A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár 2024 7. hét

 2024 február 12 -18. 

A  héten a Hold a növő Halak holdtól az Ikrekig halad. 

Zöld nap a héten:  –  

A héten a Hold végig növőben lesz, pénteken, 16-án éri el az első negyedet 16:00-kor, még a Bikában. Minden növésben, tágulásban van, a növények felszívják a vizet, tápanyagot, minden tápanyag jobban beépül – az emberi szervezetbe is, úgyhogy érdemes visszafogni kicsit magunkat az étkezéseknél. Könnyebb tervezni, mint tenni, sok a lehetőség a tévedésre, ezért legyünk körültekintőek.

Egyéb hatások ezen a héten: 

 Február 13. A Mars belép a Vízöntőbe
Február 16. A Vénusz belép a Vízöntőbe 

Február 13-15 a Mars együttáll a Plútóval  – agresszió lehetséges – alacsony szinten, magasabb szinten előrelépés.
Február 17 a Vénusz is együttáll a Plútóval és Merkúr kvadrátba kerül az Uránusszal – meglepő, hirtelen érzelmi reakciók vagy pénzügyi események – közlekedésben nagyon kell figyelni 

A Vénusz közeledik a Marshoz intenív párkapcsolati kihívások, események

Fordulatok pénzügyekben előfordulhatnak 

 Intenzív hét várható, tervezett műtét a Plútó miatt nem ajánlott.

A kínai zodiákus szerint beléptünk a Fa Sárkány évébe. 

——————————————————————————————————————–

Hétfőn a hold a Halakban folytatja az útját, szobat délután lépett be a jegybe 14:25-kor és hétfő délutánig (14:25) marad a jegyben. 

A Neptunusz, a Halak ura is a jegyben van – még egész évben – ami felerősíti a Halak hatást. Egy biztos: a Halak alacsony szinten az öncsalást, önámítást, bódulatot jelképezi, míg magasabb szinten a jó értelemben vett spiritualitást, szellemiséget, önzetlenséget.  

Mint azt már sokszor írtam, ennél az állásnál a bódító szerekkel fokozottan kell vigyázni, ahogy mindenféle gyógyszerrel és vegyszerrel. Könnyű ezeket túladagolni és elszállni. Mindezek mellett a fentebb leírt kapcsolódások várhatók – most a Plútóval a porondon – ha magunktól elengedjük, amit kell, akkor jobban járunk.

Gondoljuk végig, milyen területen kell elengednünk valamit és tegyük meg önként inkább, különben lehet, hogy így is, úgyis menni fog az életünkből az adott dolog/vagy akár személy, csak másképp. A hétvégén most nagy lomtalanítást tartottunk, kezdetben még nekem is volt pár dolog, amihez ragaszkodtam volna, de ahogy elkezdtük egyre inkább kipakolni a helyiséget, ahol selejtezni kezdtünk, átgondoltam. 

Amit évek óta tologat az ember és nem használja, jobb továbbadni, vagy, ha olyan állapotban van, hogy már használhatatlan, leadni hulladék lerakóban és a felaszabdult helllyel (idővel ) mást kezdeni. Évek óta nálunk is volt ezer kifogás, de a nyár óta több lépésben ki kellett üríteni az egyik helyiséget a pincében, mert beázott. Most szervezett lomtalanítás is várható a környékünkön – most minden kedvezett. Sok felismerést hozott a hétvége a saját életemben. Biztos, hogy nem ért véget itt ez a selejtezési lendület. Halak holdnál sok érzelem szabadulhat fel, de majd hétfő délutántól a Kos holdnál megint könnyebb lesz lendületet venni. 

Most jobb olvasni, rákészülni, tervezni, utánajárni a dolgoknak, mit hova vigyünk, vagy csak általában, leülni egy jó regénnyel, vagy meditálni. Aki teheti, menjen el fürdőbe  vagy otthon tartson egy kis wellnesst a délelőtt folyamán. Vegyünk egy jó illatos fürdőt és kényeztessük magunkat és egymást, vagy csak áztassuk a lábainkat. 

Akinek dolgoznia kell menni hétfőn reggel, most érdemes megtámogatnia magát némi magnéziummal, idegrendszert erősítő gyógynövényekkel. Erősítsük meg magunkat lelkileg. Délutánra már jobb lesz a helyzet. 

 Ne lepődjünk meg, ha a környezetünkben – vagy magunkon tapasztalunk, sírásra, hisztire való hajlamot, érzelmi kirohanásokat, túláradást tapasztalhatunk olyanoktól is, akikre egyébként ez nem jellemző. Ezek a fentebb is leírt hatások bárkiből is kihozhatják a mélyebb érzéseket, megérzéseket, váratlan szerelmi vallomásokat és nagyjából bármit. Csip-csup dolgokon is eltörhet a mécses.   Lehet locsolni a növényeket, a növények leveles részét jó fogyasztani – pl teának, levesnek, és a szénhidrátokkal vigyázni kell (inkább lassan felszívódó szénhidrátokat fogyasszunk, mint fehér cukros, lisztes ételeket, főleg, hogy most minden jobban beépül). Minden méreganyag erősebben hat ilyenkor (gyógyszer, drog, alkohol, miegymás).  A Halakhoz testi szinten a lábfej, talp, lábujjak tartoznak. 

A mosás lassabban szárad, a foltokat nehezebb eltávilítani, mint fogyó holdnál, de lehet mosni, lemosni, felmosni – ablakot tisztítani kevésbé alkalmas napok. Ágyneműt ne tegyünk ki, ne hagyjunk ki semmit, aminek száraznak kell maradnia, mert könnyen átnedvesedik, bepenészedik. A Halak hideg, vizes, de mozgásban levő, kissé labilis minőség. Minden könnyen megromlik, megbomlik – az elménk is, sajnos, ugyanakkor (megfigyelés) meglehetősen sok pszichológus kerül ki e jegy képviselői közül.

Halak holdnál is kiönthetjük a lelkünket valakinek, akiben megbízunk, most azonban tényleg jól válogassuk meg, kinek miről beszélünk. Legjobb, ha inkább lezárható naplónkba írunk, minthogy valakinek elmondunk valamit, amivel később visszaélhet. 

Hétfő délután már  belép a növő hold a Kosba 14:25-kor és szerda délutánig (16:02) marad a jegyben. Egyéb hatások miatt (a Kos ura, a Mars együttáll a Plútóval, ami erőteljes eseményeket hozhat február 15-ig ). Ne menjünk fejjel a falna, ne kapkodjunk, ne hirtelenkedjünk el semmit, az élet lehet, hogy így is megteszi helyettünk. Ne ugorjunk fejest semmibe azonnal. Ha lehet, kérjünk időt. 

Ez az állás hajlamossá tehet fejfájásra, főleg, ha előző napokban kicsit többet ittunk a kelleténél. Ugyanakkor jó hajmosásra, hajfestésre, új frizura kipróbálására. A növő holdnál levágott haj gyorsabban nő vissza, így lehetünk bátrak. Testi szinten a Koshoz a fej, az agy, a szemek, az arc tartozik és a felső fogsor.  Stresszre hajlamosít ez a jegy, ne igyunk túl sok kávét, ne fárasszuk nagyon a szemeinket. Főzzünk valamit abból, ami van otthon. Bánjunk csínján a kávéval, energiaitallal, alkohollal, mert fejbevágnak. 

Inkább menjünk ki kicsit a természetbe, szakítsunk rá időt, ha jó az idő, mozogjunk. Vezessük le az esetleg felgyűlt feszültséget sporttal, mozgással. Ha nem tudunk kimenni, takarítással. Alkalmas a nap sportra, mozgásra, tevékenykedésre. Stresszcsökkentő tevékenységeket érdemes beiktatni (kirobbanó, ütős sportokat, labdajátékokat, futást, kinek mi jön be), meditációt is, bár ez kihívást jelenthet, leginkább az Osho-féle aktív meditációt javaslom (tánc meditáció például a dervisek forgása is, vagy jó lehet bármilyen táncban, mozgásban vagy egyéb aktív tevékenységben való elmerülés is).  Alkalmas napok általában a jövés-menésre, kirándulásra, kiruccanásra, mozgalmas programokra. Bárhova megyünk is, nézzünk körül kétszer útközben.  

Táplálékok közül a fehérjében gazdag ételek: aki bírja, tejtermékek, hús, tojás, hüvelyesek, stb. és a gyümölcsök a legjobbak, illetve zöldségek is.  

Alkalmas gyorsan letudható munkákra – vásárlással a fentiek miatt vigyázzunk – könnyű tévedni. A Kos egyébként is hajlamosít az impulzus vásárlásra, amivel egyébként is érdemes vigyázni, de most főleg, mert elnézhetjük a dolgokat. Nézzük meg az összetevőket, árakat alaposan, kétszer is, írjunk előre listát.

Ne húzzuk fel magunkat, ha mégis nehezebben tudjuk tolerálni a környezetünket. intézzük el, amit tudunk. A vásárláson és egyebeken se idegesítsük fel magunkat. 

Takarításra is sort keríthetünk, amolyan “ahol a papok táncolnak” mósdon, gyorsan letudva, gatyába rázva a körletet, de mégis látványosan, hogy meglegyen a látszat. Gyorsan, de hatékonyan. Sok mindenre egyébként nem túl jó, mert hétköznapra esik, de aki  szabadságon van, használja ki. Diákoknak most még sok helyen farsang van.  Jó lehet most elrendezni a terepet a lakásban, helyet csinálni valami újnak, megújítani valamit, mondjuk a megszokottól eltérő dekorációt, áthúzni a díszpárnákat, vagy kicsit átrendezni, felfrissíteni a teret.   

Hajlamosak lehetünk a kapkodásra, elhamarkodott döntésekre, hirtelenkedésre. Ez fokozza a balesetveszélyt, ezért próbáljuknk higgadtak maradni. Vigyázzunk, ha fát vágunk vagy husit aprítunk.

A Kos hold megújulásra ad lehetőséget sok téren, még növőben is. Ha másképp nem, belsőleg, lelkileg éljük meg, tervezzünk meg valamit, gondoljuk át, mi az, amit meg kéne újítani, fel kéne újítani, el kéne engedni. Szedjük össze (most leírni nem feltétlenül lesz türelmünk, de ha teszünk-veszünk, az is segíthet). Nézzünk utána a neten, keresgéljünk a Pinteresten, stb., hogy majd a Bika holdnál ki is próbáljuk: dekorációt, receptet, miegymást.  Most sok bolygó van a Vízöntőben és a Nap is, könnyebb az elengedés, mint máskor. 

 Szerda délután  16:02-kor átlép a növő hold a Bikába és pntek este 20:39-ig lesz ebben a földies jegyben. Ha eddig az  elengedés volt a fókuszban, most jó eséllyel megtorpanhat a lelkesedésünk, a növő hold a Bikában sokkal inkább a dolgok megtartására ösztönöz minden téren. Inkább rendezzük, szépítsük meg azt, ami a birtokunkban van. Nézzük át a pénzügyeket, az adminisztrációt és gondoljuk át a dolgainkat. Írjuk is le a teendőket. 

Most jó vitamin és ásványi anyag kúrát kezdeni, bőrtápláló krémeket használni, vagy agyagos pakolást, iszappakolást kérni kozmetikustól, vagy otthon feltenni egy szépítő  maszkot. Mehetünk sminktanácsadóhoz is, vagy csak tegyünk fel egy szép rúzst. Ápoljuk a fogainkat, de fogorvoshoz ne most menjünk, ha még halasztható. Töltsük fel magunkat energiával, de ha lehet, ne extra kalóriákkal tegyük, inkább csak a lehetőségeinkhez mérten pihenéssel.

Ez a holdállás hajlamosít a dőzsölésre, az élvezetekre, jól esik pihenni, enni, inni – ha valaki ezekben a napkban ünnepel bármit (névnap, születésnap) vigyázzon a kalóriákkal. Viszont – aki ünnepli, annak jó hír – a Valentin nap is most lesz, szerdán, 14-én és azt is ünnepelhetjük kalóriamentes élvezetekkel (wellness program vagy könnyű vacsora és egyéb örömök is hozzátartonak ehhez a jegyhez is).  Főzzünk együtt valami finomat, egészségeset. Most a gyökérzöldségek, burgonya jó menü, de ne csipegessünk túl sokat előre a készülő menüből. Bár jó móka “előkóstolni” a készülő finomságokat –  csak a “biztonság kedvéért” – , de azért ne kóstolgassunk túl sokat, nehogy idő előtt elfogyjon, ami készül és persze vigyázzunk a kalóriákkal. Nem kell sokat költeni sem, hogy jól érezzük magunkat, nem feltétlen kell anyagi javakkal ünnepelni. A legjobb dolgok: figyelmesség, szeretet, kedvesség ingyen vannak. Lassítsunk, dekoráljunk, hangolódjunk egymásra, ne csak ezen a napon. 

Alkalmas vendégeskedésre, szórakozásra, de a lehető legkevesebb összegből. A Bika a természéstes  szépséget szereti inkább, mint a hivalkodást. Szeret enni, inni, dőzsölni, szórakozni, de költeni nem. Sok Bika egyébként is szép, gyakran kerekded vagy akár gömbölyded alakú – ha nem vigyáz. 

Testi szinten a fül, orr, száj, gége, torok, nyak és az alsó fogsor, a szájüreg, a nyelv tartozik a Bikához. Ne beszéljünk sokat, mert könnyen berekedhetünk. Kezdhetünk vitamin kúrát, Vigyázzunk a sóval. 

Belső munkával is tölthetjük a napokat. Gondoljuk át a teendőinket, terveinket, mit kell majd elengedni, mit érdemes megtartani. Nézzük át a listáinkat, pipáljuk ki, ami kész, írjunk hozzá, ha kell. Adminisztratív feladatokra jó a Bika hold és a pénzügyekre.  

Most nem biztos, hogy jó hosszan szellőztetni, estefelé már lehet hűvös idő (ha melegebb van, örüljünk neki). 

A Bikához tartozik a szépség is: smink, szépséggel kapcsolatos tanácsadás, divat is. Alkalmas divattal, stílussal kapcsolatos programokra, akár csak a neten nézelődünk, akár tanácsadásra vagy bemutatóra megyünk – lélekben már a tavaszi megújulásra készülve. Alkalmas napok kozmetikára: arcmasszázsra, tápláló krémekkel, tapláló arcpakolásra, sminkelésre. 

Alkalmas napok kézműves foglalkozásra, kreatív hobbira, de most inkább ne szikével vagy forró ragasztóval dolgozzunk, vagy nagyon vigyázzunk a kezünkre. Nézelődhetünk a neten is, kereshetünk új ötleteket, recepteket. Most lehet szép dolgokat beszerezni, lehetőleg környezettudatos módon.

Érdemes foglalkozni ingatlannal, pénzügyekkel (banki egyenleg – pénteken). Szerződést most ne nagyon írjunk alá 8Merkúr és a Plútó együttállása most kommunikációs baikat is hozhat). Jó, ha ránézünk az egyenlegünkre, átnézzük a papírokat, előfizetéseket, stb. listát írunk róla. 

Háztartásban alkalmas takarításra, rendrakásra, de elengedésre, lomtalanításra nem. A Bika hajlamosít a ragaszkodásra, ingóságainkat ilyenkor a legnehezebb elengedni. A virágokat át lehet ültetni, mert felszálló energiák vannak, és bármilyen benti vagy télikerti munkálatra jó, de most metszésre nem alkalmas az idő. A teliholdhoz közeledő időszakban, felszálló ágban, mikor a növények “fejéhez” vagyis koronájához áramlik a nedvesség, a metszés, levágás miatt kiszáradhatnak, elhalhatnak utána.  Most inkább átültetésnek vagy a tápoldattal való kezelésnek, trágyázásnak komposztálásnak van ideje, ha belefér a készülődésnek. Gyökeres fenyőt most jó kiültetni az ünnepek után. Az udvart, kertet is rendezhetjük.  

A Bika a Föld Anyával is kapcsolatos, de nem csak ilyenkor tehetünk a Föld bolygóért, hanem az év minden napján, viszont ilyenkor még jobb. Földhöz kötő meditációra alkalmas nap: vagyis földeljük le magunkat az anyagiakba is. Álljunk mezítláb a talajra – ilyenkor már csak bent, ha lehet (nyáron lehet a puszta földre mezítlább rálépni). Képzeljük el, hogy a “földbe gyökeret eresztünk”. Az erdőjárás is egyfajta “gyakorlati” aktív meditáció lehet. Japánban, de már itthon is egyre többen mennek ki a természetbe “erdőfürdőre”, ami azt jelenti, hogy elmerülünk az erdő szépségében, energiájában, lefekszünk az avarba (azért csak óvatosan, lehetnek lakók is benne) és már elég hideg van.

Péntek este 20:39-kor a hold átlép az Ikrekbe és hétfő hajnalig ebben a jegyben marad. A hétvégén a Vénusz is együttállásba kerül a Plútóval. Anyagiak és érzelmek terén legyünk megfontoltak, ne fecsegjünk meggondolatlanul. Az Ikrek levegős jegy, jó beszélgetni, olvasni, szellemi munkát végezni, levegőre menni. Ezt erősíti az is, hogy sok bolygó van a Vízöntőben, ami szintén levegős jegy. A hétvégén még a Nap is a Vízöntőben jár. 

Alkalmas a napok: 

  • családi kupaktanácsra, megbeszélni, ki mit csináljon. Családtagokat meglátogatni, felhívni, online üzeneteket küldeni 
  • társasjátékokat játszani, olvasni, rejtvényt fejteni, beszélgetni
  • látogatóba menni, utazni, kapcsolatokat építeni, ismerkedni új emberekkel
  • takarítani, lomtalanítani is – annak ellenére, hogy nő a hold

A  főzésnél – vagy bármilyen tevékenységnél – figyeljünk oda, mert hajlamosak lehetünk szétszórtságra. Ha jónak tűnő  gondolataink támadnak, jegyezzük le.  Ne kapkodjunk semmivel. Ha feszültek vagyunk, akkor se veszekedjünk, inkább beszéljük meg higgadtan, ha valami gixer beüt – ennek nagy esélye van ebben a jegyben. Gondoljuk végig a nap elején a teendőket,  és amennyire lehet, hangolódjunk egymásra. Valószínűbb egyébként, hogy élénk lesz a hangulat és csevegős, mozgolódós, könnyen lenegedjük a bosszúságot és tovább tudunk lépni. Ha valaki nem tudta hétköznap megünnepelni a Valentin napot méltón – munka és hétköznapi teendők miatt, most a hétvégén is pótolhatja. 

További tippek a hétre a napi listákban: 

Február 12. Hétfő,  Lívia, Lídia

növő hold, Halak/Kos 14:25     felszálló hold   víz/tűz elem

délutánig ajánlott:

egészség: idegrendszer védelme, lelkiek, jóga, tai chi, talpmasszázs, meditáció, imagináció, a képzelet kiszínezi a világot; jobb otthon maradni, ha tehetjük, legalább délután, este, könnyed mozgás, lábfej átmozgatása mindenképpen, lábdagadásra való hajlam esetén, főleg kismamáknak;  ne igyunk túl sokat mert lábon ödémához vezethet;  gyógyfürdő, talpmasszázs, lábfürdő,  romantikus programok, érzelmek, érzelmes beszélgetések; balesetek megelőzése (minden seb jobban vérzik
háztartásban: növényápolás, locsolás, mosás; 
munkában: a köz java az én elé kerül, társadalmi felelősségvállalás, közösségi média, betekinteni, betekintést adni a kulisszák mögé, nyílt nap, csapatépítés, kiállítás
kertben: öntözés, ha nem esik, esetleg már fűnyírás, virágok trágyázása, levéltermések ültetése, vetése, burgonya ültetés, palántázások 
nem ajánlott: nem minőségi szénhidrátok, cukros ételek, stressz, káros szerek: kávé, koffein tartalmú italok, gyógyszerek, mérgező szerek, tudatmódosító szerek főleg stb. (minden duplán hat, pszichés tünetek egyébként is felelrősödhetnek, ne tetézzük), hajnyírás, hajmosás, nyílt állásfoglalás, metszés, szobanövények levágása, mert az ilyenkor metszett növények elpusztulnak, konzerválás, vermelés, raktározás, ruhák nehezen száradnak, nagymosás, , semmilyen műtét nem ajánlott, de főleg láb, lábfej műtétje, szülés indítás, ha elkerülhető, tervezett császármetszés

délután  ajánlott 

egészség: pihenés, lazítás, lazító fürdő, szervezet táplálása, testépítés, regeneráló olajos masszázs, főleg arcmasszázs, stressz elleni kezelés, fejfájás, migrén kezelése gyógynövényekkel, nyugtató teák, szemek pihentetése, szemborogatás, jóga, chikung, taichi, könnyű kirándulás, síelés; belső érzékelés, meditáció, főleg harmadik szem, látás;
háztartásban: csak száraz takarítás, ha elengedhetetlen, téli gyümölcsök eltevése (pl narancs lekvár), fagyasztás, intézkedések, gyorsan elintézhető tennivalók, intézkedés, vásárlás;  játék a gyerekekkel, énidő;
kertben: vetni, ültetni, gyümölcsfákat nemesíteni, trágyázni
munkában: gyorsan elvégezhető rutinfeladatok, új kezdet, munkahely váltás tervezése, közvetlenség, nyitottság 
nem ajánlott: szem, agy, fej műtét, orrműtét, sok koffein, csoki, cukor, megerőltetés, stressz migrénbe torkollhat, türelmet igénylő feladatok

Február 13., Kedd  Ella, Linda

növő hold, Kos felszálló hold  tűz elem

 ajánlott 

egészség: pihenés, lazítás, lazító fürdő, szervezet táplálása, testépítés, regeneráló olajos masszázs, főleg arcmasszázs, stressz elleni kezelés, fejfájás, migrén kezelése gyógynövényekkel, nyugtató teák, szemek pihentetése, szemborogatás, jóga, chikung, taichi, könnyű kirándulás, síelés; belső érzékelés, meditáció, főleg harmadik szem, látás;
háztartásban: csak száraz takarítás, ha elengedhetetlen, téli gyümölcsök eltevése (pl narancs lekvár), fagyasztás, intézkedések, gyorsan elintézhető tennivalók, intézkedés, vásárlás;  játék a gyerekekkel, énidő;
kertben: vetni, ültetni, gyümölcsfákat nemesíteni, trágyázni
munkában: gyorsan elvégezhető rutinfeladatok, új kezdet, munkahely váltás tervezése, közvetlenség, nyitottság 
nem ajánlott: szem, agy, fej műtét, orrműtét, sok koffein, csoki, cukor, megerőltetés, stressz migrénbe torkollhat, türelmet igénylő feladatok

Február 14.  Szerda     Bálint, Valentin, Valentin (Bálint) nap, a szerelmesek napja, Az epilepszia világnapja,                                     A házasság világnapja

növő hold, Kos/Bika 16:02    leszálló hold  tűz/föld elem

délután 16:00-ig ajánlott 

egészség: pihenés, lazítás, lazító fürdő, szervezet táplálása, testépítés, regeneráló olajos masszázs, főleg arcmasszázs, stressz elleni kezelés, fejfájás, migrén kezelése gyógynövényekkel, nyugtató teák, szemek pihentetése, szemborogatás, jóga, chikung, taichi, könnyű kirándulás, síelés; belső érzékelés, meditáció, főleg harmadik szem, látás;
háztartásban: csak száraz takarítás, ha elengedhetetlen, téli gyümölcsök eltevése (pl narancs lekvár), fagyasztás, intézkedések, gyorsan elintézhető tennivalók, intézkedés, vásárlás;  játék a gyerekekkel, énidő;
kertben: vetni, ültetni, gyümölcsfákat nemesíteni, trágyázni
munkában: gyorsan elvégezhető rutinfeladatok, új kezdet, munkahely váltás tervezése, közvetlenség, nyitottság 
nem ajánlott: szem, agy, fej műtét, orrműtét, sok koffein, csoki, cukor, megerőltetés, stressz migrénbe torkollhat, türelmet igénylő feladatok

délután 16:00 után ajánlott:

 egészség:  nyakat, fület óvni kell, sálat viselni, torok gyógyítása, rekedtség, megfázás ellen gyógynövényes kúra, fogak ápolása, nyakmasszázs, gyógyítás ásványokkal, iszappakolás; karok edzése, testépítés, vitamin kúra, ásványok pótlása;  szobanövények ültetése, ha nincs jobb alkalom, tápoldattal trágyázni; ételek előkészítése, kézművesség; kertben: ültetés, vetés, főleg a lassan növő növényeket, trágya, komposztdomb kezelése, munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése; zöld háztartás kurzus, workshop, vállalkozással, vagyonnal kapcsolatos irodalom olvasása, vállalkozás tervezés, üzleti tervek 

nem javasolt: fogászati, állkapocs, gége, mandula, nyak, pajzsmirigy, fül, karok műtétje; zsíros, sós ételeket kerülni kell, ne beszéljünk sokat, nyakasság, makacsság

Február 15, Csütörtök,  Kolos, Georgina, Gina

növő hold, Bika    leszálló hold tűz/föld elem

ajánlott: 

 egészség:  nyakat, fület óvni kell, sálat viselni, torok gyógyítása, rekedtség, megfázás ellen gyógynövényes kúra, fogak ápolása, nyakmasszázs, gyógyítás ásványokkal, iszappakolás; karok edzése, testépítés, vitamin kúra, ásványok pótlása;  szobanövények ültetése, ha nincs jobb alkalom, tápoldattal trágyázni; ételek előkészítése, kézművesség; kertben: ültetés, vetés, főleg a lassan növő növényeket, trágya, komposztdomb kezelése, munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése; zöld háztartás kurzus, workshop, vállalkozással, vagyonnal kapcsolatos irodalom olvasása, vállalkozás tervezés, üzleti tervek 

nem javasolt: fogászati, állkapocs, gége, mandula, nyak, pajzsmirigy, fül, karok műtétje; zsíros, sós ételeket kerülni kell, ne beszéljünk sokat, nyakasság, makacsság

Február 16., Péntek    Julianna, Lilla

Növő hold, Bika/Ikrek 20:39  felszálló     hold    föld elem

estig  ajánlott: 

 egészség:  nyakat, fület óvni kell, sálat viselni, torok gyógyítása, rekedtség, megfázás ellen gyógynövényes kúra, fogak ápolása, nyakmasszázs, gyógyítás ásványokkal, iszappakolás; karok edzése, testépítés, vitamin kúra, ásványok pótlása;  szobanövények ültetése, ha nincs jobb alkalom, tápoldattal trágyázni; ételek előkészítése, kézművesség; kertben: ültetés, vetés, főleg a lassan növő növényeket, trágya, komposztdomb kezelése, munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése; zöld háztartás kurzus, workshop, vállalkozással, vagyonnal kapcsolatos irodalom olvasása, vállalkozás tervezés, üzleti tervek 

nem javasolt: fogászati, állkapocs, gége, mandula, nyak, pajzsmirigy, fül, karok műtétje; zsíros, sós ételeket kerülni kell, ne beszéljünk sokat, nyakasság, makacsság

 este ajánlott:

váll, karok edzése, építése, masszázsa, pihentetése, magvak, olajok, reuma, köszvény gyógyítása, immunerősítés gyógynövényekkel, meleg ruha, ízületek óvása, főleg a könyök, váll, légző gyakorlatok, meditáció, szellemi „torna” , sakk; munkában: kreatív tevékenység, brainstorming, telefonálás, kapcsolatok, háztartásban: szellőztetés, porszívózás; vásárlás, szervezés;
Nem ajánlott: növényeket locsolni, tápoldattal se!, műtétek: főleg tüdő, kar, vállak, keringés, mirigyek

Február 17.,  Szombat    Donát

növő hold,  Ikrek  felszálló/leszálló     hold, levegő  elem 

 ajánlott:

váll, karok edzése, építése, masszázsa, pihentetése, magvak, olajok, reuma, köszvény gyógyítása, immunerősítés gyógynövényekkel, meleg ruha, ízületek óvása, főleg a könyök, váll, légző gyakorlatok, meditáció, szellemi „torna” , sakk; munkában: kreatív tevékenység, brainstorming, telefonálás, kapcsolatok, háztartásban: szellőztetés, porszívózás; vásárlás, szervezés;
Nem ajánlott: növényeket locsolni, tápoldattal se!, műtétek: főleg tüdő, kar, vállak, keringés, mirigyek

Február 18.,  Vasárnap    Bernadett

növő hold,  Ikrek  felszálló/  leszálló     hold  levegő elem 

 ajánlott:

váll, karok edzése, építése, masszázsa, pihentetése, magvak, olajok, reuma, köszvény gyógyítása, immunerősítés gyógynövényekkel, meleg ruha, ízületek óvása, főleg a könyök, váll, légző gyakorlatok, meditáció, szellemi „torna” , sakk; munkában: kreatív tevékenység, brainstorming, telefonálás, kapcsolatok, háztartásban: szellőztetés, porszívózás; vásárlás, szervezés;
Nem ajánlott: növényeket locsolni, tápoldattal se!, műtétek: főleg tüdő, kar, vállak, keringés, mirigyek

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás