A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár – 2023 44. hét

 2023 október 30-november 5,

A héten a Hold a csökkenő Bikától a Oroszlánig halad.

November 5-én délelőtt 09:36-kor a Hold eléri az utolsó negyedet.

A héten végig fogyó hold van, ez alkalamas rendrakásra, elengedésre, fogyásra, kiáradásra, aktivitásra. A Hold a Bikától az Oroszlánig járja be a Zodiákust a héten (Bika, Ikrek, Rák, Oroszlán jegyeket érinti). Az Ikrek hold derűsebb és sok mindenre alkalmas: takarításra, tértisztításra és kommunikációra, megújulásra. Ugyanakkor hajlamosak lehetünk szétszórtságra. Fokozottabb koncentrációra lehet  szükség, de megújulást hozó stádium ez. A Bika a pénzügyek, kreativitás, szépség terén hasznos, és a kertben, a Rák a vizes témákban, otthon a családban, az Oroszlánba szombaton lép át a hold  és itt tölti a hétvégét: kiruccanásra, mozgásra, gyerekekkel töltöött időre alkalmas a hétvége. Az egész hét alkalmas wellnessre, megtisztulásra.  

Egyéb hatások, főleg bfeszült hatások egész hónapban bőven lesznek, nagyjából 1-2 nap lesz egész hónapban, ami alkalamas például tervezett műtétre. mindjárt az első héten is lesznek nehezebb hatások, érzelmi hullámvasútra, feszültésgre lehet számítani. (Mars-Jupiter bszembenállás, Nap-Jupiter szembenállás – bár pozitívnak ismert égitestekről van szó, most mégis feszült a kapcsolatuk. Vénusz-Neptunusz szembenállás, Merkúr-Uránusz szembenállás) November 5-én több égitest is kapcsolódik egyszerre: Az Oroszlánban álló Hold derékszögbe kerül a Nappal, és a Jupiterrel is. Nagyjából azt lehet mondani, mindent gondoljunk át és gondoljunk meg kétszer a közlekedésben és kommunikációban egyaránt. Lehetőleg ne vitatkozzunk, legyünk észnél. A Neptunusz ködösít. Figyeljünk arra is, nekünk ki mit mond.

Egész hónapra érvényes, hogy alaposan gondoljunk meg minden lépést, nagyobb kiadást főleg. Nagyobb értékű dolgok vásárlásával várjunk inkább decemberig, vagy akár halasszuk jövőre – kedvezőbb időszakra. Ez egyfajta ne vásárolj semmit hónap lehet, csak a szükségesre koncentráljunk, amennyire lehet. Kisebb dolgokat november 18-19 érdemes lehet megvenni már az ünnepek előtt, de ha belefér, ne kapkodjunk. Mind a közlekedésben, mind ügyeink intézésében legyünk nagyon körültekintőek. Lassítsunk le, olvasgassunk, foglalkozzunk a hobbinkkal vagy nekünk kedves dolgokkal. Inkább csak nézelődjünk, gyűjtsünk ihletet, ötleteket. Ez a hét az iskolásoknak (általános és középiskolai szinten) őszi szünet, aki teheti, használja ki családi programokra.

—————————————————————————————————————————————————

 Hétfőn a csökkenő Hold a Bikában folytatja útját délutánig (16:07), majd  a nap végére már átlép az Ikrekbe. A Bikához a szépség, a bőség, anyagiak, a szépség tartozik. Törekedjünk egyensúlyra, amennyire lehet, mert most sok egyéb hatás érint bennünket, mint fentebb írtam egész héten.

 A csökkenő Bika holdnál kitisztíthatjuk a bőröket, elkezdődhet az őszi szezonváltás, ha még eddig nem fordítottunk rá időt, hiszen eléggé kitolódott a meleg idő. Bár volt eső, az október vége elég szépre sikerült. Eltehetjük a szezonon kívüli lábbeliket (szandálok, nyári cipők, papucsok), bár még lehet jó idő a héten. Tisztíthatjuk, javíthatjuk a bőr holmikat és saját bőrünk ápolására is érdemes figyelmet fordítani.

Testi szinten a Bikához a nyak, tarkó, dekoltázs is tartozik, most ezt a területet érdemes lehet jobban átmasszírozni egy kozmetikai kezelés során, ajkunkat bekenni, kiemelni egy szép rúzzsal. Egyébként általában a szépség is a Bikához tartozik, mindeféle szépészeti kezelés jót tesz most (kivéve, ha fémmel teszik – késsel, tűvel -, pl plasztikai műtét, feltöltés, tetoválás).

 A Bikában jár az Uránusz is. Most érdemes a Földdel törődni minden tekintetben. A Bika föld jegy, érdemes a kertben is dolgozni, vagy a cserepes szobanövényeket ápolni. Aktuális még a takarítás, rendrakás, és minden ami a gazdasággal, földbirtokkal, és a Föld anyával kapcsolatos. Lomtalanításra a Bikában járó hold kevésbé alkalamas, mert ragaszkodhatunk a tárgyainkhoz, jobb inkább megszépíteni, átalakítani, felújítani a régi kopottabb dolgokat, mint túladni rajta. Ha mégis úgy látjuk, megérett valami arra, hogy túladjunk rajta, jobban járunk, ha Ikrek holdnál tesszük ki, adjuk tovább vagy a  hétvégén,  következő héten Oroszlán, Szűz vagy Mérleg holdnál. Akkor könnyebben engedjük majd el. 1-2 napra tegyük félre, vigyük olyan helyre, ahol nem felejtjük el (sajnos az Ikrek holdnál szétszórtabbak lehetünk és hajlamosak lehetünk megfeledkezni a jól eltett lomról). Ha nem akarjuk hogy szem előtt legyen, írjunk róla listát, emlékeztetőt.

Bika holdnál ne beszéljnk sokat, ha lehet. Elviszi az erőt és gyengébbnek érezhetjük magunkat, a sok beszéd kimeríthet és el is hibázhatunk valamit, ha eljár a szánk. Kerüljük a pletykát is és nem szabad mindennek bedőlni, amit hallunk. A Bikához tartoznak a fülek és a hallás is.  

Most elvileg lehetne ingatlannal, pénzügyekkel is foglalkozni, de – ha kiadást tervezünk, inkább halasszuk el. Lehet viszont  adminisztratív dolgokkal foglalkozni, de új befektetéseket intézni, fontos döntéseket hozni nem feltétlenül most kéne a fentebb leírt hatások miatt. könnyen tévedhetünk vagy csalás áldozatává válhatunk, bepalizhatnak minket. A pénzgyeket hasznos lehet átnézni, de szintén jól gondoljuk meg, mire költünk, ne legyen csalódás a vége.  

Testi szinten a torok, gége, alsó fogsor, állkapocs, beszélőszervek, nyak, mandulák, és a fül, a bőr, és a vérkeringés tartozik a Bikához. Táplálékok közül minden ide tartozik, ami a föld alatt nő (gyökérzöldségek, hagymák), vitaminok, ásványi sók.  A Bika szeret dőzsölni, de azért ne vigyük túlzásba csökkenő holdnál se (lásd fentebb az egyéb állásoknál). Hajlamosak lehetünk a lustaságra, vagy legalábbis kényelemre. Pihenjünk, ha tehetjük és gyűjtsünk erőt. A lassabb mozgásformák esnek most jól.  

A Bikához tartozik még minden, ami szépséggel kapcsolatos (és a Mérleghez), de a Bikához inkább a hagyományőrző kézművesség, kétkezi munkák, iparművészet, nem annyira az elvont, könnyedebb művészetek. Díszthetjük az otthonunkat vagy magunkat is: smink, divat, stílus, lakberedendzés, díszítő művészetek, főleg bőrművesség, DIY (csináld magad) alkotások. Mindezekre alkalmas lehet szerda estig – míg az Ikrekben jár a hold. Aki kedveli a Halloween ünnepet és tököt akar faragni, óvatosan tegye, kezekre vigyázva. Jobb most többször használaható díszeket kitenni, például varrott vagy fonálból, papírból készített díszeket, párnákat az ősz színeiben, ha ez passzol az otthonunkhoz. 

Kozmetikusnál a tiszításnak, tartós szőrtelenítésnek van ideje, pattanások kezelésének, leszárításnak, pedikűrösnél a benőtt körmöknek – bár az inkább csökkenő Bak holdnál aktuális, de a föld jegyeknél jó. 

Hétfő délután 16:07-kor átlép a Hold az Ikrekbe és majd szerda késő este (22:30) lép majd át Rákba. Alkalmas baráti beszélgetésekre – de nem vitára! – sakk partira, olvasgatásra, teadélutánra, családi/baráti összejövetelre, chatelésre vagy egy jó kis sétára a levegőn. Ami a legjobb, alkalmas elutazásra pár napra, ha valaki teheti. Ha utazunk, figyeljünk nagyon az úton, mert a mostani állások nem annyira kedveznek a figyelemnek.

Az Ikrekhez a váll, a karok, a kezek, a tüdő felső része és a mirigyrendszer tartozik. Légzőgyakorlatok, szellőztetés, kardio edzés ideje van ilyenkor. Az Ikrekhez tartozik a kommunikáció (telefon, internet, kommunikációs kütyűk, napi lapok, TV, hírek), minden, ami közlekedés, szomszédok, testvérek, közeli környezet, közeli utazások és alacsonyabb szintű tanulmányok – és sajnos, szeret többet, nagyotmondani is – legyünk résen, kinek mit hiszünk el (már csak a halmozott Halak energia miatt is). Ne dőljünk be csalárd próbálkozásoknak, netes, telefonos csalóknak, álhíreknek! Az Ikrek ura, a Merkúr kapcsolatban áll az Uránusszal, de egyéb hatások miatt: Vénusz-Neptunusz szembenállás – is érdemes résen lenni. Az említett hatások mindenkinél egyénileg másképp hathatnak, most nem lehet általánosítani, de tekintve, hogy sok a szembenállás, ez feszültésgeket hozhat a felszínre. Vegyünk mély levegőt és lépjünk tovább, ne vegyünk magunkra mindent, amit mások beszólnak, esetleg. 

Szellőztessünk ki alaposan. Takarításra, lomtalanításra is alkalmas napok, csak ne feledkezzünk meg arról, mit is akartunk kirakni – legjobb, ha korábban írtunk róla listát, ha nincs lista, most nézzünk be minden zugba. Jó napok ezek arra, hogy csökkentsük, elengedjük, ami felesleges és ne terhelje tovább az otthoni teret, ne fogja a port, ami már nem szolgál – most érzelgősség nélkül túladhatunk ezeken. Aki hajlamos  érzelmi okok miatt tartogatni dolgokat, most könnyebb lehet neki is –  talán, bár lesznek érzelmi húrokat pengető hatások. Van, hogy az embert már zavarják a felesleges dolgok, de csak halogatja, hogy továbbadja. Most itt az alkalom, és ha még kedden, szerdán összeszedjük, el is vihetjük és le van tudva. Ott a hét többi része az érdemi takarításra és egyéb klassz dolgokra. (Vizes takarításra, mosásra, családi programra a Rák és Oroszlán holdnál).

Szerda késő este (22:30) átlép a hold a Rákba, és majd szombat délelőtt (08:20) lép át az Oroszlánba. A Rákban a Hold otthon van, családi napnak alkalmas, főzöcskézni, locsolni, felmosni, stb. Családi összejövetelekre és utazásra alkalmas napok, ha tehetjük. Szerencsével nyugis családi időtöltést élvezhetünk.  Nézzünk meg egy jó filmet, vagy csak legyünk együtt. Jó wellness fürdőbe menni, családdal pihenni, üdülni, ha még tehetjük az őszi szünetelő gyerekekkel.  Érzemi kitörésekre, érzelgésre hajlamosak lehetünk. Aki otthon van, locsoljon alaposan a kertben, balkonon, otthon a szobanövényeknek adjon vizet. Jó mosni, mosgatni, mindenféle vizes takarításra, de ablakot tisztítani jobb előbb az Ikrek vagy Kos holdnál vagy még a Bikában is. Most ne szellőztessünk hosszan. Pihenjünk és ne terheljük meg a gyomrot. Alkalmas napok meditálásra, olvasgatásra is. 

Szombat reggel (08:20-kor) a hold átlép az Oroszlánba. Az Oroszlán a szív és érrendszert érinti. Ne terheljük túl magunkat. Alkalmas imára,  templomba látogatásra, akinek szokása vasárnap, valamint meditációra is a két nap. Még hétfőn is szinte egész nap az Oroszlánban jár majd a hold 20:38-ig. Ajánlott szellőztetni, közösségi média szerelpésre vagy videózásra, gyerekekkel is tölthetjük a napot. Aki teheti, még sütögethet a szabadban, ha az időjárás engedi. Családi buli kicsit elhúzódhat. Ha jól esik pihenni inkább, pihenjünk. Ne tervezzük és terheljük túl a vasárnapot, de aki bírja, takaríthat, felújíthat is. A tévedések, melléfogások esélye most is megvan és már újabb hatások perifériájába kerülünk. 


Október 30.,  hétfő  Alfonz, Zenóbia

 csökkenő hold, Bika/Ikrek 16:07   felszálló/leszálló hold, föld/levegő elem

délutánig ajánlott:

általában: fogak ápolása, vértisztítás, nyak, torok, fülek védelme, torok gyógyítása gyógynövényekkel, könnyű étrend, wellness, bőrápolás, fogak ápolása, kezek ápolása, masszázsa, vértisztás; wellness, tartós szőrtelenítés, kozmetika, bőrápolás; szobanövények gondozása, ha nincs jobb alkalom, ültetés; munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés,  anyagiak védelme, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése;  vállalkozással, vagyonnal kapcsolatos irodalom olvasása, vállalkozás tervezés, üzleti tervek; kertben: fákat, cserjéket ültetni, trágyázás, gyökértermések konzerválása, elvermelése, trágya- és komposztdomb rakás;
nem ajánlott: fül-orr-gége műtétek, mandula műtét, fog, száj és állkapocs műtétek, nyaki műtétek, túl sokat beszélni, sós és zsíros  ételek, költekezés, vásárolgatás

délután és este ajánlott: 

életmód: vértisztítás, mirigyek tisztítása, keringés javítása, kardio edzés, váll, karok, kéz masszázsa, ízületek ápolása, főleg könyök, csukló, váll, erős fényvédelem, légző gyakorlatok, levegőzés, tiszta levegő, chi kung, tai chi, köszvény, reuma elleni kúrák, könnyű ételek, állóképesség javítása, kenőcsök használata, szellemi kihívások, agytorna, energiák áramoltatása, feng shui;
Háztartásban: tértisztításra ez a nap kiváló, szellőztetés, rendrakás, rendezkedés, nagytakarítás, lomtalanítás, ablaktisztítás, felújítás; kertben: futónövényeket, virágokat vetni, ültetni, kártevőket irtani, időközi trágyázás, ha nem akar virágozni a növény;  szabadidő: könnyed beszélgetések, megbeszélések, barátságok ápolása, buli, telefonálás, új utak választása,  társas összejövetelek, szabad programok, mozi,  új ismerősök, rossz szokások feladása, elengedés, méregtelenítés (mérgező kapcsolatok elengedése is); munkahelyen: megbeszélések, kreatív tevékenység, brainstorming, (át)szervezés, telefonálás, kapcsolatok, ügynöki tevékenység
nem ajánlott: nagy koncentrációt igénylő tevékenység, locsolás, kapkodás, csapongás, nagy figyelmet igénylő munkák, virágok locsolása, zsíros, nehéz ételek, locsolás, kerti munkák, ültetés

Október 31., Kedd    Farkas

csökkenő hold, Ikrek  felszálló/leszálló hold, levegő elem

ajánlott:

életmód: vértisztítás, mirigyek tisztítása, keringés javítása, kardio edzés, váll, karok, kéz masszázsa, ízületek ápolása, főleg könyök, csukló, váll, erős fényvédelem, légző gyakorlatok, levegőzés, tiszta levegő, chi kung, tai chi, köszvény, reuma elleni kúrák, könnyű ételek, állóképesség javítása, kenőcsök használata, szellemi kihívások, agytorna, energiák áramoltatása, feng shui;
Háztartásban: tértisztításra ez a nap kiváló, szellőztetés, rendrakás, rendezkedés, nagytakarítás, lomtalanítás, ablaktisztítás, felújítás; kertben: futónövényeket, virágokat vetni, ültetni, kártevőket irtani, időközi trágyázás, ha nem akar virágozni a növény;  szabadidő: könnyed beszélgetések, megbeszélések, barátságok ápolása, buli, telefonálás, új utak választása,  társas összejövetelek, szabad programok, mozi,  új ismerősök, rossz szokások feladása, elengedés, méregtelenítés (mérgező kapcsolatok elengedése is); munkahelyen: megbeszélések, kreatív tevékenység, brainstorming, (át)szervezés, telefonálás, kapcsolatok, ügynöki tevékenység
nem ajánlott: nagy koncentrációt igénylő tevékenység, locsolás, kapkodás, csapongás, nagy figyelmet igénylő munkák, virágok locsolása, zsíros, nehéz ételek, locsolás, kerti munkák, ültetés

November 01., Szerda    Mindenszentek, Ünnepnap, Marianna

 csökkenő hold,  Ikrek/Rák 22:30  felszálló/leszálló hold, levegő/víz elem

 ajánlott:  

életmód: vértisztítás, mirigyek tisztítása, keringés javítása, kardio edzés, váll, karok, kéz masszázsa, ízületek ápolása, főleg könyök, csukló, váll, erős fényvédelem, légző gyakorlatok, levegőzés, tiszta levegő, chi kung, tai chi, köszvény, reuma elleni kúrák, könnyű ételek, állóképesség javítása, kenőcsök használata, szellemi kihívások, agytorna, energiák áramoltatása, feng shui;
Háztartásban: tértisztításra ez a nap kiváló, szellőztetés, rendrakás, rendezkedés, nagytakarítás, lomtalanítás, ablaktisztítás, felújítás; kertben: futónövényeket, virágokat vetni, ültetni, kártevőket irtani, időközi trágyázás, ha nem akar virágozni a növény;  szabadidő: könnyed beszélgetések, megbeszélések, barátságok ápolása, buli, telefonálás, új utak választása,  társas összejövetelek, szabad programok, mozi,  új ismerősök, rossz szokások feladása, elengedés, méregtelenítés (mérgező kapcsolatok elengedése is); munkahelyen: megbeszélések, kreatív tevékenység, brainstorming, (át)szervezés, telefonálás, kapcsolatok, ügynöki tevékenység
nem ajánlott: nagy koncentrációt igénylő tevékenység, locsolás, kapkodás, csapongás, nagy figyelmet igénylő munkák, virágok locsolása, zsíros, nehéz ételek, locsolás, kerti munkák, ültetés

Este 22:30 utáni Rák hatást lásd a következő napnál…

November 02.,  Csütörtök   Achilles, Halottak napja

csökkenő hold, Rák  leszálló hold, víz elem

ajánlott:

életmód: epe, máj, gyomor tisztítása gyógynövényekkel, idegrendszer védelme, lelkiek, mellkas masszázsa, légző gyakorlatok (mellkas tisztítása), könnyű ételek, böjt, szauna; lelkiek: belső ösvények kutatása, meditáció, ima, otthoni programok, mély érzelmek, áldozatot hozni; háztartásban:  lemosás, felmosás, locsolás,  főzés, otthonrendezés, díszítés, vásárlás, kertben:  növényápolás, locsolni, füvet nyírni, virágokat trágyázni, föld feletti kártevők irtása 
nem ajánlott: hajvágás, hajmosás, alkohol vagy bármilyen mérgező dolog (duplán), puffasztó ételek, rossz szénhidrátok, nyugtalanságot okozó dolgok, hosszú szellőztetés, lakkozás, festés, elvermelés, konzerválás 

November 03., Péntek     Győző, Hubert   A magyar tudomány napja

csökkenő hold, Rák  leszálló hold, víz elem

ajánlott:

életmód: epe, máj, gyomor tisztítása gyógynövényekkel, idegrendszer védelme, lelkiek, mellkas masszázsa, légző gyakorlatok (mellkas tisztítása), könnyű ételek, böjt, szauna; lelkiek: belső ösvények kutatása, meditáció, ima, otthoni programok, mély érzelmek, áldozatot hozni; háztartásban:  lemosás, felmosás, locsolás,  főzés, otthonrendezés, díszítés, vásárlás, kertben:  növényápolás, locsolni, füvet nyírni, virágokat trágyázni, föld feletti kártevők irtása 
nem ajánlott: hajvágás, hajmosás, alkohol vagy bármilyen mérgező dolog (duplán), puffasztó ételek, rossz szénhidrátok, nyugtalanságot okozó dolgok, hosszú szellőztetés, lakkozás, festés, elvermelés, konzerválás 

November 04, szombat  Károly

csökkenő hold, Rák/Oroszlán 08:20  leszálló hold, víz/tűz elem 

  ajánlott 

életmód: epe, máj, gyomor tisztítása gyógynövényekkel, idegrendszer védelme, lelkiek, mellkas masszázsa, légző gyakorlatok (mellkas tisztítása), könnyű ételek, böjt, szauna; lelkiek: belső ösvények kutatása, meditáció, ima, otthoni programok, mély érzelmek, áldozatot hozni; háztartásban:  lemosás, felmosás, locsolás,  főzés, otthonrendezés, díszítés, vásárlás, kertben:  növényápolás, locsolni, füvet nyírni, virágokat trágyázni, föld feletti kártevők irtása 
nem ajánlott: hajvágás, hajmosás, alkohol vagy bármilyen mérgező dolog (duplán), puffasztó ételek, rossz szénhidrátok, nyugtalanságot okozó dolgok, hosszú szellőztetés, lakkozás, festés, elvermelés, konzerválás 

November 05, vasárnap  Imre, Tétény 
csökkenő hold, Oroszlán    leszálló hold, tűz elem 

ajánlott:

életmód: keringés frissítése, könnyű mozgás, edzés, szolárium, napfürdő, ha az idő engedi, de erős fényvédelem, frissítő séta, hátmasszázs, jóga, taichi, chikung, ha kint vagyunk;  gyomor, emésztés kímélése, tisztítása, sok folyadék – csökkenő holdnál az Oroszlán nagyon szárít, főleg nyáron, nyugtató teák, laza, könnyed nap (lehetőség esetén home office), kevés utazás, napfonat és szívcsakra csakratisztító meditáció, hajápolás, balzsam, hajvágás;
háztartásban, ha tehetjük, vagy délután: hosszú szellőztetés, nagytakarítás, tértisztítás, lomtalanítás, elengedés; felújítás, délutáni családi programok, apás nap, sportnap, játszótér, filmezés, fotózás, színjátszó kör; munkahelyen: vezetői meeting, személyiségfejlesztés, csapatépítés, előléptetések, találkozók, határozottság, bátorság, kockázatvállalás, akadályokat könnyebb legyőzni, lendületesség, média, filmezés, fotózás;  kertben: szíverősítő gyógynövények gyűjtése, gyümölcsfák ültetése
nem ajánlott: keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, megerőltető, hosszú utazás, túra, dauer, keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, szerepek túljátszása, erőszakosság

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás