A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár 2023 43. hét

 2023 október 24.- október 29. 

(október 23. az előző heti holdnaptárban van benne)

A  héten a Hold a Vízöntő növő holdtól a csökkenő Bikáig halad. 
Szombat este, október 28-án, 22:24-kor pontosodik be a  holdtölte a Bikában.  

Zöld nap a héten: 
Október 28., Szombat    Takarékossági világnap

Szombat éjjel , október 28-án, 22:24-kor pontosodik be a hónap holdtöltéje a Bikában. Már az előtte levő 1-2 nap és utána is érezni lehet majd a hatását. A Bika holdtölte kevésbé intenzív, de egyéb hatások miatt talán nagyon nyugodt se lesz.  Testi szinten az a fül, száj, gége, torok, a fogak tartoznak hozzá elsősorban.  Földies jegy, a Skorpióban lévő nappal áll szemben, ami vizes jegy és az érzelmeket érinti. A Skorpió a fagyott (víz)felszín alatt fortyogó energia, a Bika uralma alá tartozik a pénz, anyagiak, a szépség, készségek, képességek (mint nem anyagi “birtokunk”),  és maga a Föld Anya. 

 Ezen kívül is számos  hatás ér bennünket.  A hét elején még a Merkúr és a Plútó feszült kapcsolata okozhat feszültséget, ráadásul a Plútó a Skorpió ura, a Mars magasabb oktávja, a Mars mellett. 

24-én a Hold és  Merkúr kapcsolata jótékony.

25-én a Hold és a Jupiter kapcsolata kedvező – ekkor lehet műtét is (nőgyógyászati terület, valamint az alsó fogsor). Még 26-án is lehetnek műtétek. 

27-én a Merkúr és a Jupiter áll szemben. Ezen a napon már nem javasolt tervezett műtét. Ez egy erőteljes, feszült kapcsolat lehet és 28-án a holdtölte is fokozza a helyzetet, de mint a legtöbb esetben, a holdtölte hatása már 1-2 nappal előtte és utána is érezhető, így gyakorlatilag az eglsz hétvégén hatással lesz ránk. Legjobba feszültséget sportban levezetni, ütős sportokban főleg vagy táncban. legyünk azért körültekintőek, hogy ne legyen sérülés belőle. A Merkúr az Orvos maga, a Mars a szike, a Jupter a Nagy szerencse és a bőség is… De ha baj van, az is csőstül jön, ahogy mondani szokás. Nem mindegy, hogy a bőség miben mutatkozik meg. 

Október 29-én a Mars és a Merkúr együttáll (az ész és a törekvés), és szemben állnak a még hátráló Jupiterrel (jog, vallás, utazás, magasabb tanulmányok)  

  ——————————————————————

Kedden reggel 09:32-kor a növő Hold átlép a Halakba és csütörtök délelőtt (11:01) lép makd át a Kosba. A teliholdhoz közelítő hold a Kosban nagyon intenzív, és mint fentebb láthattuk, egyéb hatások fokozzák majd az intenzitást. A vizes halakban járó növő hold nagyjából lábáztatásra és lelki dolgokra, meditációra jó, pihenjünk rá, készüljünk fel az erősebb napokra addig, ha lehet. Minden más kissé nyűgös lehet. 

  Ha eddig nem locsoltunk, most csütörtök délelőttig tegyük meg minden nap, ha tehetjük, a nagymosást is  letudhatjuk, bár most lassan szárad minden. Egy kis délutáni, esti lábáztatás, wellness – akár otthon is jót tehet a lelkünknek, vagy este egy közös családi filmnézés, lazulás, beszélgetés. A gyorsan felszívódó szénhidrátokkal, alkohollal, bódító dolgokkal, gyógyszerekkel legyünk óvatosak – nem csak a Halak Hold, egyéb hatások (hátráló Neptunusz a Halakban) miatt is. Hajlamosak lehetünk nem megállni az itallal, túllőni a cuccot. Arra nagyon vigyázzunk, nehogy már a hétvége előtt képletesen “elázzunk” vagyis nehogy lerészegedjünk – a Halak holdnál a drogok, tudatmódosítók mindig erősebben hatnak, könnyebb berúgni, túladagolni valamilyen szert. Ugyanakkor kedvez a spiritualitásnak, elvonulásnak, meditációnak. Itt az ősz, egyre többször kívánunk inkább a lakásban tartózkodni, pláne, ha esik.  Kis séta jól eshet, de ne járjunk hosszan.  Nyirkos időben ne vigyük ki az ágyneműt szellőzni, mert bedohosodhat.  Kedden, szerdán és csütörtökön érzékenyebbek lehetünk az átlagosnál, főleg, hogy kötzel a holdtölte. Este inkább vonuljunk el egy kis házi wellnessre, kényeztessük magunkat – vagy egymást. 

Csütrötök délelőtt 11:01-kor a még növő hold átlép a Kosba és egészen szombat délutánig (12:44) ebben a jegyben marad. Még mindig nő a hold és egyéb hatások is érnek. Hajlamosak lehetünk a kapkodásra, elhamarkodott döntésekre, hirtelenkedésre. Ez fokozza a balesetveszélyt, ezért próbáljuknk higgadtak maradni. A Koshoz a fej, a szemek, a haj tartozik testi szinten, Migrénre hajlamosak ne terheljék túl magukat. A migrén – bizonyos szinten – a stroke előszobája – és elég kellemetlen tud lenni. (Most finoman fogalmaztam, mert ez több, mint kellemetlen, időnként pokoli).

Ha tehetjük, legalább este és szombat délelőtt pihenjünk vagy kapcsolódjunk ki, Péntek az iskolásoknak már jó, mert nekik a következő hét már őszi szünet. Menjünk ki kicsit a természetbe, ha jó az idő, mozogjunk. Vezessük le az esetleg felgyűlt feszültséget sporttal, mozgással. Alkalmas a nap sportra, Stresszcsökkentő tevékenységeket érdemes beiktatni (kirobbanó, ütős sportokat, labdajátékokat, futást, kinek mi jön be), meditációt is, bár ez kihívást jelenthet, leginkább az Osho-féle aktív meditációt javaslom. 

Lehet takarítani is. Intézzünk el ezt-azt gyorsan, pörgősen, ami a hosszú hétvége miatt esetleg elmaradt.   Jövő héten is lesz egy ünnepnap, szerdán, de az más. A péntek este és a szonbat délelőtt alkalmas a jövés-menésre.

 Ne húzzuk fel magunkat, ha mégis nehezebben tudjuk tolerálni a környezetünket. intézzük el, amit tudunk, de lehetőleg kerüljük az impulzus vásárlást felindulásból. Bírjuk ki, hogy nem rendezzük át senkinek a fogsorát, inkább a lakásban tegyünk rendet, újítsunk meg valamit. Kos hold megújulásra ad lehetőséget sok téren, még növőben is. Ha másképp nem, belsőleg, lelkileg éljük meg, tervezzünk meg valamit, gondoljuk át, mi az, amit meg kéne újítani, fel kéne újítani, al kéne engedni. Szedjük össze (most leírni nem feltétlenül lesz türelmünk, de ha teszünk-veszünk, az is segíthet). Nézzünk utána a neten, keresgéljünk a Pinteresten, stb. A fehérjében gazdag táplálékot részesítsük előnyben és a zöldségeket, gyümölcsöket. Főzzünk valamit abból, ami van otthon. Bulizni is lehet, de bánjunk csínján a kávéval, energiaitallal, alkohollal, mert fejbevágnak. 

Szombaton, kora délután (12:44-kor) a hold még átlép a Bikába és este 22:24-kor pontsodik be a holdtölte, már a Bikában.   Alkalmas nap kozmetikára: arcmasszázsra, tápláló krémekkel, tapláló arcpakolásra, sminkelésre. Alkalmas nap kézműves foglalkozásra, kreatív hobbira, de most inkább ne szikével vagy forró ragasztóval dolgozzunk, vagy nagyon vigyázzunk a kezünkre. Aki megtartja, készülhet Halloweenre is dekorációval vagy előrehozott hétvégi bulival. Éppen tegnap olvastam, hogy a tökfaragás bizony a magyar paraszti hagyománynak is része volt régóta, ma pedig a mesepedagógia része is. A kezünkre vigyázzunk a faragásnál, bár a Bika testi szinten leginkább a fogakat (alsó fogsor), a szájat, füleket, torkot érinti, valamint a gégét, nyelőcsövet. Az udvart, kertet is díszíthetjük, illetve a lakást is őszi hangulatot varázsolhatunk. Jól eshet pihenni, olvasni, növényekkel, virágokkal babrálni, de most ne vágjuk vissza holdtöltekor, mert elhalhatnak. Most inkább átültetésnk vagy a tápoldattal való kezelésnek, trágyázásnak komposztálásnak van ideje. Őszi rendrakásra is alkalamas a kertben, balkonon, növényeket ültetni, átültetni, készülni a télre.  

 Most ne beszéljünk túl sokat, inkább belső munkával készüljünk a következő hétre, időszakra, ha valami most indul el az életünkben. Most nem biztos, hogy jó hosszan szellőztetni, estefelé már lehet hűvös idő (ha meleg van, örüljünk neki). Hétfő délutánig marad a Bikában a hold. 

Érdemes foglalkozni ingatlannal, akit érint és pénzügyekkel (banki egyenleg), de inkább a hétköznapokon. A vasárnap alkalmas kerti partira, ha jó az idő. Süssünk ki inkább gyökérzöldségeket vagy sütőtököt. Jól eshet az evés, ivás, dínom-dánom. 

További tippek a hétre a napi listákban: 

Október 24. Kedd, Salamon, Az ENSZ világnapja, Az origami világnapja

növő hold, Vízöntő/Halak 09:32     felszálló hold   levegő/víz elem

Reggeli órákban ajánlott:

életmód: alsócomb, lábszár lassú edzése, lábak pihentetése, vénák, visszérpanaszok kezelése kenőcsökkel, immunerősítés, mirigyek masszázsa, könnyű séta szabad levegőn, erős fényvédelem, szellemi munka, szellemi kihívások, intuitív gondolatok meghallgatása, meditáció az önállóságról, írjuk le a gondolatainkat, jegyzeteljünk. Olvasás, sakk, pihenés… Technikai újdonságok témában információt gyűjteni, tech magazinok olvasása online, és hasonlók. 
nem ajánlott: zsíros,olajos, nehéz ételek, olajos magvak, hosszú városi séták, helyben állás, locsolás, növények átültetése, általában kerti munka

Halak holdnál ajánlott:

egészség: idegrendszer védelme, lelkiek, jóga, tai chi, talpmasszázs, meditáció, imagináció, a képzelet kiszínezi a világot; jobb otthon maradni, ha tehetjük, legalább délután, este, könnyed mozgás, lábfej átmozgatása mindenképpen, lábdagadásra való hajlam esetén, főleg kismamáknak;  ne igyunk túl sokat mert lábon ödémához vezethet;  gyógyfürdő, talpmasszázs, lábfürdő,  romantikus programok, érzelmek, érzelmes beszélgetések; balesetek megelőzése (minden seb jobban vérzik
háztartásban: növényápolás, locsolás, mosás; 
munkában: a köz java az én elé kerül, társadalmi felelősségvállalás, közösségi média, betekinteni, betekintést adni a kulisszák mögé, nyílt nap, csapatépítés, kiállítás
kertben: öntözés, ha nem esik, esetleg már fűnyírás, virágok trágyázása, levéltermések ültetése, vetése, burgonya ültetés, palántázások 
nem ajánlott: nem minőségi szénhidrátok, cukros ételek, stressz, káros szerek: kávé, koffein tartalmú italok, gyógyszerek, mérgező szerek, tudatmódosító szerek főleg stb. (minden duplán hat, pszichés tünetek egyébként is felelrősödhetnek, ne tetézzük), hajnyírás, hajmosás, nyílt állásfoglalás, metszés, szobanövények levágása, mert az ilyenkor metszett növények elpusztulnak, konzerválás, vermelés, raktározás, ruhák nehezen száradnak, nagymosás, , semmilyen műtét nem ajánlott, de főleg láb, lábfej műtétje, szülés indítás, ha elkerülhető, tervezett császármetszés

Október 25., Szerda  Blanka, Bianka, A Fejlődésről való tájékoztatás világnapja

növő hold, Halak   felszálló hold  víz elem

ajánlott 

egészség: idegrendszer védelme, lelkiek, jóga, tai chi, talpmasszázs, meditáció, imagináció, a képzelet kiszínezi a világot; jobb otthon maradni, ha tehetjük, legalább délután, este, könnyed mozgás, lábfej átmozgatása mindenképpen, lábdagadásra való hajlam esetén, főleg kismamáknak;  ne igyunk túl sokat mert lábon ödémához vezethet;  gyógyfürdő, talpmasszázs, lábfürdő,  romantikus programok, érzelmek, érzelmes beszélgetések; balesetek megelőzése (minden seb jobban vérzik
háztartásban: növényápolás, locsolás, mosás; 
munkában: a köz java az én elé kerül, társadalmi felelősségvállalás, közösségi média, betekinteni, betekintést adni a kulisszák mögé, nyílt nap, csapatépítés, kiállítás
kertben: öntözés, ha nem esik, esetleg már fűnyírás, virágok trágyázása, levéltermések ültetése, vetése, burgonya ültetés, palántázások 
nem ajánlott: nem minőségi szénhidrátok, cukros ételek, stressz, káros szerek: kávé, koffein tartalmú italok, gyógyszerek, mérgező szerek, tudatmódosító szerek főleg stb. (minden duplán hat, pszichés tünetek egyébként is felelrősödhetnek, ne tetézzük), hajnyírás, hajmosás, nyílt állásfoglalás, metszés, szobanövények levágása, mert az ilyenkor metszett növények elpusztulnak, konzerválás, vermelés, raktározás, ruhák nehezen száradnak, nagymosás, , semmilyen műtét nem ajánlott, de főleg láb, lábfej műtétje, szülés indítás, ha elkerülhető, tervezett császármetszés

Október 26.  Csütörtök    Dömötör, Amanda, Armand

növő hold, Halak/Kos 11:01   leszálló hold  víz/tűz elem

délelőtt 11-ig ajánlott 

egészség: idegrendszer kímélése, lelkiek, jóga, könnyed mozgás, lábfej átmozgatása mindenképpen, lábdagadásra való hajlam esetén, főleg kismamáknak;  ne igyunk túl sokat mert lábon ödémához vezethet;  gyógyfürdő, talpmasszázs, lábfürdő, meditáció, ha lehet, pihenjünk otthon, legalább a nap végén, romantikus programok, érzelmek, érzelmes beszélgetések; a képzelet kiszínezi a valóságot;
háztartásban:  locsolás, növényápolás, mosás; kertben: fűnyírás;
munkában: a köz java az én elé kerül, társadalmi felelősségvállalás, közösségi média, betekinteni, betekintést adni a kulisszák mögé, nyílt nap, csapatépítés általában: 
nem ajánlott: nem minőségi szénhidrátok, cukros ételek, stressz, káros szerek: kávé, koffein tartalmú italok, gyógyszerek, mérgező szerek, tudatmódosító szerek főleg stb. (minden duplán hat, pszichés tünetek egyébként is felelrősödhetnek, ne tetézzük), hajnyírás, hajmosás, nyílt állásfoglalás, metszés, szobanövények levágása, mert az ilyenkor metszett növények elpusztulnak, konzerválás, vermelés, raktározás, ruhák nehezen száradnak, nagymosás, , semmilyen műtét nem ajánlott, de főleg láb, lábfej műtétje, szülés indítás, ha elkerülhető, tervezett császármetszés

Délután ajánlott (vagy 11-től kb.) – Növő Kos hold

egészség: pihenés, lazítás, lazító fürdő, szervezet táplálása, testépítés, regeneráló olajos masszázs, főleg arcmasszázs, stressz elleni kezelés, fejfájás, migrén kezelése gyógynövényekkel, nyugtató teák, szemek pihentetése, szemborogatás, jóga, chikung, taichi, könnyű kirándulás, síelés; belső érzékelés, meditáció, főleg harmadik szem, látás;
háztartásban: csak száraz takarítás, ha elengedhetetlen, téli gyümölcsök eltevése (pl narancs lekvár), fagyasztás, intézkedések, gyorsan elintézhető tennivalók, intézkedés, vásárlás;  játék a gyerekekkel, énidő;
kertben: vetni, ültetni, gyümölcsfákat nemesíteni, trágyázni
munkában: gyorsan elvégezhető rutinfeladatok, új kezdet, munkahely váltás tervezése, közvetlenség, nyitottság 
nem ajánlott: szem, agy, fej műtét, orrműtét, sok koffein, csoki, cukor, megerőltetés, stressz migrénbe torkollhat, türelmet igénylő feladatok

Október 27, Péntek, Szabina, Szabrina

növő hold, Kos   leszálló hold tűz elem

ajánlott: 

egészség: pihenés, lazítás, lazító fürdő, szervezet táplálása, testépítés, regeneráló olajos masszázs, főleg arcmasszázs, stressz elleni kezelés, fejfájás, migrén kezelése gyógynövényekkel, nyugtató teák, szemek pihentetése, szemborogatás, jóga, chikung, taichi, könnyű kirándulás, síelés; belső érzékelés, meditáció, főleg harmadik szem, látás;
háztartásban: csak száraz takarítás, ha elengedhetetlen, téli gyümölcsök eltevése (pl narancs lekvár), fagyasztás, intézkedések, gyorsan elintézhető tennivalók, intézkedés, vásárlás;  játék a gyerekekkel, énidő;
kertben: vetni, ültetni, gyümölcsfákat nemesíteni, trágyázni
munkában: gyorsan elvégezhető rutinfeladatok, új kezdet, munkahely váltás tervezése, közvetlenség, nyitottság 
nem ajánlott: szem, agy, fej műtét, orrműtét, sok koffein, csoki, cukor, megerőltetés, stressz migrénbe torkollhat, türelmet igénylő feladatok

Október 28., Szombat   Simon, Szimonetta, Szimóna   Takarékossági világnap

Holdtölte a Bikában 22:24, Kos/Bika 12:44   leszálló     hold    tűz/föld elem

délután 12:44-ig ajánlott:

délután 12:45-től  ajánlott: (Bika Holdtölte)

egészség:  nyakat, fület óvni kell, sálat viselni, torok gyógyítása, rekedtség, megfázás ellen gyógynövényes kúra, fogak ápolása, nyakmasszázs, gyógyítás ásványokkal, iszappakolás; karok edzése, testépítés, vitamin kúra, ásványok pótlása;  szobanövények ültetése, ha nincs jobb alkalom, tápoldattal trágyázni; ételek előkészítése, kézművesség; kertben: ültetés, vetés, főleg a lassan növő növényeket, trágya, komposztdomb kezelése, munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése; zöld háztartás kurzus, workshop, vállalkozással, vagyonnal kapcsolatos irodalom olvasása, vállalkozás tervezés, üzleti tervek 

nem javasolt: fogászati, állkapocs, gége, mandula, nyak, pajzsmirigy, fül, karok műtétje; zsíros, sós ételeket kerülni kell, ne beszéljünk sokat, nyakasság, makacsság

Október 29., Vasárnap    Nárcisz

csökkenő hold,  Bika    leszálló     hold  föld  elem 

ajánlott:

egészség: fogak ápolása, vértisztítás, nyak, torok, fülek védelme, torok gyógyítása gyógynövényekkel, tartós szőrtelenítés, szobanövények gondozása, ha nincs jobb alkalom, wellness, bőrápolás, fülek, torok, nyak védelme, könnyű étrend, wellness, bőrápolás, fogak ápolása, kezek ápolása, masszázsa, vértisztás, tartós szőrtelenítés, anyagiak védelme, munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése;  Zöld háztartás workshop, vállalkozással, vagyonnal kapcsolatos irodalom olvasása, vállalkozás tervezés, üzleti tervek 
nem ajánlott: fül-orr-gége műtétek, mandula műtét, fog, száj és állkapocs műtétek, nyaki műtétek, túl sokat beszélni, sós és zsíros  ételek, költekezés, vásárolgatás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás