A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár – 2024 28. hét

 2024 július 08-14. 

A héten a Hold a növő Oroszlántól a  növő Skorpióig halad.

Zöld napok a héten: 

Július 11.  csütörtök   Népesedési világnap

A héten a hold végig növőben van, vasárnap, 14-én hajnalban (00:48) eléri az első negyedet a növő hold, még a Mérlegben és majd délután 15:52-kor lép át a Skorpióba. A héten nő a Hold és addig telítődik minden, A növények is felszívják a vizet – jó esetben telítődünk energiával is, de most könnyebb hízni. 

Egyéb hatások:  

Ezen a héten jegyet csak a Vénusz vált, 11-én belép az Oroszlánba (17:18-kor). 

Ennek ellenére intenzív hetünk lehete egyéb hatások miatt: 

július 10-20. a Mars eléri az Uránuszt és együtt fognak állni az Algol állócsillaggal is : fokozott elővigyázatosság kell a közlekedésben, nagyon uralkodni kell magunkon, kirobanó energiák – feszültségre lehet számítani – két elég tüzes, előremozdító, szétfeszítő hatású bolygó találkozik – váratlan, hirtelen bekövetkező események, gyors lefolyású dolgok jellemezhetik a hetet. Néhányaknál erőszakra, felcsattanásra, kirobbanásra való hajlamot válthatnak ki, főleg, akinél egyénileg is betalálnak és/vagy domináns a hatásuk (Kosok, Vízöntők, Skorpiók, esetleg éppen Oroszlánok).

Előre tervezett műtét nem ajánlott 

Július 10-14. viszont kedvezőbb hatások némileg ellensúlyozhatják – vagyis a hét végéig.
A Nap és a Szaturnusz trigonja – úgy kedvez, hogy nem kell érte megfeszülni, fékező hatású (fékezett habzású 🙂 )  – tudatosságot, önmérsékletet segíti, főleg, hogy a Szaturnusz június 29 úta hátrál. Segíthet megőrizni a józanságunkat. (Július 2-án a Neptunusz is hátrálni kezdett, ami szintén egyfajta szemfelnyitó, kijózanító erő).

Mars a kettő között lesz félúton, vagyis lesz egy Mars-Nap szextil: némi erőfeszítés – tudatosság kell a jó hatáshoz, de odafigyelve menni fog. Ez erőt hat, előre lendít a dolginkban –  a Mars a hajtóerő, az akarat, a tettek mezeje egyébként is. Ezzel együtt lesz egy Mars-Szaturnusz trigon – ami csökkenti a Mars “kilengéseit”).  Felelősségtudatot erősíti és segít visszafogottnak lenni, kezelhetőbbé teszi a helyzeteket, de nem fékez be satufékkel…

  Észnél kell lenni, de a nagyon durva dolgokat elkerülhetjük, megelőzhetjük okosan, ügyesen. Most ne vágjuk nagy dolgokba a fejszénket, lassan, lépésről lépésre, megfontoltan haladjunk előre  a terveink megvalósításával. Készítsünk terveket, listákat, írjuk le előre a célokat. Célok kitűzésre egyébként is jó ez az időszak. Aki elutazott, annak jó lehet víz mellett és hegyekben is. 

————————————————–

július 8-án, hétfőn az Oroszlánban jár a hold (vasárnap 04:55-tő)  és kedd délutánig (14:47) marad a jegyben.   

Többnyire javasolni szoktam , hogy az Oroszlán holdas időszakban ne keveredjünk szóváltásba senkivel és ne vegyük a szívünkre, amit mások mondanak. Főleg felettesekkel ne húzzunk ujjat, vagy hivatalos személyekkel. Számoljunk háromig, ha idegesek vagyunk. Oroszlán érdekeltségű vezetőkkel főleg jobb, ha vigyázunk. Aki szabadságon van, annak könnyebb ezt betartani, de azért otthon is legyünk észnél – főleg a fentebb vázolt hatások miatt, aminek már a “holdudvara” hathat ránk. Az Oroszlán erőteljes, tüzes jegy, a Nap az ura, férfias, markáns, szókimondó, nem gatyázik. Harsány, nagyszájú, megmondja a tutit. Ha tudatosak vagyunk, akkor ennek elejét vehetjük, vagy hagyjuk rá a másikra – vagy éppen finoman és asszertíven álljunk ki magunkért, húzzuk meg finoman a határainkat.

Egyébként az Oroszlán hold jól rezonál a partikkal, hiszen az Oroszlán igazi parti arc, szeret a középpontban lenni, ragyogni, csillogni, élvezni az életet, de hétköznap lévén ez most kevésbé aktuális. Aki nyaral, annak jól esik pihenni, sütkérezni, de óvatosan a napozással, hóségriadót jósolnak: fizikai napvédő felszerelés erősen ajánlott: fehér póló, lenge blúz, fejfedő, napkrém és napkrém – inkább fizikai fényvédelem. Vagy ha már az sem segít, árnyék és sütögetés, ha nem akarsz sült csirke lenni egy óra alatt.. vagy megbuggyanni a napon. Inkább a savanyúságot tedd ki a napra érni, ne magadat…

Aki otthon van gyerekekkel, vidáman töltheti velük az időt, vagy nagyobb családi kölyökparti is lehet, ha belefér.  Vigyük őket játszóházba, de figyeljünk rájuk nagyon.  Akinek belefér moziba, színházba is jó menni, vagy otthon videókat nézni. Társasjátékoknak is kedvez a nap. Este jöhet a tábortűz, sütögetés, a jókedv, zene… – persze, ha napközben vigyáztál magadra. Most igyunk elég vizet, folyadékot, fogyasszunk fiom levest, gyümölcsöt, fehérjében gazdag ételeket. Vegyünk fel csinos, szellős, nyári szettet… 

Ha valaki most ünnepli a szülinapját, vagy évfordulót, akkor azért érezze jól magát, de jobb, ha csak a hétvégén esresztjük ki a gőzt és akkor  se italozással. (Akkor a Mérlegben lesz a hold, ami szintén kedvez a partiknak, de talán vissza tudjuk fogni magunkat.).  A  partik hangulatának jót tesz mindez bizonnyal, de ne igyon senki túl sokat, és pláne ne vezessen (máskor se, de most főleg) ittasan, mert azt a rendőrök (autoritás) nagyon nem fogják értékelni és könnyen válhat az ittas személy (átlagon felül) agresszívvé. Sokan ital nélkül is hajlamosak lehetnek hangos szóváltásra. 

Akinek dolgozni kell, remélhetőleg kérhet home officet, akinek ez nem megoldható, de bent kell dolgoznia, remélhetőleg kibírható  a munkahelye. Aki kültéren dolgozik, javasolt a védő felszerelés, elegendő víz. Munkában kedvez a sajtó és video megjelenéseknek: fotózás, videozás, élő megjelenések stb. Vagy esti színházba mehetünk kollégákkal, stb. Alkalmas közösségi média szerelpésre is.

Ez az állás felettébb kedvez a spirituaitásnak, meditációra is alkalmas (szívcsakra hangolás). Egyre inkább az új utaknak kedvez. 

 Az Oroszlán a szív- és érrendszert érinti. Ne terheljük túl magunkat, de aki szeret, egy könnyed kirándulásra rászánhatja magát, ha szabadon tud mozogni napközben, jót tesz a friss levegőn egy nagy séta. Inkább menjünk erdei kirándulásra, hegyekbe, víz közelébe. 

Ajánlott szellőztetni. Ha jól esik pihenni inkább, pihenjünk. Ne tervezzük és terheljük túl a napokat.   

Kedden délután (14:47) a hold a Szűzbe lép és péntek hajnalig (03:06) a jegyben marad.  Alkalmas nap takarításra, kivinni a szemetet, de jobban járunk, ha pihenünk is kicsit. Lehet akár lomtalanítani is, akinél aktuális. A Szűz jegyben növő holdnál is megválhatunk a feleslegtől, nem nehéz a lemondás. Ha régóta halogattuk, most kerítsünk rá sort, ha nem menthető, vigyük el és adjuk le hulladékudvarba vagy gyűjtsük szelektíven, míg eljutunk a lerakóig, lomtalanításig.

Alkalmas napok földmunkára, növényekkel való munkára, de ne maradjunk sokata tűző napon! (lásd az előző napoknál). Most mindenesetre könnyebb a munka, haladjunk kidolgozott tervek szerint, ésszel, lépésről lépésre a projektekkel – bármilyen munka eseténs is…  Ha vásárolni megyünk, írjunk listát. Bármihez is írhatunk listát, alkalmas bármilyen pepecs munára, adminisztrációra (otthon is), “favágó”, sziszifuszi munkára, rendezni a sorainkat, de inkább tervezni, mint kivitelezni érdemes. Kisebb javító – összeszerelő – munkákkal is el lehet babrálni.  Jobb építeni, tervezni, mint elbontani.  

A Szűz a bélrendszert érinti elsősorban, a belső szerveket. A Szűz jegy a belekre hat, és földies jegyként a keringésre. Ne terheljük túl semmilyen módon az emésztőrendszert. A növő Szűz hold nem annyira alkalmas böjtre, testtisztításra, inkább táplálásra (vitaminok, ásványi sók). Tisztítani jobb akkor, amikor a csökkenő fázisban van a hold.. Most csak figyeljünk a táplálkozásra, vigyázzunk a nehéz ételekkel. 

Alkalmas hajfestére, dauerra is. 

Pénteken hajnalban 03:06-kor a növő hold belép a Mérlegbe majdnem a teljes hétvégére – vasárnap délutánig (15:52). Jó szellőztetni, beszélgetni, olvasgatni, kávéházba menni, kulturális eseményekre menni, művészeteket élvezni (hangverseny, koncert, színház, kiállítás stb.) Lehet magazinokat nézegetni, lakberendezéssel, divattal, stílussal foglalkozni. Jó könnyed tere-ferére a nap, baráti beszélgetésekre, blogolásra, írásra. Utazni most egyéb hatások miatt csak nagyon körültekintően ajánlott. (Lásd fentebb). Aki már nyaral és nem most indul vagy még nem kell hazaindulni, élvezze.

A Mérleghez testi szinten a deréktáj, vesék tartoznak, tartsuk melegen. Most még könnyű felfázni, ne menjünk nagyuon hideg vízbe! Öltözzünk rétegesen, ha kirándulni megyünk. A Nap a tüzes Oroszlánban jár, de estére lehűlhet a levegő, vagy lehet szeles az idő.

Egyéb hatások miatt legyünk észnél, ne hagyjuk, hogy ez a kommunikációnkra is hasson. Ne veszekedjünk, próbáljuk meg már szóban elsimítani a nézeteltéréseket.  Jobb most inkább egy könnyebb séta szép környezetben, mint hosszabb utazás, vagy ücsörögni. Vigyünk magunkkal piknik plédet, alátétet. Ha mégis edzeni indul valaki, most a derék, has tájékára jó edzeni, inkább építeni, mint fogyasztani és a kardio edzések is jók, lehetőleg kint a levegőn, vagy egyszerűen csak menjünk ki egy parkba, erdőbe és élvezzük a nyarat, a madárcsicsergést. Vigyünk magunkkal némi könnyű elemózsiát és innivalót és gondoskodjunk a fényvédelemről. Szélben könnyű leégni. Kerékpár túrára is alkalmas lehet a nap, de inkább biztonságos kerépár úton haladjunk. Öltözzünk rétegesen, vagy vigyünk magunkkal többféle felszerelést, ha hosszabb útra indulunk.

A kertet most hagyjuk, legfeljebb a virágok pompájában gyönyörködjünk, virágzó fákban, kertekben. Ne locsoljunk, mert tetvesek lehetnek ettől a növények. Egyébként a növények virágos része és az olajok hasznosulnak jól. 

Vasárnap délután még átlép a növő hold a Skorpióba. A vizes Skorpió jegyben jó locsolni – délután már nem nagyon lehet füvet nyírni – legtöbb helyen csend rendelet van. Lehet mosni, de most több mosószer kell és lehet, lassabban szárad minden. Érzékenyebbek, lelkisebbek lehetünk, akár hisztisek, nyűgösek lehetnek a gyerekek. Jól lehet olvasni, pihenni, behúzódni estére, vagy wellnessezni, fürdőzni, víz közelébe menni. Inkább pihenjünk, csendesedjünk el, aki szeret meditálni, most alkalmas az idő vagy pároknak jó együtt lenni.  Egyéb hatások miatt az utazásnál legyünk nagyon megfontoltak, körültekintők. Innentől már csökken a kedvező fényszögek hatása – a jövő hétre elmúlik: július 15-20. minimális rizikót vállaljunk bármiben). Ezután a hold majd csak július 17-én szerdán hajnalban (02:24) vált jegyet. Jó vízparton lenni, tenger mellett. Ott lenni jó, utazni még talán vasárnap, óvatosan jobb. Mosdóba futkosás jellemző lehet éjjel és nappal is.


Július 08.  hétfő  Ellák, Edgár

növő hold, Oroszlán, leszálló hold  tűz elem

egészség, életmódpihenés, főleg idegrendszer kímélése; otthon maradni (legalább este),  reuma elleni gyógymódok, mellkas, epe, gyomor, máj gyógyítása gyógynövényekkel (ilyenkor jobb a gyógynövények hatása, főleg, ha holdtöltekor szedték) , táplálék-kiegészítőkkel, nyugtató hatású teák, teázás, lelki terápiák, wellness-fitnesz:  mellkas, hát izomépítés, masszázs, vizes terápiák, wellness fürdő; otthon és a kertben: növények tápoldattal való locsolása, házimunka legfeljebb csak sepregetés, portörlés, ha nincs jobb alkalom, esetleg mosás (víz nap), mert másnap már csökkenő hold jön az Orosztlán jegyben és akkor már szárad – csak akkor, ha elkerülhetetlen,  főzés: könnyű, gyomorkímélő ételek; családi kikapcsolódás, meditáció, lelkizős beszélgetések;  
nem ajánlott: idegi túlterhelés, túl sok szénhidrát, tészták, mellkas, epe, gyomor, máj műtétje, mellkas és a hát felső szakasz erős terhelését kerülni kell, mérgező szerek (alkohol és tudatmódosító szerek főleg), hajvágás, hajmosás; konzerválás (ha valamit esetleg  ilyenkor akarunk eltenni), metszés, szobanövények levágása, visszavágása (a holdtöltekor metszett növények elpusztulnak)

Július 09.  kedd,  Lukrécia, Marina

növő hold, Oroszlán/Szűz 14:47  leszálló hold  tűz/föld elem

14:47-ig ajánlott:

pihenés, főleg idegrendszer kímélése; otthon maradni (legalább este),  reuma elleni gyógymódok, mellkas, epe, gyomor, máj gyógyítása gyógynövényekkel (ilyenkor jobb a gyógynövények hatása, főleg, ha holdtöltekor szedték) , táplálék-kiegészítőkkel, nyugtató hatású teák, teázás, lelki terápiák, wellness-fitnesz:  mellkas, hát izomépítés, masszázs, vizes terápiák, wellness fürdő; otthon és a kertben: növények tápoldattal való locsolása, házimunka legfeljebb csak sepregetés, portörlés, ha nincs jobb alkalom, esetleg mosás (víz nap), mert másnap már csökkenő hold jön az Orosztlán jegyben és akkor már szárad – csak akkor, ha elkerülhetetlen,  főzés: könnyű, gyomorkímélő ételek; családi kikapcsolódás, meditáció, lelkizős beszélgetések;  
nem ajánlott: idegi túlterhelés, túl sok szénhidrát, tészták, mellkas, epe, gyomor, máj műtétje, mellkas és a hát felső szakasz erős terhelését kerülni kell, mérgező szerek (alkohol és tudatmódosító szerek főleg), hajvágás, hajmosás; konzerválás (ha valamit esetleg  ilyenkor akarunk eltenni), metszés, szobanövények levágása, visszavágása (a holdtöltekor metszett növények elpusztulnak)

14:47-től ajánlott:

 életmód: emésztés, idegek, lép, hasnyálmirigy, vér táplálása, vérképzés támogatása táplálék-kiegészítőkkel, egészséges életmód programok, könnyű ételek, lassú, könnyed mozgás, has edzése, haj táplálása, ápolása, dauer, festés; háztartásban: rendrakás, növények ápolása, ültetése, táplálása; Otthon: célokon, renden való meditálás, délután ezoterikus programok, olvasás; kertben: a legtöbb kerti és mezei munkára alkalmas, ami ültetéssel, vetéssel kapcsolatos, trágyázás, komposzt kezelése, kerítésoszlopok elhelyezése, dugványozás, öreg fák és szobanövények átültetése, fák, bokrok ültetése, gyep vetése,  
nem ajánlott: befőzés, raktározás, elrakás, nehéz, zsíros ételek fogyasztása, műtétek

Július 10.  szerda Amália, Alma

 növő hold,  Szűz leszálló hold  föld elem

ajánlott:

 életmód: emésztés, idegek, lép, hasnyálmirigy, vér táplálása, vérképzés támogatása táplálék-kiegészítőkkel, egészséges életmód programok, könnyű ételek, lassú, könnyed mozgás, has edzése, haj táplálása, ápolása, dauer, festés; háztartásban: rendrakás, növények ápolása, ültetése, táplálása; Otthon: célokon, renden való meditálás, délután ezoterikus programok, olvasás; kertben: a legtöbb kerti és mezei munkára alkalmas, ami ültetéssel, vetéssel kapcsolatos, trágyázás, komposzt kezelése, kerítésoszlopok elhelyezése, dugványozás, öreg fák és szobanövények átültetése, fák, bokrok ültetése, gyep vetése,  
nem ajánlott: befőzés, raktározás, elrakás, nehéz, zsíros ételek fogyasztása, műtétek

Július 11.  csütörtök  Nóra, Lili, Népesedési világnap

növő hold, Szűz   leszálló hold, föld elem

ajánlott

 életmód: emésztés, idegek, lép, hasnyálmirigy, vér táplálása, vérképzés támogatása táplálék-kiegészítőkkel, egészséges életmód programok, könnyű ételek, lassú, könnyed mozgás, has edzése, haj táplálása, ápolása, dauer, festés; háztartásban: rendrakás, növények ápolása, ültetése, táplálása; Otthon: célokon, renden való meditálás, délután ezoterikus programok, olvasás; kertben: a legtöbb kerti és mezei munkára alkalmas, ami ültetéssel, vetéssel kapcsolatos, trágyázás, komposzt kezelése, kerítésoszlopok elhelyezése, dugványozás, öreg fák és szobanövények átültetése, fák, bokrok ültetése, gyep vetése,  
nem ajánlott: befőzés, raktározás, elrakás, nehéz, zsíros ételek fogyasztása, műtétek

Július 12., péntek  Izabella, Dalma

növő hold,  Szűz/Mérleg 03:06  leszálló hold, föld/levegő elem

ajánlott

életmód: immunerősítés, vese, hólyag támogatása, táplálása, szauna, erős fényvédelem, hidratálás, művészetek, kultúra, tavaszi hagyományőrző programok,  gyengésség, tapintat;  szellőztetés, könnyű takarítás, ha nincs jobb alkalom, saját imázs tervezése, díszítések, kozmetika; munkában: partnerek látogatása, kapcsolattartás, meeting, közös programok, céges kulturális programok, közösségi média, könyvbemutató, premier előadások, prezentációk, kreatív meetingek 
nem ajánlott: veszekedés, vita, komoly döntések, locsolás

Mérleg hatásokat lásd a következő napnál.

Július 13., szombat      Jenő

növő hold, Mérleg    leszálló hold, levegő elem 

ajánlott

életmód: immunerősítés, vese, hólyag támogatása, táplálása, szauna, erős fényvédelem, hidratálás, művészetek, kultúra, tavaszi hagyományőrző programok,  gyengésség, tapintat;  szellőztetés, könnyű takarítás, ha nincs jobb alkalom, saját imázs tervezése, díszítések, kozmetika; munkában: partnerek látogatása, kapcsolattartás, meeting, közös programok, céges kulturális programok, közösségi média, könyvbemutató, premier előadások, prezentációk, kreatív meetingek 
nem ajánlott: veszekedés, vita, komoly döntések, locsolás

Július 14.  vasárnap  Örs, Stella
növő hold, 1. negyed 00:48 a Mérlegben, Mérleg/Skorpió 15:52  leszálló hold, levegő/víz  elem 

15:52-ig ajánlott

életmód: immunerősítés, vese, hólyag támogatása, táplálása, szauna, erős fényvédelem, hidratálás, művészetek, kultúra, tavaszi hagyományőrző programok,  gyengésség, tapintat;  szellőztetés, könnyű takarítás, ha nincs jobb alkalom, saját imázs tervezése, díszítések, kozmetika; munkában: partnerek látogatása, kapcsolattartás, meeting, közös programok, céges kulturális programok, közösségi média, könyvbemutató, premier előadások, prezentációk, kreatív meetingek 
nem ajánlott: veszekedés, vita, komoly döntések, locsolás

15:52-től ajánlott 

életmód: egészségügyi rutinvizsgálatok (egészség napon), csak enyhe terhelés, medenceöv edzése, építése, melegen tartása, gyógynövénnyel táplálása; női és férfi intim masszázs, intimtorna, pihenés, fürdő, mély érzelmek, lelkiek, bujaság,  szex, ülőfürdő, nyugtató fürdő és gyógyteák; otthon maradni legalább este, olvasás,  meditáció, belső ösvények kutatása, lelki terápiák, ezoterikus olvasnivalók, klub, meditáció, tisztító szertartások; háztartásban, kertben:  virágok locsolása, táplálása, gyógynövényekkel bánni; locsolás; szemétszedési akciók; munkahelyen: kutatási munka, személyiségfejlesztés, ha van lehetőség home office-ra, maradjunk otthon, közös elvonulás, szemétszedési akciók, vagy előadás a hulladékmegelőzésről, elmélyülést igénylő feladatok, analízis 
nem ajánlott: terhesség esetén bármi terhelés, nemi szervek terhelése, hajápolás, ágynemű szellőztetése, fák, bokrok kivágása, nagymosás, lassan szárad minden, tésztafélék, idegi, lelki megterhelés, stressz, műtétek, különösen a medence tájékán

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás