A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár – 2024 24. hét

 2024 június 10-16. 

A héten a Hold a növő Oroszlántól a  növő Mérlegig halad.

Zöld napok a héten: –  

A héten a hold végig növőben van, pénteken, 14-én reggel (07:18) eléri az első negyedet a növő hold, még a Szűzben és majd este 19:12-kor lép át a Mérlegbe. A héten nő a Hold és addig telítődik minden, A növények is felszívják a vizet – jó esetben telítődünk energiával is, de most könnyebb hízni. 

Egyéb hatások:  

Ezen a héten nem vált jegyet egyik bolygó sem – majd csak 17-én, a következő hétvégén, de a bolygók kapcsolódásai leverhetik a biztosítékot rendesen: annyira, hogy júni 10-22-ig egyáltalán nem ajánlott előre tervezett műtét sem, de utazással is nagyon körültekintőnek kell lenni. 

 A hét elején még érezhető lesz a hétvégi Nap-Szaturnusz kvadrát (feszült fényszög) és a Vénusz is bekapcsolódott ebbe a Nap oldalán. 

11-én a Plútó és a Mars is feszült fényszögbe kerül (kvadrát), ami erősen feszült légkört teremthet – legyünk észnél és kerüljük az erőszakot. Ha lehet, akár az utazást is… 
12-én a Merkúr is beér a Szaturnusz kvadrátba a Vénusz és a Nap mellé… Ha eddig nem indultunk el és lemondtuk a műtétet, az már jó, de ha nem, akkor most lépjünk vissza, ha lehet… (A Merkúr az orvost is jelzi.. – a Szaturnusz többnyire valamilyen gátló, fékező tényező) – a kommunikáció is gátolva lehet. A Merkúr továbbá az utazás, testvérek, alacsonyabb szintű tanumányok, szomszédok, laptopok, telefonok, stb.)  – ez legalább június 14-ig kitart és ekkor még a Hold is végigvonul ezen a kvadráton, csak hogy kerekebb legyen a történet… (Hold: érzelmek, anyaság, gyomor, emésztés… 

14-én este a Hold aztán szembe kerül a Neptunusszal: magasabb szinten spirituális élmények, érzelmi megélés, alacsonyabb szinten: ködösítés, átverés  és mindebbe belép a Merkúr is a hétvégén (kommunikációban érvényesül mindez) és a Vénusz is (érzelmek, vágyak, kapcsolatok) is érintettek lesznek…  

Nagyon fontoljuk meg, mire költünk, mit veszünk, mire fizetünk be, a netes csalók is élik világukat és most az altatásérzéstelenítés is túl mély lehet, könnyű megint olcsn berúgni is vagy túladagolni valamilyen szert. 

És nem feltétlenül csak a direkt és rosszindulatú átverésre kell gondolni: tévedni emberi dolog, elnézünk számokat, írásokat, félreértünk bármit. Mindent kérjünk írásban, tartsuk meg a másolatot vagy, ha nálunk van az eredeti, azt is.. És olvassunk el mindent kétszer az apró betűkig… és ha lehet várni szerződéssel, aláírásal, megegyezéssel, várjunk. Ne menjünk bele érzelmi okokból bármibe is vagy ne engedjünk az érzelmi ráhatásnak. Itt most a Szaturnusz már nincs igazán képben… A kudarcok, csalódások esélye megnő, ha most az érzelmeinkre hallgatunk – de a megérzéseink viszont jók lehetnek (6. érzék) – ha súg valamit az intuíciónk, hallgassunk rá. Vigyázzunk a bankkártyára, telefonra, stb. (adatokra!)

Szaturnusz miatt a lehangoltságtól a depresszióig terjedhet a hangulat. 

————————————————–

10-én az Oroszlánban jár a hold (előző este 20:28-tól) és szerda 06:38-ig a jegyben marad.

Többnyire javasolni szoktam , hogy az Oroszlán holdas időszakban ne keveredjünk szóváltásba senkivel és ne vegyük a szívünkre, amit mások mondanak. Főleg felettesekkel ne húzzunk ujjat, vagy hivatalos személyekkel. Számoljunk háromig, ha idegesek vagyunk. Oroszlán érdekeltségű vezetőkkel főleg jobb, ha vigyázunk. 

Egyébként az Oroszlán hold jól rezonál a partikkal, hiszen az Oroszlán igazi parti arc, szeret a középpontban lenni, ragyogni, csillogni, élvezni az életet, de hétköznap lévén ez most kevésbé aktuális, de valami csinos hétköznapi szettet felvehetünk. Ha valaki most ünnepli a szülinapját, vagy évfordulót, akkor azért érezze jól magát, de jobb, ha csak a hétvégén esresztjük ki a gőzt és akkor  se italozással. (Akkor a Mérlegben lesz a hold, ami szintén kedvez a partiknak, de talán vissza tudjuk fogni magunkat.).  A  partik hangulatának jót tesz mindez bizonnyal, de ne igyon senki túl sokat, és pláne ne vezessen (máskor se, de most főleg) ittasan, mert azt a rendőrök (autoritás) nagyon nem fogják értékelni és könnyen válhat az ittas személy (átlagon felül) agresszívvé. Sokan ital nélkül is hajlamosak lehetnek hangos szóváltásra. Munkában kedvez a sajtó és video megjelenéseknek: fotózás, videozás, élő megjelenések stb. Vagy esti színházba mehetünk kollégákkal, stb. Alkalmas közösségi média szerelpésre is.

Aki otthon van gyerekekkel, vidáman töltheti velük az időt, vagy nagyobb családi kölyökparti is lehet, ha belefér.  Vigyük őket játszóházba, de figyeljünk rájuk nagyon.  Akinek belefér moziba, színházba is jó menni, vagy otthon videókat nézni. Társasjátékoknak is kedvez a nap. 

Ez az állás felettébb kedvez a spirituaitásnak, meditációra is alkalmas (szívcsakra hangolás). Egyre inkább az új utaknak kedvez. 

 Az Oroszlán a szív- és érrendszert érinti. Ne terheljük túl magunkat, de aki szeret, egy könnyed kirándulásra rászánhatja magát, ha szabadon tud mozogni napközben, jót tesz a friss levegőn egy nagy séta. 

Ajánlott szellőztetni. Ha jól esik pihenni inkább, pihenjünk. Ne tervezzük és terheljük túl a napokat.   

Szerda reggel (06:38) a hold a Szűzbe lép és péntek estig a jegyben marad.  Alkalmas nap takarításra, kivinni a szemetet, de jobban járunk, ha pihenünk is kicsit.  Szombat délelőttig (11:22) marad a jegyben a hold. Lehet akár lomtalanítani is, akinél aktuális. Alkalmas napok földmunkára, növényekkel való munkára. 

A Szűz a bélrendszert érinti elsősorban, a belső szerveket. A Szűz jegy a belekre hat, és földies jegyként a keringésre. Ne terheljük túl semmilyen módon az emésztőrendszert. A növő Szűz hold nem annyira alkalmas böjtre, testtisztításra, inkább táplálásra (vitaminok, ásványi sók). Tisztítani jobb akkor, amikor a csökkenő fázisban van a hold.. Most csak figyeljünk a táplálkozásra, vigyázzunk a nehéz ételekkel. 

Alkalmas hajfestére, dauerra is. 

 Ha vásárolni megyünk, írjunk listát. Bármihez is írhatunk listát, alkalmas bármilyen pepecs munára, adminisztrációra (otthon is), “favágó”, sziszifuszi munkára, rendezni a sorainkat. Pepecs, aprólékos felújítási munkára, szerszámokkal való munkára és tisztasági festésre, javításokra, bárminek a szerelgetésére, felújítására. Ha régóta halogattuk, most kerítsünk rá sort, ha nem menthető, vigyük el és adjuk le hulladékudvarba vagy gyűjtsük szelektíven, míg eljutunk a lerakóig, lomtalanításig. Jobb építeni, tervezni, mint elbontani. A Szűz jegyben ez növő holdnál is megtehetjük. 

Péntek este 19:12-kor a növő hold belép a Mérlegbe a teljes hétvégére. Jó szellőztetni, beszélgetni, olvasgatni, kávéházba menni, kulturális eseményekre menni, művészeteket élvezni (hangverseny, koncert, színház, kiállítás stb.) Lehet magazinokat nézegetni, lakberendezéssel, divattal, stílussal foglalkozni. Jó könnyed tere-ferére a nap, baráti beszélgetésekre, blogolásra, írásra. Utazni most egyéb hatások miatt csak nagyon körültekintően ajánlott.

A Mérleghez testi szinten a deréktáj, vesék tartoznak, tartsuk melegen. Most még könnyű felfázni. Öltözzünk rétegesen, ha kirándulni megyünk. A Nap már az Ikrekben jár, könnyed, “levegős”, szellős napok lehetnek. Sok bolygó/égitest áll most együtt és feszült fényszögek követik egymást a héten. Ne hagyjuk, hogy ez a kommunikációnkra is hasson, ha lehet. Ne veszekedjünk, próbáljuk meg már szóban elsimítani a nézeteltéréseket.  Jobb most inkább egy könnyebb séta szép környezetben, mint hosszabb utazás, vagy ücsörögni. Vigyünk magunkkal piknik plédet, alátétet. Ha mégis edzeni indul valaki, most a derék, has tájékára jó edzeni, inkább építeni, mint fogyasztani és a kardio edzések is jók, lehetőleg kint a levegőn, vagy egyszerűen csak menjünk ki egy parkba, erdőbe és élvezzük a tavaszt, a madárcsicsergést. Vigyünk magunkkal némi könnyű elemózsiát és innivalót. Kerékpár túrára is alkalmas lehet a nap, de inkább biztonságos kerépár úton haladjunk. Öltözzünk rétegesen, vagy vigyünk magunkkal többféle felszerelést, ha hosszabb útra indulunk,

A kertet most hagyjuk, legfeljebb a virágok pompájában gyönyörködjünk, virágzó fákban, kertekben. Ne locsoljunk, mert tetvesek lehetnek ettől a növények. Egyébként a növények virágos része és az olajok hasznosulnak jól. 

Hétfő reggelig marad a jegyben a hold. Könnyed beszélgetős, locsi-fecsis lehet a nap.  Az utazást, vásárolgatást most inkább halasszuk el..


Június 10.  hétfő  Margit, Gréta

növő hold, Oroszlán, leszálló hold  tűz elem

egészség, életmódpihenés, főleg idegrendszer kímélése; otthon maradni (legalább este),  reuma elleni gyógymódok, mellkas, epe, gyomor, máj gyógyítása gyógynövényekkel (ilyenkor jobb a gyógynövények hatása, főleg, ha holdtöltekor szedték) , táplálék-kiegészítőkkel, nyugtató hatású teák, teázás, lelki terápiák, wellness-fitnesz:  mellkas, hát izomépítés, masszázs, vizes terápiák, wellness fürdő; otthon és a kertben: növények tápoldattal való locsolása, házimunka legfeljebb csak sepregetés, portörlés, ha nincs jobb alkalom, esetleg mosás (víz nap), mert másnap már csökkenő hold jön az Orosztlán jegyben és akkor már szárad – csak akkor, ha elkerülhetetlen,  főzés: könnyű, gyomorkímélő ételek; családi kikapcsolódás, meditáció, lelkizős beszélgetések;  
nem ajánlott: idegi túlterhelés, túl sok szénhidrát, tészták, mellkas, epe, gyomor, máj műtétje, mellkas és a hát felső szakasz erős terhelését kerülni kell, mérgező szerek (alkohol és tudatmódosító szerek főleg), hajvágás, hajmosás; konzerválás (ha valamit esetleg  ilyenkor akarunk eltenni), metszés, szobanövények levágása, visszavágása (a holdtöltekor metszett növények elpusztulnak)

Június 11.  kedd, Barnabás, Barna

növő hold, Oroszlán  leszálló hold  tűz elem

ajánlott:

pihenés, főleg idegrendszer kímélése; otthon maradni (legalább este),  reuma elleni gyógymódok, mellkas, epe, gyomor, máj gyógyítása gyógynövényekkel (ilyenkor jobb a gyógynövények hatása, főleg, ha holdtöltekor szedték) , táplálék-kiegészítőkkel, nyugtató hatású teák, teázás, lelki terápiák, wellness-fitnesz:  mellkas, hát izomépítés, masszázs, vizes terápiák, wellness fürdő; otthon és a kertben: növények tápoldattal való locsolása, házimunka legfeljebb csak sepregetés, portörlés, ha nincs jobb alkalom, esetleg mosás (víz nap), mert másnap már csökkenő hold jön az Orosztlán jegyben és akkor már szárad – csak akkor, ha elkerülhetetlen,  főzés: könnyű, gyomorkímélő ételek; családi kikapcsolódás, meditáció, lelkizős beszélgetések;  
nem ajánlott: idegi túlterhelés, túl sok szénhidrát, tészták, mellkas, epe, gyomor, máj műtétje, mellkas és a hát felső szakasz erős terhelését kerülni kell, mérgező szerek (alkohol és tudatmódosító szerek főleg), hajvágás, hajmosás; konzerválás (ha valamit esetleg  ilyenkor akarunk eltenni), metszés, szobanövények levágása, visszavágása (a holdtöltekor metszett növények elpusztulnak)

Június 12.  szerda Villő

 növő hold,  Oroszlán/Szűz 06:38 leszálló hold  tűz/föld elem

ajánlott:

 életmód: emésztés, idegek, lép, hasnyálmirigy, vér táplálása, vérképzés támogatása táplálék-kiegészítőkkel, egészséges életmód programok, könnyű ételek, lassú, könnyed mozgás, has edzése, haj táplálása, ápolása, dauer, festés; háztartásban: rendrakás, növények ápolása, ültetése, táplálása; Otthon: célokon, renden való meditálás, délután ezoterikus programok, olvasás; kertben: a legtöbb kerti és mezei munkára alkalmas, ami ültetéssel, vetéssel kapcsolatos, trágyázás, komposzt kezelése, kerítésoszlopok elhelyezése, dugványozás, öreg fák és szobanövények átültetése, fák, bokrok ültetése, gyep vetése,  
nem ajánlott: befőzés, raktározás, elrakás, nehéz, zsíros ételek fogyasztása, műtétek

Június 13.  csütörtök  Antal, Anett

növő hold, Szűz   leszálló hold, föld elem

ajánlott

 életmód: emésztés, idegek, lép, hasnyálmirigy, vér táplálása, vérképzés támogatása táplálék-kiegészítőkkel, egészséges életmód programok, könnyű ételek, lassú, könnyed mozgás, has edzése, haj táplálása, ápolása, dauer, festés; háztartásban: rendrakás, növények ápolása, ültetése, táplálása; Otthon: célokon, renden való meditálás, délután ezoterikus programok, olvasás; kertben: a legtöbb kerti és mezei munkára alkalmas, ami ültetéssel, vetéssel kapcsolatos, trágyázás, komposzt kezelése, kerítésoszlopok elhelyezése, dugványozás, öreg fák és szobanövények átültetése, fák, bokrok ültetése, gyep vetése,  
nem ajánlott: befőzés, raktározás, elrakás, nehéz, zsíros ételek fogyasztása, műtétek

Június 14., péntek  Vazul, Véradók világnapja – Utolsó tanítási nap az iskolákban  nyári szünet előtt a szakképzésben

növő hold, 1. negyed 07:18, Szűz/Mérleg 19:12  leszálló hold, föld/levegő elem

19:12-ig ajánlott

 életmód: emésztés, idegek, lép, hasnyálmirigy, vér táplálása, vérképzés támogatása táplálék-kiegészítőkkel, egészséges életmód programok, könnyű ételek, lassú, könnyed mozgás, has edzése, haj táplálása, ápolása, dauer, festés; háztartásban: rendrakás, növények ápolása, ültetése, táplálása; Otthon: célokon, renden való meditálás, délután ezoterikus programok, olvasás; kertben: a legtöbb kerti és mezei munkára alkalmas, ami ültetéssel, vetéssel kapcsolatos, trágyázás, komposzt kezelése, kerítésoszlopok elhelyezése, dugványozás, öreg fák és szobanövények átültetése, fák, bokrok ültetése, gyep vetése,  
nem ajánlott: befőzés, raktározás, elrakás, nehéz, zsíros ételek fogyasztása, műtétek

Mérleg hatásokat lásd a következő napnál.

Június 15., szombat      Jolán, Vid

növő hold, Mérleg    leszálló hold, levegő elem 

ajánlott

életmód: immunerősítés, vese, hólyag támogatása, táplálása, szauna, erős fényvédelem, hidratálás, művészetek, kultúra, tavaszi hagyományőrző programok,  gyengésség, tapintat;  szellőztetés, könnyű takarítás, ha nincs jobb alkalom, saját imázs tervezése, díszítések, kozmetika; munkában: partnerek látogatása, kapcsolattartás, meeting, közös programok, céges kulturális programok, közösségi média, könyvbemutató, premier előadások, prezentációk, kreatív meetingek 
nem ajánlott: veszekedés, vita, komoly döntések, locsolás

Június 16.  vasárnap    Jusztin, Arany
növő hold, Mérleg    leszálló hold, levegő  elem 

ajánlott

életmód: immunerősítés, vese, hólyag támogatása, táplálása, szauna, erős fényvédelem, hidratálás, művészetek, kultúra, tavaszi hagyományőrző programok,  gyengésség, tapintat;  szellőztetés, könnyű takarítás, ha nincs jobb alkalom, saját imázs tervezése, díszítések, kozmetika; munkában: partnerek látogatása, kapcsolattartás, meeting, közös programok, céges kulturális programok, közösségi média, könyvbemutató, premier előadások, prezentációk, kreatív meetingek 
nem ajánlott: veszekedés, vita, komoly döntések, locsolás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás