A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár – 2024. 21. hét

 2024 május 21- 26. 
 
A héten a Hold a növő Skorpiótól a csökkenő Bakig h
alad.  

Holdtölte: 2024. május 23. 15:53 a Nyilasban

Zöld napok héten

Május 22.,   Szerda  A biológiai sokféleség nemzetközi napja
Május 24.,  Péntek  Európai nemzeti parkok napja

A hét közepén, csütörtök délután (13:53) pontosodik be a holdtölte a Nyilasban (csütörtök délelőtt 09:24-kor lép a Nyilasba a Hold). A tüzes Nyilashoz a csípő és a combok tartoznak testi szinten. Egyébként az olvasás, a vallás, a magasabb szintű tanulmányok (általános iskola vagy akár a középiskola utáni tanulmányok, érettségi utáni képzések, felsőfokú tanulmányok és az önálló tanulás), könyvtárba járás, távoli utazások – utóbbi most nem igazán ajánlott egyéb hatások miatt.

A holdtölte délután pontosodik be, de előtte és utána is 1-2 napig érezhető lesz.  A hét további részében a hold csökken, hatásai ennek megfelelően:  minden csökken, fogy, apad. A hét jobb a cselekvésre. jobb most elengedni, leadni, leépíteni.

Egyéb hatások: 
A Nap már az Ikrekben jár (május 20-án 13:59-től).

Május 23. 21:30 a Vénusz is belép az Ikrekbe + Holdtölte

Ezen a napon egy halmozott együtállás lesz még a Bikában: a Nap, a Jupiter és az Uránusz napközben még együttáll a Vénusszal (míg a Vénusz be nem lép éjjel az Ikrekbe) és ezzel a halmozódással szemben áll a Hold a Nyilasban (Holdtölte) 

Május 26. 0:14 a Jupiter belép az Ikrekbe 

 Műtét május 23-ig nem javasolt

(A Merkúr  a Bikában 31-én együttáll majd az Uránusszal: keringésre, szívre hatással lehet – továbbá az is, hogy kb folyamatosan geomágneses viharok lehetnek fokozott Nap aktivitás miatt).  

Nagyon nagy koncentráltság, tudatosság szükséges, és ajánlott a visszafogottság. 

Ne viselkedjünk Hűbele Balázs módon, ne kapkodjunk, koncentráljunk, amennyire lehet.  Legyünk résen, ne hagyjuk magunkat behúzni a csőbe, megtéveszteni.  Könnyű elnézni, benézni a dolgokat egész héten. Inkább szemlélődjünk cendesen, figyeljük a dolgokat magunk körül és nem adjuk ki, ami bennünk van (szóban).  A feszültséget vezessük le sporttal.

  ———————————————————————————————————————-

 Hétfőn éjjel 23:34-kor a hold belépett a Skorpióba és ott folytatja az útját csütörtök 9:24-ig és elkezd csökkenni.

A Skorpió erőteljes, misztikus, vizes jegy és a többi aktuális hatás még rájátszik. . 

 Skorpió holdnál minden jó, ami vizes. Még jó lehet vizes lemosásra, felmosásra, wellnessre (itt is használhatók az olajok), de minden lassan szárad növő holdnál és holdtölténél. Ha már csökken, akkor jobb, de akkor se szárad gyorsan. Ne is igyunk túl sook vizet, mert ödémához vezethet. 

Alkalmas egymás kényeztetésére, némi lelkizésre is – ha a tetterő (lásd fentebb: Mars a Halakban) alábbhagy…  Vonuljunk el kicsit a saját kis kuckónkba. Érzékenyek is lehetünk lelkileg, de most érzelmes, romantikus könyv vagy film helyett jobban vonzhat valami titokzatos téma, vagy krimi, netán thriller is, vagy egyenesen horror – aki szereti, csak nehogy sírás és rémálom legyen a vége. Ha esetleg a 18+-os téma érdekelne, most az is jobban vonzhat. Skorpió holdnál ez szinte “alap téma”. Lehet, most csak nézni fogjuk vagy csak gondolunk rá, ne aggódjunk nagyon, ha most nem annyira tudunk aktívak lenni, bár a feszültséget is jobb így levezetni, mint másképp, vagy sporttal. 

Alkalmas egy hosszú hétvégét meghosszabbító wellness elvonulásra is – ha valaki teheti. Ne igyunk túl sokat és vigyázzunk a felfázással. Öltözzünk fel melegen, vagy takarózzunk be. (Tisztító kúrára majd csökkenő holdnál)  víz, ülőfürdő jót tehet. A vizes jegyekben a növények leveles része hasznosul legjobban (sóska, spenót, saláta, stb.) 

Csütörtök délelőtt (09:3 a már csökkenő  hold átlép a Nyilasba. Ebben a jegyben, csütörtök délután 15:53-kor pontosodik be a holdtölte, de előtte is és utána is érzékelhető lesz napokig. 23-án egyéb hatások is lesznek, és kb május 26-ig, míg a Jupiter be nem lép az Ikrekbe, nem ajánlott utazni. Ha valaki már elutazott korábban wellness hétvégére, jól érezheti magát, de most óvatosan a szaunával és extrém sportokkal. A fentebb vázolt halmozott együtállások és a holdtölte együtt megterhelheti a szívet, keringést, szervezetet, legyen bármilyen optimista jegy is a Nyilas. Alkalmas nap csendes olvasásra, meditációra, tanulásra, felkészülésre – vizsgára nem igazán. 

A közlekedésnél nagyon legyünk észnél és a combra, csípőre ügyeljünk, ne terheljük most túl és figyeljünk oda nagyon a vezetésre, a túrákon. Ne tévedjünk el, ne térjünk le a kijelölt útvonalakról, főleg idegen vidéken (pl Tátra), mert veszélyes lehet (pl kígyók, medve, stb). 

Fogyasszunk elég folyadékot, de inkább vizet vagy teát, és ne alkoholt, mert az most bizony nagyon beüthet. Nyilas holdnál, a többi hatással megspékelve nagyon könnyű túllőni a célon és alaposan berúgni, amibe a Halakban járó Neptunusz is erősen be tud segíteni.  Ha nem akarja valaki a detoxikálóban tölteni a hétvégét, most inkább legyen nagyon mértéktartó, mert nagyon könnyen át lehet billenni a józannak tűnő állapotból a részegségbe, netán drogot, gyógyszert túladagolni és elszállni. 

Ételek közül most jobb a fehérjében gazdag ételeket és zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani.  

 A holdtölte utáni napok a Nyilas holdban (péntek egész nap és szombat délután 16:35-ig)  a nagytakarításra, főleg a kamrában, de lényegében bárhol. A feleslegesnek vélt holmit adjuk tovább jótékony célra. Szellőztessünk ki alaposan. Lehet kisebb felújítást is kezden, megoldhatunk kisebb-nagyobb dogokat a ház körül. 

Szombat délután (16:35) a fogyó hold átlép a Bakba. Ez segíthet megőrizni a hétvégén a józanságot és némi komolyságot adhat. Családi megbeszélésekre is sort keríthetünk, és lehet, kevésbé lesz bulis hangulatunk, de azért lehet szép és kiegyensúlyozott a nap. Öltözzünk fel, ha kimegyünk, lehet hűvös. Elvileg szintén alkalmas takarításra, rendrakásra. Szellemiekkel is foglalkozhatunk: olvasás, rejtvényfejtés, ha nem a családdal töltjük a napot. Közlekedjünk óvatosan, legyen az észé, kiszámíthatóságé a főszerep. 

A Bak a lábakat, a térdeket, csontokat érinti testi szinten. Kerüljük a potenciálisan csonttörő  sportmutatványokat. 

Átnézhetjük a határidőnaplónkat is, ha nem megyünk rokonlátogatóba, vagy este is fordíthatunk rá időt, pláne, ha másnap már munkába kell állni.  

 További tippek a hétre a napi listákban: 

Május 21. kedd, Konstantin

növő hold, Skorpió  leszálló hold víz elem  

ajánlott: 

egészség, életmód: egészségügyi rutinvizsgálatok, főleg urológia, csak enyhe terhelés, medenceöv edzése, építése, melegen tartása, gyógynövénnyel táplálása; női és férfi intim masszázs, intimtorna, pihenés, fürdő, mély érzelmek, lelkiek, bujaság,  szex, ülőfürdő, nyugtató fürdő és gyógyteák; otthon maradni legalább este, olvasás,  meditáció, belső ösvények kutatása, lelki terápiák, ezoterikus olvasnivalók, klub, meditáció, tisztító szertartások; háztartásban, kertben:  virágok locsolása, táplálása, gyógynövényekkel bánni; fűnyírás; 
nem ajánlott: terhesség esetén bármi terhelés, nemi szervek terhelése, hajápolás, ágynemű szellőztetése, fák, bokrok kivágása, nagymosás, lassan szárad minden, tésztafélék, idegi, lelki megterhelés, stressz, műtétek, különösen a medence tájékán

Május 22.,   Szerda  Júlia, Rita, A biológiai sokféleség nemzetközi napja, Európai elhízás elleni nap

növő hold, Skorpió  leszálló hold víz elem  

 ajánlott:

egészség, életmód: egészségügyi rutinvizsgálatok, főleg urológia, csak enyhe terhelés, medenceöv edzése, építése, melegen tartása, gyógynövénnyel táplálása; női és férfi intim masszázs, intimtorna, pihenés, fürdő, mély érzelmek, lelkiek, bujaság,  szex, ülőfürdő, nyugtató fürdő és gyógyteák; otthon maradni legalább este, olvasás,  meditáció, belső ösvények kutatása, lelki terápiák, ezoterikus olvasnivalók, klub, meditáció, tisztító szertartások; háztartásban, kertben:  virágok locsolása, táplálása, gyógynövényekkel bánni; fűnyírás; 
nem ajánlott: terhesség esetén bármi terhelés, nemi szervek terhelése, hajápolás, ágynemű szellőztetése, fák, bokrok kivágása, nagymosás, lassan szárad minden, tésztafélék, idegi, lelki megterhelés, stressz, műtétek, különösen a medence tájékán

Május 23.,  Csütörtök    Dezső

Holdtölte a Nyilasban 15:53,  Skorpió/Nyilas 09:24  leszálló hold, víz/tűz elem 

  9:24-ig ajánlott:

egészség, életmód:pihenés, főleg idegrendszer kímélése; otthon maradni,  reuma elleni gyógymódok, mellkas, epe, gyomor, máj gyógyítása gyógynövényekkel, táplálék-kiegészítőkkel, nyugtató hatású teák, teázás, lelki terápiák; wellness-fitnesz:  mellkas, hát izomépítés, masszázs, vizes terápiák, wellness fürdő,
evezés, szemétgyűjtés vízen, vízparton; otthon és a kertben: növények tápoldattal való locsolása,trágyázás, fűnyírás, házimunka legfeljebb csak sepregetés, portörlés, ha nincs jobb alkalom, főzés: könnyű, gyomorkímélő ételek; családi kikapcsolódás, meditáció, lelkizős beszélgetések; munkában: home office lehetőséget használjuk ki, ha van, vagy korán menjünk haza, ha munkarend engedi, elmélyülést igénylő munkák vagy szociális munka, feladatok 
nem ajánlott: idegi túlterhelés, túl sok szénhidrát, tészták, mellkas, epe, gyomor, máj műtétje, mellkas és a hát felső szakasz erős terhelését kerülni kell, mérgező szerek (alkohol főleg), hajvágás, hajmosás ; konzerválás, metszés

9:24-től ajánlott:

egészség, életmód: fehérjében gazdag táplálék, gyümölcs, termés, föld feletti részek jók;  kirándulás, nagyobb séta – nem hegyi, könnyebb torna, fitnesz, jóga, úszás; wellness, szépítő fürdő, sok folyadék, belek tisztítása, masszázs, főleg alsó testtájon, cellulitkezelés, visszér ápolása; házimunka: hosszabb szellőztetés, szobanövények visszavágása, lecsipkedése; szabadidő: kifelé fordulás, társasági élet, jótékonyság, közös programok, hagyományőrző programok, utazás, Föld Napja programok 
nem ajánlott: túl sok koffein, cukor, édesség fogyasztása, visszér műtét

Május 24.,  Péntek Eszter, Eliza, Vanessza                    Európai nemzeti parkok napja

 csökkenő hold,  Nyilas   leszálló/felszálló   hold  tűz  elem

ajánlott:

egészség, életmód: fehérjében gazdag táplálék, gyümölcs, termés, föld feletti részek jók;  kirándulás, nagyobb séta – nem hegyi, könnyebb torna, fitnesz, jóga, úszás; wellness, szépítő fürdő, sok folyadék, belek tisztítása, masszázs, főleg alsó testtájon, cellulitkezelés, visszér ápolása; házimunka: hosszabb szellőztetés, szobanövények visszavágása, lecsipkedése; szabadidő: kifelé fordulás, társasági élet, jótékonyság, közös programok, hagyományőrző programok, utazás, 
nem ajánlott: túl sok koffein, cukor, édesség fogyasztása, visszér műtét

Május 25 ,  Szombat  Orbán,  Eltűnt gyermekek világnapja

csökkenő hold,   Nyilas/Bak 16:35  leszálló   hold  tűz/föld  elem

16:35-g ajánlott: 

egészség, életmód: fehérjében gazdag táplálék, gyümölcs, termés, föld feletti részek jók; könnyebb kirándulás, nagyobb séta – nem hegyi, könnyebb torna, fitnesz, jóga, úszás; wellness, szépítő fürdő, sok folyadék, belek tisztítása, masszázs, főleg alsó testtájon, cellulitkezelés, visszér ápolása;
otthon: házimunka, éléstár, pince, raktár takarítás, lomtalanítás, hosszabb szellőztetés, ablak tisztítás, metszés, szobanövények visszavágása, lecsipkedése;
kertben:  metszés, trágyázás, föld feletti kártevők irtása, elűzése; 
munkában: összeköttetések, kifelé fordulás, társasági élet, jótékonyság, jövőtervezés, hosszú távú tervek 
 nem ajánlott: túl sok koffein, cukor, édesség fogyasztása, visszér műtét

16: 35-től ajánlott: 

egészség, életmód:életmód: melegen öltözni, réteges öltözködés, fokozott méregtelenítés, bőr, körmök ápolása (főleg benőtt),
kozmetika: pattanások kezelése, hidratálás, főleg szeles napokon; szőrtelenítés, láb- és körömgomba kezelése;  vértisztítás, gyenge kardio edzés, ízületek – főleg a térd, boka – kímélése, ha megerőltettük, borogassuk; sószegény étrend, föld feletti növényrészek jók, a gyökér nem annyira (felszálló nedvek), szárzeller, petrezselyem zöldje különösen jó léböjt kúrához is, tisztít;
háztartásban: bőr holmik ápolása, ruhák karbantartása, javítása, szobanövények ültetése;
otthon, munkában: világos gondolkodás, kevésbé mozgalmas, anyagi természetű feladatok,  komoly, mély beszélgetések, időmenedzsment
nem ajánlott: ruhák vegytisztítása, térd, csontok, ízületek erős terhelése, nagyobb kihagyás után nem szabad erőltetni, hegyi túra, síelés, foci

Május 26 ., Vasárnap  Fülöp, Evelin

csökkenő hold,  Bak   leszálló hold    föld elem

ajánlott: 

egészség, életmód:életmód: melegen öltözni, réteges öltözködés, fokozott méregtelenítés, bőr, körmök ápolása (főleg benőtt),
kozmetika: pattanások kezelése, hidratálás, főleg szeles napokon; szőrtelenítés, láb- és körömgomba kezelése;  vértisztítás, gyenge kardio edzés, ízületek – főleg a térd, boka – kímélése, ha megerőltettük, borogassuk; sószegény étrend, föld feletti növényrészek jók, a gyökér nem annyira (felszálló nedvek), szárzeller, petrezselyem zöldje különösen jó léböjt kúrához is, tisztít;
háztartásban: bőr holmik ápolása, ruhák karbantartása, javítása, szobanövények ültetése;
otthon, munkában: világos gondolkodás, kevésbé mozgalmas, anyagi természetű feladatok,  komoly, mély beszélgetések, időmenedzsment
nem ajánlott: ruhák vegytisztítása, térd, csontok, ízületek erős terhelése, nagyobb kihagyás után nem szabad erőltetni, hegyi túra, síelés, foci

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás