A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár – 2024. 25. hét

 2024 június 17- 23. 
 
A héten a Hold a növő Mérlegtől a csökkenő Bakig h
alad.  

Nyári napforduló: 2024 június 20. 

Holdtölte: 2024. június 22–én 03:07 a Bakban

Zöld napok héten

Június 17. hétfő:  Az elsivatagosodás és aszály elleni küzdelem világnapja

A hét közepén, csütörtökön ránk köszönt a Nyári napforduló. Ismét – ha alig láthatóan is, de rövidülnek majd a nappalok. Június 22-én  janalban, 03:07-kor pontosodik be a holdtölte a Bakban.  A földies Bak nagyon józan, nagyon kimért, a csontok, a térd, az ízületek tartoznak hozzá és a körmök testi szinten. Egyébként a karrier, a hivatás, az apa, a hivatali személyek, autoritás, a hivatali előmenetel. Általában a hivatalok, bank, pénzügyek. A Bak nagyon szeret számolni (többnyire), vagy legalább jó benne. Többnyire a praktikus dolgok, a józan paraszti ész is jellemzik. Általában jó a bak hold karrierépítésre, karrier célok beteljesítésére is többek között. Pénzügyeinket rendezni. 

Egy biztos, a veszélyes sportokat most kerüljük, ne kockáztassunk egyéb hatások miatt se. A holdtölte hatása előtte és utána is 1-2 napig érezhető lesz.  A hét további részében a hold csökken, hatásai ennek megfelelően:  minden csökken, fogy, apad. A hét jobb a cselekvésre. jobb most elengedni, leadni, leépíteni.

Egyéb hatások: 

Június 17-én a Vénusz és a Merkúr alig néhány óra különbséggel belép a Rákba (07:20 Vénusz, 10:06 Merkúr) egyúttal kvadrátba (feszült fényszögbe) kerülnek a Neptunusszal: elvétés, félreértés vagy akár szándékos csalások is előfordulhatnak – félrebeszélés, kommunikációs torzulások (Merkúr), telefon eltűnése, stb. szándékos félrevezetés is lehetséges. Vigyázzunk nagyon, figyeljünk oda. 
Utazás során ne csak a GPS-t nézzük. Amennyiben halasztható a jövőp hétig hétvégéig, halasszuk el…

A Vénusz: megcsalás, vágyakkal kapcsolatos “tévedések”, pénzügyi tévedés lehetősége. Valamit nem jó helyre utalunk, leemelik a pénzünket, stb., szerelmi csalódások lehetősége –  pénzünkre nagyon vigyázzunk egész héten, vagy egész hónapban, leginkább, mert ezután is olyan hatások jönnek, amelyek nehezítik a figyelmet. 

Június 20-án 21:50-kor a A Nap is belép a Rákba és a Neptunusz kvadrátjába… Mindez kitart a holdtöltéig, június 22-ig. 

 Tervezett műtétek – főleg a Merkúr helyzete miatt nem ajánlott  egész héten.  

  ———————————————————————————————————————-

 Hétfőn kora reggelig még a Mérlegben jár a Hold, de 07:37-kor belép a Skorpióba és ott folytatja az útját szerda délután 17:31-ig. 

A Skorpió erőteljes, misztikus, vizes jegy és a többi aktuális hatás még rájátszik. A héten erős vizes hatás kezdődik: a Vénusz, Merkúr és a Nap is belép a Rákba. A Neptunusz a Halakban, kvadrárban ezekkel. A Szaturnusz is a Halakban (29-től hátrál) és kvadrátban van a Nappal.

 Skorpió holdnál minden jó, ami vizes. Még jó lehet vizes lemosásra, felmosásra, wellnessre (itt is használhatók az olajok), de minden lassan szárad növő holdnál és holdtölténél. Ha már csökken, akkor jobb, de akkor se szárad gyorsan. Ne is igyunk túl sook vizet, mert ödémához vezethet. 

Alkalmas egymás kényeztetésére, némi lelkizésre is – ha a tetterő alábbhagy…  Vonuljunk el kicsit a saját kis kuckónkba. Érzékenyek is lehetünk lelkileg, de most érzelmes, romantikus könyv vagy film helyett jobban vonzhat valami titokzatos téma, vagy krimi, netán thriller is, vagy egyenesen horror – aki szereti, csak nehogy sírás és rémálom legyen a vége. Ha esetleg a 18+-os téma érdekelne, most az is jobban vonzhat. Skorpió holdnál ez szinte “alap téma”. Lehet, most csak nézni fogjuk vagy csak gondolunk rá, ne aggódjunk nagyon, ha most nem annyira tudunk aktívak lenni, bár a feszültséget is jobb így levezetni, mint másképp, vagy sporttal. 

Alkalmas lehet egy  hétvégét meghosszabbító wellness elvonulásra is – ha már ott vagyunk. Ne igyunk túl sokat és vigyázzunk a felfázással. Öltözzünk fel melegen, vagy takarózzunk be. (Tisztító kúrára majd csökkenő holdnál)  víz, ülőfürdő jót tehet. A vizes jegyekben a növények leveles része hasznosul legjobban (sóska, spenót, saláta, stb.) Nagyon vigyázzunk alkoholla vagy bármilyen bódító, tudatmódosító szerrel, itt nyár, nehogy valaki az italunkba keverje, vagy tudtunkon kívül belecsempéssze a táskába, stb. Minden bódító szer erősebben hat a szokásosnál, könnyű túladagolni.

Szerda délután 17:31-kor a még növő  hold átlép a Nyilasba. Bár általában a Nyilas holdnál jó utazni, most legyünk nagyon óvatosak. Szombat hajnalig – pontosabban kicsivel éjfél utánig (00:08) marad a tüzes jegyben a hold. Ha valaki már elutazott korábban wellness hétvégére, jól érezheti magát, de most óvatosan a szaunával és extrém sportokkal. A fentebb vázolt halmozott együtállások és a holdtölte közeli helízet együtt megterhelheti a szívet, keringést, szervezetet, legyen bármilyen optimista jegy is a Nyilas. Alkalmas nap csendes olvasásra, meditációra, tanulásra, felkészülésre – vizsgára nem igazán: észnél kell lenni nagyon, könnyű tévedni, hülyeségeket mondani (egyéb hatások miatt). 

A közlekedésnél nagyon legyünk észnél és a combra, csípőre ügyeljünk, ne terheljük most túl és figyeljünk oda nagyon a vezetésre, a túrákon. Ne tévedjünk el, ne térjünk le a kijelölt útvonalakról, főleg idegen vidéken (pl Tátra), mert veszélyes lehet (pl kígyók, medve, stb). 

Fogyasszunk elég folyadékot, de inkább vizet vagy teát, és ne alkoholt, mert az most bizony nagyon beüthet. Nyilas holdnál, a többi hatással megspékelve nagyon könnyű túllőni a célon és alaposan berúgni, amibe a Halakban járó Neptunusz is erősen be tud segíteni.  Ha nem akarja valaki a detoxikálóban tölteni a hétvégét, most inkább legyen nagyon mértéktartó, mert nagyon könnyen át lehet billenni a józannak tűnő állapotból a részegségbe, netán drogot, gyógyszert túladagolni és elszállni. 

Ételek közül most jobb a fehérjében gazdag ételeket és zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani.  

 A holdtölte előtti napok a Nyilas holdban viszonylag jók azért takarításra is. Szellőztessünk ki alaposan. Lomtalanításra kevésbé jó napok, de ha nincs jobb alkalmnunk, nem rossz, csak nehogy olyat dobjunk ki, amit megbánunk. Most az egyszer inkább halasszuk a csökkenő Bak hold idejére vagy jövő heti csökkenő Vízöntő hold idejére. Addigra elmúlnak kissé ezek az aktuális hatások és tisztább tudattal, fejjel mehetünk neki az akciónak.

Szombaton, kicsivel éjfél után (00:08-kor) a növő hold átlép a Bakba. Ebben a jegyben, szombat hajnalban, 03:07-kor pontosodik be a holdtölte, de előtte is és utána is érzékelhető lesz napokig. Hétfőn hajnalban lép majd a Vízöntőbe a már csökkenő hold (04:14).

Ez segíthet megőrizni a hétvégén a józanságot és némi komolyságot adhat. Családi megbeszélésekre is sort keríthetünk, és lehet, kevésbé lesz bulis hangulatunk, de azért lehet szép és kiegyensúlyozott a nap. Öltözzünk fel, ha kimegyünk, lehet hűvös. Elvileg szintén alkalmas takarításra, rendrakásra. Szellemiekkel is foglalkozhatunk: olvasás, rejtvényfejtés, ha nem a családdal töltjük a napot. Közlekedjünk óvatosan, legyen az észé, kiszámíthatóságé a főszerep. 

A Bak a lábakat, a térdeket, csontokat érinti testi szinten. Kerüljük a potenciálisan csonttörő  sportmutatványokat –  főleg a holdtölte napján, szombaton. 

Átnézhetjük a határidőnaplónkat is, ha nem megyünk rokonlátogatóba, vagy este is fordíthatunk rá időt, pláne, ha másnap már munkába kell állni.  

—————————————————————————————————————————

 További tippek a hétre a napi listákban: 

Június 17. hétfő, Laura, Alida,   Az elsivatagosodás és aszály elleni küzdelem világnapja

növő hold, Mérleg/Skorpió  07:37 leszálló hold  levegő/víz elem  

07: 37-től ajánlott: 

egészség, életmód: egészségügyi rutinvizsgálatok, főleg urológia, csak enyhe terhelés, medenceöv edzése, építése, melegen tartása, gyógynövénnyel táplálása; női és férfi intim masszázs, intimtorna, pihenés, fürdő, mély érzelmek, lelkiek, bujaság,  szex, ülőfürdő, nyugtató fürdő és gyógyteák; otthon maradni legalább este, olvasás,  meditáció, belső ösvények kutatása, lelki terápiák, ezoterikus olvasnivalók, klub, meditáció, tisztító szertartások; háztartásban, kertben:  virágok locsolása, táplálása, gyógynövényekkel bánni; fűnyírás; 
nem ajánlott: terhesség esetén bármi terhelés, nemi szervek terhelése, hajápolás, ágynemű szellőztetése, fák, bokrok kivágása, nagymosás, lassan szárad minden, tésztafélék, idegi, lelki megterhelés, stressz, műtétek, különösen a medence tájékán

Június 18.,  Kedd Arnold, Levente

növő hold, Skorpió  leszálló hold víz elem  

 ajánlott:

egészség, életmód: egészségügyi rutinvizsgálatok, főleg urológia, csak enyhe terhelés, medenceöv edzése, építése, melegen tartása, gyógynövénnyel táplálása; női és férfi intim masszázs, intimtorna, pihenés, fürdő, mély érzelmek, lelkiek, bujaság,  szex, ülőfürdő, nyugtató fürdő és gyógyteák; otthon maradni legalább este, olvasás,  meditáció, belső ösvények kutatása, lelki terápiák, ezoterikus olvasnivalók, klub, meditáció, tisztító szertartások; háztartásban, kertben:  virágok locsolása, táplálása, gyógynövényekkel bánni; fűnyírás; 
nem ajánlott: terhesség esetén bármi terhelés, nemi szervek terhelése, hajápolás, ágynemű szellőztetése, fák, bokrok kivágása, nagymosás, lassan szárad minden, tésztafélék, idegi, lelki megterhelés, stressz, műtétek, különösen a medence tájékán

Június 19.,  Szerda  Gyárfás

 növő hold,  Skorpió/Nyilas 17:31  leszálló/felszálló hold, víz/tűz elem 

17:31-ig ajánlott:

egészség, életmód:pihenés, főleg idegrendszer kímélése; otthon maradni,  reuma elleni gyógymódok, mellkas, epe, gyomor, máj gyógyítása gyógynövényekkel, táplálék-kiegészítőkkel, nyugtató hatású teák, teázás, lelki terápiák; wellness-fitnesz:  mellkas, hát izomépítés, masszázs, vizes terápiák, wellness fürdő,
evezés, szemétgyűjtés vízen, vízparton; otthon és a kertben: növények tápoldattal való locsolása,trágyázás, fűnyírás, házimunka legfeljebb csak sepregetés, portörlés, ha nincs jobb alkalom, főzés: könnyű, gyomorkímélő ételek; családi kikapcsolódás, meditáció, lelkizős beszélgetések; munkában: home office lehetőséget használjuk ki, ha van, vagy korán menjünk haza, ha munkarend engedi, elmélyülést igénylő munkák vagy szociális munka, feladatok 
nem ajánlott: idegi túlterhelés, túl sok szénhidrát, tészták, mellkas, epe, gyomor, máj műtétje, mellkas és a hát felső szakasz erős terhelését kerülni kell, mérgező szerek (alkohol főleg), hajvágás, hajmosás ; konzerválás, metszés

17:31-től ajánlott:

egészség, életmód: fehérjében gazdag táplálék, gyümölcs, termés, föld feletti részek jók;  kirándulás, nagyobb séta – nem hegyi, könnyebb torna, fitnesz, jóga, úszás; wellness, szépítő fürdő, sok folyadék, belek tisztítása, masszázs, főleg alsó testtájon, cellulitkezelés, visszér ápolása; házimunka: hosszabb szellőztetés, szobanövények visszavágása, lecsipkedése; szabadidő: kifelé fordulás, társasági élet, jótékonyság, közös programok, hagyományőrző programok, utazás, Föld Napja programok 
nem ajánlott: túl sok koffein, cukor, édesség fogyasztása, visszér műtét

Június 20.,  Csütörtök  Rafael, Dina, Polett, A Nap napja

 növő hold,  Nyilas  leszálló/felszálló hold, víz/tűz elem 

egészség, életmód: fehérjében gazdag táplálék, gyümölcs, termés, föld feletti részek jók;  kirándulás, nagyobb séta – nem hegyi, könnyebb torna, fitnesz, jóga, úszás; wellness, szépítő fürdő, sok folyadék, belek tisztítása, masszázs, főleg alsó testtájon, cellulitkezelés, visszér ápolása; házimunka: hosszabb szellőztetés, szobanövények visszavágása, lecsipkedése; szabadidő: kifelé fordulás, társasági élet, jótékonyság, közös programok, hagyományőrző programok, utazás, Föld Napja programok 
nem ajánlott: túl sok koffein, cukor, édesség fogyasztása, visszér műtét

Június 21.,  Péntek   Alajos, Leila, Alojza,   Múzeumok Éjszakája, A zene világnapja

 csökkenő hold,  Nyilas   leszálló/felszálló   hold  tűz  elem

ajánlott:

egészség, életmód: fehérjében gazdag táplálék, gyümölcs, termés, föld feletti részek jók;  kirándulás, nagyobb séta – nem hegyi, könnyebb torna, fitnesz, jóga, úszás; wellness, szépítő fürdő, sok folyadék, belek tisztítása, masszázs, főleg alsó testtájon, cellulitkezelés, visszér ápolása; házimunka: hosszabb szellőztetés, szobanövények visszavágása, lecsipkedése; szabadidő: kifelé fordulás, társasági élet, jótékonyság, közös programok, hagyományőrző programok, utazás, 
nem ajánlott: túl sok koffein, cukor, édesség fogyasztása, visszér műtét

Június 22 ,  Szombat  Paulina

Holdtölte a Bakban 03:07,   Nyilas/Bak 00:08  leszálló   hold  tűz/föld  elem

ajánlott: 

egészség, életmód: bőrápolás, bőrradír, manikűr, pedikűr, kozmetika, testápolás, hidratáló ápolás, körmök ápolása, csontok, ízületek, főleg a térd kímélése, borogatása, sószegény étrend; 
mély, komoly gondolatok, meditáció, pihenés,
otthon karbantartása;  hivatalos ügyek intézése, átnézése, számvetések készítése, ingatlanügyek;  kertben: földben előforduló kártevők irtása, gyökértermések konzerválása,
munkában: világos gondolkodás, kevésbé mozgalmas, anyagi természetű feladatok, pénzügyek, banki ügyintézés, adminisztráció, komoly, mély beszélgetések, időmenedzsment
nem ajánlott: metszés, műtétek, főleg térd, ízületek, csontokat megerőltető edzés, fokozott balesetveszély! (hegyi túra, foci, futás) 

Június 23 ., Vasárnap  Zoltán, Édua, Spamellenes világnap, Nemzetközi SOS-gyermekfalvak napja

csökkenő hold,  Bak   leszálló hold    föld elem

ajánlott: 

egészség, életmód:életmód: melegen öltözni, réteges öltözködés, fokozott méregtelenítés, bőr, körmök ápolása (főleg benőtt),
kozmetika: pattanások kezelése, hidratálás, főleg szeles napokon; szőrtelenítés, láb- és körömgomba kezelése;  vértisztítás, gyenge kardio edzés, ízületek – főleg a térd, boka – kímélése, ha megerőltettük, borogassuk; sószegény étrend, föld feletti növényrészek jók, a gyökér nem annyira (felszálló nedvek), szárzeller, petrezselyem zöldje különösen jó léböjt kúrához is, tisztít;
háztartásban: bőr holmik ápolása, ruhák karbantartása, javítása, szobanövények ültetése;
otthon, munkában: világos gondolkodás, kevésbé mozgalmas, anyagi természetű feladatok,  komoly, mély beszélgetések, időmenedzsment
nem ajánlott: ruhák vegytisztítása, térd, csontok, ízületek erős terhelése, nagyobb kihagyás után nem szabad erőltetni, hegyi túra, síelés, foci

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás