A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár – 2024 26. hét

2024 június 24- 30. 
 
A héten a Hold a csökkenő  Baktól a Bikáig ha
lad.   

 Zöld napok a héten: – A héten végig csökken a hold, és majd a következő héten lesz Újhold (július 6-án). Ennek megfelelően mozognak a természetben a nedvek is a növényekben és a környezetünkben, a szervezetünk is reagál rá. A Nyilastól a Bikáig felszálló ágban van a hold, vagyis a nedvesség felfelé áramlik, majd az Ikrekben vált át leszálló ágba.  

Egész héten lehet rendezkedni, nagytakarítást elvégezni vagy akár lomtalanítani is. A Bakban bármit is rendbe tehetünk, a Vízöntőben szintén – kivéve a kertet. Levegő jegyeknél a nyövényeket hagyjuk békén. A Halakban locsolhatunk és vizes takarítást is tolhatunk. és vasárnap a Kosban szintén lehet sokmindent megújítani, a Bikában kertészkedni, kézműves tevékenységet gyakorolni és kedvez a kozmetikának.

 Egyéb hatások

június 29-én szombaton a Szaturnusz hátrálni kezd a Halakban (20:06) 

Viszonylag nyugalmas hét várható, bár a Rákban járó és együtálló Nap, Merkúr és a Vénusz a Bakban járó Plútóval kerül majdnem szembenállásba a hét elején és hétfő hajnalban, míg a Hold jegyet nem vált a Vízöntőbe, a Plútó mellett áll és együtt trigont (jótékony fényszöget) kapnak a Jupitertől és az Uránusztól, a Szaturnusz pedig a Merkúrtól.

Még mindig hat a Neptunusz és a Rákban járó Merkúr, Vénusz és Nap kvadrát is 24-én – 25-re már a Merkúr kilép ebből a kapcsolódásból, visont 28-ra a Hold beéri a Neptunuszt..

Elindul egy Hold, Plútó – Mars kvadrát is, ami addig tart, amíg a hold a Vízöntőben van, a Plútótól viszont már elszakad ez a kapcsolódás 25-én és 26-án megszűnik teljesen, viszont utána a Hold a Jupiterrel kerül kvadrátba. 
A hét végére a Hold a Nap, Merkúr, Vénusz hármassal került kvadrátba. Mivel ezek gyorsabban mozognak, hamar múlik a hatás is (A Hold az érzelmekre hat leginkább) . Vasárnapra kialakul egy Hold-Merkúr kvadrát, egy Hold-Plútó kavadrát és egy Plútó-Merlúr szembenállás, ám a következő napra ez is megszűnik és kedvezőbb fényszögek veszik át a helyüket. 

Összességében főleg gyors mozgású égitestek kapcsolódásai egymással és a lassabb égitestekkel nem annyira tartól, mint a lassó bolygók kapcsolódásai, de érzelmi hullámvasútazásra lehet számítani és a Mars, valamint a Plúró hatásai kicsit impulzívabbá tehetnek egyeseket – itt megint az impulzus vásárlással érdemes vigyázni majd.

 ——————————————————————-

Hétfőn hajnalban csökkenő hold folytatja útját a Bakban, de már hajnali 04:14-kor átlép a Vízöntőbe és szerda reggelig (07:07) marad a jegyben. Érdemes kihasználni a napokat rendezkedésre, selejtezésre, tavaszi/nyári szezonváltásra, ha tehetjük, vagy esti órákat legalább. Most ki lehet szórni a megunt dolgokat.

 A Vízöntő holdnál még növő hold esetén is lehet lomtalanítani, elengedni dolgokat, de csökkenő holdnál aligha lehet ideálisabb napokat találni erre.  Most igazán alaposan “kirángathatjuk a csontvázakat” a szekrény mélyéről is – a régóta lapuló felesleges dolgokat ajándéknak vagy adományba is adhatjuk. Adjuk olyannak, aki hasznát veszi. Akár le is porolhatjuk és felújíthatjuk a dolgokat, valami új célra használhatjuk, akár teljesen másra, mint amire tervezték.  Gondoljuk át a berendezést, elrendezést.  Ami törött, dobjuk ki, vagy ami már nem igazán tetszik, adjuk most tovább, ne tegyük el, ne dédelgessük tovább. 

Munkában a szervezésnek, átszervezésnek, eseményeknek a levegős jegy jót tehet. Technikai újításoknak, innovációnak is kedvez. Munkahelyre is, ahol a dress code engedi, lehet lazábban öltözni, vagy akinek belefér, home officeban dolgozni, hiszen lassan már a tanároknak is indul a nyár. 

Alkalmas szellemi feladatokra, újításokra, családi összejövetelekre és magányos olvasásra egyaránt vagy számítógépes (főleg online), vagy más innovatív játékokra, szójátékokra. Kertben/udvaron, ha van csak pihenésre jó, esti órákban is, ha van kertünk vagy balkonra kiülni, a virágokat, növényeket – balkonon, lakásban –  ilyenkor csak csodáljuk, ne kezeljük. Inkább sétáljuk egyet,  de figyeljünk a lábainkra, ne menjünk túl sokat egyszerre, főleg városban, aszfalton. Alkalmas utazásra, családi és társas hétvégére, bulira vagy takarításra, rendrakásra egyaránt – lakásmegújításra (pl ha le akarunk cserélni valamit).  

Szerda reggel (07:07) a csökkenő hold átlép a Halakba és péntek délelőttig (09:51) marad ebben a jegyben. 

 Leginkább arra figyeljünk, ne igyunk alkoholt és ne szedjünk be bódító gyógyszeket vagy nagyon nézzük meg, mit veszünk be és mennyit, főleg, hogy a Halak ura, a Neptunusz most szintén a Halakban van. A hétközben ne ázzunk el alkoholban…  Téves gondolatok, és érzelmi kilengés esetén ne a bódulatban keressünk menedéket, mert nagyon könnyű túladagolni most – tévedni. Inkább sírjuk ki magunkat vagy bokszoljunk párnát vagy az edzőteremben a boxzsákot, vagy nézzünk otthon filmet és fogjuk arra, hogy miért sírunk. Választhatunk romantikus regényt is. Egyéb hatások is erősíthetik az érzelmi túláradást. 

Nagyon könnyű tévedni a nap folyamán is – mint többször említettem. Most simán össze tudjuk téveszteni a sót és a cukrot és egymás helyett használni tévedésből vagy bármi hasonlót elnézhetünk. Ne kárhoztassuk magunkat. Nem feltétlenül a mi “készülékünkben” van a hiba. Biztos ami biztos, mégis inkább otthon készítsünk ebédet, mert akkor legalább tudjuk, mit tettünk bele. Most inkább ne rendeljünk semmit. 

A Halak hold alkalmas vizes takarításra, mosásra, felmosásra, de ablakot ne most tisztítsunk (azt jobb a Vízöntőnél). Lehet locsolni is – elsősorban “télikerti” és szobában levő növényeket. 

Legjobb, ha korán megfürdünk és megyünk aludni és már nem csinálunk semmit, maximum lábat áztatunk. Érzékenyebb lelkű olvasók most a romantikus esti olvasmányon vagy filmen pityereghetnek. Esti meditációba könnyen belealudhatunk. 

Péntek délelőtt (09:51) a csökkenő hold belép a tüzes, dinamikus Kosba és vasárnap délutánig marad a jegyben. A Kos alkalmas megújulásra, a Kos kirobbanó sportokra, gyorsan letudható tevékenységekre. A a szombat és a vasárnap délelőtt is alkalmas egy sebtiben megejtett, gyors takarításra “ott, ahol a papok táncolnak” módon (aki nem ismerné a mondást: ahol látszata van, ahol mindenki látja, csak a szoba közepén, az eldugottabb helyeket kihagyva). Kicsit tessék-lássék módon legalább intézzük el, amit feltétlenül el kell végezni. Nem kell túltolni. Persze, lehet alapos is…

Kicsit frissítsük fel a fejünket, szellőztessük ki. Mozgásra kiválóan alkalmas nap, fogyasszunk elég vizet is, mert a tüzes Kos szárít. Próbáljunk ki esetleg új mozgásformákat, új edzés fajtát, új gyakorlatokat, új útvonalon menjünk futni, mondjuk. Kicsit szakadjunk ki a mindennapi rutinokból. 

A Koshoz a fej, agy, szemek tartoznak, és bizony ez az, ami fájhat kicsit, vagy lemerültnek érezhetjük. Ha vasárnap nincs energiánk, nem hat ránk a kirobbanó Kos energia, pihenjünk le kicsit, pihentessük a szemeinket. Ne igyunk túl sok koffeines italt, nem fog segíteni, csak rövid időre felpörget. Fehérjében gazdag ételekkel tartsuk szinten az energiánkat vagy gyümölcsökkel, zöldségekkel – nem feltétlenül kell húst enni, lehet magokkal, hüvelyesekkel, és aki bírja, tejtermékekkel. 

Bárminek a megújítása is szóba jöhet: munkahely keresés, otthon megújítás, stb.), életmódváltás, új dolgok kipróbálása is a tavaszi Kos holdhoz passzol. Új frizura, smink, új színek, új stílus… Kísérletezhetünk kicsit, szakítsunk időt magunkra, énidőre. Pakoljuk ki a szekrényt és próbáljuk meg tükör előtt a darabokat, próbáljunk ki új kombinációkat, új stílus elemeket, frizurákat. 

Otthon is újíthatunk, új színekkel, új elrendezéssel, bár most nem annyira ennek van ideje (a lakberendezés inkább a Kos ellenpólusához, a Mérleghez tartozik, de ilyenkor is lehet kitalálni újat). Akár valami új takarítási megoldást vagy eszközt próbálunk ki, az is jó. Ha eddig törtük a fejünket, most valósítsuk meg. 

Vasárnap délután 14:00-kor a Hold még átlép a földies Bikába: tölthetjük a délutánt a kertben, a balkon vagy szobanövények rendezésével vagy kézműves elfoglaltságokkal, szépségtippek kipróbálásával, stb. A Bikához a nyak, torok, gége, alsó fogsor tartozik elsősorban, valamint az ajkak. Azért ne beszéljünk túl sokat. Ilyenkor mérdemes megfogadni: hallgatni néha arany. Kerti partit is szervezhetünk, ha jó az idő, most jól eshet egy családi összejövetel, közös sütögetés, falatozás. Süssünk, használjunk fel gyökérzöldségeket: új burgonya, hagyma, cékla, zeller, édesburgonya. Süssünk hozzá idény zöldségeket. Jó kint olvasgatni, elmerülni hímzésben, varrásban, egyéb hagyományos vagy kreatív kézműves tevékenységben. Jól esik pihenni is. 
Nézzük át a pénzügyeinket – de most leginkább csaqk online tudjuk – fizikálisan bankügyeket majd hétfőn és kedden napközben (kedd 17:49-ig a Bikában lesz a Hold). tudunk intézni 

További tippek a hétre a napi listákban: 

Június 24., Hétfő    Iván

csökkenő hold, Bak/Vízöntő 04:14 felszálló     hold föld/levegő   elem 

ajánlott:

életmód: alsócomb, lábszár, kíméletes mozgatása, futás, kardio edzés, mozgás szabad levegőn, erős fényvédelem; vénák, visszerek védelme, mirigyek tisztítása, méregtelenítés, könnyű ételek; szellemi kihívások, intuitív gondolatok, béklyóktól való szabadulás (minden szinten), elengedő meditáció, ha más nem megy; 
háztartásban: főleg kamra, pince, tértisztításra kiváló alkalom, elengedés, nagytakarítás, szellőztetés mindenhol – legalább az este folyamán – az Újhold energiáját használjuk ki – akár idejétmúlt kapcsolatokat, vagy bármit, amit nem szolgál, engedjünk el; 
munkában: lehetőleg home office vagy távollét, „kimenős” munkák, ügyfelek látogatása, megbeszélések, meeting, közös programok, közösségi média, új ötletek keresése, újítások, reform ötletek, cégreform, új karrier célok, fejlesztések, média;
szabadidő: könnyű, városi séta, kulturális közös programok, beszélgetések,  szabadság, kávéház
nem ajánlott. zsíros ételek, lábak terhelése, sok járás, vagy állás, megerőltető séta, főleg visszér problémák esetén, locsolás, kerti munkák általában

Vízöntő hatásokat lásd a következő napnál.

Június 25., Kedd  Vilmos, Maxim, A barlangok napja

csökkenő hold,  Vízöntő  felszálló     hold levegő   elem 

ajánlott:

életmód: alsócomb, lábszár, kíméletes mozgatása, futás, kardio edzés, mozgás szabad levegőn, erős fényvédelem; vénák, visszerek védelme, mirigyek tisztítása, méregtelenítés, könnyű ételek; szellemi kihívások, intuitív gondolatok, béklyóktól való szabadulás (minden szinten), elengedő meditáció, ha más nem megy; 
háztartásban: főleg kamra, pince, tértisztításra kiváló alkalom, elengedés, nagytakarítás, szellőztetés mindenhol – legalább az este folyamán – az Újhold energiáját használjuk ki – akár idejétmúlt kapcsolatokat, vagy bármit, amit nem szolgál, engedjünk el; 
munkában: lehetőleg home office vagy távollét, „kimenős” munkák, ügyfelek látogatása, megbeszélések, meeting, közös programok, közösségi média, új ötletek keresése, újítások, reform ötletek, cégreform, új karrier célok, fejlesztések, média;
szabadidő: könnyű, városi séta, kulturális közös programok, beszélgetések,  szabadság, kávéház
nem ajánlott. zsíros ételek, lábak terhelése, sok járás, vagy állás, megerőltető séta, főleg visszér problémák esetén, locsolás, kerti munkák általában

Június 26, Szerda   János, Pál, Kábítószer-ellenes világnap (A kábíztószerrel való visszaélés és az illegális kereskedelem elleni harc napja)

                        A kínzás áldozatai támogatásának világnapja

csökkenő hold, Vízöntő/Halak 07:07  felszálló    hold levegő/víz   elem 

07:07-től ajánlott:

egészség: idegrendszer védelme, lelkiek, méregtelenítés, böjt – szervezet átmosása, jóga, tai chi, izzasztó edzések, szauna,  talpmasszázs, lábfejek ápolása, lábfürdő, szemölcsök eltávolítása, Újhold meditációk, imaginációk, a képzelet kiszínezi a világot; jobb otthon maradni, ha tehetjük, legalább délután, este,
háztartásban: növényápolás, locsolás, mosás; munkában: a köz java az én elé kerül, társadalmi felelősségvállalás, közösségi média, betekinteni, betekintést adni a kulisszák mögé, hétvégi nyílt nap, csapatépítés, kiállítás
kertben: öntözés, ha nem esik, esetleg már fűnyírás, virágok trágyázása, levéltermések ültetése, vetése, burgonya ültetés, palántázások 
nem ajánlott: nem minőségi szénhidrátok, cukros ételek, stressz, lábfej, lábujjak műtétje, káros szerek: kávé, gyógyszer, alkohol stb. (minden duplán hat), hajnyírás, hajmosás, nyílt állásfoglalás, metszés, szobanövények levágása

Június 27, Csütörtök  László, A cukorbetegek világnapja

csökkenő hold, Halak   felszálló   hold víz elem 

ajánlott:

egészség: idegrendszer védelme, lelkiek, méregtelenítés, böjt – szervezet átmosása, jóga, tai chi, izzasztó edzések, szauna,  talpmasszázs, lábfejek ápolása, lábfürdő, szemölcsök eltávolítása, Újhold meditációk, imaginációk, a képzelet kiszínezi a világot; jobb otthon maradni, ha tehetjük, legalább délután, este,
háztartásban: növényápolás, locsolás, mosás; munkában: a köz java az én elé kerül, társadalmi felelősségvállalás, közösségi média, betekinteni, betekintést adni a kulisszák mögé, hétvégi nyílt nap, csapatépítés, kiállítás
kertben: öntözés, ha nem esik, esetleg már fűnyírás, virágok trágyázása, levéltermések ültetése, vetése, burgonya ültetés, palántázások 
nem ajánlott: nem minőségi szénhidrátok, cukros ételek, stressz, lábfej, lábujjak műtétje, káros szerek: kávé, gyógyszer, alkohol stb. (minden duplán hat), hajnyírás, hajmosás, nyílt állásfoglalás, metszés, szobanövények levágása

Június 28, Péntek  Levente, Irén

csökkenő hold, Halak/Kos 09:51  felszálló   hold  víz/tűz elem  

09:51-től ajánlott:

egészség: idegrendszer védelme, lelkiek, méregtelenítés, böjt – szervezet átmosása, jóga, tai chi, izzasztó edzések, szauna,  talpmasszázs, lábfejek ápolása, lábfürdő, szemölcsök eltávolítása, Újhold meditációk, imaginációk, a képzelet kiszínezi a világot; jobb otthon maradni, ha tehetjük, legalább délután, este,
háztartásban: növényápolás, locsolás, mosás; munkában: a köz java az én elé kerül, társadalmi felelősségvállalás, közösségi média, betekinteni, betekintést adni a kulisszák mögé, hétvégi nyílt nap, csapatépítés, kiállítás
kertben: öntözés, ha nem esik, esetleg már fűnyírás, virágok trágyázása, levéltermések ültetése, vetése, burgonya ültetés, palántázások 
nem ajánlott: nem minőségi szénhidrátok, cukros ételek, stressz, lábfej, lábujjak műtétje, káros szerek: kávé, gyógyszer, alkohol stb. (minden duplán hat), hajnyírás, hajmosás, nyílt állásfoglalás, metszés, szobanövények levágása

Június 29, Szombat  Péter, Pál, Nemzetközi Duna-nap

csökkenő hold, Kos   felszálló   hold  tűz elem  

ajánlott:

általában:  bárminek a kezdete, új kezdet, új kapcsolatok; láncok, kötelékek elszakítása, elszakadás a régi dolgoktól, rossz szokások feladása, régi felszámolása, elengedése;
lelki szinten: megválni idejétmúlt kapcsolatoktól (akár szakítás), belső érzékelés képességét erősíteni, harmadik szem csakratisztítás; egészség: gyümölcs, termések,fehérje fogyasztása, folyadékpótlás – sok folyadék, főleg víz fogyasztása;  érzékszervek, főleg szem és orr kezelése természetes kúrákkal,szemek ápolása, borogatása, pihentetése; érzékszervek kímélése, fej masszázsa, akupunktúra, borogatás;  böjtölés; stresszt levezető könnyű mozgás, ütős sportok (tenisz, squash), küzdősportok, kardio edzés, kirobbanó mozgás, vagy legalább jóga, chi kung, tai chi, könnyebb kirándulás, utazás; életmódváltás kezdete;
háztartásban: gyorsan elvégezhető feladatok, éléstár, raktár takarítása, szellőztetés mindenhol, lakás takarítása, nagytakarítás, lomtalanítás, tértisztításra is jó, ha nincs jobb alkalom, rendrakás, szellőztetés; ablakok tisztítása is felújítási munkálatok – tavasztól őszig kiváló napok; kertben: fákat, bokrokat metszeni

Nem ajánlott: sok kávé, csoki, cukor, stressz (könnyen migrénhez vezet), fej, agy, szem, orr műtét, türelmet igénylő feladatok, fokozott stresszel járó tevékenység, kávé, csoki stb.

Június 30, Vasárnap  Pál

csökkenő hold, Kos/Bika  14:00 felszálló   hold  tűz/Föld elem  

14:00-ig ajánlott:

általában:  bárminek a kezdete, új kezdet, új kapcsolatok; láncok, kötelékek elszakítása, elszakadás a régi dolgoktól, rossz szokások feladása, régi felszámolása, elengedése;
lelki szinten: megválni idejétmúlt kapcsolatoktól (akár szakítás), belső érzékelés képességét erősíteni, harmadik szem csakratisztítás; egészség: gyümölcs, termések,fehérje fogyasztása, folyadékpótlás – sok folyadék, főleg víz fogyasztása;  érzékszervek, főleg szem és orr kezelése természetes kúrákkal,szemek ápolása, borogatása, pihentetése; érzékszervek kímélése, fej masszázsa, akupunktúra, borogatás;  böjtölés; stresszt levezető könnyű mozgás, ütős sportok (tenisz, squash), küzdősportok, kardio edzés, kirobbanó mozgás, vagy legalább jóga, chi kung, tai chi, könnyebb kirándulás, utazás; életmódváltás kezdete;
háztartásban: gyorsan elvégezhető feladatok, éléstár, raktár takarítása, szellőztetés mindenhol, lakás takarítása, nagytakarítás, lomtalanítás, tértisztításra is jó, ha nincs jobb alkalom, rendrakás, szellőztetés; ablakok tisztítása is felújítási munkálatok – tavasztól őszig kiváló napok; kertben: fákat, bokrokat metszeni

Nem ajánlott: sok kávé, csoki, cukor, stressz (könnyen migrénhez vezet), fej, agy, szem, orr műtét, türelmet igénylő feladatok, fokozott stresszel járó tevékenység, kávé, csoki stb.

14:00-től ajánlott:

egészség, életmód: fogak ápolása, vértisztítás, nyak, torok, fülek védelme, torok gyógyítása gyógynövényekkel, könnyű étrend, wellness, bőrápolás, fogak ápolása, kezek ápolása, masszázsa, vértisztás; wellness, tartós szőrtelenítés, kozmetika, bőrápolás; szobanövények gondozása, ha nincs jobb alkalom, ültetés, trágyázás, földben élő kártevők irtása, gyökértermések eltevése; munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés,  anyagiak védelme, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése;  vállalkozással, vagyonnal kapcsolatos irodalom olvasása, vállalkozás tervezés, üzleti tervek 
nem ajánlott: fül-orr-gége műtétek, mandula műtét, fog, száj és állkapocs műtétek, nyaki műtétek, túl sokat beszélni, sós és zsíros  ételek, költekezés, vásárolgatás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás