A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár – 2023 36. hét

 2023 szeptember 4-10,

A héten a Hold a csökkenő Bikától a Oroszlánig halad.

A héten végig fogyó hold van, ez alkalamas rendrakásra, elengedésre, fogyásra, kiáradásra, aktivitásra. A Hold a Bikától az Oroszlánig járja be a Zodiákust a héten (Bika, Ikrek, Rák, Oroszlán). Az Ikrek hold derűsebb és sok mindenre alkalmas : takarításra, tértisztításra és kommunikációra, megújulásra. Ugyanakkor hajlamosak lehetünk szétszórtságra. Fokozottabb koncentrációra lehet  szükség, de megújulást hozó stádium ez. A Bika a pénzügyek, kreativitás, szépség terén hasznos, és a kertben, a Rák a vizes témákban, otthon a családban, az Oroszlánba épp csak átlép a hold vasárnap délután. A hét alkalmas wellnessre, megtisztulásra.  

 Számos más hatás is van a héten, egy része inkább optimizmusra ad okot, egy más része inkább befelé fordulásra késztet, fogyó hold ellenére is. A Vénusz befejezi a hátrálást, egy ideig szinte megáll, majd lassan elindul. A Jupiter 4-én kezd hátrálni. A Merkúr is még a jövő hétig hátrál, de jó fényszögek érik. A hónap nagy részében nincsenek kimondottan rossz hatások, szeptemberben kicsit megnyugodhatunk, de egyéni sorsokban lehetnek különbségek, attól függően, hogy egyéni szinten ezek hogy érnek minket. Egy biztos, érzelmileg és a kommunikációnkban érintenek minket.  Egyébként majdnem az összes lassú bolygó hátrál és hamarosan a Jupiter is csatlakozik a csapathoz. Ez hátráltathatja a dolgainkat, az ügyintézést, a dolgok nehezen indulnak be, vagy állni látszanak. Álomosak, fáradtak lehetünk. Aki teheti, hogy az utószezonban nyaral, pihen, most menjen el, óvatosan közlekedjen, de inkább pihenjen még kicsit. Sok hasznot lehet, akkor se hajtunk, ha dolgozunk most, és jó esetben kárt se teszünk.

A Merkúr miatt döcöghet a telekommunikáció , “darabos” lesz az Internet, stb. Pedig indul a tanév… Szerencsére az évnyitó után is még lehetett egy hétvégén szusszanni. Tanárnak és diáknak is jó ez most, azt hiszem, sétálni, kiránydulni, behozni otthon a lemaradást.  Jó ez a hét rendezkedni, pakolászni, a levegős napokon (Ikrek holdnál) akár meg is válni attól, ami már nem szolgál. Várjunk, ne kapkodjunk semmivel, majd az idő megoldja, olyan Pató Pálosan… Örüljünk a jó időnek, amíg tart és engedjük el, hogy most váltsuk meg a világot.

Súlyos, nehéz állások nincsenek. A Mars a Mérlegben halad, és ez nem kedvez neki (emiatt is lehetünk fáradtabbak, mert a Mars az energiánkat, a mozgást is képviseli, a küzdőerőnket). Most kb annyira leszünk erélyesek és harciasak, mint egy álmos kismacska, aki egy nagy ásítás után körbenéz  és alszik tovább… Hajlamosak vagyunk sokat tűrni… Aztán elpattan a húr.. Repül a nehéz kő… stb. Ha kiborul a bili, akkor nagyon folyik a tartalma mindenfelé. 

Egyébként az egész hét alkalmas utazásra és előre bejegyzett műtétekre. (A jegyek által érintett területeket nem szerencsés fémmel illetni, így azokat hagyjuk ki – lásd alább az érintett területeket jegyről jegyre.)

—————————————————————————————————————————————————

 Hétfőn a csökkenő Hold a Bikában jár és kedd este 21:06-kor lép majd át az Ikrekbe. A Bikához a szépség, a bőség, anyagiak, a szépség tartozik és most, hogy a Vénusz ébredőben van, méginkább aktuális a téma. Törekedjünk egyensúlyra, amennyire lehet.  A csökkenő Bika holdnál kitisztíthatjuk a bőröket, eltehetjük a szezonon kívüli lábbeliket, bár még lehet nyári idő. Tisztíthatjuk, javíthatjuk a bőr holmikat és saját bőrünk ápolására is érdemes figyelmet fordítani. A Bikához a nyak, tarkó, dekoltázs is tartozik, most ezt a területet érdemes lehet jobban átmasszírozni egy kozmetikai kezelés során, ajkunkat bekenni, kiemelni egy szép rúzzsal. Egyébként általában a szépség is a Bikához tartozik, mindeféle szépészeti kezelés jót tesz most (kivéve, ha fémmel teszik – késsel, tűvel -, pl plasztikai műtét, feltöltés, tetoválás).

 A Bikában jár az  Uránusz is. Most érdemes a Földdel törődni minden tekintetben. A Bika föld jegy, érdemes a kertben is dolgozni, vagy a cserepes szobanövényeket ápolni. Aktuális még a takarítás, rendrakás, és minden ami a gazdasággal, földbirtokkal, és a Föld anyával kapcsolatos. Lomtalanításra a Bikában járó hold kevésbé alkalamas, mert ragaszkodhatunk a tárgyainkhoz, jobb inkább megszépíteni, átalakítani, felújítani a régi kopottabb dolgokat, mint túladni rajta. Ha mégis úgy látjuk, megérett valami arra, hogy túladjunk rajta, jobban járunk, ha Ikrek holdnál tesszük ki., adjuk továbbvagy a következő héten Oroszlán, Szűz vagy Mérleg holdnál. Akkor könnyebben engedjük majd el. 1-2 napra tegyük félre, vigyük olyan helyre, ahol nem felejtjük el (sajnos az Ikrek holdnál szétszórtabbak lehetünk és hajlamosak lehetünk megfeledkezni a jól eltett lomról). Ha nem akarjuk hogy szem előtt legyen, írjunk róla listát, emlékeztetőt.

Bika holdnál ne beszéljnk sokat, ha lehet. Elviszi az erőt és gyengébbnek érezhetjük magunkat, a sok beszéd kimeríthet. Kerüljük a pletykát is és nem szabad mindennek bedőlni, amit hallunk. A Bikához tartoznak a fülek és a hallás is.  

Most érdemes ingatlannal, pénzügyekkel és adminisztratív dolgokkal is foglalkozni, új befektetéseket intézni, pénzgyeket átnézni, újításokat eszközölni. 

Testi szinten a torok, gége, alsó fogsor, állkapocs, beszélőszervek, nyak, mandulák, és a fül, a bőr, és a vérkeringés tartozik a Bikához. Táplálékok közül minden ide tartozik, ami a föld alatt nő (gyökérzöldségek, hagymák), vitaminok, ásványi sók.  A Bika szeret dőzsölni, de azért ne vigyük túlzásba csökkenő holdnál se (lásd fentebb az egyéb állásoknál). Hajlamosak lehetünk a lustaságra, vagy legalábbis kényelemre. Pihenjünk, ha tehetjük és gyűjtsünk erőt. A lassabb mozgásformák esnek most jól.  

A Bikához tartozik még minden, ami szépséggel kapcsolatos (és a Mérleghez), de a Bikához inkább a hagyományőrző kézművesség, kétkezi munkák, iparművészet, nem annyira az elvont, könnyedebb művészetek. Díszthetjük az otthonunkat vagy magunkat is: smink, divat, stílus, lakberedendzés, díszítő művészetek, főleg bőrművesség, DIY (csináld magad) alkotások. Mindezekre alkalmas lehet szerda estig. (Kedd este lép majd át a Hold az Ikrekbe, de azért nem kell eldobnunk a kézműves eszközöket – és péntek hajnalig  az Ikrekben lesz. Az Ikrekhez tartoznak a kezek és minden, amit a kezekkel lehet csinálni), így akár csütörtök estig – aki bírja, késő éjjelig is –  lehet folytatni.

Kozmetikusnál a tiszításnak, tartós szőrtelenítésnek van ideje, pattanások kezelésének, leszárításnak, pedikűrösnél a benőtt körmöknek – bár az inkább csökkenő Bak holdnál aktuális, de a föld jegyeknél jó. 

Kedd este 21:06-kor átlép a Hold az Ikrekbe és majd péntek kora reggel (05:59) lép majd át Rákba.  Alkalmas baráti beszélgetésekre – de nem vitára! – sakk partira, olvasgatásra, teadélutánra, családi/baráti összejövetelre, chatelésre vagy egy jó kis sétára a levegőn. Ami a legjobb, alkalmas elutazásra pár napra, ha valaki teheti.  

Az Ikrekhez a váll, a karok, a kezek, a tüdő felső része és a mirigyrendszer tartozik. Légzőgyakorlatok, szellőztetés, kardio edzés ideje van ilyenkor. Az Ikrekhez tartozik a kommunikáció (telefon, internet, kommunikációs kütyűk, napi lapok, TV, hírek), minden, ami közlekedés, szomszédok, testvérek, közeli környezet, közeli utazások és alacsonyabb szintű tanulmányok – és sajnos, szeret többet, nagyotmondani is – legyünk résen, kinek mit hiszünk el (már csak a halmozott Halak energia miatt is). Ne dőljünk be csalárd próbálkozásoknak, netes, telefonos csalóknak, álhíreknek! Az Ikrek ura, a Merkúr még szeptember 15-ig hátrál, mindenkit érinthet, de leginkább azokat, akiket személyes képletükben is érint: Ikrek, Szűz Nap, Hold, Ascendens elsősorban). A hátráló Merkúr most kedvetző fényszögbe kerül a szintén hátráló. Jupiterrel, de ez inkább pozitív. Együttáll a Merkúr a Nappal is, így a Jupiter a Naptól is kap egy trigon fényszöget (úgy pozitív, hogy különösebben nem is kell tenni érte – a szextilnél tenni is kell).  

Lehet utazni ezeken a napokon és sok mindenre jó a csökkenő Ikrek hold.

Szellőztessünk ki alaposan. Takarításra, lomtalanításra is alkalmas napok, csak ne feledkezzünk meg arról, mit is akartunk kirakni – legjobb, ha korábban írtunk róla listát, ha nincs lista, most nézzünk be minden zugba. Jó napok ezek arra, hogy csökkentsük, elengedjük, ami felesleges és ne terhelje tovább az otthoni teret, ne fogja a port, ami már nem szolgál – most érzelgősség nélkül túladhatunk ezeken. Aki hajlamos  érzelmi okok miatt tartogatni dolgokat, most könnyebb lehet neki is –  talán. Van, hogy az embert már zavarják a felesleges dolgok, de csak halogatja, hogy továbbadja. Most itt az alkalom, és ha még szerdán és csütörtökön összeszedjük, el is vihetjük és le van tudva. Ott a hétvége többi része az érdemi takarításra és egyéb klassz dolgokra. (Vizes takarításra, mosásra, családi programra a Rák holdnál).

Péntek kora reggel 05:59-kor, átlép a hold a Rákba, és majd  vasárnap délután 17: 36 lép át az Oroszlánba. A Rákban a Hold otthon van, családi napnak alkalmas, főzöcskézni, locsolni, felmosni, stb.Családi összejövetelekre és utazásra alkalmas a hétvége. Szerencsével nyugis családi hétvégét élvezhetünk.  Nézzünk meg egy jó filmet, vagy csak legyünk együtt. Jó strandra, wellness fürdőbe menni, családdal nyaralni, ha még tehetjük (kisebb – még nem iskolás gyerekekkel vagy épp a már nem iskolás gyerekekkel vagy gyrekekek nélkül, akinek nincs. Érzemi kitörésekre, érzelgésre hajlamosak lehetünk. Aki otthon van, locsoljon alaposan a kertben, balkonon, otthon a szobanövényeknek adjon vizet. Jó mosni, mosgatni, mindenféle vizes takarításra, de ablakot tisztítani jobb előbb az Ikrek vagy Kos holdnál vagy még a Bikában is. Most ne szellőztessünk hosszan. Pihenjünk és ne terheljük meg a gyomrot. Alkalmas napok meditálásra, olvasgatásra is. 

Vasárnap délután a hold még átlép az Oroszlánba 17:36-kor. Az Oroszlán a szív és érrendszert érinti. Ne terheljük túl magunkat. Alkalmas imára, meditációra is az este, szellőztetni, közösségi média szerelpésre vagy videózásra, gyerekekkel is tölthetjük a napot. Aki teheti, még sütögethet a szabadban, ha az időjárás engedi. Családi buli kicsit elhúzódhat. Ha jól esik pihenni inkább, pihenjünk. 

—————————————————————————

Szeptember 04.,  hétfő      Rozália, Róza

 csökkenő hold, Bika    felszálló hold, föld elem

ajánlott:

általában: fogak ápolása, vértisztítás, nyak, torok, fülek védelme, torok gyógyítása gyógynövényekkel, könnyű étrend, wellness, bőrápolás, fogak ápolása, kezek ápolása, masszázsa, vértisztás; wellness, tartós szőrtelenítés, kozmetika, bőrápolás; szobanövények gondozása, ha nincs jobb alkalom, ültetés; munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés,  anyagiak védelme, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése;  vállalkozással, vagyonnal kapcsolatos irodalom olvasása, vállalkozás tervezés, üzleti tervek; kertben: fákat, cserjéket ültetni, trágyázás, gyökértermések konzerválása, elvermelése, trágya- és komposztdomb rakás;
nem ajánlott: fül-orr-gége műtétek, mandula műtét, fog, száj és állkapocs műtétek, nyaki műtétek, túl sokat beszélni, sós és zsíros  ételek, költekezés, vásárolgatás

Szeptember 05., Kedd    Viktor, Lőrinc

csökkenő hold, Bika/Ikrek 21:06      felszálló hold, föld elem

ajánlott:

általában: fogak ápolása, vértisztítás, nyak, torok, fülek védelme, torok gyógyítása gyógynövényekkel, könnyű étrend, wellness, bőrápolás, fogak ápolása, kezek ápolása, masszázsa, vértisztás; wellness, tartós szőrtelenítés, kozmetika, bőrápolás; szobanövények gondozása, ha nincs jobb alkalom, ültetés; munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés,  anyagiak védelme, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése;  vállalkozással, vagyonnal kapcsolatos irodalom olvasása, vállalkozás tervezés, üzleti tervek; kertben: fákat, cserjéket ültetni, trágyázás, gyökértermések konzerválása, elvermelése, trágya- és komposztdomb rakás;
nem ajánlott: fül-orr-gége műtétek, mandula műtét, fog, száj és állkapocs műtétek, nyaki műtétek, túl sokat beszélni, sós és zsíros  ételek, költekezés, vásárolgatás

Ikrek hatások a következő napnál. 

Szeptember 06., Szerda    Zakariás

 csökkenő hold,  Ikrek  felszálló hold, föld elem

 ajánlott:  

életmód: vértisztítás, mirigyek tisztítása, keringés javítása, kardio edzés, váll, karok, kéz masszázsa, ízületek ápolása, főleg könyök, csukló, váll, erős fényvédelem, légző gyakorlatok, levegőzés, tiszta levegő, chi kung, tai chi, köszvény, reuma elleni kúrák, könnyű ételek, állóképesség javítása, kenőcsök használata, szellemi kihívások, agytorna, energiák áramoltatása, feng shui;
Háztartásban: tértisztításra ez a nap kiváló, szellőztetés, rendrakás, rendezkedés, nagytakarítás, lomtalanítás, ablaktisztítás, felújítás; kertben: futónövényeket, virágokat vetni, ültetni, kártevőket irtani, időközi trágyázás, ha nem akar virágozni a növény;  szabadidő: könnyed beszélgetések, megbeszélések, barátságok ápolása, buli, telefonálás, új utak választása,  társas összejövetelek, szabad programok, mozi,  új ismerősök, rossz szokások feladása, elengedés, méregtelenítés (mérgező kapcsolatok elengedése is); munkahelyen: megbeszélések, kreatív tevékenység, brainstorming, (át)szervezés, telefonálás, kapcsolatok, ügynöki tevékenység
nem ajánlott: nagy koncentrációt igénylő tevékenység, locsolás, kapkodás, csapongás, nagy figyelmet igénylő munkák, virágok locsolása, zsíros, nehéz ételek, locsolás, kerti munkák, ültetés

Este 21:16 utáni Ikrek hatást lásd a következő napnál…

Szeptember 07.,  Csütörtök  Regina

csökkenő hold, Ikrek   felszálló hold, levegő elem

ajánlott:

életmód: vértisztítás, mirigyek tisztítása, keringés javítása, kardio edzés, váll, karok, kéz masszázsa, ízületek ápolása, főleg könyök, csukló, váll, erős fényvédelem, légző gyakorlatok, levegőzés, tiszta levegő, chi kung, tai chi, köszvény, reuma elleni kúrák, könnyű ételek, állóképesség javítása, kenőcsök használata, szellemi kihívások, agytorna, energiák áramoltatása, feng shui;
Háztartásban: tértisztításra ez a nap kiváló, szellőztetés, rendrakás, rendezkedés, nagytakarítás, lomtalanítás, ablaktisztítás, felújítás; kertben: futónövényeket, virágokat vetni, ültetni, kártevőket irtani, időközi trágyázás, ha nem akar virágozni a növény;  szabadidő: könnyed beszélgetések, megbeszélések, barátságok ápolása, buli, telefonálás, új utak választása,  társas összejövetelek, szabad programok, mozi,  új ismerősök, rossz szokások feladása, elengedés, méregtelenítés (mérgező kapcsolatok elengedése is); munkahelyen: megbeszélések, kreatív tevékenység, brainstorming, (át)szervezés, telefonálás, kapcsolatok, ügynöki tevékenység
nem ajánlott: nagy koncentrációt igénylő tevékenység, locsolás, kapkodás, csapongás, nagy figyelmet igénylő munkák, virágok locsolása, zsíros, nehéz ételek, locsolás, kerti munkák, ültetés

Szeptember 08., Péntek      Mária, Adrienn , Az írástudatlanság elleni küzdelem  nemzetközi napja,                         A fizioterápia világnapja

csökkenő hold, Ikrek/Rák 05:59   felszálló hold, levegő/víz elem

ajánlott:

életmód: epe, máj, gyomor tisztítása gyógynövényekkel, idegrendszer védelme, lelkiek, mellkas masszázsa, légző gyakorlatok (mellkas tisztítása), könnyű ételek, böjt, szauna; lelkiek: belső ösvények kutatása, meditáció, ima, otthoni programok, mély érzelmek, áldozatot hozni; háztartásban:  lemosás, felmosás, locsolás,  főzés, otthonrendezés, díszítés, vásárlás, kertben:  növényápolás, locsolni, füvet nyírni, virágokat trágyázni, föld feletti kártevők irtása 
nem ajánlott: hajvágás, hajmosás, alkohol vagy bármilyen mérgező dolog (duplán), puffasztó ételek, rossz szénhidrátok, nyugtalanságot okozó dolgok, hosszú szellőztetés, lakkozás, festés, elvermelés, konzerválás 

 Szeptember 09, szombat  Ádám,  Népesedési világnap

csökkenő hold, Rák  felszálló hold, levegő elem elem 

  ajánlott 

életmód: epe, máj, gyomor tisztítása gyógynövényekkel, idegrendszer védelme, lelkiek, mellkas masszázsa, légző gyakorlatok (mellkas tisztítása), könnyű ételek, böjt, szauna; lelkiek: belső ösvények kutatása, meditáció, ima, otthoni programok, mély érzelmek, áldozatot hozni; háztartásban:  lemosás, felmosás, locsolás,  főzés, otthonrendezés, díszítés, vásárlás, kertben:  növényápolás, locsolni, füvet nyírni, virágokat trágyázni, föld feletti kártevők irtása 
nem ajánlott: hajvágás, hajmosás, alkohol vagy bármilyen mérgező dolog (duplán), puffasztó ételek, rossz szénhidrátok, nyugtalanságot okozó dolgok, hosszú szellőztetés, lakkozás, festés, elvermelés, konzerválás 

Szeptember 10, vasárnap     Nikolett, Hunor ,          Az öngyilkosság megelõzésének világnapja
csökkenő hold, Rák/Oroszlán 17:36    felszálló hold, víz/tűz elem 

délután 17:36-ig ajánlott:  

életmód: epe, máj, gyomor tisztítása gyógynövényekkel, idegrendszer védelme, lelkiek, mellkas masszázsa, légző gyakorlatok (mellkas tisztítása), könnyű ételek, böjt, szauna; lelkiek: belső ösvények kutatása, meditáció, ima, otthoni programok, mély érzelmek, áldozatot hozni; háztartásban:  lemosás, felmosás, locsolás,  főzés, otthonrendezés, díszítés, vásárlás, kertben:  növényápolás, locsolni, füvet nyírni, virágokat trágyázni, föld feletti kártevők irtása 
nem ajánlott: hajvágás, hajmosás, alkohol vagy bármilyen mérgező dolog (duplán), puffasztó ételek, rossz szénhidrátok, nyugtalanságot okozó dolgok, hosszú szellőztetés, lakkozás, festés, elvermelés, konzerválás 

este ajánlott:

életmód: keringés frissítése, könnyű mozgás, edzés, szolárium, napfürdő, ha az idő engedi, de erős fényvédelem, frissítő séta, hátmasszázs, jóga, taichi, chikung, ha kint vagyunk;  gyomor, emésztés kímélése, tisztítása, sok folyadék – csökkenő holdnál az Oroszlán nagyon szárít, főleg nyáron, nyugtató teák, laza, könnyed nap (lehetőség esetén home office), kevés utazás, napfonat és szívcsakra csakratisztító meditáció, hajápolás, balzsam, hajvágás;
háztartásban, ha tehetjük, vagy délután: hosszú szellőztetés, nagytakarítás, tértisztítás, lomtalanítás, elengedés; felújítás, délutáni családi programok, apás nap, sportnap, játszótér, filmezés, fotózás, színjátszó kör; munkahelyen: vezetői meeting, személyiségfejlesztés, csapatépítés, előléptetések, találkozók, határozottság, bátorság, kockázatvállalás, akadályokat könnyebb legyőzni, lendületesség, média, filmezés, fotózás;  kertben: szíverősítő gyógynövények gyűjtése, gyümölcsfák ültetése
nem ajánlott: keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, megerőltető, hosszú utazás, túra, dauer, keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, szerepek túljátszása, erőszakosság

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás