A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár 2024 27. hét

 2024 július 01-07. 

A  héten a Hold a csökkenő Bikától a növő Oroszlánig halad. 

Újhold a Rákban július 6-án, szombaton, 00:57-kor 

Zöld nap a héten:  –  

A hét végén, szombaton hajnalban, július 6-án a Rákban pontosodik be az Újhold, de már pénteken és szombaton egész nap érezhető lesz. A Rák Újhold segít az otthon, a család, érzelmek megújulásában. A vizes Rák jegyben a Hold otthon van, a Rák jegy ura, pontosabban úrnője a Hold, az egyik legnőiesebb jegy, az anyaság, a megérzések, intuíció, az érzelmek jelölője is. Az Újhold mindig egyfajta újrakezdési lehetőség, jó valaminek az elkezdésére, elindítására, megújulásra, de leszívhatja az energiánkat kissé, főleg, hogy vizes jegy. Érdemes vízközelben eltölteni a napot. 

A hét további részében, vagyis vasárnap a hold már elkezd nőni és vasárnap átvált a jóval határozottabb, férfias jellegű, tüzes Oroszlán jegybe, minden növekedésnek indul, tágulni kezd. Könnyebb hízni. Minden növésben van, tágulásba kezd, a növények felszívják a vizet, tápanyagot, minden tápanyag jobban beépül – az emberi szervezetbe is, úgyhogy érdemes visszafogni kicsit magunkat az étkezéseknél. Könnyebb tervezni, mint tenni, sok a lehetőség a tévedésre, ezért legyünk körültekintőek.

Egyéb hatások ezen a héten: 

2024 július 2-án a Neptunusz hátrálni kezd – sok minderől lehull a lepel, a Neptunusz a saját jegyében van. Segíti az intuíciót. 

Szintén 2-án a Merkúr belép az Oroszlánba: tüzesebb, határozottabb kommunikáció. 

 A hónap első  hete kiváló utazásra, a hét vége – amikor a Rákban jár a Hold,  víz mellé is, vagy wellness hétvégére, vagy otthon is érdemes lehet eltölteni, családban, főzöcsézni, gyerekekkel programot szervezni, kirándulni, lazítani,  

3-án és 4-én ügyintézésre érdemes időt fordítani. 

A hónap első hete így viszonylag derűs és problémamamentes lehet, ha valkinek a személyes képletében ezek nem kavarnak be az aktuális állások. Tervezett műtétek vállalhatók, de arra kell figyelni, hogy a Hold jegye által képviselt területen ne! Az Újhold környékén már nem annyira ajánlott, de hétvégére esik az Újhold, így pénteken még belefér olyan műtét, ahol csak helyi érzéstelenítés szükséges, altatás nincs.  

——————————————————————————————————————–

Hétfőn és kedd estig a hold a Bikában járt 17:49-ig. Az előző heti holdnaptárban vasárnapnál szó volt róla. A földies Bika: jó számvetésre, számolásra, adminisztrációra és gazdasági dolgokra, reál és gazdasági területekhez tartozó vizsgákra (ágazati, szakmai, stb.)  

A csökkenő Hold a Bikában jó szépészeti beavatkozásra, kozmetikai kezelésekre: arcon a miteszerek, pattanások leszárítására, kezelésére, tartós szőrtelenítésre, gyantázásra, főleg arcon (szemöldök, bajuszka stb.) , de arcon kozmetikai tetoválásra nem igazán. (Fémmel ne illesük a jegyhez tartozó területet!) 

 Mehetünk sminktanácsadóhoz is, vagy csak tegyünk fel egy szép rúzst. Ápoljuk a fogainkat, de fogorvoshoz ne most menjünk, ha még halasztható. Töltsük fel magunkat energiával, de ha lehet, ne extra kalóriákkal tegyük, inkább csak a lehetőségeinkhez mérten pihenéssel. Jót tesz egy kis tavaszi megújulás. 

 Ha eddig az  elengedés volt a fókuszban, most jó eséllyel megtorpanhat a lelkesedésünk, a hold a Bikában nem igazán kedvez ennek. Inkább a dolgok megtartására ösztönöz minden téren. Inkább rendezzük, szépítsük meg azt, ami a birtokunkban van. Nézzük át a pénzügyeket, az adminisztrációt és gondoljuk át a dolgainkat. Írjuk is le a teendőket. Nézzünk utána a neten, keresgéljünk a Pinteresten, és próbáljuk is ki a dekorációs ötleteket. Háztartásban alkalmas takarításra, rendrakásra, de elengedésre, lomtalanításra nem. A Bika hajlamosít a ragaszkodásra, ingóságainkat ilyenkor a legnehezebb elengedni.

A recepteket csak módjával, ha olyat néztünk ki, ami nem hízlal, mert még a csökkenő Bika hold se igazán támogatja a fogyást, de tarthatunk testtisztító kúrát, az elhalt hámsejteket leszedhetjük a bőrünkről, külső tisztításra alkalams napok. 

Ez a holdállás hajlamosít a dőzsölésre, az élvezetekre, jól esik pihenni, enni, inni – ha valaki ezekben a napkban ünnepel bármit (névnap, születésnap) vigyázzon a kalóriákkal. Főzzünk valami finomat, egészségeset. Most a gyökérzöldségek, burgonya jó menü, de ne csipegessünk túl sokat előre a készülő menüből. Bár jó móka “előkóstolni” a készülő finomságokat –  csak a “biztonság kedvéért” – , de azért ne kóstolgassunk túl sokat, nehogy idő előtt elfogyjon, ami készül és persze vigyázzunk a kalóriákkal. Nem kell sokat költeni sem, hogy jól érezzük magunkat, nem feltétlen kell anyagi javakkal ünnepelni. A legjobb dolgok: figyelmesség, szeretet, kedvesség ingyen vannak. Lassítsunk, hangolódjunk egymásra ezekben a napokban (a Bika szereti a kényeztetést, élvezetet is). 

Alkalmas vendégeskedésre, szórakozásra, de a lehető legkevesebb összegből. A Bika a természéstes  szépséget szereti inkább, mint a hivalkodást. Szeret enni, inni, dőzsölni, szórakozni, de költeni nem. Sok Bika egyébként is szép, gyakran kerekded vagy akár gömbölyded alakú – ha nem vigyáz. Mivel hétköznapra esik, valószínűleg nem sokan élnek ezzel, de aki ki tudott venni szabadságot május 1. után, talán még élvezheti, ha meghosszabbította az ünnepet. (Akinek érettségi szünete van, élvezze ki).

Testi szinten a fül, orr, száj, gége, torok, nyak és az alsó fogsor, a szájüreg, a nyelv tartozik a Bikához. Ne beszéljünk sokat, mert könnyen berekedhetünk. Vigyázzunk a sóval, kezdhetünk diétát. 

Belső munkával is tölthetjük a napokat. Gondoljuk át a teendőinket, terveinket, mit kell majd elengedni, mit érdemes megtartani. Nézzük át a listáinkat, pipáljuk ki, ami kész, írjunk hozzá, ha kell. Adminisztratív feladatokra jó a Bika hold és a pénzügyekre.  

Most nem biztos, hogy jó hosszan szellőztetni, estefelé még lehet hűvös idő (ha melegebb van, örüljünk neki). 

Alkalmas napok kézműves foglalkozásra, kreatív hobbira, de most inkább ne szikével vagy forró ragasztóval dolgozzunk, vagy nagyon vigyázzunk a kezünkre és főleg ne felejtsük bedugva az elektromos eszközt! Nézelődhetünk a neten is, kereshetünk új ötleteket, recepteket. Most lehet szép dolgokat beszerezni, lehetőleg környezettudatos módon.

Érdemes foglalkozni ingatlannal, pénzügyekkel (banki egyenleg).  Jó, ha ránézünk az egyenlegünkre, átnézzük a papírokat, előfizetéseket, stb. listát írunk róla. Pénzügyi befektetéseknek kedvez. 

A virágokat át lehet ültetni, mert felszálló energiák vannak, és bármilyen benti vagy télikerti munkálatra jó.   Most inkább átültetésnek vagy a tápoldattal való kezelésnek, trágyázásnak komposztálásnak van ideje, ha belefér a készülődésnek. Az udvart, kertet is rendezhetjük.  

A Bika a Föld Anyával is kapcsolatos, de nem csak ilyenkor tehetünk a Föld bolygóért, hanem az év minden napján, viszont ilyenkor még jobb.

Földhöz kötő meditációra alkalmas nap: vagyis földeljük le magunkat az anyagiakba is. Álljunk mezítláb a talajra – ilyenkor még inkább csak bent, ha lehet (nyáron lehet a puszta földre mezítlább rálépni). Képzeljük el, hogy a “földbe gyökeret eresztünk”. Az erdőjárás is egyfajta “gyakorlati” aktív meditáció lehet. Japánban, de már itthon is egyre többen mennek ki a természetbe “erdőfürdőre”, ami azt jelenti, hogy elmerülünk az erdő szépségében, energiájában, lefekszünk az avarba (azért csak óvatosan, lehetnek lakók is benne) és már elég hideg van.

Kedd este a csökkenő hold átlép az Ikrekbe és csütörtök késő estig (21:51) marad a jegyben, akkor lép majd lép át a Rákba.  

 Az Ikrek ura, a Merkúr 2-án 13:49-kor lép az Oroszlán jegyébe és előre halad. Legyünk azért megfontoltak, mert a tüzes Oroszlán intenzív és így a kommunikációnk is erőteljeebbé válhat. Ne ordítozzunk. Az Ikrek levegős jegy, jó beszélgetni, olvasni, szellemi munkát végezni, bár most extra koncentrációra lehet szükség. Ha nagyon elakadunk valamiben, érdemes egy kicsit a levegőre menni, kiengedni a gőzt, járni egy kicsit. 

Az Ikrek holdas napok alkalmasak általában: 

  • családi kupaktanácsra, megbeszélni, ki mit csináljon. Családtagokat meglátogatni, felhívni, online üzeneteket küldeni – most ez utóbbiak lehet, hogy nem mennek el. Fuigyeljünk arra, hogy jó címzetthez menjenek el a levelek.
  • társasjátékokat játszani, olvasni, rejtvényt fejteni, beszélgetni
  • látogatóba menni, utazni, kapcsolatokat építeni, ismerkedni új emberekkel
  • takarítani, lomtalanítani is  
  • értekezletekre, meetingekre, megbeszélésekre
  • utazás szervezésre vagy bármi másnak a szervezésére
  • elindulásra

A  főzésnél – vagy bármilyen tevékenységnél – figyeljünk oda, mert hajlamosak lehetünk szétszórtságra. Ha jónak tűnő  gondolataink támadnak, jegyezzük le.  Ne kapkodjunk semmivel. Ha feszültek vagyunk, akkor se veszekedjünk, inkább beszéljük meg higgadtan, ha valami gixer beüt – ennek nagy esélye van ebben a jegyben. Gondoljuk végig a nap elején a teendőket,  és amennyire lehet, hangolódjunk egymásra. Valószínűbb egyébként, hogy élénk lesz a hangulat és csevegős, mozgolódós, könnyen elenegedjük a bosszúságot és tovább tudunk lépni.  

Csüt9rtök késő este (21:51) a hold átlép a Rákba és szombat hajnalban 00:57-kor ebben a jegyben pontosodik be az Újhold. Vasárnap hajnalig marad a Rákban a hold, ahol otthon van. Némi erőtlenséget érezhetünk, pihenni támadhat igényünk. Aki nem dolgozik szombaton és pénteekn, érdemes kihasználni vagy akár még csütörtök este vagy pénteken elmenni egy hosszú hétvégére, nyaralásra. 

Otthon maradók számára családi hétvégének ideális. Ha esik, akkor benti programokat válasszunk: otthoni mozi, társasjáték, stb. Alkalmas napok pihenésre, meditációra, fürdőzésre. Este pihenjünk le hamar. 

Jó főzőcskére, de könnyű ételeket válasszunk, mert a Rák jegyhez a gyomor, a belső szervek tartoznak főleg. Aki teheti, pihenjen, töltse a hétvégét a családdal, könnyű ebéddel.  A zsíros, nehéz ételeket kerüljük most. Most ne igyál még egyet és főleg ne fogd a nyuszira, mert már elment és a vizes jegyekben az alkohol jobban megárt. A Rákban a gyomrot, beleket készíti ki minden, ami árt, továbbá az epét, májat, lépet, beleket. Vigyázzunk a nehéz ételekkel és főleg a gyorsan felszívódó szénhidrátokkal. Ne azzal vígasztalódjunk, ha bánatunk van. A vizes jegyek az érzelmekre is hatnak, így ez esélyes, de most ne evésbe és ivásba fojtsuk a bánatot. Fogyasszuk a növények leveles részét, salátákat. 

Hajat mosni nem igazán kedvező a vizes jegyeknél, mert nem lesz olyan jó minőségű utána. de a vízparton a szalmakalap alatt mindegy.   

Mosni, felmosni ugyan lehet, de minden lassan szárad és növő holdnál több mosószer, lemosószer kell a foltok ellen. Ablakot tisztítani pedig csak akkor kezdjünk, ha nagyon ki akarunk tolni magunkkal (bármelyik vizes jegyre igaz ez, kenődik és maszatos marad – próbáltam, mikor nem volt alkalmam másra, meg csak azért is..) Ha nem esik, füvet nyírni is  lehet. 

Vasárnap hajnalban (04:55) a már növő Hold átlép az Oroszlánba. Kíméljük a szív- és érrendszert, ne terheljük magunkat wellness hétvégén szaunával vagy szívet génybe vevő programokkal. Aki már nyaral, inkább esti partira, kvízestre, koncertre, színházra, mozira vagy bármilyen társasági eseményre szavazzon. Jó esti meditációra is (szívcsakra) és vallási rutinokra, tábortűznél ücsörgésre, díszvacsorára. Hivatalos szervekkel, autoritással ne akasszuk össze a bajuszunkat, és általában ne hangoskodjunk. Tegyünk fel szép ékszereket, állítsunk be jó frizurát. 

További tippek a hétre a napi listákban: 

Július 1. Hétfő,  Tihamér, Annamária, Építészeti világnap, Semmelweis-nap, a magyar egészségügy napja

csökkenő hold, Bika   felszálló hold   föld elem

ajánlott 

egészség, életmód: fogak ápolása, vértisztítás, nyak, torok, fülek védelme, torok gyógyítása gyógynövényekkel, tartós szőrtelenítés, szobanövények gondozása, ha nincs jobb alkalom, wellness, bőrápolás, fülek, torok, nyak védelme, könnyű étrend, wellness, bőrápolás, fogak ápolása, kezek ápolása, masszázsa, vértisztás, tartós szőrtelenítés, anyagiak védelme,
munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése;  vállalkozással, pénzzel kapcsolatos irodalom olvasása, vállalkozás tervezés, üzleti tervek, Földdel kapcsolatos irodalom, fenntartható fejlődés téma tanulmányozása
nem ajánlott: fül-orr-gége műtétek, mandula műtét, fog, száj és állkapocs műtétek, nyaki műtétek, túl sokat beszélni, sós és zsíros  ételek, költekezés, vásárolgatás

Július 02., Kedd  Ottó, Ottokár

csökkenő hold, Bika/Ikrek 17:49  felszálló hold föld elem

estig ajánlott:

egészség, életmód: fogak ápolása, vértisztítás, nyak, torok, fülek védelme, torok gyógyítása gyógynövényekkel, tartós szőrtelenítés, szobanövények gondozása, ha nincs jobb alkalom, wellness, bőrápolás, fülek, torok, nyak védelme, könnyű étrend, wellness, bőrápolás, fogak ápolása, kezek ápolása, masszázsa, vértisztás, tartós szőrtelenítés, anyagiak védelme,
munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése;  vállalkozással, pénzzel kapcsolatos irodalom olvasása, vállalkozás tervezés, üzleti tervek, Földdel kapcsolatos irodalom, fenntartható fejlődés téma tanulmányozása
nem ajánlott: fül-orr-gége műtétek, mandula műtét, fog, száj és állkapocs műtétek, nyaki műtétek, túl sokat beszélni, sós és zsíros  ételek, költekezés, vásárolgatás

este 17:49 után ajánlott: 

egészség: vértisztítás, mirigyek tisztítása, keringés javítása, kardio edzés, váll, karok, kéz masszázsa, ízületek ápolása, főleg könyök, csukló, váll, erős fényvédelem, légző gyakorlatok, levegőzés, tiszta levegő, chi kung, tai chi, köszvény, reuma elleni kúrák, könnyű ételek, állóképesség javítása, kenőcsök használata, szellemi kihívások, agytorna, energiák áramoltatása, feng shui; Háztartásban: tértisztításra ez a nap kiváló, szellőztetés, rendrakás, rendezkedés, nagytakarítás, lomtalanítás, ablaktisztítás, felújítás; kertben: futónövényeket, virágokat vetni, ültetni, kártevőket irtani, időközi trágyázás, ha nem akar virágozni a növény;  szabadidő: könnyed beszélgetések, megbeszélések, barátságok ápolása, buli, telefonálás, új utak választása,  társas összejövetelek, szabad programok, mozi,  új ismerősök, rossz szokások feladása, elengedés, méregtelenítés (mérgező kapcsolatok elengedése is); munkahelyen: megbeszélések, kreatív tevékenység, brainstorming, (át)szervezés, telefonálás, kapcsolatok, ügynöki tevékenység
nem ajánlott: nagy koncentrációt igénylő tevékenység, locsolás, kapkodás, csapongás, nagy figyelmet igénylő munkák, virágok locsolása, zsíros, nehéz ételek, locsolás, kerti munkák, ültetés

Július 03.  Szerda    Kornél, Soma, Az ölelés napja

csökkenő hold, Ikrek  leszálló hold  levegő elem

ajánlott:

 egészség: vértisztítás, mirigyek tisztítása, keringés javítása, kardio edzés, váll, karok, kéz masszázsa, ízületek ápolása, főleg könyök, csukló, váll, erős fényvédelem, légző gyakorlatok, levegőzés, tiszta levegő, chi kung, tai chi, köszvény, reuma elleni kúrák, könnyű ételek, állóképesség javítása, kenőcsök használata, szellemi kihívások, agytorna, energiák áramoltatása, feng shui; Háztartásban: tértisztításra ez a nap kiváló, szellőztetés, rendrakás, rendezkedés, nagytakarítás, lomtalanítás, ablaktisztítás, felújítás; kertben: futónövényeket, virágokat vetni, ültetni, kártevőket irtani, időközi trágyázás, ha nem akar virágozni a növény;  szabadidő: könnyed beszélgetések, megbeszélések, barátságok ápolása, buli, telefonálás, új utak választása,  társas összejövetelek, szabad programok, mozi,  új ismerősök, rossz szokások feladása, elengedés, méregtelenítés (mérgező kapcsolatok elengedése is); munkahelyen: megbeszélések, kreatív tevékenység, brainstorming, (át)szervezés, telefonálás, kapcsolatok, ügynöki tevékenység
nem ajánlott: nagy koncentrációt igénylő tevékenység, locsolás, kapkodás, csapongás, nagy figyelmet igénylő munkák, virágok locsolása, zsíros, nehéz ételek, locsolás, kerti munkák, ültetés

Július 04, Csütörtök,  Ulrik, Babett, Szvetlána

csökkenő hold, Ikrek/Rák 21:51  leszálló hold levegő/víz elem

ajánlott: 

  egészség: vértisztítás, mirigyek tisztítása, keringés javítása, kardio edzés, váll, karok, kéz masszázsa, ízületek ápolása, főleg könyök, csukló, váll, erős fényvédelem, légző gyakorlatok, levegőzés, tiszta levegő, chi kung, tai chi, köszvény, reuma elleni kúrák, könnyű ételek, állóképesség javítása, kenőcsök használata, szellemi kihívások, agytorna, energiák áramoltatása, feng shui; Háztartásban: tértisztításra ez a nap kiváló, szellőztetés, rendrakás, rendezkedés, nagytakarítás, lomtalanítás, ablaktisztítás, felújítás; kertben: futónövényeket, virágokat vetni, ültetni, kártevőket irtani, időközi trágyázás, ha nem akar virágozni a növény;  szabadidő: könnyed beszélgetések, megbeszélések, barátságok ápolása, buli, telefonálás, új utak választása,  társas összejövetelek, szabad programok, mozi,  új ismerősök, rossz szokások feladása, elengedés, méregtelenítés (mérgező kapcsolatok elengedése is); munkahelyen: megbeszélések, kreatív tevékenység, brainstorming, (át)szervezés, telefonálás, kapcsolatok, ügynöki tevékenység
nem ajánlott: nagy koncentrációt igénylő tevékenység, locsolás, kapkodás, csapongás, nagy figyelmet igénylő munkák, virágok locsolása, zsíros, nehéz ételek, locsolás, kerti munkák, ültetés

Július 05., Péntek  Emese, Sarolta

csökkenő hold,  Rák   felszálló/leszálló      hold  víz elem

ajánlott:

 egészség:  idegrendszer védelme, lelkiek, méregtelenítés, böjt – szervezet átmosása, jóga, tai chi, izzasztó edzések, szauna,  talpmasszázs, lábfejek ápolása, lábfürdő, szemölcsök eltávolítása, imaginációk, a képzelet kiszínezi a világot; jobb otthon maradni, ha tehetjük, legalább délután, este,
háztartásban: növényápolás, locsolás, mosás; munkában: a köz java az én elé kerül, társadalmi felelősségvállalás, közösségi média, betekinteni, betekintést adni a kulisszák mögé, hétvégi nyílt nap, csapatépítés, kiállítás
kertben: öntözés, ha nem esik, esetleg már fűnyírás, virágok trágyázása, levéltermések ültetése, vetése, burgonya ültetés, palántázások 
nem ajánlott: nem minőségi szénhidrátok, cukros ételek, stressz, lábfej, lábujjak műtétje, káros szerek: kávé, gyógyszer, alkohol stb. (minden duplán hat), hajnyírás, hajmosás, nyílt állásfoglalás, metszés, szobanövények levágása

Július 06,  Szombat  Csaba

Újhold 00:57,  Rák  felszálló/leszálló     hold,  víz  elem 

ajánlott:

 egészség:  idegrendszer védelme, lelkiek, méregtelenítés, böjt – szervezet átmosása, jóga, tai chi, izzasztó edzések, szauna,  talpmasszázs, lábfejek ápolása, lábfürdő, szemölcsök eltávolítása, imaginációk, a képzelet kiszínezi a világot; jobb otthon maradni, ha tehetjük, legalább délután, este,
háztartásban: növényápolás, locsolás, mosás; munkában: a köz java az én elé kerül, társadalmi felelősségvállalás, közösségi média, betekinteni, betekintést adni a kulisszák mögé, hétvégi nyílt nap, csapatépítés, kiállítás
kertben: öntözés, ha nem esik, esetleg már fűnyírás, virágok trágyázása, levéltermések ültetése, vetése, burgonya ültetés, palántázások 
nem ajánlott: nem minőségi szénhidrátok, cukros ételek, stressz, lábfej, lábujjak műtétje, káros szerek: kávé, gyógyszer, alkohol stb. (minden duplán hat), hajnyírás, hajmosás, nyílt állásfoglalás, metszés, szobanövények levágása

Július 07.,  Vasárnap  Apollónia, Apolka

növő hold,  Rák/Oroszlán 04:55   leszálló     hold  víz elem 

ajánlott:

egészség, életmód: szív, hát, vérkeringés kímélése, táplálása, emésztés erősítése, elegendő de nem sok folyadék, nyugtató teák, könnyű túra, edzés, jóga, tai chi, chi kung, hajápolás, balzsam; kockázatvállalás, saját szerepek átgondolása, önismeret, szívcsakra és napfonat csakra meditációk, apás programok, bátorságot igénylő sportok, kalandpark, játszóház,  családi fotózás, templom látogatás vagy kapcsolat a felsőbb erőkkel
Nem ajánlott: keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, hosszú utazás, dauer, hatalom fitogtatás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás