A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár 2023 51. hét

 2023 december 18 -26. – Szenteste hete + Karácsony

A  héten a Hold a növő Halak holdtól az Ikrekig halad. 

Zöld nap a héten:  –  

A héten a Hold végig növőben lesz még, kedden, 19-én éri el az első negyedet 19:39-kor, a Halakban. Ez a hét a holdtöltéhez – beteljesedéshez –  közelítő fázis. Minden növésben, tágulásban van, a növények felszívják a vizet, tápanyagot, minden tápanyag jobban beépül – az emberi szervezetbe is, úgyhogy érdemes visszafogni kicsit magunkat az ünnepi étkezéseknél is, még ha nem is a visszafogottságról szól ez az időszak hagyományosan. Könnyebb tervezni, mint tenni, sok a lehetőség a tévedésre, ezért legyünk körültekintőek az ünnepi előkészületeknél. A hétvégén, vasárnap már Szenteste van, ami egyben Advent utolsó vasárnapja is. December 22-én, pénteken 04:27-kor lesz a Téli napforduló. Onnantól megint egyre hosszabbak lesznek a nappalok. 

 Az elmúlt hetek mindenkit próbára tettek, bennünket is, bár kétségtelenül – valamivel nyugodtabb volt az elmúlt hét, a fáradtság és némi nátha lett úrrá sokakon. Az Újholdat és a körülötte zajló bolygómozgásokat megéreztük. A megfordult Merkúrban ismét “nem csalódtam”, hozta a formáját rögtön az elején… 

Egyéb hatások ezen a héten: 

A Nap és a Neptunusz feszült fényszöge 17-én volt pontos, de még a hét elején érezhető lesz, a Merkúr még január 2-ig hátrál, ezért nagyon kell koncentrálni azoknak, akik érintettek (Ikrek, Szűz, esetleg Oroszlán, Halak jegekben érintettek – elsősorban Nap, Ascendens, Hold) . Könnyen eltévednek megrendelések, vagy mi is, ha megyünk valahova, könnyen tévesztünk munkában vagy a konyhában, csomagolásban, bármiben. halasszuk el a fontos szerződéseket, döntéseket, ha lehet. Vásárlást inkább december 20 körül intézzük.
21-én a Vénusz és az Uránusz szembe kerül egymással, ami érzelmileg viselhet meg sokakat. Váratlan érzelmi sokk érhet, vagy akár rosszindulatot mutathatnak felénk. A hangsúly most leginkább a váratlan hatásokon, a hirtelenségen van az Uránusz miatt. 
23-án a Merkúr és a Szaturnusz jótékony (Szextil) fényszögbe kerül, ami egy támogató hatás, kicsit visszafogottá teszi a többit. Mértéket szab az indulatoknak, kitörő érzelmeknek. Segít kizárni a korábbi felindult érzéseket és az ünnepekre hangolódmi, nem foglalkozni a korábbi kilengésekkel. Ez a fényszög segítő, de nekünk is tenni kell érte. 

Ezzel együtt a Nap és a Szaturnusz is harmonikus – szextil – fényszögbe kerül – ez nem a legjobb, de nem is rossz. Az időbeosztásunkat kicsit elhúzhatja, vagyis jobb, ha kevesebb dolgot tervezünk ezekre a napokra, nem igazán fognak pörögni az események, belassulhatunk. Bizonyos értelemben ez valahol jótékony is az ünnepekre nézve, hiszen arra késztet, hogy hagyjunk fel a rohanással, lassítsunk le, nyugodjunk meg, de tudom, hogy a készülődésben nem mindig érint jól néhány embert, hogy úgy érezzük, minden tovább tart.

Amit tehetünk, hogy már egész héten, listát írva, mindent kétszer ellenőrizve haladunk a feladatainkkal. Írjunk minden napra néhány legfontosabb teendőt, osszuk el a terhelést, vegyünk vissza a rohanásból tudatosan és hangolódjunk azb ünnepekre. Ezzel csökkenthetjük a stresszt. Remélehtőleg műtétre már senkinek nem lesz szüksége a héten. 

——————————————————————————————————————–

Hétfőn a hold a Halakban folytatja az útját (vasárnap –  előző – este 20:58-kor lépett a Halakba). Még hat ránk a Nap és a Neptunusz fényszöge is, és lévén a Neptunusz a Halak ura is, legyünk óvatosak az előzetes ünneplések során, mennyit iszunk. Most jóval gyengébb vagy kisebb adag is fejbe tud kólintani bárkit és bizony kellemetlen hatásai lehetnek. A hátráló Merkúr miatt is necces, hogy olyat is kimondunk ennek hatására, amit nagyon megbánunk. 19-én, kedden éjjel 23:46-kor lép majd a Kosba a hold. 

Egyéb hatások és a fentiek miatt és az egyébként is vizes Halakban járó hold miatt érzelmileg is hathat ránk ez a néhány nap – józanul is. Aki teheti, hogy elvonuljon a héten kissé, tegye meg, vegyen ki szabadságot, vagy legalább este engedjen kicsit a lazulásnak. Olvassunk egy jó könyvet, meditáljunk vagy menjünk el egy fürdőbe, áztassunk lábat vagy vegyünk egy jó illatos fürdőt és kényeztessük magunkat és egymást. Ne lepődjünk meg, ha a környezetünkben – vagy magunkon tapasztalunk, sírásra, hisztire való hajlamot, érzelmi kirohanásokat, túláradást tapasztalhatunk olyanoktól is, akikre egyébként ez nem jellemző. A környező egyéb hatások, közelgő ünnepek bárkiből is kihozhatják a mélyebb érzéseket, megérzéseket, váratlan szerelmi vallomásokat és nagyjából bármit. Csip-csup dolgokon is eltörhet a mécses. 

  Lehet locsolni a növényeket, a növények leveles részét jó fogyasztani – pl teának, levesnek, és a szénhidrátokkal vigyázni kell (inkább lassan felszívódó szénhidrátokat fogyasszunk, mint fehér cukros, lisztes ételeket, főleg, hogy most minden jobban beépül). Minden méreganyag erősebben hat ilyenkor (gyógyszer, drog, alkohol, miegymás).  A Halakhoz testi szinten a lábfej, talp, lábujjak tartoznak. 

A mosás lassabban szárad, a foltokat nehezebb eltávilítani, mint fogyó holdnál, de lehet mosni, lemosni, felmosni – ablakot tisztítani kevésbé alkalmas napok. Ágyneműt ne tegyünk ki, ne hagyjunk ki semmit, aminek száraznak kell maradnia, mert könnyen átnedvesedik, bepenészedik. A Halak hideg, vizes, de mozgásban levő, kissé labilis minőség. Minden könnyen megromlik, megbomlik – az elménk is, sajnos, ugyanakkor (megfigyelés) meglehetősen sok pszichológus kerül ki e jegy képviselői közül. Halak holdnál is kiönthetjük a lelkünket valakinek, akinek megbízunk, most azonban tényleg jól válogassuk meg, kinek miről beszélünk. Legjobb, ha inkább lezárható naplónkba írunk, minthogy valakinek elmondunk valamit, amivel később visszaélhet. 

19- én, kedden  késő éjjel, 23:46-kor a növő  Hold átlép a Kosba. A Kosban lesz egész nap a Hold 20-án, szerdán és 21-n, csütörtökön

Ez az állás hajlamossá tehet fejfájásra, főleg, ha előző napokban valamilyen előpartin, ünneplés alkalmával kicsit többet ittunk. Ugyanakkor jó hajmosásra, hajfestésre, új frizura kipróbálására. A növő holdnál levágott haj gyorsabban nő vissza, így lehetünk bátrak. Testi szinten a Koshoz a fej, az agy, a szemek, az arc tartozik és a felső fogsor.  Stresszre hajlamosít ez a jegy, ne igyunk túl sok kávét, ne fárasszuk nagyon a szemeinket. Főzzünk valamit abból, ami van otthon. Bulizni is lehet, de bánjunk csínján a kávéval, energiaitallal, alkohollal, mert fejbevágnak. 

Menjünk ki kicsit a természetbe, szakítsunk rá időt, ha jó az idő, mozogjunk. Vezessük le az esetleg felgyűlt feszültséget sporttal, mozgással. Ha tudunk kimenni, takarítással. Alkalmas a nap sportra, mozgásra, tevékenykedésre. Stresszcsökkentő tevékenységeket érdemes beiktatni (kirobbanó, ütős sportokat, labdajátékokat, futást, kinek mi jön be), meditációt is, bár ez kihívást jelenthet, leginkább az Osho-féle aktív meditációt javaslom (tánc meditáció például a dervisek forgása is, vagy jó lehet bármilyen táncban, mozgásban vagy egyéb aktív tevékenységben való elmerülés is).  Alkalmas napok általában a jövés-menésre, osztálykirándulásraa, kiruccanásra. 

Táplálékok közül a fehérjében gazdag ételek: aki bírja, tejtermékek, hús, tojás, hüvelyesek, stb. és a gyümölcsök a legjobbak, illetve zöldségek is. Alkalmas nap sportra, sétára, levegőzésre. Alkalmas gyorsan letudható munkákra – vásárlással a fentiek miatt vigyázzunk – könnyű tévedni. A Kos egyébként is hajlamosít az impulzus vásárlásra, amivel egyébként is érdemes vigyázni, de most főleg, mert elnézhetjük a dolgokat. Nézzük meg az összetevőket, árakat alaposan, kétszer is, írjunk előre listát.

Ne húzzuk fel magunkat, ha mégis nehezebben tudjuk tolerálni a környezetünket. intézzük el, amit tudunk 20-án.  A vásárláson és egyebeken se idegesítsük fel magunkat. 

Az ünnepek előtti nagytakarításra is sort keríthetünk. Alkalmas napok gyors takarításra, amolyan “ahol a papok táncolnak”, de mégis látványos típusra, hogy meglegyen a látszat Gyorsan, de hatékonyan. Sok mindenre egyébként nem túl jó, mert hétköznapra esik, de aki már szabadságon van, használja ki. Péntek hajnalig (03:49) marad a Kosban a növő hold.

Hajlamosak lehetünk a kapkodásra, elhamarkodott döntésekre, hirtelenkedésre. Ez fokozza a balesetveszélyt, ezért próbáljuknk higgadtak maradni. Vigyázzunk, ha fát vágunk vagy husit aprítunk. Jó lehet most elrendezni a terepet a lakásban, helyet csinálni a fának vagy megújítani valamit. Akár a megszokottól eltérő dekorációt, új helyet találni a fának, felállítani a fát, de még nem dekorálni. 

A Kos hold megújulásra ad lehetőséget sok téren, még növőben is. Ha másképp nem, belsőleg, lelkileg éljük meg, tervezzünk meg valamit, gondoljuk át, mi az, amit meg kéne újítani, fel kéne újítani, el kéne engedni. Szedjük össze (most leírni nem feltétlenül lesz türelmünk, de ha teszünk-veszünk, az is segíthet). Nézzünk utána a neten, keresgéljünk a Pinteresten, stb., hogy majd a Bika holdnál ki is próbáljuk: dekorációt, receptet, miegymást. Vásároljunk be az ünnepnapokra.

Egyéb hatás: Vénusz-Uránusz szembenállás – lásd fentebb. Érzelmekre hat! 

22-én, pénteken hajnalban 03:49-kor – lép majd át a növő hold a Bikába és vasárnap reggelig  ebben a jegyben marad – vagyis a Szenteste és majdnem az egész Karácsony ebben a jegyben telik majd, ugyanis 26-án, kedden délután (16:15) vált majd jegyet a Hold.  23-án, szombaton is a Bikában lesz a Hold egész nap. 

 Hajlamosít a dőzsölésre, az élvezetekre, jól esik pihenni, enni, inni – ha valaki még iezekben a napkban ünnepel kollégákkal, vigyázzun a kalóriákkal. Hajlamosak lehetünk “előkóstolni” a készülő finomságokat, persze, csak a “biztonság kedvéért”, de azért ne kóstolfgassunk túl sokat, nehogy idő előtt elfogyjon, ami készül és persze vigyázzunk a kalóriákkal.

Alkalmas vendégeskedésre, szórakozásra, de a lehető legkevesebb összegből. A Bika a természéstes  szépséget szereti inkább, mint a hivalkodást. Szeret enni, inni, dőzsölni, szórakozni, de költeni nem. Sok Bika egyébként is szép, gyakran kerekded vagy akár gömbölyded alakú – ha nem vigyáz. 

Testi szinten a fül, orr, száj, gége, torok, nyak és az alsó fogsor, a szájüreg, a nyelv tartozik a Bikához. Ne beszéljünk sokat, mert könnyen berekedhetünk. Kezdhetünk vitamin kúrát, most a gyökérzöldségek, burgonya jó menü. Vigyázzunk a sóval. 

Belső munkával is készüljünk az ünnepekre, gondoljuk át a teendőket, ha lehet, lassítsunk, dekoráljunk, hangolódjunk és ne csipegessünk túl sokat a készül. Nézzük át a listáinkat, pipáljuk ki, ami kész, írjunk hozzá, ha kell. Adminisztratív feladatokra jó a Bika hold és a pénzügyekre. 

Készüljünk a következő időszakra, ha valami most indul el az életünkben. Nem csak az ünnepekre, hanem gondolatban már tervezhetünk későbbre is.

Most nem biztos, hogy jó hosszan szellőztetni, estefelé már lehet hűvös idő (ha meleg van, örüljünk neki). 

A Bikához tartozik a szépség is: smink, szépséggel kapcsolatos tanácsadás, divat is. Válasszuk ki, mit veszünk fel az ünnepnapokra. A hétvége így alkalmas divattal, stílussal kapcsolatos programokra, akár csak a neten nézelődünk, akár tanácsadásra vagy bemutatóra megyünk még az ünnepek előtt. Alkalmas nap kozmetikára: arcmasszázsra, tápláló krémekkel, tapláló arcpakolásra, sminkelésre. 

Alkalmas nap kézműves foglalkozásra, kreatív hobbira, de most inkább ne szikével vagy forró ragasztóval dolgozzunk, vagy nagyon vigyázzunk a kezünkre. Nézelődhetünk a neten is, kereshetünk ünnepi ötleteket, recepteket kereshetünk. Most lehet szép csomagolást készíteni, beszerezni, ha eddig nem tettük, környezettudatos módon: például textil zsákot, anyag darabot használni, többször használható zacskókat választani.

Érdemes foglalkozni ingatlannal, akit érint és pénzügyekkel (banki egyenleg – pénteken). Szerződést most ne írjunk alá. A hétvégén ezügyben annyit tehetünk, hogy ránézünk az egyenlegünkre, átnézzük a papírokat, előfizetéseket, stb. listát írunk róla. 

Háztartásban alkalmas takarításra, rendrakásra, de elengedésre, lomtalanításra nem. A Bika hajlamosít a ragaszkodásra, ingóságainkat ilyenkor a legnehezebb elengedni. A virágokat át lehet ültetni, mert felszálló energiák vannak, és bármilyen benti vagy télikerti munkálatra jó, de most metszésre nem alkalmas az idő. A teliholdhoz közeli időszakban, felszálló ágban, mikor a növények “fejéhez” vagyis koronájához áramlik a nedvesség, a metszés, levágás miatt kiszáradhatnak, elhalhatnak utána.  Most inkább átültetésnek vagy a tápoldattal való kezelésnek, trágyázásnak komposztálásnak van ideje, ha belefér a készülődésnek. Gyökeres fenyőt most jó bevinni. Az udvart, kertet is díszíthetjük, ünnepi hangulatot varázsolhatunk. 

A Bika a Föld Anyával is kapcsolatos, de nem csak ilyenkor tehetünk a Föld bolygóért, hanem az év minden napján, viszont ilyenkor még jobb. Földhöz kötő meditációra alkalmas nap: vagyis földeljük le magunkat az anyagiakba is. Álljunk mezítláb a talajra – ilyenkor már csak bent, ha lehet (nyáron lehet a puszta földre mezítlább rálépni). Képzeljük el, hogy a “földbe gyökeret eresztünk”. Az erdőjárás is egyfajta “gyakorlati” aktív meditáció lehet. Japánban, de már itthon is egyre többen mennek ki a természetbe “erdőfürdőre”, ami azt jelenti, hogy elmerülünk az erdő szépségében, energiájában, lefekszünk az avarba (azért csak óvatosan, lehetnek lakók is benne) és már elég hideg van.

December 24-én reggel a hold átlép az Ikrekbe reggel 09:14-kor és 26-án, kedden lép majd tovább a Rákba, délután 16:15-kor.  24-én, 25-én egész nap és 26-án délutánig ebben a jegyben lesz.

Alkalmas a nap: 

  • családi kupaktanácsra, megbeszélni, ki mit csináljon még. Családtagokat meglátogatni, felhívni, online képeslapokat és üzeneteket, üdvözleteket küldeni 
  • ha belefér: társasjátékokat játszani, olvasni, rejtvényt fejteni, beszélgetni
  • látogatóba menni, utazni

A vacsorára készülve figyeljünk oda, mert hajlamosak lehetünk szétszórtságra, főleg 26-án kissé kaotikus lehet a nap. Még hat a Szaturnusz és a Nap fényszöge és az Ikrek ura, a Merkúr hátrál. Lassítsunk le, amennyire lehet. Tudom, hogy a készülődés néha kapkodós és feszült. Ne veszekedjünk, inkább beszéljük meg higgadtan, ha valami gixer beüt – ennek nagy esélye van ebben a jegyben. Gondoljuk végig a nap elején, vasárnap reggel a teendőket, mi van még hátra és amennyire lehet, hangolódjunk egymásra. valószínűleg kedd délutánig élénk lesz a hangulat és csevegős, mozgolódós. 

26-án, kedden délután 16:15-kor a hold átlép a Rákba. Ebben a jegyben a hold otthon van, családias, békés hangulatot lehet varázsolni.. Jól esik a közös ebéd, de vigyázzunk a gyomrunkra, mert a Halak a gyomrot és az emésztést érinti leginkább. A növények leveles része a legjobb. Készüljünk “zöldekkel”, salátával és lehetőség szerint kímélő menüvel erre a délutánra, estére. Jól eshet egy esti, délutáni közös filmnézés, házimozi, játék, pihenés. Nyugodt, családi program. 

Bár alkalmas lenne mosásra, lemosásra, legfeljebb a mosogatást, esti, délutáni felmosást iktassuk be, de várhat ez a következő napig is..

Minden olvasónak kellemes, áldott ünnepeket kívánok! 

További tippek a hétre a napi listákban: 

December 18. Hétfő,    Auguszta, A kisebbségek napja

növő hold, Halak     felszálló hold   víz elem

ajánlott:

egészség: idegrendszer védelme, lelkiek, jóga, tai chi, talpmasszázs, meditáció, imagináció, a képzelet kiszínezi a világot; jobb otthon maradni, ha tehetjük, legalább délután, este, könnyed mozgás, lábfej átmozgatása mindenképpen, lábdagadásra való hajlam esetén, főleg kismamáknak;  ne igyunk túl sokat mert lábon ödémához vezethet;  gyógyfürdő, talpmasszázs, lábfürdő,  romantikus programok, érzelmek, érzelmes beszélgetések; balesetek megelőzése (minden seb jobban vérzik
háztartásban: növényápolás, locsolás, mosás; 
munkában: a köz java az én elé kerül, társadalmi felelősségvállalás, közösségi média, betekinteni, betekintést adni a kulisszák mögé, nyílt nap, csapatépítés, kiállítás
kertben: öntözés, ha nem esik, esetleg már fűnyírás, virágok trágyázása, levéltermések ültetése, vetése, burgonya ültetés, palántázások 
nem ajánlott: nem minőségi szénhidrátok, cukros ételek, stressz, káros szerek: kávé, koffein tartalmú italok, gyógyszerek, mérgező szerek, tudatmódosító szerek főleg stb. (minden duplán hat, pszichés tünetek egyébként is felelrősödhetnek, ne tetézzük), hajnyírás, hajmosás, nyílt állásfoglalás, metszés, szobanövények levágása, mert az ilyenkor metszett növények elpusztulnak, konzerválás, vermelés, raktározás, ruhák nehezen száradnak, nagymosás, , semmilyen műtét nem ajánlott, de főleg láb, lábfej műtétje, szülés indítás, ha elkerülhető, tervezett császármetszés

December 19., Kedd    Viola

növő hold, Halak/Kos 23:46 felszálló hold  víz/tűz elem

Kos hatásokat lásd a holnapi napnál.

ajánlott 

egészség: idegrendszer védelme, lelkiek, jóga, tai chi, talpmasszázs, meditáció, imagináció, a képzelet kiszínezi a világot; jobb otthon maradni, ha tehetjük, legalább délután, este, könnyed mozgás, lábfej átmozgatása mindenképpen, lábdagadásra való hajlam esetén, főleg kismamáknak;  ne igyunk túl sokat mert lábon ödémához vezethet;  gyógyfürdő, talpmasszázs, lábfürdő,  romantikus programok, érzelmek, érzelmes beszélgetések; balesetek megelőzése (minden seb jobban vérzik
háztartásban: növényápolás, locsolás, mosás; 
munkában: a köz java az én elé kerül, társadalmi felelősségvállalás, közösségi média, betekinteni, betekintést adni a kulisszák mögé, nyílt nap, csapatépítés, kiállítás
kertben: öntözés, ha nem esik, esetleg már fűnyírás, virágok trágyázása, levéltermések ültetése, vetése, burgonya ültetés, palántázások 
nem ajánlott: nem minőségi szénhidrátok, cukros ételek, stressz, káros szerek: kávé, koffein tartalmú italok, gyógyszerek, mérgező szerek, tudatmódosító szerek főleg stb. (minden duplán hat, pszichés tünetek egyébként is felelrősödhetnek, ne tetézzük), hajnyírás, hajmosás, nyílt állásfoglalás, metszés, szobanövények levágása, mert az ilyenkor metszett növények elpusztulnak, konzerválás, vermelés, raktározás, ruhák nehezen száradnak, nagymosás, , semmilyen műtét nem ajánlott, de főleg láb, lábfej műtétje, szülés indítás, ha elkerülhető, tervezett császármetszés

December 20.  Szerda     Teofil

növő hold, Kos    leszálló hold  tűz elem

 ajánlott 

egészség: pihenés, lazítás, lazító fürdő, szervezet táplálása, testépítés, regeneráló olajos masszázs, főleg arcmasszázs, stressz elleni kezelés, fejfájás, migrén kezelése gyógynövényekkel, nyugtató teák, szemek pihentetése, szemborogatás, jóga, chikung, taichi, könnyű kirándulás, síelés; belső érzékelés, meditáció, főleg harmadik szem, látás;
háztartásban: csak száraz takarítás, ha elengedhetetlen, téli gyümölcsök eltevése (pl narancs lekvár), fagyasztás, intézkedések, gyorsan elintézhető tennivalók, intézkedés, vásárlás;  játék a gyerekekkel, énidő;
kertben: vetni, ültetni, gyümölcsfákat nemesíteni, trágyázni
munkában: gyorsan elvégezhető rutinfeladatok, új kezdet, munkahely váltás tervezése, közvetlenség, nyitottság 
nem ajánlott: szem, agy, fej műtét, orrműtét, sok koffein, csoki, cukor, megerőltetés, stressz migrénbe torkollhat, türelmet igénylő feladatok

December 21, Csütörtök, Tamás

növő hold, Kos   leszálló hold tűz elem

ajánlott: 

egészség: pihenés, lazítás, lazító fürdő, szervezet táplálása, testépítés, regeneráló olajos masszázs, főleg arcmasszázs, stressz elleni kezelés, fejfájás, migrén kezelése gyógynövényekkel, nyugtató teák, szemek pihentetése, szemborogatás, jóga, chikung, taichi, könnyű kirándulás, síelés; belső érzékelés, meditáció, főleg harmadik szem, látás;
háztartásban: csak száraz takarítás, ha elengedhetetlen, téli gyümölcsök eltevése (pl narancs lekvár), fagyasztás, intézkedések, gyorsan elintézhető tennivalók, intézkedés, vásárlás;  játék a gyerekekkel, énidő;
kertben: vetni, ültetni, gyümölcsfákat nemesíteni, trágyázni
munkában: gyorsan elvégezhető rutinfeladatok, új kezdet, munkahely váltás tervezése, közvetlenség, nyitottság 
nem ajánlott: szem, agy, fej műtét, orrműtét, sok koffein, csoki, cukor, megerőltetés, stressz migrénbe torkollhat, türelmet igénylő feladatok

December 22., Péntek  Zénó

Növő hold, Kos/Bika 03:49   leszálló     hold    tűz/föld elem

 ajánlott: 

 egészség:  nyakat, fület óvni kell, sálat viselni, torok gyógyítása, rekedtség, megfázás ellen gyógynövényes kúra, fogak ápolása, nyakmasszázs, gyógyítás ásványokkal, iszappakolás; karok edzése, testépítés, vitamin kúra, ásványok pótlása;  szobanövények ültetése, ha nincs jobb alkalom, tápoldattal trágyázni; ételek előkészítése, kézművesség; kertben: ültetés, vetés, főleg a lassan növő növényeket, trágya, komposztdomb kezelése, munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése; zöld háztartás kurzus, workshop, vállalkozással, vagyonnal kapcsolatos irodalom olvasása, vállalkozás tervezés, üzleti tervek 

nem javasolt: fogászati, állkapocs, gége, mandula, nyak, pajzsmirigy, fül, karok műtétje; zsíros, sós ételeket kerülni kell, ne beszéljünk sokat, nyakasság, makacsság

December 23.,  Szombat  Viktória

növő hold,  Bika    leszálló     hold  föld  elem 

ajánlott:

 egészség:  nyakat, fület óvni kell, sálat viselni, torok gyógyítása, rekedtség, megfázás ellen gyógynövényes kúra, fogak ápolása, nyakmasszázs, gyógyítás ásványokkal, iszappakolás; karok edzése, testépítés, vitamin kúra, ásványok pótlása;  szobanövények ültetése, ha nincs jobb alkalom, tápoldattal trágyázni; ételek előkészítése, kézművesség; kertben: ültetés, vetés, főleg a lassan növő növényeket, trágya, komposztdomb kezelése, munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése; zöld háztartás kurzus, workshop, vállalkozással, vagyonnal kapcsolatos irodalom olvasása, vállalkozás tervezés, üzleti tervek 

nem javasolt: fogászati, állkapocs, gége, mandula, nyak, pajzsmirigy, fül, karok műtétje; zsíros, sós ételeket kerülni kell, ne beszéljünk sokat, nyakasság, makacsság

December 24.,  Vasárnap    Szenteste, Ádám, Éva

növő hold,  Bika/Ikrek 09:14   leszálló     hold  föld/levegő elem 

09:14-ig ajánlott:

 egészség:  nyakat, fület óvni kell, sálat viselni, torok gyógyítása, rekedtség, megfázás ellen gyógynövényes kúra, fogak ápolása, nyakmasszázs, gyógyítás ásványokkal, iszappakolás; karok edzése, testépítés, vitamin kúra, ásványok pótlása;  szobanövények ültetése, ha nincs jobb alkalom, tápoldattal trágyázni; ételek előkészítése, kézművesség; kertben: ültetés, vetés, főleg a lassan növő növényeket, trágya, komposztdomb kezelése, munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése; zöld háztartás kurzus, workshop, vállalkozással, vagyonnal kapcsolatos irodalom olvasása, vállalkozás tervezés, üzleti tervek 

nem javasolt: fogászati, állkapocs, gége, mandula, nyak, pajzsmirigy, fül, karok műtétje; zsíros, sós ételeket kerülni kell, ne beszéljünk sokat, nyakasság, makacsság

09:15-től ajánlott:

ajánlott: váll, karok edzése, építése, masszázsa, pihentetése, magvak, olajok, reuma, köszvény gyógyítása, immunerősítés gyógynövényekkel, meleg ruha, ízületek óvása, főleg a könyök, váll, légző gyakorlatok, meditáció, szellemi „torna” , sakk; munkában: kreatív tevékenység, brainstorming, telefonálás, kapcsolatok, háztartásban: szellőztetés, porszívózás; vásárlás, szervezés;
Nem ajánlott: növényeket locsolni, tápoldattal se!, műtétek: főleg tüdő, kar, vállak, keringés, mirigyek

December 25.  hétfő    Karácsony, Eugénia

növő hold,  Ikrek   leszálló     hold  levegő elem 

ajánlott: váll, karok edzése, építése, masszázsa, pihentetése, magvak, olajok, reuma, köszvény gyógyítása, immunerősítés gyógynövényekkel, meleg ruha, ízületek óvása, főleg a könyök, váll, légző gyakorlatok, meditáció, szellemi „torna” , sakk; munkában: kreatív tevékenység, brainstorming, telefonálás, kapcsolatok, háztartásban: szellőztetés, porszívózás; vásárlás, szervezés;
Nem ajánlott: növényeket locsolni, tápoldattal se!, műtétek: főleg tüdő, kar, vállak, keringés, mirigyek

December 26.  kedd,  Karácsony, István

növő hold,  Ikrek/Rák 16:15  leszálló     hold  levegő elem 

dlutánig ajánlott: váll, karok edzése, építése, masszázsa, pihentetése, magvak, olajok, reuma, köszvény gyógyítása, immunerősítés gyógynövényekkel, meleg ruha, ízületek óvása, főleg a könyök, váll, légző gyakorlatok, meditáció, szellemi „torna” , sakk; munkában: kreatív tevékenység, brainstorming, telefonálás, kapcsolatok, háztartásban: szellőztetés, porszívózás; vásárlás, szervezés;
Nem ajánlott: növényeket locsolni, tápoldattal se!, műtétek: főleg tüdő, kar, vállak, keringés, mirigyek

16:15-től ajánlott:

pihenés, főleg idegrendszer kímélése; otthon maradni (legalább este),  reuma elleni gyógymódok, mellkas, epe, gyomor, máj gyógyítása gyógynövényekkel (ilyenkor jobb a gyógynövények hatása, főleg, ha holdtöltekor szedték) , táplálék-kiegészítőkkel, nyugtató hatású teák, teázás, lelki terápiák, wellness-fitnesz:  mellkas, hát izomépítés, masszázs, vizes terápiák, wellness fürdő; otthon és a kertben: növények tápoldattal való locsolása, házimunka legfeljebb csak sepregetés, portörlés, ha nincs jobb alkalom, esetleg mosás (víz nap), mert másnap már csökkenő hold jön az Orosztlán jegyben és akkor már szárad – csak akkor, ha elkerülhetetlen,  főzés: könnyű, gyomorkímélő ételek; családi kikapcsolódás, meditáció, lelkizős beszélgetések;  
nem ajánlott: idegi túlterhelés, túl sok szénhidrát, tészták, mellkas, epe, gyomor, máj műtétje, mellkas és a hát felső szakasz erős terhelését kerülni kell, mérgező szerek (alkohol és tudatmódosító szerek főleg), hajvágás, hajmosás; konzerválás (ha valamit esetleg  ilyenkor akarunk eltenni), metszés, szobanövények levágása, visszavágása (a holdtöltekor metszett növények elpusztulnak)

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás