A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár – 2023. 37. hét

 2023  szeptember 11-17. 
 
A héten a Hold a csökkenő Oroszlántól a növő Mérlegig h
alad  
Újhold az Oroszlánban szeptember 15-én 03:39-kor pontos.

Zöld nap a héten: 

Szeptember 16.,  Szombat   Az ózonpajzs megőrzésének  nemzetközi napja

A héten hold az Oroszlánban indul. A z újhold pénteken hajnalban pontosodik be, még a Szűzben és még aznap átlép majd a Mérlegbe. A hét elején a hold csökken, majd a hét végén már nő. Hatásai ennek megfelelően: a hét elején minden csökken, fogy, apad, majd nőni kezd, elkezdődik a vízvisszatartás, építés, hízás, telítődés, feltöltődés. A hét eleje jobb a cselekvésre, a hétvége  jobb a tervezésre, pihenésre mint produktív tevékenységre. Jobban esik pihenni, mint tevékenykedni. Minden növekszik, jobb összekötni, építeni, mint elengedni vagy kiadni, leépíteni.  

Egyéb hatások bőséggel vannak és bőven tartogatnak kihívásokat ezen a héten. A bolygók közül péntekig még 6 hátráló mozgást végez. 15-én fordul majd meg a Merkúr, ami segíthet majd, hogy elinduljanak a dolgaink. A héten a Nap és a Neptunusz szembenáll, ami félreértésekre és tévedésekre, valamit elnézhetünk . Szeptember 19-én lesz a pontos együttállás, de ez a hatás előtte és utána is napokig kihat. Műtét nem igazán ajánlott a tévedések lehetősége miatt – ráadásul a Merkúr hátrál és a Merkúr az orvost is jelöli. Igazán nagy volumenű, fontos dolgokat, ha lehet, ne most intézzünk. Szerződések kötése, fontos dokumentumok aláírása esetén minden apróbetűt is olvassunk el nagyon alaposan. Amit lehet, halasszunk inább szeptember 21-22 utánra is.

Utazásra a hét vége már jó lehet, de figyeljünk nagyon a közlekedésre (addigra a Merkúr már előre megy) . A Jupiter, egyébként Magyarország ura, és jelenleg és még jó darabig, 5 másik bolygóval együtt hátrál… A többit mindenki rakja össze fejben, hogyan hathat – de tekintve, hogy ez egy politika-mentes blog, most részletezném, ki hova megy/menjen. ) Szerencsés esetben is legfeljebb stagnál, egy helyben toporog most sok minden, lassan indulnak majd a dolgok. Ne legyünk türelmetlenek, ne kapkodjunk el semmit. Akinek van lehetősége utószezonban pihenni, tegye meg most. A Jupiter együttáll az Uránusszal, a hét elején a Hold és a Vénusz is az Oroszlánban, mindez kvadrátban az Uránusszal. A túlzásokra hajlamosít minden is. 

15-én Újhold is lesz, ami legyengíthet. Az újhold kihat az egész holdhónapra a hatásuk: váratlan események, terveinket keresztülhúzhatja valami/valaki vagy a kapkodás, hirtelenkedés, figyelmetlenség.

Bővebben 

  ———————————————————————————————————————-

 Hétfőn a fogyó hold  az Oroszlánban jár szerda reggelig.  Szerda reggel vált majd jegyet és lép át a Szűzbe. Alkalmas az idő szórakozásra, mozira, a megjelenésünk “felturbózására”. Az Oroszlán szeret fellépni, megjelenni, szereti a drámát. Most alkalmunk lehet szépülni, “kikupálni” magunkat, de ne vigyük túlzásba a csillogást, a kevesebb néha több. Inkább gondoljuk át, tényleg kell-e egy termék, válasszuk a számunkra legjobbat, ahelyett, hogy megvennénk minden színben, meg még aranyban is ugyanazt modellt.

Nézzük meg az árakat és a részleteket is alaposan, mielőtt a kasszához megyünk. Éppen ma egy hideg üdítőt akartam venni, utcai árusnál és még jó, hogy megkérdeztem, mennyi és nem csak hagytam, hogy beüsse az árát. Kikerekedett a szemem, mert a duplája volt majdnem, mint a szemközti bolthálózatban. Könnyű benézni az ilyeneket és utólag már nézhetünk, mint Rozi a moziban. És ez csak egy üdítő és egy döntés. 

Ilyen túlzásokba botlani nem nehéz manapság, főleg, hogy most igénye is lehet sokaknak a luxusra, csillogásra és ezért hajlamosabb kiadni erőn felül néhány ember. Hasznosabb, ha magunkba nézünk, miért is kell a csillogás? Meddig fogjuk értékelni, élvezni azt, amiért ma kiadunk egy rakás pénzt, csak mert a szemünknek (egónknak) tetszik? Pár nap vagy jó esetben hét, és a sarokban vagy a szekrény mélyén landol vagy rosszabb esetben a kukában, mert használhatatlan, csak szép (volt mikor megvettük)? Kinek akarunk vele és mit bizonyítani? Álljunk meg, csodáljuk meg és gondoljuk végig, hogy tényleg haza kell vinni? A zsiráf is szép az állatkertben, az elefánt is nagy és impozáns vagy a zebra, mégis azt mondjuk: “Szép, szép, de haza nem vinném… ” Ez most nyilván viccesen hangzik, de nézzük a bolti árut is úgy, hogy elfér-e otthon, tudunk-e vele mit kezdeni hosszú távon is? Vagy csak a szomszédokat/barátokat/követőket akarjuk elkápráztatni? Van egyszerűbb, olcsóbb megoldás, mint valami luxus tárgy? Esetleg kedvesség, gáláns tett, egy kedves mosoly? Egy vicces, játékos kép vagy video? 

Alkalmas lehet az idő színházra, mozira, filmnézésre, közösségi média posztolásra, fotókat megosztani, gyerekekkel játszótérre, kaladparkba, kirándulni, sportolni vagy bárhova menni, de azért legyünk a kalandosabb dolgoknál élsznél egyéb hatások miatt. Tény, hogy jól szórakozni egyszerű dolgokkal is lehet, vagy örömet szerezni másoknak, nem csak felvágással, drága dolgokkal. Inkább az aktív programokra alkalmas ez a hold állás, mint a passzívra, de most egyéb hatások miatt legyünk észnél (hirtelenkedés most nem jó). Általában az Oroszlánban járó hold a bátorságpróbákra alkalmas, de most ezt egyéb hatások miatt inkább halasszuk máskorra. Inkább fogjuk vissza magunkat, békésebb, visszafogottabb megoldásokra törekedjünk. 

Alkalmas még vallás gyakorlásra, imára, meditációra (szívcsakrára, szeretetre fókuszálva). 

Pilledtség, némi erőtlenség érzése foghat el, még az Oroszlán jegyben is – pihenjen, aki teheti. Igyunk eleget, mert a tüzes Oroszlánban könnyű kiszáradni, főleg, hogy fogyó holdnál több víz is távozik: izzadunk, mert meleg van és esetleg többet is járunk a WC-re.  

Testi szinten az Oroszlánhoz a szív- és érrendszer, hát, rekeszizom, a vérkeringés verőerek és az érzékszervek tartoznak.. Életmóddal kapcsolatos új terveinket  ezen a napon is elkezdhetjük, de most óvatosabb, szívet, érrendszert nem nagyon megerőltető megoldásokkal.  Ezeket soft módszerekkel (nem késsel, tűvel, fémmel) gyógyíthatjuk, kezelhetjük. Fogyasszunk szívet, vérereket erősítő teákat. Ne terheljük túl magunkat, főleg a szívet, a keringést, a szív- és érrendszert most egyéb hatások is érintik, ne kockáztassnk. Ahogy közeledik majd az újhold, aki érzékeny ezekre a hatásokra, jobb, ha pihen, nem hajtja túl magát. 

Ami a környezettudatosságot illeti, most talán érdmes erről készíteni valamilyen média anyagot, vagy elmenni olyan helyekre melyeket a “Föld szívének” mondanak (pl Dobogókő) – aki teheti, nem csak akkor, ha hiszünk ebben, hanem kirándulni is, de bárhova máshova is vihet a kirándulásunk, ha szabadságon vagyunk és belefér az időnkbe. Ha kirándulunk, ellátogathatunk vallásos emlékhelyekre, szent helyekre is (pl Zalaszántó), zarándokhelyekre is, vagy otthon meditálhatunk. 

Ha dolgozunk, akkor most a vezetőséggel ne vitázzunk, ne kakaskodjunk, hivatalos szervekkel ne hepciáskodjunk, de a vezetővé nevezés, előrelépés előforduhat. Alkalmas nap video publikálásra, csapatépítő tréningre, média megjelenésre, fotózásra többek között. 

Hajlamosak lehetünk ego harcokra, kakaskodásra is. Próbáljuk tudatosan kontrollálni magunkat. “Ne szólj szám, nem fáj fejem” –  ne húzzunk ujjat felettesekkel, autoritással, ha elkerülhető, ne menjünk bele hatalmi harcokba és “ne vegyük a szívünkre”, amit mondanak mások. 

Az Oroszlánban is lehet lomoktól megszabadulni, takarítani, főleg kamrát, de a lemosás, felmosás is gyorsan szárad. Bevásárláskor felesleges sokat spájzoni, egész évben lehet már sok terméket kapni. Nem csak a luxus dolgokkal, hanem a napi bevásárlás terén is könnyű túlzásokba esni az egyéb hatások miatt is. Menjünk listával, és főleg ésszel vásárolni. 

Szerda reggel 06:17-kor átlép a még csökkenő hold a Szűzbe, alkalmas takarításra, rendrakásra, lomtalanításra, otthon a lakásban. Legjobb ezt a pár napot csendes rendezkedéssel, pakolászással tölteni, alapos (pipere) takarítással, ha valaki teheti. Ebben is legyünk észnél, a háztartásban is vigyázzunk magunkra. (Létra, szúró-vágó eszközök, üveg törés stb.). Minden fejben dől el, kivéve a létra és onnan nagyot lehet puffanni. Kivihetjük a házból a szemetet, a lomokat, de azért ne essünk túlzásba, “ne öntsük ki a fürdővízzel együtt a gyereket is”, nehogy nagy felbuzdulásunkban olyat is kidobjunk, amit egyébként nem kéne. A kertben, balkonon gondozhatjuk a növényeket, locsoljuk meg, adjunk nekik tápoldatot. 

Testi szinten pedig böjtre, tisztító kúrára. A Szűzhöz a gyomor, bélrendszer, a hasi szervek tartoznak. Vigyázzunk a gyomrunkra, az egészségünkre általában. Óvatosan a táplálkozással, inkább valami könnyű ebédet, vacsrát fogyasszunk, ne terheljük meg a bélrendszer. A Szűzhöz a Remete (aszkéta) archetípus tartozik – legalább ilyenkor kissé ellensúlyozhatjuk amit az Oroszlánban “elkövettünk” magunk ellen, főleg evés, ivás terén. Könnyen lehet, ha előzőleg dőzsöltünk, az ilyenkor megkínoz minket utólag. A Szűz jegyben lehet hajat festeni is. 

Alkalmas az idő olvasgatásra, kimenni a kertbe, a növényeket ápolni, földdel dolgozni, virágokat átültetni. Szintén jó környezettudatos vásárlásra, lista alapján, minimalista stílusban. A Szűzben jobban meggondoljuk, mire adunk ki. Péntek estig (18:44) marad ebben a jegyben ekkor lép majd át a hold a Mérlegbe a hétvégére. Még a Szűzben, pénteke hajnalban (03:39) pontosodik be az Újhold., de legalább még egy nappal előtte és utána is érezhető lesz a hatása. Némi földhöz kötő meditáció is működhet, vagy a különféle feloldó, tisztító meditációk, technikák (pl Body Talk).  

Péntek késő délután vagy inkább már este (18:44) a hold jegyet vált a Mérlegbe és a hétvégén végig ebben a jegyben marad. Kivihetjük a szemetet, lomokat a házból, a korábban nem tettük, mert a levegős jegyekben ezt akkor is megtehetjük, ha nő a hold. A Mérleg levegős jegy és ilyenkor – ha nincs jobb alkalmunk, akkor tértisztításra is alkalmas lehet, de a Mérlegnél arra jobb a Vízöntő hold. Hétfő kora reggelig (05:58) lesz a Mérlegben a hold.

Egyébként legjobb, ha pihenünk, meditálunk. Alkalmas családi összejövetelekre, beszélgetésekre, baráti találkozókra a nap, de a közlekedésnél legyünk óvatosak, de lehet menni. Remélhetőleg az időjárás még jó lesz.

Ne vitázzunk, ne veszekedjünk, inkább beszéljük meg higgadtan a dolgokat. Szellőztessünk ki alaposan, gyújthatunk füstölőt is, de ne hagyjuk felügyeket nélkül a parázsló füstölőt, se gyertyát, se más tüzeket. A Mérleghez a növények virágos részei tartoznak és a zsírok, olajok: olajos masszázs, például, de a zsíros, olajos ételeket kerüljük. A kertet most hagyjuk, ne is nagyon locsoljunk mert a levegő elemű jegyeknél könnyen tetvesek lesznek a virágok. 

A Mérleg hold alkalmas a művészetekre: műkedvelőként és alkotóként is. Designerek, művészek, kézművesek, zenészek születési képletében gyakori a Mérleg hold. Szépérzékünket mindenesetre gyakran élénkíti akkor is, ha egyébként a saját képletünkben máshol volt a hold. Kreatív hobbi, lakberendezés, stílus – akár úgy is, hogy csak a neten nézegetjük, kellemes időtöltés lehet, vagy zenehallgatás, festegetés, rajzolgatás. Nem baj az se, ha nem vagyunk ebben “bajnokok” – sokan gyakran kapják magukat akkor is “dísztgetésen” vagy firkálgatáson, ha egyébként nem tartják magukat szuper készügyesnek. Alkalmas még kávéházi beszélgetésre, olvasgatásra, online csevegésre, rokonlátogatásra, kulturális eseményekre, színházra, múzeumra és még sok minden másra. 

 További tippek a hétre a napi listákban: 

Szeptember 11, Hétfő   Teodóra, Igor,  Az elsõsegélynyújtás világnapja

 csökkenő hold, Oroszlán   leszálló hold, tűz elem

ajánlott: 

egészség, életmód: keringés frissítése, könnyű mozgás, edzés, szolárium, fényvédelem, frissítő séta, hátmasszázs, jóga, taichi, chikung. gyomor, emésztés kímélése, tisztítása, sok folyadék – csökkenő holdnál az Oroszlán nagyon szárít, nyugtató teák, laza, könnyed nap/este, kevés utazás, napfonat és szívcsakra csakratisztító meditáció, hajápolás, balzsam, hajvágás;
háztartásban: hosszú szellőztetés, nagytakarítás, tértisztítás, lomtalanítás, elengedés; családi programok, apás nap,filmezés, fotózás, színház;
 kertben: szíverősítő gyógynövények gyűjtése, gyümölcsfák ültetése
nem ajánlott: keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, megerőltető, hosszú utazás, túra, dauer, keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, szerepek túljátszása, erőszakosság

Szeptember 12.,   Kedd      Mária

csökkenő hold, Oroszlán leszálló hold,  tűz elem

ajánlott: 

egészség, életmód: keringés frissítése, könnyű mozgás, edzés, szolárium, fényvédelem, frissítő séta, hátmasszázs, jóga, taichi, chikung. gyomor, emésztés kímélése, tisztítása, sok folyadék – csökkenő holdnál az Oroszlán nagyon szárít, nyugtató teák, laza, könnyed nap/este, kevés utazás, napfonat és szívcsakra csakratisztító meditáció, hajápolás, balzsam, hajvágás;
háztartásban: hosszú szellőztetés, nagytakarítás, tértisztítás, lomtalanítás, elengedés; családi programok, apás nap,filmezés, fotózás, színház;
 kertben: szíverősítő gyógynövények gyűjtése, gyümölcsfák ültetése
nem ajánlott: keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, megerőltető, hosszú utazás, túra, dauer, keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, szerepek túljátszása, erőszakosság

Szeptember 13.,  Szerda    Kornél

csökkenő hold, Oroszlán/Szűz 06:17  leszálló hold , tűz/föld elem 

ajánlott: 

egészség, életmód: keringés frissítése, könnyű mozgás, edzés, szolárium, fényvédelem, frissítő séta, hátmasszázs, jóga, taichi, chikung. gyomor, emésztés kímélése, tisztítása, sok folyadék – csökkenő holdnál az Oroszlán nagyon szárít, nyugtató teák, laza, könnyed nap/este, kevés utazás, napfonat és szívcsakra csakratisztító meditáció, hajápolás, balzsam, hajvágás;
háztartásban: hosszú szellőztetés, nagytakarítás, tértisztítás, lomtalanítás, elengedés; családi programok, apás nap,filmezés, fotózás, színház;
 kertben: szíverősítő gyógynövények gyűjtése, gyümölcsfák ültetése
nem ajánlott: keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, megerőltető, hosszú utazás, túra, dauer, keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, szerepek túljátszása, erőszakosság

Szeptember 14.,  Csütörtök    Szeréna, Roxána

Szeptember hold,  Szűz    leszálló hold, föld elem 

 ajánlott: 

egészség, életmód: emésztés, idegek, lép, hasnyálmirigy, vér táplálása, vérképzés támogatása táplálék-kiegészítőkkel, egészséges életmód programok, könnyű ételek, lassú, könnyed mozgás, has edzése,
haj táplálása, ápolása, dauer, festés;
háztartásban: rendrakás, növények ápolása, ültetése, táplálása, száraz takarítás; 
kertben: a legtöbb kerti és mezei munkára alkalmas, ami ültetéssel, vetéssel kapcsolatos, trágyázás, komposzt kezelése, kerítésoszlopok elhelyezése;
Otthon: célokon, renden való meditálás, délután ezoterikus programok, olvasás;
munkában: logikus célok kitűzése, várakozás, vizsgálódás, rendszerezés, aprólékos, türelmet, precizitást igénylő munkák, önismereti tréning, kreatív tervezési munkák
 nem ajánlott: befőzés, raktározás, elrakás, nehéz, zsíros ételek fogyasztása, műtétek, saláta palántázása

Szeptember 15.,  Péntek     Enikő, Melitta, A béke nemzetközi napja

Újhold a Szűzben 03:39,  Szűz/Mérleg 18:44    leszálló hold, föld/levegő elem 

18:44-ig ajánlott: 

egészség, életmód: emésztés, idegek, lép, hasnyálmirigy, vér táplálása, vérképzés támogatása táplálék-kiegészítőkkel, egészséges életmód programok, könnyű ételek, lassú, könnyed mozgás, has edzése,
haj táplálása, ápolása, dauer, festés;
háztartásban: rendrakás, növények ápolása, ültetése, táplálása, száraz takarítás; 
kertben: a legtöbb kerti és mezei munkára alkalmas, ami ültetéssel, vetéssel kapcsolatos, trágyázás, komposzt kezelése, kerítésoszlopok elhelyezése;
Otthon: célokon, renden való meditálás, délután ezoterikus programok, olvasás;
munkában: logikus célok kitűzése, várakozás, vizsgálódás, rendszerezés, aprólékos, türelmet, precizitást igénylő munkák, önismereti tréning, kreatív tervezési munkák
 nem ajánlott: befőzés, raktározás, elrakás, nehéz, zsíros ételek fogyasztása, műtétek, saláta palántázása

este ajánlott:

egészség, életmód: immunerősítés, vese, hólyag támogatása, táplálása, szauna, erős fényvédelem, hidratálás, művészetek, kultúra, gyengésség, tapintat, szellőztetés, könnyű takarítás, ha nincs jobb alkalom, saját imázs tervezése, kozmetika;
munkában: partnerek látogatása, kapcsolattartás, meeting, közös programok, céges kulturális programok, közösségi média, könyvbemutató, premier előadások, prezentációk, kreatív meetingek;
nem ajánlott: veszekedés, vita, komoly döntések, locsolás

Szeptember 16.,  Szombat   Edit, Ditta, Ludmilla,  Az ózonpajzs megőrzésének

                                   nemzetközi napja, A hangzáskultúra napja

növő hold, Mérleg   leszálló   hold  levegő  elem

ajánlott:

egészség, életmód: immunerősítés, vese, hólyag támogatása, táplálása, szauna, erős fényvédelem, hidratálás, művészetek, kultúra, gyengésség, tapintat, szellőztetés, könnyű takarítás, ha nincs jobb alkalom, saját imázs tervezése, kozmetika;
munkában: partnerek látogatása, kapcsolattartás, meeting, közös programok, céges kulturális programok, közösségi média, könyvbemutató, premier előadások, prezentációk, kreatív meetingek;
nem ajánlott: veszekedés, vita, komoly döntések, locsolás

Szeptember 17., Vasárnap    Zsófia, Hildegárd

növő hold, Mérleg   leszálló hold    levegő elem

ajánlott: 

egészség, életmód: immunerősítés, vese, hólyag támogatása, táplálása, szauna, erős fényvédelem, hidratálás, művészetek, kultúra, gyengésség, tapintat, szellőztetés, könnyű takarítás, ha nincs jobb alkalom, saját imázs tervezése, kozmetika;
munkában: partnerek látogatása, kapcsolattartás, meeting, közös programok, céges kulturális programok, közösségi média, könyvbemutató, premier előadások, prezentációk, kreatív meetingek;
nem ajánlott: veszekedés, vita, komoly döntések, locsolás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás