A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár – 2024 6. hét

2024 február 5-11.
 
A héten a Hold a csökkenő Nyilastól a növő Halakig ha
lad.   

Február 9-én Pénteken 23:59-kor pontosodik be az Újhold energiája a Vízöntőben.

Zöld napok a héten:  –  

A hét második felében, 9-én csütörtökön  pontosodik be az Újhold a Vízöntőben.  Az Újhold egy új ciklus, új holdhónap kezdete is egyben. A Vízöntő Újhold kiváló alkalom béklyóink elengedésére, legyen az fizikai vagy lelki. A Hét első felében csökkenő hold, pénteken éjfél előtt egy perccel lesz pontos az Újhold, de még másnap is érezhető lesz a hatása. Eglész héten lehet rendezkedni, nagytakarítást elvégezni vagy akár lomtalanítani is. A Nyilasban a kamrát, a Bakban bármit is rendbe tehetünk, a Vízöntőben szintén – kivéve a kertet. Levegő jegyeknél a nyövényeket hagyjuk békén. A hét elején még csökken a hold, a hét végén már enyhén nőni fog, ennek megfelelően mozognak a természetben a nedvek is a növényekben és a környezetünkben, a szervezetünk is reagál rá. A Nyilastól a Bikáig felszálló ágban van a hold, vagyis a nedvesség felfelé áramlik, majd az Ikrekben vált át leszálló ágba.  

A héten és a jövő héten a Vízöntőben lesz a bolygók és fő világosítók nagytalálkozója + a Plútó is itt van már. 

  • Január 20-február 19. 05:12-ig lesz a Nap a Vízöntőben
  • Január 21-szeptember 2 lesz a Plútó a Vízöntőben – November 19-től újra itt lesz kb 20 évi
  • Február 5-én  06:09 a Merkúr belép a Vízöntőbe – február 23-ig
  • Február 8 14:59-február 10 14:42 lesz a Hold a Vízöntben 

    Jövő héten

  • Február 13-án  07:04 a Mars belép a Vízöntőbe – március 23.ig
  • Február 16-án 17:05 a Vénusz belép a Vízöntőbe – március 11-ig

Ilyen halmozódásra ritkán van példa, de egyéb hatások is érnek majd. A Mars és a Vénusz közelítése majd együttállása és távolodása kb . 2 hetet tesz majd ki és ez többek között majd a párkapcsolatokat is érintheti. Mindezzel együtt a halmozott Vízöntő energia többnyire valamijen forradalmi, megújuló energiás témákat is hozhat. Aki ilyen téren tervez újítást, most érdemes lehet belevágnia. Most erre összejöhetnek az anyagiak és az akarat is. Ezen kívül talán a hulladékoktól való megszabadulás is jellemezheti a következő két hetet. Sokat léphetünk előre ezen a téren. A Vízöntő minden, ami új technológia, pl a mesterséges intelligencia, űrutazás és IT világ is). Esetleges újabb áttörések várhatók.

A Merkúr (ész, értelem, gondolkodás, kommunikáció)  és a Mars (akarat, harc) feszült kapcsolatba  kerül majd a Jupiterrel (igazság, jog, vallás, filozófia, felsőfokú vagy magasabb szintű oktatás, bőség). 

A héten előre tervezett műtétek nem ajánlottak. 

 ——————————————————————-

 

Hétfőn a Hold még a Nyilasban kezd, előző reggel  (07:28) lépett a jegybe és 6-án, kedden 11:08-kor lép majd tovább. 

Utazni valamennyire jó lehet ez az időszak, ha valaki most indul vagy már hazafelé jön egy meghosszított hétvégéről, meghosszabbítva az üdülést – akinek belefér, de oda kell figyelni, a közlekedés necces lehet. (Merkúr és Plútó együttállása miatt) Aki már elindult korábban, élvezze a pihenést. Alkalmas lehet sportra is, így aki síelni ment vagy megy, most ideális ez a két nap, de túrázásra vagy egyéb sportokra is – viszont nagyon vigyázzunk a sípályákon. Nyilas testi szinten a csípőt és a combokat veszi célba, ezért ezt a területet mozgassuk át, de azért ne terheljük túl. 
Sportra azoknak is jó, akik nincsenek úton, stressz csökkentés céljával is érdemes mozogni. Szellőztessük ki a fejünket, és gondolkodjunk, ha már jár az agyunk, járjunk mi is egyet. Alkalmas wellnessre is, itthon vagy máshol is. 

Fogyasszunk fehérjében gazdag ételeket. 

Aki dolgozik, most talán optimistábban indul el, könnyebb, derűsebb lehet a hangulata. Tervezzünk távolabbi jövőre és jótékonykodhatunk is. 

Alkalmas olvasásra, vizsgákra (egyébb hatások miatt is), vagy könyvtárba látogatni. Igyekezzünk optimistán állni a dolgokhoz, ugyanakkor ne bízzuk el magunkat (ne lőjjünk túl a célon).  

Jogi ügyek intézésére alkalmas a lehet ez a nap, de a Merkúr-Plútó együttállása miatt az apróbetűkre is oda kell figyelni. Ne dőljünk be fondorlatos próbálkozásoknak, olvassunk el kétszer mindent és fontoljuk meg, mit írunk alá. 

Otthon alkalmas takarításra, főleg a kamrában, használjuk el, ami már kevésbé fér el, válogassunk abból, ami van, mielőtt lejárna a szavatossága. Építsük be a mindennapokba azt, ami van. 

Itt említeném meg: számos civil szervezet felhívja a figyelmet arra, itthon és külföldön is, hogy a lejárati dátum inkább  arról tájékoztat sok terméken, hogy jobb előtte elfogyasztani, de akkor sem romlik meg feltétlenül,, ha elmúlt az adott dátum. Sok száraz vagy hűtőben tartott termék, konzerv termék azután is még jó ideig biztonsággal fogyaztható: por állagú ételek vagy tészták, stb. legfeljebb veszít kicsit a színéből, vagy észre se vesszük. Ha nem molyos a gabona, a liszt, a pudingpor, száraztészta, hüvelyesek, stb. nyugodtan használjuk fel. A hüvelyeseket akár le is fagyaszthatjuk, így megelőzhetjük a nünükéket. Ezzel megelőzhetjük, hogy sok élelmiszer hulladék keletkezzen.

Kezdjük ott a tudatos válogatást, hogy a boltban is megnézzük, mit veszünk le a polcról, nézzük meg, mit rakunk a kosárba, olvassuk el az összetevőket, a lejáratot. Utóbbit előnyünkre is fordíthatjuk: a lejárat közeli termékeket sokszor olcsóbban adják, és ha azonnal vagy rövid időn belül felhasználjuk vagy lefagyasztjuk otthon megtakaríthatunk némi pénzt is. Ami már lejárt, azt nem adhatják el, de ami másnap vagy közeli dátumon éri el a csomagolásra írt szavatossági időt, azt sokszor más polcon, más színű címkével is tartják. Ha tudjuk, hogy kb az esti vacsoránál elfogy, akkor érdemes lehet megvenni annyit, ami biztosan elfogy. Ha be tudunk főzni vagy a fagyasztóban van hely, vehetünk többet is. Mi gyakran csinálunk ilyet. Tegyük be a mélyhűtőbe a megvásárolt áruból azt, amit tovább kell tárolni és írjuk rá a csomagokra, mi van bennük. Ha van, lassacskán használjuk a télire elrakott tartalékokat.

Alkalmas idő – különösen a Nyilas hold a jövőtervezésre (álmodozásra), nagyvonalú tervekre, és önálló, magasabb szintű tanulmányok megkezdésére, jelentkezésre, beiratkozásra. Könyvek, sporteszközök és felszerelés vásárlására.  

Kedden délelőtt (11:08) lép át a Bakba a hold és csütörtök délutánig (14:59) marad itt.  Az az időszak, amikor a csökkenő hold a Bakban jár rendkívül jó rendezkedésre, a feladataink átgondolására. Írjuk is fel a terveinket. 

  Alkalmas az időzítés a határidőnapló, a pénzügyek áttekintésére (figyelem, nem költésre!), olvasásra, a következő hét pontos megtervezésre,  listák írására.  Alkalmas idő valaminek a pontos  kivitelezésére. Takarításra, rendrakásra, portalanításra, növényeket gondozhatjuk Gondot fordíthatunk valamilyen rutinra, vagy annak bevezetésére, szokások, rutinok tervezésre, követők elkezdésére. (Ebben a Bak nagyon jó, a rutinokban, képes nagyon fegyelmezetten betartani az időhöz kötött tevékenységeket, vagy esetleg maga elhatározni ezeket, majd szigorúan véghez is vinni).  Szokáskövetőket el lehet most indítani, ha jók vagyunk ebben, de aki ismeri magát annyira, hogy csak elkészíti nagyon lelkesen, hogy aztán soha többé elő ne vegye, annak most se biztos, hogy érdemes erre papír alapon vállalkozni. Aki egyébként kitartó és szereti figyelni, hogy alakulnak a tervei, szokásai, annak érdemes. Egy próbát megér, mindenesetre és ezek indítására a Bak hold kiváló. 

(Bevallom, én ritkán csinálok ilyet, bár van Bullet Journalom évek óta a szokáskövetőket hamar abbahagyom, egyedül egy hangulat követőm működik többé-kevésbé). 

Aki hozzám hasonlóan használja a Bullet Journal módszert (főoldalon találsz ajánlót hozzá), most még érdemes lehet akár hosszabb távú, vagy éves naplót elindítani és átgondolni, milyen oldalakra van szükségünk várhatóan. Érdemes kielemezni az eddigi naplóvezetési szokásainkat (azt is, ha eddig nem volt) és megtervezni a következő negyed vagy fél évet, célokat kitűzni, részletezni, leírni. 

Jó kozmetikai masszázsra, szőrtelenítésre, arctisztításra, testtisztításra, körömvágásra. 

A Bak hold bőr holmi tisztítására is jó. azonban vegytisztításra nem! Kifényesehet a szövet. 

 A Bakhoz a csontok, a térdek tartoznak főleg, legyünk észnél a sportoknál, ne terheljük meg, ha mégis sikerül, akkor borogatással, krémekkel kezeljük. A síelést és extrém téli sportokat most a napokban inkább hagyjuk ki. Aki síelős szabadságon van a héten, legyen óvatos, menjen inkább wellnessbe ezeken a napokon, vagy intézzen ügyeket, mnjen a városba, faluba vagy maradjon a szálláson pihenni.

Növények ápolására, télikerti munkára alklamas napok  és kb mindenre, ami munka, ami kitartást igényel, azt most érdemes elindítani. A “favágó”, adminisztratív és pénzügyi munkára, “matekozásra” is jó, amihez általában nem mindenkinek füllik a foga (az enyém biztos nem). Ha valaki, vagy a gyermeke valamilyen reál tárgyból gyengébben áll, most érdemes dolgozatra vagy vizsgákra, felvételire készülni. 

Komoly megbeszélésekre is sort keríthetünk. Pénzügyi téren kifejezetten jó például örökösödési témákra, vagyon rendezésre, hétköznap hivatalos ügyek intézésére, de minden apróbetűs részt is olvassunk át nagyon alaposan, beszéljük át.  

Csütörtök délután  14:59-kor a még csökkenő hold  átlép a Vízöntőbe és ebbena jegyben pontosodik be majd az Újhold pénteken 23:59-kor. A Vízöntőben szombat délutánig marad a hold, de az Újhold hatását még érezni fogjuk egész pénteken és szombaton is. Érezhetünk némi kimerültséget aár már csütörtökön és vasárnap is. Az újhold mindig egy új holdhónap kezdete is, ez a februári újhold egyben a kínai holdújév kezdete is, mely a a február 4-éhez legközelebb eső újhold napján kezdődik. Idén a Fa Sárkány évébe lépünk.  Itt most nem megyek bele részletekbe. 

 A Vízöntő holdnál még növő hold esetén is lehet lomtalanítani, elengedni dolgokat, ha máskor nem ment, de a Vízöntő csökkenő holdnál és újholdnál nem nagyon lehetne erre alkalmasabb időt találni.  Most igazán alaposan “kirángathatjuk a csontvázakat” a szekrény mélyéről is – a régóta lapuló felesleges dolgokat ajándéknak vagy adományba is adhatjuk. Adjuk olyannak, aki hasznát veszi. Akár le is porolhatjuk és felújíthatjuk a dolgokat, valami új célra használhatjuk, akár teljesen másra, mint amire tervezték. (Ilyen halmozott Vízöntő energiában jó eséllyel jöhetnek ilyen ötleteink – amit néhányan akár őrült ötletnek tartanak, de csak bízzunk abban, hogy jobb, mintha a kukába kerülne. A Vízöntőre gyakran utalnak úgy, mint az őrült zsenire… Szóval bátran elő akár a hibbantnak tűnő ötletekkel is, de írjuk le, mert ilyenkor hiába jön a jó ötlet, gyorsan el is illanhat. Szombaton már enyhén kezd nőni a hold, hiszen átlendül a pontos újhold állapoton, de attól ez még szinte egész nap Újhold marad. Emiatt is nagyon jó újításra.

 Gondoljuk át a berendezést, elrendezést.  Ami törött, dobjuk ki, vagy ami már nem igazán tetszik, adjuk most tovább, ne tegyük el, ne dédelgessük tovább. 

Alkalmas szellemi feladatokra, újításokra, családi összejövetelekre és magányos olvasásra egyaránt vagy számítógépes (főleg online), vagy más innovatív játékokra, szójátékokra. Kertben/udvaron, ha van csak pihenésre jó, beöltözve, ha van kertünk vagy balkonra kiülni, a virágokat, növényeket – télikertben, lakásban –  ilyenkor csak csodáljuk, ne kezeljük. Inkább sétáljuk egyet, vagy, ha van hó, lehet szánkózni, síelni, de figyeljünk a lábainkra. Alkalmas a hétvége utazásra, családi és társas hétvégére, bulira vagy takarításra, rendrakásra egyaránt – lakásmegújításra (pl ha le akarunk cserélni valamit).  

Szombat délután a már növőben levő hold (valójában még inkább újhold) 14:42-kor átlép a vizes Halakba. Leginkább arra figyeljünk, ne igyunk alkoholt és ne szedjünk be bódító gyógyszeket vagy nagyon nézzük meg, mit veszünk be és mennyit, főleg, hogy a Halak ura, a Neptunusz most szintén a Halakban van. Téves gondolatok, és érzelmi kilengés esetén ne a bódulatban keressünk menedéket, mert nagyon könnyű túladagolni most – tévedni. Inkább sírjuk ki magunkat vagy bokszoljunk párnát vagy az edzőteremben a boxzsákot, vagy nézzünk otthon filmet és fogjuk arra, hogy miért sírunk. Választhatunk romantikus regényt is. Egyéb hatások is erősíthetik az érzelmi túláradást. 

Nagyon könnyű tévedni a nap folyamán is – mint többször említettem. Most simán össze tudjuk téveszteni a sót és a cukrot és egymás helyett használni tévedésből vagy bármi hasonlót elnézhetünk. Ne kárhoztassuk magunkat. Nem feltétlenül a mi “készülékünkben” van a hiba. Biztos ami biztos, mégis inkább otthon készítsünk ebédet, mert akkor legalább tudjuk, mit tettünk bele. Most inkább ne rendeljünk semmit. 

A Halak hold alkalmas vizes takarításra, mosásra, felmosásra, de ablakot ne most tisztítsunk (azt jobb a Vízöntőnél). Lehet locsolni is – elsősorban télikeri és szobában levő növényeket. 

Legjobb, ha korán megfürdünk és megyünk aludni és már nem csinálunk semmit, maximum lábat áztatunk. Érzékenyebb lelkű olvasók most a romantikus esti olvasmányon vagy filmen pityereghetnek. Esti meditációba könnyen belealudhatunk. 

További tippek a hétre a napi listákban: 

Február 5., Hétfő    Ágota, Ingrid,     A biztonságos internet napja

csökkenő hold, Nyilas  leszálló/felszálló   hold tűz elem  

 ajánlott:

egészség, életmód: fehérjében gazdag táplálék, gyümölcs, termés, föld feletti részek jók; könnyebb kirándulás, nagyobb séta – nem hegyi, könnyebb torna, fitnesz, jóga, úszás; wellness, szépítő fürdő, sok folyadék, belek tisztítása, masszázs, főleg alsó testtájon, cellulitkezelés, visszér ápolása;
otthon: házimunka, éléstár, pince, raktár takarítás, lomtalanítás, hosszabb szellőztetés, ablak tisztítás, metszés, szobanövények visszavágása, lecsipkedése;
kertben:  metszés, trágyázás, föld feletti kártevők irtása, elűzése; 
munkában: összeköttetések, kifelé fordulás, társasági élet, jótékonyság, jövőtervezés, hosszú távú tervek 
 nem ajánlott: túl sok koffein, cukor, édesség fogyasztása, visszér műtét

Február 06., Kedd   Dorottya, Dóra       

csökkenő hold, Nyilas/Bak 11:08     leszálló /felszálló     hold tűz/föld  elem 

11:08-ig  ajánlott:

egészség, életmód: fehérjében gazdag táplálék, gyümölcs, termés, föld feletti részek jók; könnyebb kirándulás, nagyobb séta – nem hegyi, könnyebb torna, fitnesz, jóga, úszás; wellness, szépítő fürdő, sok folyadék, belek tisztítása, masszázs, főleg alsó testtájon, cellulitkezelés, visszér ápolása;
otthon: házimunka, éléstár, pince, raktár takarítás, lomtalanítás, hosszabb szellőztetés, ablak tisztítás, metszés, szobanövények visszavágása, lecsipkedése;
kertben:  metszés, trágyázás, föld feletti kártevők irtása, elűzése; 
munkában: összeköttetések, kifelé fordulás, társasági élet, jótékonyság, jövőtervezés, hosszú távú tervek 
 nem ajánlott: túl sok koffein, cukor, édesség fogyasztása, visszér műtét

11:08 után ajánlott:

életmód: melegen öltözni, réteges öltözködés, fokozott méregtelenítés, bőr, körmök ápolása (főleg benőtt), kozmetika: pattanások kezelése, hidratálás, főleg szeles napokon; szőrtelenítés, láb- és körömgomba kezelése;  vértisztítás, gyenge kardio edzés, ízületek – főleg a térd, boka – kímélése, ha megerőltettük, borogassuk; sószegény étrend, föld feletti növényrészek jók, a gyökér nem annyira (felszálló nedvek), szárzeller, petrezselyem zöldje különösen jó léböjt kúrához is, tisztít; háztartásban: bőr holmik ápolása, ruhák karbantartása, javítása, szobanövények ültetése; munkában: világos gondolkodás, kevésbé mozgalmas, anyagi természetű feladatok, pénzügyek, banki ügyintézés, adminisztráció, komoly, mély beszélgetések, időmenedzsment
nem ajánlott: ruhák vegytisztítása, térd, csontok, ízületek erős terhelése, nagyobb kihagyás után nem szabad erőltetni, hegyi túra, síelés, foci

Február 07., Szerda    Teodor, Rómeó,  A barátságos Internet napja

csökkenő hold, Bak       felszálló     hold föld elem 

ajánlott:

életmód: melegen öltözni, réteges öltözködés, fokozott méregtelenítés, bőr, körmök ápolása (főleg benőtt), kozmetika: pattanások kezelése, hidratálás, főleg szeles napokon; szőrtelenítés, láb- és körömgomba kezelése;  vértisztítás, gyenge kardio edzés, ízületek – főleg a térd, boka – kímélése, ha megerőltettük, borogassuk; sószegény étrend, föld feletti növényrészek jók, a gyökér nem annyira (felszálló nedvek), szárzeller, petrezselyem zöldje különösen jó léböjt kúrához is, tisztít; háztartásban: bőr holmik ápolása, ruhák karbantartása, javítása, szobanövények ültetése; munkában: világos gondolkodás, kevésbé mozgalmas, anyagi természetű feladatok, pénzügyek, banki ügyintézés, adminisztráció, komoly, mély beszélgetések, időmenedzsment
nem ajánlott: ruhák vegytisztítása, térd, csontok, ízületek erős terhelése, nagyobb kihagyás után nem szabad erőltetni, hegyi túra, síelés, foci

Február 08, Csütörtök  Aranka, Jutocsa

csökkenő hold, Bak/Vízöntő  14:59 felszálló     hold föld  elem 

délutánig ajánlott:

életmód:melegen öltözni, réteges öltözködés, fokozott méregtelenítés, bőr, körmök ápolása (főleg benőtt), kozmetika: pattanások kezelése, hidratálás, főleg szeles napokon; szőrtelenítés, láb- és körömgomba kezelése;  vértisztítás, gyenge kardio edzés, ízületek – főleg a térd, boka – kímélése, ha megerőltettük, borogassuk; sószegény étrend, föld feletti növényrészek jók, a gyökér nem annyira (felszálló nedvek), szárzeller, petrezselyem zöldje különösen jó léböjt kúrához is, tisztít;
háztartásban: bőr holmik ápolása, ruhák karbantartása, javítása, szobanövények ültetése;
munkában: világos gondolkodás, kevésbé mozgalmas, anyagi természetű feladatok, pénzügyek, banki ügyintézés, adminisztráció, komoly, mély beszélgetések, időmenedzsment
nem ajánlott: ruhák vegytisztítása, térd, csontok, ízületek erős terhelése, nagyobb kihagyás után nem szabad erőltetni, hegyi túra, síelés, foci 

délután 3-tól ajánlott

életmód: alsócomb, lábszár, kíméletes mozgatása, futás, kardio edzés, mozgás szabad levegőn, erős fényvédelem; vénák, visszerek védelme, mirigyek tisztítása, méregtelenítés, könnyű ételek; szellemi kihívások, intuitív gondolatok, béklyóktól való szabadulás (minden szinten), elengedő meditáció, ha más nem megy; 
háztartásban: főleg kamra, pince, tértisztításra kiváló alkalom, elengedés, nagytakarítás, szellőztetés mindenhol – legalább az este folyamán – az Újhold energiáját használjuk ki – akár idejétmúlt kapcsolatokat, vagy bármit, amit nem szolgál, engedjünk el; 
munkában: lehetőleg home office vagy távollét, „kimenős” munkák, ügyfelek látogatása, megbeszélések, meeting, közös programok, közösségi média, új ötletek keresése, újítások, reform ötletek, cégreform, új karrier célok, fejlesztések, média;
szabadidő: könnyű, városi séta, kulturális közös programok, beszélgetések,  szabadság, kávéház
nem ajánlott. zsíros ételek, lábak terhelése, sok járás, vagy állás, megerőltető séta, főleg visszér problémák esetén, locsolás, kerti munkák általában

Február 09., Péntek      Abigél, Alex      A házasság világnapja

Újhold 23:59, Vízöntő  felszálló     hold levegő elem  

ajánlott:

életmód: alsócomb, lábszár, kíméletes mozgatása, futás, kardio edzés, mozgás szabad levegőn, erős fényvédelem; vénák, visszerek védelme, mirigyek tisztítása, méregtelenítés, könnyű ételek; szellemi kihívások, intuitív gondolatok, béklyóktól való szabadulás (minden szinten), elengedő meditáció, ha más nem megy; 
háztartásban: főleg kamra, pince, tértisztításra kiváló alkalom, elengedés, nagytakarítás, szellőztetés mindenhol – legalább az este folyamán – az Újhold energiáját használjuk ki – akár idejétmúlt kapcsolatokat, vagy bármit, amit nem szolgál, engedjünk el; 
munkában: lehetőleg home office vagy távollét, „kimenős” munkák, ügyfelek látogatása, megbeszélések, meeting, közös programok, közösségi média, új ötletek keresése, újítások, reform ötletek, cégreform, új karrier célok, fejlesztések, média;
szabadidő: könnyű, városi séta, kulturális közös programok, beszélgetések,  szabadság, kávéház
nem ajánlott. zsíros ételek, lábak terhelése, sok járás, vagy állás, megerőltető séta, főleg visszér problémák esetén, locsolás, kerti munkák általában

Február 10 , Szombat        Elvira

  Újhold/növő hold, Vízöntő/Halak 14:42 felszálló   hold  levegő/víz elem  

délutánig ajánlott:

életmód: alsócomb, lábszár lassú edzése, lábak pihentetése, vénák, visszérpanaszok kezelése kenőcsökkel, immunerősítés, mirigyek masszázsa, könnyű séta szabad levegőn, erős fényvédelem, szellemi munka, szellemi kihívások, intuitív gondolatok meghallgatása, meditáció az önállóságról, írjuk le a gondolatainkat, jegyzeteljünk. Olvasás, sakk, pihenés… Technikai újdonságok témában információt gyűjteni, tech magazinok olvasása online, és hasonlók, rejtvényfejtés, intuitív gondolatokra figyelni, közös meditáció, belső utazás, parti, társasági élet, új ismeretségek, szabadtéri programok, erős fényvédelem télen is, lazítás, lábak pihentetése, masszázsa; háztartásban, ha máskor nincs lehetőség lomtalanításra, felesleges holmi kidobására (csökkenő holdnál nem sikerült), ilyenkor alkalmas lehet – a Vízöntő a szellemi, lelki béklyók elengedésére is alkalmas, de a fizikai felesleg elengedésére is. 
nem ajánlott: zsíros,olajos, nehéz ételek, olajos magvak, hosszú városi séták, helyben állás, locsolás, növények átültetése, általában kerti munka 

délután 14:42 után ajánlott:

egészség: idegrendszer kímélése, lelkiek, jóga, könnyed mozgás, lábfej átmozgatása mindenképpen, lábdagadásra való hajlam esetén, főleg kismamáknak;  ne igyunk túl sokat mert lábon ödémához vezethet;  gyógyfürdő, talpmasszázs, lábfürdő, meditáció, ha lehet, pihenjünk otthon, legalább a nap végén, romantikus programok, érzelmek, érzelmes beszélgetések; a képzelet kiszínezi a valóságot; háztartásban:  locsolás, növényápolás, mosás; munkában: a köz java az én elé kerül, társadalmi felelősségvállalás, közösségi média, betekinteni, betekintést adni a kulisszák mögé, nyílt nap, csapatépítés
nem ajánlott: ruhák nehezen száradnak, nagymosás, koffein, gyógyszerek, mérgező szerek, szénhidrátok, hajnyírás, hajápolás, álláspont foglalás, talpnyalás

Február 11, Vasárnap    Bertold, Marietta     Betegek világnapja

  növő hold,  Halak felszálló  hold  víz elem  

ajánlott:

egészség: idegrendszer kímélése, lelkiek, jóga, könnyed mozgás, lábfej átmozgatása mindenképpen, lábdagadásra való hajlam esetén, főleg kismamáknak;  ne igyunk túl sokat mert lábon ödémához vezethet;  gyógyfürdő, talpmasszázs, lábfürdő, meditáció, ha lehet, pihenjünk otthon, legalább a nap végén, romantikus programok, érzelmek, érzelmes beszélgetések; a képzelet kiszínezi a valóságot; háztartásban:  locsolás, növényápolás, mosás; munkában: a köz java az én elé kerül, társadalmi felelősségvállalás, közösségi média, betekinteni, betekintést adni a kulisszák mögé, nyílt nap, csapatépítés
nem ajánlott: ruhák nehezen száradnak, nagymosás, koffein, gyógyszerek, mérgező szerek, szénhidrátok, hajnyírás, hajápolás, álláspont foglalás, talpnyalás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás