A Hold,  Divat-szépség,  Életmód

Hold és stílus

Hogyan öltözzünk az egyes napokon? Nagyon valószínű, hogy az időjáráson és azon kívül, hogy hová megyünk, a hold ciklusa és a zodiákusban való járása is befolyásolni fogja a hangulatunkat és ezáltal esetleg a megjelenésünket.

Kicsit eljátszottunk a gondolattal, hogy mit vennénk fel nagyon tudatosan. Amennyiben ismered a saját alkatodat és színtípusodat is mindehhez, könnyebb dolgod lesz. Nyilván, alaklmazkodni kell az aktuális időjáráshoz és az alkalomhoz elsősorban, és persze, hozott anyagból dolgozunk, vagyis, lehetőleg használjuk azt, ami van. Elképzelhető, hogy azon kapjuk magunkat egy idő után –  ha figyelünk – hogy magunktól is ráérzünk arra, hogy miért is vagyunk az adott hangulatban.

Aki szabadon dönthet arról, hogy mit vehet fel, nem kötik meg erősen a hivatali öltözködési szabályok, bátrabban kísérletezhet, de adott kereteken belül is kihasználhatjuk, ötletelhetünk. Ha előre tudjuk, hogyan jár a Hold, akkor tervezhetünk is mondjuk heti outfitet. Aki az a típus, hogy szereti előre kikészíteni a másnapi szettet, már előre gondolkodhat. Aki aznap kapkodja fel/ki a szekrényből a ruházatát, amikor felveszi, lehet, utólag kapcsol, hogy: “Jé, tényleg…” 

Tüzes jegyek

Majdnem biztos, hogy a lehető legsportosabb vagy legalább casual, kényelmesebb szerelésre fogunk szavazni, vagy legalább egy váltás sportruhát magunkkal viszünk. Ha nem sportosan, akkor szexisen és akár kihívóan fogunk felöltözni, ahogy máskor nem, persze, ha az alkalom és vérmérsékletünk engedi.

 

Young Woman Portrait Confidence Hairstyle Paris

Kos:  Ezeken a napokon, jó, ha van bármi otthon, ami új vagy újszerűen hat. Lehet ez egy hajcsat vagy egy harisnya is.  Örülni fogunk neki és vidámabbak leszünk. Ha nem is teljesen új a darab, akkor valami új kombinációt próbáljunk ki vagy a hajunkkal trükközzünk. Tereljük a figyelmet a fejünkre. Ha alkalomra megyünk, egy sapka, kalap vagy egy fejdísz kimozdíthat a megszokott kerékvágásból. Nők új frizurával vagy kicsit más viselettel vagy egy dekoratív sminkkel is feldobhatják a külsőjüket. Fiúk egyszerűen csak fésüljék másképp a hajukat.

Oroszlán: Hagyd szabadon a hajadat, ha nincs tőle túl meleged. Hagy ékesítsen a hajkoronád, persze, ha tényleg ékességed. Ha meleged van, tűzd a hajad dekoratív kontyba. Ha nem a sörényed a legfőbb büszkeséged, akkor valami vidám, akár bohókás ékszerrel vagy szereléssel tereld el a figyelmet róla. Vedd fel a lehető legdögösebb szerelésedet a helyszínhez és a vérmérsékletedhez képest. Persze, szigorú hivatali munkahelyen vagy egyenruha esetén ezt korlátozd az előírások szerint. Egy merészebb fülbevaló, nyaklánc vagy rúzs elég lesz. Férfiak húzzák ki magukat és lehetőleg valami lazább szerelést keressenek, ha belefér a dress code-ba, akkor egy vidám nyakkendővel is színt vihetnek a hétköznapokba. Estére vedd fel a színpalettád legélénkebb színeit.

 Nyilas:  Bár egyes stylistok szerint ilyen nincs, a sportos elegancia lehet ennek a napnak a mottója. Legyünk csinosak az alkalomhoz méltóan, de akár kicsit bohókásak vagy lazák, amennyire a helyzet engedi. Valami vidám részlettel kitűnhetünk. Vigyázzunk, ne lőjünk túl a célon. A Nyilas megtréfálhat minket. Nehogy aztán túl ledérnek tartsanak.

Föld jegyek

Öltözzünk praktikusan, melegen. Jó eséllyel a földies színekhez, kényelmes, otthonos, praktikus darabokhoz fogunk vonzódni, de figyeljünk azért legalább a hideg-meleg színharmóniára. A farmer és a pulcsi vagy munkahelyre egy még éppen elég kényelmes, hivatalosabb darabot válasszunk. Kardigán, ikerszett felülre, alulra egy elég kényelmes nadrág jó lesz. Nők fessék ki a körmüket, de csak valami nude színnel.  

Bika:  Egy szép smink, ékes, drágának ható, csillogó fülbevaló és nyaklánc ideális. Nem kell, hogy tényleg drága legyen, de nézzen ki annak. A cipő és a táska is nézzen ki minőséginek és drágának. Szolid, elegáns és gazdagnak ható szereléssel begyűjthetjük a bókokat. Bújjunk selyembe, vagy a legszebb holminkba. Az sem baj, ha nem teljesen új, főleg, mert akkor biztosan kényelmes is lesz. Ha nincs ilyen holmink, egy finom selyem sál vagy egy egyszerű tekla gyöngysor, netán nemesfém ékszer, vagy aranyozott is hatásos lehet. Az összhatás legyen nemes és kifinomult, akkor is, ha egyébként a vadabb szerelést szeretjük. Válasszunk a színpalettánkról semleges, finom színeket, mondjuk a palettánkról a legjobb rózsaszínt vagy lilát, fiúk a vöröset, barnát, esetleg sárgát.

Forrás:https://pxhere.com/en/photo/1562391

Szűz:   Válasszuk a legpraktikusabb, legkényelmesebb összeállítást, amit az adott helyszín és alkalom megenged. Ha a dress code engedi, akkor farmer és ing, otthon kertész nadrág vagy melegítő. Főleg a derekunkat, hasunkat ne szorítsa semmi. Egy lazára hagyott övvel ugyanakkor hangsúlyozhatjuk a derekunkat, ha elég karcsú. Válasszunk a palettánkról semleges színeket, Ősz és Tavasz típusok földszíneket, Nyár és Tél típusok szürkéket és hideg bézseket, barnákat. Ékszert lehet, hogy nem is kívánunk, ezeken a napokon, vagy csak a legegyszerűbbeket. Férfiak is vegyenek fel egyszerű inges, mellényes szerelést munkahelyen, ha hivatalosnak kell tűnni. A minimál stílussal nem lövünk mellé. Otthon is bújjunk tiszta holmiba.

Bak: Tiszta, de egyszerű és praktikus öltözetet válasszunk, letisztult stílusban. Egyszerű ékszert és kiegészítőket, minimál stílusban. Fordítsunk figyelmet a körmünk, bőrünk, hajunk tisztaságára és ápolására. Minden legyen finom és egyszerű, semleges. Akár teljesen mellőzzük a kiegészítőket vagy legyen minden tiszta és praktikus. Otthon is vegyünk fel tiszta, friss holmit. Nőknek lehet, hogy smink se kell, vagy csak nagyon natúr stílusú. Férfiaknak a friss szappan és borotva illat és egy tiszta vasalt ing és nadrág megalapozhatja a kellemes napot.  Lehet, hogy vonzódunk a sötét színekhez, feketéhez, de csak akkor vegyünk fel feketét, ha az a palettánkon szerepel (Tél típusok főleg).

Levegő jegyek

Ha a hajunk kissé kócos, fogjuk össze, rendezzük el, de lehet, az sem baj, ha kissé szélfútta a frizuránk.  Mivel ezeken a napokon jó eséllyel megyünk szórakozni, válasszunk akár bolondos vagy szexis, de kényelmes bulis szerelést vagy szedjük elő az alkalmi ruhákat.

Ikrek: A kezeink legyenek ápoltak, fessük ki a körmeiket, vagy csak kenjük be ápolóval. A karkötők, gyűrűk most jól jöhetnek. Öltözzünk lazán, szexisen. A naphoz a palettánkról a legjobb kék vagy zöld színünk jó eséllyel passzol. Ha nem tudjuk, melyik a legjobb kék színünk a semleges pávakék vagy türkiz jó választás, esetleg (tört)fehér, világos szürke is passzolhat a naphoz. Mindenképpen valami könnyebb, szellős darabot vegyünk fel, ami biztos, hogy sehol sem szorít. Legalább egy könnyed sálat dobjunk fel, vagy a szoknyánk, nadrágunk vagy éppen a felsőnk legyen lazább – egyszerre a kettő ne. Ha randink van, vagy társas eseményen veszünk részt, legyünk lazák. Válasszunk légies kiegészítőket.

Mérleg:  Jó eséllyel elővehetjük a legszexisebb alkalmi ruhánkat. A Mérleg napokon majdnem biztos, hogy társas eseményen veszünk részt, vagy kikapcsolódunk. Finomak és elegánsak lehetünk, de azért amennyire a helyzet engedi, legyen elég laza is a ruházatunk, semmiképpen se szoros és feszülős. Válasszunk a palettánkról legalább szellős, világosabb színeket, vagy könnyű anyagokat, finom, légies ékszereket. Hivatalos eseményeken se legyünk túl merevek, inkább kicsit érzékiek, játékosak. A sötét színek közül válasszuk inkább a kéket vagy a zöldet, szürkét, esetleg a lilát.

Vízöntő: Mindegy, hogy mi van rajtunk, de érezzük jól magunkat benne és főleg a lábbeli legyen kényelmes. Legyen a megjelenésünk laza, modern, légies. Felvehetünk valami nagyon divatos, újhullámos szerelést is. Legyen rajtunk valami újszerű, akár bohókás, ha a helyzet engedi. Akár egy vicces vagy élénk színű, érdekes harisnya vagy zokni. Lehet rajtunka kár valamilyen újrafelhasznált anyagú ékszer vagy valami nagyon divatos, vicces, de kényelmes lábbeli. Otthon esetleg bújjunk bele egy vicces mamuszba.

Víz jegyek

Ezekben a napokban akár a tükörbe se nézzünk nagyon, mert érzékenyen érinthet, amit látunk – még akkor is, ha egyébként jól nézünk ki, ezeken a napokon kicsit elfoghat az elégedetlenség. Inkább a belső szépségünkre koncentráljunk. Legyünk szexisek, érzékiek, vagy, ha az esik jól, optikailag tűnjünk el a vizslató szemek elől. Akinek jól áll a fekete, annak most jól fog jönni.

Rák:  Jól esik kényelmes, otthoni melegítő cuccba bújni. Nőknek a legjobb egy csábos köntös a szexi fehérnemű fölé vagy akár anélkül, és egy kis szőrrel díszített papucs, vagy akár mamusz jól jöhet. Ha ilyen nincs, akkor azért maradjunk nőiesek, de válasszuk kényelmes öltözetet. Fiúk is bújjanak a legkényelmesebb szerelésbe és töltsék egyedül vagy a családdal a napot. Ha mégis ki kell öltözni, csak szolidan a palettánkról a hozzánk illő legjobb szürke bézs, drapp, barna, esetleg rózsaszín árnyalataiban érezzük jól magunkat.

Skorpió: A tükröt akár le is takarhatjuk és lehet, hogy ezeken a napokon jajj annak, aki a külsőnkre megjegyzést mer tenni. Reggel majdnem biztos, hogy valami kis fekete cuccba bújunk vagy szürkébe, hogy egész nap láthatatlanok legyünk. Esetleg éppen ellenkezőleg, valami vöröset, drámait akarunk. Mindegy, csak szélsőséges legyen. Ha az alkalom engedi, akkor legyünk bátrak, dögösek, kihívóak.
Munkahelyre egy szolid smink és egy szolid nappali öltözet a saját színeinknek megfelelően lehet, jobban segít elrejtőzni. Meleg színtípusoknak inkább bézs, barna, lila, zöld, hideg típusoknak kék és szürke, de abból a sötét árnyalatok. Legyünk a lehetőségekhez mérten drámaiak.

Este viszont lehetünk a végzet asszonyai vagy a lepedő ördögei. Alkalmi ruhából válasszuk csak azért is a legdögösebbet, ha kimenős programunk van. A fekete csipkés alkalmi ruha, vagy a bársony pont megfelel, esetleg a palettánk legélénkebb vörös vagy legdrámaibb, sötét színe. Finom, világos típusok inkább a vörösre szavazzanak, vörösök az élénk zöldre vagy mély lilára.

Amennyiben otthon ér a nap, üljünk be egy jó fürdőbe, ha tehetjük párban, vagy zuhanyozzunk együtt, így könnyebb lesz egymást kényeztetve elfelejteni a külvilágot és a bajainkat. Egy kellemes meleg fürdő a nap végén mindenképp jót tesz, akkor is, ha egyedül vagyunk. Ha nincs más, kényeztessük magunkat. Ha tehetjük, menjünk olyan helyre, ahol senki sem a külsőnkkel és velünk lesz elfoglalva. Vegyük fel a legszexisebb fehérneműinket, akár látja valaki, akár nem. Vagy legyünk anélkül. A férfiak legyenek nagyon férfiasak és szinte misztikusak, titokzatosak.

Halak: Koncentráljunk a belső szépségre. A hajunkat fogjuk össze vagy vegyünk fel egy sikkes kalapot, sapkát vagy valami érdekes fejdíszt. Fessük ki a körmeinket, főleg a lábunkon, és vegyük fel a legdögösebb, végzet asszonya szerelésünket, amiben a legjobb a kisugárzásunk. A férfiaknak legjobb, ha aznap egyserűen a szőrös mucho énjüket villantják meg. Vegyünk fel egy érdekes, de kényelmes lábbelit. Villantsuk ki a bokánkat vagy a harisnyánkat. ha otthon maradunk, akkor legyünk nőiesek, elbűvölőek vagy éppen nagyon férfiasak (férfiak).

Tipp: Ha a saját színpalettádat illetően tanácstalan vagy, nézd meg  a Fennztartható Stílus menüpontot

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás