A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár – 2023 34. hét

2023 augusztus 21 – 27.
 
A héten a Hold a növő  Mérlegtől a növő Bakig ha
lad.   

Augusztus 24-én a Hold eléri az első negyedet a Nyilasban 11:57-kor

A héten a hold végig nő, élettani, valamint a hangulatra és a környezetre gyakorolt hatásai is ennek megfelelően előbb a növekedésről, telítődésről szól. 
A hét végén már közel lesz az augusztus 31-én bepontosodó holdtölte is. Augusztus ebből a szempontból különleghes, hiszen két holdtölte van ebben a hónapban, a hónap eslő és utolsó napján is egy.

 A héten nő a hold, ha tehetjük, inkább pihenjünk.  Aki teheti, töltődjön vízparton, vagy a hegyekben, ahol jól érzi magát, de nézzen a lába elé, aki kirándul és a vízben is legyen észnél, de igazán nehéz állások most nincsenek, de azt se lehet mondani, hogy habkönnyű lesz a hét. Kerüljük a konfliktust, ha lehet, de ha van, álljunk ki magunkárt. Nem kell mindenáron harcolni. 

A héten nem igazán ajánlott gyógyászati és fogászati beavatkozásokat tervezni a hétz második felében. Augusztus 21-23 még lehet a holdjegy által nem érintett területeken  (A Skorpióhoz a hugyúti és nemi területek tartoznak). Skorpió holdnál a fogászatot kerüljük (Augusztus 22-23), utána egyéb hatások miatt nem ajánlott (Mars-Neptunusz szembenállás miatt nagy az esélye a tévedésnek, műhibának – a Mars a műtét maga). 23-án a Merkúr ismét megfordul, akit érint a mozgása, az jobban megérezheti: hatással van a kommunikációra, közlekedésre. A Nap átlép a Szűz jegyébe. 27-én a Mars belép a Mérlegbe. 

Utazásra jó: augusztus 24-26

Augusztus 27-én a nap kerül szembe a hátráló Szaturnusszal, így utazást azelőtt érdemes megkezdeni. Pihenésre, szabadban lenni jó, ha már ott vagyunk. Ha van rá lehetőség, jobb 29-30-án hazajönni, mert utána meg egy nagy feszültségű holdtölte lesz. 

Hétfőn még a Mérlegben jár a növő hold egész nap, ahogy ezt az előző heti naptárban részleteztem, de picit még bővítem itt. 
 Alkalmas napok kreatív időtöltésre, szépséggel, divattal, otthon szépítéssel, művészetekkel való  foglalkozásra. Koncert, színház, mozi, kávéház, könyvtár, társasági találkozók. Hívhatunk barátokat, barátnőket, családtagokat is otthoni csevegésre egy kávé, társasjáték mellett vagy üljünk le egy jó könyvvel este, vagy csak csevegjünk, nézegessünk lakberendezési magazinokat online vagy divatlapot, kicsit keressük a stílus-frissítő ötleteket. Ha kiszórakoztuk magunkat, feküdjünk le korán. 

A legtöbbünk számára ez munkanap, de aki teheti, el is uztathat. Legyünk óvatosak és körültekintőek az úton. Szétszórtságra és vitára hajlamossá tehet, ha lehet, kerüljük el és simítsuk el a helyzetet. A Mérleg  az egyik leginkább alkalmazkodó jegy is. Közeleg a telihold is, nő a feszültség és ez a hangulat rovására mehet. Inkább beszéljük meg egy kávé vagy üdítő mellett a dolgokat, ne kapjuk fel a vizet. Kerüljük el a vitát, veszekedést, inkább gondoljunk szép dolgokra, mérlegeljünk, mielőtt belemegyünk, hogy mire megyünk.

A Mérleg segítheti a kommunikációt, művészeti területeket, szépségipari pályákat (például divatiskola, tervezés, design, tipogrfia, fodrász, kozmetikus, stb) kommunikációs szakmákat.  

Nyári, ősz eleji divat- és stílus-tanácsadás is szóba jöhet, vagy sminkes, fodrász tanácsadás, hogy tudjuk, mi felel meg nekünk egyénileg és ne szórjuk a pénzt olyanra, ami nem nekünk való. Ha van saját stílusunk, akkor nem megyünk az “egynyári divat” után, vagyis nem a múló, futó gyors trendekre alapozunk, hanem azokból azt válogatjuk ki, ami passzol hozzánk.  Itt a nyár, reméljük, hogy most már az időjárás is érezteti majd velünk. Jó lehet fodrászhoz menni is ezeken a napokon.  

Mivel levegős jegy, szellőztessünk ki, menjünk el egy rövid sétára vagy takaríthatunk, szépíthetjük az otthonnkat.  vele. Menjünk ki a levegőre, vegyünk pár mély lélegzetet és lassan fújjuk ki, hallgassunk relaxációs vagy bármilyen kellemes zenét. Persze, ha tudjuk – miután lenyugodtunk – beszéljük meg a dolgokat. Töltsük az estét kellemes beszélgetéssel, esetleg olvasgatással. Ha személyesen nem tudunk most senkivel találkozni, beszéljünk telefonon, online. 

Alkalmas napok otthon szépítésre, lakberendezésre, felújítás – belső munkálatok – megkezdésére, takarításra, ha nincs jobb alkalom, esetleg tértisztításra (levegő nap – de jobbak erre a csökkenő holdas időszakok), lomtalanításra is – mivel levegős jegy és még növő holdnál is relatíve jól ki lehet használni, ha nincs erre jobb alkalom. Dekoráljunk, vagy csak nézegessünk dekorációs ötleteket, ha ahhoz van kedvünk. Jó lehet mintákat gyűjteni vagy virágokat préseléshez, mondjuk, de nagyon figyeljünk arra, hogy csak olyan helyről szedjünk, ahol nincsnek védett növények. Igaz, ezeket talán jobb csökkenő holdnál keszedni és préselni.

A kertet, virágokat  hagyjuk békén és lehetőleg ne locsoljunk, inkább csak csodáljuk, vagy a gyógynövények, zöldségek virágos részeit fogyasszuk. Zsírosat ne nagyon együnk. A Mérleghez testi szinten a csípő, vese, hólyag tartozik és a mirigyrendszer, vigyázzunk a felfázással. Aki teheti, el is utazhat még inkább ezeken a Mérleg holdas napokon vagy várja meg a péntek reggelt, amikor a Nyilasban lesz a Hold.   

Kedd hajnalban (éjjel 00:22-kor) a növő hold átlép a Skorpióba és csütörtök reggelig (09:07) itt marad.  Feszültek lehetünk  és nyűgösek. Lelkileg érzékenyebbé válhatunk,  a vizes jegyek az érzelmeinket is érinthetik. Minden méreganyag erősebben hat. A Skorpióhoz testi szinten a húgyvezetékek és a nemi területek tartoznak. Túl sok mindenre nem jó ez az este, nap, de alkalmas intim együttlétre, kis esti romantikázásra legalább… (Régi hippi mottó: Ne háborúzz, szeretkezz… fogadjunk szót!) Bújjunk korán ágyba egy jóleső fürdő/zuhany után. Kerüljük az italozást. 

A háztartásban esetleg mosni, felmosni alkalmas, vagy locsolni, de most minden lassan szárad, ablakmosásra a legkevésbé jó – próbáltam. Ne szellőztessünk hosszan. Aki teheti, menjen fürdőbe, vizes helyre – még Mérleg holdnál kedd délutánig vagy előbb induljon el – és élvezze a nyári kényeztetést. Alkalmas meditációra, relaxálásra is. Mossuk ki magunkból a stresszt. Aki otthon tölti ezeket a napokat, szintén jól eshet egy lazító fürdő, relaxálás, pihenés. Ne toljuk túl a munkát, ha eddig nem tettük (házimunkát sem).  Akinek már be kell menni dolgozni… nos velük mélyen együttérzek, nekem is mennem kell… Ez van, próbáljuk meg túlélni. 

Csütörtök reggel (09:07) átlép a növő hold a derűsebb, könnyedebb Nyilasba és szombat délutánig (14:05) marad. Utazni jó ez az időszak, ha valaki most indul vagy már hazafelé jön, akkor is. Útnak is indulhatunk, de elgyünk körültekintőek az úton. Aki már elindult korábban, élvezze a pihenést. Egyéb hatások miatt műtétre nem alkalmas a hét. 
Jól telhet a hét második fele, könnyedebb, derűsebb hangulatban. Esetleg alkalmas lehet bulira, kerti partira a péntek este, szombat délelőtt, de ne igyunk túl sokat. Alkalmas az idő kisebb kirándulásra, sétára, mozgásra, fogyasszunk fehérjében gazdag ételeket. Nyilas testi szinten a csípőt és a combokat veszi célba, ami az energia tartalékolását illet, ide hízhat, aki arra hajlamos.  Olvasgassunk, pihenjünk, töltsük a  hétvégét wellnessel, ha elutaztunk. Otthon alkalmas kisebb  takarításra, főleg a kamrában. Alkalmas idő jövőtervezésre (álmodozásra), nagyvonalú tervekre, és önálló tanulmányokra – vagy tanulmányok megtervezésre, jelentkezésre, beiratkozásra (ősszel induló tanfolyamokra, képzésekre), tanszerek, taneszközök, könyvek, sporteszközök és felszerelés vásárlására. Most mehetünk könyvtárba is. 

Szombat délután  14:05-kor a hold átlép a Bakba és hétfő délutánig ebben a jegyben marad. Jövő hét csütörtökön, 31-én hajnalban (03:35) lesz majd holdtölte, így az még elég messze van. A Bak ura a Szaturnusz az idő ura, most szembe kerül a Nappal és visszafelé halad, így most kicsit megálljt parancsolhat, de legalábbis erősen befékezhet sok mindent a hétvégén. Ha utazni kell, legyünk nagyon észnél. 

Alkalmas az időzítés a határidőnapló, a pénzügyek áttekintésére, olvasásra, a következő hét pontos megtervezésre,  listák írására. Korán feküdjünk le, ha másnap dolgozni kell menni. Alkalmas idő valaminek a pontos tervezésre (kivitelezésre most még kevésbé).  Takarításra, rendrakásra, portalanításra, növényeket gondozhatjuk tápoldattal, de semmiképpen ne vágjuk vissza most holdtölte előtt. Gondot fordíthatunk az esti rutinra, vagy annak bevezetésére. Szokások, rutinok tervezésre. (Ebben a Bak nagyon jó, a rutinokban, képes nagyon fegyelmezetten betartani az időhöz kötött tevékenységeket, vagy esetleg maga elhatározni ezeket, majd szigorúan véghez is vinni).  Szokáskövetőket már szeptemberre is érdemes előkészíteni, 30, 60, 90 vagy akár 100 napos új szokás követőt elindítani.

Jó kozmetikai masszázsra, hidratálásra, krémekkel, olajokkal “feltöltésre”, iszappakolásra, vitaminkúrára és ásványi anyagokkal való “feltöltődés” megkezdésére. A Bakhoz a csontok, a térdek tartoznak főleg, legyünk észnél a sportoknál, ne terheljük me, ha mégis sikerül, akkor borogatással, krémekkel kezeljük. 
Növények ápolására, kerti munkára alklamas napok  és kb mindenre, ami munka, ami kitartást igényel, azt most érdemes elindítani. A “favágó”, adminisztratív és pénzügyi munkára, “matekozásra” is jó, amihez általában nem mindenkinek füllik a foga. Ha valaki, vagy a gyermeke valamilyen reál tárgyból bukott, pótvizsgára felkészülni alkalmas a hétvége – a következő hétfőn délelőtt pedig vizsgára.

Komoly megbeszélésekre is sort keríthetünk. Pénzügyi téren kifejezetten jó például örökösödési témákra, vagyon rendezésre, hétköznap hivatalos ügyek intézésére a hét elején érdemben is, de a hétvégén elő lehet készíteni a papírokat. 

További tippek a hétre a napi listákban: 

Augusztus 21., Hétfő  Sámuel, Hajna

növő hold, Mérleg     leszálló   hold levegő elem  

ajánlott:

egészség:immunerősítés, vese, hólyag támogatása, táplálása, szauna, erős fényvédelem, hidratálás,
életvitel: művészetek, kultúra, tavaszi hagyományőrző programok,  gyengésség, tapintat; 
otthon: szellőztetés, könnyű takarítás, ha nincs jobb alkalom, saját imázs tervezése, díszítések, kozmetika;
munkában: partnerek látogatása, kapcsolattartás, meeting, közös programok, céges kulturális programok, közösségi média, könyvbemutató, premier előadások, prezentációk, kreatív meetingek 
nem ajánlott: veszekedés, vita, komoly döntések, locsolás

Augusztus 22., Kedd      Menyhért, Mirjam
növő hold,  Mérleg/Skorpió 00:22   leszálló hold   levegő /víz elem

ajánlott:

egészség: pihenés otthon vagy máshol, csak enyhe terhelés, medenceöv lazítása, nyújtása, melegen tartása, húgyutak tisztítása, gyógynövénnyel táplálása – pl ülőfürdő, nyugtató fürdő és gyógyteák, szauna gyógynövényekkel, csalántea, vértisztítás, sok folyadék, női és férfi intim masszázs, intimtorna, víz alatti torna, mellápolás, szex, elengedő meditáció, belső ösvények kutatása, lelki terápiák;
háztartásban: virágok locsolása, táplálása 
nem ajánlott: terhesség esetén bármi terhelés, nemi szervek terhelése, műtétje, hajápolás, hajvágás, ágynemű szellőztetése, fák, bokrok kivágása, festés, lakkozás

Augusztus 23., Szerda      Bence, Szidónia        

Emléknap a rabszolga-kereskedelemrõl és annak felszámolásáról   

növő hold, Skorpió    felszálló     hold víz  elem 

 ajánlott:

egészség: pihenés otthon vagy máshol, csak enyhe terhelés, medenceöv lazítása, nyújtása, melegen tartása, húgyutak tisztítása, gyógynövénnyel táplálása – pl ülőfürdő, nyugtató fürdő és gyógyteák, szauna gyógynövényekkel, csalántea, vértisztítás, sok folyadék, női és férfi intim masszázs, intimtorna, víz alatti torna, mellápolás, szex, elengedő meditáció, belső ösvények kutatása, lelki terápiák;
háztartásban: virágok locsolása, táplálása 
nem ajánlott: terhesség esetén bármi terhelés, nemi szervek terhelése, műtétje, hajápolás, hajvágás, ágynemű szellőztetése, fák, bokrok kivágása, festés, lakkozás

Augusztus 24, Csütörtök    Bertalan, Johanna

növő hold, első negyed a Nyilasban 11:57,  Skorpió/Nyilas 09:07  felszálló     hold  víz  elem 

09:07-től ajánlott: (Skorpió hatásokat lásd az előző napoknál)

egészség, életmód: fehérjében gazdag táplálék, gyümölcs, termés, föld feletti részek jók;  kirándulás, nagyobb séta – nem hegyi, könnyebb torna, fitnesz, jóga, úszás; wellness, szépítő fürdő, sok folyadék, belek tisztítása, masszázs, főleg alsó testtájon, cellulitkezelés, visszér ápolása;
házimunka: hosszabb szellőztetés, szobanövények visszavágása, lecsipkedése; nagytakarítás, főleg a kamrában, mélyhűtőben
szabadidő: kifelé fordulás, társasági élet, jótékonyság, közös programok, hagyományőrző programok, jövőtervezés
Nem ajánlott: túl sok koffein, cukor, édesség fogyasztása, visszér műtét

Augusztus 25., Péntek       Lajos, Patricia

növő hold,  Nyilas   leszálló hold  tűz elem 

ajánlott:

egészség, életmód: fehérjében gazdag táplálék, gyümölcs, termés, föld feletti részek jók;  kirándulás, nagyobb séta – nem hegyi, könnyebb torna, fitnesz, jóga, úszás; wellness, szépítő fürdő, sok folyadék, belek tisztítása, masszázs, főleg alsó testtájon, cellulitkezelés, visszér ápolása;
házimunka: hosszabb szellőztetés, szobanövények visszavágása, lecsipkedése; nagytakarítás, főleg a kamrában, mélyhűtőben
szabadidő: kifelé fordulás, társasági élet, jótékonyság, közös programok, hagyományőrző programok, jövőtervezés
Nem ajánlott: túl sok koffein, cukor, édesség fogyasztása, visszér műtét

Augusztus 26 , Szombat    Izsó, Tália

  növő hold,  Nyilas/Bak 14:05  leszálló   hold   tűz/föld elem  

délutánig  ajánlott:

egészség, életmód: fehérjében gazdag táplálék, gyümölcs, termés, föld feletti részek jók;  kirándulás, nagyobb séta – nem hegyi, könnyebb torna, fitnesz, jóga, úszás; wellness, szépítő fürdő, sok folyadék, belek tisztítása, masszázs, főleg alsó testtájon, cellulitkezelés, visszér ápolása;
házimunka: hosszabb szellőztetés, szobanövények visszavágása, lecsipkedése; nagytakarítás, főleg a kamrában, mélyhűtőben
szabadidő: kifelé fordulás, társasági élet, jótékonyság, közös programok, hagyományőrző programok, jövőtervezés
Nem ajánlott: túl sok koffein, cukor, édesség fogyasztása, visszér műtét

 14:05 után ajánlott:

életmód: bőrápolás, bőrradír, manikűr, pedikűr, kozmetika, testápolás, hidratáló ápolás, körmök ápolása, csontok, ízületek, főleg a térd kímélése, borogatása, sószegény étrend;  mély, komoly gondolatok, meditáció, pihenés, otthon karbantartása;  hivatalos ügyek intézése, átnézése, számvetések készítése, ingatlanügyek
kertben
: földben előforduló kártevők irtása, gyökértermések konzerválása,
munkában: világos gondolkodás, kevésbé mozgalmas, anyagi természetű feladatok, pénzügyek, banki ügyintézés, adminisztráció, komoly, mély beszélgetések, időmenedzsment
nem ajánlott: metszés, műtétek, főleg térd, ízületek, csontokat megerőltető edzés, fokozott balesetveszély! (hegyi túra, foci, futás)

Augusztus 27, Vasárnap  Gáspár 

  növő hold,  Bak  leszálló   hold   föld elem  

 ajánlott:

életmód: bőrápolás, bőrradír, manikűr, pedikűr, kozmetika, testápolás, hidratáló ápolás, körmök ápolása, csontok, ízületek, főleg a térd kímélése, borogatása, sószegény étrend;  mély, komoly gondolatok, meditáció, pihenés, otthon karbantartása;  hivatalos ügyek intézése, átnézése, számvetések készítése, ingatlanügyek
kertben
: földben előforduló kártevők irtása, gyökértermések konzerválása,
munkában: világos gondolkodás, kevésbé mozgalmas, anyagi természetű feladatok, pénzügyek, banki ügyintézés, adminisztráció, komoly, mély beszélgetések, időmenedzsment
nem ajánlott: metszés, műtétek, főleg térd, ízületek, csontokat megerőltető edzés, fokozott balesetveszély! (hegyi túra, foci, futás)

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás