A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár – 2023 4. hét

 2023 január 23-29.

A héten a Hold a növő Vízöntőtől a Bikáig halad.

A héten a hold nő, szombaton, január 28-án a Bikában éri el az első negyedet 14:40-kor. A növő holdban minden növekszik, hízik. Érdemes odafigyelni arra, hogy mit eszünk, iszunk. Könnyű ilyenkor elcsábulni a finom falatokra és a hét vége felé a Bika hold erre még rátesz azzal, hogy egyébként is a habzsi-dőzsit kedveli. (Lássuk be, ez néha meg is látszik rajta). Növő holdnál fokozottan igaz, hogy a kalóriák nem vesznek el és sokszor nem energiává alakulnak, hanem lerakódnak „tartalékként”.

Most a Jupiter még a Kosban halad, a Neptunusz a Halakban direkt (december 4-től), december 23-tól a Gyógyító, a Chiron (viszonyleg újonnan felfedezett égitest) is direktbe fordult  és végre, január 12-től a Mars, január 18-tól a Merkúr is direktben van (Földről nézve előre halad). A Merkúr minden, ami kommunikáció, internet, számítógép, telefon, dokumentumok, utazás, testvérek, szomszédok és ez most végre újra beindult már. (Aki érzékeny ezeknek a bolygóknak a hatásaira, most talán kicsit már fel is lélegzett. Megsúgom, én határozottan!  Egyéb hatások miatt mégis közlekedjünk fokozott óvatossággel (mostanában mindig vannak ilyen hatások, de általában jobb odafigyelni, főleg, hogy mindig akad pár őrül, aki nem tartja be – másrészt ezzel az utakon nem csak magunkat sodorhatjuk veszélybe.)

A hét elején a Hold a Halakba lép ismét, amit még mindig fokoz a Neptunusz hatása is a jegyben.  Minden felelrősödik, ami ezzel kapcsolatos: csalás, öncsalás, önáltatás lehetséges, legyünk nagyon résen és kerüljük az alkoholt, tudatmódosító szereket, mert a kevés is másképp, erősebben hat. Takarékosan rúghatunk/téphetünk be/állhatunk be mint a gerely, úgymond. A gyógyszereket (vegyszereket) is könnyű túladagolni… Utána a Kos holdnál aztán fájhat a fejünk, ha nem tartunk mértéket. Könnyű túltolni a biciklit… Mindez az év elején is hoz némi kockázatot, valljuk be, mert ha mi nem is italozunk, vagy nem fogyasztunk tudatmódolító szereket más lehet, hogy igen – úgyhogy a zebrán átkelve is legyünk figyelmesek. Ezen túl komoly csalódások érhetnek más okok miatt is. (Kalo Jenő beszél erről a januári Kalendáriumban bővebben). Erősebb érzelmi krízis jöhet egy hármas együttállás miatt (Hold, Szaturnusz és Vénusz) – ne most akarjunk megoldani drámákat, erre nem alkalmas az idő, a megoldás a türelem, kivárás, míg lecsendesednek a kedélyek (sokszor a hisztis gyerek se hallja meg, amit mondunk,  csak olaj a tűzre minden, meg kell várni, míg kifut a hiszti, utána már lehet vele normálisan beszélni). Vonuljunk vissza, hagyjuk ott a hadszínteret, jobban járunk. 

——————————————————- 

A már növő hold hétfőn reggel még a  levegős Vízöntőben jár. Alkalmas lomok elvitelére, kidobására, takarításra, béklyók elengedésre (bár nő a hold, a Vízöntőben ez sikeres lehet). Akár újonnan megtalált, akár már összekészített lomokról van szó – az elengedés műküdik ebben a jegyben. Mindenféle közösségépítésre, megbeszélésekre és informatikai fejlesztésekre. A Vízöntőhöz az alsó lábszár tartozik, a vénák, visszerek, a mirigyrendszer. Táplálék-összetevők közül a zsírok, olajok, növényi részek közül a virágok (a gyógynövények, zöldségek közül a virágos részek hatékonyabbak és a brokkoli, karfiol, például). Vigyázzunk viszont a zsírokkal, olajkkal, ne terheljük meg nagyon a gyomrunkat. A kertet nyugodtan hagyjuk máskorra, virágot ne locsoljunk, majd inkább csak estefelé, mert tetvesek lehetnek. 

Hétfőn, 23-án estefelé, 18:35-kor a hold átlép a vizes Halakba és szerda estig (19:47) marad a jegyben, akkor vált majd át a Kosba. Ismét legyünk óvatosak minden tudatmódosító szerrel és a bevásárlással – mint fentebb írtam, most halmozott a Halak hatás, ami miatt könnyen megtévedhetünk rászedés nélkül is.

A Halakhoz a lábfej és a talp, a lábujjak tartoznak. Most jó lehet egy kis masszázs, lábáztatás. Jöhet eső is, bár ez nem törvényszerű. Alkalmas vizes wellnessre, vízparti üdülésre, ha már ott vagyunk (ha most utazunk, legyünk óvatosak) – persze, aki teheti.  Akár hideg, akár meleg vizes fürdőbe megyünk, jót fog tenni a testünknek, lelkünknek egyaránt. Egyébként is a Halak a lélekre, érzelmekre hat. Kapcsolódjunk ki, lazítsunk. Ha üdülni már nem is megyünk, otthonunkhoz közeli fürdőbe, vízpartra is mehetünk, akár csak sétálni, piknikezni is, ha jó az idő. Sétáljunk a köves medencében  mezítláb (egyes élményfürdőkben van ilyen) – de azért nézzünk a lábunk elé. Kiváló talpmasszázs, de érzékeny is lehet a talpunk és könnyen beleléphetünk valamibe. Eleve mehetünk talpmasszázsra is, vagy pedikűrre, de benőtt körmöt most ne vágjunk ki, mert könnyen begyulladhat. Áztassuk a lábunkat, ha jól esik, legalább otthon egy lavórba, radírozzuk le a bőrünket habkőbvel, kényeztessük a lábainkat. Utána bújjunk puha papucsba. 
Ilyenkor jó bármilyen vizes lemosás, felmosás, nagymosás, bár kicsit több mosószer fogy és lassabban szárad minden. Kertben, balkonon, lakásban is jó meglocsolni a növényeket. Hosszan szellőztetni vagy ágyneműt kirakni kevésbé jó, átnedvesedhet, bepenészedhet. 

Szerda este (19:47) a növő Hold átlép a Kosba és szombat hajnalig (00:42) marad a jegyben. Ez az időszak alkalmas lehet könnyed mozgásra, akár kinti tevékenységre, ha az idő engedi, óvatos kirándulásra  annak, akinek belefér, de ne erőltessük meg magunkat, ne tegyünk hirtelen mozdulatokat.  Pihentessük a szemeinket, azzal tesszük a legjobbat, kerüljük a szemet fárasztó tevékenységeket. Ha izgatottak vagyunk, igyunk nyugtató hatású teát vagy használjunk illóolajakat. A Kos a fejet, a szemeket, az érzékeket, a hajat, orrot érinti testi szinten és a felső fogsort.  Most leginkább a pihenés eshet jól. Sokat forgolódhatunk, nehezen alhatunk, izgatottak lehetünk. Ha előző napokban nem tudtunk ellenállni az italnak, most ultra macskajajj is gyötörhet… A Koshoz tartozik a felső fogsor is, ha nagyon muszáj, most nézessük meg,  de beavatkozás nem javasolt (legjobb nem fémmel kezelni azt abterülete, ami az adott jegyhez tartozik). Kos holdnál hajlamosk lehetünk impulzus vásárlásra, ezt jobb tudatosan elkerülni, listával menni, vagy, ha belefér, megvárni a hétvégét – igaz, a Bika is szeret élni, dőzsölni.) Az utakon legyünk nagyon óvatosak, sok lehet a részeg mazsola, aki már előre ivott a medve bőrére, meg örömre, bánatra és lehetnek embertársaink frusztráltak, idegesek, agresszívek. Szerencsére soknak csak a szája jár (A Koshoz kapcsolódik részben a száj is, az ajkak).

Ha valaki szájtetoválást szeretne (alapvetően úgy vagyok vele, hogy úgy kell neki, de mindenki maga bőrét viszi a vásárra), azt viszont ne most! Érzékenyebb lehet ez a terület, valamint a szem, orr, a homlok, arcbőr. Most egy kellemes arcmasszázs vagy optikai módosítással jobban járunk (smink megoldások). Választhatunk új frizurát vagy otthon kipróbálhatunk új trükköket Szilveszterre, hogy a frizuránkat feldobjuk. Nézelődjünk az Instagram-on, Pinteresten és hasonló oldalakon megoldésokat, de a sebészeti, invazív (bőr alá ható) kozmetikai eljárásokat jobb máskorra hagyni. Akkor is, ha most még akciós, meg mindennel csábítanak. Aludjunk erre párat! (Lehet, hogy az oldal olvasói nem terveznek ilyet, de sose lehet tudni, inkább említem).  Ugyanígy a szem környéke is érzékenyebb lehet, inkább ragasztós vagy mágneses (többször hasaználható) műszempillát válasszon, aki hétvégi bulit, vagy úgy általában a megjelenését ilyennel szeretné feldobni a megjelenését. (Mint fentebb írtam, nem vagyok a mű dolgok híve és az oldal tematikája alapján ez valószínűleg nem nagyon meglepő – sose volt még műkörmöm se… Egyszer próbálkoztam géllakkal, gyönyörű volt, de 2 hét alatt lenőtt, így tovább nem próbálkoztam. Nem ítélem el, akinek bejön és használja, félreértés ne essék, de nem élek ezekkel a megoldásokkal, mert túl gyakran kéne mennem frissíteni és leginkább az időt sajnálom erre.)

Megfelelő időzítés rokonlátogatásra, baráti találkozókra, de lehetőleg inkább teát, vizet igyunk. 

Szombat hajnalban  (00:42) a növő hold átlép a Bikába és hétfő délelőtt 09:34-ig lesz ebben a jegyben. Alkalmas hétvége szépítkezésre, otthon szépítésre, takarításra, rendrakásra, farsangi készülődésre, kézműveskedésre.  Vonzhat kicsit a lustálkodás, evés-ivás, buli, dínom-dánom is – kinek mi a célja ezen a napon. Az otthon maradóknak jó lehet egy társas játékozás, aki nem otthon tölti most a hétvégét, szintén jó lehet a hangulat. A Bika kedvez a jó hangulatnak, ünnepnek, a szépségnek. Vigyázzunk a torkunkra, ne beszéljünk sokat.  Jól eshet a pihenés, téli üdülés, síelés. Hangulati zavarok, kedvetlenség is ránk jöhet, ebben az esetben aludjunk egy jót otthon, vagy nézzünk meg egy jó vígjátékot. 

A menüben jó, ha lesz sok gyökérzöldség, és bizonyára jobban fogynak majd a sós ropogtatni valók, de az édességek is. 

További tippek a hétre a napi listákban: 

Január 23.,  hétfő    Rajmund, Emerencia, Zelma

növő hold, Vízöntő/Halak 18:38   felszálló hold, levegő elem

ajánlott: 

egészség: alsócomb, lábszár, kíméletes mozgatása, futás, kardio edzés, mozgás szabad levegőn, erős fényvédelem; vénák, visszerek védelme, mirigyek tisztítása, méregtelenítés, könnyű ételek; szellemi kihívások, intuitív gondolatok, béklyóktól való szabadulás (minden szinten);
háztartásban: főleg kamra, pince, tértisztításra kiváló alkalom, elengedés, nagytakarítás, szellőztetés mindenhol;
munkában: lehetőleg home office vagy távollét, „kimenős” munkák,  megbeszélések, közös programok, közösségi média, új ötletek keresése, újítások, reform ötletek, cégreform, új karrier célok, fejlesztések, média;
szabadidő: könnyű, városi séta, kulturális közös programok, beszélgetések, kávéház;
kertben: leginkább semmki, virágok időközi ápolása, ha nem akarnak virágozni 
nem ajánlott. zsíros ételek, lábak terhelése, sok járás, vagy állás, megerőltető séta, főleg visszér problémák esetén, locsolás, kerti munkák általában

A Hold este 18:35-kor lép át a Halakba, hatásait lásd a következő napnál. 

Január 24., Kedd  Timót
növő hold,   Halak    felszálló hold, víz elem

ajánlott: 

egészség: idegrendszer kímélése, lelkiek, jóga, könnyed mozgás, lábfej átmozgatása mindenképpen, lábdagadásra való hajlam esetén, főleg kismamáknak;  ne igyunk túl sokat mert lábon ödémához vezethet;  gyógyfürdő, talpmasszázs, lábfürdő, meditáció, ha lehet, pihenjünk otthon, legalább a nap végén, romantikus programok, érzelmek, érzelmes beszélgetések; a képzelet kiszínezi a valóságot; háztartásban:  locsolás, növényápolás, mosás;
munkában: a köz java az én elé kerül, társadalmi felelősségvállalás, közösségi média, betekinteni, betekintést adni a kulisszák mögé, nyílt nap, csapatépítés
nem ajánlott: ruhák nehezen száradnak, nagymosás, koffein, gyógyszerek, mérgező szerek, szénhidrátok, hajnyírás, hajápolás, álláspont foglalás, talpnyalás, metszés, konzerválás, vermelés, raktározás

Január 25., Szerda  Pál

növő hold, Halak/Kos 19:47  felszálló hold,  víz/tűz elem

 ajánlott:  

egészség: idegrendszer kímélése, lelkiek, jóga, könnyed mozgás, lábfej átmozgatása mindenképpen, lábdagadásra való hajlam esetén, főleg kismamáknak;  ne igyunk túl sokat mert lábon ödémához vezethet;  gyógyfürdő, talpmasszázs, lábfürdő, meditáció, ha lehet, pihenjünk otthon, legalább a nap végén, romantikus programok, érzelmek, érzelmes beszélgetések; a képzelet kiszínezi a valóságot; háztartásban:  locsolás, növényápolás, mosás;
munkában: a köz java az én elé kerül, társadalmi felelősségvállalás, közösségi média, betekinteni, betekintést adni a kulisszák mögé, nyílt nap, csapatépítés
nem ajánlott: ruhák nehezen száradnak, nagymosás, koffein, gyógyszerek, mérgező szerek, szénhidrátok, hajnyírás, hajápolás, álláspont foglalás, talpnyalás, metszés, konzerválás, vermelés, raktározás

A Hold este 19:47-kor lép át a Halakba, hatásait lásd a következő napnál. 

Január 26.,  Csütörtök    Vanda, Paula, Titanilla

növő hold, Kos  felszálló   hold  tűz elem

 ajánlott:

életmód: pihenés, lazítás, lazító fürdő, szervezet táplálása, testépítés, regeneráló olajos masszázs, főleg arcmasszázs, stressz elleni kezelés, fejfájás, migrén kezelése gyógynövényekkel, nyugtató teák, szemek pihentetése, szemborogatás, jóga, chikung, taichi, könnyű kirándulás, síelés; belső érzékelés, meditáció, főleg harmadik szem, látás;
háztartásban: csak száraz takarítás, ha elengedhetetlen, téli gyümölcsök eltevése (pl narancs lekvár), fagyasztás, intézkedések, gyorsan elintézhető tennivalók, intézkedés, vásárlás;  játék a gyerekekkel, énidő; kertben: téliesítés
munkában: gyorsan elvégezhető rutinfeladatok, új kezdet, munkahely váltás tervezése, közvetlenség, nyitottság 
nem ajánlott: szem, agy, fej műtét, orrműtét, invazív kozmetikai eljárások, arcon tetoválás, sok koffein, csoki, cukor, megerőltetés, stressz migrénbe torkollhat, türelmet igénylő feladatok

Január 27., Péntek  Angelika, Angyalka,  A holokauszt nemzetközi emléknapja

növő hold,  Kos   felszálló hold, tűz elem

 ajánlott:

életmód: pihenés, lazítás, lazító fürdő, szervezet táplálása, testépítés, regeneráló olajos masszázs, főleg arcmasszázs, stressz elleni kezelés, fejfájás, migrén kezelése gyógynövényekkel, nyugtató teák, szemek pihentetése, szemborogatás, jóga, chikung, taichi, könnyű kirándulás, síelés; belső érzékelés, meditáció, főleg harmadik szem, látás;
háztartásban: csak száraz takarítás, ha elengedhetetlen, téli gyümölcsök eltevése (pl narancs lekvár), fagyasztás, intézkedések, gyorsan elintézhető tennivalók, intézkedés, vásárlás;  játék a gyerekekkel, énidő; kertben: téliesítés
munkában: gyorsan elvégezhető rutinfeladatok, új kezdet, munkahely váltás tervezése, közvetlenség, nyitottság 
nem ajánlott: szem, agy, fej műtét, orrműtét, invazív kozmetikai eljárások, arcon tetoválás, sok koffein, csoki, cukor, megerőltetés, stressz migrénbe torkollhat, türelmet igénylő feladatok

Január 28., szombat    Károly, Karola

növő hold, 1. negyed  14:40, Kos/Bika 00:42  felszálló hold, tűz/föld elem

este 18:08-tó ajánlott

életmód: nyakat, fület óvni kell, sálat viselni, torok gyógyítása, rekedtség, megfázás ellen gyógynövényes kúra, fogak ápolása, nyakmasszázs; karok edzése, testépítés, vitamin kúra, ásványok pótlása; szobanövények ültetése, ha nincs jobb alkalom, tápoldattal trágyázni; ételek előkészítése, Szabadidő: kézművesség, buli, közös étkezések, otthon díszítése, pihenés – ha arra van igényünk inkább 
munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése; 
nem javasolt: fogászati, állkapocs, gége, mandula, nyak, pajzsmirigy, fül, karok műtétje; zsíros, sós ételeket kerülni kell, ne beszéljünk sokat, nyakasság, makacsság 

Január 29., vasárnap  Adél

növő hold, Bika  felszálló hold, föld elem

 ajánlott:

életmód: nyakat, fület óvni kell, sálat viselni, torok gyógyítása, rekedtség, megfázás ellen gyógynövényes kúra, fogak ápolása, nyakmasszázs; karok edzése, testépítés, vitamin kúra, ásványok pótlása; szobanövények ültetése, ha nincs jobb alkalom, tápoldattal trágyázni; ételek előkészítése, Szabadidő: kézművesség, buli, közös étkezések, otthon díszítése, pihenés – ha arra van igényünk inkább 

munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése; 
nem javasolt: fogászati, állkapocs, gége, mandula, nyak, pajzsmirigy, fül, karok műtétje; zsíros, sós ételeket kerülni kell, ne beszéljünk sokat, nyakasság, makacsság

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás