A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár – 2024 20. hét

 2024 május 13-20. (Pünkösd hétfővel!)

A héten a Hold a növő Ráktól a  növő Skorpióig halad.

Zöld napok a héten:

Május 15.  szerda   Nemzetközi Növénynap, Az állat- és növényszeretet napja Magyarországon, Nemzetközi klímaváltozási nap

Május 15-17. TESZEDD – utcai és erdei szemétszedés

Május 17., péntek  Források Világnapja

A héten a hold végig növőben van, majd a jövő hét csütörtökön (23-án) délután (15:53kor) lesz pontos a holdtölte a Nyilasban. Most szerdán (13-án) az első negyedet éri el a hold az Oroszlánban (este már a Szűzbe vált majd a hold, de előbb éri el az első negyedet). A héten a hold a Rákban indul és a hétvégén, vasárnap hajnalban a Skorpióba lép majd.  A héten nő a Hold és addig telítődik minden, A növények is felszívják a vizet – jó esetben telítődünk energiával is, de most könnyebb hízni. 

Egyéb hatások:  

Május 15-én a Merkúr belép a Bikába.
Május 20-án 13:59 a Nap belép az Ikrekbe

 Május 13-15 együttáll majd az Uránusszal és a Jupiterrel a Nap is és 15-én az első negyedbe lépő Hold kvadrátba kerül az összessel. Ez fokozza a feszült helyzetet. Május 23-ig nem ajánlott tervezett műtét. Az egész Pünkösd előtti hétvégére jellemző lehet egyfajta magasfeszültség. Legyünk nagyon tudatosak. Ez egészen a május 23-i teliholdig fokozódni fog várhatóan. 

Ha valaki utazni szeretne, 16-án esetleg el lehet indulni, 17-én már nem ajánlott – nagyon kell figyelni az úton, ha mégis indulni kell. Hazaút lehet elvileg 20-án, hétfőn. 

20-án délután (13:59) a Nap átlép az Ikrekbe ahová Jupiter 26-án követi majd, de a héten még egy többesz együtállásban fokozódik a helyzet előtte. Az Ikrek ura a Merkúr még a Bikában jár június 3-ig, de legalább előre halad és a Vénusz is a Bikában van, a Mars a Kosban. A kommunikációra mindez hatással lehet egyébként. Izgalmas flörtök vagy akár komolyabb (túlfűtött) kapcsolódások is megvalósulhatnak, beteljesülhetnek a héten. Legyünk észnél a vásárlásnál és a beszélgetések során. Egyébként a Bikában járó Merkúr a gondolatokat is kissé az evésre, élvezetekre terelheti, de mindenesetre a pénzügyekre is és kiszámíthatóbbá teszi a dolgokat, talán a hét vége felé és a jövő hét elején.

A Bika erős, földies energia, alkalmas földhöz kötő meditációra és vagy kerti munkákra, földműves munkára. Kössük fel az alsóneműt, ha nem akarjuk, hogy lecsússzon, mert bizony  most ez is megeshet ilyen energiák mellett. A Bika imádja az élvezeteket. Szeret dőzsölni, enni, inni, és mindent, ami élvezet. Néha kicsit lustácska is, ahogy az Oroszlán (hold) is szeret az árnyékban pihenni és legfeljebb a farkával hesegeti el a rászálló legyeket a déli forróságban és bizony az Oroszlán is szereti a luxust.

E jegyek többnyire élvezik a bőséget és a Jupiter, mely a bőséget is szimbolizálja most a jegyben van. A Bika a pénzügyeket is jelképezi, a birtoklást, birtokot, javakat. Megeshet, hogy valakinek szerencsés bevételeket hozhat, de ha így alakul, vigyázzunk a bejött bevételre (a Bika egyébként ragaszkodó jegy), fektessük be bölcsen vagy legyünk jótékonyak. Ha valaki most tervez birtokot, földet, ingatlant venni, jól nézze meg a szerződést (hátráló Merkúr miatt), de jó befektetés lehet. Pénzt befektetni új formákban is hasznos lehet (Uránusz, innováció). Ez most egész hónapra érvényes, a Jupiter és a Nap majd május végén lép át az Ikrekbe.

————————————————–

13-án délelőtt még a Rákban jár a Hold 11:36-ig. 

Kimászkálás a fürdőszobába, toalettre előfordulhat hajnalban és délelőtt. A Rák a gyomorra és az emésztésre is hat, a belekre, így lehet émelygős a nap, vagy sírós, érzelgős, pityergős, romantikus. Nagy előrelépésekre most ne számítsunk, pláne a Rák jegyben – a Rák ugyebár hátrálva mozog. Inkább amolyan egy lépés előre, kettőt hátra.   

Egyébként a Rákban a Hold otthon van, családi napnak alkalmas. Aki dolgozik, remélhetőleg lehet home officeban, ha mégsem, akkor ne menjünk bele érzelmi játszmákba.  
  Szerencsével és odafigyeléssel legalább este nyugis családi időtöltést élvezhetünk.  Nézzünk meg este egy jó filmet, vagy csak legyünk együtt. Jó wellness fürdőbe menni, pihenni, vagy vegyünk otthon egy jóleső fürdőt, zuhanyt, főzzünk valami finomat, de ne terheljük meg a gyomrot, főleg estére.

Aki elutazott olyan helyre, ahol van wellness részleg, élvezze ki ezeken a napokon. Érzemi kitörésekre, érzelgésre hajlamosak lehetünk és a hold hatásra most egyéb hatás is rájátszhat. Aki otthon van, locsoljon alaposan télikertben és a lakásban (kinek mi van)…

Háztartásban jó mosni, mosogatni, mindenféle vizes takarításra, de növő holdnál lehet, hogy a makacsabb foltok ellen több lemosó szert kell használni vagy áztatni kell az edényeket, ruhákat. Ablakot tisztítani jobb lesz majd Oroszlán holdnál.  Most ne is szellőztessünk hosszan. Alkalmas meditálásra, olvasgatásra is.  

Hétfőn él előtt nem sokkal (11:36) a hold átlép az Oroszlánba és szerda késő estig  (22:32) marad.

Többnyire javasolni szoktam , hogy az Oroszlán holdas időszakban ne keveredjünk szóváltásba senkivel és ne vegyük a szívünkre, amit mások mondanak. Főleg felettesekkel ne húzzunk ujjat, vagy hivatalos személyekkel. Számoljunk háromig, ha idegesek vagyunk. Oroszlán érdekeltségű vezetőkkel főleg jobb, ha vigyázunk. 

Egyébként az Oroszlán hold jól rezonál a partikkal, hiszen az Oroszlán igazi parti arc, szeret a középpontban lenni, ragyogni, csillogni, élvezni az életet, de hétköznap lévén ez most kevésbé aktuális, de valami csinos hétköznapi szettet felvehetünk. Ha valaki most ünnepli a szülinapját, vagy évfordulót, akkor azért érezze jól magát, de jobb, ha csak a hétvégén esresztjük ki a gőzt és akkor  se italozással. (Akkor a Mérlegben lesz a hold, ami szintén kedvez a partiknak, de talán vissza tudjuk fogni magunkat. Vasárnap éjjel pedig belép majd a Skorpióba).  A  partik hangulatának jót tesz mindez bizonnyal, de ne igyon senki túl sokat, és pláne ne vezessen (máskor se, de most főleg) ittasan, mert azt a rendőrök (autoritás) nagyon nem fogják értékelni és könnyen válhat az ittas személy (átlagon felül) agresszívvé. Sokan ital nélkül is hajlamosak lehetnek hangos szóváltásra. Munkában kedvez a sajtó és video megjelenéseknek: fotózás, videozás, élő megjelenések stb. Vagy esti színházba mehetünk kollégákkal, stb. Alkalmas közösségi média szerelpésre is.

Aki otthon van gyerekekkel, vidáman töltheti velük az időt, vagy nagyobb családi kölyökparti is lehet, ha belefér.  Vigyük őket játszóházba, ha belefér, vagy moziba, színházba. Társasjátékoknak is kedvez a nap. 

Ez az állás felettébb kedvez a spirituaitásnak, meditációra is alkalmas (szívcsakra hangolás). Egyre inkább az új utaknak kedvez. 

 Az Oroszlán a szív és érrendszert érinti. Ne terheljük túl magunkat, de aki szeret, egy könnyed kirándulásra rászánhatja magát, ha szabadon tud mozogni napközben, jót tesz a friss levegőn egy nagy séta. 

Ajánlott szellőztetni. Ha jól esik pihenni inkább, pihenjünk. Ne tervezzük és terheljük túl a napokat.   

Szerda késő este (22:32) a hold a Szűzbe lép.  Alkalmas nap takarításra, kivinni a szemetet, de jobban járunk, ha pihenünk is kicsit.  Szombat délelőttig (11:22) marad a jegyben a hold. Lehet akár lomtalanítani is, akinél aktuális. Alkalmas napok földmunkára, növényekkel való munkára. 

A Szűz a bélrendszert érinti elsősorban, a belső szerveket. A Szűz jegy a belekre hat, és földies jegyként a keringésre. Ne terheljük túl semmilyen módon az emésztőrendszert. A növő Szűz hold nem annyira alkalmas böjtre, testtisztításra, inkább táplálásra (vitaminok, ásványi sók). Tisztítani jobb akkor, amikor a csökkenő fázisban van a hold.. Most csak figyeljünk a táplálkozásra, vigyázzunk a nehéz ételekkel. 

Alkalmas hajfestére, dauerra is. 

 Ha vásárolni megyünk, írjunk listát. Bármihez is írhatunk listát, alkalmas bármilyen pepecs munára, adminisztrációra (otthon is), rendezni a sorainkat. Pepecs, aprólékos felújítási munkára, szerszámokkal való munkára és tisztasági festésre, javításokra, bárminek a szerelgetésére, felújítására. Ha régóta halogattuk, most kerítsünk rá sort, ha nem menthető, vigyük el és adjuk le hulladékudvarba vagy gyűjtsük szelektíven, míg eljutunk a lerakóig, lomtalanításig. Jobb építeni, tervezni, mint elbontani.

Szombat délelőtt (11:22) a növő hold belép a Mérlegbe  Jó szellőztetni, beszélgetni, olvasgatni, kávéházba menni, kulturális eseményekre menni, művészeteket élvezni (hangverseny, koncert, színház, kiállítás stb.) Lehet magazinokat nézegetni, lakberendezéssel, divattal, stílussal foglalkozni. Jó könnyed tere-ferére a nap, baráti beszélgetésekre, blogolásra, írásra. Utazni most egyéb hatások miatt csak nagyon körültekintően ajánlott.

A Mérleghez testi szinten a deréktáj, vesék tartoznak, tartsuk melegen. Most még könnyű felfázni. Öltözzünk rétegesen, ha kirándulni megyünk. A Nap még éppen a Bikában jár és együttáll a Jupiterrel, Uránusszal még pár napig. Jobb most inkább egy könnyebb séta szép környezetben, mint hosszabb utazás, vagy ücsörögni. Vigyünk magunkkal piknik plédet, alátétet. Ha mégis edzeni indul valaki, most a derék, has tájékára jó edzeni, inkább építeni, mint fogyasztani és a kardio edzések is jók, lehetőleg kint a levegőn, vagy egyszerűen csak menjünk ki egy parkba, erdőbe és élvezzük a tavaszt, a madárcsicsergést. Vigyünk magunkkal némi könnyű elemózsiát és innivalót. Kerékpár túrára is alkalmas lehet a nap, de inkább biztonságos kerépár úton haladjunk. Öltözzünk rétegesen, vagy vigyünk magunkkal többféle felszerelést, ha hosszabb útra indulunk,

A kertet most hagyjuk, legfeljebb a virágok pompájában gyönyörködjünk, virágzó fákban, kertekben. Ne locsoljunk, mert tetvesek lehetnek ettől a növények. Eghyébként a növények virágos része és az olajok hasznosulnak jól. 

Egészen Pünkösd hétfő késő estig (23:34) a Mérlegben lesz a Hold, amikor vélhetőleg már a legtöbben alszanak, így ennek hatását már a következő heti naptárban elemzem részletesen – illetve vizes jegy lévén megint lehet mosdóba futkosás.. 20-án (hétfőn) napközben már az Ikrekbe lép a Nap, – a nap második fele már könnyed beszélgetős, locsi-fecsis lehet, esetleg hazautazásra jó, ha korábban valaki pihenni indult.

Vasárnap és hétfőn nem lesznek nyitva az üzletek az ünnepnapok miatt!


Május 13.  hétfő  Szervác, Imola, Imelda

növő hold,  Rák    leszálló hold  víz elem 

egészség, életmódpihenés, főleg idegrendszer kímélése; otthon maradni (legalább este),  reuma elleni gyógymódok, mellkas, epe, gyomor, máj gyógyítása gyógynövényekkel (ilyenkor jobb a gyógynövények hatása, főleg, ha holdtöltekor szedték) , táplálék-kiegészítőkkel, nyugtató hatású teák, teázás, lelki terápiák, wellness-fitnesz:  mellkas, hát izomépítés, masszázs, vizes terápiák, wellness fürdő; otthon és a kertben: növények tápoldattal való locsolása, házimunka legfeljebb csak sepregetés, portörlés, ha nincs jobb alkalom, esetleg mosás (víz nap), mert másnap már csökkenő hold jön az Orosztlán jegyben és akkor már szárad – csak akkor, ha elkerülhetetlen,  főzés: könnyű, gyomorkímélő ételek; családi kikapcsolódás, meditáció, lelkizős beszélgetések;  
nem ajánlott: idegi túlterhelés, túl sok szénhidrát, tészták, mellkas, epe, gyomor, máj műtétje, mellkas és a hát felső szakasz erős terhelését kerülni kell, mérgező szerek (alkohol és tudatmódosító szerek főleg), hajvágás, hajmosás; konzerválás (ha valamit esetleg  ilyenkor akarunk eltenni), metszés, szobanövények levágása, visszavágása (a holdtöltekor metszett növények elpusztulnak)

Május 14.  kedd,  Bonifác

növő hold, Rák/Oroszlán 03:23, leszálló hold  víz/tűz elem

ajánlott:

pihenés, főleg idegrendszer kímélése; otthon maradni (legalább este),  reuma elleni gyógymódok, mellkas, epe, gyomor, máj gyógyítása gyógynövényekkel (ilyenkor jobb a gyógynövények hatása, főleg, ha holdtöltekor szedték) , táplálék-kiegészítőkkel, nyugtató hatású teák, teázás, lelki terápiák, wellness-fitnesz:  mellkas, hát izomépítés, masszázs, vizes terápiák, wellness fürdő; otthon és a kertben: növények tápoldattal való locsolása, házimunka legfeljebb csak sepregetés, portörlés, ha nincs jobb alkalom, esetleg mosás (víz nap), mert másnap már csökkenő hold jön az Orosztlán jegyben és akkor már szárad – csak akkor, ha elkerülhetetlen,  főzés: könnyű, gyomorkímélő ételek; családi kikapcsolódás, meditáció, lelkizős beszélgetések;  
nem ajánlott: idegi túlterhelés, túl sok szénhidrát, tészták, mellkas, epe, gyomor, máj műtétje, mellkas és a hát felső szakasz erős terhelését kerülni kell, mérgező szerek (alkohol és tudatmódosító szerek főleg), hajvágás, hajmosás; konzerválás (ha valamit esetleg  ilyenkor akarunk eltenni), metszés, szobanövények levágása, visszavágása (a holdtöltekor metszett növények elpusztulnak)

Május 15.  szerda  Zsófia, Szonja, Nemzetközi Növénynap, Az állat- és növényszeretet napja Magyarországon

 A család nemzetközi napja, Nemzetközi klímaváltozási nap, TESZEDD – utcai és erdei szemétszedés

növő hold, 1. negyed 13:48, Oroszlán/Szűz 22:32 leszálló hold  tűz/föld elem

ajánlott:

szív, hát, vérkeringés kímélése, táplálása, emésztés erősítése, elegendő de nem sok folyadék, nyugtató teák, könnyű túra, edzés, jóga, tai chi, chi kung, hajápolás, balzsam; kockázatvállalás, saját szerepek átgondolása, önismeret, szívcsakra és napfonat csakra meditációk, apás programok, játszóház,  családi fotózás, kapcsolat a felsőbb erőkkel 
nem ajánlott: keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, hosszú utazás, dauer, hatalom fitogtatás

A Szűz hatásokat lásd a következő napnál

Május 16.  csütörtök  Mózes, Botond,  TESZEDD – utcai és erdei szemétszedés

növő hold, Szűz   leszálló hold, föld elem

ajánlott

 életmód: emésztés, idegek, lép, hasnyálmirigy, vér táplálása, vérképzés támogatása táplálék-kiegészítőkkel, egészséges életmód programok, könnyű ételek, lassú, könnyed mozgás, has edzése, haj táplálása, ápolása, dauer, festés; háztartásban: rendrakás, növények ápolása, ültetése, táplálása; Otthon: célokon, renden való meditálás, délután ezoterikus programok, olvasás; kertben: a legtöbb kerti és mezei munkára alkalmas, ami ültetéssel, vetéssel kapcsolatos, trágyázás, komposzt kezelése, kerítésoszlopok elhelyezése, dugványozás, öreg fák és szobanövények átültetése, fák, bokrok ültetése, gyep vetése,  
nem ajánlott: befőzés, raktározás, elrakás, nehéz, zsíros ételek fogyasztása, műtétek

Május 17., péntek Paszkál, TESZEDD – utcai és erdei szemétszedés, Források Világnapja

növő hold, Szűz  leszálló hold, föld elem

ajánlott

 életmód: emésztés, idegek, lép, hasnyálmirigy, vér táplálása, vérképzés támogatása táplálék-kiegészítőkkel, egészséges életmód programok, könnyű ételek, lassú, könnyed mozgás, has edzése, haj táplálása, ápolása, dauer, festés; háztartásban: rendrakás, növények ápolása, ültetése, táplálása; Otthon: célokon, renden való meditálás, délután ezoterikus programok, olvasás; kertben: a legtöbb kerti és mezei munkára alkalmas, ami ültetéssel, vetéssel kapcsolatos, trágyázás, komposzt kezelése, kerítésoszlopok elhelyezése, dugványozás, öreg fák és szobanövények átültetése, fák, bokrok ültetése, gyep vetése,  
nem ajánlott: befőzés, raktározás, elrakás, nehéz, zsíros ételek fogyasztása, műtétek

Május 18., szombat     Erik, Alexandra, Szandra   A múzeumok nemzetközi napja, Az Internet világnapja

növő hold, Szűz/Mérleg 11:22    leszálló hold, föld elem 

délelőtt ajánlott

 életmód: emésztés, idegek, lép, hasnyálmirigy, vér táplálása, vérképzés támogatása táplálék-kiegészítőkkel, egészséges életmód programok, könnyű ételek, lassú, könnyed mozgás, has edzése, haj táplálása, ápolása, dauer, festés; háztartásban: rendrakás, növények ápolása, ültetése, táplálása; Otthon: célokon, renden való meditálás, délután ezoterikus programok, olvasás; kertben: a legtöbb kerti és mezei munkára alkalmas, ami ültetéssel, vetéssel kapcsolatos, trágyázás, komposzt kezelése, kerítésoszlopok elhelyezése, dugványozás, öreg fák és szobanövények átültetése, fák, bokrok ültetése, gyep vetése,  
nem ajánlott: befőzés, raktározás, elrakás, nehéz, zsíros ételek fogyasztása, műtétek

délután ajánlott (11:22)

életmód: immunerősítés, vese, hólyag támogatása, táplálása, szauna, erős fényvédelem, hidratálás, művészetek, kultúra, tavaszi hagyományőrző programok,  gyengésség, tapintat;  szellőztetés, könnyű takarítás, ha nincs jobb alkalom, saját imázs tervezése, díszítések, kozmetika; munkában: partnerek látogatása, kapcsolattartás, meeting, közös programok, céges kulturális programok, közösségi média, könyvbemutató, premier előadások, prezentációk, kreatív meetingek 
nem ajánlott: veszekedés, vita, komoly döntések, locsolás

Május 19.  vasárnap    Ivó, Milán         Pünkösd vasárnap, ünnepnap   A tömegtájékoztatás Világnapja
növő hold, Mérleg    leszálló hold, föld/levegő  elem 

ajánlott

életmód: immunerősítés, vese, hólyag támogatása, táplálása, szauna, erős fényvédelem, hidratálás, művészetek, kultúra, tavaszi hagyományőrző programok,  gyengésség, tapintat;  szellőztetés, könnyű takarítás, ha nincs jobb alkalom, saját imázs tervezése, díszítések, kozmetika; munkában: partnerek látogatása, kapcsolattartás, meeting, közös programok, céges kulturális programok, közösségi média, könyvbemutató, premier előadások, prezentációk, kreatív meetingek 
nem ajánlott: veszekedés, vita, komoly döntések, locsolás

Május 20.  hétfő            Bernát, Felicia,     Pünkösd , ünnepnap
növő hold, Mérleg/Skorpió 23:34   leszálló hold, levegő/víz  elem 

ajánlott

életmód: immunerősítés, vese, hólyag támogatása, táplálása, szauna, erős fényvédelem, hidratálás, művészetek, kultúra, tavaszi hagyományőrző programok,  gyengésség, tapintat;  szellőztetés, könnyű takarítás, ha nincs jobb alkalom, saját imázs tervezése, díszítések, kozmetika; munkában: partnerek látogatása, kapcsolattartás, meeting, közös programok, céges kulturális programok, közösségi média, könyvbemutató, premier előadások, prezentációk, kreatív meetingek 
nem ajánlott: veszekedés, vita, komoly döntések, locsolás

A Skorpió hatásokat lásd a következő heti naptárban – keddnél

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás