A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár 2024 15. hét

 2024 április 08 -14. 

A  héten a Hold a Kos Újholdtól a növő Rákig halad. 

Újhold a Kosban 8-án, hétfőn 20:20 

Zöld nap a héten: – 

A hét egy Kos Újholddal indul, ami este 20:20-kor pontosodik be. A Kos Újhold, első tavaszi Újhold, kiváló lehetőség minden téren a megújulásra, életmód váltásra alkalmas. A hét további részében a hold elkezd nőni, így minden növekedésnek indul, tágul. Könnyebb hízni, főleg Bika és Rák holdnál, ha dőzsölünk. 

  Minden növésben, tágulásban van, a növények felszívják a vizet, tápanyagot, minden tápanyag jobban beépül – az emberi szervezetbe is, úgyhogy érdemes visszafogni kicsit magunkat az étkezéseknél. Könnyebb tervezni, mint tenni, sok a lehetőség a tévedésre, ezért legyünk körültekintőek.

Egyéb hatások ezen a héten: 

 Az Újhold mellett hétfőn egy Mars-Szaturnusz együttállása (április 10-én pontos) és a továbbra is hátráló Merkúr is “színesíti” a képet a héten (Bár fékező hatású (Mars a Halakban, víz elemű Halak) – azért kifejti a hatását. A Merkúr miatt is nagyobb fokú tudatossság és figyelem kell a közlekedésben, kommunikációban (ne beszéljünk össze-vissza és koncentráljunk a közlekedésben). Félreinformálás, egymás mellett elbeszélés is lehet (erről tudnék mesélni Ikrek érdekeltségű lévén, főleg, hogy a munkahelyi környezetemben is van, aki érintett: héten voltak mulatságos és kevésbé mulatságos helyzetek). 

Műtét nem ajánlott április 15-ig! 

Az energiaszintünket igyekezzünk tápanyag bevitellel, vitaminokkal növelni, tavaszi zöldségekkel és  tojással, pl. de azért ne együnk túl sokat, mert most jobban hízlal minden.

Az Uránusz és a Jupiter is együttáll már majdnem, de majd április 21-én pontosodik be. 

 A Neptunusz, a Halak ura is a jegyben van – még egész évben – ami felerősíti a Halak hatást. Egy biztos: a Halak alacsony szinten az öncsalást, önámítást, bódulatot jelképezi, míg magasabb szinten a jó értelemben vett spiritualitást, szellemiséget, önzetlenséget.  

——————————————————————————————————————–

Hétfőn a hold a  Kosban jár, itt pontosodik be este 20:20-kor az újhold.  Kedd délutánig (12:23) marad a jegyben. 

Ne menjünk fejjel a falnak, ne kapkodjunk, ne hirtelenkedjünk el semmit, az élet lehet, hogy így is megteszi helyettünk. Ne ugorjunk fejest semmibe azonnal. Ha lehet, kérjünk időt, de berobbanhat sok minden is az életbe. Vigyázzunk a tűzzel, főleg, hogy a Kos is tűz jegy és a Kos ura a Mars együttáll a Szaturnusszal a Halakban. Bár a Halak vizes jegy és a Halakban annyira mégsem érzi rosszul magát a Mars se, de nem is igazán kedvező így együtt. A Hold miatt hatnak az érzelmeinre, de a víz elem fékező hatással van a mozgásra (gondoljunk arra, mennyivel nehezebben mozgunk a vízben). 

A Kos megújulást is hozhat, jobban járunk, ha elébe megyünk vagy legalább számítunk rá, bár a váratlan attól váratlan, hogy nem számítunk rá. Mindenesetre ne féljünk, mert ami váratlan, az nem biztos, hogy végső soron rossz is, még ha elsőre annak is tűnik. 

Ez az állás hajlamossá tehet fejfájásra, bár kevésbé, mint holdtölte idején. Ha előző napokban kicsit többet ivott valaki a kelleténél, akkor bizony a macskajaj is fejfájással járhat. Ugyanakkor jó hajmosásra, hajfestésre, új frizura kipróbálására, de újholdkor levágott haj nem biztos, hogy gorsan fog nőni, úgyhogy túl rövidre ne vágassa, akinek egyébként is lassabban nő a haja. (A növő holdnál levágott haj gyorsabban nő vissza, aki növeszteni akarja, inkább akkor menjen fodrászhoz). Viszont arc és testgyanta után a szőrzet is lassabban fog visszanőni. Pl. végleges szőrtelenítéshez kiváló időpont. Testi szinten a Koshoz a fej, az agy, a szemek, az arc tartozik és a felső fogsor.  Stresszre hajlamosít ez a jegy, ne igyunk túl sok kávét, ne fárasszuk nagyon a szemeinket. Főzzünk valamit abból, ami van otthon. Bánjunk csínján a kávéval, energiaitallal, alkohollal, mert fejbevágnak. 

Inkább menjünk ki kicsit a természetbe, szakítsunk rá időt, ha jó az idő, mozogjunk. Vezessük le az esetleg felgyűlt feszültséget sporttal, mozgással. Ha nem tudunk kimenni, takarítással. Alkalmas a nap sportra, mozgásra, tevékenykedésre. Stresszcsökkentő tevékenységeket érdemes beiktatni (kirobbanó, ütős sportokat, labdajátékokat, futást, kinek mi jön be), meditációt is, bár ez kihívást jelenthet, leginkább az Osho-féle aktív meditációt javaslom (tánc meditáció például a dervisek forgása is, vagy jó lehet bármilyen táncban, mozgásban vagy egyéb aktív tevékenységben való elmerülés is).  Újholdkor kicsit energiahiányosnak érezhetjük magunka, ne rőltessük nagyon az edzést. Inkább egy gyors, laza mozgást iktassunk be 15-30 percet.

Alkalmas napok általában a jövés-menésre, kirándulásra, kiruccanásra, mozgalmas programokra. Bárhova megyünk is, nézzünk körül kétszer útközben.  (lásd az egyéb hatásoknál fentebb.)

Táplálékok közül a fehérjében gazdag ételek: aki bírja, tejtermékek, hús, tojás, hüvelyesek, stb. és a gyümölcsök a legjobbak, illetve zöldségek is.  

Alkalmas gyorsan letudható munkákra – vásárlással a fentiek miatt vigyázzunk – könnyű tévedni. A Kos egyébként is hajlamosít az impulzus vásárlásra, amivel egyébként is érdemes vigyázni, de most főleg, mert elnézhetjük a dolgokat. Nézzük meg az összetevőket, árakat alaposan, kétszer is és írjunk előre listát.

Ne húzzuk fel magunkat, ha mégis nehezebben tudjuk tolerálni a környezetünket. intézzük el, amit tudunk. A vásárláson és egyebeken se idegesítsük fel magunkat. 

Takarításra is sort keríthetünk, amolyan “ahol a papok táncolnak” mósdon, gyorsan letudva, gatyába rázva a körletet, de mégis látványosan, hogy meglegyen a látszat. Gyorsan, de hatékonyan. Sok mindenre egyébként nem túl jó, mert hétköznapra esik, de aki  szabadságon van, vagy otthon (nyugdíjas, szabadnapos, home officeban dolgozik), használja ki.  Jó lehet most elrendezni a terepet a lakásban, helyet csinálni valami újnak, megújítani valamit, mondjuk a megszokottól eltérő dekorációt, áthúzni a díszpárnákat, vagy kicsit átrendezni, felfrissíteni a teret.   

Hajlamosak lehetünk a kapkodásra, elhamarkodott döntésekre, hirtelenkedésre. Ez fokozza a balesetveszélyt, ezért próbáljunk higgadtak maradni. Vigyázzunk, ha fát vágunk vagy husit aprítunk.
A Mars-Szaturnusz fényszög növeli ennek az esélyét, de azért nem kell mindentől is félni, attól, hogy nem húzzuk ki a lábunkat se otthonról, nem lesz jobb. tegyük a dolgunkat, de tőlünk telhetően nyugodtan, körültekintően, higgadtan. A Merkúr miatt is könnyű tévedni, elkalandozni.

A Kos hold megújulásra ad lehetőséget sok téren, még növőben is. Ha másképp nem, belsőleg, lelkileg éljük meg, tervezzünk meg valamit, gondoljuk át, mi az, amit meg kéne újítani, fel kéne újítani, el kéne engedni, de újholdnál ki is vihetjük, adunk túl rajta gyorsan. Szedjük össze a lomokat és gyorsan szabaduljunk is meg tőle. Könnyen és gyoprsan megy az elengedés ilyenkor. Csináljunk helyet az újnak. 

Kedden még a nap elején a Kosban jár a hold, majd nem sokkal dél után (12:23) átlép a növő hold a Bikába és csütörtök délutánig (13:58) lesz ebben a földies jegyben. 

 

 Ha eddig az  elengedés volt a fókuszban, most jó eséllyel megtorpanhat a lelkesedésünk, a növő hold a Bikában sokkal inkább a dolgok megtartására ösztönöz minden téren. Inkább rendezzük, szépítsük meg azt, ami a birtokunkban van. Nézzük át a pénzügyeket, az adminisztrációt és gondoljuk át a dolgainkat. Írjuk is le a teendőket. Nézzünk utána a neten, keresgéljünk a Pinteresten, és próbáljuk is ki a dekorációs ötleteket.

A recepteket csak módjával, ha olyat néztünk ki, ami nem hízlal. Most jó vitamin és ásványi anyag kúrát kezdeni.

Hasznos lehet bőrtápláló krémeket használni, vagy agyagos pakolást, iszappakolást kérni kozmetikustól, vagy otthon feltenni egy szépítő  maszkot (arcpakolást, krémet). Mehetünk sminktanácsadóhoz is, vagy csak tegyünk fel egy szép rúzst. Ápoljuk a fogainkat, de fogorvoshoz ne most menjünk, ha még halasztható. Töltsük fel magunkat energiával, de ha lehet, ne extra kalóriákkal tegyük, inkább csak a lehetőségeinkhez mérten pihenéssel.

Ez a holdállás hajlamosít a dőzsölésre, az élvezetekre, jól esik pihenni, enni, inni – ha valaki ezekben a napkban ünnepel bármit (névnap, születésnap) vigyázzon a kalóriákkal. Főzzünk valami finomat, egészségeset. Most a gyökérzöldségek, burgonya jó menü, de ne csipegessünk túl sokat előre a készülő menüből. Bár jó móka “előkóstolni” a készülő finomságokat –  csak a “biztonság kedvéért” – , de azért ne kóstolgassunk túl sokat, nehogy idő előtt elfogyjon, ami készül és persze vigyázzunk a kalóriákkal. Nem kell sokat költeni sem, hogy jól érezzük magunkat, nem feltétlen kell anyagi javakkal ünnepelni. A legjobb dolgok: figyelmesség, szeretet, kedvesség ingyen vannak. Lassítsunk, hangolódjunk egymásra ezekben a napokban (a Bika szereti a kényeztetést, élvezetet is). 

Alkalmas vendégeskedésre, szórakozásra, de a lehető legkevesebb összegből. A Bika a természéstes  szépséget szereti inkább, mint a hivalkodást. Szeret enni, inni, dőzsölni, szórakozni, de költeni nem. Sok Bika egyébként is szép, gyakran kerekded vagy akár gömbölyded alakú – ha nem vigyáz. Mivel hétköznapra esik, valószínűleg nem sokan élnek ezzel, de aki ki tudott venni szabadságot húsvét után, talán élvezheti, ha meghosszabbította az ünnepeket 1 héttel.

Testi szinten a fül, orr, száj, gége, torok, nyak és az alsó fogsor, a szájüreg, a nyelv tartozik a Bikához. Ne beszéljünk sokat, mert könnyen berekedhetünk. Kezdhetünk vitamin kúrát, Vigyázzunk a sóval. 

Belső munkával is tölthetjük a napokat. Gondoljuk át a teendőinket, terveinket, mit kell majd elengedni, mit érdemes megtartani. Nézzük át a listáinkat, pipáljuk ki, ami kész, írjunk hozzá, ha kell. Adminisztratív feladatokra jó a Bika hold és a pénzügyekre.  

Most nem biztos, hogy jó hosszan szellőztetni, estefelé még lehet hűvös idő (ha melegebb van, örüljünk neki). 

A Bikához tartozik a szépség is: smink, szépséggel kapcsolatos tanácsadás, divat is. Alkalmas divattal, stílussal kapcsolatos programokra, akár csak a neten nézelődünk, akár tanácsadásra vagy bemutatóra megyünk. Jót tesz egy kis tavaszi megújulás. Alkalmas napok kozmetikára: arcmasszázsra, tápláló krémekkel, tapláló arcpakolásra, sminkelésre. 

Alkalmas napok kézműves foglalkozásra, kreatív hobbira, de most inkább ne szikével vagy forró ragasztóval dolgozzunk, vagy nagyon vigyázzunk a kezünkre és főleg ne felejtsük bedugva az elektromos eszközt! Nézelődhetünk a neten is, kereshetünk új ötleteket, recepteket. Most lehet szép dolgokat beszerezni, lehetőleg környezettudatos módon.

Érdemes foglalkozni ingatlannal, pénzügyekkel (banki egyenleg).  Jó, ha ránézünk az egyenlegünkre, átnézzük a papírokat, előfizetéseket, stb. listát írunk róla. Pénzügyi befektetéseknek kedvez. 

Háztartásban alkalmas takarításra, rendrakásra, de elengedésre, lomtalanításra nem. A Bika hajlamosít a ragaszkodásra, ingóságainkat ilyenkor a legnehezebb elengedni.

A virágokat át lehet ültetni, mert felszálló energiák vannak, és bármilyen benti vagy télikerti munkálatra jó, de metszeni nem annyira, mert felszálló ágban, mikor a növények “fejéhez” vagyis koronájához áramlik a nedvesség, a metszés, levágás miatt kiszáradhatnak, elhalhatnak utána.  Most inkább átültetésnek vagy a tápoldattal való kezelésnek, trágyázásnak komposztálásnak van ideje, ha belefér a készülődésnek. Az udvart, kertet is rendezhetjük.  

A Bika a Föld Anyával is kapcsolatos, de nem csak ilyenkor tehetünk a Föld bolygóért, hanem az év minden napján, viszont ilyenkor még jobb. Földhöz kötő meditációra alkalmas nap: vagyis földeljük le magunkat az anyagiakba is. Álljunk mezítláb a talajra – ilyenkor már csak bent, ha lehet (nyáron lehet a puszta földre mezítlább rálépni). Képzeljük el, hogy a “földbe gyökeret eresztünk”. Az erdőjárás is egyfajta “gyakorlati” aktív meditáció lehet. Japánban, de már itthon is egyre többen mennek ki a természetbe “erdőfürdőre”, ami azt jelenti, hogy elmerülünk az erdő szépségében, energiájában, lefekszünk az avarba (azért csak óvatosan, lehetnek lakók is benne) és már elég hideg van.

Csütörtök délután (13:58) a hold átlép az Ikrekbe és szombat estig (18:44) ebben a jegyben marad. Az Ikrek ura, a Merkúr most látszólag hátrál  (Földről nézve) és ez most az Ikrek érdekeltségűeknem és ezekben a napokban akár mindenkinek, kihívásokat tartogathat. Főleg a közlekedés, kommunikáció terén lehet fennakadásokra számítani, valamint ügyintézésben. Legyünk megfontoltak, ne fecsegjünk meggondolatlanul. Az Ikrek levegős jegy, jó beszélgetni, olvasni, szellemi munkát végezni, bár most extra koncentrációra lehet szükség. Ha nagyon elakadunk valamiben, érdemes egy kicsit a levegőre menni, kiengedni a gőzt, járni egy kicsit. 

Az Ikrek holdas napok alkalmasak általában: 

  • családi kupaktanácsra, megbeszélni, ki mit csináljon. Családtagokat meglátogatni, felhívni, online üzeneteket küldeni – most ez utóbbiak lehet, hogy nem mennek el. Fuigyeljünk arra, hogy jó címzetthez menjenek el a levelek.
  • társasjátékokat játszani, olvasni, rejtvényt fejteni, beszélgetni
  • látogatóba menni, utazni, kapcsolatokat építeni, ismerkedni új emberekkel
  • takarítani, lomtalanítani is – annak ellenére, hogy nő a hold

A  főzésnél – vagy bármilyen tevékenységnél – figyeljünk oda, mert hajlamosak lehetünk szétszórtságra. Ha jónak tűnő  gondolataink támadnak, jegyezzük le.  Ne kapkodjunk semmivel. Ha feszültek vagyunk, akkor se veszekedjünk, inkább beszéljük meg higgadtan, ha valami gixer beüt – ennek nagy esélye van ebben a jegyben. Gondoljuk végig a nap elején a teendőket,  és amennyire lehet, hangolódjunk egymásra. Valószínűbb egyébként, hogy élénk lesz a hangulat és csevegős, mozgolódós, könnyen elenegedjük a bosszúságot és tovább tudunk lépni. 

Szombaton este (18:44) a növő hold átlép a Rákba és kedd hajnalig (03:23) ebben a vizes jegyben marad.  Most ne igyál még egyet és főleg ne fogd a nyuszira, mert már elment és a vizes jegyekben az alkohol jobban megárt. A Rákban a gyomrot, beleket készíti ki minden, ami árt, továbbá az epét, májat, lépet, beleket. Vigyázzunk a nehéz ételekkel és főleg a gyorsan felszívódó szénhidrátokkal. Ne azzal vígasztalódjunk, ha bánatunk van. A vizes jegyek az érzelmekre is hatnak, így ez esélyes, de most ne evésbe és ivásba fojtsuk a bánatot. Fogyasszuk a növények leveles részét, salátákat.

Aki teheti, pihenjen, töltse a napot családdal, könnyű ebéddel. Áztassuk a lábunkat, vagy, ha valaki még pénteken el tudott indulni egy wellness hétvégére, töltődjön, élvezze. Alkalmas nap pihenésre, meditációra, fürdőzésre. Este pihenjünk le hamar. Takarítani, mosni, füvet nyírni lehet, de minden lassabban szárad és most több mosószer kellhet a makacs foltok ellen.  

További tippek a hétre a napi listákban: 

Április 8. Hétfő, Dénes, Az emberszeretet világnapja, Romák világnapja

Újhold a Kosban 20:20, Kos   felszálló hold   víz/tűz elem

ajánlott 

általában:  bárminek a kezdete, új kezdet, új kapcsolatok; láncok, kötelékek elszakítása, elszakadás a régi dolgoktól, rossz szokások feladása, régi felszámolása, elengedése;
lelki szinten: megválni idejétmúlt kapcsolatoktól (akár szakítás), belső érzékelés képességét erősíteni, harmadik szem csakratisztítás; egészség: gyümölcs, termések,fehérje fogyasztása, folyadékpótlás – sok folyadék, főleg víz fogyasztása;  érzékszervek, főleg szem és orr kezelése természetes kúrákkal,szemek ápolása, borogatása, pihentetése; érzékszervek kímélése, fej masszázsa, akupunktúra, borogatás;  böjtölés; stresszt levezető könnyű mozgás, ütős sportok (tenisz, squash), küzdősportok, kardio edzés, kirobbanó mozgás, vagy legalább jóga, chi kung, tai chi, könnyebb kirándulás, utazás; életmódváltás kezdete;
háztartásban: gyorsan elvégezhető feladatok, éléstár, raktár takarítása, szellőztetés mindenhol, lakás takarítása, nagytakarítás, lomtalanítás, tértisztításra is jó, ha nincs jobb alkalom, rendrakás, szellőztetés; ablakok tisztítása is felújítási munkálatok – tavasztól őszig kiváló napok; 

Nem ajánlott: sok kávé, csoki, cukor, stressz (könnyen migrénhez vezet), fej, agy, szem, orr műtét, türelmet igénylő feladatok, fokozott stresszel járó tevékenység, kávé, csoki stb. – könnyen migrénhez vezethet, nagy türelmet kívánó munkák, szemműtét

Április 9., Kedd  Erhard, Dusán

növő hold, Kos/Bika 12:23 felszálló hold  tűz/föld elem

12:22-ig ajánlott 

általában:  bárminek a kezdete, új kezdet, új kapcsolatok; láncok, kötelékek elszakítása, elszakadás a régi dolgoktól, rossz szokások feladása, régi felszámolása, elengedése;
lelki szinten: megválni idejétmúlt kapcsolatoktól (akár szakítás), belső érzékelés képességét erősíteni, harmadik szem csakratisztítás; egészség: gyümölcs, termések,fehérje fogyasztása, folyadékpótlás – sok folyadék, főleg víz fogyasztása;  érzékszervek, főleg szem és orr kezelése természetes kúrákkal,szemek ápolása, borogatása, pihentetése; érzékszervek kímélése, fej masszázsa, akupunktúra, borogatás;  böjtölés; stresszt levezető könnyű mozgás, ütős sportok (tenisz, squash), küzdősportok, kardio edzés, kirobbanó mozgás, vagy legalább jóga, chi kung, tai chi, könnyebb kirándulás, utazás; életmódváltás kezdete;
háztartásban: gyorsan elvégezhető feladatok, éléstár, raktár takarítása, szellőztetés mindenhol, lakás takarítása, nagytakarítás, lomtalanítás, tértisztításra is jó, ha nincs jobb alkalom, rendrakás, szellőztetés; ablakok tisztítása is felújítási munkálatok – tavasztól őszig kiváló napok;  

Nem ajánlott: sok kávé, csoki, cukor, stressz (könnyen migrénhez vezet), fej, agy, szem, orr műtét, türelmet igénylő feladatok, fokozott stresszel járó tevékenység, kávé, csoki stb. – könnyen migrénhez vezethet, nagy türelmet kívánó munkák, szemműtét

12:23-tól növő hold a Bikában

egészség, életmód: nyakat, fület óvni kell, sálat viselni, torok gyógyítása, rekedtség, megfázás ellen gyógynövényes kúra, fogak ápolása, nyakmasszázs, gyógyítás ásványokkal, iszappakolás; karok edzése, testépítés, vitamin kúra, ásványok pótlása;  szobanövények ültetése, ha nincs jobb alkalom, tápoldattal trágyázni; ételek előkészítése, kézművesség; kertben: ültetés, vetés, főleg a lassan növő növényeket, trágya, komposztdomb kezelése, munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése;  „Gondolkodj és gazdagodj” kurzus, workshop, vállalkozással, vagyonnal kapcsolatos irodalom olvasása, vállalkozás tervezés, üzleti tervek 
nem javasolt: fogászati, állkapocs, gége, mandula, nyak, pajzsmirigy, fül, karok műtétje; zsíros, sós ételeket kerülni kell, ne beszéljünk sokat, nyakasság, makacsság

Április 10.  Szerda    Zsolt, Nemzeti rákellenes nap

növő hold, Bika   leszálló hold  föld elem

ajánlott:

 egészség:  nyakat, fület óvni kell, sálat viselni, torok gyógyítása, rekedtség, megfázás ellen gyógynövényes kúra, fogak ápolása, nyakmasszázs, gyógyítás ásványokkal, iszappakolás; karok edzése, testépítés, vitamin kúra, ásványok pótlása;  szobanövények ültetése, ha nincs jobb alkalom, tápoldattal trágyázni; ételek előkészítése, kézművesség; kertben: ültetés, vetés, főleg a lassan növő növényeket, trágya, komposztdomb kezelése, munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése; zöld háztartás kurzus, workshop, vállalkozással, vagyonnal kapcsolatos irodalom olvasása, vállalkozás tervezés, üzleti tervek 

nem javasolt: fogászati, állkapocs, gége, mandula, nyak, pajzsmirigy, fül, karok műtétje; zsíros, sós ételeket kerülni kell, ne beszéljünk sokat, nyakasság, makacsság

Április 11, Csütörtök, Leó, Szaniszló, Glória, A magyar költészet napja,

                                   A Parkinson-kór világnapja

növő hold, Bika/Ikrek 13:58    leszálló holdföld/levegő elem

13:57-ig ajánlott: 

 egészség:  nyakat, fület óvni kell, sálat viselni, torok gyógyítása, rekedtség, megfázás ellen gyógynövényes kúra, fogak ápolása, nyakmasszázs, gyógyítás ásványokkal, iszappakolás; karok edzése, testépítés, vitamin kúra, ásványok pótlása;  szobanövények ültetése, ha nincs jobb alkalom, tápoldattal trágyázni; ételek előkészítése, kézművesség; kertben: ültetés, vetés, főleg a lassan növő növényeket, trágya, komposztdomb kezelése, munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése; zöld háztartás kurzus, workshop, vállalkozással, vagyonnal kapcsolatos irodalom olvasása, vállalkozás tervezés, üzleti tervek 

nem javasolt: fogászati, állkapocs, gége, mandula, nyak, pajzsmirigy, fül, karok műtétje; zsíros, sós ételeket kerülni kell, ne beszéljünk sokat, nyakasság, makacsság

13:58-tól ajánlott:

 egészség: váll, karok edzése, építése, masszázsa, pihentetése, magvak, olajok, reuma, köszvény gyógyítása, immunerősítés gyógynövényekkel, meleg ruha, ízületek óvása, főleg a könyök, váll, légző gyakorlatok, meditáció, szellemi „torna” , sakk; munkában: kreatív tevékenység, brainstorming, telefonálás, kapcsolatok, háztartásban: szellőztetés, porszívózás; vásárlás, szervezés;
Nem ajánlott: növényeket locsolni, tápoldattal se!, műtétek: főleg tüdő, kar, vállak, keringés, mirigyek

Április 12., Péntek    Gyula

Növő hold, Ikrek  felszálló/leszálló      hold  levegő elem

ajánlott:

 egészség: váll, karok edzése, építése, masszázsa, pihentetése, magvak, olajok, reuma, köszvény gyógyítása, immunerősítés gyógynövényekkel, meleg ruha, ízületek óvása, főleg a könyök, váll, légző gyakorlatok, meditáció, szellemi „torna” , sakk; munkában: kreatív tevékenység, brainstorming, telefonálás, kapcsolatok, háztartásban: szellőztetés, porszívózás; vásárlás, szervezés;
Nem ajánlott: növényeket locsolni, tápoldattal se!, műtétek: főleg tüdő, kar, vállak, keringés, mirigyek

Április 13.,  Szombat     Ida

növő hold,  Ikrek/Rák 18:44  felszálló/leszálló     hold, levegő/víz  elem 

estig  ajánlott:

 egészség: váll, karok edzése, építése, masszázsa, pihentetése, magvak, olajok, reuma, köszvény gyógyítása, immunerősítés gyógynövényekkel, meleg ruha, ízületek óvása, főleg a könyök, váll, légző gyakorlatok, meditáció, szellemi „torna” , sakk; munkában: kreatív tevékenység, brainstorming, telefonálás, kapcsolatok, háztartásban: szellőztetés, porszívózás; vásárlás, szervezés;
Nem ajánlott: növényeket locsolni, tápoldattal se!, műtétek: főleg tüdő, kar, vállak, keringés, mirigyek

este 18:45-től ajánlott:

 egészség:  idegrendszer védelme, lelkiek, méregtelenítés, böjt – szervezet átmosása, jóga, tai chi, izzasztó edzések, szauna,  talpmasszázs, lábfejek ápolása, lábfürdő, szemölcsök eltávolítása, imaginációk, a képzelet kiszínezi a világot; jobb otthon maradni, ha tehetjük, legalább délután, este,
háztartásban: növényápolás, locsolás, mosás; munkában: a köz java az én elé kerül, társadalmi felelősségvállalás, közösségi média, betekinteni, betekintést adni a kulisszák mögé, hétvégi nyílt nap, csapatépítés, kiállítás
kertben: öntözés, ha nem esik, esetleg már fűnyírás, virágok trágyázása, levéltermések ültetése, vetése, burgonya ültetés, palántázások 
nem ajánlott: nem minőségi szénhidrátok, cukros ételek, stressz, lábfej, lábujjak műtétje, káros szerek: kávé, gyógyszer, alkohol stb. (minden duplán hat), hajnyírás, hajmosás, nyílt állásfoglalás, metszés, szobanövények levágása

Április 14.,  Vasárnap  Tibor, A könyvtárosok világnapja

növő hold,  Rák   leszálló     hold  víz elem 

 ajánlott:

 egészség:  idegrendszer védelme, lelkiek, méregtelenítés, böjt – szervezet átmosása, jóga, tai chi, izzasztó edzések, szauna,  talpmasszázs, lábfejek ápolása, lábfürdő, szemölcsök eltávolítása, imaginációk, a képzelet kiszínezi a világot; jobb otthon maradni, ha tehetjük, legalább délután, este,
háztartásban: növényápolás, locsolás, mosás; munkában: a köz java az én elé kerül, társadalmi felelősségvállalás, közösségi média, betekinteni, betekintést adni a kulisszák mögé, hétvégi nyílt nap, csapatépítés, kiállítás
kertben: öntözés, ha nem esik, esetleg már fűnyírás, virágok trágyázása, levéltermések ültetése, vetése, burgonya ültetés, palántázások 
nem ajánlott: nem minőségi szénhidrátok, cukros ételek, stressz, lábfej, lábujjak műtétje, káros szerek: kávé, gyógyszer, alkohol stb. (minden duplán hat), hajnyírás, hajmosás, nyílt állásfoglalás, metszés, szobanövények levágása

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás