A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár – 2023. 45. hét

 2023  november 06-12. 
 
A héten a Hold a csökkenő Oroszlántól a növő Skorpióig h
alad  

Zöld nap a héten:  –  

A héten hold az Oroszlánban indul.  A héten a hold csökken, hatásai ennek megfelelően:  minden csökken, fogy, apad. A hét jobb a cselekvésre. jobb most elengedni, leadni, leépíteni.  

Egyéb hatások is vannak, de most a hét első felében kevésbé drasztikusak, a hét második felében – 11-én – a Mars szembenállásba kerül az Uránusszal, ami elég sokáig így marad és feszült helyzeteket teremthet. A hét elején lehet tervezett műtét november 9-ig, 10-12 nem ajánlott. A következő hét elején  – 13-án sok új hatás indul, ami már a hétvégén hatással lehet ránk.  Váratlan események, impulzivitás, agresszióra való hajlam előfordulhat a többi hatás miatt.  Biztonságiöveket minden tekintetben bekapcsolni a hétvégén! (fizikailag és lelkileg is). 

“Ne vásárolj semmi nagyot” hónap

Hagyomány szerint november utolsó pénteke Ne vásárolj semmit nap már évek óta – válaszként a Black Friday-re. Most azonban lehetőleg fogadjuk meg egész hónapban, hogy ne vegyünk meg semmi drágább, nagyobb értékú dolgot. A Nap és a Mars együttáll majd november 13-tól , sőt a Holddal is (Újhold) – és mindezzel szemben lesz a Neptunusz… A csalás, öncsalás, csalódás esélye nagyon nagy most. Inkább csak nézelőddjünk, ha még ebben az évben mindenképp esedékes valamilyen nagyobb műszaki cikk – mert  a régi nagyon sokat fogyaszt, vagy elromlott. Csak azért, mert szebb, jobb, újabb, ne vigyük haza, legalábbiis ne most. halasszuk decemberre vagy későbbre, amennyiben halasztható. Nyilván a szokásos napi kiadásokat – élelmiszert, egyebet, vegyünk meg, hiszen az az élet része, de akkr is figyeljünk arra, mit veszünk le a fizikai vagy online polcokról. Nagy esélye van a tévedésnek, a mellényúlásnak, a csalódásnak. Járjunk utána időben, hogyan lehet visszavinni, ha mégsem válik be  a termék. Ha bármi bizonytalanság is felmerül, inkább hagyjuk ott, nézelődjünk tovább.

Inkább gondoljuk át, tényleg kell-e egy termék, gondoljunk a termék életciklusára is. Válasszuk a számunkra legjobbat, ahelyett, hogy megvennénk minden színben, meg még aranyban is ugyanazt modellt. Hasznosabb, ha magunkba nézünk, miért is kell a csillogás? Meddig fogjuk értékelni, élvezni azt, amiért ma kiadunk egy rakás pénzt, csak mert a szemünknek (egónknak) tetszik? Van olyan Skorpió ismerősöm, aki a garázsnak vett többször luxusautót – ki se mer állni vele a garázsból. Még a nem luxus dolgokkal is könnyen megesik most, hogy pár nap vagy jó esetben hét, és a sarokban vagy a szekrény mélyén landol vagy rosszabb esetben a kukában egy tárgy, mert használhatatlan, csak szép (volt mikor megvettük)? Ha már nem férne el otthon, ne vidd haza ingyen se. Főleg kerüld a giccset…

A Skorpióban jár a Nap, ami alapból több feszültséget hozhat. Együttáll a Marssal, ami a Skorpiónak is ura. Sokan hajlamosk lehetnek – alacsonyabb szinten megélve a minőséget –  a haragra, bosszúra, arra, hogy keresztbe tegyenek másnak, csak úgy, vagy mert egyszer a másik odatett nekik. Magasabb szinten megélve, persze, mindez hozhat lelki, spirituális elmélyülést, visszavonulásra való igényt is hozhat. Válasszuk inkább – már csak a békesség kedvéért is ez utóbbit tudatosan. Szemlélődjünk, tájékozódjunk, vonuljunk el, legalább esténként és –  mint fentebb írtam – hagyjuk a cuccok vásárlását (főleg ajándéknak, befektetésnek) máskorra. 

  ———————————————————————————————————————-

 Hétfőn a fogyó hold  az Oroszlánban jár estig (20:38), ekkor vált majd jegyet és lép át a Szűzbe. Alkalmas az idő szórakozásra, mozira, a megjelenésünk “felturbózására”. Az Oroszlán szeret fellépni, megjelenni, szereti a drámát. Most alkalmunk lehet szépülni, “kikupálni” magunkat, de ne vigyük túlzásba a csillogást, a kevesebb néha több.

Alkalmas lehet az idő színházra, mozira, filmnézésre, közösségi média posztolásra, fotókat megosztani, gyerekekkel játszótérre, kaladparkba, kirándulni, sportolni vagy bárhova menni, de azért legyünk a kalandosabb dolgoknál észnél egyéb hatások miatt. Tény, hogy jól szórakozni egyszerű dolgokkal is lehet, vagy örömet szerezni másoknak, nem csak felvágással, drága dolgokkal. Ne a vásárlás legyen a szórakozás (lásd fentebb). 

Inkább az aktív programokra alkalmas ez a hold állás, mint a passzívra, de most egyéb hatások miatt legyünk észnél (hirtelenkedés most nem jó). Általában az Oroszlánban járó hold a bátorságpróbákra alkalmas, de most ezt egyéb hatások miatt inkább halasszuk máskorra. Inkább fogjuk vissza magunkat, békésebb, visszafogottabb megoldásokra törekedjünk. 

Alkalmas még vallás gyakorlására, imára, meditációra (szívcsakrára, szeretetre fókuszálva). 

Pilledtség, némi erőtlenség érzése foghat el, még az Oroszlán jegyben is – pihenjen, aki teheti. Igyunk eleget, mert a tüzes Oroszlánban könnyű kiszáradni, főleg, hogy fogyó holdnál több víz is távozik: izzadunk, mert meleg(ebb) van és esetleg többet is járunk a WC-re.  

Testi szinten az Oroszlánhoz a szív- és érrendszer, hát, rekeszizom, a vérkeringés verőerek és az érzékszervek tartoznak.. Életmóddal kapcsolatos új terveinket  ezen a napon is elkezdhetjük, de most óvatosabb, szívet, érrendszert nem nagyon megerőltető megoldásokkal.  Ezeket soft módszerekkel (nem késsel, tűvel, fémmel) gyógyíthatjuk, kezelhetjük. Fogyasszunk szívet, vérereket erősítő teákat. Ne terheljük túl magunkat, főleg a szívet, a keringést, a szív- és érrendszert most egyéb hatások is érintik, ne kockáztassnk. Ahogy közeledik majd az újhold, aki érzékeny ezekre a hatásokra, jobb, ha pihen, nem hajtja túl magát. 

Ami a környezettudatosságot illeti, most talán érdmes erről készíteni valamilyen média anyagot, vagy elmenni olyan helyekre melyeket a “Föld szívének” mondanak (pl Dobogókő) – aki teheti, nem csak akkor, ha hiszünk ebben, hanem kirándulni is, de bárhova máshova is vihet a kirándulásunk, ha szabadságon vagyunk és/vagy belefér az időnkbe. Ha kirándulunk, ellátogathatunk vallásos emlékhelyekre, szent helyekre is (pl Zalaszántó), zarándokhelyekre is, vagy otthon meditálhatunk. 

Ha dolgozunk, akkor most a vezetőséggel ne vitázzunk, ne kakaskodjunk, hivatalos szervekkel ne hepciáskodjunk, de a vezetővé nevezés, előrelépés előforduhat. Alkalmas nap video publikálásra, csapatépítő tréningre, média megjelenésre, fotózásra többek között. 

Hajlamosak lehetünk ego harcokra, kakaskodásra is. Próbáljuk tudatosan kontrollálni magunkat. “Ne szólj szám, nem fáj fejem” –  ne húzzunk ujjat felettesekkel, autoritással, ha elkerülhető, ne menjünk bele hatalmi harcokba és “ne vegyük a szívünkre”, amit mondanak mások. 

Az Oroszlánban is lehet lomoktól megszabadulni, takarítani, főleg kamrát, de a lemosás, felmosás is gyorsan szárad. Bevásárláskor felesleges sokat spájzoni, egész évben lehet már sok terméket kapni. Nem csak a luxus dolgokkal, hanem a napi bevásárlás terén is könnyű túlzásokba esni az egyéb hatások miatt is. Menjünk listával, és főleg ésszel vásárolni. 

Lehet most kényeztetéssel is meglepetést szerezni magunknak és másoknak is: fodrász, wellness, egy jó ebéd – lehetőleg fehérjében gazdag, vagy egy gyümölcskosár, szőlő, egyéb finomságok. Akár egy jó masszázs, szívmelengető üzenet is megteheti a hatását. Hajat festeni lehet, de a dauert ne ma rendeljük, mert nagyon begöndörödhet a hajunk. 

Hétfő este 20:28-kor átlép a még csökkenő hold a Szűzbe és csütörtök délelőttig marad a jegyben. Alkalmas takarításra, rendrakásra, lomtalanításra, otthon a lakásban. Legjobb ezt a pár napot csendes rendezkedéssel, pakolászással tölteni, alapos (pipere) takarítással, ha valaki teheti. Ebben is legyünk észnél, a háztartásban is vigyázzunk magunkra. (Létra, szúró-vágó eszközök, üveg törés stb.). Minden fejben dől el, kivéve a létra és onnan nagyot lehet puffanni. Bár a szív- és érrendszer nem ide tartozik, de egyéb hatások miatt mégis érhetnek ilyen hatások.

A Szűzhöz inkább a gyomor, a belső szervek, a belek, hasnyálmirigy, epe tartoznak, így vigyázzunk az emésztésünkre ezekben a napokban. Ne terheljük nehéz ételekkel a bélésünket, inkább valami könnyű ebédet, vacsrát fogyasszunk. Alkalmas napok akár böjtre, tisztító kúrára is. 

  A Szűzhöz a Remete (aszkéta) archetípus tartozik – legalább ilyenkor kissé ellensúlyozhatjuk amit az Oroszlánban “elkövettünk” magunk ellen, főleg evés, ivás, vásárlás terén. Könnyen lehet, ha előzőleg dőzsöltünk, az ilyenkor megkínoz minket utólag. 

A Szűz jegyben is lehet hajat festeni, sőt, ilyenkor a dauer is jobb. 

Kivihetjük a házból a szemetet, a lomokat, de azért ne essünk túlzásba, “ne öntsük ki a fürdővízzel együtt a gyereket is”, nehogy nagy felbuzdulásunkban olyat is kidobjunk, amit egyébként nem kéne. A kertben, balkonon gondozhatjuk a növényeket, locsoljuk meg.  

Alkalmas az idő olvasgatásra, kimenni a kertbe, a növényeket ápolni, földdel dolgozni, virágokat átültetni. Szintén jó környezettudatos vásárlásra, lista alapján, minimalista stílusban. A Szűzben jobban meggondoljuk, mire adunk ki.

Munkában az elmaradt adminisztrációt, esetleg aprólékosságot igénylő munkákat lehet most hatékonyan elvégezni. Otthon a listák írására is alkalmas. 

Némi földhöz kötő meditáció is működhet, vagy a különféle feloldó, tisztító meditációk, technikák (pl Body Talk).  

Csütörtök délelőtt (09:07) a hold jegyet vált a Mérlegbe és szombat estig (19:39) ebben a jegyben marad. Kivihetjük a szemetet, lomokat a házból, a korábban nem tettük, mert a levegős jegyekben a fogyó holdnál legjobb ezt megtenni.  Szellőztessünk ki alaposan, gyújthatunk füstölőt is, de ne hagyjuk felügyeket nélkül a parázsló füstölőt, se gyertyát, se más tüzeket. Ha eddig nem duráltuk neki magunkat, mert enyhe volt az ősz, most alkalmas az idő szezonváltásra is. 

 Alkalmas időszak családi összejövetelekre, kávéházi beszélgetésre, olvasgatásra, online csevegésre, baráti találkozókra, kulturális eseményekre, színházra, múzeumra a nap. Ne vitázzunk, ne veszekedjünk, inkább beszéljük meg higgadtan a dolgokat. 

A közlekedésnél legyünk óvatosak, de lehet menni. Remélhetőleg az időjárás még jó lesz.  Menjünk ki akár a levegőre is sétálni, sportolni. 

A Mérleghez a növények virágos részei tartoznak és a zsírok, olajok: olajos masszázs, például, de a zsíros, olajos ételeket kerüljük. A kertet most hagyjuk, ne is nagyon locsoljunk mert a levegő elemű jegyeknél könnyen tetvesek lesznek a virágok. 

A Mérleg hold alkalmas a művészetekre: műkedvelőként és alkotóként is. Designerek, művészek, kézművesek, zenészek születési képletében gyakori a Mérleg hold. Szépérzékünket mindenesetre gyakran élénkíti akkor is, ha egyébként a saját képletünkben máshol volt a hold. Kreatív hobbi, lakberendezés, stílus – akár úgy is, hogy csak a neten nézegetjük, kellemes időtöltés lehet, vagy zenehallgatás, festegetés, rajzolgatás. Nem baj az se, ha nem vagyunk ebben “bajnokok” – sokan gyakran kapják magukat akkor is “dísztgetésen” vagy firkálgatáson, ha egyébként nem tartják magukat szuper készügyesnek. 

Szombat este (19:39) átlép a hold is a Skorpióba (több más bolygó és a nap mellé) és kedd hajnalig lesz ebben a jegyben. Majd csak hétfő délelőtt (10:27) pontosodik be az Újhold, de már vasárnap egész nap  hatással lesz ránk. Skorpió holdnál minden jó, ami vizes. Még jó lehet vizes lemosásra, felmosásra, wellnessre a vasárnap. Alkalmas egymás kényeztetésére, némi lelkizésre is. Vonuljunk el kicsit a saját kis kuckónkba. Érzékenyek is lehetünk lelkileg, de most érzelmes, romantikus könyv vagy film helyett jobban vonzhat valami titokzatos téma, vagy krimi, netán thriller is, vagy egyenesen horror – aki szereti, csak nehogy sírás és rémálom legyen a vége. Ha esetleg a 18+-os téma érdekelne, most az is jobban vonzhat. Skorpió holdnál ez szinte “alap téma”. Még izgalmasabb, ha nem egyedül vagyunk. Az igazán jó dolgokat nem lehet pénzen megvenni… Ne igyunk túl sokat és vigyázzunk a felfázással. Öltözzünk fel melegen, vagy takarózzunk be.

 További tippek a hétre a napi listákban: 

November 06, Hétfő    Lénárd

 csökkenő hold, Oroszlán/Szűz 20:38   leszálló hold, tűz/föld elem

ajánlott: 

egészség, életmód: keringés frissítése, könnyű mozgás, edzés, szolárium, fényvédelem, frissítő séta, hátmasszázs, jóga, taichi, chikung. gyomor, emésztés kímélése, tisztítása, sok folyadék – csökkenő holdnál az Oroszlán nagyon szárít, nyugtató teák, laza, könnyed nap/este, kevés utazás, napfonat és szívcsakra csakratisztító meditáció, hajápolás, balzsam, hajvágás;
háztartásban: hosszú szellőztetés, nagytakarítás, tértisztítás, lomtalanítás, elengedés; családi programok, apás nap,filmezés, fotózás, színház;
 kertben: szíverősítő gyógynövények gyűjtése, gyümölcsfák ültetése
nem ajánlott: keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, megerőltető, hosszú utazás, túra, dauer, keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, szerepek túljátszása, erőszakosság

A Szűz hatásokat lásd a következő napnál. 

November 07.,   Kedd      Rezső, Csenger

csökkenő hold, Szűz leszálló hold,  föld  elem

ajánlott:

egészség, életmód: emésztés, idegek, lép, hasnyálmirigy, vér táplálása, vérképzés támogatása táplálék-kiegészítőkkel, egészséges életmód programok, könnyű ételek, lassú, könnyed mozgás, has edzése,
haj táplálása, ápolása, dauer, festés;
háztartásban: rendrakás, növények ápolása, ültetése, táplálása, száraz takarítás; 
kertben: a legtöbb kerti és mezei munkára alkalmas, ami ültetéssel, vetéssel kapcsolatos, trágyázás, komposzt kezelése, kerítésoszlopok elhelyezése;
Otthon: célokon, renden való meditálás, délután ezoterikus programok, olvasás;
munkában: logikus célok kitűzése, várakozás, vizsgálódás, rendszerezés, aprólékos, türelmet, precizitást igénylő munkák, önismereti tréning, kreatív tervezési munkák
 nem ajánlott: befőzés, raktározás, elrakás, nehéz, zsíros ételek fogyasztása, műtétek, saláta palántázása

November 08.,  Szerda        Zsombor, Városok napja        

csökkenő hold, Szűz  leszálló hold föld elem 

ajánlott: 

egészség, életmód: emésztés, idegek, lép, hasnyálmirigy, vér táplálása, vérképzés támogatása táplálék-kiegészítőkkel, egészséges életmód programok, könnyű ételek, lassú, könnyed mozgás, has edzése,
haj táplálása, ápolása, dauer, festés;
háztartásban: rendrakás, növények ápolása, ültetése, táplálása, száraz takarítás; 
kertben: a legtöbb kerti és mezei munkára alkalmas, ami ültetéssel, vetéssel kapcsolatos, trágyázás, komposzt kezelése, kerítésoszlopok elhelyezése;
Otthon: célokon, renden való meditálás, délután ezoterikus programok, olvasás;
munkában: logikus célok kitűzése, várakozás, vizsgálódás, rendszerezés, aprólékos, türelmet, precizitást igénylő munkák, önismereti tréning, kreatív tervezési munkák
 nem ajánlott: befőzés, raktározás, elrakás, nehéz, zsíros ételek fogyasztása, műtétek, saláta palántázása

November 09.,  Csütörtök  Tivadar, Szibilla,   Világszabadság napja

csökkenő hold,  Szűz/Mérleg 09:07    leszálló hold, föld elem 

A Szűz hatásokat lásd az előző napoknál. 

 ajánlott: 

egészség, életmód: kisebb aktivitás, diéta, olajok, zsiradékok, magvak, vese, hólyag, mirigyek tisztítása, virágzat fogyasztása, kardio edzés, úszás, sok folyadék, erősebb fényvédelem, művészetek, kultúra, szellőztetés (ágynemű, matrac is), festés, nagytakarítás, tartósítás, leszámolás a veszteségekkel, elengedés, váltás, esetleg virágok ültetése,
 nem ajánlott: virágok locsolása, csípő, vese, hólyag műtét

November 10.,  Péntek    Réka, Ariel, Nemzetközi ifjúsági világnap

A tudomány világnapja a békéért és fejlõdésért

csökkenő hold,  Mérleg  leszálló hold, föld/levegő elem 

ajánlott:

egészség, életmód: kisebb aktivitás, diéta, olajok, zsiradékok, magvak, vese, hólyag, mirigyek tisztítása, virágzat fogyasztása, kardio edzés, úszás, sok folyadék, erősebb fényvédelem, művészetek, kultúra, szellőztetés (ágynemű, matrac is), festés, nagytakarítás, tartósítás, leszámolás a veszteségekkel, elengedés, váltás, esetleg virágok ültetése,
 nem ajánlott: virágok locsolása, csípő, vese, hólyag műtét

November 11.,  Szombat  Márton, Martin

csökkenő hold,  Mérleg/Skorpió 19:39  leszálló   hold  levegő/víz  elem

ajánlott:

egészség, életmód: kisebb aktivitás, diéta, olajok, zsiradékok, magvak, vese, hólyag, mirigyek tisztítása, virágzat fogyasztása, kardio edzés, úszás, sok folyadék, erősebb fényvédelem, művészetek, kultúra, szellőztetés (ágynemű, matrac is), festés, nagytakarítás, tartósítás, leszámolás a veszteségekkel, elengedés, váltás, esetleg virágok ültetése,
 nem ajánlott: virágok locsolása, csípő, vese, hólyag műtét

A Skorpió hatásokat lásd a következő napnál. 

November 12., Vasárnap   Jónás, Renátó,  Minõségügyi világnap

növő hold, Skorpió   leszálló hold    víz elem

ajánlott: 

egészség, életmód: egészségügyi rutinvizsgálatok, főleg urológia, csak enyhe terhelés, medenceöv edzése, építése, melegen tartása, gyógynövénnyel táplálása; női és férfi intim masszázs, intimtorna, pihenés, fürdő, mély érzelmek, lelkiek, bujaság,  szex, ülőfürdő, nyugtató fürdő és gyógyteák; otthon maradni legalább este, olvasás,  meditáció, belső ösvények kutatása, lelki terápiák, ezoterikus olvasnivalók, klub, meditáció, tisztító szertartások; háztartásban, kertben:  virágok locsolása, táplálása, gyógynövényekkel bánni; fűnyírás; 
nem ajánlott: terhesség esetén bármi terhelés, nemi szervek terhelése, hajápolás, ágynemű szellőztetése, fák, bokrok kivágása, nagymosás, lassan szárad minden, tésztafélék, idegi, lelki megterhelés, stressz, műtétek, különösen a medence tájékán

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás