A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár – 2024. 5. hét

 2024  január 29- február 04.  
 
A héten a Hold a csökkenő Szűztől a Nyilasig h
alad.  

Zöld nap a héten:  

Február 01.,  Csütörtök   A Tisza élõvilágának emléknapja, A civilek napja

Február 02.,  Péntek  A vizes élõhelyek napja, Szerzetesek világnapja

A héten hold a Szűzben indul és 4-én eléri az utolsó negyedet a Mérlegben. A héten a hold csökken, hatásai ennek megfelelően:  minden csökken, fogy, apad. A hét jobb a cselekvésre. jobb most elengedni, leadni, leépíteni.

Egyéb hatások is vannak – a hét elején még hat a Vízöntőben járó Nap és a Bikában járó Jupiter feszült fényszöge (kvadrát) és könnyű túllőni a célon.  A Bak és Vízöntő határán összesen 5 égiitest sorokozott fel közel egymáshoz: a Nap és a Plútó már a Vízöntőben egy hete (A Plútó szeptemberig lesz itt, aztán 2 hónapra visszallép a Bakba és novembertől bő 20 évig a Vízöntőben lesz.) Korábbi részekben írtam erről – 1-2 hete. Ezen kívül a gyors (személyes bolygóink: Merkúr, Vénusz és a Mars) egymáshoz elég közel a Bakban vannak, a Mars és a Merkúr együttállnak és kedvező fényszöget kapnak még a hét elején a Holdtól. A Mars az akarat, a Merkúr a kommunikáció. Most mondjuk ki, mit akarunk, teremtsük meg, fejezzük ki tisztán az akaratunkat, de ha lehet, inkább asszertíven, ne erőszakosan, de kicsit várjunk, míg az Univerzum besegít és ne rohanjunk egyből a kasszához kifizetni.

Ugyanakkor előre haladva a héten jönnek majd kicsit rázósabb kapcsolatok, állások, de ez a hét még így is viszonylag jó lehet.

A hét vége felé egyre több feszült fényszög alakul ki, részben a Jupiterrel (a Nagy szerencse és a bőség bolygójának is nevezett Jupiter nem mindig olyan pozitív, mint hinnénk, mert nagyon nem mindegy, hopgy éljük ezt meg és hol jelentkezik a bőség: anyagiakban vagy a derekunkon…)
A hét vége felé már a Hold és az Uránusz is szembe kerül egymással, és ez hozhat váratlan érzelmi helyzeteket, többek között. Vezessük le a feszültséget inkább mozgással, mint bárminek a felhalmozásával vagy vásárlással, mert bizony, most is könnyű belenyúlni hirtelen olyanba, amit később megbánunk. Pl. hirtelen jött látszat bőségben kiköltekezni, csak mert úgy tűnik, belefér.

Ha féken tudjuk tartani magunkat tudatosan, akkor jól is kijöhetünk a fenti leírt helyzetekből. 

  ———————————————————————————————————————-

 Hétfőn  a fogyó hold  még a Szűzben halad, kedd reggel 09:04-ig. Hétkezdésnek jó a Szűz hold, könnyebb elviselni, hogy dolgozni kell menni, ha kell, aki meg otthon van és még kicsit ráncba szedné a körletet, szintén jól jön. Sok szempontból egyébként is egy takarékos és kiegyensúlyozott helyzetet teremt. Könnyű belefeledkezni az aprólékos munkába, át tudunk lendülni a holtponton, befejezni a máskor nyűgös adminisztratív feladatokat (jó annak, akinek nem nyűgös…) A kitartó munkának kedvez. 

A Mars és a Merkúr együttállása a Bakban erre még rátesz egy lapáttal, így, ha már Sztachanov érdemérmet nem is kaphatunk, de legalább nem fáj annyira a hétfő. Minden együtt van ahhoz, hogy a diákok új félévet kezdjenek és a tanároknak is, hogy még az előző félév lezárásának véghajráját jól vegyék. 

Akinek be kell mennie a munkahelyére, adminisztratív munkákra és hasonlókra jó, vagy a munkahelyen rendezkedni, takarítani kicsit, pénzügyekkel, könyveléssel, leltározással és hasonlókkal eltelhet a nap – nyilván munkakörtől függően. Az elmaradt adminisztrációt, esetleg aprólékosságot igénylő vagy pepecselős munkákat lehet most hatékonyan elvégezni.  Most könnyebb a figyelmet fókuszálni. 

 Alkalmas nap aprólékosságot igénylő munkákra, alapos takarításra, lomtalanításra. Legjobb ezt a napot csendes rendezkedéssel, pakolászással tölteni, alapos (pipere) takarítással, ha valaki teheti. Kivihetjük a házból a szemetet, a lomokat, de azért ne essünk túlzásba, “ne öntsük ki a fürdővízzel együtt a gyereket is”, nehogy nagy felbuzdulásunkban olyat is kidobjunk, amit egyébként nem kéne. A téiikertben, lakásban gondozhatjuk a növényeket, locsoljuk meg őket. Leszálló ágban van a hold, beültetni jó, de átültetni nem annyira. 

Testi szinten a Szűzhöz a belek (emésztőszervek), lép, hasnyálmirigy és az idegek, valamint a vérkeringés tartoznak, így béltisztításra, testtisztításra is nagyon jó, továbbá szaunázásra. (A Szűz ura is a Merkúr, ezért érintett az idegrendszer). Érintett területeken nem ajánlott a műtét, beavatkozás, de a gyógynövényekkel végzett kúra, tisztítókúra igen. Fogyasszunk könnyű ételeket, igyunk sok teát, vizet. Jó a csalántea, menta és zöld tea, mate tea, de magas vérnyomásra a csalántea nem igazán és izgató hatású is. Ne terheljük nehéz ételekkel a bélésünket, inkább valami könnyű ebédet, vacsrát fogyasszunk, aki bírja, böjtölhet is az ünnepek után. Aki dolgozni jár, lehet, kevésbé tud böjt mellett teljesíteni, de kerüljük a zsíros, nehéz ételeket. Most leginkább a gyökérzöldségek, föld alatti növényrészek hasznosulnak. 

  A Szűzhöz a Remete (aszkéta) archetípus tartozik – legalább ilyenkor kissé ellensúlyozhatjuk amit az Oroszlánban “elkövettünk” magunk ellen, főleg evés, ivás, vásárlás terén. Könnyen lehet, ha előzőleg dőzsöltünk, az ilyenkor megkínoz minket utólag.  Mindenesetre, most jó alaposan megfontolni mire költünk. Vásároljunk környezettudatosan, lista alapján, minimalista stílusban. A Szűzben jobban meggondoljuk, mire adunk ki. Írjunk listákat – ne csak vásárlás, hanem teendők terén is, hogy ne felejtsünk el semmit.

A Szűz jegyben is lehet hajat festeni, sőt, ilyenkor a dauer is jobb. 

Némi földhöz kötő meditáció is működhet, vagy a különféle feloldó, tisztító meditációk, technikák (pl Body Talk).  

Kedden reggel 09:04-kor átlép a hold a Mérlegbe és csütörtök késő estig a jegyben marad. Kivihetjük a szemetet, lomokat a házból, a korábban nem tettük, mert a levegős jegyekben a fogyó holdnál legjobb ezt megtenni. Ilyenkor – ha van rá alkalmunk és szoktunk ilyesmit csinálni) tértisztítást is tarthatunk a nagytakarítás után. Mivel hétköznapra esik, ez a teljes munkaidőben dolgozóknak kihívás lehet.  Szellőztessünk ki alaposan, gyújthatunk füstölőt is, de ne hagyjuk felügyeket nélkül a parázsló füstölőt, se gyertyát, se más tüzeket.  

 Alkalmas időszak családi beszélgetésekre, kávéházi, baráti találkozókra, beszélgetésre, olvasgatásra, online csevegésre,  kulturális eseményekre, színházra, múzeumra. Ne vitázzunk, ne veszekedjünk, inkább beszéljük meg higgadtan a dolgokat. 

A közlekedésnél legyünk óvatosak,  az időjárás is lehet kihívás ebben az időszakban. Vigyázzunk a derekunkra, felfázásra, vese tájékra, öltözzünk fel melegen, de menjünk ki akár a levegőre is sétálni, sportolni, ha nem túl szeles az idő. 

A Mérleghez a növények virágos részei tartoznak és a zsírok, olajok: olajos masszázs, például, de a zsíros, olajos ételeket kerüljük. A kertet most hagyjuk, ne is nagyon locsoljunk mert a levegő elemű jegyeknél könnyen tetvesek lesznek a virágok. 

A Mérleg hold alkalmas a művészetekre: műkedvelőként és alkotóként is. Designerek, művészek, kézművesek, zenészek születési képletében gyakori a Mérleg hold. Szépérzékünket mindenesetre gyakran élénkíti akkor is, ha egyébként a saját képletünkben máshol volt a hold. Kreatív hobbi, lakberendezés, stílus – akár úgy is, hogy csak a neten nézegetjük, kellemes időtöltés lehet, vagy zenehallgatás, festegetés, rajzolgatás. Nem baj az se, ha nem vagyunk ebben “bajnokok” – sokan gyakran kapják magukat akkor is “dísztgetésen” vagy firkálgatáson, ha egyébként nem tartják magukat szuper kézügyesnek.  

Csütörtök este 21:36-kor átlép a hold a Skorpióba és vasárnap reggelig (07:28) lesz ebben a jegyben.  Skorpió holdnál minden jó, ami vizes. Még jó lehet vizes lemosásra, felmosásra, wellnessre. Alkalmas egymás kényeztetésére, némi lelkizésre is. Vonuljunk el kicsit a saját kis kuckónkba. Érzékenyek is lehetünk lelkileg, de most érzelmes, romantikus könyv vagy film helyett jobban vonzhat valami titokzatos téma, vagy krimi, netán thriller is, vagy egyenesen horror – aki szereti, csak nehogy sírás és rémálom legyen a vége. Ha esetleg a 18+-os téma érdekelne, most az is jobban vonzhat. Skorpió holdnál ez szinte “alap téma”. Alkalmas egy hétvégi wellness elvonulásra is. Ne igyunk túl sokat és vigyázzunk a felfázással. Öltözzünk fel melegen, vagy takarózzunk be. Tisztító kúrára a hétvége is alkalmas: tizstító teák, víz, ülőfürdő jót tehet. 

Vasárnap reggel 07:28-kor a hold a Nyilasba. Vasárnap elmehetünk síelni, kirándulni, sportolni, de a közlekedésnél nagyon legyünk észnél és a combra, csípőre ügyeljünk, ne terheljük most túl.

Fogyasszunk elég folyadékot, de inkább vizet vagy teát, és ne alkoholt, mert az most bizony nagyon beüthet. Nyilas holdnál, a többi hatással megspékelve nagyon könnyű túllőni a célon és alaposan berúgni. Ételek közül most jobb a fehérjében hgazdag ételeket és zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani.

Alkalmas olvasgatásra és tanulásra is a nap, ha valakinek vizsgára kell készülnie. 

Társasági eseményekre és jótékonysági bálba is mehetünk. 

Alkalmas nagytakarításra, főleg a kamrában, de lényegében bárhol. A feleslegesnek vélt holmit adjk tovább jótékony célra. Szellőztessünk ki alaposan. Lehet kisebb felújítást is kezdeni.   

 További tippek a hétre a napi listákban: 

Január 29, Hétfő    Adél

csökkenő hold , Szűz leszálló hold,  föld  elem

ajánlott:

egészség, életmód: emésztés, idegek, lép, hasnyálmirigy, vér táplálása, vérképzés támogatása táplálék-kiegészítőkkel, egészséges életmód programok, könnyű ételek, lassú, könnyed mozgás, has edzése,
haj táplálása, ápolása, dauer, festés;
háztartásban: rendrakás, növények ápolása, ültetése, táplálása, száraz takarítás; 
kertben: a legtöbb kerti és mezei munkára alkalmas, ami ültetéssel, vetéssel kapcsolatos, trágyázás, komposzt kezelése, kerítésoszlopok elhelyezése;
Otthon: célokon, renden való meditálás, délután ezoterikus programok, olvasás;
munkában: logikus célok kitűzése, várakozás, vizsgálódás, rendszerezés, aprólékos, türelmet, precizitást igénylő munkák, önismereti tréning, kreatív tervezési munkák
 nem ajánlott: befőzés, raktározás, elrakás, nehéz, zsíros ételek fogyasztása, műtétek, saláta palántázása

Január 30., Kedd  Marina, Gerda

csökkenő hold, Szűz/Mérleg 09:04  leszálló hold föld/levegő elem 

  ajánlott: 

egészség, életmód: kisebb aktivitás, diéta, olajok, zsiradékok, magvak, vese, hólyag, mirigyek tisztítása, virágzat fogyasztása, kardio edzés, úszás, sok folyadék, erősebb fényvédelem, művészetek, kultúra, szellőztetés (ágynemű, matrac is), festés, nagytakarítás, tartósítás, leszámolás a veszteségekkel, elengedés, váltás, esetleg virágok ültetése,
 nem ajánlott: virágok locsolása, csípő, vese, hólyag műtét

Január 31.,   Szerda  Marcella, A lepra elleni harc világnapja

csökkenő hold, Mérleg leszálló hold, levegő elem 

  ajánlott: 

egészség, életmód: kisebb aktivitás, diéta, olajok, zsiradékok, magvak, vese, hólyag, mirigyek tisztítása, virágzat fogyasztása, kardio edzés, úszás, sok folyadék, erősebb fényvédelem, művészetek, kultúra, szellőztetés (ágynemű, matrac is), festés, nagytakarítás, tartósítás, leszámolás a veszteségekkel, elengedés, váltás, esetleg virágok ültetése,
 nem ajánlott: virágok locsolása, csípő, vese, hólyag műtét

Február 01.,  Csütörtök   Ignác, Virginia, A Tisza élõvilágának emléknapja, A civilek napja
 csökkenő hold,  Mérleg/Skorpió 21:36  leszálló hold, levegő/víz elem 

   ajánlott:

egészség, életmód: kisebb aktivitás, diéta, olajok, zsiradékok, magvak, vese, hólyag, mirigyek tisztítása, virágzat fogyasztása, kardio edzés, úszás, sok folyadék, erősebb fényvédelem, művészetek, kultúra, szellőztetés (ágynemű, matrac is), festés, nagytakarítás, tartósítás, leszámolás a veszteségekkel, elengedés, váltás, esetleg virágok ültetése,
 nem ajánlott: virágok locsolása, csípő, vese, hólyag műtét

Skorpió hatásokat lásd a következő napnál.

Február 02.,  Péntek   Karolina, Aida, A vizes élõhelyek napja, Szerzetesek világnapja
 csökkenő hold,  Skorpió  leszálló hold, víz elem 

   ajánlott:

egészség, életmód: egészségügyi rutinvizsgálatok, főleg urológia, csak enyhe terhelés, medenceöv edzése, építése, melegen tartása, gyógynövénnyel táplálása; női és férfi intim masszázs, intimtorna, pihenés, fürdő, mély érzelmek, lelkiek, bujaság,  szex, ülőfürdő, nyugtató fürdő és gyógyteák; otthon maradni legalább este, olvasás,  meditáció, belső ösvények kutatása, lelki terápiák, ezoterikus olvasnivalók, klub, meditáció, tisztító szertartások; háztartásban, kertben:  virágok locsolása, táplálása, gyógynövényekkel bánni; fűnyírás; 
nem ajánlott: terhesség esetén bármi terhelés, nemi szervek terhelése, hajápolás, ágynemű szellőztetése, fák, bokrok kivágása, nagymosás, lassan szárad minden, tésztafélék, idegi, lelki megterhelés, stressz, műtétek, különösen a medence tájékán

Február 03.,  Szombat  Balázs,  Rejtvényfejtõk napja

csökkenő hold,  3. negyed 00:18, Skorpió  leszálló   hold  víz  elem

ajánlott:

egészség, életmód: egészségügyi rutinvizsgálatok, főleg urológia, csak enyhe terhelés, medenceöv edzése, építése, melegen tartása, gyógynövénnyel táplálása; női és férfi intim masszázs, intimtorna, pihenés, fürdő, mély érzelmek, lelkiek, bujaság,  szex, ülőfürdő, nyugtató fürdő és gyógyteák; otthon maradni legalább este, olvasás,  meditáció, belső ösvények kutatása, lelki terápiák, ezoterikus olvasnivalók, klub, meditáció, tisztító szertartások; háztartásban, kertben:  virágok locsolása, táplálása, gyógynövényekkel bánni; fűnyírás; 
nem ajánlott: terhesség esetén bármi terhelés, nemi szervek terhelése, hajápolás, ágynemű szellőztetése, fák, bokrok kivágása, nagymosás, lassan szárad minden, tésztafélék, idegi, lelki megterhelés, stressz, műtétek, különösen a medence tájékán

Február 04., Vasárnap    Ráchel, Csenge    Rákellenes világnap

csökkenő hold, Skorpió/Nyilas 07:28   leszálló hold    víz/tűz elem

ajánlott: 

egészség, életmód: fehérjében gazdag táplálék, gyümölcs, termés, föld feletti részek jók; könnyebb kirándulás, nagyobb séta – nem hegyi, könnyebb torna, fitnesz, jóga, úszás; wellness, szépítő fürdő, sok folyadék, belek tisztítása, masszázs, főleg alsó testtájon, cellulitkezelés, visszér ápolása;
otthon: házimunka, éléstár, pince, raktár takarítás, lomtalanítás, hosszabb szellőztetés, ablak tisztítás, metszés, szobanövények visszavágása, lecsipkedése;
kertben:  metszés, trágyázás, föld feletti kártevők irtása, elűzése; 
munkában: összeköttetések, kifelé fordulás, társasági élet, jótékonyság, jövőtervezés, hosszú távú tervek 
 nem ajánlott: túl sok koffein, cukor, édesség fogyasztása, visszér műtét

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás