerek esetén saját készítésű natúr ajándékcsomagolás jár ingyenesen a termék védelme érdekében. Ez többnyire „párna doboz” (pilowbox) vagy kisebb dobozka. Mindenkor törekszünk a csomagolás minimalizálására és annak környezetbarát megoldásaira.

Külföldi szállítás egyelőre nem megoldható – de digitális termék esetén emailben/letöltés útján a világ bármely pontján elérhető. 

A megrendelések levélként csomagolva kerülnek megküldésre – a munkanapokon reggel 9 óráig beérkező utalások kerülnek 5 munkanapon belül csomagolásra és postázásra – előre átutalás esetén –  a Magyar Posta Zrt. ajánlott, elsőbbségi szolgáltatását igénybe véve. Postai utánvét választása esetén a megrendelő a csomag átvételekor fizet. Az utánvét költsége a mindenkori postai díszszabás szerint kerül felszámolásra.

A szállítási díj a vevőt terheli, mely a számláján is megjelenik. A csomagot kézbesítéskor a kézbesítő előtt vizsgáld meg, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén azonnal kérd jegyzőkönyv felvételét és ne vedd át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni, a késedelmes jegyzőkönyvezésből eredő kockázatot a késedelmes fél viseli!

A postázási díjak a Magyar Posta mindenkori díjszabása szerint módosulhatnak, így szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy a szállítási díjakat is – áraihoz hasonlóan – a honlapon/albumban egyoldalúan bármikor módosítsa.  A Magyar Posta Zrt. kézbesítési szabályainak be nem tartásából eredő teljesítési kockázatok a Vásárlót terhelik, így különösen a mindenkori átvételi határidő elmulasztása esetén.

Szolgáltató fenntartja magának a jogot arra is. hogy bármikor megváltoztassa a szállító személyét vagy a szállítás egyéb feltételeit. Erről a honlapon mindig késedelem nélkül tájékoztatjuk a megrendelőinket.  A szállításra aktuális feltételeire vonatkozóan mindig a megrendelés napján irányadó jelen Általános Szerződési Feltétel vonatkozik.

2.4 Fizetési feltételek 

A webshopban/albumban leadott megrendelés arra mielőbb reagálok. E-mailben történő megrendelésre szintén mielőbb válaszolok.

A webáruház nyitása után ez a menet változik majd. A webáruházban/űrlapon történő megrendelés esetén a Megrendelő a megadott e-mail címére egy automatikus értesítést kap az aktuális rendelése számával, dátumával, a termékek részletezésével és áraival, valamint a szállítással kiegészített végösszegével. A Szolgáltató a megrendeléseket a feldolgozás után egy válasz e-mailben igazolja vissza 2 munkanapon belül. Az internetes vásárlás után 3 munkanap áll rendelkezésére a vételárat a számlára utalni. A webáruházban előre átutalással, utánvéttel vagy személyes átvétellel lehet vásárolni.

Előre utalás esetén a Szolgáltató  adatai: 

A számla végösszege átutalással fizetendő a következő számlaszámra:

10300002-50805924-49010027

A számlatulajdonos neve: Babusáné Gazdik Ágnes

A számlavezető bank: MKB Bank

Készpénzzel történő befizetés teljesítése esetén a tranzakciós adó a vevőt terheli.

 

2.5. Garancia, jótállás, tárolási és használati útmutató és ajánlások

A Szolgáltató mindent megtesz annak érdekében, hogy vevői mindenkor, teljes mértékben elégedettek legyenek az általa forgalmazott valamennyi árucikkel. A Szolgáltató megtesz mindent azért, hogy az oldalain megjelenő adatok (termékek ára, elérhetősége, leírása, stb.) a lehető legpontosabbak legyenek. Az esetlegesen előforduló hibákért a Szolgáltató felelősségére a távollévők közötti kereskedésre vonatkozó jogszabályokban és a Polgári törvénykönyvben rögzített rendelkezések irányadóak. Ha a megrendelt árucikk hibás, esetleg a szállítás során megsérült, akkor azt a szolgáltató 8 napon belül díjmentesen kicseréli – kézműves termékek esetén kérlek, olvasd el a vonatkozó részt. Amennyiben a cserére nincs mód, a Vásárló választása szerint választhat más terméket a vásárlásával azonos értékben vagy elállhat a vásárlástól.

Szolgáltatások, műhelyfoglalkozások és egyedi megrendelések esetén – bár a törvény szerint a visszatérítés nem kötelező –  ha nem vagy elégedett a minőséggel, az árat 100%-ban visszatérítem.

Az ékszerek, kiegészítők alapanyaga javarészt újra felhasznált vagy maradék anyag, a felhasznált kellékek anyaga a kereskedelemben kapható bizsu kellék. A fém alkatrészek természetes oxidáció vagy más olyan anyaggal történő érintkezés hatására, amely a fémekre jellemző hatást válthat ki, sötétedhet, így ez a későbbiekben nem tekinthető garanciális hibának. A papírból készült termékek jellemzően nem vagy mérsékelten víz- és folyadékállók – felületkezelés esetén is – így ezeket ne tedd ki folyadékok hatásának. A textil és egyéb anyagok felhasználásával készült ékszereknél jelzem az ellenálló képességet, de extrém körülményeknek egyiket se tedd ki. A termékek többnyire oldószermentes ragasztóval, festékekkel és lakkal vannak kezelve, egészségügyi és környezetvédelmi megfontolásból is. Kivételt ez alól csak akkor teszek, ha a termék vizes bázisú ragasztóval nem ragad (ami nem papír, az többnyire nem). Minden esetben megfontolom a használt anyagok környezeti hatásait is.

A megrendelt ékszereket és kiegészítőket használd tisztán, vegyszerektől és más anyagoktól mentes körülmények között. Háztartási, ház körüli munka végzésekor, fürdéskor, egyéb tevékenységek végzésekor az ékszereket vedd le, hogy megkíméld azokat a felesleges elhasználódástól vagy a felesleges oxidációtól. Tárold a megrendelt ékszereket és kiegészítőket elkülönítve, tiszta tároló dobozban vagy helyen, vegyszerektől, háztartási szerektől, gyógyszerektől és más anyagoktól mentes körülmények között.

A felhasznált textilek is természetüknél fogva elhasználódhatnak. Ezek sem tekinthetők garanciális hibának. Kérlek, vedd figyelembe, hogy számos termék újra felhasznált anyagól készül, bár az anyagokat igyekszem úgy válogatni, hogy azok ne legyenek kopottak és elhasználtak, nem teljesen új anyagok.  Puha sörtéjű kefével óvatosan tisztíthatjuk ezeket a textil felületeket pl. mosószappan segítségével, vagy finoman, ujjunkkal dörzsölve, kiöblítve a mosható darabokat. Műszőrme, bőr és egyedi textil felhasználásával készült termékek esetén nem javasolt ez a tisztítási mód. Az egyes termékeknél többnyire jelzem a karbantartás lehetőségét. A textilek tárolására is vedd figyelembe az ékszerekre vonatkozóan írott használati és tárolási útmutatót.

A vevő által nem rendeltetésszerű használatból, rongálásból eredő, a terméken történt meghibásodásért, sérülésekért Szolgáltató nem vállal felelősséget és nem biztosít csereterméket, sem pénzbeli visszatérítést. Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak. Fogyasztói panaszügyintézés írásban történik, az okopiacter@gmail.com címen, mely panaszra 2 munkanapon belül választ kap.

 1. Elállási jog 

A távollévők közötti kereskedésre vonatkozó  17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet értelmében a Vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól, a megrendelt termék kézhezvételtől számított 14 munkanapon belül. Figyelem, ez a határidő jelenleg 14 nap, amely a jogszabályok változása folytán bármikor változhat. A sértetlen és hibátlan terméket a számlával vagy annak másolatával, saját költségén küldje vissza Babusáné Gazdik Ágnes címére (1164, Budapest, Ostoros út 42.), és 30 napon belül visszatéríti Önnek a visszaküldött termék(ek) vételárát. Elállás esetén a vásárlót kizárólag a termék visszaküldésének költsége terheli. Abban az esetben, ha a terméket a vevő használatba vette, és nem tudja sérülésmentesen visszajuttatni a megadott címre, Szolgáltató nem vállalja a termék visszavásárlását. Személyes átvétel esetén azonnal mód van az átvizsgálásra, kérlek, ezt ne szalaszd el. A később esetlegesen jelentkező hibák – amennyiben rendeltetésszerű használat során keletkeznek, és megoldható a javítások, azt a lehetőségek szerint megteszem. (Mondjuk textil terméken feslés, ékszer kellék hibája)

Nem lehet élni az elállási joggal: a teljesen egyedi, kifejezetten a vevő egyedi kérésére és megrendelésére készített termék esetén (a vevő részére gyártott bármely egyedi árucikk), továbbá a 17/1999. (II./5.) számú, a távollévők között kötött szerződésekről szóló Kormányrendelet  5 paragrafusába tételesen felsorol minden olyan esetben, amikor a Vásárló nem élhet az elállási jogával.

Szolgáltatásról (ÁSZF, elálláshoz való jog – új törvény 2014.június 13-tól)

Kivételek:

Szolgáltatások

Egyedileg gyártott, vagy romlandó termékek

Hírlap, folyóirat, szerencsejáték

Szoftver, kép- vagy hangfelvétel, letölthető termékek

Nem lehet élni az elállás jogával olyan sérült ékszerek vagy textíliák esetén, amelyek látható módon a nem rendeltetésszerű használatból eredően sérültek  (papír ékszerrel pl. vízbe mész – holott nem vízálló).

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás