A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár – 2023 18. hét

2023 május 02-08.
 
A héten a Hold a csökkenő Szűztől a csökkenő Nyilasig ha
lad.   

Május 5-én pénteken 19:34-kor Holdtölte a Skorpióban.

A héten a növő holdban indul, pénteken 19:34-kor tetőzik a holdtölte a Skorpió jegyében, majd csökkenni kezd. Élettani, valamint a hangulatra és a környezetre gyakorolt hatásai is ennek megfelelően előbb a növekedésről, telítődésről majd a csökkenésről, fogyásról, összehúzódásról, kifelé fordulásról szól. A hét második fele alkalmas életmódváltásra, méregtelenítésre, nagytakarításra.   

Figyelem! Egyéb hatások miatt nagyjából az egész hónapban halasszuk a nem sürgős, tervetzett és tervezhető műtéteket, beavatkozásokat, melyek fémmel illetik a testet (kés, tű – pl tetoválás, fogászat is). Természetesen a sürgős eset mindent felülír… A holdtölte hetében mindenképpen kerülendő minden beavatkozás, de nem mindig kerülhető. 

 A hét alkalmas elvileg utazásra (Mérleg és Nyilas hold), a hét vége takarításra, rendrakásra is. A hét vége alkalmas kamra takarításra, általános nagytakarításra, ablakmosásra, rendrakásra, a szemetet, lomokat kivinni a házból alkalmasak ezek a napok (Csökkenő Nyilas). 

Pénteken holdtölte lesz a Skorpióban, Nap a Bikában, erőteljes napokra számíthatunk, erős érzelmek jöhetnek. Most az anyagi és érzelmi világ “csap össze” bennünk vagy a fejünk felett (többi, ha nem tdatosan kezeljük és hagyjk, hogy hllámok összecsapjanak a fejünk felett). Tudatosan tompíthatnk ezen az élményen. A Skorpió vizes jegy, a Bika földies, a föld elnyeli a vizet, a víz feláztatja a földet, ami jól is jöhet, ha kontrollálva van, ha egyensúlyban van – ha nincs, akkor a víz elmossa a földet (erózió), ha pedig kevés a víz, akkor kiszikkad a föld. Ha jó irányba tereljük a vizet, akkor patak vagy folyó lesz. A Skorpió ura, a Plútó most visszafordul egy időre és a Merkúr is hátrál. Mindezt tetézi a telihold.  Legjobb, ha egyszerűen elvonulnk, csendesen szemlélődünk – ha tehetjük, ha nem akkor tompítjuk, csökkentjük a “becsapódást”. Most, ha lehet, halassznk el minden igazán fontos döntést a héten – Mérleg holdnál szétszórtak lehetünk, a Skorpióban érzelgősek, a Nyilasban meg túllőhetünk a célon. Csendesedjünk el és tegyük meg azt, ami a legfontosabb. 

Hétfőn a növő holdban, Szűzben kezdte a hetet a Hold és ez kitart kedd reggelig. Mivel az előző heti naptárba beletettem a hétfői napot  – jegyváltás nem volt és ünnepnap – most keddel folytatom.

Kedden reggel 07:08-kor átlép a még növőben levő hold a Mérlegbe és csütörök déltánig (15:32) kitart ebben a jegyben. Alkalmas napok kreatív időtöltésre, szépséggel, divattal, otthon szépítéssel, művészetekkel való  foglalkozásra. Koncert, színház, mozi, kávéház, könyvtár, társasági találkozók. Hívhatunk barátokat, barátnőket, családtagokat is otthoni csevegésre egy kávé, társasjáték mellett vagy üljünk le egy jó könyvvel este, vagy csak csevegjünk, nézegessünk lakberendezési magazinokat online vagy divatlapot, kicsit keressük a stílus-frissítő ötleteket. Ha kiszórakoztuk magunkat, feküdjünk le korán. 

A legtöbbünk számára munkanap, a  végzős diákok számára az utolsó hét, tolsó napok a középiskolákban – jövő héten érettségi. Bár hétköznap, alkalmas egy rövid bankettre, záró bulira a kedd vagy szerda este. 
Csütörtökön már átlép majd déltán a hold a Skorpióba, így az este már nem annyira jó. Közeleg a telihold is, nő a feszültség és ez a hangulat rovására mehet.

Tavaszi  divat- és stílus-tanácsadás is szóba jöhet, vagy sminkes, fodrász tanácsadás, hogy tudjuk, mi felel meg nekünk egyénileg és ne szórjuk a pénzt olyanra, ami nem nekünk való. Ha van saját stílusunk, akkor nem megyünk az “egynyári divat” után, vagyis nem a múló, futó gyors trendekre alapozunk, hanem azokból azt válogatjuk ki, ami passzol hozzánk. Kézüljünk a nyárra, hamarosan itt lesz. Reméljük, a most már az időjárás is érezteti majd velünk. A ballagásra is készülhet, akinek a héten lesz, jobb szintén fodrászhoz menni ezeken a napokon, mint csütörtökön – vagy, aki teheti, menjen még csütörtök délelőtt. Dekoráljunk, vagy csak nézegessünk dekorációs ötleteket. 

Mivel levegős jegy, szellőztessünk ki, menjünk el egy rövid sétára vagy takaríthatunk, szépíthetjük az otthonnkat.
A Mérleg hold – főleg hogy közel a holdtölte, hajlamosíthat veszekedésre, vitára is, ugyanakkor az egyik leginkább alkalmazkodó jegy is. Inkább beszéljük meg egy kávé vagy üdítő mellett a dolgokat, ne kapjuk fel a vizet. Kerüljük el a vitát, veszekedést, inkább gondoljunk szép dolgokra, mérlegeljünk, mielőtt belemegyünk, hogy mire megyünk vele. Menjünk ki a levegőre, vegyünk pár mély lélegzetet és lassan fújjuk ki, hallgassunk relaxációs vagy bármilyen kellemes zenét. Persze, ha tudjuk – miután lenyugodtunk – beszéljük meg a dolgokat. Töltsük az estét kellemes beszélgetéssel, esetleg olvasgatással. Ha személyesen nem tudunk most senkivel találkozni, beszéljünk telefonon, online. 

Alkalmas napok otthon szépítésre, lakberendezésre, felújítás – belső munkálatok – megkezdésére, takarításra, ha nincs jobb alkalom, esetleg tértisztításra (levegő nap – de jobbak erre a csökkenő holdas időszakok), lomtalanításra is – mivel levegős jegy és még növő holdnál is relatíve jól ki lehet használni, ha nincs erre jobb alkalom. 

A kertet, virágokat  hagyjuk békén és lehetőleg ne locsoljunk, inkább csak csodáljuk, vagy a gyógynövények, zöldségek virágos részeit fogyasszuk. Zsírosat ne nagyon együnk. A Mérleghez testi szinten a csípő, vese, hólyag tartozik és a mirigyrendszer, vigyázzunk a felfázással. 

 Csütörtök déltán (15:32) a már csökkenő hold átlép a Skorpióba és szombat estig (21:03) itt marad . Pénteken este 19.34-kor ebben a jegyben tetőzik a holdtölte. Feszültek lehetünk  és nyűgösek. Remélhetőleg a ballagásokat nem mossa el majd eső vagy vihar (sem meteorológiai, se érzelmi). Lelkileg érzékenyebbé válhatunk,  a vizes jegyek az érzelmeinket is érinthetik. Minden méreganyag erősebben hat. A Skorpióhoz testi szinten a húgyvezetékek és a nemi területek tartoznak. Túl sok mindenre nem jó ez az este, nap, de alkalmas intim együttlétre, kis esti romantikázásra legalább… (Régi hippi mottó: Ne háborúzz, szeretkezz… fogadjunk szót!) Bújjunk korán ágyba egy jóleső fürdő/zuhany után. Kerüljük az italozást.

Szombaton elvileg már csökken a hold, de még mindig érezhető lesz egész nap az előző esti holdtölte. A háztartásban legalább mosni, felmosni alkalmas, vagy locsolni. Akinek van szabadsága, használja ki a vizes napot a háztartásban.  Aki teheti, el is utazhat. Otthonunkban a vizes takarítás, felmosás, mosás, locsolás is aktuális lehet, de ablakmosásra kevésbé jó – próbáltam. Ne szellőztessünk hosszan. Nagyjából ugyanaz igaz, mint az előző estére. Bár csökkenő holdnál legalább testtisztításra, méregtelenítésre, wellnessre, szaunára jó. Aki teheti, menjen fürdőbe, vizes helyre – még Mérleg holdnál szerdán vagy csütörtök déltáig induljon el – és élvezze a tavaszi kényeztetést. Alkalmas meditációra, relaxálásra is. Mossuk ki magunkból a stresszt. Aki otthon tölti ezeket a napokat, szintén jól eshet egy lazító fürdő, relaxálás, pihenés. Ne toljuk túl a munkát, ha eddig nem tettük (házimunkát sem). 

Szombaton, késő este (21.03) átlép a csökkenő  hold a derűsebb, könnyedebb Nyilasba, így ha eddig haslsztottuk a rokonlátogatást, kirándulást, még útnak indulhatunk. Aki már elindult korábban, élvezze a pihenést. Alkalmas az idő kirándulásra, sétára, mozgásra, fogyasszunk fehérjében gazdag ételeket: a klasszikus húsvéti menü tökéletes, sonka, tojás, zöldségek, gyümölcsök. Aki nem fogyaszt ilyesmit, lehet más fehérjében gazdag étel is az asztalon. A következő hét kedd estig (18:33) ebben a jegyben marad a Hold, így egész Húsvét hétfőn is a Nyilasban lesz. A Nyilas hajlamos túllőni a célon – nem egyszer az alkoholfogyasztásban is. Ilyenkor, Húsvétkor egyébként is fokozottabb a veszélye, főleg vidéken, a “hagyományőrző” családlátogatások örömére kicsit többet iszogatni és a közúti ellenőrzések is alaposabbak és gyakoribbak. Ünnep ide vagy oda, tartsunk mértéket. 

További tippek a hétre a napi listákban: 

Május 02., Kedd  Zsigmond, Zoé

növő hold, Szűz/Mérleg 07:08    leszálló   hold föld/levegő elem  

ajánlott:

egészség:immunerősítés, vese, hólyag támogatása, táplálása, szauna, erős fényvédelem, hidratálás,
életvitel: művészetek, kultúra, tavaszi hagyományőrző programok,  gyengésség, tapintat; 
otthon: szellőztetés, könnyű takarítás, ha nincs jobb alkalom, saját imázs tervezése, díszítések, kozmetika;
munkában: partnerek látogatása, kapcsolattartás, meeting, közös programok, céges kulturális programok, közösségi média, könyvbemutató, premier előadások, prezentációk, kreatív meetingek 
nem ajánlott: veszekedés, vita, komoly döntések, locsolás

 Május 03., Szerda   Tímea, Irma,   A nevetés világnapja,
A nemzetközi sajtószabadság napja

növő hold,  Mérleg    leszálló hold   levegő elem

ajánlott:

egészség:immunerősítés, vese, hólyag támogatása, táplálása, szauna, erős fényvédelem, hidratálás,
életvitel: művészetek, kultúra, tavaszi hagyományőrző programok,  gyengésség, tapintat; 
otthon: szellőztetés, könnyű takarítás, ha nincs jobb alkalom, saját imázs tervezése, díszítések, kozmetika;
munkában: partnerek látogatása, kapcsolattartás, meeting, közös programok, céges kulturális programok, közösségi média, könyvbemutató, premier előadások, prezentációk, kreatív meetingek 
nem ajánlott: veszekedés, vita, komoly döntések, locsolás

 Május 04., Csütörtök  Mónika, Flórián,  Az esélyegyenlõség napja
növő hold, Mérleg/Skorpió 15:32   felszálló     hold levegő/víz  elem 

déltánig ajánlott

egészség:immunerősítés, vese, hólyag támogatása, táplálása, szauna, erős fényvédelem, hidratálás,
életvitel: művészetek, kultúra, tavaszi hagyományőrző programok,  gyengésség, tapintat; 
otthon: szellőztetés, könnyű takarítás, ha nincs jobb alkalom, saját imázs tervezése, díszítések, kozmetika;
munkában: partnerek látogatása, kapcsolattartás, meeting, közös programok, céges kulturális programok, közösségi média, könyvbemutató, premier előadások, prezentációk, kreatív meetingek 
nem ajánlott: veszekedés, vita, komoly döntések, locsolás

déltán 15:32 ajánlott:

egészség: pihenés otthon vagy máshol, csak enyhe terhelés, medenceöv lazítása, nyújtása, melegen tartása, húgyutak tisztítása, gyógynövénnyel táplálása – pl ülőfürdő, nyugtató fürdő és gyógyteák, szauna gyógynövényekkel, csalántea, vértisztítás, sok folyadék, női és férfi intim masszázs, intimtorna, víz alatti torna, mellápolás, szex, elengedő meditáció, belső ösvények kutatása, lelki terápiák;
háztartásban: virágok locsolása, táplálása 
nem ajánlott: terhesség esetén bármi terhelés, nemi szervek terhelése, műtétje, hajápolás, hajvágás, ágynemű szellőztetése, fák, bokrok kivágása, festés, lakkozás

 Május 05,  Péntek   

Holdtölte 19:34, Skorpió   felszálló     hold  víz  elem 

ajánlott:

egészség: pihenés otthon vagy máshol, csak enyhe terhelés, medenceöv lazítása, nyújtása, melegen tartása, húgyutak tisztítása, gyógynövénnyel táplálása – pl ülőfürdő, nyugtató fürdő és gyógyteák, szauna gyógynövényekkel, csalántea, vértisztítás, sok folyadék, női és férfi intim masszázs, intimtorna, víz alatti torna, mellápolás, szex, elengedő meditáció, belső ösvények kutatása, lelki terápiák;
háztartásban: virágok locsolása, táplálása 
nem ajánlott: terhesség esetén bármi terhelés, nemi szervek terhelése, műtétje, hajápolás, hajvágás, ágynemű szellőztetése, fák, bokrok kivágása, festés, lakkozás

 Május 06., Szombat   

csökkenő hold,  Skorpió/Nyilas 21:03   leszálló hold  víz/tűz elem 

ajánlott:

egészség: pihenés otthon vagy máshol, csak enyhe terhelés, medenceöv lazítása, nyújtása, melegen tartása, húgyutak tisztítása, gyógynövénnyel táplálása – pl ülőfürdő, nyugtató fürdő és gyógyteák, szauna gyógynövényekkel, csalántea, vértisztítás, sok folyadék, női és férfi intim masszázs, intimtorna, víz alatti torna, mellápolás, szex, elengedő meditáció, belső ösvények kutatása, lelki terápiák;
háztartásban: virágok locsolása, táplálása 
nem ajánlott: terhesség esetén bármi terhelés, nemi szervek terhelése, műtétje, hajápolás, hajvágás, ágynemű szellőztetése, fák, bokrok kivágása, festés, lakkozás

 este 21:03 után ajánlott:

életmód: fehérjében gazdag táplálék, gyümölcs, termés, föld feletti részek jók;  kirándulás, nagyobb séta – nem hegyi, könnyebb torna, fitnesz, jóga, úszás; wellness, szépítő fürdő, sok folyadék, belek tisztítása, masszázs, főleg alsó testtájon, cellulitkezelés, visszér ápolása;
házimunka: hosszabb szellőztetés, szobanövények visszavágása, lecsipkedése;
szabadidő: kifelé fordulás, társasági élet, jótékonyság, közös programok, hagyományőrző programok, utazás
nem ajánlott: túl sok koffein, cukor, édesség fogyasztása, visszér műtét

 Május 07, Vasárnap     

csökkenő hold,  Nyilas  leszálló   hold   víz elem  

 ajánlott:

életmód: fehérjében gazdag táplálék, gyümölcs, termés, föld feletti részek jók;  kirándulás, nagyobb séta – nem hegyi, könnyebb torna, fitnesz, jóga, úszás; wellness, szépítő fürdő, sok folyadék, belek tisztítása, masszázs, főleg alsó testtájon, cellulitkezelés, visszér ápolása;
házimunka: hosszabb szellőztetés, szobanövények visszavágása, lecsipkedése;
szabadidő: kifelé fordulás, társasági élet, jótékonyság, közös programok, hagyományőrző programok, utazás
nem ajánlott: túl sok koffein, cukor, édesség fogyasztása, visszér műtét

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás