A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár – 2023 16. hét

 2023 április 17-23.

A héten a Hold a csökkenő Halaktól a növő Ikrekig halad.

Újhold a Bikában Április 20-án, 06.12-kor

Zöld napok a héten:

Április 22: A Föld napja

A héten csütörtökön, 21-én 06:12-kor éri el a Hold a még a Kos Újholdat, előtte, 05:29-kor lép be a hold a Bikába , és 20-án 09:13-kor a Nap is a Bikába lép, Újholdkor érik el a pontos együttállást. Az Újhold mindig harmonikusabb, mint a Holdtölte, kevésbé feszült, de 1-2 nappal előbb érezhető ez is, ha valaki érzékenyebb a hold ciklusokra.  A csökkenő hold és az újhold a fogyás, elengedés ideje, a növő holdban minden “hízik”, növekszik, megkötjk a vizet és a dolgokat.

Április 21-én 09:35-kor a Merkúr ismért hátrálni kezd látszólag (retrográd), és aki érzékenyebb a mozgásaira, számíthat némi megtorpanásra, de általában véve a kommunikációt, a kommunikációs és elektronikai eszközöket, a közlekedést, szomszédokat, testvéreket érinti. Elsősorban a közeli utazásokra hat, legyünk körültekintőek a mindennapi közlekedésben. Figyeljünk arra, kinek mit mondunk és mit hiszünk el másoknak. Május 15-ig fog hátrálni, ami nem annyira kedvező a vizsgázóknak, mert a tanulásra is hatással van.

 Egyéb hatások is lesznek, legyünk óvatosak és a hét vége felé kerüljük el a tervezett műtéteket (április 20-21) . 

Április 22-én, szombaton lesz a Föld napja, ami nagyszerű, de úgy vagyok ezekkel a világnapokkal, hogy ünnepeljük, de ne csak akkor vigyázzunk a bolygóra. 

Hétfőn a Halakban jár a csökkenő hold egészen kedd hajnalig (02:09). A Halak növeli az érzékenységet és intuíciónkat és mérgekre való érzékenységünket. Most a Neptunusz, a Halak ura is a saját jegyében van, ami erősíti ezt a hatást. Remélhetőleg a nap mindeki számára relatív józansággal indult a hétvége után. Most gyógyszerek, fogászati érzéstelenítő szer, altató szerek túladagolása is lehetséges, nem csak alkohol vagy más tudatnódosítók túllövése – a Halakhoz a Jupiter (túlzások, mindennek a felnagyítása) és a Neptunusz tartozik (ködösítés, illúziók és jobb esetben meditáció, intuitív képességek). Mivel a Halak vizes jegy, lemosás, felmosás, mosás is aktuális lehet. Ma még kevesebb mosószer fogy. Ide tartozik a vizek védelme is. Egyébként szombaton 23:56-kor váltott a Hold a Halakba. 

A legjobb, ha korán fekszünk, kerüljük a gyorsan felszívódó szénhidrátokat. A Halakhoz a lábfej és lábujjak tartoznak, vigyázzunk a lábainkra – esetleg egy jó lábáztatás, pedikűr, masszázs jót tehet. A Halak és általában a vizes jegyek az idegrendszert is érintik. Pihenés, meditáció, relaxálás jót tehet legalább a nap végén. 

Kedden 02:09-kor lép be Hold a csökkenő Kosba. A Kos tüzes jegy, dinamikus, lendületes. Aki életmódváltást tervez, annak most érdemes megtenni az első lépéseket. Ahogy mondani szokás, minden fejben dől el, az elhatározás is, de most mindjárt a tettek mezejére is léphetünk és bele is vághatunk a fizikai szinten is, azonnal megvalósítva, ami a fejünkben jár – és persze megvalósításra érdemes. 

A Kos egyébként testi szinten a fejet, az agyat, az érzékszerveket, de elsősorban a szemeket és az orrot érinti, az arcot, ajkakat és a felső fogsort. Fogászat most felejtős ezen a héten, legfeljebb fogfehérítéssel próbálkozzunk – a következő jegy, a Bika az alsó fogsort érinti. A Kos holdnál jól eshet a mozgás, egy kis levegő, de fejfájás előfordulhat. Ne üljünk sokat képernyő előtt, ha lehet és este pihentessük a szemeinket.

Egészen csütörtök reggelig (05:29) ezek a hatások érvényesülnek. Vigyázzunk az impulzus vásárlással, de egyébként a nap jó lehet intézkedésre, valaminek az elindítására: új szokások elkezdésére, életmódváltásra. 
Táplálékok közül a fehérjében gazdag ételek és a gyümölcsök tartoznak a tüzes jegyekhez. Jót tehet a sport, séta, jóga, dinamikus edzések – akár ütős sportok stresszlevezetés gyanánt (tenisz, vagy más labda játékok, box, thai box, stb. de most inkább csak zsákojunk és vigyázzunk a fejünkre – fogvédő, sisak legyen rajtunk!) Ha a főnökkel, vagy főnököt játszó kollégával ma “meggyűlt a bajunk” (a Kos szeret főnökösködni, uralkodni – tarotban is az Uralkodó – IV lap tartozik hozzá), könnyen túlpörög akaratlanul is. Legjobb, ha ráhagyjuk, ne “ugorjunk”, inkább este vezessük le egy jó edzéssel a feszültséget. A Kos ura, a Mars január óta már előre halad, vigyázzunk, ne legyen a vége egy jobb egyenes… Kezdjük a napot kis mozgással, ha lehet, lehet egészen könnyed nyújtó gyakorlat is.

Egy új frizura is időszerű lehet tavaszra, vagy egy jó sminkkel dobhatjuk fel a napunkat – természetes alapanyagokkal dolgozzunk, ha lehet, vagy, ha most akarjuk beszerezni, válogassunk természetes anyagok közül. 

Csütörtökön reggel 05:29-kor a Hold belép a Bikába és nem sokkal később, 06:12-kor bepontosodik az Újhold, még éppen a Kosban, de 09:13-kor a Nap is a Bikába lép – a Kos Újhold a megújulás – az előző havi Újhold leírásánál többet olvashatunk róla. A Bika a szépség, a bőség. Az Újhold hatása egész nap érezhető lesz. A Bikához az anyagiak, a szépség tartozik.
A Bika Újholdnál kitisztíthatjuk a bőröket, eltehetjük a téli lábbeliket, bőr holmikat és saját bőrünk ápolására is érdemes figyelmet fordítani. A Bikához a nyak, tarkó, dekoltázs is tartozik, most ezt a területet érdemes lehet jobban átmasszírozni egy kozmetikai kezelés során, ajkunkat bekenni, kiemelni egy szép rúzzsal. Egyébként általában a szépség is a Bikához tartozik, mindeféle szépészeti kezelés jót tesz most (kivéve, ha fémmel teszik – késsel, tűvel -, pl plasztikai műtét, feltöltés, tetoválás). 20-án 09:13-kor lép a  Nap a Bikába,ami erősíti ezt a hatást, a Merkúr (gondolkodás, kommunikáció, stb.) is a Bikában jár, kicsit le is lassulhatunk, ráadásul 21-én a Merkúr visszafordul (hátrálni kezd látszólag – a Földről nézve). A Vénusz viszont az Ikrekben van. 

A Bikában jár az  Uránusz is. Most érdemes a Földdel törődni inden tekintetben, 22-én van a Föld napja is. A Bika föld jegy, érdemes a kertben is dolgozni, vagy a cserepes szobanövényeket ápolni. Aktuális még a takarítás, rendrakás, és minden ami a gazdasággal, földbirtokkal, és a Föld anyával kapcsolatos.

Ne beszéljnk sokat. Az Újhold energiája sokszor elviszi az erőt és gyengébbnek érezhetjük magunkat és a sok beszéd is kimeríthet. Kerljk a pletykát is és nem szabad mindennek bedőlni, amit hallunk. A Bikához tartoznak a fülek és a hallás is.  

Most érdemes ingatlannal, pénzügyekkel és adminisztratív dolgokkal is foglalkozni, új befektetéseket intézni, pénzgyeket átnézni, újításokat eszközölni. 

Testi szinten a torok, gége, alsó fogsor, állkapocs, beszélőszervek, nyak, mandulák, és a fül, a bőr, és a vérkeringés tartozik a Bikához. Táplálékok közül minden ide tartozik, ami a föld alatt nő (gyökérzöldségek, hagymák), vitaminok, ásványi sók. Most jó vitaminkúrát kezdeni Pénteken és szombaton már növőben lesz a hold. A Bika szeret dőzsölni, vigyázzunk, mert növő holdnál könnyen fel is halmozódik a bevitt anyag. Hajlamosak lehetünk a lustaságra, vagy legalábbis kényelemre. Pihenjünk, ha tehetjük és gyűjtsünk erőt. A lassabb mozgásformák esnek most jól, most könnyebb izmot építeni. 

A Bikához tartozik még minden, ami szépséggel kapcsolatos (és a Mérleghez), de a Bikához inkább a hagyományőrző kézművesség, kétkezi munkák, iparművészet, nem annyira az elvont, könnyedebb művészetek. Díszthetjük az otthonunka vagy magunkat is: smink, divat, stílus, lakberedendzés, díszítő művészetek, főleg bőrművesség, DIY (csináld magad) alkotások. Mindezekre alkalmas lehet a pénteki nap/este és a szombat délelőtt.

Kozmetikusnál inkább a tápláló masszázsnak van ideje  – pénteken és szombaton a pattanásokat már hagyunk békén, mert könnyen lehet gyulladás a vége és a szőrtelenítésre se annyira növő holdnál kerítsünk sort, inkább még a cstörtöki újholdnál. 

Szombat délelőtt (11:10) még átlép a Hold az Ikrekbe és majd csak hétfőn este lép majd át Rákba . Alkalmas baráti beszélgetésekre – de nem vitára! – sakk partira, olvasgatásra, teadélutánra, családi/baráti összejövetelre, chatelésre vagy egy jó kis sétára a levegőn. Az Ikrekhez a váll, a karok, a kezek, a tüdő felső része és a mirigyrendszer tartozik. Légzőgyakorlatok, szellőztetés, kardio edzés ideje van ilyenkor. Az Ikrekhez tartozik a kommunikáció (telefon, internet, kommunikációs kütyűk, napi lapok, TV, hírek), minden, ami közlekedés, szomszédok, testvérek, közeli környezet, közeli utazások és alacsonyabb szintű tanulmányok – és sajnos, szeret többet, nagyotmondani is – legyünk résen, kinek mit hiszünk el (már csak a halmozott Halak energia miatt is). Ne dőljünk be csalárd próbálkozásoknak, netes, telefonos csalóknak, álhíreknek! Este szellőztessünk ki alaposan. Az Ikrek ura, a Merkúr most a Bikában jár és látszólag visszafelé halad május 15-ig. Lelassulhat vagy blokkolódhat mindaz, amit érint vagy visszájára fordulhat. Legynk nagyon óvatosak, körültekintőek. Beszéljünk szépen, olvassunk szépirodalmat, verseket (Vénusz az Ikrekben: művészet). 

—————————————————————————

Április 17.,  hétfő    Rudolf, Kiara

csökkenő hold, Halak   felszálló hold, víz elem

A Nap belép a Kosba 22:24-kor, Tavaszi Napéjegyenlőség

ajánlott: 

egészség: idegrendszer védelme, lelkiek, méregtelenítés, böjt – szervezet átmosása, jóga, tai chi, izzasztó edzések, szauna,  talpmasszázs, lábfejek ápolása, lábfürdő, szemölcsök eltávolítása, Újhold meditációk, imaginációk, a képzelet kiszínezi a világot; jobb otthon maradni, ha tehetjük, legalább délután, este,
háztartásban: növényápolás, locsolás, mosás; munkában: a köz java az én elé kerül, társadalmi felelősségvállalás, közösségi média, betekinteni, betekintést adni a kulisszák mögé, hétvégi nyílt nap, csapatépítés, kiállítás
kertben: öntözés, ha nem esik, esetleg már fűnyírás, virágok trágyázása, levéltermések ültetése, vetése, burgonya ültetés, palántázások 
nem ajánlott: nem minőségi szénhidrátok, cukros ételek, stressz, lábfej, lábujjak műtétje, káros szerek: kávé, gyógyszer, alkohol stb. (minden duplán hat), hajnyírás, hajmosás, nyílt állásfoglalás, metszés, szobanövények levágása

Április 18., Kedd  Andrea, Irma

csökkenő hold, Halak/Kos 02:09    felszálló hold, víz/tűz elem

ajánlott:

általában:  bárminek a kezdete, új kezdet, új kapcsolatok; láncok, kötelékek elszakítása, elszakadás a régi dolgoktól, rossz szokások feladása, régi felszámolása, elengedése;
lelki szinten: megválni idejétmúlt kapcsolatoktól (akár szakítás), belső érzékelés képességét erősíteni, harmadik szem csakratisztítás; egészség: gyümölcs, termések,fehérje fogyasztása, folyadékpótlás – sok folyadék, főleg víz fogyasztása;  érzékszervek, főleg szem és orr kezelése természetes kúrákkal,szemek ápolása, borogatása, pihentetése; érzékszervek kímélése, fej masszázsa, akupunktúra, borogatás;  böjtölés; stresszt levezető könnyű mozgás, ütős sportok (tenisz, squash), küzdősportok, kardio edzés, kirobbanó mozgás, vagy legalább jóga, chi kung, tai chi, könnyebb kirándulás, utazás; életmódváltás kezdete;
háztartásban: gyorsan elvégezhető feladatok, éléstár, raktár takarítása, szellőztetés mindenhol, lakás takarítása, nagytakarítás, lomtalanítás, tértisztításra is jó, ha nincs jobb alkalom, rendrakás, szellőztetés; ablakok tisztítása is felújítási munkálatok – tavasztól őszig kiváló napok; kertben: fákat, bokrokat metszeni

Nem ajánlott: sok kávé, csoki, cukor, stressz (könnyen migrénhez vezet), fej, agy, szem, orr műtét, türelmet igénylő feladatok, fokozott stresszel járó tevékenység, kávé, csoki stb. – könnyen migrénhez vezethet, nagy türelmet kívánó munkák, szemműtét

Április 19., Szerda  Emma

csökkenő hold,  Kos  felszálló hold,  tűz elem

 ajánlott:  

általában:  bárminek a kezdete, új kezdet, új kapcsolatok; láncok, kötelékek elszakítása, elszakadás a régi dolgoktól, rossz szokások feladása, régi felszámolása, elengedése;
lelki szinten: megválni idejétmúlt kapcsolatoktól (akár szakítás), belső érzékelés képességét erősíteni, harmadik szem csakratisztítás; egészség: gyümölcs, termések,fehérje fogyasztása, folyadékpótlás – sok folyadék, főleg víz fogyasztása;  érzékszervek, főleg szem és orr kezelése természetes kúrákkal,szemek ápolása, borogatása, pihentetése; érzékszervek kímélése, fej masszázsa, akupunktúra, borogatás;  böjtölés; stresszt levezető könnyű mozgás, ütős sportok (tenisz, squash), küzdősportok, kardio edzés, kirobbanó mozgás, vagy legalább jóga, chi kung, tai chi, könnyebb kirándulás, utazás; életmódváltás kezdete;
háztartásban: gyorsan elvégezhető feladatok, éléstár, raktár takarítása, szellőztetés mindenhol, lakás takarítása, nagytakarítás, lomtalanítás, tértisztításra is jó, ha nincs jobb alkalom, rendrakás, szellőztetés; ablakok tisztítása is felújítási munkálatok – tavasztól őszig kiváló napok; kertben: fákat, bokrokat metszeni

Nem ajánlott: sok kávé, csoki, cukor, stressz (könnyen migrénhez vezet), fej, agy, szem, orr műtét, türelmet igénylő feladatok, fokozott stresszel járó tevékenység, kávé, csoki stb. – könnyen migrénhez vezethet, nagy türelmet kívánó munkák, szemműtét

Április 20.,  Csütörtök     Tivadar, Odett, A csillagászat napja (tavasz)

Újhold még a Kosban indul 06:12, majd a Bikában is kitart , Kos/Bika 05:29 

felszálló   hold  tűz/föld elem

 A Nap 09:13-kor lép a Bikába.

 ajánlott:

életmód: fogak ápolása, vértisztítás, nyak, torok, fülek védelme, torok gyógyítása gyógynövényekkel, tartós szőrtelenítés, szobanövények gondozása, ha nincs jobb alkalom, wellness, bőrápolás, fülek, torok, nyak védelme, könnyű étrend, wellness, bőrápolás, fogak ápolása, kezek ápolása, masszázsa, vértisztás, tartós szőrtelenítés, anyagiak védelme,
munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése; vállalkozással, vagyonnal kapcsolatos irodalom olvasása, vállalkozás tervezés, üzleti tervek 
nem ajánlott: fül-orr-gége műtétek, mandula műtét, fog, száj és állkapocs műtétek, nyaki műtétek, túl sokat beszélni, sós és zsíros  ételek, költekezés, vásárolgatás

Április 21., Péntek  Konrád

növő hold,  Bika  felszálló hold, föld elem

 ajánlott:

életmód: nyakat, fület óvni kell, sálat viselni, torok gyógyítása, rekedtség, megfázás ellen gyógynövényes kúra, fogak ápolása, nyakmasszázs; karok edzése, testépítés, vitamin kúra, ásványok pótlása; szobanövények ültetése, ha nincs jobb alkalom, tápoldattal trágyázni; ételek előkészítése, Szabadidő: kézművesség, buli, közös étkezések, otthon díszítése, pihenés – ha arra van igényünk inkább 
munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése; 
nem javasolt: fogászati, állkapocs, gége, mandula, nyak, pajzsmirigy, fül, karok műtétje; zsíros, sós ételeket kerülni kell, ne beszéljünk sokat, nyakasság, makacsság 

Április 22, szombat  Csilla, Noémi, Föld napja

növő hold, Bika/Ikrek 11:10  felszálló hold, föld/levegő elem elem

delelőtt 11:10-ig ajánlott

életmód: nyakat, fület óvni kell, sálat viselni, torok gyógyítása, rekedtség, megfázás ellen gyógynövényes kúra, fogak ápolása, nyakmasszázs; karok edzése, testépítés, vitamin kúra, ásványok pótlása; szobanövények ültetése, ha nincs jobb alkalom, tápoldattal trágyázni; ételek előkészítése, Szabadidő: kézművesség, buli, közös étkezések, otthon díszítése, pihenés – ha arra van igényünk inkább 
munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése; 
nem javasolt: fogászati, állkapocs, gége, mandula, nyak, pajzsmirigy, fül, karok műtétje; zsíros, sós ételeket kerülni kell, ne beszéljünk sokat, nyakasság, makacsság 

11:10-től ajánlott:

egészség, életmód:  váll, karok edzése, építése, masszázsa, pihentetése, magvak, olajok, reuma, köszvény gyógyítása, immunerősítés gyógynövényekkel, meleg ruha, ízületek óvása, főleg a könyök, váll, légző gyakorlatok, meditáció, szellemi „torna” (sakk); 
munkahelyen: megbeszélések, kreatív tevékenység: adventi készülődés, brainstorming, (át)szervezés, telefonálás, kapcsolatok, ügynöki tevékenység,
háztartásban: szellőztetés, porszívózás; vásárlás, szervezés, kertben: virágok, futónövények ültetése, palántázása, vetése, időközi trágyázás  
Nem ajánlott: növényeket locsolni, tápoldattal se!, műtétek: főleg tüdő, kar, vállak, keringés, mirigyek  

Április 23, vasárnap     Béla,  A könyv és a szerzõi jogok világnapja
 növő hold, Ikrek   felszálló hold, föld/levegő elem

 ajánlott:

egészség, életmód:  váll, karok edzése, építése, masszázsa, pihentetése, magvak, olajok, reuma, köszvény gyógyítása, immunerősítés gyógynövényekkel, meleg ruha, ízületek óvása, főleg a könyök, váll, légző gyakorlatok, meditáció, szellemi „torna” (sakk); 
munkahelyen: megbeszélések, kreatív tevékenység: adventi készülődés, brainstorming, (át)szervezés, telefonálás, kapcsolatok, ügynöki tevékenység,
háztartásban: szellőztetés, porszívózás; vásárlás, szervezés, kertben: virágok, futónövények ültetése, palántázása, vetése, időközi trágyázás  
Nem ajánlott: növényeket locsolni, tápoldattal se!, műtétek: főleg tüdő, kar, vállak, keringés, mirigyek  

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás