A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár – 2023 40. hét

 2023 október 2-8,

A héten a Hold a csökkenő Bikától a Oroszlánig halad.

Október 6-án délután 15:47-kor a Hold eléri az utolsó negyedet.

A héten végig fogyó hold van, ez alkalamas rendrakásra, elengedésre, fogyásra, kiáradásra, aktivitásra. A Hold a Bikától az Oroszlánig járja be a Zodiákust a héten (Bika, Ikrek, Rák, Oroszlán jegyeket érinti). Az Ikrek hold derűsebb és sok mindenre alkalmas: takarításra, tértisztításra és kommunikációra, megújulásra. Ugyanakkor hajlamosak lehetünk szétszórtságra. Fokozottabb koncentrációra lehet  szükség, de megújulást hozó stádium ez. A Bika a pénzügyek, kreativitás, szépség terén hasznos, és a kertben, a Rák a vizes témákban, otthon a családban, az Oroszlánba csak egy napra lép át a hold vasárnap délután. A hét alkalmas wellnessre, megtisztulásra.  

Súlyos, nehéz állások most nincsenek, de kb olyan, mintha egy vulkánon csücsülnénk: a Merkúr és a Mars együtállása miatt, valamint a Merkúr és a Neptunusz szembenállása is bekavarhat. Utóbbi hozhat csalást, csalódást, elvétést, elfelejtést alacsonyabb szinten, magasabb szinten spirituálisabb tudatot. Legyünk észnél, nézzünk körül, mielőtt átmegyünk a zebrán még zöld lámpánál is. Nézzünk a lábuk elé és lehetőleg ne szelfizzünk szakadék szélén (máskor se, de most fokozottabb a kockázat). Műtét nem ajánlott október 1-3. A  hét második felében már lehet. Október 5-én a Hold és a Vénusz szextil kepcsolatában tehetünk azért, hogy előnyösebb legyen a megjelenésünk: szépészeti “beavatkozásokra” ideális: kozmetika, fodrászat, sminktanácsadás elsőként (ha szükséges sebészeti is, azt is inkább most: ha korábbi sérülés, betegség miatt elváltozások vannak mondjuk), vagy ajándékokat ehetünk, ha valakinek szeretnénk, ez is lehet valamilyen szépséggel kapcsolatos dolog: kozmetikum, vagy épp egy kis kényeztetés, wellness is, ha nem akarunk tárgyakat  ajándékozni, adhatunk élményt is.. 

Alkalmas vizsgára, fontos beszélgetésekre, interjúra, kereskedelmi/üzlet megegyezések megkötésére. is. 
A hétvége alkalmas családi összejövetelekre, kirándulásokra az Oroszlánban járó Hold jó kapcsolatba kerül a Merkúrral is. Ez kicsit oldja a többi állást is kissé, de lelkileg felkészülhetünk a vasárnap induló hatásokra. 

A Mars és a Merkúr együtállása mindenesetre hozhat tudatos előretörést is valamilyen ügyben, ami eddig stagnált. 
A hét végén elragadhatnak indulatok, legyünk észnél, mielőtt “eldobjuk a malomkövet”… A Vénusz szembe kerül a Szaturnusszal és a Mars-Merkúr, Mars-Plútó kapcsolata is bekavarhat.

—————————————————————————————————————————————————

 Hétfőn a csökkenő Hold a Bikában jár és kedd reggel 06:03-kor lép majd át az Ikrekbe. A Bikához a szépség, a bőség, anyagiak, a szépség tartozik. Törekedjünk egyensúlyra, amennyire lehet.  A csökkenő Bika holdnál kitisztíthatjuk a bőröket, elkezdődhet az őszi szezonváltás. Eltehetjük a szezonon kívüli lábbeliket (szandálok, nyári cipők, papucsok), bár még lehet jó idő a héten. Tisztíthatjuk, javíthatjuk a bőr holmikat és saját bőrünk ápolására is érdemes figyelmet fordítani. A Bikához a nyak, tarkó, dekoltázs is tartozik, most ezt a területet érdemes lehet jobban átmasszírozni egy kozmetikai kezelés során, ajkunkat bekenni, kiemelni egy szép rúzzsal. Egyébként általában a szépség is a Bikához tartozik, mindeféle szépészeti kezelés jót tesz most (kivéve, ha fémmel teszik – késsel, tűvel -, pl plasztikai műtét, feltöltés, tetoválás).

 A Bikában jár az  Uránusz is. Most érdemes a Földdel törődni minden tekintetben. A Bika föld jegy, érdemes a kertben is dolgozni, vagy a cserepes szobanövényeket ápolni. Aktuális még a takarítás, rendrakás, és minden ami a gazdasággal, földbirtokkal, és a Föld anyával kapcsolatos. Lomtalanításra a Bikában járó hold kevésbé alkalamas, mert ragaszkodhatunk a tárgyainkhoz, jobb inkább megszépíteni, átalakítani, felújítani a régi kopottabb dolgokat, mint túladni rajta. Ha mégis úgy látjuk, megérett valami arra, hogy túladjunk rajta, jobban járunk, ha Ikrek holdnál tesszük ki, adjuk tovább vagy a  hétvégén,  következő héten Oroszlán, Szűz vagy Mérleg holdnál. Akkor könnyebben engedjük majd el. 1-2 napra tegyük félre, vigyük olyan helyre, ahol nem felejtjük el (sajnos az Ikrek holdnál szétszórtabbak lehetünk és hajlamosak lehetünk megfeledkezni a jól eltett lomról). Ha nem akarjuk hogy szem előtt legyen, írjunk róla listát, emlékeztetőt.

Bika holdnál ne beszéljnk sokat, ha lehet. Elviszi az erőt és gyengébbnek érezhetjük magunkat, a sok beszéd kimeríthet és el is hibázhatunk valamit, ha eljár a szánk. Kerüljük a pletykát is és nem szabad mindennek bedőlni, amit hallunk. A Bikához tartoznak a fülek és a hallás is.  

Most érdemes ingatlannal, pénzügyekkel és adminisztratív dolgokkal is foglalkozni, de új befektetéseket intézni, fontos döntéseket hozni nem feltétlenül most kéne a fentebb leírt hatások miatt. könnyen tévedhetünk vagy csalás áldozatává válhatunk, bepalizhatnak minket. A pénzgyeket hasznos lehet átnézni, de szintén jól gondoljuk meg, mire költünk, ne legyen csalódás a vége.  

Testi szinten a torok, gége, alsó fogsor, állkapocs, beszélőszervek, nyak, mandulák, és a fül, a bőr, és a vérkeringés tartozik a Bikához. Táplálékok közül minden ide tartozik, ami a föld alatt nő (gyökérzöldségek, hagymák), vitaminok, ásványi sók.  A Bika szeret dőzsölni, de azért ne vigyük túlzásba csökkenő holdnál se (lásd fentebb az egyéb állásoknál). Hajlamosak lehetünk a lustaságra, vagy legalábbis kényelemre. Pihenjünk, ha tehetjük és gyűjtsünk erőt. A lassabb mozgásformák esnek most jól.  

A Bikához tartozik még minden, ami szépséggel kapcsolatos (és a Mérleghez), de a Bikához inkább a hagyományőrző kézművesség, kétkezi munkák, iparművészet, nem annyira az elvont, könnyedebb művészetek. Díszthetjük az otthonunkat vagy magunkat is: smink, divat, stílus, lakberedendzés, díszítő művészetek, főleg bőrművesség, DIY (csináld magad) alkotások. Mindezekre alkalmas lehet szerda estig. (Kedd este lép majd át a Hold az Ikrekbe, de azért nem kell eldobnunk a kézműves eszközöket – és péntek hajnalig  az Ikrekben lesz. Az Ikrekhez tartoznak a kezek és minden, amit a kezekkel lehet csinálni), így akár csütörtök estig – aki bírja, késő éjjelig is –  lehet folytatni.

Kozmetikusnál a tiszításnak, tartós szőrtelenítésnek van ideje, pattanások kezelésének, leszárításnak, pedikűrösnél a benőtt körmöknek – bár az inkább csökkenő Bak holdnál aktuális, de a föld jegyeknél jó. 

Kedden reggel 06:03-kor átlép a Hold az Ikrekbe és majd csütörtök délután (13:31) lép majd át Rákba.  Alkalmas baráti beszélgetésekre – de nem vitára! – sakk partira, olvasgatásra, teadélutánra, családi/baráti összejövetelre, chatelésre vagy egy jó kis sétára a levegőn. Ami a legjobb, alkalmas elutazásra pár napra, ha valaki teheti. Ha utazunk, figyeljünk nahgyon az úton, mert a mostani állások nem annyira kedveznek a figyelemnek.

Az Ikrekhez a váll, a karok, a kezek, a tüdő felső része és a mirigyrendszer tartozik. Légzőgyakorlatok, szellőztetés, kardio edzés ideje van ilyenkor. Az Ikrekhez tartozik a kommunikáció (telefon, internet, kommunikációs kütyűk, napi lapok, TV, hírek), minden, ami közlekedés, szomszédok, testvérek, közeli környezet, közeli utazások és alacsonyabb szintű tanulmányok – és sajnos, szeret többet, nagyotmondani is – legyünk résen, kinek mit hiszünk el (már csak a halmozott Halak energia miatt is). Ne dőljünk be csalárd próbálkozásoknak, netes, telefonos csalóknak, álhíreknek! Az Ikrek ura, a Merkúr kapcsolatban áll a Holddal, a Neptunusszal, Marssal és vegyes hatások érik. Ez mindenkit érinthet, de leginkább azokat, akiket személyes képletükben is érint: Ikrek, Szűz Nap, Hold, Ascendens elsősorban).  

Szellőztessünk ki alaposan. Takarításra, lomtalanításra is alkalmas napok, csak ne feledkezzünk meg arról, mit is akartunk kirakni – legjobb, ha korábban írtunk róla listát, ha nincs lista, most nézzünk be minden zugba. Jó napok ezek arra, hogy csökkentsük, elengedjük, ami felesleges és ne terhelje tovább az otthoni teret, ne fogja a port, ami már nem szolgál – most érzelgősség nélkül túladhatunk ezeken. Aki hajlamos  érzelmi okok miatt tartogatni dolgokat, most könnyebb lehet neki is –  talán. Van, hogy az embert már zavarják a felesleges dolgok, de csak halogatja, hogy továbbadja. Most itt az alkalom, és ha még szerdán és csütörtökön összeszedjük, el is vihetjük és le van tudva. Ott a hétvége többi része az érdemi takarításra és egyéb klassz dolgokra. (Vizes takarításra, mosásra, családi programra a Rák holdnál).

Csütörtök délután 13:31-kor, átlép a hold a Rákba, és majd  vasárnap éjjel (hajnalban) 00:24-kor lép át az Oroszlánba. A Rákban a Hold otthon van, családi napnak alkalmas, főzöcskézni, locsolni, felmosni, stb. Családi összejövetelekre és utazásra alkalmas a hétvége. Szerencsével nyugis családi hétvégét élvezhetünk.  Nézzünk meg egy jó filmet, vagy csak legyünk együtt. Jó strandra, wellness fürdőbe menni, családdal nyaralni, ha még tehetjük (kisebb – még nem iskolás gyerekekkel vagy épp a már nem iskolás gyerekekkel vagy gyerekek nélkül, akinek nincs. Érzemi kitörésekre, érzelgésre hajlamosak lehetünk. Aki otthon van, locsoljon alaposan a kertben, balkonon, otthon a szobanövényeknek adjon vizet. Jó mosni, mosgatni, mindenféle vizes takarításra, de ablakot tisztítani jobb előbb az Ikrek vagy Kos holdnál vagy még a Bikában is. Most ne szellőztessünk hosszan. Pihenjünk és ne terheljük meg a gyomrot. Alkalmas napok meditálásra, olvasgatásra is. 

Vasárnap hajnalban 00:24-kor a hold átlép az Oroszlánba. Az Oroszlán a szív és érrendszert érinti. Ne terheljük túl magunkat. Alkalmas imára, vasárnapi templomba látogatásra ideális, valamint meditációra is a nap. Ajánlott szellőztetni, közösségi média szerelpésre vagy videózásra, gyerekekkel is tölthetjük a napot. Aki teheti, még sütögethet a szabadban, ha az időjárás engedi. Családi buli kicsit elhúzódhat. Ha jól esik pihenni inkább, pihenjünk. Ne tervezzük és terheljük túl a vasárnapot, de aki bírja, takaríthat, felújíthat is. A tévedések, melléfogások esélye most is megvan és már újabb hatások perifériájába kerülünk. 


Október 02.,  hétfő   Petra, Az erõszakmentesség világnapja

 csökkenő hold, Bika    felszálló hold, föld elem

ajánlott:

általában: fogak ápolása, vértisztítás, nyak, torok, fülek védelme, torok gyógyítása gyógynövényekkel, könnyű étrend, wellness, bőrápolás, fogak ápolása, kezek ápolása, masszázsa, vértisztás; wellness, tartós szőrtelenítés, kozmetika, bőrápolás; szobanövények gondozása, ha nincs jobb alkalom, ültetés; munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés,  anyagiak védelme, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése;  vállalkozással, vagyonnal kapcsolatos irodalom olvasása, vállalkozás tervezés, üzleti tervek; kertben: fákat, cserjéket ültetni, trágyázás, gyökértermések konzerválása, elvermelése, trágya- és komposztdomb rakás;
nem ajánlott: fül-orr-gége műtétek, mandula műtét, fog, száj és állkapocs műtétek, nyaki műtétek, túl sokat beszélni, sós és zsíros  ételek, költekezés, vásárolgatás

Október 03., Kedd    Helga, A gyaloglók világnapja, A hepatitis világnapja

csökkenő hold, Bika/Ikrek 06:03      felszálló/leszálló hold, föld/levegő elem

ajánlott:

általában: fogak ápolása, vértisztítás, nyak, torok, fülek védelme, torok gyógyítása gyógynövényekkel, könnyű étrend, wellness, bőrápolás, fogak ápolása, kezek ápolása, masszázsa, vértisztás; wellness, tartós szőrtelenítés, kozmetika, bőrápolás; szobanövények gondozása, ha nincs jobb alkalom, ültetés; munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés,  anyagiak védelme, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése;  vállalkozással, vagyonnal kapcsolatos irodalom olvasása, vállalkozás tervezés, üzleti tervek; kertben: fákat, cserjéket ültetni, trágyázás, gyökértermések konzerválása, elvermelése, trágya- és komposztdomb rakás;
nem ajánlott: fül-orr-gége műtétek, mandula műtét, fog, száj és állkapocs műtétek, nyaki műtétek, túl sokat beszélni, sós és zsíros  ételek, költekezés, vásárolgatás

Ikrek hatások a következő napnál. 

Október 04., Szerda   Ferenc, Edvin, Zóra, Az állatok világnapja, Építészeti világnap és Habitat világnap

 csökkenő hold,  Ikrek  felszálló/leszálló hold, levegő elem

 ajánlott:  

életmód: vértisztítás, mirigyek tisztítása, keringés javítása, kardio edzés, váll, karok, kéz masszázsa, ízületek ápolása, főleg könyök, csukló, váll, erős fényvédelem, légző gyakorlatok, levegőzés, tiszta levegő, chi kung, tai chi, köszvény, reuma elleni kúrák, könnyű ételek, állóképesség javítása, kenőcsök használata, szellemi kihívások, agytorna, energiák áramoltatása, feng shui;
Háztartásban: tértisztításra ez a nap kiváló, szellőztetés, rendrakás, rendezkedés, nagytakarítás, lomtalanítás, ablaktisztítás, felújítás; kertben: futónövényeket, virágokat vetni, ültetni, kártevőket irtani, időközi trágyázás, ha nem akar virágozni a növény;  szabadidő: könnyed beszélgetések, megbeszélések, barátságok ápolása, buli, telefonálás, új utak választása,  társas összejövetelek, szabad programok, mozi,  új ismerősök, rossz szokások feladása, elengedés, méregtelenítés (mérgező kapcsolatok elengedése is); munkahelyen: megbeszélések, kreatív tevékenység, brainstorming, (át)szervezés, telefonálás, kapcsolatok, ügynöki tevékenység
nem ajánlott: nagy koncentrációt igénylő tevékenység, locsolás, kapkodás, csapongás, nagy figyelmet igénylő munkák, virágok locsolása, zsíros, nehéz ételek, locsolás, kerti munkák, ültetés

Este 21:16 utáni Ikrek hatást lásd a következő napnál…

Október 05.,  Csütörtök Aurél, Galina              Pedagógusjogok világnapja

csökkenő hold, Ikrek/Rák 13:31  leszálló hold, levegő/víz elem

délelőtt ajánlott:

életmód: vértisztítás, mirigyek tisztítása, keringés javítása, kardio edzés, váll, karok, kéz masszázsa, ízületek ápolása, főleg könyök, csukló, váll, erős fényvédelem, légző gyakorlatok, levegőzés, tiszta levegő, chi kung, tai chi, köszvény, reuma elleni kúrák, könnyű ételek, állóképesség javítása, kenőcsök használata, szellemi kihívások, agytorna, energiák áramoltatása, feng shui;
Háztartásban: tértisztításra ez a nap kiváló, szellőztetés, rendrakás, rendezkedés, nagytakarítás, lomtalanítás, ablaktisztítás, felújítás; kertben: futónövényeket, virágokat vetni, ültetni, kártevőket irtani, időközi trágyázás, ha nem akar virágozni a növény;  szabadidő: könnyed beszélgetések, megbeszélések, barátságok ápolása, buli, telefonálás, új utak választása,  társas összejövetelek, szabad programok, mozi,  új ismerősök, rossz szokások feladása, elengedés, méregtelenítés (mérgező kapcsolatok elengedése is); munkahelyen: megbeszélések, kreatív tevékenység, brainstorming, (át)szervezés, telefonálás, kapcsolatok, ügynöki tevékenység
nem ajánlott: nagy koncentrációt igénylő tevékenység, locsolás, kapkodás, csapongás, nagy figyelmet igénylő munkák, virágok locsolása, zsíros, nehéz ételek, locsolás, kerti munkák, ültetés

délután (13:31 után) ajánlott:

életmód: epe, máj, gyomor tisztítása gyógynövényekkel, idegrendszer védelme, lelkiek, mellkas masszázsa, légző gyakorlatok (mellkas tisztítása), könnyű ételek, böjt, szauna; lelkiek: belső ösvények kutatása, meditáció, ima, otthoni programok, mély érzelmek, áldozatot hozni; háztartásban:  lemosás, felmosás, locsolás,  főzés, otthonrendezés, díszítés, vásárlás, kertben:  növényápolás, locsolni, füvet nyírni, virágokat trágyázni, föld feletti kártevők irtása 
nem ajánlott: hajvágás, hajmosás, alkohol vagy bármilyen mérgező dolog (duplán), puffasztó ételek, rossz szénhidrátok, nyugtalanságot okozó dolgok, hosszú szellőztetés, lakkozás, festés, elvermelés, konzerválás 

Október 06., Péntek   Brúnó, Renáta, Az aradi vértanúk emléknapja

csökkenő hold, Rák  leszálló hold, víz elem

ajánlott:

életmód: epe, máj, gyomor tisztítása gyógynövényekkel, idegrendszer védelme, lelkiek, mellkas masszázsa, légző gyakorlatok (mellkas tisztítása), könnyű ételek, böjt, szauna; lelkiek: belső ösvények kutatása, meditáció, ima, otthoni programok, mély érzelmek, áldozatot hozni; háztartásban:  lemosás, felmosás, locsolás,  főzés, otthonrendezés, díszítés, vásárlás, kertben:  növényápolás, locsolni, füvet nyírni, virágokat trágyázni, föld feletti kártevők irtása 
nem ajánlott: hajvágás, hajmosás, alkohol vagy bármilyen mérgező dolog (duplán), puffasztó ételek, rossz szénhidrátok, nyugtalanságot okozó dolgok, hosszú szellőztetés, lakkozás, festés, elvermelés, konzerválás 

Október 07, szombat  Amália

csökkenő hold, Rák  leszálló hold, víz elem 

  ajánlott 

életmód: epe, máj, gyomor tisztítása gyógynövényekkel, idegrendszer védelme, lelkiek, mellkas masszázsa, légző gyakorlatok (mellkas tisztítása), könnyű ételek, böjt, szauna; lelkiek: belső ösvények kutatása, meditáció, ima, otthoni programok, mély érzelmek, áldozatot hozni; háztartásban:  lemosás, felmosás, locsolás,  főzés, otthonrendezés, díszítés, vásárlás, kertben:  növényápolás, locsolni, füvet nyírni, virágokat trágyázni, föld feletti kártevők irtása 
nem ajánlott: hajvágás, hajmosás, alkohol vagy bármilyen mérgező dolog (duplán), puffasztó ételek, rossz szénhidrátok, nyugtalanságot okozó dolgok, hosszú szellőztetés, lakkozás, festés, elvermelés, konzerválás 

Október 08, vasárnap    Koppány
csökkenő hold, Rák/Oroszlán 00:24   leszálló hold, víz/tűz elem 

ajánlott:

életmód: keringés frissítése, könnyű mozgás, edzés, szolárium, napfürdő, ha az idő engedi, de erős fényvédelem, frissítő séta, hátmasszázs, jóga, taichi, chikung, ha kint vagyunk;  gyomor, emésztés kímélése, tisztítása, sok folyadék – csökkenő holdnál az Oroszlán nagyon szárít, főleg nyáron, nyugtató teák, laza, könnyed nap (lehetőség esetén home office), kevés utazás, napfonat és szívcsakra csakratisztító meditáció, hajápolás, balzsam, hajvágás;
háztartásban, ha tehetjük, vagy délután: hosszú szellőztetés, nagytakarítás, tértisztítás, lomtalanítás, elengedés; felújítás, délutáni családi programok, apás nap, sportnap, játszótér, filmezés, fotózás, színjátszó kör; munkahelyen: vezetői meeting, személyiségfejlesztés, csapatépítés, előléptetések, találkozók, határozottság, bátorság, kockázatvállalás, akadályokat könnyebb legyőzni, lendületesség, média, filmezés, fotózás;  kertben: szíverősítő gyógynövények gyűjtése, gyümölcsfák ültetése
nem ajánlott: keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, megerőltető, hosszú utazás, túra, dauer, keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, szerepek túljátszása, erőszakosság

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás