A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár 2024 3. hét

 2024 január 15 -21. 

A  héten a Hold a növő Halak holdtól az Ikrekig halad. 

Zöld nap a héten:  –  

A héten a Hold végig növőben lesz még, csütörtökön, 18-án éri el az első negyedet 09:12-kor, a Bikában. Minden növésben, tágulásban van, a növények felszívják a vizet, tápanyagot, minden tápanyag jobban beépül – az emberi szervezetbe is, úgyhogy érdemes visszafogni kicsit magunkat az étkezéseknél. Könnyebb tervezni, mint tenni, sok a lehetőség a tévedésre, ezért legyünk körültekintőek.

Egyéb hatások ezen a héten: 

Január 20. A nap belép a Vízöntőbe.

Január 21. A Plútó belép a Vízöntőbe. 

Ez a két váltás önmagában is egy korszakváltás kezdete. Sokat lehet olvasni erről a hatásról mindenfelé, felerősödnek a Vízöntő jellegű dolgok: újítások, mesterséges intelligencia, orvosi vívmányok és minden, ami high tech, modern. Másképp tanulunk, más utakon szerzünk információt és hasonló hatások érnek. Felértékelődik a közösség, a kapcsolatok ereje az egyéni utakkal szemben. A Nap ráadásul rávilágít az ezekkel kapcsolatos félelmeinkre is. A Plútó a “Romboló”, lerombolja, ami régi, de a helyébe új dolgokat épít. Amit magunktól nem engedünk el, de el kellene engedni, arra rásegít, nem is kicsit és elég gyorsan, ezért jobban járunk, ha maguntól ismerjük fel, mit kell leépíteni és mit a helyére építeni. A szabadsággal kapcsolatos gondolataink, érzéseink is hatalmukba keríthetnek: vagyis lehet, egyre többen akarnak majd önállóvá válni. A kreatív gondolkodást mindenestre támogatja ez az együttállás. Segít kilépni a megszzokott keretek közül, és a komfortzónánkból. Légy nyitott az újdonságokra, új ötletekre. A Nap csak egy hónapig lesz most és minden évben ebben a jegyben, a Plútó egy kisebb visszatérést leszámítva (idén – azaz 2024 szeptember 3- november 19 között visszalép a Bakba) bő 20-22 évig a Vízöntőben lesz. Ne félj átértékelni az elveidet, terveidet. Ez a váltás nem csak a januárt és az egész évet “reformálja” meg, hanem a legtöbbünk életében valóban egy hosszabb időszakot. Talán életünk végéig ebben a jegyben marad (idősebbek életében már biztos). 
Felerősödnek az egyenlőségre való törekvések és esetleg a digitális valuták bevezetésesére is sor kerülhet a világ több országában. Ezt mindenki döntse el maga, hogy várja vagy sem. 

Egyéb hatások ezek meleltt most szinte eltörpülnek, legközelebb majd tavasszal lesznek markánsabb hatások, amit már előtte jelezni fogok, de bizonyára sokan érezni is fogjuk. 2024 április 21-én a Jupiter együtt fog állni az Uránusszal, majd a Jupiter május végén jegyet vált, átlép az Ikrekbe. Ezek lesznek az első félév legmarkánsabb hatásai még.  Egyéni megélések mindenkinél változhatnak, mindenesetre a kapcsolatainkra, az utazásokra erőteljes hatással lesznek ezek a változások. 

Nap és a Plútó derékszögbe kerül majd tavasszal és lesznek egyéb hatások is, de majd mindent a maga idején jelzek. Alighanem ezt mindenki érezni is fogja a saját bőrén. Valószínűleg emlékezetes félév és év/időszak előtt állunk.  

——————————————————————————————————————–

Hétfőn a hold a Halakban folytatja az útját, vasárnap –  hajnalban lépett be a jegybe 04:29-kor és kedd kora reggelig vagy hajnalig (05:48) marad a jegyben. 

A Neptunusz, a Halak ura is a jegyben van, ami felerősíti a Halak hatást – egész évben ebben a jegyben marad még idén is (ahogy az Uránusz is a Bikában) – ezek a külső, lassú mozgású bolygók rendkívül lassan haladnak, hosszabb ideig vannak 1-1 Zodiákus jelben, és inkább generációs, társadalmi, korszakos hatásuk van, mint egyéni. Egy biztos: a Halak alacsony szinten az öncsalást, önámítást, bódulatot jelképezi, míg magasabb szinten a jó értelemben vett spiritualitást, szellemiséget, önzetlenséget. 

Mint azt az előző hét vasárnapi napnál is írtam, a bódító szerekkel most fokozottan kell vigyázni, ahogy mindenféle gyógyszerrel és vegyszerrel. Könnyű ezeket túladagolni és elszállni. Mindezek mellett még talán a hét elején kapcsolatban lesz a Neptunusz a Merkúrral és a Vénusszal is, kedvezőtlen fényszöggel (kvadrát) ami az értelemre és az érzelemre is hat, vagyis könnyű lesz nagy marhaságokat elkövetni bármilyen téren (kezdve a konyhai tévedésektől a közllekedési és magánéleti, szerelmi vagy pénzügyi – Vénusz – balgaságokig). Legyünk figyelmesek és ne hagyjuk magunkat csőbe húni. 

Egyéb hatások és a fentiek miatt és az egyébként is vizes Halakban járó hold miatt érzelmileg is hathat ránk ez a néhány nap – józanul is. Aki teheti, hogy elvonuljon a héten kissé, tegye meg, vegyen ki szabadságot, vagy legalább este engedjen kicsit a lazulásnak. Olvassunk egy jó könyvet, meditáljunk vagy menjünk el egy fürdőbe, áztassunk lábat vagy vegyünk egy jó illatos fürdőt és kényeztessük magunkat és egymást. Ne lepődjünk meg, ha a környezetünkben – vagy magunkon tapasztalunk, sírásra, hisztire való hajlamot, érzelmi kirohanásokat, túláradást tapasztalhatunk olyanoktól is, akikre egyébként ez nem jellemző. Ezek a fentebb is leírt hatások bárkiből is kihozhatják a mélyebb érzéseket, megérzéseket, váratlan szerelmi vallomásokat és nagyjából bármit. Csip-csup dolgokon is eltörhet a mécses. 

  Lehet locsolni a növényeket, a növények leveles részét jó fogyasztani – pl teának, levesnek, és a szénhidrátokkal vigyázni kell (inkább lassan felszívódó szénhidrátokat fogyasszunk, mint fehér cukros, lisztes ételeket, főleg, hogy most minden jobban beépül). Minden méreganyag erősebben hat ilyenkor (gyógyszer, drog, alkohol, miegymás).  A Halakhoz testi szinten a lábfej, talp, lábujjak tartoznak. 

A mosás lassabban szárad, a foltokat nehezebb eltávilítani, mint fogyó holdnál, de lehet mosni, lemosni, felmosni – ablakot tisztítani kevésbé alkalmas napok. Ágyneműt ne tegyünk ki, ne hagyjunk ki semmit, aminek száraznak kell maradnia, mert könnyen átnedvesedik, bepenészedik. A Halak hideg, vizes, de mozgásban levő, kissé labilis minőség. Minden könnyen megromlik, megbomlik – az elménk is, sajnos, ugyanakkor (megfigyelés) meglehetősen sok pszichológus kerül ki e jegy képviselői közül. Halak holdnál is kiönthetjük a lelkünket valakinek, akiben megbízunk, most azonban tényleg jól válogassuk meg, kinek miről beszélünk. Legjobb, ha inkább lezárható naplónkba írunk, minthogy valakinek elmondunk valamit, amivel később visszaélhet. 

16-án, kedden kora reggel (05:18) a növő  Hold átlép a Kosba és ebbena jegyben marad csütörtök délelőttig.  Felgyorsulhatnak körülöttünk a dolgok, gyorsan elintézhetünk ügyeket, a végére járhatunk pár dolognak, de azért ne kapkodjunk vagy hirtelenkedjünk el semmit. Hajlamosak lehetünk fejetlenül (ész nélkül) beleugrani dolgokba. 

Ez az állás hajlamossá tehet fejfájásra, főleg, ha előző napokban kicsit többet ittunk. Ugyanakkor jó hajmosásra, hajfestésre, új frizura kipróbálására. A növő holdnál levágott haj gyorsabban nő vissza, így lehetünk bátrak. Testi szinten a Koshoz a fej, az agy, a szemek, az arc tartozik és a felső fogsor.  Stresszre hajlamosít ez a jegy, ne igyunk túl sok kávét, ne fárasszuk nagyon a szemeinket. Főzzünk valamit abból, ami van otthon. Bánjunk csínján a kávéval, energiaitallal, alkohollal, mert fejbevágnak. 

Inkább menjünk ki kicsit a természetbe, szakítsunk rá időt, ha jó az idő, mozogjunk. Vezessük le az esetleg felgyűlt feszültséget sporttal, mozgással. Ha nem tudunk kimenni, takarítással. Alkalmas a nap sportra, mozgásra, tevékenykedésre. Stresszcsökkentő tevékenységeket érdemes beiktatni (kirobbanó, ütős sportokat, labdajátékokat, futást, kinek mi jön be), meditációt is, bár ez kihívást jelenthet, leginkább az Osho-féle aktív meditációt javaslom (tánc meditáció például a dervisek forgása is, vagy jó lehet bármilyen táncban, mozgásban vagy egyéb aktív tevékenységben való elmerülés is).  Alkalmas napok általában a jövés-menésre, kirándulásra, kiruccanásra. 

Táplálékok közül a fehérjében gazdag ételek: aki bírja, tejtermékek, hús, tojás, hüvelyesek, stb. és a gyümölcsök a legjobbak, illetve zöldségek is. Alkalmas nap sportra, sétára, levegőzésre.

Alkalmas gyorsan letudható munkákra – vásárlással a fentiek miatt vigyázzunk – könnyű tévedni. A Kos egyébként is hajlamosít az impulzus vásárlásra, amivel egyébként is érdemes vigyázni, de most főleg, mert elnézhetjük a dolgokat. Nézzük meg az összetevőket, árakat alaposan, kétszer is, írjunk előre listát.

Ne húzzuk fel magunkat, ha mégis nehezebben tudjuk tolerálni a környezetünket. intézzük el, amit tudunk. A vásárláson és egyebeken se idegesítsük fel magunkat. 

Takarításra is sort keríthetünk, amolyan “ahol a papok táncolnak” mósdon, gyorsan letudva, gatyába rázva a körletet, de mégis látványosan, hogy meglegyen a látszat. Gyorsan, de hatékonyan. Sok mindenre egyébként nem túl jó, mert hétköznapra esik, de aki  szabadságon van, használja ki. Diákoknak itt a félév vége, utolsó, gyors javításokra talán van alkalom. Jó lehet most elrendezni a terepet a lakásban, lebontani a még álló fát, helyet csinálni másnak vagy megújítani valamit, mondjuk a megszokottól eltérő dekorációt.  

Hajlamosak lehetünk a kapkodásra, elhamarkodott döntésekre, hirtelenkedésre. Ez fokozza a balesetveszélyt, ezért próbáljuknk higgadtak maradni. Vigyázzunk, ha fát vágunk vagy husit aprítunk.

A Kos hold megújulásra ad lehetőséget sok téren, még növőben is. Ha másképp nem, belsőleg, lelkileg éljük meg, tervezzünk meg valamit, gondoljuk át, mi az, amit meg kéne újítani, fel kéne újítani, el kéne engedni. Szedjük össze (most leírni nem feltétlenül lesz türelmünk, de ha teszünk-veszünk, az is segíthet). Nézzünk utána a neten, keresgéljünk a Pinteresten, stb., hogy majd a Bika holdnál ki is próbáljuk: dekorációt, receptet, miegymást. Ebben már a közelgő Vízöntő nap és Plútó is segíthet, közel az együttállásuk, ami színtén a megújításnak kedvez.

 Csütörtök délelőtt 09:12-kor lép majd át a növő hold a Bikába és szombat délutánig ebben a jegyben marad.   Szombaton, 20-án délután (15:07) a Nap belép a Vízöntőbe egy hónapra. (Addigra a Hold már az Ikrekben lesz). 

Hajlamosít a dőzsölésre, az élvezetekre, jól esik pihenni, enni, inni – ha valaki ezekben a napkban ünnepel bármit (névnap, születésnap) vigyázzun a kalóriákkal. Hajlamosak lehetünk “előkóstolni” a készülő finomságokat, persze, csak a “biztonság kedvéért”, de azért ne kóstolfassunk túl sokat, nehogy idő előtt elfogyjon, ami készül és persze vigyázzunk a kalóriákkal.

Alkalmas vendégeskedésre, szórakozásra, de a lehető legkevesebb összegből. A Bika a természéstes  szépséget szereti inkább, mint a hivalkodást. Szeret enni, inni, dőzsölni, szórakozni, de költeni nem. Sok Bika egyébként is szép, gyakran kerekded vagy akár gömbölyded alakú – ha nem vigyáz. 

Testi szinten a fül, orr, száj, gége, torok, nyak és az alsó fogsor, a szájüreg, a nyelv tartozik a Bikához. Ne beszéljünk sokat, mert könnyen berekedhetünk. Kezdhetünk vitamin kúrát, most a gyökérzöldségek, burgonya jó menü. Vigyázzunk a sóval. 

Belső munkával is tölthetjük a napokat. Gondoljuk át a teendőinket, terveinket, mit kell majd elengedni, mit érdemes megtartani. Lassítsunk, dekoráljunk, hangolódjunk és ne csipegessünk túl sokat a készülő menüből. Nézzük át a listáinkat, pipáljuk ki, ami kész, írjunk hozzá, ha kell. Adminisztratív feladatokra jó a Bika hold és a pénzügyekre. 

Készüljünk a következő időszakra, ha valami most indul el az életünkben – mint jeleztem fentebb, most egy hosszabb, megújulásra alkalamas időszak vagy akár korszak indul a napokban. Gondolatban már tervezhetünk későbbre is.

Most nem biztos, hogy jó hosszan szellőztetni, estefelé már lehet hűvös idő (ha melegebb van, örüljünk neki). 

A Bikához tartozik a szépség is: smink, szépséggel kapcsolatos tanácsadás, divat is, a hétvége így alkalmas divattal, stílussal kapcsolatos programokra, akár csak a neten nézelődünk, akár tanácsadásra vagy bemutatóra megyünk – lélekben már a tavaszi megújulásra készülve. Alkalmas napok kozmetikára: arcmasszázsra, tápláló krémekkel, tapláló arcpakolásra, sminkelésre. 

Alkalmas napok kézműves foglalkozásra, kreatív hobbira, de most inkább ne szikével vagy forró ragasztóval dolgozzunk, vagy nagyon vigyázzunk a kezünkre. Nézelődhetünk a neten is, kereshetünk új ötleteket, recepteket. Most lehet szép dolgokat beszerezni, lehetőleg környezettudatos módon.

Érdemes foglalkozni ingatlannal, pénzügyekkel (banki egyenleg – pénteken). Szerződést most ne nagyon írjunk alá. A hétvégén ezügyben annyit tehetünk, hogy ránézünk az egyenlegünkre, átnézzük a papírokat, előfizetéseket, stb. listát írunk róla. 

Háztartásban alkalmas takarításra, rendrakásra, de elengedésre, lomtalanításra nem. A Bika hajlamosít a ragaszkodásra, ingóságainkat ilyenkor a legnehezebb elengedni. A virágokat át lehet ültetni, mert felszálló energiák vannak, és bármilyen benti vagy télikerti munkálatra jó, de most metszésre nem alkalmas az idő. A teliholdhoz közeledő időszakban, felszálló ágban, mikor a növények “fejéhez” vagyis koronájához áramlik a nedvesség, a metszés, levágás miatt kiszáradhatnak, elhalhatnak utána.  Most inkább átültetésnek vagy a tápoldattal való kezelésnek, trágyázásnak komposztálásnak van ideje, ha belefér a készülődésnek. Gyökeres fenyőt most jó kiültetni az ünnepek után. Az udvart, kertet is rendezhetjük.  

A Bika a Föld Anyával is kapcsolatos, de nem csak ilyenkor tehetünk a Föld bolygóért, hanem az év minden napján, viszont ilyenkor még jobb. Földhöz kötő meditációra alkalmas nap: vagyis földeljük le magunkat az anyagiakba is. Álljunk mezítláb a talajra – ilyenkor már csak bent, ha lehet (nyáron lehet a puszta földre mezítlább rálépni). Képzeljük el, hogy a “földbe gyökeret eresztünk”. Az erdőjárás is egyfajta “gyakorlati” aktív meditáció lehet. Japánban, de már itthon is egyre többen mennek ki a természetbe “erdőfürdőre”, ami azt jelenti, hogy elmerülünk az erdő szépségében, energiájában, lefekszünk az avarba (azért csak óvatosan, lehetnek lakók is benne) és már elég hideg van.

Január 20-án délután  14:58-kor a hold átlép az Ikrekbe és nem sokkal később, 15:07-kor a Nap belép a Vízöntőbe, vasárnap  hajnalban (01:50), 21-én pedig a Plútó is így a Nap és a Plútó együtt fognak állni a jegyben, kedvező fényszögben a Holddal, egyébként. 22-én, hétfőn éjjel (22:50) lép majd át a Rákba a hold. 

Alkalmas a napok: 

  • családi kupaktanácsra, megbeszélni, ki mit csináljon. Családtagokat meglátogatni, felhívni, online üzeneteket küldeni 
  • társasjátékokat játszani, olvasni, rejtvényt fejteni, beszélgetni
  • látogatóba menni, utazni, kapcsolatokat építeni, ismerkedni új emberekkel

A  főzésnél – vagy bármilyen tevékenységnél – figyeljünk oda, mert hajlamosak lehetünk szétszórtságra. Ha jónak tűnő  gondolataink támadnak, jegyezzük le. Tartsunk elmeürítést. Ne kapkodjunk semmivel. Ha feszültek vagyunk, akkor se veszekedjünk, inkább beszéljük meg higgadtan, ha valami gixer beüt – ennek nagy esélye van ebben a jegyben. Gondoljuk végig a nap elején a teendőket,  és amennyire lehet, hangolódjunk egymásra. Valószínűbb egyébként, hogy élénk lesz a hangulat és csevegős, mozgolódós, könnyen lenegedjük a bosszúságot és tovább tudunk lépni. 

További tippek a hétre a napi listákban: 

Január 15. Hétfő,  Lóránt, Loránd

növő hold, Halak     felszálló hold   víz elem

ajánlott:

egészség: idegrendszer védelme, lelkiek, jóga, tai chi, talpmasszázs, meditáció, imagináció, a képzelet kiszínezi a világot; jobb otthon maradni, ha tehetjük, legalább délután, este, könnyed mozgás, lábfej átmozgatása mindenképpen, lábdagadásra való hajlam esetén, főleg kismamáknak;  ne igyunk túl sokat mert lábon ödémához vezethet;  gyógyfürdő, talpmasszázs, lábfürdő,  romantikus programok, érzelmek, érzelmes beszélgetések; balesetek megelőzése (minden seb jobban vérzik
háztartásban: növényápolás, locsolás, mosás; 
munkában: a köz java az én elé kerül, társadalmi felelősségvállalás, közösségi média, betekinteni, betekintést adni a kulisszák mögé, nyílt nap, csapatépítés, kiállítás
kertben: öntözés, ha nem esik, esetleg már fűnyírás, virágok trágyázása, levéltermések ültetése, vetése, burgonya ültetés, palántázások 
nem ajánlott: nem minőségi szénhidrátok, cukros ételek, stressz, káros szerek: kávé, koffein tartalmú italok, gyógyszerek, mérgező szerek, tudatmódosító szerek főleg stb. (minden duplán hat, pszichés tünetek egyébként is felelrősödhetnek, ne tetézzük), hajnyírás, hajmosás, nyílt állásfoglalás, metszés, szobanövények levágása, mert az ilyenkor metszett növények elpusztulnak, konzerválás, vermelés, raktározás, ruhák nehezen száradnak, nagymosás, , semmilyen műtét nem ajánlott, de főleg láb, lábfej műtétje, szülés indítás, ha elkerülhető, tervezett császármetszés

Január 16., Kedd  Gusztáv

növő hold, Halak/Kos 05:48 felszálló hold  víz/tűz elem

 ajánlott 

egészség: pihenés, lazítás, lazító fürdő, szervezet táplálása, testépítés, regeneráló olajos masszázs, főleg arcmasszázs, stressz elleni kezelés, fejfájás, migrén kezelése gyógynövényekkel, nyugtató teák, szemek pihentetése, szemborogatás, jóga, chikung, taichi, könnyű kirándulás, síelés; belső érzékelés, meditáció, főleg harmadik szem, látás;
háztartásban: csak száraz takarítás, ha elengedhetetlen, téli gyümölcsök eltevése (pl narancs lekvár), fagyasztás, intézkedések, gyorsan elintézhető tennivalók, intézkedés, vásárlás;  játék a gyerekekkel, énidő;
kertben: vetni, ültetni, gyümölcsfákat nemesíteni, trágyázni
munkában: gyorsan elvégezhető rutinfeladatok, új kezdet, munkahely váltás tervezése, közvetlenség, nyitottság 
nem ajánlott: szem, agy, fej műtét, orrműtét, sok koffein, csoki, cukor, megerőltetés, stressz migrénbe torkollhat, türelmet igénylő feladatok

Január 17.  Szerda    Antal, Antónia, A vallások világnapja

növő hold, Kos    leszálló hold  tűz elem

 ajánlott 

egészség: pihenés, lazítás, lazító fürdő, szervezet táplálása, testépítés, regeneráló olajos masszázs, főleg arcmasszázs, stressz elleni kezelés, fejfájás, migrén kezelése gyógynövényekkel, nyugtató teák, szemek pihentetése, szemborogatás, jóga, chikung, taichi, könnyű kirándulás, síelés; belső érzékelés, meditáció, főleg harmadik szem, látás;
háztartásban: csak száraz takarítás, ha elengedhetetlen, téli gyümölcsök eltevése (pl narancs lekvár), fagyasztás, intézkedések, gyorsan elintézhető tennivalók, intézkedés, vásárlás;  játék a gyerekekkel, énidő;
kertben: vetni, ültetni, gyümölcsfákat nemesíteni, trágyázni
munkában: gyorsan elvégezhető rutinfeladatok, új kezdet, munkahely váltás tervezése, közvetlenség, nyitottság 
nem ajánlott: szem, agy, fej műtét, orrműtét, sok koffein, csoki, cukor, megerőltetés, stressz migrénbe torkollhat, türelmet igénylő feladatok

Január 18, Csütörtök,  Piroska

növő hold, Kos/Bika 09:12   leszálló hold tűz/föld elem

09:12-ig ajánlott: 

egészség: pihenés, lazítás, lazító fürdő, szervezet táplálása, testépítés, regeneráló olajos masszázs, főleg arcmasszázs, stressz elleni kezelés, fejfájás, migrén kezelése gyógynövényekkel, nyugtató teák, szemek pihentetése, szemborogatás, jóga, chikung, taichi, könnyű kirándulás, síelés; belső érzékelés, meditáció, főleg harmadik szem, látás;
háztartásban: csak száraz takarítás, ha elengedhetetlen, téli gyümölcsök eltevése (pl narancs lekvár), fagyasztás, intézkedések, gyorsan elintézhető tennivalók, intézkedés, vásárlás;  játék a gyerekekkel, énidő;
kertben: vetni, ültetni, gyümölcsfákat nemesíteni, trágyázni
munkában: gyorsan elvégezhető rutinfeladatok, új kezdet, munkahely váltás tervezése, közvetlenség, nyitottság 
nem ajánlott: szem, agy, fej műtét, orrműtét, sok koffein, csoki, cukor, megerőltetés, stressz migrénbe torkollhat, türelmet igénylő feladatok

09:12-től ajánlott: 

 egészség:  nyakat, fület óvni kell, sálat viselni, torok gyógyítása, rekedtség, megfázás ellen gyógynövényes kúra, fogak ápolása, nyakmasszázs, gyógyítás ásványokkal, iszappakolás; karok edzése, testépítés, vitamin kúra, ásványok pótlása;  szobanövények ültetése, ha nincs jobb alkalom, tápoldattal trágyázni; ételek előkészítése, kézművesség; kertben: ültetés, vetés, főleg a lassan növő növényeket, trágya, komposztdomb kezelése, munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése; zöld háztartás kurzus, workshop, vállalkozással, vagyonnal kapcsolatos irodalom olvasása, vállalkozás tervezés, üzleti tervek 

nem javasolt: fogászati, állkapocs, gége, mandula, nyak, pajzsmirigy, fül, karok műtétje; zsíros, sós ételeket kerülni kell, ne beszéljünk sokat, nyakasság, makacsság

Január 19., Péntek    Sára, Márió

Növő hold, Bika  felszálló     hold    föld elem

 ajánlott: 

 egészség:  nyakat, fület óvni kell, sálat viselni, torok gyógyítása, rekedtség, megfázás ellen gyógynövényes kúra, fogak ápolása, nyakmasszázs, gyógyítás ásványokkal, iszappakolás; karok edzése, testépítés, vitamin kúra, ásványok pótlása;  szobanövények ültetése, ha nincs jobb alkalom, tápoldattal trágyázni; ételek előkészítése, kézművesség; kertben: ültetés, vetés, főleg a lassan növő növényeket, trágya, komposztdomb kezelése, munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése; zöld háztartás kurzus, workshop, vállalkozással, vagyonnal kapcsolatos irodalom olvasása, vállalkozás tervezés, üzleti tervek 

nem javasolt: fogászati, állkapocs, gége, mandula, nyak, pajzsmirigy, fül, karok műtétje; zsíros, sós ételeket kerülni kell, ne beszéljünk sokat, nyakasság, makacsság

Január 20.,  Szombat     Fábián, Sebestyén, Szebasztián

növő hold,  Bika/Ikrek 14:58    felszálló/leszálló     hold  föld/levegő  elem 

A Nap belép a Vízöntőbe 15:07

délutánig ajánlott:

 egészség:  nyakat, fület óvni kell, sálat viselni, torok gyógyítása, rekedtség, megfázás ellen gyógynövényes kúra, fogak ápolása, nyakmasszázs, gyógyítás ásványokkal, iszappakolás; karok edzése, testépítés, vitamin kúra, ásványok pótlása;  szobanövények ültetése, ha nincs jobb alkalom, tápoldattal trágyázni; ételek előkészítése, kézművesség; kertben: ültetés, vetés, főleg a lassan növő növényeket, trágya, komposztdomb kezelése, munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése; zöld háztartás kurzus, workshop, vállalkozással, vagyonnal kapcsolatos irodalom olvasása, vállalkozás tervezés, üzleti tervek 

nem javasolt: fogászati, állkapocs, gége, mandula, nyak, pajzsmirigy, fül, karok műtétje; zsíros, sós ételeket kerülni kell, ne beszéljünk sokat, nyakasság, makacsság

délután  ajánlott:

váll, karok edzése, építése, masszázsa, pihentetése, magvak, olajok, reuma, köszvény gyógyítása, immunerősítés gyógynövényekkel, meleg ruha, ízületek óvása, főleg a könyök, váll, légző gyakorlatok, meditáció, szellemi „torna” , sakk; munkában: kreatív tevékenység, brainstorming, telefonálás, kapcsolatok, háztartásban: szellőztetés, porszívózás; vásárlás, szervezés;
Nem ajánlott: növényeket locsolni, tápoldattal se!, műtétek: főleg tüdő, kar, vállak, keringés, mirigyek

Január  21.,  Vasárnap    Ágnes

növő hold,  Ikrek  felszálló/  leszálló     hold  levegő elem 

A Plútó belép a Vízöntőbe 

 ajánlott: váll, karok edzése, építése, masszázsa, pihentetése, magvak, olajok, reuma, köszvény gyógyítása, immunerősítés gyógynövényekkel, meleg ruha, ízületek óvása, főleg a könyök, váll, légző gyakorlatok, meditáció, szellemi „torna” , sakk; munkában: kreatív tevékenység, brainstorming, telefonálás, kapcsolatok, háztartásban: szellőztetés, porszívózás; vásárlás, szervezés;
Nem ajánlott: növényeket locsolni, tápoldattal se!, műtétek: főleg tüdő, kar, vállak, keringés, mirigyek

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás