A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár – 2023 32. hét

 2023 augusztus 7-13.

A héten a Hold a csökkenő Kostól a Rákig halad.

Zöld napok a héten:

Augusztus 10.,  Csütörtök    A biodízel nemzetközi napja
A héten végig fogyó hold van, ez alkalamas rendrakásra, elengedésre, fogyásra, kiáradásra, aktivitásra. A Hold a Kostól a Rákig járja be a Zodiákust a héten (Kos, Bika, Ikrek, Rák). A Kos és az Ikrek hold derűsebb és sok mindenre alkalmas : takarításra, tértisztításra és kommunikációra, megújulásra. Ugyanakkor hajlamosak lehetünk szétszórtságra. Fokozottabb koncentrációra lehet  szükség, de megújulást hozó stádium ez. A Bika a pénzügyek, kreativitás, szépség terén hasznos, és a kertben, a Rák a vizes témákban, otthon a családban. A hét alkalmas wellnessre, megtisztulásra.  

 Számos más hatás is van a héten, a Nap feszült fényszögbe kerül a Jupiterrel, és a Jupiter halad az Uránusz felé, ami akár lehetne jó is, hiszen a Jupiter a bőség, a Nap a fény, öröm de most feszült, nevelő kapcsolatba keröülnek egymással és a gyakran meglepetéseket okozó Uránusszal, úgyhogy majd meglátjuk, mire lesz jó ez és kinek, kinek nem. Egyéni szinten mindenki a saját csomagjába próbálja berakni majd. Hajlamosak lehetünk túlfeszíteni a húrt, túlzásokba esni (bőség az lehet túlzás is). Legyünk észnél, amennyire tőlünk letlik, legyünk tudatosak: evés, ivás, élvezet, költekezés vagy bármi terén, ami ezekkel analóg. Óvatosan a vásárlással, főleg az impulzus vásárlással. Pihenésre alkalmas hét, aki teheti, használja ki. A pihenés most aktív pihenés, menjünk a levegőre, sportolni, életmód reformot indítani, fodrászhoz. Bármilyen téren is változtatunk, reformálunk, ne essünk át a ló túlsó oldalára. Érzelmileg is kerülhetünk felfokozott állapotba (Vénusz-Uránusz feszült fényszög miatt) és tervezett műtét nem ajánlott a héten. Főleg nőgyógyászati téren nagyon nem jó a Bika hold! (hétfő délutántól szerda estig). A hét vége felé már jó lehet fogászatra (felső fogsor), és utazásra (Ikrek Holdnál: Csütörtökön és pénte estig (akár már szerda késő este is indulni vagy hazajönni.

 Hétfőn a csökkenő Hold a Kosban halad tovább  délutá 14:04-ig. A Kos az új kezdet, így új dolgokba kezdeni, dolgokat megújítani, felújítani nagyon jó. Érdemes leírni vagy mindjárt gyakorlatba is ültetni a jó ötleteket, de nem fejetlenül beleugrani bármibe. A Kos hajlamos a hirtelenkedésre, Hűbele Balázs módjára beleugrani kalandokba –  egyéb hatások miatt is jobb behúzni a kéziféket (impulzus vásárlás átgondolása, stb.) Ha megvalósítani nem is tudjuk, írjuk le, ami eszünkbe jut, hogy ne égjen oda szalmalángként. A Jupiter-Nap kvadrát miatt ez fokozottan érvényes! A Nap az Oroszlánban van, ami szintén tüzes jegy, mint a Kos hold jegye is. 

A Kos tüzes jegy, dinamikus, lendületes. Aki életmódváltást tervez, annak most érdemes megtenni az első lépéseket. Ahogy mondani szokás, minden fejben dől el, az elhatározás is, de most mindjárt a tettek mezejére is léphetünk és bele is vághatunk a fizikai szinten is, azonnal megvalósítva, ami a fejünkben jár – és persze megvalósításra érdemes. 

A Kos egyébként testi szinten a fejet, az agyat, az érzékszerveket, de elsősorban a szemeket és az orrot érinti, az arcot, ajkakat és a felső fogsort. Fogászat most felejtős augusztus 10-11-én a felső fogsoron ajánlott, alsón kevésbé. Ezen a héten, legfeljebb fogfehérítéssel próbálkozzunk – a következő jegy, a Bika az alsó fogsort érinti. A Kos holdnál jól eshet a mozgás, egy kis levegő, de fejfájás előfordulhat. Ne üljünk sokat képernyő előtt, ha lehet és este pihentessük a szemeinket.

 Ezen a héten még viszonylag nyugi van, pihenésre alkalmas hét. Más erős hatás nem lesz ezen a héten. A múlt heti holdnaptárban  írtam hatásokról, de azok már múlóban vannak.   

 Vigyázzunk az impulzus vásárlással, de egyébként a nap jó lehet intézkedésre, valaminek az elindítására: új szokások elkezdésére, életmódváltásra. 
Táplálékok közül a fehérjében gazdag ételek és a gyümölcsök tartoznak a tüzes jegyekhez, az ebédet még érdemes ez alapján tervezni. Jót tehet a sport, séta, jóga, dinamikus edzések – akár ütős sportok stresszlevezetés gyanánt (tenisz, vagy más labda játékok, box, thai box, stb. de most inkább csak zsákojunk és vigyázzunk a fejünkre – fogvédő, sisak legyen rajtunk!) Ha a főnökkel, vagy főnököt játszó kollégával ma “meggyűlt a bajunk” (a Kos szeret főnökösködni, uralkodni – tarotban is az Uralkodó – IV lap tartozik hozzá), könnyen túlpörög akaratlanul is. Legjobb, ha ráhagyjuk, ne “ugorjunk”, inkább vezessük le egy jó edzéssel a feszültséget. A Kos ura, a Mars jó ideje már előre halad, vigyázzunk, ne legyen a vége egy jobb egyenes… Kezdjük a napot kis mozgással, ha lehet, lehet egészen könnyed nyújtó gyakorlat is. 

Egy új frizura is időszerű lehet nyárra, merész, új frizurába is “belevághatunk” vagy egy jó sminkkel dobhatjuk fel a napunkat – természetes alapanyagokkal dolgozzunk, ha lehet, vagy, ha most akarjuk beszerezni, válogassunk természetes anyagok közül.  

Lomtalanításra is alkalamas a nap, csak vigyázzunk, nehogy a fürdővízzel a gyereket is kiöntsük, ahogy mondani szokás, ha negyon belendülünk. Délután 2-ig alkalamas, utána a Bikába megy át a Hold és az már kevésbé. 

Hétfő délután 14:04-kor a Hold belép a Bikába és szerda este 21:16-kor lép majd át az Ikrekbe. A Bikához a szépség, a bőség, anyagiak, a szépség tartozik és ezt a bőség témát “boncolgatja” a Nap-Jupiter kvadrát is, csak más aspektusból. A lényeg: törekedjünk egyensúlyra, amennyire lehet.  A csökkenő Bika holdnál kitisztíthatjuk a bőröket, eltehetjük a szezonon kívüli lábbeliket, bőr holmikat és saját bőrünk ápolására is érdemes figyelmet fordítani. A Bikához a nyak, tarkó, dekoltázs is tartozik, most ezt a területet érdemes lehet jobban átmasszírozni egy kozmetikai kezelés során, ajkunkat bekenni, kiemelni egy szép rúzzsal. Egyébként általában a szépség is a Bikához tartozik, mindeféle szépészeti kezelés jót tesz most (kivéve, ha fémmel teszik – késsel, tűvel -, pl plasztikai műtét, feltöltés, tetoválás).

 A Bikában jár az  Uránusz is. Most érdemes a Földdel törődni minden tekintetben. A Bika föld jegy, érdemes a kertben is dolgozni, vagy a cserepes szobanövényeket ápolni. Aktuális még a takarítás, rendrakás, és minden ami a gazdasággal, földbirtokkal, és a Föld anyával kapcsolatos. Lomtalanításra a Bikában járó hold kevésbé alkalamas, mert ragaszkodhatunk a tárgyainkhoz, jobb inkább megszépíteni, átalakítani, felújítani a régi kopottabb dolgokat, mint túladni rajta. Ha mégis úgy látjuk, megérett valami arra, hogy túladjunk rajta, csütörtökön és pénteken vagy már szerda este könnyebben engedjük majd el. 1-2 napra tegyük félre, vigyük olyan helyre, ahol nem felejtjük el (sajnos az Ikrek holdnál szétszórtabbak lehetünk és hajlamosak lehetünk megfeledkezni a jól eltett lomról). Ha nem akarjuk hogy szem előtt legyen, írjunk róla listát, emlékeztetőt.

Ne beszéljnk sokat. Elviszi az erőt és gyengébbnek érezhetjük magunkat, a sok beszéd kimeríthet. Kerüljük a pletykát is és nem szabad mindennek bedőlni, amit hallunk. A Bikához tartoznak a fülek és a hallás is.  

Most érdemes ingatlannal, pénzügyekkel és adminisztratív dolgokkal is foglalkozni, új befektetéseket intézni, pénzgyeket átnézni, újításokat eszközölni. 

Testi szinten a torok, gége, alsó fogsor, állkapocs, beszélőszervek, nyak, mandulák, és a fül, a bőr, és a vérkeringés tartozik a Bikához. Táplálékok közül minden ide tartozik, ami a föld alatt nő (gyökérzöldségek, hagymák), vitaminok, ásványi sók.  A Bika szeret dőzsölni, de azért ne vigyük túlzásba csökkenő holdnál se (lásd fentebb az egyéb állásoknál). Hajlamosak lehetünk a lustaságra, vagy legalábbis kényelemre. Pihenjünk, ha tehetjük és gyűjtsünk erőt. A lassabb mozgásformák esnek most jól.  

A Bikához tartozik még minden, ami szépséggel kapcsolatos (és a Mérleghez), de a Bikához inkább a hagyományőrző kézművesség, kétkezi munkák, iparművészet, nem annyira az elvont, könnyedebb művészetek. Díszthetjük az otthonunkat vagy magunkat is: smink, divat, stílus, lakberedendzés, díszítő művészetek, főleg bőrművesség, DIY (csináld magad) alkotások. Mindezekre alkalmas lehet szerda estig. (Szerdán lép majd át a Hold az Ikrekbe, de azért nem kell eldobnunk a kézműves eszközöket – és péntek éjjelig  az Ikrekben lesz. Az Ikrekhez tartoznak a kezek és minden, amit a kezekkel lehet csinálni), így akár péntek estig lehet folytatni.

Kozmetikusnál a tiszításnak, tartós szőrtelenítésnek van ideje, pattanások kezelésének, leszárításnak, pedikűrösnél a benőtt körmöknek – bár az inkább csökkenő Bak holdnál aktuális, de a föld jegyeknél jó. 

Szerda este 21:16-kor átlép a Hold az Ikrekbe és majd péntek éjjel (23:51) lép majd át Rákba.  Alkalmas baráti beszélgetésekre – de nem vitára! – sakk partira, olvasgatásra, teadélutánra, családi/baráti összejövetelre, chatelésre vagy egy jó kis sétára a levegőn. Ami a legjobb, alkalmas elutazásra pár napra.  

Az Ikrekhez a váll, a karok, a kezek, a tüdő felső része és a mirigyrendszer tartozik. Légzőgyakorlatok, szellőztetés, kardio edzés ideje van ilyenkor. Az Ikrekhez tartozik a kommunikáció (telefon, internet, kommunikációs kütyűk, napi lapok, TV, hírek), minden, ami közlekedés, szomszédok, testvérek, közeli környezet, közeli utazások és alacsonyabb szintű tanulmányok – és sajnos, szeret többet, nagyotmondani is – legyünk résen, kinek mit hiszünk el (már csak a halmozott Halak energia miatt is). Ne dőljünk be csalárd próbálkozásoknak, netes, telefonos csalóknak, álhíreknek! Az Ikrek ura, a Merkúr a múlt héten szemben állt a Szaturnusszal, de mostanra ez a hatás már csökken vagy elmúlik, mert a Merkúr gyorsan halad.  Lehet utazni ezeken a napokon és sok mindenre jó a csökkenő Ikrek hold.

Szellőztessünk ki alaposan. Takarításra, lomtalanításra is alkalmas napok, csak ne feledkezzünk meg arról, mit is akartunk kirakni – legjobb, ha korábban írtunk róla listát, ha nincs lista, most nézzünk be minden zugba. Jó napok ezek arra, hogy csökkentsük, elengedjük, ami felesleges és ne terhelje tovább az otthoni teret, ne fogja a port, ami már nem szolgál – most érzelgősség nélkül túladhatunk ezeken. Aki hajlamos  érzelmi okok miatt tartogatni dolgokat, most könnyebb lehet neki is –  talán. Van, hogy az embert már zavarják a felesleges dolgok, de csak halogatja, hogy továbbadja. Most itt az alkalom, és ha még csütörtökön, pénteken összeszedjük, el is vihetjük és le van tudva. Ott a hétvége többi része az érdemi takarításra és egyéb klassz dolgokra. (Vizes takarításra, mosásra, családi programra a Rák holdnál).

Péntek éjjel 23:51-kor, átlép a hold a Rákba, és majd hétfőn  dél körül lép át az Oroszlánba. A Rákban a Hold otthon van, családi napnak alkalmas, főzöcskézni, locsolni, felmosni, stb. Szerencsével nyugis családi délutánt és estét élvezhetünk.  Nézzünk meg egy jó filmet, vagy csak legyünk együtt. Jó strandra menni, családdal nyaralni, de érzemi kitörésekre, érzelgésre hajlamosak lehetünk. Aki otthon van, locsoljon alaposan a kertben, balkonon, otthon a szobanövényeknek adjon vizet. Jó mosni, mosgatni, mindenféle vizes takarításra, de ablakot tisztítani jobb előbb az Ikrek vagy Kos holdnál vagy még a Bikában is. Most ne szellőztessünk hosszan. Pihenjünk és ne terheljük meg a gyomrot. Alkalmas napok meditálásra, olvasgatásra is. 

—————————————————————————

Augusztus 07.,  hétfő      Ibolya, Afrodité

 csökkenő hold, Kos/Bika 14:04    felszálló hold, tűz/föld elem

 délutánig ajánlott: 

általában:  bárminek a kezdete, új kezdet, új kapcsolatok; láncok, kötelékek elszakítása, elszakadás a régi dolgoktól, rossz szokások feladása, régi felszámolása, elengedése;
lelki szinten: megválni idejétmúlt kapcsolatoktól (akár szakítás), belső érzékelés képességét erősíteni, harmadik szem csakratisztítás; egészség: gyümölcs, termések,fehérje fogyasztása, folyadékpótlás – sok folyadék, főleg víz fogyasztása;  érzékszervek, főleg szem és orr kezelése természetes kúrákkal,szemek ápolása, borogatása, pihentetése; érzékszervek kímélése, fej masszázsa, akupunktúra, borogatás;  böjtölés; stresszt levezető könnyű mozgás, ütős sportok (tenisz, squash), küzdősportok, kardio edzés, kirobbanó mozgás, vagy legalább jóga, chi kung, tai chi, könnyebb kirándulás, utazás; életmódváltás kezdete;
háztartásban: gyorsan elvégezhető feladatok, éléstár, raktár takarítása, szellőztetés mindenhol, lakás takarítása, nagytakarítás, lomtalanítás, tértisztításra is jó, ha nincs jobb alkalom, rendrakás, szellőztetés; ablakok tisztítása is felújítási munkálatok – tavasztól őszig kiváló napok; kertben: fákat, bokrokat metszeni

Nem ajánlott: sok kávé, csoki, cukor, stressz (könnyen migrénhez vezet), fej, agy, szem, orr műtét, türelmet igénylő feladatok, fokozott stresszel járó tevékenység, kávé, csoki stb. – könnyen migrénhez vezethet, nagy türelmet kívánó munkák, szemműtét 

Délután 14:04 után ajánlott:

általában: fogak ápolása, vértisztítás, nyak, torok, fülek védelme, torok gyógyítása gyógynövényekkel, könnyű étrend, wellness, bőrápolás, fogak ápolása, kezek ápolása, masszázsa, vértisztás; wellness, tartós szőrtelenítés, kozmetika, bőrápolás; szobanövények gondozása, ha nincs jobb alkalom, ültetés; munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés,  anyagiak védelme, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése;  vállalkozással, vagyonnal kapcsolatos irodalom olvasása, vállalkozás tervezés, üzleti tervek; kertben: fákat, cserjéket ültetni, trágyázás, gyökértermések konzerválása, elvermelése, trágya- és komposztdomb rakás;
nem ajánlott: fül-orr-gége műtétek, mandula műtét, fog, száj és állkapocs műtétek, nyaki műtétek, túl sokat beszélni, sós és zsíros  ételek, költekezés, vásárolgatás

Augusztus 08., Kedd    László, Eszmeralda

csökkenő hold, Bika      felszálló hold, föld elem

ajánlott:

általában: fogak ápolása, vértisztítás, nyak, torok, fülek védelme, torok gyógyítása gyógynövényekkel, könnyű étrend, wellness, bőrápolás, fogak ápolása, kezek ápolása, masszázsa, vértisztás; wellness, tartós szőrtelenítés, kozmetika, bőrápolás; szobanövények gondozása, ha nincs jobb alkalom, ültetés; munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés,  anyagiak védelme, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése;  vállalkozással, vagyonnal kapcsolatos irodalom olvasása, vállalkozás tervezés, üzleti tervek; kertben: fákat, cserjéket ültetni, trágyázás, gyökértermések konzerválása, elvermelése, trágya- és komposztdomb rakás;
nem ajánlott: fül-orr-gége műtétek, mandula műtét, fog, száj és állkapocs műtétek, nyaki műtétek, túl sokat beszélni, sós és zsíros  ételek, költekezés, vásárolgatás

Augusztus 09., Szerda   Emőd, Az állatkertek napja,  A világ õslakosainak nemzetközi napja

 csökkenő hold,  Bika/Ikrek 21:16  felszálló hold, föld elem

estig  ajánlott:  

általában: fogak ápolása, vértisztítás, nyak, torok, fülek védelme, torok gyógyítása gyógynövényekkel, könnyű étrend, wellness, bőrápolás, fogak ápolása, kezek ápolása, masszázsa, vértisztás; wellness, tartós szőrtelenítés, kozmetika, bőrápolás; szobanövények gondozása, ha nincs jobb alkalom, ültetés; munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés,  anyagiak védelme, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése;  vállalkozással, vagyonnal kapcsolatos irodalom olvasása, vállalkozás tervezés, üzleti tervek; kertben: fákat, cserjéket ültetni, trágyázás, gyökértermések konzerválása, elvermelése, trágya- és komposztdomb rakás;
nem ajánlott: fül-orr-gége műtétek, mandula műtét, fog, száj és állkapocs műtétek, nyaki műtétek, túl sokat beszélni, sós és zsíros  ételek, költekezés, vásárolgatás

Este 21:16 utáni Ikrek hatást lásd a következő napnál…

Augusztus 10.,  Csütörtök  Lőrinc, A biodízel nemzetközi napja 

csökkenő hold, Ikrek   felszálló hold, levegő elem

ajánlott:

életmód: vértisztítás, mirigyek tisztítása, keringés javítása, kardio edzés, váll, karok, kéz masszázsa, ízületek ápolása, főleg könyök, csukló, váll, erős fényvédelem, légző gyakorlatok, levegőzés, tiszta levegő, chi kung, tai chi, köszvény, reuma elleni kúrák, könnyű ételek, állóképesség javítása, kenőcsök használata, szellemi kihívások, agytorna, energiák áramoltatása, feng shui;
Háztartásban: tértisztításra ez a nap kiváló, szellőztetés, rendrakás, rendezkedés, nagytakarítás, lomtalanítás, ablaktisztítás, felújítás; kertben: futónövényeket, virágokat vetni, ültetni, kártevőket irtani, időközi trágyázás, ha nem akar virágozni a növény;  szabadidő: könnyed beszélgetések, megbeszélések, barátságok ápolása, buli, telefonálás, új utak választása,  társas összejövetelek, szabad programok, mozi,  új ismerősök, rossz szokások feladása, elengedés, méregtelenítés (mérgező kapcsolatok elengedése is); munkahelyen: megbeszélések, kreatív tevékenység, brainstorming, (át)szervezés, telefonálás, kapcsolatok, ügynöki tevékenység
nem ajánlott: nagy koncentrációt igénylő tevékenység, locsolás, kapkodás, csapongás, nagy figyelmet igénylő munkák, virágok locsolása, zsíros, nehéz ételek, locsolás, kerti munkák, ültetés

Augusztus 11., Péntek      Zsuzsanna, Tiborc

csökkenő hold, Ikrek/Rák 23:51   felszálló hold, levegő elem

ajánlott:

életmód: vértisztítás, mirigyek tisztítása, keringés javítása, kardio edzés, váll, karok, kéz masszázsa, ízületek ápolása, főleg könyök, csukló, váll, erős fényvédelem, légző gyakorlatok, levegőzés, tiszta levegő, chi kung, tai chi, köszvény, reuma elleni kúrák, könnyű ételek, állóképesség javítása, kenőcsök használata, szellemi kihívások, agytorna, energiák áramoltatása, feng shui;
Háztartásban: tértisztításra ez a nap kiváló, szellőztetés, rendrakás, rendezkedés, nagytakarítás, lomtalanítás, ablaktisztítás, felújítás; kertben: futónövényeket, virágokat vetni, ültetni, kártevőket irtani, időközi trágyázás, ha nem akar virágozni a növény;  szabadidő: könnyed beszélgetések, megbeszélések, barátságok ápolása, buli, telefonálás, új utak választása,  társas összejövetelek, szabad programok, mozi,  új ismerősök, rossz szokások feladása, elengedés, méregtelenítés (mérgező kapcsolatok elengedése is); munkahelyen: megbeszélések, kreatív tevékenység, brainstorming, (át)szervezés, telefonálás, kapcsolatok, ügynöki tevékenység
nem ajánlott: nagy koncentrációt igénylő tevékenység, locsolás, kapkodás, csapongás, nagy figyelmet igénylő munkák, virágok locsolása, zsíros, nehéz ételek, locsolás, kerti munkák, ültetés

Az éjjel 23:51 utáni Rák hatást lásd a következő napnál…

Augusztus 12, szombat  Klára, Letícia, A fiatalok világnapja

csökkenő hold, Ikrek/Rák 18:13   felszálló hold, levegő elem elem 

  ajánlott 

életmód: vértisztítás, mirigyek tisztítása, keringés javítása, kardio edzés, váll, karok, kéz masszázsa, ízületek ápolása, főleg könyök, csukló, váll, erős fényvédelem, légző gyakorlatok, levegőzés, tiszta levegő, chi kung, tai chi, köszvény, reuma elleni kúrák, könnyű ételek, állóképesség javítása, kenőcsök használata, szellemi kihívások, agytorna, energiák áramoltatása, feng shui;
Háztartásban: tértisztításra ez a nap kiváló, szellőztetés, rendrakás, rendezkedés, nagytakarítás, lomtalanítás, ablaktisztítás, felújítás; kertben: futónövényeket, virágokat vetni, ültetni, kártevőket irtani, időközi trágyázás, ha nem akar virágozni a növény;  szabadidő: könnyed beszélgetések, megbeszélések, barátságok ápolása, buli, telefonálás, új utak választása,  társas összejövetelek, szabad programok, mozi,  új ismerősök, rossz szokások feladása, elengedés, méregtelenítés (mérgező kapcsolatok elengedése is); munkahelyen: megbeszélések, kreatív tevékenység, brainstorming, (át)szervezés, telefonálás, kapcsolatok, ügynöki tevékenység
nem ajánlott: nagy koncentrációt igénylő tevékenység, locsolás, kapkodás, csapongás, nagy figyelmet igénylő munkák, virágok locsolása, zsíros, nehéz ételek, locsolás, kerti munkák, ültetés

este 18:13 után ajánlott:  

életmód: epe, máj, gyomor tisztítása gyógynövényekkel, idegrendszer védelme, lelkiek, mellkas masszázsa, légző gyakorlatok (mellkas tisztítása), könnyű ételek, böjt, szauna; lelkiek: belső ösvények kutatása, meditáció, ima, otthoni programok, mély érzelmek, áldozatot hozni; háztartásban:  lemosás, felmosás, locsolás,  főzés, otthonrendezés, díszítés, vásárlás, kertben:  növényápolás, locsolni, füvet nyírni, virágokat trágyázni, föld feletti kártevők irtása 
nem ajánlott: hajvágás, hajmosás, alkohol vagy bármilyen mérgező dolog (duplán), puffasztó ételek, rossz szénhidrátok, nyugtalanságot okozó dolgok, hosszú szellőztetés, lakkozás, festés, elvermelés, konzerválás 

Augusztus 13, vasárnap    Ipoly, Balkezesek világnapja
csökkenő hold, Rák    felszálló hold, víz elem 

 ajánlott:  

életmód: epe, máj, gyomor tisztítása gyógynövényekkel, idegrendszer védelme, lelkiek, mellkas masszázsa, légző gyakorlatok (mellkas tisztítása), könnyű ételek, böjt, szauna; lelkiek: belső ösvények kutatása, meditáció, ima, otthoni programok, mély érzelmek, áldozatot hozni; háztartásban:  lemosás, felmosás, locsolás,  főzés, otthonrendezés, díszítés, vásárlás, kertben:  növényápolás, locsolni, füvet nyírni, virágokat trágyázni, föld feletti kártevők irtása 
nem ajánlott: hajvágás, hajmosás, alkohol vagy bármilyen mérgező dolog (duplán), puffasztó ételek, rossz szénhidrátok, nyugtalanságot okozó dolgok, hosszú szellőztetés, lakkozás, festés, elvermelés, konzerválás 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás