A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár 2024 19. hét

 2024 május 06-12. 

A  héten a Hold a csökkenő Kostól a növő Rákig halad. 

Újhold a Bikában május 8-án, szerdán 05:21 

Zöld nap a héten:

Május 10., Péntek   Madarak és Fák Napja  

A hét közepén, szerdán, május 8-án egy Bika Újholdra ébredünk, ami 05:21-kor pontosodik be. A Bika kiváló lehetőség az anyagi újrakezdésre, a Föld megújulására.

A hét további részében a hold elkezd nőni, így minden növekedésnek indul, tágul. Könnyebb hízni, főleg Rák holdnál, ha dőzsölünk.  Minden növésben, tágulásba kezd, a növények felszívják a vizet, tápanyagot, minden tápanyag jobban beépül – az emberi szervezetbe is, úgyhogy érdemes visszafogni kicsit magunkat az étkezéseknél. Könnyebb tervezni, mint tenni, sok a lehetőség a tévedésre, ezért legyünk körültekintőek.

Egyéb hatások ezen a héten: 

 Az Újhold mellett az Uránusz és a Jupiter együttáll, valamint a Nap és a hold is közeledik hozzájuk. A Nap 13-15 fog együttállni velük (jövő héten). A Mars már a Kosban jár, a Vénusz a Bikában. 

 

Elkezdődnek az írásbeli érettségik, és ez nem választható időpontban van, nagyon fel kell kötni az alsóneműt, mert nem a legkedvezőbb az idpőszak vizsgára, de ez van, ezzel kell gazdálkodni. Nagyon észnél kell lenni, figyelni, de még mindig jobb a hét eleje, mint a vége. (A Jupiter és Uránusz együtállása a hónap végéig kitart majd). Némileg megnövekedett feszültségre lehet számítani. Kerüljük a vitát, vesekedést, legyünk tudatosak, amennyire lehet, hogy ne hatalmasodjon el, ha netán mégsem sikerül teljesen kikerülni (mert mondjuk valaki belénk áll), hogy kinek van igaza, stb.

A közlekedés terén is legyünk óvatosak. Ha valaki meghosszabbította a szabadságot (ha kivette másjus 1 előtt vagy után) , elutazni is jobb még a hét elején és a nehezebb, terheltebb időszakban ott lenni akár 2 hétig is. Ha mégis muszáj visszajönni, arra talán a május 16. vagy 20. a legjobb erre vagy utána május 24-25. 

Kemény, fordulatos időszak indul, sok váratlan esemény törtlénhet. Kiszámíthatatlan időszak lehet. Lehetőleg ne költekezzünk, de jöhetnek váratlan kiadások. 

Május 10-24 nem igazán ajánlott tervezett műtét, illetve az újhold napja, május 8. se ajánlott. Alacsonyabb lehet az energiaszintünk, 

——————————————————————————————————————–

Hétfőn a hold a  Kosban jár éjjel 22:42-ig, akkor lép majd át a Bikába. Reggel megkezdődnek az érettségik. Az érettségizőknek észnél kell lenni, de energiát is kaphatnak ebben az állásban, reméljük, jót tesz. A tanároknak is lehet, hogy nagyobb türelemre lesz szükségük, a diákonak is izgalmas ez és izeghetnek, mozoghatnak, nyüzsöghetnek.

Ne menjünk fejjel a falnak, ne kapkodjunk, ne hirtelenkedjünk el semmit, az élet lehet, hogy így is megteszi helyettünk. Ne ugorjunk fejest semmibe azonnal. Ha lehet, kérjünk időt, de berobbanhat sok minden is az életbe.

Vigyázzunk a tűzzel, főleg, hogy a Kos is tűz jegy és a Kos ura a Mars is már a saját jegyében, a Kosban jár. A Hold szombattól van a Kosban.

A Kos megújulást is hozhat, jobban járunk, ha elébe megyünk vagy legalább számítunk rá, bár a váratlan attól váratlan, hogy nem számítunk rá. Mindenesetre ne féljünk, mert ami váratlan, az nem biztos, hogy végső soron rossz is, még ha elsőre annak is tűnik. 

Ez az állás hajlamossá tehet fejfájásra, bár kevésbé, mint holdtölte idején. Ha előző napokban kicsit többet ivott valaki a kelleténél, akkor bizony a macskajaj is fejfájással járhat. Ugyanakkor jó hajmosásra, hajfestésre, új frizura kipróbálására, de újholdkor levágott haj nem biztos, hogy gorsan fog nőni, úgyhogy túl rövidre ne vágassa, akinek egyébként is lassabban nő a haja. (A növő holdnál levágott haj gyorsabban nő vissza, aki növeszteni akarja, inkább akkor menjen fodrászhoz).

Viszont arc és testgyanta után a szőrzet is lassabban fog visszanőni. Pl. végleges szőrtelenítéshez kiváló időpont. Testi szinten a Koshoz a fej, az agy, a szemek, az arc tartozik és a felső fogsor.  Stresszre hajlamosít ez a jegy, ne igyunk túl sok kávét, ne fárasszuk nagyon a szemeinket. Főzzünk valamit abból, ami van otthon. Bánjunk csínján a kávéval, energiaitallal, alkohollal, mert fejbevágnak. 

Inkább menjünk ki kicsit a természetbe, szakítsunk rá időt, ha jó az idő, mozogjunk. Vezessük le az esetleg felgyűlt feszültséget sporttal, mozgással. Ha nem tudunk kimenni, takarítással. Alkalmas a nap sportra, mozgásra, tevékenykedésre. Stresszcsökkentő tevékenységeket érdemes beiktatni (kirobbanó, ütős sportokat, labdajátékokat, futást, kinek mi jön be), meditációt is, bár ez kihívást jelenthet, leginkább az Osho-féle aktív meditációt javaslom (tánc meditáció például a dervisek forgása is, vagy jó lehet bármilyen táncban, mozgásban vagy egyéb aktív tevékenységben való elmerülés is). 

Újhold előtt keéssel kicsit energiahiányosnak érezhetjük magunka, ne erőltessük nagyon az edzést. Inkább egy gyors, laza mozgást iktassunk be 15-30 percet.

Alkalmas napok általában a jövés-menésre, kirándulásra, kiruccanásra, mozgalmas programokra. Bárhova megyünk is, nézzünk körül kétszer útközben.  (lásd az egyéb hatásoknál fentebb.)

Táplálékok közül a fehérjében gazdag ételek: aki bírja, tejtermékek, hús, tojás, hüvelyesek, stb. és a gyümölcsök a legjobbak, illetve zöldségek is.  

Alkalmas gyorsan letudható munkákra – vásárlással a fentiek miatt vigyázzunk – könnyű tévedni. A Kos egyébként is hajlamosít az impulzus vásárlásra, amivel egyébként is érdemes vigyázni, de most főleg, mert elnézhetjük a dolgokat. Nézzük meg az összetevőket, árakat alaposan, kétszer is és írjunk előre listát.

Ne húzzuk fel magunkat, ha mégis nehezebben tudjuk tolerálni a környezetünket. intézzük el, amit tudunk. A vásárláson és egyebeken se idegesítsük fel magunkat. 

Takarításra is sort keríthetünk, amolyan “ahol a papok táncolnak” mósdon, gyorsan letudva, gatyába rázva a körletet, de mégis látványosan, hogy meglegyen a látszat. Gyorsan, de hatékonyan. Sok mindenre egyébként nem túl jó, mert hétköznapra esik, de aki  szabadságon van, vagy otthon (nyugdíjas, szabadnapos, home officeban dolgozik), használja ki.  Jó lehet most elrendezni a terepet a lakásban, helyet csinálni valami újnak, megújítani valamit, mondjuk a megszokottól eltérő dekorációt, áthúzni a díszpárnákat, vagy kicsit átrendezni, felfrissíteni a teret.   

Hajlamosak lehetünk a kapkodásra, elhamarkodott döntésekre, hirtelenkedésre. Ez fokozza a balesetveszélyt, ezért próbáljunk higgadtak maradni. Vigyázzunk, ha fát vágunk vagy husit aprítunk.
Azért nem kell mindentől is félni, attól, hogy nem húzzuk ki a lábunkat se otthonról, nem lesz jobb. tegyük a dolgunkat, de tőlünk telhetően nyugodtan, körültekintően, higgadtan. 

A Kos hold megújulásra ad lehetőséget sok téren, főleg, mikor csökken a hold. Életmódváltásra alkalmas – elhatározásra, első lépések megtételére.

Ugyanígy, felújítás első lépéseinek megtételére is jó nap: kipakolni a helyiséget, nekifogni a munkának. Ha másképp nem, belsőleg, lelkileg éljük meg, tervezzünk meg valamit, gondoljuk át, mi az, amit meg kéne újítani, fel kéne újítani, el kéne engedn. Kivihetjük a felesleget is a lakásból, ha valamit régóta dédelgettünk, most talán túladhatunk rajta gyorsan. Szedjük össze a lomokat és gyorsan szabaduljunk is meg tőle. Könnyen és gyorsan megy az elengedés ilyenkor. Csináljunk helyet az újnak. 

Hétfő este 22:42-kor a még csökkenő hold átlép a Bikába, itt pontosodik be majd szerda kora reggel (05:21)  az Újhold  és csütörtök kora hajnalban, nem sokkal éjfél után (00:20) lép át az Ikrekbe az addigra már növő hold. 

Kedden lesz a matematika írásbeli érettségi, amihez jól passzol a földies Bika: jó számvetésre, számolásra, adminisztrációra és gazdasági dolgokra is. 

A csökkenő Hold a Bikában jó szépészeti beavatkozásra, kozmetikai kezelésekre: arcon a miteszerek, pattanások leszárítására, kezelésére, tartós szőrtelenítésre, gyantázásra, főleg arcon (szemöldök, bajuszka stb.) , de arcon kozmetikai tetoválásra nem igazán. (Fémmel ne illesük a jegyhez tartozó területet!) 

 Mehetünk sminktanácsadóhoz is, vagy csak tegyünk fel egy szép rúzst. Ápoljuk a fogainkat, de fogorvoshoz ne most menjünk, ha még halasztható. Töltsük fel magunkat energiával, de ha lehet, ne extra kalóriákkal tegyük, inkább csak a lehetőségeinkhez mérten pihenéssel. Jót tesz egy kis tavaszi megújulás. 

 Ha eddig az  elengedés volt a fókuszban, most jó eséllyel megtorpanhat a lelkesedésünk, a hold a Bikábannem igazán kedvez ennek. Inkább a dolgok megtartására ösztönöz minden téren. Inkább rendezzük, szépítsük meg azt, ami a birtokunkban van. Nézzük át a pénzügyeket, az adminisztrációt és gondoljuk át a dolgainkat. Írjuk is le a teendőket. Nézzünk utána a neten, keresgéljünk a Pinteresten, és próbáljuk is ki a dekorációs ötleteket. Háztartásban alkalmas takarításra, rendrakásra, de elengedésre, lomtalanításra nem. A Bika hajlamosít a ragaszkodásra, ingóságainkat ilyenkor a legnehezebb elengedni.

A recepteket csak módjával, ha olyat néztünk ki, ami nem hízlal, mert még a csökkenő Bika hold se igazán támogatja a fogyást, de tarthatunk testtisztító kúrát, az elhalt hámsejteket leszedhetjük a bőrünkről, külső tisztításra alkalams napok. 

Ez a holdállás hajlamosít a dőzsölésre, az élvezetekre, jól esik pihenni, enni, inni – ha valaki ezekben a napkban ünnepel bármit (névnap, születésnap) vigyázzon a kalóriákkal. Főzzünk valami finomat, egészségeset. Most a gyökérzöldségek, burgonya jó menü, de ne csipegessünk túl sokat előre a készülő menüből. Bár jó móka “előkóstolni” a készülő finomságokat –  csak a “biztonság kedvéért” – , de azért ne kóstolgassunk túl sokat, nehogy idő előtt elfogyjon, ami készül és persze vigyázzunk a kalóriákkal. Nem kell sokat költeni sem, hogy jól érezzük magunkat, nem feltétlen kell anyagi javakkal ünnepelni. A legjobb dolgok: figyelmesség, szeretet, kedvesség ingyen vannak. Lassítsunk, hangolódjunk egymásra ezekben a napokban (a Bika szereti a kényeztetést, élvezetet is). 

Alkalmas vendégeskedésre, szórakozásra, de a lehető legkevesebb összegből. A Bika a természéstes  szépséget szereti inkább, mint a hivalkodást. Szeret enni, inni, dőzsölni, szórakozni, de költeni nem. Sok Bika egyébként is szép, gyakran kerekded vagy akár gömbölyded alakú – ha nem vigyáz. Mivel hétköznapra esik, valószínűleg nem sokan élnek ezzel, de aki ki tudott venni szabadságot május 1. után, talán még élvezheti, ha meghosszabbította az ünnepet. (Akinek érettségi szünete van, élvezze ki).

Testi szinten a fül, orr, száj, gége, torok, nyak és az alsó fogsor, a szájüreg, a nyelv tartozik a Bikához. Ne beszéljünk sokat, mert könnyen berekedhetünk. Vigyázzunk a sóval, kezdhetünk diétát. 

Belső munkával is tölthetjük a napokat. Gondoljuk át a teendőinket, terveinket, mit kell majd elengedni, mit érdemes megtartani. Nézzük át a listáinkat, pipáljuk ki, ami kész, írjunk hozzá, ha kell. Adminisztratív feladatokra jó a Bika hold és a pénzügyekre.  

Most nem biztos, hogy jó hosszan szellőztetni, estefelé még lehet hűvös idő (ha melegebb van, örüljünk neki). 

Alkalmas napok kézműves foglalkozásra, kreatív hobbira, de most inkább ne szikével vagy forró ragasztóval dolgozzunk, vagy nagyon vigyázzunk a kezünkre és főleg ne felejtsük bedugva az elektromos eszközt! Nézelődhetünk a neten is, kereshetünk új ötleteket, recepteket. Most lehet szép dolgokat beszerezni, lehetőleg környezettudatos módon.

Érdemes foglalkozni ingatlannal, pénzügyekkel (banki egyenleg).  Jó, ha ránézünk az egyenlegünkre, átnézzük a papírokat, előfizetéseket, stb. listát írunk róla. Pénzügyi befektetéseknek kedvez. 

A virágokat át lehet ültetni, mert felszálló energiák vannak, és bármilyen benti vagy télikerti munkálatra jó.   Most inkább átültetésnek vagy a tápoldattal való kezelésnek, trágyázásnak komposztálásnak van ideje, ha belefér a készülődésnek. Az udvart, kertet is rendezhetjük.  

A Bika a Föld Anyával is kapcsolatos, de nem csak ilyenkor tehetünk a Föld bolygóért, hanem az év minden napján, viszont ilyenkor még jobb.

Földhöz kötő meditációra alkalmas nap: vagyis földeljük le magunkat az anyagiakba is. Álljunk mezítláb a talajra – ilyenkor még inkább csak bent, ha lehet (nyáron lehet a puszta földre mezítlább rálépni). Képzeljük el, hogy a “földbe gyökeret eresztünk”. Az erdőjárás is egyfajta “gyakorlati” aktív meditáció lehet. Japánban, de már itthon is egyre többen mennek ki a természetbe “erdőfürdőre”, ami azt jelenti, hogy elmerülünk az erdő szépségében, energiájában, lefekszünk az avarba (azért csak óvatosan, lehetnek lakók is benne) és már elég hideg van.

Csütörtök hajnalban (00:20) a már növő hold átlép az Ikrekbe és szombat hajnalig (04:12) ebben a jegyben marad. Az Ikrek ura, a Merkúr most már előre halad április vége óta) aminek az Ikrek és Szűz  érdekeltségűek végre örülhetnek.  Legyünk megfontoltak, ne fecsegjünk meggondolatlanul (Jupiter: bőség és az Uránusz: hirtelenség hajlamossá tehet erre még akkor is, ha mindkettő a Bikában van egyelőre). Az Ikrek levegős jegy, jó beszélgetni, olvasni, szellemi munkát végezni, bár most extra koncentrációra lehet szükség. Ha nagyon elakadunk valamiben, érdemes egy kicsit a levegőre menni, kiengedni a gőzt, járni egy kicsit. 

Az Ikrek holdas napok alkalmasak általában: 

  • családi kupaktanácsra, megbeszélni, ki mit csináljon. Családtagokat meglátogatni, felhívni, online üzeneteket küldeni – most ez utóbbiak lehet, hogy nem mennek el. Fuigyeljünk arra, hogy jó címzetthez menjenek el a levelek.
  • társasjátékokat játszani, olvasni, rejtvényt fejteni, beszélgetni
  • látogatóba menni, utazni, kapcsolatokat építeni, ismerkedni új emberekkel
  • takarítani, lomtalanítani is – annak ellenére, hogy nő a hold

A  főzésnél – vagy bármilyen tevékenységnél – figyeljünk oda, mert hajlamosak lehetünk szétszórtságra. Ha jónak tűnő  gondolataink támadnak, jegyezzük le.  Ne kapkodjunk semmivel. Ha feszültek vagyunk, akkor se veszekedjünk, inkább beszéljük meg higgadtan, ha valami gixer beüt – ennek nagy esélye van ebben a jegyben. Gondoljuk végig a nap elején a teendőket,  és amennyire lehet, hangolódjunk egymásra. Valószínűbb egyébként, hogy élénk lesz a hangulat és csevegős, mozgolódós, könnyen elenegedjük a bosszúságot és tovább tudunk lépni. 

Május 10 Péntek a Madarak és fák napja! vigyázzunk rájuk, ültessünk fát!

Szombat hajnalban (04:12) a növő hold átlép a Rákba és majdnem hétfő délig (11:36) ebben a vizes jegyben marad.  Most ne igyál még egyet és főleg ne fogd a nyuszira, mert már elment és a vizes jegyekben az alkohol jobban megárt. A Rákban a gyomrot, beleket készíti ki minden, ami árt, továbbá az epét, májat, lépet, beleket. Vigyázzunk a nehéz ételekkel és főleg a gyorsan felszívódó szénhidrátokkal. Ne azzal vígasztalódjunk, ha bánatunk van. A vizes jegyek az érzelmekre is hatnak, így ez esélyes, de most ne evésbe és ivásba fojtsuk a bánatot. Fogyasszuk a növények leveles részét, salátákat.

Aki teheti, pihenjen, töltse a hétvégét a családdal, könnyű ebéddel. Áztassuk a lábunkat, vagy, ha valaki még pénteken el tudott indulni egy wellness hétvégére, töltődjön, élvezze. Alkalmas nap pihenésre, meditációra, fürdőzésre. Este pihenjünk le hamar. Takarítani, mosni, füvet nyírni lehet, de minden lassabban szárad és most több mosószer kellhet a makacs foltok ellen.  

További tippek a hétre a napi listákban: 

Május 6. Hétfő, Ivett, Frida, A magyar sport napja 

csökkenő hold, Kos/Bika 22:42   felszálló hold   tűz/földelem

ajánlott 

általában:  bárminek a kezdete, új kezdet, új kapcsolatok; láncok, kötelékek elszakítása, elszakadás a régi dolgoktól, rossz szokások feladása, régi felszámolása, elengedése;
lelki szinten: megválni idejétmúlt kapcsolatoktól (akár szakítás), belső érzékelés képességét erősíteni, harmadik szem csakratisztítás; egészség: gyümölcs, termések,fehérje fogyasztása, folyadékpótlás – sok folyadék, főleg víz fogyasztása;  érzékszervek, főleg szem és orr kezelése természetes kúrákkal,szemek ápolása, borogatása, pihentetése; érzékszervek kímélése, fej masszázsa, akupunktúra, borogatás;  böjtölés; stresszt levezető könnyű mozgás, ütős sportok (tenisz, squash), küzdősportok, kardio edzés, kirobbanó mozgás, vagy legalább jóga, chi kung, tai chi, könnyebb kirándulás, utazás; életmódváltás kezdete;
háztartásban: gyorsan elvégezhető feladatok, éléstár, raktár takarítása, szellőztetés mindenhol, lakás takarítása, nagytakarítás, lomtalanítás, tértisztításra is jó, ha nincs jobb alkalom, rendrakás, szellőztetés; ablakok tisztítása is felújítási munkálatok – tavasztól őszig kiváló napok; 

Nem ajánlott: sok kávé, csoki, cukor, stressz (könnyen migrénhez vezet), fej, agy, szem, orr műtét, türelmet igénylő feladatok, fokozott stresszel járó tevékenység, kávé, csoki stb. – könnyen migrénhez vezethet, nagy türelmet kívánó munkák, szemműtét

Bika hatásokat lásd a következő napnál

Május 7., Kedd Gizella, Bendegúz

csökkenő hold, Bika  felszálló hold föld elem

ajánlott:

egészség, életmód: fogak ápolása, vértisztítás, nyak, torok, fülek védelme, torok gyógyítása gyógynövényekkel, tartós szőrtelenítés, szobanövények gondozása, ha nincs jobb alkalom, wellness, bőrápolás, fülek, torok, nyak védelme, könnyű étrend, wellness, bőrápolás, fogak ápolása, kezek ápolása, masszázsa, vértisztás, tartós szőrtelenítés, anyagiak védelme,
munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése;  vállalkozással, pénzzel kapcsolatos irodalom olvasása, vállalkozás tervezés, üzleti tervek, Földdel kapcsolatos irodalom, fenntartható fejlődés téma tanulmányozása
nem ajánlott: fül-orr-gége műtétek, mandula műtét, fog, száj és állkapocs műtétek, nyaki műtétek, túl sokat beszélni, sós és zsíros  ételek, költekezés, vásárolgatás

Május 8.  Szerda    Mihály

Újhold 05:21, Bika   leszálló hold  föld elem

ajánlott:

 egészség: erőteljes aktivitás, nyakat, fület óvni kell, sálat viselni, torok gyógyítása, rekedtség, megfázás ellen gyógynövényes kúra, fogak ápolása, tartós szőrtelenítés, nyakmasszázs;
otthon: anyagi biztonságról gondoskodni, egzisztencia tervezés, takarékosság megkezdése, rossz szokások feladása
nem javasolt: fogászati, állkapocs, gége, mandula, nyak, pajzsmirigy, fül, karok műtétje; zsíros, sós ételeket kerülni kell, ne beszéljünk sokat!

Május 09, Csütörtök, Gergely

növő hold, Bika/Ikrek 00:20    leszálló hold föld/levegő elem

ajánlott: 

 egészség: váll, karok edzése, építése, masszázsa, pihentetése, magvak, olajok, reuma, köszvény gyógyítása, immunerősítés gyógynövényekkel, meleg ruha, ízületek óvása, főleg a könyök, váll, légző gyakorlatok, meditáció, szellemi „torna” , sakk; munkában: kreatív tevékenység, brainstorming, telefonálás, kapcsolatok, háztartásban: szellőztetés, porszívózás; vásárlás, szervezés;
Nem ajánlott: növényeket locsolni, tápoldattal se!, műtétek: főleg tüdő, kar, vállak, keringés, mirigyek

Május 10., Péntek  Ármin, Pálma, Míra, Mentõk napja
                                   Madarak és Fák Napja 

Növő hold, Ikrek  felszálló/leszálló      hold  levegő elem

ajánlott:

 egészség: váll, karok edzése, építése, masszázsa, pihentetése, magvak, olajok, reuma, köszvény gyógyítása, immunerősítés gyógynövényekkel, meleg ruha, ízületek óvása, főleg a könyök, váll, légző gyakorlatok, meditáció, szellemi „torna” , sakk; munkában: kreatív tevékenység, brainstorming, telefonálás, kapcsolatok, háztartásban: szellőztetés, porszívózás; vásárlás, szervezés;
Nem ajánlott: növényeket locsolni, tápoldattal se!, műtétek: főleg tüdő, kar, vállak, keringés, mirigyek

Május 11..,  Szombat  Ferenc, Az ápolók nemzetközi napja

növő hold,  Ikrek/Rák 04:12  felszálló/leszálló     hold, levegő/víz  elem 

ajánlott:

 egészség:  idegrendszer védelme, lelkiek, méregtelenítés, böjt – szervezet átmosása, jóga, tai chi, izzasztó edzések, szauna,  talpmasszázs, lábfejek ápolása, lábfürdő, szemölcsök eltávolítása, imaginációk, a képzelet kiszínezi a világot; jobb otthon maradni, ha tehetjük, legalább délután, este,
háztartásban: növényápolás, locsolás, mosás; munkában: a köz java az én elé kerül, társadalmi felelősségvállalás, közösségi média, betekinteni, betekintést adni a kulisszák mögé, hétvégi nyílt nap, csapatépítés, kiállítás
kertben: öntözés, ha nem esik, esetleg már fűnyírás, virágok trágyázása, levéltermések ültetése, vetése, burgonya ültetés, palántázások 
nem ajánlott: nem minőségi szénhidrátok, cukros ételek, stressz, lábfej, lábujjak műtétje, káros szerek: kávé, gyógyszer, alkohol stb. (minden duplán hat), hajnyírás, hajmosás, nyílt állásfoglalás, metszés, szobanövények levágása

Május 12.,  Vasárnap  Pongrác, Gyöngy

növő hold,  Rák   leszálló     hold  víz elem 

 ajánlott:

 egészség:  idegrendszer védelme, lelkiek, méregtelenítés, böjt – szervezet átmosása, jóga, tai chi, izzasztó edzések, szauna,  talpmasszázs, lábfejek ápolása, lábfürdő, szemölcsök eltávolítása, imaginációk, a képzelet kiszínezi a világot; jobb otthon maradni, ha tehetjük, legalább délután, este,
háztartásban: növényápolás, locsolás, mosás; munkában: a köz java az én elé kerül, társadalmi felelősségvállalás, közösségi média, betekinteni, betekintést adni a kulisszák mögé, hétvégi nyílt nap, csapatépítés, kiállítás
kertben: öntözés, ha nem esik, esetleg már fűnyírás, virágok trágyázása, levéltermések ültetése, vetése, burgonya ültetés, palántázások 
nem ajánlott: nem minőségi szénhidrátok, cukros ételek, stressz, lábfej, lábujjak műtétje, káros szerek: kávé, gyógyszer, alkohol stb. (minden duplán hat), hajnyírás, hajmosás, nyílt állásfoglalás, metszés, szobanövények levágása

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás