A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár – 2023. 41. hét

 2023  október 09-15. 
 
A héten a Hold a csökkenő Oroszlántól a növő Skorpióig h
alad  
Újhold a Mérlegben október 14-én 19:55-kor pontos.

Zöld nap a héten: 

Október 11.,  Szerda    Brigitta, Gitta, A természeti katasztrófák                                               csökkentésének világnapja ( október második szerdája)

A héten hold az Oroszlánban indul. A z újhold szombat este (19:55) pontosodik be, a Mérlegben. A hét elején a hold csökken, majd a hét végén már nő. Hatásai ennek megfelelően: a hét elején minden csökken, fogy, apad, majd nőni kezd, elkezdődik a vízvisszatartás, építés, hízás, telítődés, feltöltődés. A hét eleje jobb a cselekvésre, a hétvége  jobb a tervezésre, pihenésre mint produktív tevékenységre. Jobban esik pihenni, mint tevékenykedni. Minden növekszik, jobb összekötni, építeni, mint elengedni vagy kiadni, leépíteni.  

Egyéb hatások is vannak, melyek már vasárnap elindultak és most nagyon résen kell lennünk. Legyünk nagyon tudatosak, fékezzük az indulatainkat. Tervezett műtét egész héten nem javasolt. Vénusz-Plútó és Mars kapcsolódik feszülten, amihez még a Hold is hozzáteszi a magáét. Most leginkább a Mars hatása teszi fel az i-re a pontot. A hét vége már alkalmas lehet utazásra, összejövetelekre. (Mérleg újholdnál).

Október 12-13 nagyfokú fáradtságot érezhetünk. Szív- és érrendszeri tünetek jelentkezhetnek.  Altatás ezen a két napon nem javasolt.

14-én Újhold is lesz, ami legyengíthet. Az újhold kihat az egész holdhónapra a hatásuk.

Váratlan események, impulzivitás, agresszióra való hajlam a többi hatás miatt, de talán a Mérleg hold ezt enyhíti majd.  

Bővebben 

  ———————————————————————————————————————-

 Hétfőn a fogyó hold  az Oroszlánban jár kedd délutáig (13:01), ekkor vált majd jegyet és lép át a Szűzbe. Alkalmas az idő szórakozásra, mozira, a megjelenésünk “felturbózására”. Az Oroszlán szeret fellépni, megjelenni, szereti a drámát. Most alkalmunk lehet szépülni, “kikupálni” magunkat, de ne vigyük túlzásba a csillogást, a kevesebb néha több. Inkább gondoljuk át, tényleg kell-e egy termék, válasszuk a számunkra legjobbat, ahelyett, hogy megvennénk minden színben, meg még aranyban is ugyanazt modellt.

A Mérlegben jár a Nap, ami ugyan kiegyensúlyozottabbá tehet, de nehezebb is lehet a döntés, ilyenkor hajlamosabbak vagyunk inkább nem dönteni és fogékonyak vagyunk a szépre, aminek az lehet az eredménye, hogy inkább mindent is megveszünk, ami tetszik, ha nem vagyunk észnél. És erre az egyéb hatások is rátesznek, a Mars rámenőssé tesz, kiharcoljuk azt is, amire egyébként hideg fejjel rá se néznénk, mondjuk egy pár nap múlva – földies jegyekben járó holdnál. Bizony nem csak a Hold, hanem a pénzünk is fogy, ha nem uraljuk a helyzetet. 

Ilyen túlzásokba botlani nem nehéz manapság, főleg, hogy most igénye is lehet sokaknak a luxusra, csillogásra és ezért hajlamosabb kiadni erőn felül néhány ember. Hasznosabb, ha magunkba nézünk, miért is kell a csillogás? Meddig fogjuk értékelni, élvezni azt, amiért ma kiadunk egy rakás pénzt, csak mert a szemünknek (egónknak) tetszik? Pár nap vagy jó esetben hét, és a sarokban vagy a szekrény mélyén landol vagy rosszabb esetben a kukában, mert használhatatlan, csak szép (volt mikor megvettük)?

Kinek akarunk vele és mit bizonyítani? Álljunk meg, csodáljuk meg és gondoljuk végig, hogy tényleg haza kell vinni? A zsiráf is szép az állatkertben, az elefánt is nagy és impozáns vagy a zebra, mégis azt mondjuk: “Szép, szép, de haza nem vinném… ” – ismét az 1-2 hónappal ezelőtti szituáció. Ha már nem férne el otthon, ne vidd haza ingyen se.

Ez most nyilván viccesen hangzik, de nézzük a bolti árut is úgy, hogy elfér-e otthon, tudunk-e vele mit kezdeni hosszú távon is? Vagy csak a szomszédokat/barátokat/követőket akarjuk elkápráztatni? Van egyszerűbb, olcsóbb megoldás, mint valami luxus tárgy? Esetleg kedvesség, gáláns tett, egy kedves mosoly? Egy vicces, játékos kép vagy video? 

Alkalmas lehet az idő színházra, mozira, filmnézésre, közösségi média posztolásra, fotókat megosztani, gyerekekkel játszótérre, kaladparkba, kirándulni, sportolni vagy bárhova menni, de azért legyünk a kalandosabb dolgoknál észnél egyéb hatások miatt. Tény, hogy jól szórakozni egyszerű dolgokkal is lehet, vagy örömet szerezni másoknak, nem csak felvágással, drága dolgokkal.

Inkább az aktív programokra alkalmas ez a hold állás, mint a passzívra, de most egyéb hatások miatt legyünk észnél (hirtelenkedés most nem jó). Általában az Oroszlánban járó hold a bátorságpróbákra alkalmas, de most ezt egyéb hatások miatt inkább halasszuk máskorra. Inkább fogjuk vissza magunkat, békésebb, visszafogottabb megoldásokra törekedjünk. 

Alkalmas még vallás gyakorlására, imára, meditációra (szívcsakrára, szeretetre fókuszálva). 

Pilledtség, némi erőtlenség érzése foghat el, még az Oroszlán jegyben is – pihenjen, aki teheti. Igyunk eleget, mert a tüzes Oroszlánban könnyű kiszáradni, főleg, hogy fogyó holdnál több víz is távozik: izzadunk, mert meleg van és esetleg többet is járunk a WC-re.  

Testi szinten az Oroszlánhoz a szív- és érrendszer, hát, rekeszizom, a vérkeringés verőerek és az érzékszervek tartoznak.. Életmóddal kapcsolatos új terveinket  ezen a napon is elkezdhetjük, de most óvatosabb, szívet, érrendszert nem nagyon megerőltető megoldásokkal.  Ezeket soft módszerekkel (nem késsel, tűvel, fémmel) gyógyíthatjuk, kezelhetjük. Fogyasszunk szívet, vérereket erősítő teákat. Ne terheljük túl magunkat, főleg a szívet, a keringést, a szív- és érrendszert most egyéb hatások is érintik, ne kockáztassnk. Ahogy közeledik majd az újhold, aki érzékeny ezekre a hatásokra, jobb, ha pihen, nem hajtja túl magát. 

Ami a környezettudatosságot illeti, most talán érdmes erről készíteni valamilyen média anyagot, vagy elmenni olyan helyekre melyeket a “Föld szívének” mondanak (pl Dobogókő) – aki teheti, nem csak akkor, ha hiszünk ebben, hanem kirándulni is, de bárhova máshova is vihet a kirándulásunk, ha szabadságon vagyunk és/vagy belefér az időnkbe. Ha kirándulunk, ellátogathatunk vallásos emlékhelyekre, szent helyekre is (pl Zalaszántó), zarándokhelyekre is, vagy otthon meditálhatunk. 

Ha dolgozunk, akkor most a vezetőséggel ne vitázzunk, ne kakaskodjunk, hivatalos szervekkel ne hepciáskodjunk, de a vezetővé nevezés, előrelépés előforduhat. Alkalmas nap video publikálásra, csapatépítő tréningre, média megjelenésre, fotózásra többek között. 

Hajlamosak lehetünk ego harcokra, kakaskodásra is. Próbáljuk tudatosan kontrollálni magunkat. “Ne szólj szám, nem fáj fejem” –  ne húzzunk ujjat felettesekkel, autoritással, ha elkerülhető, ne menjünk bele hatalmi harcokba és “ne vegyük a szívünkre”, amit mondanak mások. 

Az Oroszlánban is lehet lomoktól megszabadulni, takarítani, főleg kamrát, de a lemosás, felmosás is gyorsan szárad. Bevásárláskor felesleges sokat spájzoni, egész évben lehet már sok terméket kapni. Nem csak a luxus dolgokkal, hanem a napi bevásárlás terén is könnyű túlzásokba esni az egyéb hatások miatt is. Menjünk listával, és főleg ésszel vásárolni. 

Lehet most kényeztetéssel is meglepetést szerezni magunknak és másoknak is: fodrász, wellness, egy jó ebéd – lehetőleg fehérjében gazdag, vagy egy gyümölcskosár, szőlő, egyéb finomságok. Akár egy jó masszázs, szívmelengető üzenet is megteheti a hatását. Hajat festeni lehet, de a dauert ne ma rendeljük, mert nagyon begöndörödhet a hajunk. 

Kedden kora délután, 13:01-kor átlép a még csökkenő hold a Szűzbe.és egészen péntek hajnalig marad a jegyben. Alkalmas takarításra, rendrakásra, lomtalanításra, otthon a lakásban. Legjobb ezt a pár napot csendes rendezkedéssel, pakolászással tölteni, alapos (pipere) takarítással, ha valaki teheti. Ebben is legyünk észnél, a háztartásban is vigyázzunk magunkra. (Létra, szúró-vágó eszközök, üveg törés stb.). Minden fejben dől el, kivéve a létra és onnan nagyot lehet puffanni. Bár a szív- és érrndszer nem ide tartozik, de egyéb hatások miatt mégis érhetnek ilyen hatások.

A Szűzhöz inkább a gyomor, a belső szervek, a belek, hasnyálmirigy, epe tartoznak, így vigyázzunk az emésztésünkre ezekben a napokban. Ne terheljük nehéz ételekkel a bélésünket, inkább valami könnyű ebédet, vacsrát fogyasszunk. Alkalmas napok akár böjtre, tisztító kúrára is. 

  A Szűzhöz a Remete (aszkéta) archetípus tartozik – legalább ilyenkor kissé ellensúlyozhatjuk amit az Oroszlánban “elkövettünk” magunk ellen, főleg evés, ivás terén. Könnyen lehet, ha előzőleg dőzsöltünk, az ilyenkor megkínoz minket utólag. 

A Szűz jegyben is lehet hajat festeni, sőt, ilyenkor a dauer is jobb. 

Kivihetjük a házból a szemetet, a lomokat, de azért ne essünk túlzásba, “ne öntsük ki a fürdővízzel együtt a gyereket is”, nehogy nagy felbuzdulásunkban olyat is kidobjunk, amit egyébként nem kéne. A kertben, balkonon gondozhatjuk a növényeket, locsoljuk meg, adjunk nekik tápoldatot. 

Alkalmas az idő olvasgatásra, kimenni a kertbe, a növényeket ápolni, földdel dolgozni, virágokat átültetni. Szintén jó környezettudatos vásárlásra, lista alapján, minimalista stílusban. A Szűzben jobban meggondoljuk, mire adunk ki. Péntek hajnalig (01:22) marad ebben a jegyben ekkor lép majd át a hold a Mérlegbe a hétvégére. Némi földhöz kötő meditáció is működhet, vagy a különféle feloldó, tisztító meditációk, technikák (pl Body Talk).  

Péntek hajnalban (01:22) a hold jegyet vált a Mérlegbe és vasárnap hajnalig (04:30) ebben a jegyben marad. Kivihetjük a szemetet, lomokat a házból, a korábban nem tettük, mert a levegős jegyekben a fogyó holdnál legjobb ezt megtenni. A jegy vége felé, szombat este pontosodik majd be az Újhold (19:55) és hajnalban már át is lép majd a Skorpióba a hold, amikor már lassan elkezd nőni, de még egészu nap hatással lesz ránk az Újhold.

Egyébként legjobb, ha pihenünk, meditálunk, mert az Újhold néha kicsit kiveszi az erőt belőlünk. Ez egy erőteljes újrakezdés energiát is képvisel, egy új holdhónap kezdete és hatással van a következő hónapunkra. Alkalmas időszak családi összejövetelekre, beszélgetésekre, baráti találkozókra a nap, de a közlekedésnél legyünk óvatosak, de lehet menni. Remélhetőleg az időjárás még jó lesz.

Ne vitázzunk, ne veszekedjünk, inkább beszéljük meg higgadtan a dolgokat. Szellőztessünk ki alaposan, gyújthatunk füstölőt is, de ne hagyjuk felügyeket nélkül a parázsló füstölőt, se gyertyát, se más tüzeket. A Mérleghez a növények virágos részei tartoznak és a zsírok, olajok: olajos masszázs, például, de a zsíros, olajos ételeket kerüljük. A kertet most hagyjuk, ne is nagyon locsoljunk mert a levegő elemű jegyeknél könnyen tetvesek lesznek a virágok. 

A Mérleg hold alkalmas a művészetekre: műkedvelőként és alkotóként is. Designerek, művészek, kézművesek, zenészek születési képletében gyakori a Mérleg hold. Szépérzékünket mindenesetre gyakran élénkíti akkor is, ha egyébként a saját képletünkben máshol volt a hold. Kreatív hobbi, lakberendezés, stílus – akár úgy is, hogy csak a neten nézegetjük, kellemes időtöltés lehet, vagy zenehallgatás, festegetés, rajzolgatás. Nem baj az se, ha nem vagyunk ebben “bajnokok” – sokan gyakran kapják magukat akkor is “dísztgetésen” vagy firkálgatáson, ha egyébként nem tartják magukat szuper készügyesnek. Alkalmas még kávéházi beszélgetésre, olvasgatásra, online csevegésre, rokonlátogatásra, kulturális eseményekre, színházra, múzeumra és még sok minden másra. 

Vasárnap hajnalban (04:30) átlép a hold a Skorpióba és kedd reggelig lesz ebben a jegyben. Már alig láthatóan elindul a növekedés, de még egész nap hatással lesz ránk az előző esti Újhold. Skorpió holdnál minden jó, ami vizes. Még jó lehet vizes lemosásra, felmosásra, wellnessre a vasárnap. Alkalmas egymás kényeztetésére, némi lelkizésre is. Vonuljunk el kicsit a saját kis kuckónkba. Érzékenyek is lehetünk lelkileg, de most érzelmes, romantikus könyv vagy film helyett jobban vonzhat valami titokzatos téma, vagy krimi, netán thriller is, vagy egyenesen horror – aki szereti, csak nehogy sírás és rémálom legyen a vége. Ha esetleg a 18+-os téma érdekelne, most az is jobban vonzhat. Skorpió holdnál ez szinte “alap téma”. Még izgalmasabb, ha nem egyedül vagyunk. Az igazán jó dolgokat nem lehet pénzen megvenni… Ne igyunk túl sokat és vigyázzunk a felfázással. Öltözzünk fel melegen, vagy takarózzunk be.

 További tippek a hétre a napi listákban: 

Október 09, Hétfő    Dénes, Postai világnap

 csökkenő hold, Oroszlán   leszálló hold, tűz elem

ajánlott: 

egészség, életmód: keringés frissítése, könnyű mozgás, edzés, szolárium, fényvédelem, frissítő séta, hátmasszázs, jóga, taichi, chikung. gyomor, emésztés kímélése, tisztítása, sok folyadék – csökkenő holdnál az Oroszlán nagyon szárít, nyugtató teák, laza, könnyed nap/este, kevés utazás, napfonat és szívcsakra csakratisztító meditáció, hajápolás, balzsam, hajvágás;
háztartásban: hosszú szellőztetés, nagytakarítás, tértisztítás, lomtalanítás, elengedés; családi programok, apás nap,filmezés, fotózás, színház;
 kertben: szíverősítő gyógynövények gyűjtése, gyümölcsfák ültetése
nem ajánlott: keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, megerőltető, hosszú utazás, túra, dauer, keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, szerepek túljátszása, erőszakosság

Október 10.,   Kedd      Gedeon, A lelki egészség világnapja

csökkenő hold, Oroszlán/Szűz 13:01 leszálló hold,  tűz elem

délutánig ajánlott: 

egészség, életmód: keringés frissítése, könnyű mozgás, edzés, szolárium, fényvédelem, frissítő séta, hátmasszázs, jóga, taichi, chikung. gyomor, emésztés kímélése, tisztítása, sok folyadék – csökkenő holdnál az Oroszlán nagyon szárít, nyugtató teák, laza, könnyed nap/este, kevés utazás, napfonat és szívcsakra csakratisztító meditáció, hajápolás, balzsam, hajvágás;
háztartásban: hosszú szellőztetés, nagytakarítás, tértisztítás, lomtalanítás, elengedés; családi programok, apás nap,filmezés, fotózás, színház;
 kertben: szíverősítő gyógynövények gyűjtése, gyümölcsfák ültetése
nem ajánlott: keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, megerőltető, hosszú utazás, túra, dauer, keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, szerepek túljátszása, erőszakosság

délután 13:01-től ajánlott:

egészség, életmód: emésztés, idegek, lép, hasnyálmirigy, vér táplálása, vérképzés támogatása táplálék-kiegészítőkkel, egészséges életmód programok, könnyű ételek, lassú, könnyed mozgás, has edzése,
haj táplálása, ápolása, dauer, festés;
háztartásban: rendrakás, növények ápolása, ültetése, táplálása, száraz takarítás; 
kertben: a legtöbb kerti és mezei munkára alkalmas, ami ültetéssel, vetéssel kapcsolatos, trágyázás, komposzt kezelése, kerítésoszlopok elhelyezése;
Otthon: célokon, renden való meditálás, délután ezoterikus programok, olvasás;
munkában: logikus célok kitűzése, várakozás, vizsgálódás, rendszerezés, aprólékos, türelmet, precizitást igénylő munkák, önismereti tréning, kreatív tervezési munkák
 nem ajánlott: befőzés, raktározás, elrakás, nehéz, zsíros ételek fogyasztása, műtétek, saláta palántázása

Október 11.,  Szerda    Brigitta, Gitta, A természeti katasztrófák                                               csökkentésének világnapja ( október második szerdája)

csökkenő hold, Szűz  leszálló hold föld elem 

ajánlott: 

egészség, életmód: emésztés, idegek, lép, hasnyálmirigy, vér táplálása, vérképzés támogatása táplálék-kiegészítőkkel, egészséges életmód programok, könnyű ételek, lassú, könnyed mozgás, has edzése,
haj táplálása, ápolása, dauer, festés;
háztartásban: rendrakás, növények ápolása, ültetése, táplálása, száraz takarítás; 
kertben: a legtöbb kerti és mezei munkára alkalmas, ami ültetéssel, vetéssel kapcsolatos, trágyázás, komposzt kezelése, kerítésoszlopok elhelyezése;
Otthon: célokon, renden való meditálás, délután ezoterikus programok, olvasás;
munkában: logikus célok kitűzése, várakozás, vizsgálódás, rendszerezés, aprólékos, türelmet, precizitást igénylő munkák, önismereti tréning, kreatív tervezési munkák
 nem ajánlott: befőzés, raktározás, elrakás, nehéz, zsíros ételek fogyasztása, műtétek, saláta palántázása

Október 12.,  Csütörtök  Miksa, A csillagászat napja (õsz), Az európai kultúra napja,

A látás világnapja, A látássérültek nemzetközi napja/ A fehér bot (a vakok és gyengénlátók)  nemzetközi napja  ( október második csütörtökje )

csökkenő hold,  Szűz    leszálló hold, föld elem 

 ajánlott: 

egészség, életmód: emésztés, idegek, lép, hasnyálmirigy, vér táplálása, vérképzés támogatása táplálék-kiegészítőkkel, egészséges életmód programok, könnyű ételek, lassú, könnyed mozgás, has edzése,
haj táplálása, ápolása, dauer, festés;
háztartásban: rendrakás, növények ápolása, ültetése, táplálása, száraz takarítás; 
kertben: a legtöbb kerti és mezei munkára alkalmas, ami ültetéssel, vetéssel kapcsolatos, trágyázás, komposzt kezelése, kerítésoszlopok elhelyezése;
Otthon: célokon, renden való meditálás, délután ezoterikus programok, olvasás;
munkában: logikus célok kitűzése, várakozás, vizsgálódás, rendszerezés, aprólékos, türelmet, precizitást igénylő munkák, önismereti tréning, kreatív tervezési munkák
 nem ajánlott: befőzés, raktározás, elrakás, nehéz, zsíros ételek fogyasztása, műtétek, saláta palántázása

Október 13.,  Péntek   Kálmán, Ede

csökkenő hold, Szűz/Mérleg  01:22 leszálló hold, föld/levegő elem 

ajánlott:

egészség, életmód: kisebb aktivitás, diéta, olajok, zsiradékok, magvak, vese, hólyag, mirigyek tisztítása, virágzat fogyasztása, kardio edzés, úszás, sok folyadék, erősebb fényvédelem, művészetek, kultúra, szellőztetés (ágynemű, matrac is), festés, nagytakarítás, tartósítás, leszámolás a veszteségekkel, elengedés, váltás, esetleg virágok ültetése,
 nem ajánlott: virágok locsolása, csípő, vese, hólyag műtét

Október 14.,  Szombat  Helén, Heléna

Újhold a Mérlegben 19:55, Mérleg   leszálló   hold  levegő  elem

ajánlott:

egészség, életmód: kisebb aktivitás, diéta, olajok, zsiradékok, magvak, vese, hólyag, mirigyek tisztítása, virágzat fogyasztása, kardio edzés, úszás, sok folyadék, erősebb fényvédelem, művészetek, kultúra, szellőztetés (ágynemű, matrac is), festés, nagytakarítás, tartósítás, leszámolás a veszteségekkel, elengedés, váltás, esetleg virágok ültetése,
 nem ajánlott: virágok locsolása, csípő, vese, hólyag műtét

Október 15., Vasárnap    Teréz, Terézia

növő hold, Mérleg/Skorpió 04:30  leszálló hold    levegő/víz elem

ajánlott: 

egészség, életmód: egészségügyi rutinvizsgálatok, főleg urológia, csak enyhe terhelés, medenceöv edzése, építése, melegen tartása, gyógynövénnyel táplálása; női és férfi intim masszázs, intimtorna, pihenés, fürdő, mély érzelmek, lelkiek, bujaság,  szex, ülőfürdő, nyugtató fürdő és gyógyteák; otthon maradni legalább este, olvasás,  meditáció, belső ösvények kutatása, lelki terápiák, ezoterikus olvasnivalók, klub, meditáció, tisztító szertartások; háztartásban, kertben:  virágok locsolása, táplálása, gyógynövényekkel bánni; fűnyírás; 
nem ajánlott: terhesség esetén bármi terhelés, nemi szervek terhelése, hajápolás, ágynemű szellőztetése, fák, bokrok kivágása, nagymosás, lassan szárad minden, tésztafélék, idegi, lelki megterhelés, stressz, műtétek, különösen a medence tájékán

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás