A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár – 2024 16. hét

 2024 április 15-21.

A héten a Hold a növő Ráktól a  növő Mérlegig halad.

Zöld napok a héten: A héten még nő a hold végig, majd a jövő hét szerdán hajnalban (01:48) lesz pontos a holdtölte a Skorpióban. Most hétfőn (15-én) az első negyedet éri el a hold a Rákban (13:48). A holdtöltének a hatását már a hétvégén érezhetjük majd lehet (vasárnap). A héten a hold a Rákban indul és a hétvégén, vasárnap hajnalban a Mérlegbe lép majd.  A héten nő a Hold és addig telítődik minden, A növények is felszívják a vizet – jó esetben telítődünk energiával is, de most könnyebb hízni. 

Egyéb hatások:  

Április 19-én a Nap belép a Bikába.

 Április 21-én pontosodik majd be a Jupiter és az Uránusz együtállása a Bikábanés a Jupiternek egy jótékony kapcsolata is lesz (szextil) a Marssal ami szelidíti az Uránusszal való kapcsolatot, egészségügyileg ez jó lehet, kevésbé drasztikus vagy hirtelen. A Jupiterhez a jog, távoli utazások, vallás és a magasabb szintű tanulmányok tartoznak, a Mars az akarat, a harc, a motzgás bolygólya is. Az Uránusz hirtelen eseményeket tud kiváltani, de a gyors megújulás, innováció is hozzá tartozik, főleg technikai téren (új tudomány területek). Sok minden lehetséges: innovációk bejelentése, találmányok elismerése, stb. 

A héten lehetnek előre tervezett műtétek és fogászati beavatkoztások is., bár április  25-ig a Merkúr még hátrál. 

19-én délután (14:59) a Nap átlép a Bikába, ahol a jegy vége felé a Jupiter és az Uránusz is tartózkodik, bár együtt nem állnak. A Bika erős, földies energia, alkalmas földhöz kötő meditációra és vagy kerti munkákra, földműves munkára. Kössük fel az alsóneműt, ha nem akarjuk, hogy lecsússzon, mert bizony  most ez is megeshet ilyen energiák mellett. A Bika imádja az élvezeteket. Szeret dőzsölni, enni, inni, és mindent, ami élvezet. Néha kicsit lustácska is, ahogy az Oroszlán (hold) is szeret az árnyékban pihenni és legfeljebb a farkával hesegeti el a rászálló legyeket a déli forróságban és bizony az Oroszlán is szereti a luxust.

E jegyek többnyire élvezik a bőséget és a Jupiter, mely a bőséget is szimbolizálja most a jegyben van. A Bika a pénzügyeket is jelképezi, a birtoklást, birtokot, javakat. Megeshet, hogy valakinek szerencsés bevételeket hozhat, de ha így alakul, vigyázzunk a bejött bevételre (a Bika egyébként ragaszkodó jegy), fektessük be bölcsen vagy legyünk jótékonyak. Ha valaki most tervez birtokot, földet, ingatlant venni, jól nézze meg a szerződést (hátráló Merkúr miatt), de jó befektetés lehet. Pénzt befektetni új formákban is hasznos lehet (Uránusz, innováció). Ez most egész hónapra érvényes, a Jupiter és a Nap majd május végén lép át az Ikrekbe.

————————————————–

15-én – vagyis ma még a Rákban jár a Hold és még holnap hajnalig (03:23) ebben a jegyben marad és eléri a hold az első negyedet 13:48-kor.

Kimászkálás a fürdőszobába, toalettre előfordulhat. A Rák a gyomorra és az emésztésre is hat, a belekre, így lehet émelygős a nap, vagy sírós, érzelgős, pityergős, romantikus. Nagy előrelépésekre a héten azért ne számítsunk, pláne a Rák jegyben – a Rák ugyebár hátrálva mozog. Inkább amolyan egy lépés előre, kettőt hátra.   

Egyébként a Rákban a Hold otthon van, családi napnak alkalmas. Aki dolgozik, remélhetőleg lehet home officeban, ha mégsem, akkor ne menjünk bele érzelmi játszmákba.  
  Szerencsével és odafigyeléssel legalább este nyugis családi időtöltést élvezhetünk.  Nézzünk meg este egy jó filmet, vagy csak legyünk együtt. Jó wellness fürdőbe menni, pihenni, vagy vegyünk otthon egy jóleső fürdőt, zuhanyt, főzzünk valami finomat, de ne terheljük meg a gyomrot, főleg estére.

Aki elutazott olyan helyre, ahol van wellness részleg, élvezze ki ezeken a napokon. Érzemi kitörésekre, érzelgésre hajlamosak lehetünk és a hold hatásra most egyéb hatás is rájátszhat. Aki otthon van, locsoljon alaposan télikertben és a lakásban (kinek mi van)…

Háztartásban jó mosni, mosogatni, mindenféle vizes takarításra, de növő holdnál lehet, hogy a makacsabb foltok ellen több lemosó szert kell használni vagy áztatni kell az edényeket, ruhákat. Ablakot tisztítani jobb lesz majd Oroszlán holdnál.  Most ne is szellőztessünk hosszan. Alkalmas napok meditálásra, olvasgatásra is.  

Kedd hajnalban (03:23) a hold átlép az Oroszlánba és csütörtök délutánig (15:10) marad.

Többnyire javasolni szoktam , hogy az Oroszlán holdas időszakban ne keveredjünk szóváltásba senkivel és ne vegyük a szívünkre, amit mások mondanak. Főleg felettesekkel ne húzzunk ujjat, vagy hivatalos személyekkel. Számoljunk háromig, ha idegesek vagyunk. Oroszlán érdekeltségű vezetőkkel főleg jobb, ha vigyázunk. 

Egyébként az Oroszlán hold jól rezonál a partikkal, hiszen az Oroszlán igazi parti arc, szeret a középpontban lenni, ragyogni, csillogni, élvezni az életet, de hétköznap lévén ez most kevésbé aktuális, de valami csinos hétköznapi szettet felvehetünk. Ha valaki most ünnepli a szülinapját, vagy évfordulót, akkor ázért érezze jól magát, de jobb, ha csak a hétvégén esresztjük ki a gőzt és akkor  se italozással. Akkor már Szűzben lesz a hold, vasárnap pedig már a Mérlegben, ami szintén kedvez a partiknak, de talán vissza tudjuk fogni magunkat.

 A  partik hangulatának jót tesz mindez bizonnyal, de ne igyon senki túl sokat, és pláne ne vezessen (máskor se, de most főleg) ittasan, mert azt a rendőrök (autoritás) nagyon nem fogják értékelni és könnyen válhat az ittas személy (átlagon felül) agresszívvé. Sokan ital nélkül is hajlamosak lehetnek hangos szóváltásra. 

Aki otthon van gyerekekkel, vidáman töltheti velük az időt, vagy nagyobb családi kölyökparti is lehet, ha belefér.  Vigyük őket játszóházba, ha belefér, vagy moziba, színházba. Társasjátékoknak is kedvez a nap. 

Ez az állás felettébb kedvez a spirituaitásnak, meditációra is alkalmas (szívcsakra hangolás). Egyre inkább az új utaknak kedvez. 

 Az Oroszlán a szív és érrendszert érinti. Ne terheljük túl magunkat, de aki szeret, egy könnyed kirándulásra rászánhatja magát, ha szabadon tud mozogni napközben, jó tesz a friss levegőn egy nagy séta. 

Ajánlott szellőztetni, közösségi média szerelpésre vagy videózásra. Ha jól esik pihenni inkább, pihenjünk. Ne tervezzük és terheljük túl a napokat. Közeledik a holdtölte, de majd csak 24-én, szerdán pontosodik be.  

Csütörtök délután (15:10) a hold a Szűzbe lép.  Alkalmas nap takarításra, kivinni a szemetet, de jobban járunk, ha pihenünk is kicsit.  Vasárnap hajnalig (04:08) marad a jegyben a hold. Lehet akár lomtalanítani is, akinél aktuális. Alkalmas napok földmunkára, növényekkel való munkára. 

A Szűz a bélrendszert érinti elsősorban, a belső szerveket. A Szűz jegy a belekre hat, és földies jegyként a keringésre. Ne terheljük túl semmilyen módon az emésztőrendszert. A növő Szűz hold nem annyira alkalmas böjtre, testtisztításra, inkább táplálásra (vitaminok, ásványi sók). Tisztítani jobb akkor, amikor a csökkenő fázisban van a hold.. Most csak figyeljünk a táplálkozásra, vigyázzunk a nehéz ételekkel. 

Alkalmas hajfestére, dauerra is. 

 Ha vásárolni megyünk, írjunk listát. Bármihez is írhatunk listát, alkalmas bármilyen pepecs munára, adminisztrációra (otthon is), rendezni a sorainkat. Pepecs, aprólékos felújítási munkára, szerszámokkal való munkára és tisztasági festésre, javításokra, bárminek a szerelgetésére, felújítására. Ha régóta halogattuk, most kerítsünk rá sort, ha nem menthető, vigyük el és adjuk le hulladékudvarba vagy gyűjtsük szelektíven, míg eljutunk a lerakóig, lomtalanításig. Jobb építeni, tervezni, mint elbontani.

Vasárnap hajnalban a növő hold belép a Mérlegbe  Jó szellőztetni, beszélgetni, olvasgatni, kávéházba menni, kulturális eseményekre menni, művészeteket élvezni (hangverseny, koncert, színház, kiállítás stb.) Lehet magazinokat nézegetni, lakberendezéssel, divattal, stílussal foglalkozni. Jó könnyed tere-ferére a nap, baráti beszélgetésekre, blogolásra, írásra.

A Mérleghez testi szinten a deréktáj, vesék tartoznak, tartsuk melegen. Most még könnyű felfázni. Öltözzünk rétegesen, ha kirándulni megyünk. A Nap már a Bikában jár, így nem túl valószínű, hogy most megyünk kirándulni, edzeni, inkább könnyebb séta esik jól szép környezetben, vagy ücsörögni. Vigyünk magunkkal piknik plédet, alátétet. Ha mégis edzeni indul valaki, most a derék, has tájékára jó edzeni, inkább építeni, mint fogyasztani és a kardio edzések is jók, lehetőleg kint a levegőn, vagy egyszerűen csak menjünk ki egy parkba, erdőbe és élvezzük a tavaszt, a madárcsicsergést. Vigyünk magunkkal némi könnyű elemózsiát és innivalót. Kerékpár túrára is alkalmas nap. Öltözzünk rétegesen, vagy vigyünk magunkkal többféle felszerelést, ha hosszabb útra indulunk,

A kertet most hagyjuk legfeljebb a virágok pompájában gyönyörködjünk, virágzó fákban, kertekben. Ne locsoljunk, mert tetvesek lehetnek ettől a növények. Eghyébként a növények virágos része és az olajok hasznosulnak jól. 


Április 15.  hétfő  Anasztázia, Tas

növő hold,  1. negyed 13:48, Rák    leszálló hold  víz elem 

A Rák hatásokat lásd a következő napnál.

egészség, életmódpihenés, főleg idegrendszer kímélése; otthon maradni (legalább este),  reuma elleni gyógymódok, mellkas, epe, gyomor, máj gyógyítása gyógynövényekkel (ilyenkor jobb a gyógynövények hatása, főleg, ha holdtöltekor szedték) , táplálék-kiegészítőkkel, nyugtató hatású teák, teázás, lelki terápiák, wellness-fitnesz:  mellkas, hát izomépítés, masszázs, vizes terápiák, wellness fürdő; otthon és a kertben: növények tápoldattal való locsolása, házimunka legfeljebb csak sepregetés, portörlés, ha nincs jobb alkalom, esetleg mosás (víz nap), mert másnap már csökkenő hold jön az Orosztlán jegyben és akkor már szárad – csak akkor, ha elkerülhetetlen,  főzés: könnyű, gyomorkímélő ételek; családi kikapcsolódás, meditáció, lelkizős beszélgetések;  
nem ajánlott: idegi túlterhelés, túl sok szénhidrát, tészták, mellkas, epe, gyomor, máj műtétje, mellkas és a hát felső szakasz erős terhelését kerülni kell, mérgező szerek (alkohol és tudatmódosító szerek főleg), hajvágás, hajmosás; konzerválás (ha valamit esetleg  ilyenkor akarunk eltenni), metszés, szobanövények levágása, visszavágása (a holdtöltekor metszett növények elpusztulnak)

Április 16..  kedd,  Csongor, Joakim

növő hold, Rák/Oroszlán 03:23, leszálló hold  víz/tűz elem

ajánlott:

pihenés, főleg idegrendszer kímélése; otthon maradni (legalább este),  reuma elleni gyógymódok, mellkas, epe, gyomor, máj gyógyítása gyógynövényekkel (ilyenkor jobb a gyógynövények hatása, főleg, ha holdtöltekor szedték) , táplálék-kiegészítőkkel, nyugtató hatású teák, teázás, lelki terápiák, wellness-fitnesz:  mellkas, hát izomépítés, masszázs, vizes terápiák, wellness fürdő; otthon és a kertben: növények tápoldattal való locsolása, házimunka legfeljebb csak sepregetés, portörlés, ha nincs jobb alkalom, esetleg mosás (víz nap), mert másnap már csökkenő hold jön az Orosztlán jegyben és akkor már szárad – csak akkor, ha elkerülhetetlen,  főzés: könnyű, gyomorkímélő ételek; családi kikapcsolódás, meditáció, lelkizős beszélgetések;  
nem ajánlott: idegi túlterhelés, túl sok szénhidrát, tészták, mellkas, epe, gyomor, máj műtétje, mellkas és a hát felső szakasz erős terhelését kerülni kell, mérgező szerek (alkohol és tudatmódosító szerek főleg), hajvágás, hajmosás; konzerválás (ha valamit esetleg  ilyenkor akarunk eltenni), metszés, szobanövények levágása, visszavágása (a holdtöltekor metszett növények elpusztulnak)

Április 17.  szerda  Rudolf, Kiara

növő hold, Oroszlán , leszálló hold  tűz elem

ajánlott:

szív, hát, vérkeringés kímélése, táplálása, emésztés erősítése, elegendő de nem sok folyadék, nyugtató teák, könnyű túra, edzés, jóga, tai chi, chi kung, hajápolás, balzsam; kockázatvállalás, saját szerepek átgondolása, önismeret, szívcsakra és napfonat csakra meditációk, apás programok, játszóház,  családi fotózás, kapcsolat a felsőbb erőkkel 
nem ajánlott: keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, hosszú utazás, dauer, hatalom fitogtatás

Április 18, csütörtök    Andrea, Irma

növő hold, Oroszlán/Szűz 15:10  leszálló hold, tűz/föld elem

délutánig  ajánlott:

egészség, életmód szív, hát, vérkeringés kímélése, táplálása, emésztés erősítése, elegendő de nem sok folyadék, nyugtató teák, könnyű túra, edzés, jóga, tai chi, chi kung, hajápolás, balzsam; kockázatvállalás, saját szerepek átgondolása, önismeret, szívcsakra és napfonat csakra meditációk, apás programok, játszóház,  családi fotózás, kapcsolat a felsőbb erőkkel 
nem ajánlott: keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, hosszú utazás, dauer, hatalom fitogtatás

délután ajánlott

 életmód: emésztés, idegek, lép, hasnyálmirigy, vér táplálása, vérképzés támogatása táplálék-kiegészítőkkel, egészséges életmód programok, könnyű ételek, lassú, könnyed mozgás, has edzése, haj táplálása, ápolása, dauer, festés; háztartásban: rendrakás, növények ápolása, ültetése, táplálása; Otthon: célokon, renden való meditálás, délután ezoterikus programok, olvasás; kertben: a legtöbb kerti és mezei munkára alkalmas, ami ültetéssel, vetéssel kapcsolatos, trágyázás, komposzt kezelése, kerítésoszlopok elhelyezése, dugványozás, öreg fák és szobanövények átültetése, fák, bokrok ültetése, gyep vetése,  
nem ajánlott: befőzés, raktározás, elrakás, nehéz, zsíros ételek fogyasztása, műtétek

Április 19., péntek    Emma

növő hold, Szűz  leszálló hold, föld elem

ajánlott

 életmód: emésztés, idegek, lép, hasnyálmirigy, vér táplálása, vérképzés támogatása táplálék-kiegészítőkkel, egészséges életmód programok, könnyű ételek, lassú, könnyed mozgás, has edzése, haj táplálása, ápolása, dauer, festés; háztartásban: rendrakás, növények ápolása, ültetése, táplálása; Otthon: célokon, renden való meditálás, délután ezoterikus programok, olvasás; kertben: a legtöbb kerti és mezei munkára alkalmas, ami ültetéssel, vetéssel kapcsolatos, trágyázás, komposzt kezelése, kerítésoszlopok elhelyezése, dugványozás, öreg fák és szobanövények átültetése, fák, bokrok ültetése, gyep vetése,  
nem ajánlott: befőzés, raktározás, elrakás, nehéz, zsíros ételek fogyasztása, műtétek

Április 20., szombat     Tivadar, Odett, A csillagászat napja (tavasz)

növő hold, Szűz     leszálló hold, föld elem 

ajánlott

 életmód: emésztés, idegek, lép, hasnyálmirigy, vér táplálása, vérképzés támogatása táplálék-kiegészítőkkel, egészséges életmód programok, könnyű ételek, lassú, könnyed mozgás, has edzése, haj táplálása, ápolása, dauer, festés; háztartásban: rendrakás, növények ápolása, ültetése, táplálása; Otthon: célokon, renden való meditálás, délután ezoterikus programok, olvasás; kertben: a legtöbb kerti és mezei munkára alkalmas, ami ültetéssel, vetéssel kapcsolatos, trágyázás, komposzt kezelése, kerítésoszlopok elhelyezése, dugványozás, öreg fák és szobanövények átültetése, fák, bokrok ültetése, gyep vetése,  
nem ajánlott: befőzés, raktározás, elrakás, nehéz, zsíros ételek fogyasztása, műtétek

Április 21. vasárnap    Konrád
növő hold, Szűz/Mérleg 04:08   leszálló hold, föld/levegő  elem 

ajánlott

életmód: immunerősítés, vese, hólyag támogatása, táplálása, szauna, erős fényvédelem, hidratálás, művészetek, kultúra, tavaszi hagyományőrző programok,  gyengésség, tapintat;  szellőztetés, könnyű takarítás, ha nincs jobb alkalom, saját imázs tervezése, díszítések, kozmetika; munkában: partnerek látogatása, kapcsolattartás, meeting, közös programok, céges kulturális programok, közösségi média, könyvbemutató, premier előadások, prezentációk, kreatív meetingek 
nem ajánlott: veszekedés, vita, komoly döntések, locsolás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás