A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár – 2024. 17. hét

 2024 április 22- 28. 
 
A héten a Hold a növő Mérlegtől a csökkenő Bakig h
alad.  

Holdtölte: 2024. április 24. 01:48 a Skorpióban

Zöld napok héten

Április 22, hétfő a Föld napja.

Április 24.,   Szerda   A kísérleti állatok védelmének napja

A hét közepén, szerdán hajnalban (01:48) pontosodik be a holdtölte a Skorpióban, ami elég intenzív lehet. A vizes Skorpióhoz a húgyúti terület és a nemi terület tartozik. (Akár szülés is beindulhat). Mérgező dolgok erősebben hatnak a víz jegyekben, mindez a holdtöltével fokozódik (italok, gyógyszer, drog, egyéb mérgek).

A holdtölte hajnalban pontosodik be, de előtte és utána is 1-2 napig érezhető lesz.  A hét további részében a hold csökken, hatásai ennek megfelelően:  minden csökken, fogy, apad. A hét jobb a cselekvésre. jobb most elengedni, leadni, leépíteni.

Egyéb hatások: 
A Nap már a Bikában jár.

A Merkúr még hátrál, április 25-én délutánig (13:54) – még egy napig nagyjából stagnál, majd elindul előre, így az érintettek (Ikrek és Szűz érdekeltségűek) kicsit megkönnyebbülhetnek. Javul a közlekedés, a kommunikáció, hírközlés. 

A Jupiter és az Uránusz együtállása még tart a héten, bár 21-én volt pontos, de mint előző héten említettem ez a Jupiter és a Mars jótékony kapcsolata miatt nem vol olyan erős az előző héten. (Mars a Halakban, Jupiter, Uránusz és a Nap a Bikában), viszont mostanra ez elmúlik.

Április 21-én a Nap és a Plútó is kedvezőtlen kapcsolatba (feszült fényszög, kvadrát) kerül ami robbanásveszélyes… + szerdén holdtölte is van.

Április 25-én a Hold szembe kerül a Jupiterrel és a vele együtálló Uránusszal – hirtelen események

Április 27-én a Mars eléri aHalakban járó Neptunuszt: félrevezetés, félrekezelés, elvétés, tévedés, figyelemhiány lehetséges – legerősebb 28-án.

Műtét egész héten nem javasolt – április 29-ig. 

Ne viselkedjünk Hűbele Balázs módon, ne kapkodjunk, koncentráljunk, amennyire lehet (szerencsére ez még az érettségik előtt van). Legyünk résen, ne hagyjuk magunkat behúzni a csőbe, megtéveszteni. Ha valai titkokat oszt meg velünk, ne viszonozzuk, gondoljunk arra, ha más titkát kiadja az illető, mennyire megbízható. Könnyű elnézni, benézni a dolgokat egész héten. Inkább szemlélődjünk cendesen, figyeljük a dolgokat magunk körül és nem adjuk ki, ami bennünk van (szóban). A feszültséget vezessük le sporttal.

  ———————————————————————————————————————-

 Hétfőn  a  hold a Mérlegben folytatja az útját (előző nap hajnalban 04:08-kor lépett át).

A Mérleg levegős jegy, így ez kicsit feszültté., túlbeszélőssé és kapkodóssá tehet bennünket. Még hátrál a Merkúr, ventillálhatunk kicsit. Próbáljunk mélyeket lélegezni és megnyugodni, és öltözzünk rétegesen, vigyázva a derekunkra, a veséinkre, mert  még hűvös lehet a reggel, de délutánra már felmelegedhet, de szeles lehet az idő. 

A Mérleg jegyhez testi szinten a csípő, vese, hólyag tartozik és mirigyrendszer. A növényi részek közül a virág rész a leghasznosabb (teákban: pl kamilla vagy hársfa virága) vagy a brokkoli, karfiol, stb. és a zsírokkal, olajokkal kell csínján – illetve jól bánni.  Fogyasszunk könnyű ételeket. 

Háztartásban lehet takarítani, lomokat összeszedni, akár ki is vinni – levegő jegyekben bármikor. A nap vége felé már elkezd csökkenni a hold, bár még hat ránk a holdtölte legalább egy napig. Ha valaki nem reggel 7-8-kor áll neki takarítani, már jobban szárad a vizes takarítás is. Szerda délelőtt 10:02-ig marad ebben a jegyben a hold. 

Április 22, hétfő a Föld napja, egy időben ilyenkor sok helyen voltak csere-berék, Föld napja programok.

A Mérleg jegyben élvezhetjük a művészeteket, a szellemi dolgokat, olvashatunk, vagy barátokkal cseveghetünk. Most inább a műélvezeté a szerep, de kratív hobbira is alkalmas. Hallgathatunk zenét vagy mehetünk színházba, galériába, könyvtárba. Lapozgathatunk lakberendezési magazinokat is vagy a témába vágó internetes oldalakpn barandgolhatunk ötletekért. Tavaszi stílustanácsadásra mehetünk vagy szétnézhetünk ebben a témában is a neten: Pinteresten vagy egyéb oldalakon. Nézzük meg a tavaszi trendeke között és keressük meg azt, ami nekünk való. Most elég, ha nézelődünk, nem feltétlenül kell beruházni bármibe is. 

 Alkalmas időszak családi beszélgetésekre, kávéházi, baráti találkozókra, beszélgetésre, olvasgatásra, online csevegésre,  kulturális eseményekre, színházra, múzeumra. Ne vitázzunk, ne veszekedjünk, inkább beszéljük meg higgadtan a dolgokat. 

Gyújthatunk füstölőt vagy illatgyertyát, illóolajakat párologtathatunk otthon vagy munkahelyen is, ha van rá mód, de ne hagyjuk felügyelet nélkül.

Válasszunk koncentrációt, kreativitást és nyugalmat segítő illatokat: bazsalikom, kakukkfű, tömjén, szegfűszeg, kardamom
Figyelem, koncentráció: eukaliptusz, citromfű, borsmenta, teafa   
Álmatlanságra is jó: bazsalikom, bergamott, jázmin, kamilla, levendula, rózsa, szantál, tömjén, ylang-ylang (utóbbi vágykeltő is 🙂 ) 

Vizualizáláshoz, alkotáshoz: római kamilla, levendula, narancsvirág, rózsa

idegrendszer: szantál, jázmin, borsmenta

légzőrendszer: eukaliptusz, fenyő, szantál, tömjén, mirha, kakukkfű (jó a bormenta is) 

Ezeken kívül is van több, de most a könnyebben elérhető, több  helyen kapható olajok közül válogattam (forrás: Michael Kraus. Aromalexikon, Ökoszerviz Kft, 1990 és Jami Lin: Feng Shui illatok, Édesvíz, 2000 ). Sok olaj eleve többcélú, ezért nem feltétlenül kell egy teljes illat arzenált beszerezni ls folyamatosan otthon tartani. Válogassunk a kedvenc illatainkból. Nem mindenki bír minden illatot és vannak drágább olajok is. Bio boltokban a legtöbb itt felsorolt illat kapható és igen, ahol fűszerek nevei vannak, ott bizony maga a fűszer is bevethető. Ismerek olyan embereket, akik nem szeretik a levendula illatát. Ha tiszta olajokat bveszünk, ami nem csak párologtatásra jó, hanem külsőleg is, akkor ol (bőrteszt végzése után javasolt) fürdővízbe vagy mosáshoz is adhatjuk. Néhány, nagyon tiszta illóolaj belsőleg is alkalmazható, de ezek elég drágák. Ha csak aromalámpába szánjuk, akkor vehetünk olcsóbb kivitelt. 

Néhány olaj fertőtlenít is (pl teafa) és az immunrendszert is erősíti, támogatja. A háztartásban is hasznát vezetjük ezeknek, pl felmosó/lemosó vízhez adva. 

A közlekedésnél legyünk óvatosak,  az időjárás is lehet kihívás ebben az időszakban és a figyelmünk is alább hagyhat. A Merkúr még hátrál és számos egyéb hatás is van párhuzamosan. Fesszült, robbanékony lehet a hangulat, figyelmetlenségre lehetünk hajlamosak. Lankad a figyelem, könnyű elnézni, benézni a dolgokat egész héten. A feszültséget vezessük les sporttal. 

Vigyázzunk a derekunkra, felfázásra, vese tájékra, öltözzünk fel melegen, de menjünk ki akár a levegőre is sétálni, sportolni, ha nem túl szeles az idő. 

 A kertet most hagyjuk, ne is nagyon locsoljunk mert a levegő elemű jegyeknél könnyen tetvesek lesznek a virágok. 

A Mérleg hold alkalmas a művészetekre: műkedvelőként és alkotóként is. Designerek, művészek, kézművesek, zenészek születési képletében gyakori a Mérleg hold. Szépérzékünket mindenesetre gyakran élénkíti akkor is, ha egyébként a saját képletünkben máshol volt a hold. Kreatív hobbi, lakberendezés, stílus – akár úgy is, hogy csak a neten nézegetjük, kellemes időtöltés lehet, vagy zenehallgatás, festegetés, rajzolgatás. Nem baj az se, ha nem vagyunk ebben “bajnokok” – sokan gyakran kapják magukat akkor is “dísztgetésen” vagy firkálgatáson, ha egyébként nem tartják magukat szuper kézügyesnek.  

Kedden délután 16:19-kor a növő hold átlép a Skorpióba és szerdán hajnalban (01:48) ebben a jegyben pontosodik be. Intenzív holdtöltére számíthatunk. A Skorpió erőteljes, misztikus, vizes jegy és a többi aktuális hatás még rájátszik. Péntek hajnalig (02:36) marad a jegyben és elkezd csökkenni. 

 Skorpió holdnál minden jó, ami vizes. Még jó lehet vizes lemosásra, felmosásra, wellnessre (itt is használhatók az olajok), de minden lassan szárad növő holdnál és holdtölténél. Ha már csökken, akkor jobb, de akkor se szárad gyorsan. Ne is igyunk túl sook vizet, mert ödémához vezethet. 

Alkalmas egymás kényeztetésére, némi lelkizésre is – ha a tetterő (lásd fentebb: Mars a Halakban) alábbhagy…  Vonuljunk el kicsit a saját kis kuckónkba. Érzékenyek is lehetünk lelkileg, de most érzelmes, romantikus könyv vagy film helyett jobban vonzhat valami titokzatos téma, vagy krimi, netán thriller is, vagy egyenesen horror – aki szereti, csak nehogy sírás és rémálom legyen a vége. Ha esetleg a 18+-os téma érdekelne, most az is jobban vonzhat. Skorpió holdnál ez szinte “alap téma”. Lehet, most csak nézni fogjuk vagy csak gondolunk rá, ne aggódjunk nagyon, ha most nem annyira tudunk aktívak lenni, bár a feszültséget is jobb így levezetni, mint másképp, vagy sporttal. 

Alkalmas egy hétvégi wellness elvonulásra is. Ne igyunk túl sokat és vigyázzunk a felfázással. Öltözzünk fel melegen, vagy takarózzunk be. Tisztító kúrára, ha már csökken a hold  (csütörtök): tizstító teák, víz, ülőfürdő jót tehet. A vizes jegyekben a növények leveles része hasznosul legjobban (sóska, spenót, saláta, stb.) 

Pénteken hajnalban (02:36) a már csökkenő  hold átlép a Nyilasba. Elutazhatunk, elmehetünk kirándulni, sportolni, wellness hétvégére, de a közlekedésnél nagyon legyünk észnél és a combra, csípőre ügyeljünk, ne terheljük most túl és figyeljünk oda nagyon a vezetésre, a túrákon. Ne tévedjünk el, ne térjünk le a kijelölt útvonalakról, főleg idegen vidéken (pl Tátra), mert veszélyes lehet (pl kígyók, medve, stb). 

Fogyasszunk elég folyadékot, de inkább vizet vagy teát, és ne alkoholt, mert az most bizony nagyon beüthet. Nyilas holdnál, a többi hatással megspékelve nagyon könnyű túllőni a célon és alaposan berúgni, amibe a Halakban járó Neptunusz is erősen be tud segíteni és most a Mars is csatlakozik hozzá. Ha nem akarja valaki a detoxikálóban tölteni a hétvégét, most inkább legyen nagyon mértéktartó, mert nagyon könnyen át lehet billenni a józannak tűnő állapotból a részegségbe, netán drogot, gyógyszert túladagolni és elszállni. 

Ételek közül most jobb a fehérjében gazdag ételeket és zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani.  

Alkalmas olvasgatásra és tanulásra is a nap, ha közelednek a vizsgák, érettségi.  

 Alkalmas napok a nagytakarításra, főleg a kamrában, de lényegében bárhol. A feleslegesnek vélt holmit adjuk tovább jótékony célra. Szellőztessünk ki alaposan. Lehet kisebb felújítást is kezden, megoldhatunk kisebb-nagyobb dogokat a ház körül. 

Vasárnap, 28-án délelőtt (10:37) a fogyó hold átlép a Bakba. Ez segíthet megőrizni aznap a józanságot és némi komolyságot adhat. Családi megbeszélésekre is sort keríthetünk, és lehet, kevésbé lesz bulis hangulatunk, de azért lehet szép és kiegyensúlyozott a nap. Öltözzünk fel, ha kimegyünk, lehet hűvös. Elvileg szintén alkalmas takarításra, rendrakásra. Szellemiekkel is foglalkozhatunk: olvbasás, rejtvényfejtés, ha nem a családdal töltjük a napot. Közlekedjünk óvatosan, legyen az észé, kiszámíthatóságé a főszerep. 

A Bak a lábakat, a térdeket, csontokat érinti testi szinten. Kerüljük a potenciálisan csonttörő  sportmutatványokat. 

Átnézhetjük a határidőnaplónkat is, ha nem megyünk rokonlátogatóba, vagy este is fordíthatunk rá időt, pláne, ha másnap már munkába kell állni.  

 További tippek a hétre a napi listákban: 

Április 22. Hétfő  Csilla, Noémi, Föld napja

növő hold, Mérleg leszálló hold, levegő elem

ajánlott: 

egészség, életmód:immunerősítés, vese, hólyag támogatása, táplálása, szauna, erős fényvédelem, hidratálás

otthon, háztartásban: művészetek, kultúra, tavaszi hagyományőrző programok,  gyengésség, tapintat; 
 szellőztetés, könnyű takarítás, ha nincs jobb alkalom, saját imázs tervezése, díszítések, kozmetika; munkában: partnerek látogatása, kapcsolattartás, meeting, közös programok, céges kulturális programok, közösségi média, könyvbemutató, premier előadások, prezentációk, kreatív meetingek 
nem ajánlott: veszekedés, vita, komoly döntések, locsolás

Április 23., Kedd    Béla, A könyv és a szerzõi jogok világnapja

növő hold, Mérleg/Skorpió 16:19 leszálló hold levegő/víz elem 

 délutánig ajánlott: 

egészség, életmód: kisebb aktivitás, diéta, olajok, zsiradékok, magvak, vese, hólyag, mirigyek tisztítása, virágzat fogyasztása, kardio edzés, úszás, sok folyadék, erősebb fényvédelem, művészetek, kultúra, szellőztetés (ágynemű, matrac is), festés, nagytakarítás, tartósítás, leszámolás a veszteségekkel, elengedés, váltás, esetleg virágok ültetése,
 nem ajánlott: virágok locsolása, csípő, vese, hólyag műtét

16:19-től után  ajánlott:

egészség, életmód: egészségügyi rutinvizsgálatok, főleg urológia, csak enyhe terhelés, medenceöv edzése, építése, melegen tartása, gyógynövénnyel táplálása; női és férfi intim masszázs, intimtorna, pihenés, fürdő, mély érzelmek, lelkiek, bujaság,  szex, ülőfürdő, nyugtató fürdő és gyógyteák; otthon maradni legalább este, olvasás,  meditáció, belső ösvények kutatása, lelki terápiák, ezoterikus olvasnivalók, klub, meditáció, tisztító szertartások; háztartásban, kertben:  virágok locsolása, táplálása, gyógynövényekkel bánni; fűnyírás; 
nem ajánlott: terhesség esetén bármi terhelés, nemi szervek terhelése, hajápolás, ágynemű szellőztetése, fák, bokrok kivágása, nagymosás, lassan szárad minden, tésztafélék, idegi, lelki megterhelés, stressz, műtétek, különösen a medence tájékán

Április 24.,   Szerda   György, Debóra, A kísérleti állatok védelmének napja

Holdtölte 01:48, Skorpió leszálló hold, levegő elem 

 ajánlott:

egészség, életmód: egészségügyi rutinvizsgálatok, főleg urológia, csak enyhe terhelés, medenceöv edzése, építése, melegen tartása, gyógynövénnyel táplálása; női és férfi intim masszázs, intimtorna, pihenés, fürdő, mély érzelmek, lelkiek, bujaság,  szex, ülőfürdő, nyugtató fürdő és gyógyteák; otthon maradni legalább este, olvasás,  meditáció, belső ösvények kutatása, lelki terápiák, ezoterikus olvasnivalók, klub, meditáció, tisztító szertartások; háztartásban, kertben:  virágok locsolása, táplálása, gyógynövényekkel bánni; fűnyírás; 
nem ajánlott: terhesség esetén bármi terhelés, nemi szervek terhelése, hajápolás, ágynemű szellőztetése, fák, bokrok kivágása, nagymosás, lassan szárad minden, tésztafélék, idegi, lelki megterhelés, stressz, műtétek, különösen a medence tájékán

Április 25.,  Csütörtök  Márk, Márkó, Márkus

 csökkenő hold,  Skorpió  leszálló hold, víz elem (még hathat a holdtölte!)

   ajánlott:

egészség, életmód:pihenés, főleg idegrendszer kímélése; otthon maradni,  reuma elleni gyógymódok, mellkas, epe, gyomor, máj gyógyítása gyógynövényekkel, táplálék-kiegészítőkkel, nyugtató hatású teák, teázás, lelki terápiák; wellness-fitnesz:  mellkas, hát izomépítés, masszázs, vizes terápiák, wellness fürdő,
evezés, szemétgyűjtés vízen, vízparton; otthon és a kertben: növények tápoldattal való locsolása,trágyázás, fűnyírás, házimunka legfeljebb csak sepregetés, portörlés, ha nincs jobb alkalom, főzés: könnyű, gyomorkímélő ételek; családi kikapcsolódás, meditáció, lelkizős beszélgetések; munkában: home office lehetőséget használjuk ki, ha van, vagy korán menjünk haza, ha munkarend engedi, elmélyülést igénylő munkák vagy szociális munka, feladatok 
nem ajánlott: idegi túlterhelés, túl sok szénhidrát, tészták, mellkas, epe, gyomor, máj műtétje, mellkas és a hát felső szakasz erős terhelését kerülni kell, mérgező szerek (alkohol főleg), hajvágás, hajmosás ; konzerválás, metszés

Április 26.,  Péntek  Ervin,  A szellemi tulajdon világnapja

 csökkenő hold,  Skorpió/Nyilas 02:36  leszálló/felszálló   hold  víz/tűz  elem

ajánlott:

egészség, életmód: fehérjében gazdag táplálék, gyümölcs, termés, föld feletti részek jók;  kirándulás, nagyobb séta – nem hegyi, könnyebb torna, fitnesz, jóga, úszás; wellness, szépítő fürdő, sok folyadék, belek tisztítása, masszázs, főleg alsó testtájon, cellulitkezelés, visszér ápolása; házimunka: hosszabb szellőztetés, szobanövények visszavágása, lecsipkedése; szabadidő: kifelé fordulás, társasági élet, jótékonyság, közös programok, hagyományőrző programok, utazás, Föld Napja programok 
nem ajánlott: túl sok koffein, cukor, édesség fogyasztása, visszér műtét

Április 27 ,  Szombat  Zita, Mariann

csökkenő hold,   Nyilas  leszálló   hold  tűz  elem

ajánlott: 

egészség, életmód: fehérjében gazdag táplálék, gyümölcs, termés, föld feletti részek jók; könnyebb kirándulás, nagyobb séta – nem hegyi, könnyebb torna, fitnesz, jóga, úszás; wellness, szépítő fürdő, sok folyadék, belek tisztítása, masszázs, főleg alsó testtájon, cellulitkezelés, visszér ápolása;
otthon: házimunka, éléstár, pince, raktár takarítás, lomtalanítás, hosszabb szellőztetés, ablak tisztítás, metszés, szobanövények visszavágása, lecsipkedése;
kertben:  metszés, trágyázás, föld feletti kártevők irtása, elűzése; 
munkában: összeköttetések, kifelé fordulás, társasági élet, jótékonyság, jövőtervezés, hosszú távú tervek 
 nem ajánlott: túl sok koffein, cukor, édesség fogyasztása, visszér műtét

Április 28 ., Vasárnap  Valéria, Nimród

csökkenő hold,  Nyilas/Bak 10:37   leszálló hold    tűz elem

10: 36-ig ajánlott: 

egészség, életmód: fehérjében gazdag táplálék, gyümölcs, termés, föld feletti részek jók; könnyebb kirándulás, nagyobb séta – nem hegyi, könnyebb torna, fitnesz, jóga, úszás; wellness, szépítő fürdő, sok folyadék, belek tisztítása, masszázs, főleg alsó testtájon, cellulitkezelés, visszér ápolása;
otthon: házimunka, éléstár, pince, raktár takarítás, lomtalanítás, hosszabb szellőztetés, ablak tisztítás, metszés, szobanövények visszavágása, lecsipkedése;
kertben:  metszés, trágyázás, föld feletti kártevők irtása, elűzése; 
munkában: összeköttetések, kifelé fordulás, társasági élet, jótékonyság, jövőtervezés, hosszú távú tervek 
 nem ajánlott: túl sok koffein, cukor, édesség fogyasztása, visszér műtét

10: 37-től ajánlott: 

egészség, életmód:életmód: melegen öltözni, réteges öltözködés, fokozott méregtelenítés, bőr, körmök ápolása (főleg benőtt),
kozmetika: pattanások kezelése, hidratálás, főleg szeles napokon; szőrtelenítés, láb- és körömgomba kezelése;  vértisztítás, gyenge kardio edzés, ízületek – főleg a térd, boka – kímélése, ha megerőltettük, borogassuk; sószegény étrend, föld feletti növényrészek jók, a gyökér nem annyira (felszálló nedvek), szárzeller, petrezselyem zöldje különösen jó léböjt kúrához is, tisztít;
háztartásban: bőr holmik ápolása, ruhák karbantartása, javítása, szobanövények ültetése;
otthon, munkában: világos gondolkodás, kevésbé mozgalmas, anyagi természetű feladatok,  komoly, mély beszélgetések, időmenedzsment
nem ajánlott: ruhák vegytisztítása, térd, csontok, ízületek erős terhelése, nagyobb kihagyás után nem szabad erőltetni, hegyi túra, síelés, foci

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás