A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár – 2024 4. hét

 2024 január 22-28.

A héten a Hold a növő Ikrektől a  csökkenő Szűzig halad.

Január 25-én este 18:53-kor holdtölte lesz a Oroszlánban.A fét még az Ikrekben indul, de a hét második felében az Oroszlánban tetőzik majd a holdtölte, 25-én, csütörtök este 18:53-kor.

A Nap és a Plútó már a Vízöntőben együtt jár, és velük szemben fog állni a Hold. Várhatóan egy erőteljes és átalakító holdtölte lesz ez, intenzív és “bömbölős” helet, ha nem vagyunk észnél. Az Oroszlán a szív, mellkas, hát területét veszi célba és a keingésre hat. Akiknél ez érzékeny terület, legyenek óvatosak, ne hajtsák túl magukat. Igyunk elég vizet, mert ez még növő holdnál is száraz jegy. Autoritással szemben legyünmk észnél (főnök, rendőr, stb.), ne hepciáskodjunk, ne kakaskodjunk egyenrangú vagy rangban/pozícióban alattunk levőkkel se. Kedvez a meditációnak, vallásos elmerülésnek és a “szívügyeknek” 😈 

Műtét egész héten nem igazán ajánlott az egyéb hatások miatt.  

Egyéb hatások: 

január 23:  Vénusz átlép a Bakba – kedvez a tarós kapcsolatoknak, pénzügyeknek, karrierrel kapcsolatos előrelépéseknek, ezek megszilárdításának. Bárminek, amit stabilizálni akarunk. 

január 27: az Uránusz direktbe fordul  – irányváltásakor gyakran okoz váratlan eseményeket, intuitív gondolatok ébredhetnek már 1 héttel előtte és még utána is. 

Január 27-én szombaton érhetnek a legnagyobb kihívások sokakat, a Nap és a Jupiter feszült fényszöge miatt, amit még tovább fokoz a Merkúr és a Mars együttállása és a Nap és a Plútó közelsége is.  

(Január 29-31 is hatnak még, hivatalos szervekkel és jogi ügyekkel legyünk óvatosak kb. egész héten.) 

 A hét vége felé már fogyó hold van, ez alkalamas rendrakásra, elengedésre, fogyásra, kiáradásra, aktivitásra. Alkalmas a hétvége takarításra, tértisztításra és kommunikációra, megújulásra.  A Hold a Ráktól a Szűzig járja be a Zodiákust a héten.  

————————————————–

22-én hétfőn este 22:50 ig a hold még az Ikrekben jár és érvényes rá az előző hétvégi leíás: a kommunikációban, utazásban és leginkább a technológiában vehetjük hasznát és az újítások terén, ha ki merünk lépni a komfortzónánkól. Hétköznap lévén leginkább az üzleti kommunikációban használhatjuk ki az erejét és talán ügyintézésben – azt is leginkább online formában tegyük. Egyébként bármi hatékonyabb lehet most online, de közvetlen emberi kontaktusban is jól működhet. Hat a Nap és a Plútó együttállása is és már az újabbak is. 

Lehet szellőztetni alaposan, takarítani, ha valaki otthon van. A növényeket most hagyjuk, ne locsoljuk, ne vágjuk vissza és csipkedjük meg.   Ennél bővebben írtam a hatásról vasárnapnál. 

Alkalmas vizsgákra, tanulásra, és sok mindenre, ami az Ikrek jegyhez köthető: csevegésre, jövés-menésre, eladásra, vásárlásra, stb. Arra viszont ügyeljünk, kinek mit mondunk el és mit hiszünk el. Ne üljünk fel bárminek. A csacsogós Ikrek bizony néha hajlamos turpisságokra még jóhiszeműen is, csalafintaságokra, kisebb füllentésekre és bizony: ordas hazugságokra is (alacsonyabb szinten). Az utazók és a tolvajok “ügynöke” is volt Merkúr, a mondák szerint, úgyhogy legyünk észnél. Jobb esetben csak ugrathat valaki, rosszabb esetben csúnyát átverhet.

Este – pontosabban már éjjel – 22:50-kor lép át a növő hold a Rákba így a többség már leginkább másnap fogja érezni a hatását, illetve éjjeli kimászkálás a fürdőszobába, toalettre előfordulhat. 

A Rákban a Hold otthon van, családi napnak alkalmas, főzöcskézni, locsolni, felmosni az ünnepi látogatások után. Aki dolgozik, remélhetőleg lehet home officeban, ha mégsem, akkor ne menjünk bele érzelmi játszmákba. Szintén sokat futkoshatunk a mosdóba. 
  Szerencsével és odafigyelésse legalább este nyugis családi időtöltést élvezhetünk.  Nézzünk meg egy jó filmet, vagy csak legyünk együtt. Jó wellness fürdőbe menni, pihenni, vagy vegyünk otthon egy jóleső fürdőt, zuhanyt, főzzünk valami finomat, de ne terheljük meg a gyomrot, főleg estére. Aki elutazott olyan helyre, ahol van wellness részleg, élvezze ki ezeken a napokon. Érzemi kitörésekre, érzelgésre hajlamosak lehetünk és a hold hatásra most egyéb hatás is rájátszhat. Aki otthon van, locsoljon alaposan télikertben és a lakásban.

Háztartásban jó mosni, mosogatni, mindenféle vizes takarításra, de növő holdnál lehet, hogy a makacsabb foltok ellen több lemosó szert kell használni vagy áztatni kell az edényeket, ruhákat. Ablakot tisztítani jobb lesz majd Oroszlán holdnál.  Most ne is szellőztessünk hosszan. Alkalmas napok meditálásra, olvasgatásra is. 

Csütörtök reggel 8:36-kor lép át a hold az Oroszlánba és este lesz pontos a holdtölte 18:53-kor. Fentebb írtam erről a hatásról. Egyéb hatások miatt is erőteljes lehet. Kösszük fel az alsóneműt és kössük be a biztonsági öveket fizikailag és képletesen is. Ne keveredjünk szóváltásba senkivel és ne vegyük a szívünkre, amit mások mondanak. Főleg felettesekkel ne húzzunk ujjat, vagy hivatalos személyekkel. Számoljunk háromig, ha idegesek vagyunk. 

 Szombat estig (20:11) ebben a jegyben lesz a hold. Jól rezonál a partikkal, hiszen az Oroszlán igazi parti arc, szeret a középpontban lenni, ragyogni, csillogni, élvezni az életet. A  partik hangulatának jót tesz mindez bizonnyal, de ne igyon senki túl sokat, és pláne ne vezessen (máskor se, de most főleg) ittasan, mert azt a rendőrök nagyon nem fogják értékelni és könnyen válhat az ittas személy (átlagon felül) agresszívvé. Sokan ital nélkül is hajlamosak lehetnek hangos szóváltásra. 

Aki otthon van gyerekekkel, vidáman töltheti velük az időt, vagy nagyobb családi kölyökparti is lehet. Vigyük őket játszóházba, ha belefér, vagy moziba, színházba. Társasjátékoknak is kedvez a nap – este szombatig. 

Ez az állás felettébb kedvez a spirituaitásnak, meditációra is alkalmas (szívcsakra hangolás). Egyre inkább az új utaknak kedvez. 

 Az Oroszlán a szív és érrendszert érinti. Ne terheljük túl magunkat, de aki szeret, egy könnyed kirándulásra rászánhatja magát, jó tesz a friss levegőn egy nagy séta.

Ajánlott szellőztetni, közösségi média szerelpésre vagy videózásra. Ha jól esik pihenni inkább, pihenjünk. Ne tervezzük és terheljük túl a napokat. 

Takarításra, lomtalanításra is sort keríthetünk pénteken és szombaton már csökken a hold. Szabaduljunk meg attól, amit nem akarunk magunkkal tovább  vinni. 

Szombat este 20:11-kor a már csökkenő hold a Szűzbe lép át és a következő hét kedd reggelig ebbena jegyben marad. A csökkenő Szűz hold alkalmas böjtre, testtisztításra, vigyázzunk a nehéz ételekkel. A Szűz a bélrendszert érinti elsősorban, a belső szerveket. 

Alkalmas hajfestére, dauerra is. 

Rendkívül jó takarításra, rendrakásra és lomtalanításra a Szűz hold, különösen a csökkenő hold, ezen kívül földmunkára, növényekkel való munkára. 

Ha vásárolni megyünk, írjunk listát. Bármihez is írhatunk listát, alkalmas bármilyen pepecs munára, adminisztrációra (otthon is), rendezni a sorainkat. Pepecs, aprólékos felújítási munkára, szerszámokkal való munkára és tisztasági festésre, javításokra, bárminek a szerelgetésére, felújítására, de most a műszaki cikkek előnyt élvezhetnek. Ha régóta halogattuk, most kerítsünk rá sor, ha nem menthető, vigyük el és adjuk le hulladékudvarba vagy gyűjtsük szelektíven, míg eljutunk a lerakóig, lomtalanításig. 

 


Január 22.  hétfő     Vince, Artúr   A magyar kultúra napja

növő hold,  Ikrek/Rák 22:50   leszálló     hold  levegő/víz elem 

A Rák hatásokat lásd a következő napnál.

ajánlott: váll, karok edzése, építése, masszázsa, pihentetése, magvak, olajok, reuma, köszvény gyógyítása, immunerősítés gyógynövényekkel, meleg ruha, ízületek óvása, főleg a könyök, váll, légző gyakorlatok, meditáció, szellemi „torna” , sakk; munkában: kreatív tevékenység, brainstorming, telefonálás, kapcsolatok, háztartásban: szellőztetés, porszívózás; vásárlás, szervezés;
Nem ajánlott: növényeket locsolni, tápoldattal se!, műtétek: főleg tüdő, kar, vállak, keringés, mirigyek

Január 23.  kedd,  Rajmund, Emerencia, Zelma

növő hold,  Rák   leszálló     hold víz elem 

ajánlott:

pihenés, főleg idegrendszer kímélése; otthon maradni (legalább este),  reuma elleni gyógymódok, mellkas, epe, gyomor, máj gyógyítása gyógynövényekkel (ilyenkor jobb a gyógynövények hatása, főleg, ha holdtöltekor szedték) , táplálék-kiegészítőkkel, nyugtató hatású teák, teázás, lelki terápiák, wellness-fitnesz:  mellkas, hát izomépítés, masszázs, vizes terápiák, wellness fürdő; otthon és a kertben: növények tápoldattal való locsolása, házimunka legfeljebb csak sepregetés, portörlés, ha nincs jobb alkalom, esetleg mosás (víz nap), mert másnap már csökkenő hold jön az Orosztlán jegyben és akkor már szárad – csak akkor, ha elkerülhetetlen,  főzés: könnyű, gyomorkímélő ételek; családi kikapcsolódás, meditáció, lelkizős beszélgetések;  
nem ajánlott: idegi túlterhelés, túl sok szénhidrát, tészták, mellkas, epe, gyomor, máj műtétje, mellkas és a hát felső szakasz erős terhelését kerülni kell, mérgező szerek (alkohol és tudatmódosító szerek főleg), hajvágás, hajmosás; konzerválás (ha valamit esetleg  ilyenkor akarunk eltenni), metszés, szobanövények levágása, visszavágása (a holdtöltekor metszett növények elpusztulnak)

Január 24.,  szerda Timót 

növő hold, Rák, leszálló hold  víz elem

ajánlott:

egészség, életmód pihenés, főleg idegrendszer kímélése; otthon maradni (legalább este),  reuma elleni gyógymódok, mellkas, epe, gyomor, máj gyógyítása gyógynövényekkel (ilyenkor jobb a gyógynövények hatása, főleg, ha holdtöltekor szedték) , táplálék-kiegészítőkkel, nyugtató hatású teák, teázás, lelki terápiák, wellness-fitnesz:  mellkas, hát izomépítés, masszázs, vizes terápiák, wellness fürdő; otthon és a kertben: növények tápoldattal való locsolása, házimunka legfeljebb csak sepregetés, portörlés, ha nincs jobb alkalom, esetleg mosás (víz nap), mert másnap már csökkenő hold jön az Orosztlán jegyben és akkor már szárad – csak akkor, ha elkerülhetetlen,  főzés: könnyű, gyomorkímélő ételek; családi kikapcsolódás, meditáció, lelkizős beszélgetések;  
nem ajánlott: idegi túlterhelés, túl sok szénhidrát, tészták, mellkas, epe, gyomor, máj műtétje, mellkas és a hát felső szakasz erős terhelését kerülni kell, mérgező szerek (alkohol és tudatmódosító szerek főleg), hajvágás, hajmosás; konzerválás (ha valamit esetleg  ilyenkor akarunk eltenni), metszés, szobanövények levágása, visszavágása (a holdtöltekor metszett növények elpusztulnak)

Január 25., csütörtök     Pál

Holdtölte 18:53, Rák/Oroszlán 08:30  leszálló hold, víz/tűz elem

reggel ajánlott:

egészség, életmód pihenés, főleg idegrendszer kímélése; otthon maradni (legalább este),  reuma elleni gyógymódok, mellkas, epe, gyomor, máj gyógyítása gyógynövényekkel (ilyenkor jobb a gyógynövények hatása, főleg, ha holdtöltekor szedték) , táplálék-kiegészítőkkel, nyugtató hatású teák, teázás, lelki terápiák, wellness-fitnesz:  mellkas, hát izomépítés, masszázs, vizes terápiák, wellness fürdő; otthon és a kertben: növények tápoldattal való locsolása, házimunka legfeljebb csak sepregetés, portörlés, ha nincs jobb alkalom, esetleg mosás (víz nap), mert másnap már csökkenő hold jön az Orosztlán jegyben és akkor már szárad – csak akkor, ha elkerülhetetlen,  főzés: könnyű, gyomorkímélő ételek; családi kikapcsolódás, meditáció, lelkizős beszélgetések;  
nem ajánlott: idegi túlterhelés, túl sok szénhidrát, tészták, mellkas, epe, gyomor, máj műtétje, mellkas és a hát felső szakasz erős terhelését kerülni kell, mérgező szerek (alkohol és tudatmódosító szerek főleg), hajvágás, hajmosás; konzerválás (ha valamit esetleg  ilyenkor akarunk eltenni), metszés, szobanövények levágása, visszavágása (a holdtöltekor metszett növények elpusztulnak)

reggel 8:36 után ajánlott

ajánlott: pihenés, lazítás, lazító fürdő, szervezet táplálása, testépítés, regeneráló olajos masszázs, főleg arcmasszázs, stressz elleni kezelés, fejfájás, migrén kezelése gyógynövényekkel, nyugtató teák, szemek pihentetése, szemborogatás, jóga, chikung, taichi, könnyű kirándulás, síelés;
belső érzékelés, meditáció, főleg harmadik szem, látás;
háztartásban: csak száraz takarítás, ha elengedhetetlen, téli gyümölcsök eltevése (pl narancs lekvár), fagyasztás, intézkedések, gyorsan elintézhető tennivalók, intézkedés, vásárlás;
munkában: évkezdés, ha tehetjük, kérjünk home office-t, ha be kell mennünk, akkor tipikus évindító feladatok várhatnak
nem ajánlott: szem, agy, fej műtét, orrműtét, sok koffein, csoki, cukor, megerőltetés, stressz migrénbe torkollhat, türelmet igénylő feladatok

Január 26., péntek    Vanda, Paula, Titanilla

csökkenő hold, Oroszlán   leszálló hold, tűz elem

 ajánlott:

életmód: keringés frissítése, könnyű mozgás, edzés, szolárium, napfürdő, ha az idő engedi, de erős fényvédelem, frissítő séta, hátmasszázs, jóga, taichi, chikung, ha kint vagyunk;  gyomor, emésztés kímélése, tisztítása, sok folyadék – csökkenő holdnál az Oroszlán nagyon szárít, főleg nyáron, nyugtató teák, laza, könnyed nap (lehetőség esetén home office), kevés utazás, napfonat és szívcsakra csakratisztító meditáció, hajápolás, balzsam, hajvágás;
háztartásban, ha tehetjük, vagy délután: hosszú szellőztetés, nagytakarítás, tértisztítás, lomtalanítás, elengedés; felújítás, délutáni családi programok, apás nap, sportnap, játszótér, filmezés, fotózás, színjátszó kör; munkahelyen: vezetői meeting, személyiségfejlesztés, csapatépítés, előléptetések, találkozók, határozottság, bátorság, kockázatvállalás, akadályokat könnyebb legyőzni, lendületesség, média, filmezés, fotózás;  kertben: szíverősítő gyógynövények gyűjtése, gyümölcsfák ültetése
nem ajánlott: keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, megerőltető, hosszú utazás, túra, dauer, keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, szerepek túljátszása, erőszakosság

Január 27, szombat   Angelika, Angyalka,     A holokauszt nemzetközi emléknapja

csökkenő hold, Oroszlán/Szűz 20:11   leszálló hold, tűz/föld elem 

ajánlott

életmód: keringés frissítése, könnyű mozgás, edzés, szolárium, napfürdő, ha az idő engedi, de erős fényvédelem, frissítő séta, hátmasszázs, jóga, taichi, chikung, ha kint vagyunk;  gyomor, emésztés kímélése, tisztítása, sok folyadék – csökkenő holdnál az Oroszlán nagyon szárít, főleg nyáron, nyugtató teák, laza, könnyed nap (lehetőség esetén home office), kevés utazás, napfonat és szívcsakra csakratisztító meditáció, hajápolás, balzsam, hajvágás;
háztartásban, ha tehetjük, vagy délután: hosszú szellőztetés, nagytakarítás, tértisztítás, lomtalanítás, elengedés; felújítás, délutáni családi programok, apás nap, sportnap, játszótér, filmezés, fotózás, színjátszó kör; munkahelyen: vezetői meeting, személyiségfejlesztés, csapatépítés, előléptetések, találkozók, határozottság, bátorság, kockázatvállalás, akadályokat könnyebb legyőzni, lendületesség, média, filmezés, fotózás;  kertben: szíverősítő gyógynövények gyűjtése, gyümölcsfák ültetése
nem ajánlott: keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, megerőltető, hosszú utazás, túra, dauer, keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, szerepek túljátszása, erőszakosság

este ajánlott

életmód: emésztés, idegek, lép, hasnyálmirigy, vér táplálása, vérképzés támogatása táplálék-kiegészítőkkel, egészséges életmód programok, könnyű ételek, lassú, könnyed mozgás, has edzése, haj táplálása, ápolása, dauer, festés; háztartásban: rendrakás, növények ápolása, ültetése, táplálása; Otthon: célokon, renden való meditálás, délután ezoterikus programok, olvasás; kertben: a legtöbb kerti és mezei munkára alkalmas, ami ültetéssel, vetéssel kapcsolatos, trágyázás, komposzt kezelése, kerítésoszlopok elhelyezése, dugványozás, öreg fák és szobanövények átültetése, fák, bokrok ültetése, gyep vetése,  
nem ajánlott: befőzés, raktározás, elrakás, nehéz, zsíros ételek fogyasztása, műtétek

Január 28, vasárnap     Károly, Karola              Az adatvédelem nemzetközi napja
csökkenő hold, Szűz  leszálló hold, föld  elem 

ajánlott

életmód: emésztés, idegek, lép, hasnyálmirigy, vér táplálása, vérképzés támogatása táplálék-kiegészítőkkel, egészséges életmód programok, könnyű ételek, lassú, könnyed mozgás, has edzése, haj táplálása, ápolása, dauer, festés; háztartásban: rendrakás, növények ápolása, ültetése, táplálása; Otthon: célokon, renden való meditálás, délután ezoterikus programok, olvasás; kertben: a legtöbb kerti és mezei munkára alkalmas, ami ültetéssel, vetéssel kapcsolatos, trágyázás, komposzt kezelése, kerítésoszlopok elhelyezése, dugványozás, öreg fák és szobanövények átültetése, fák, bokrok ültetése, gyep vetése,  
nem ajánlott: befőzés, raktározás, elrakás, nehéz, zsíros ételek fogyasztása, műtétek

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás