A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár – 2022 32. hét

 2022 augusztus 8-14. 

A héten a Hold a növő Nyilastól a csökkenő Kosig halad.
A hét vége felé – augusztus 12-én, pénteken lesz a Holdtölte még a Vízöntőben hajnalban, 03:35-kor, majd este már a csökkenő hold átlép a Halakba. Ez most remélhetőleg egy higgadtabb, nyugodtabb holdtölte lesz – lévén a Vízöntő is egy nagyon cool, laza jegy, de lehet kemény is. Aki egyébként is érzékeny a holdtöltére, most bizonyára még jobban megérzi, főként, hogy egyéb hatások is erősítik. Előtte és utána 1-2 napig érezhető lesz a holdtölte ereje. A Vízöntő az alsó lábszárra, alsó combra, vénákra, a visszerekre, vérkeringésre hat testi szinten. Ne gyalogoljunk sokat, megterhelő túrát, kimerítő edzést, extrém sportokat ne tervezzünk ezekre a napokra. Menjünk ki levegőre, szellőztessünk ki, nagy fába ne vágjuk a fejszénket, a kertet most hagyjuk, inkább szellemi munkában merüljünk el, olvassunk, fejtsünk rejtvényt, menjünk könyvtárba. Legyünk tudatosak, akkor talán könnyebben elviseljük. 
Az ilyenkor szedett gyógynövényeknek rendkívüli gyógyereje van az ősök szerint, így aki jártas benne, most az esti, másnap hajnali órákat  érdemes kihasználni, ugyanígy a főzetek, tinktúrák készítésére is – most elsősorban a virág részeket érdemes használni. Használjunk fényvédő krémet, mert ilyenkor könnyebben megéghetünk – ha süt a nap. A hét hátralevő részében a hold már csökkenni fog. Az élettani, valamint a hangulatra és a környezetre gyakorolt hatásai is ennek megfelelően alakulnak: inkább kifelé fordulunk. 

Zöld napok a héten:

Augusztus 10., Szerda    A biodízel nemzetközi napja

——————————————————- 

A hétfő estig a Hold még a Nyilasban halad és kedden délelőtt lép át a Bakba (10:01). A felszálló ágba is lép ezzel az energia – az eddig lefelé szálló nedvek felfelé, kifelé indulnak – kicsit megkönnyebbülünk lelkileg is. A derűs, optimista, tüzes Nyilasba lépő növő hold a combokat, a csípőt, a visszereket, vénákat és az érzékszerveket érinti, most minden telt, feszült lehet. Segíthet  egy lassú, de alapos, óvatos torna, rövidebb séta, de a lábakat ne erőltessük meg. Alkalmas nap levegőzésre, könnyű túrára, de a túl nehéz, hegyi túra megerőlteti a lábakat, így inkább ne menjünk hosszú, nagy túrára.
Aki teheti és az időjárás is engedi, számukra a Nyilas hold napok alkalmasak wellnessre, fürdőzésre, önmagunk kényeztetésére akár otthon is, nem kell költséges üdülésre menni, főleg, hogy egyéb hatások miatt most elindulni nem jó még a jövő hétig, de aki már nyaral, élvezheti. 

Alkalmas napok egészségesebb életmód, edzésterv megtervezésre. Testi szinten a combok tartoznak a Nyilas jegyhez. Menjünk el egy bringa túrára vagy csak egy délutáni kiruccanásra és ha süt a nap és lágy szellő borzolja a hajunkat, akkor örüljünk a napfénynek. Adjuk hálát azért, amink van. Fogyasszunk gyümölcsöket és fehérjében gazdag ételeket. Szánjunk időt jövőtervezésre, olvasásra, önképzésre, tanulásra. Társasági eseményeknek, kapcsolatok építésnek, (akár hosszabb távú) jövő aktív tervezésre, kapcsolatteremtésre, jótékonyságra, kapcsolatépítésre. Naplóbejegyzésekre szánjunk időt, de inkább a hosszabb távú célkitűzésekre, mint a konkrét napi és éves/jövő havi tervekre (azt hagyjuk inkább a Bak hold idejére este 19:38-tól). Inkább a heti, havi vagy akár utolsó harmadéves, éves tervekre fordítsunk időt.  A Nyilas holdban felszabadult társasági eseményekre számíthatunk este, de azért ne engedjük el a gyeplőt, ne lőjjünk túl a célon, főleg, ha másnap dolgoznunk kell. Takaríthatunk is, de most elég, ha letöröljük port, a hanytakarítást hagyjuk a hét végére.  

Még hétfőn este 19:38-kor a hold átlép a Bakba  és szerda estig (19:44) itt is marad. Érdemes rendrakásra, időmenedzsmentre, mély gondolatokra szánni. Foglalkozhatunk a pénzügyekkel. Alkalmas a nap arra, hogy érzelgősség nélkül átgondoljuk a dolgainkat, számot vessünk. Precízebb időtervezésre is szánhatunk időt, most kidolgozhatjuk a részleheteket. Gondoljuk át, mi az ami idejétmúlt, számunkra már nem hasznos, akár szedjük össze (majd a jövő hét elején vagy vasárnap, Kos holdnál ki is dobhatjuk). Mik azok a dolgok, netán kapcsolatok?, melyek nem állták ki az idő próbáját, most könnyebb számba venni, átgondolni, átbeszélni. Mélyenszántó gondolatokra, elmerülésre szánjunk egy kis időt este, alkalmas igen mélyreható beszélgetésekre, komoly gondolatokra, témákra. Testi szinten a Bakhoz a térd, ízületek, csontok tartoznak. A veszélyes, extrém sportokat ne most akarjuk kipróbálni inkább. Vigyázzunk a sóval. A gyökérzöldségek, föld alatt növő növényi részek jót tesznek. Földdel, kerttel kapcsolatos tevékenységekre is alkalmas napok. Semmi esetre se metsszük meg a növényeket, mert közel a holdtölte és felszálló ágban van a hold, kiszáradhatnak, elhalhatnak a növények, viszont átültetni a cserepes növényeket, vagy csak földdel feltölteni, tápoldattal megöntözni őket jót tehet.
A Bak hold alkalmas bőrápolásra, kozmetikai masszázsra, de növő holdnál ne nyomkodjunk ki pattanásokat, mert könnyen belobbanhat. Az ilyenkor levágott körmök gyorsabban nőnek (ha valaki erre vágyik), viszont benőtt körmöket ne ilyenkor kezeljünk. 

Szerdán este a nővő hold átlép a Vízöntőbe. Polcoluk fel a lábunkat és olvassunk, végezzünk valami szellemi tevékenységet, olvassunk, vagy csak beszélgessünk valakivel, menjünk ki a balkonra, teraszra, szellőztessünk ki alaposan. Alkalmas lehet tértisztításra, lomtalanításra, mert levegő jegy – ha nincs jobb alkalom, mert levegős jegy, de nagyon közel vagyunk a holdtöltéhez: konkrétan, pénteken hajnalban, 03:35-kor tetőzik még a Vízöntőben és még péntek este 19:44-kor átlép a Halakba. 
 A Vízöntő szeret a közösségért is tenni, dolgozni. Kezdhetünk közösségi projektekbe, társasházban vagy a környéken), vagy csak élvezzük a friss tavaszi levegőt. A kertben a virág napokon, főleg Vízöntő napokon nem ajánlott sokat tenni, mert abból később csak hátrányunk van. Hosszú kirándulásra és városi túrára se alkalmas, mert a Vízöntőhöz az alsó lábszár tartozik és estére az lesz az érzésünk, hogy “lejártuk” a lábunkat térdig. Inkább kergessük el otthonról a porcicákat és tegyünk rendet. Szedjük össze a lomokat, ki is vihetjük, de megvárhatjuk a jövő hetet is. Utazásra egyéb hatások miatt ne induljunk. 
 

Péntek este 19:44-kor a már csökkenő hold átlép a vizes Halakba vasárnap késő estig (21:42). Ismét legyünk óvatosak minden tudatmódosító szerrel. A Halakhoz a lábfej és a talp, a lábujjak tartoznak. Most jó lehet egy kis masszázs, lábáztatás. Jöhet eső is, bár ez nem törvényszerű. Alkalmas vizes wellnessre, vízparti nyaralásra előszezonban, ha már ott vagyunk (ha most utazunk, legyünk óvatosak).  Akár hideg, akár meleg vizes fürdőbe megyünk, jót fog tenni a testünknek, lelkünknek egyaránt. Egyébként is a Halak a lélekre, érzelmekre hat. Kapcsolódjunk ki, lazítsunk. Ha nyaralni még nem is megyünk, otthonunkhoz közeli fürdőbe, strandra, vízpartra is mehetünk, akár csak sétálni, piknikezni is. Sétáljunk a köveken mezítláb – de azért nézzünk a lábunk elé. Kiváló talpmasszázs, de érzékeny is lehet a talpunk és könnyen beleléphetünk valamibe. Eleve mehetünk talpmasszázsra is, vagy pedikűrre. Áztassuk a lábunkat, ha jól esik, legalább otthon egy lavórba, radírozzuk le a bőrünket habkőbvel, kényeztessük a lábainkat. Utána bújjunk puha papucsba. 
Ilyenkor jó bármilyen vizes lemosás, felmosás, nagymosás, kevesebb mosószer fogy, de lassabban szárad minden. Kertben, balkonon, lakásban is jó meglocsolni a növényeket, jó füvet nyírni – de ha nagy kánikula van, ne nyírjuk túl rövidre. Hosszan szellőztetni vagy ágyneműt kirakni kevésbé jó, átnedvesedhet, bepenészedhet. 

Vasárnap este 21:42-kor a csökkenő Hold még átlép a Kosba, de lehet, hogy sokan ilyenkor már alszanak, ha tudnak. Pihentessük a szemeinket, azzal tesszük a legjobbat, kerüljük a szemet fárasztó tevékenységeket. Ha izgatottak vagyunk, igyunk nyugtató hatású teát vagy használjunk illóolajakat. 

További tippek a hétre a napi listákban: 

Augusztus 08.,  hétfő    László, Eszmeralda

növő hold, Nyilas/Bak 19:38   leszálló/felszálló hold,  tűz/föld elem

 esig ajánlott:

 életmód: lábak edzése, erősítése, főleg comb, érzékszervek támogatása, pihentetése, könnyű, lassú mozgás, könnyű kirándulás, mértékletes folyadékpótlás, visszerek ápolása krémmel, láb masszázsa, lazítás, görcsök oldása;
Otthon és kert: új olvasnivalók beszerzése, könyvtár,  könnyű takarítás, termés begyűjtése, tartósítás,
munkában: összeköttetések, társasági élet, jótékonyság, jövőtervezés, hosszú távú tervek, nagyratörő tervek;
nem ajánlott: nehéz hegyi túrák, lábak túlterhelése, megerőltető mozgás, főleg gyerekekkel, visszér, belek, medence tájék műtétje főleg, de egyébként más se, kapálni, gyomlálni

este ajánlott:

 életmód: bőrápolás, bőrradír, manikűr, pedikűr, kozmetika, testápolás, hidratáló ápolás, körmök ápolása, csontok, ízületek, főleg a térd kímélése, borogatása, sószegény étrend, mély, komoly gondolatok, meditáció, pihenés; hivatalos ügyek intézése, átnézése, számvetések készítése; bőrápolás, bőrradír, manikűr, pedikűr, kozmetika, testápolás, hidratáló ápolás, körmök ápolása, csontok, ízületek, főleg a térd kímélése, borogatása, sószegény étrend, mély, komoly gondolatok, meditáció, pihenés; hivatalos ügyek, pénzügyek, átnézése; 
nem ajánlott: metszés, műtétek, főleg térd, ízületek, csontokat megerőltető edzés, metszés, műtétek, főleg térd, ízületek, csontokat megerőltető edzés

Augusztus 09., Kedd      Emőd, Az állatkertek napja,  A világ õslakosainak nemzetközi napja

növő hold, Bak   felszálló hold, föld elem

életmód: bőrápolás, bőrradír, manikűr, pedikűr, kozmetika, testápolás, hidratáló ápolás, körmök ápolása, csontok, ízületek, főleg a térd kímélése, borogatása, sószegény étrend, mély, komoly gondolatok, meditáció, pihenés; hivatalos ügyek intézése, átnézése, számvetések készítése; bőrápolás, bőrradír, manikűr, pedikűr, kozmetika, testápolás, hidratáló ápolás, körmök ápolása, csontok, ízületek, főleg a térd kímélése, borogatása, sószegény étrend, mély, komoly gondolatok, meditáció, pihenés; hivatalos ügyek, pénzügyek, átnézése; 
nem ajánlott: metszés, műtétek, főleg térd, ízületek, csontokat megerőltető edzés, metszés, műtétek, főleg térd, ízületek, csontokat megerőltető edzés

Augusztus 10., Szerda  Lőrinc, A biodízel nemzetközi napja

növő hold, Bak/Vízöntő   felszálló hold, föld/levegő elem

estig ajánlott

életmód: bőrápolás, bőrradír, manikűr, pedikűr, kozmetika, testápolás, hidratáló ápolás, körmök ápolása, csontok, ízületek, főleg a térd kímélése, borogatása, sószegény étrend, mély, komoly gondolatok, meditáció, pihenés; hivatalos ügyek intézése, átnézése, számvetések készítése; bőrápolás, bőrradír, manikűr, pedikűr, kozmetika, testápolás, hidratáló ápolás, körmök ápolása, csontok, ízületek, főleg a térd kímélése, borogatása, sószegény étrend, mély, komoly gondolatok, meditáció, pihenés; hivatalos ügyek, pénzügyek, átnézése; 
nem ajánlott: metszés, műtétek, főleg térd, ízületek, csontokat megerőltető edzés, metszés, műtétek, főleg térd, ízületek, csontokat megerőltető edzés

este ajánlott: 

életmód: alsócomb, lábszár, kíméletes mozgatása, futás, kardio edzés, mozgás szabad levegőn, erős fényvédelem; vénák, visszerek védelme, mirigyek tisztítása, méregtelenítés, könnyű ételek; szellemi kihívások, intuitív gondolatok, béklyóktól való szabadulás (minden szinten);
háztartásban: főleg kamra, pince, tértisztításra kiváló alkalom, elengedés, nagytakarítás, szellőztetés mindenhol;
munkában: lehetőleg home office vagy távollét, „kimenős” munkák,  megbeszélések, közös programok, közösségi média, új ötletek keresése, újítások, reform ötletek, cégreform, új karrier célok, fejlesztések, média;
szabadidő: könnyű, városi séta, kulturális közös programok, beszélgetések, kávéház;
kertben: gyomláláshoz kapálni, virágok időközi ápolása, ha nem akarnak virágozni 
nem ajánlott. zsíros ételek, lábak terhelése, sok járás, vagy állás, megerőltető séta, főleg visszér problémák esetén, locsolás, kerti munkák általában

Augusztus 11.,  Csütörtök             Zsuzsanna, Tiborc

növő hold, Vízöntő   felszálló   hold     levegő elem 

életmód: alsócomb, lábszár, kíméletes mozgatása, futás, kardio edzés, mozgás szabad levegőn, erős fényvédelem; vénák, visszerek védelme, mirigyek tisztítása, méregtelenítés, könnyű ételek; szellemi kihívások, intuitív gondolatok, béklyóktól való szabadulás (minden szinten);
háztartásban: főleg kamra, pince, tértisztításra kiváló alkalom, elengedés, nagytakarítás, szellőztetés mindenhol;
munkában: lehetőleg home office vagy távollét, „kimenős” munkák,  megbeszélések, közös programok, közösségi média, új ötletek keresése, újítások, reform ötletek, cégreform, új karrier célok, fejlesztések, média;
szabadidő: könnyű, városi séta, kulturális közös programok, beszélgetések, kávéház;
kertben: gyomláláshoz kapálni, virágok időközi ápolása, ha nem akarnak virágozni 
nem ajánlott. zsíros ételek, lábak terhelése, sok járás, vagy állás, megerőltető séta, főleg visszér problémák esetén, locsolás, kerti munkák általában

Augusztus 12., Péntek    Klára, Letícia, A fiatalok világnapja

Holdtölte 03:35 a Vízöntőben, Vízöntő/Halak 19:44  felszálló hold, levegő/Víz elem

estig  ajánlott:

életmód: alsócomb, lábszár, kíméletes mozgatása, futás, kardio edzés, mozgás szabad levegőn, erős fényvédelem; vénák, visszerek védelme, mirigyek tisztítása, méregtelenítés, könnyű ételek; szellemi kihívások, intuitív gondolatok, béklyóktól való szabadulás (minden szinten), elengedő meditáció, ha más nem megy; 
háztartásban: főleg kamra, pince, tértisztításra kiváló alkalom, elengedés, nagytakarítás, szellőztetés mindenhol – legalább az este folyamán – az Újhold energiáját használjuk ki – akár idejétmúlt kapcsolatokat, vagy bármit, amit nem szolgál, engedjünk el; 
munkában: lehetőleg home office vagy távollét, „kimenős” munkák, ügyfelek látogatása, megbeszélések, meeting, közös programok, közösségi média, új ötletek keresése, újítások, reform ötletek, cégreform, új karrier célok, fejlesztések, média;
szabadidő: könnyű, városi séta, kulturális közös programok, beszélgetések,  szabadság, kávéház
nem ajánlott. zsíros ételek, lábak terhelése, sok járás, vagy állás, megerőltető séta, főleg visszér problémák esetén, locsolás, kerti munkák általában

este ajánlott: (csökkenő hold a Halakban)

életmód:  idegrendszer védelme, lelkiek, méregtelenítés, böjt – szervezet átmosása, jóga, tai chi, izzasztó edzések, szauna,  talpmasszázs, lábfejek ápolása, lábfürdő, szemölcsök eltávolítása, meditáció, jobb otthon maradni, ha tehetjük, legalább délután, este, növényápolás, locsolás, mosás; munkában: a köz java az én elé kerül, társadalmi felelősségvállalás, közösségi média, betekinteni, betekintést adni a kulisszák mögé, nyílt nap, csapatépítés kertben: öntözés, ha nem esik, fűnyírás, virágok trágyázása, levéltermések ültetése, vetése, burgonya ültetés
nem ajánlott: nem minőségi szénhidrátok, cukros ételek, stressz, lábfej, lábujjak műtétje, káros szerek: kávé, gyógyszer, alkohol stb. (minden duplán hat), hajnyírás, hajmosás, nyílt állásfoglalás; metszés

Augusztus 13., szombat            Ipoly, Balkezesek világnapja

 csökkenő hold, Halak  felszálló hold, levegő elem

ajánlott:

életmód:  idegrendszer védelme, lelkiek, méregtelenítés, böjt – szervezet átmosása, jóga, tai chi, izzasztó edzések, szauna,  talpmasszázs, lábfejek ápolása, lábfürdő, szemölcsök eltávolítása, meditáció, jobb otthon maradni, ha tehetjük, legalább délután, este, növényápolás, locsolás, mosás; munkában: a köz java az én elé kerül, társadalmi felelősségvállalás, közösségi média, betekinteni, betekintést adni a kulisszák mögé, nyílt nap, csapatépítés kertben: öntözés, ha nem esik, fűnyírás, virágok trágyázása, levéltermések ültetése, vetése, burgonya ültetés
nem ajánlott: nem minőségi szénhidrátok, cukros ételek, stressz, lábfej, lábujjak műtétje, káros szerek: kávé, gyógyszer, alkohol stb. (minden duplán hat), hajnyírás, hajmosás, nyílt állásfoglalás; metszés 

Augusztus 14, vasárnap  Marcell, Maximilián
 csökkenő hold, Halak/Kos 21:42   felszálló hold, víz elem

 estig ajánlott

életmód: idegrendszer védelme, lelkiek, méregtelenítés, böjt – szervezet átmosása, jóga, tai chi, izzasztó edzések, szauna,  talpmasszázs, lábfejek ápolása, lábfürdő, strandolás, ha az idő engedi, gyereknapi rendezvények; szemölcsök eltávolítása, meditáció, jobb otthon maradni, ha tehetjük, legalább délután, este, növényápolás, locsolás, mosás; kertben: öntözés, ha nem esik, fűnyírás, virágok trágyázása,
nem ajánlott: nem minőségi szénhidrátok, cukros ételek, stressz, lábfej, lábujjak műtétje, káros szerek: kávé, gyógyszer, alkohol stb. (minden duplán hat), hajnyírás, hajmosás, nyílt állásfoglalás; metszés

Este 21:42-kor lép át a hold a Kosba ajánlott a szemek pihentetése, alvás – részletesebb útmutató a jövő heti holdnaptárban

egészség: gyümölcs, termések,fehérje fogyasztása, folyadékpótlás – sok folyadék, főleg víz fogyasztása;  érzékszervek, főleg szem és orr kezelése természetes kúrákkal,szemek ápolása, borogatása, pihentetése; érzékszervek kímélése, fej masszázsa, akupunktúra, borogatás;  böjtölés; stresszt levezető könnyű mozgás ,legalább jóga, chi kung, tai chi, szellőztetés

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás