A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár 2023 47. hét

 2023 november 20 -26.

A  héten a Hold a Vízöntő növő holdtól a Bikáig halad. 

Zöld nap a héten:  –  

A héten a Hold végig növőben lesz még, hétfőn, 20-án éri el az első negyedet 11:49-kor, még a Vízöntőben, majd 15:28-kor átlép a viztes Halakba. Ez a fázis nem olyan intenzív, mint a Holdtölte. A hold félúton van a holdtölte és az Újhold között. Minden növésben, tágulásban van, a növények felszívják a vizet, tápanyagot, minden tápanyag jobban beépül. Könnyebb tervezni, mint tenni. 

Reflexió: 

Az elmúlt hét meglehetősen intenzív volt, tényleg nagy erő kellett, hogy ne tegyen az ember pár embertársára malomkövet, voltak kihívások és érdekellentétek jócskán (most nagyon finoman és diplomatikusan fejeztem ki magam….) Bizonyára mindenki egyénleg másképp élte meg. Azt hiszem, a hétfő és a péntek volt a csúcspont. Az egyéb hatások igencsak csúcsra voltak járatva – tényleg nem volt túlzás, amit az elmúlt hétre vonatkozóan mondtak többen. A szombati Nap-Mars együtállás (11.18. szombat) – ami engem illet, combos fejfájásban és idegességben mutatkozott meg. Eltűntek, elkeveredtek dolgok a héten, amit tegnap konstatáltunk. Viszont legalább jól sikerült egy hajfestés…

Egyéb hatások ezen a héten: 

A hét első felében némi “enyhülés” várható a hatásokban. Még hat a hétvégi Nap-Mars együttállás, szerdáig (11.22) jobb lesz kicsit, bár hétfőn és kedden a Halakban lesz a hold, ami már önmagában is kissé elkábíthat sokakat. Utána jön egy Nap-Szaturnusz kvadrát és vele együtt egy Mars-Szaturnusz kvadrát. Mondanám, hogy biztonsági öveket becsatolni, de Szaturnusz, ha minden igaz, amúgy is pórázt rak mindenre és mindenkire, megfékezi a dolgokat. Úgy is mondhatnám, hogy benyomja a satuféket – várhatóan. A hét végén már belemegyünk majd a Holdtölte mezejébe is. (November 27-én 10:16-kor lesz pontos). Szóval a hét végére fel kell kötni az alsóneműt rendesen. 

Pluszban lesz egy Merkúr-Neptunusz kvadrát is lesz. A kvadrát (90 fokos szög, derékszög) két égitest közt a legtöbb esetben feszültséget okot. ha többen is benne vannak, akkor még erősebb lehet. Halmozódások esetén pedig még erőteljesebb. A Merkúr-Neptunusz kvadrát sok-sok félreértést, tévedést, mellébeszélést és egyebeket hozhat. Közlekedésben, informatikában, élő szóban is lehetnek félreértések, stb. Akár szándékos átverés is. Lesznek egyéb hatások is Merkúr és Szaturnusz kapcsolata + Vénusz-Plútó kvadrát (érzelmi kérdések, viták, stb.) Nem érdemes nagyobb értékű vásárlásba belemenni egész november végéig… Idén hagyjuk ki a Black Fridayt, bármilyen kecsegtető is. Akkor is, ha egyébként ki szoktuk használni. Most nagyon könnyű lehet ráfaragni vásárlásra (is). 

Előre tervezett műtétekre szerdáig kerülhet sor a héten – pontosabban eddig ajánlott, ha szükséges, de ha halasztható, inkább hagyjuk ki. (pl. plasztikai beavatkozások, szépészeti műtétek).

——————————————————————————————————————–

Hétfőn délelőtt még a Vízöntőben eléri a növő hold az első negyedet. A délelőtt még alkalmas – délután 15:28-ig – technikai újításokra, lomtalanításra – ha nincs jobb alkalom, kommunikációra és ötleteink leírására. Szellőztetésre, takarításra. Szellemi munkára, könyvtárba menni, meginni egy jó kávét valakivel. Délutánig laza napunk lehet, de inkább ne tegyünk hosszabb sétát, mert elfáradhatnak a lábaink. Ha mégis menni kell – este már a Halak holdnál áztassuk be és pocoljuk fel a lábainkat. 

Hétfő délután  15:28-kor a Hold átlép a Halakba. Érzelmileg hathat ránk, vizes, kissé misztikus jegy. Alkalmas nap pihenésre, vizes wellnessre, ha tehetjük. Akit egyénileg is érint, hisztériára, sírásra való hajlam erősödhet, de felhasználhatjuk elcsendesédésre, meditációra, csendes olvasgatásra is ezeket a nakpokat (szerda estefelé lép majd át a Hold a Kosba). A Halak vizes jegy, levél nap. Lehet locsolni a növényeket, a növények leveles részét jó fogyasztani – pl teának, levesnek, és a szénhidrátokkal vigyázni kell (inkább lassan felszívódó szénhidrátokat fogyasszunk, mint fehér cukros, lisztes ételeket, főleg, hogy most minden jobban beépül). Minden méreganyag erősebben hat ilyenkor (gyógyszer, drog, alkohol, miegymás).  A Halakhoz testi szinten a lábfej, talp, lábujjak tartoznak. 

A mosás lassabban szárad, a foltokat nehezebb eltávilítani, mint fogyó holdnál, de lehet mosni, lemosni, felmosni – ablakot tisztítani kevésbé alkalmas napok. Ágyneműt ne tegyünk ki, ne hagyjunk ki semmit, aminek száraznak kell maradnia, mert könnyen átnedvesedik, bepenészedik. A Halak hideg, vizes, de mozgásban levő, kissé labilis minőség. Minden könnyen megromlik, megbomlik – az elménk is, sajnos, ugyanakkor (megfigyelés) meglehetősen sok pszichológus kerül ki e jegy képviselői közül. Halak holdnál is kiönthetjük a lelkünket valakinek, akinek megbízunk, most azonban tényleg jól válogassuk meg, kinek miről beszélünk. Legjobb, ha inkább lezárható naplónkba írunk. 

Szerda este 18:19-kor a növő Hold átlép a Kosba. Hajlamossá tehet fejfájásra, ugyanakkor jó hajmosásra, hajfestésre, új frizura kipróbálására. A növő holdnál levágott haj gyorsabban nő vissza, így lehetünk bátrak. Testi szinten a Koshoz a fej, az agy, a szemek, az arc tartozik és a felső fogsor.  Stresszre hajlamosít ez az állás, ne igyunk túl sok kávét, ne fárasszuk nagyon a szemeinket. Főzzünk valamit abból, ami van otthon. Bulizni is lehet, de bánjunk csínján a kávéval, energiaitallal, alkohollal, mert fejbevágnak. 

Menjünk ki kicsit a természetbe, ha jó az idő, mozogjunk. Vezessük le az esetleg felgyűlt feszültséget sporttal, mozgással. Alkalmas a nap sportra, Stresszcsökkentő tevékenységeket érdemes beiktatni (kirobbanó, ütős sportokat, labdajátékokat, futást, kinek mi jön be), meditációt is, bár ez kihívást jelenthet, leginkább az Osho-féle aktív meditációt javaslom (tánc meditáció például a dervisek forgása is, vagy jó lehet bármilyen táncban, mozgásban vagy egyéb aktív tevékenységben való elmerülés is).  Alkalmas napok általában a jövés-menésre.

Táplálékok közül a fehérjében gazdag ételek: aki bírja, tejtermékek, hús, tojás, hüvelyesek, stb. és a gyümölcsök a legjobbak, illetve zöldségek is. Alkalmas nap sportra, sétára, levegőzésre. Alkalmas gyorsan letudható munkákra – vásárlással a fentiek miatt vigyázzunk. lehetőleg nagyobb értékű –  hirtelen jött vásárlásokat most hagyjuk ki, bármilyen jó az ajánlat. A Kos egyébként is hajlamosít az impulzus vásárlásra, amivel egyébként is érdemes vigyázni, de most főleg. Nézelődni persze lehet. Ne húzzuk fel magunkat, ha mégis nehezebben tudjuk tolerálni a környezetünket. intézzük el, amit tudunk. 

Alkalmas napok gyors takarításra, amolyan “ahol a papok táncolnak” típusra, hogy meglegyen a látszat. Sok mindenre egyébként nem túl jó, mert hétköznapra esik. Péntek éjjelig (21:28) marad a Kosban a növő hold. Hajlamosak lehetünk a kapkodásra, elhamarkodott döntésekre, hirtelenkedésre. Ez fokozza a balesetveszélyt, ezért próbáljuknk higgadtak maradni. Bírjuk ki, hogy nem rendezzük át senkinek a fogsorát, inkább a lakásban tegyünk rendet, újítsunk meg valamit. Kos hold megújulásra ad lehetőséget sok téren, még növőben is. Ha másképp nem, belsőleg, lelkileg éljük meg, tervezzünk meg valamit, gondoljuk át, mi az, amit meg kéne újítani, fel kéne újítani, al kéne engedni. Szedjük össze (most leírni nem feltétlenül lesz türelmünk, de ha teszünk-veszünk, az is segíthet). Nézzünk utána a neten, keresgéljünk a Pinteresten, stb. 

Pénteken késő este – 21:28-kor – lép majd át a növő hold a Bikába és a hétfő hajnalig  ebben a jegyben marad – vagyis a hétvége a növő Bika hold jegyében talik. Hajlamosít a dőzsölésre, az élvezetekre, jól esik pihenni. Testi szinten a fül, orr, száj, gége, torok, nyak és az alsó fogsor, a szájüreg, a nyelv tartozik a Bikához. Ne beszéljünk sokat, mert könnyen berekedhetünk. Inkább belső munkával készüljünk a következő hétre, időszakra, ha valami most indul el az életünkben. Most nem biztos, hogy jó hosszan szellőztetni, estefelé már lehet hűvös idő (ha meleg van, örüljünk neki). 

A Bikához tartozik a szépség is: smink, szépséggel kapcsolatos tanácsadás, divat is. A hétvége így alkalmas divattal, stílussal kapcsolatos programokra, akár csak a neten nézelődünk, akár tanácsadásra vagy bemutatóra megyünk. Alkalmas nap kozmetikára: arcmasszázsra, tápláló krémekkel, tapláló arcpakolásra, sminkelésre. 

Alkalmas vendégeskedésre, szórakozásra, de a lehető legkevesebb összegből. A Bika a természéstes  szépséget szereti inkább, mint a hivalkodást. Szeret enni, inni, dőzsölni, szórakozni, de költeni nem. Sok Bika egyébként is szép, gyakran kerekded vagy akár gömbölyded alakú – ha nem vigyáz. 

Alkalmas nap kézműves foglalkozásra, kreatív hobbira, de most inkább ne szikével vagy forró ragasztóval dolgozzunk, vagy nagyon vigyázzunk a kezünkre. Nézelődhetünk a neten is, kereshetünk már ünnepi ötleteket, adventi naptárt készíthetünk, recepteket kereshetünk. 

Érdemes foglalkozni ingatlannal, akit érint és pénzügyekkel (banki egyenleg), de inkább a hétköznapokon. A hétvégén ezügyben annyit tehetünk, hogy ránézünk az egyenlegünkre, átnézzük a papírokat, előfizetéseket, stb. listát írunk róla. 

Háztartásban alkalmas takarításra, rendrakásra, de elengedésre, lomtalanításra nem. A Bika hajlamosít a ragaszkodásra, ingóságainkat ilyenkor a legnehezebb elengedni. A virágokat át lehet ültetni, mert felszálló energiák vannak, és bármilyen kerti vagy télikerti munkálatra jó, de most metszésre nem alkalmas az idő. A teliholdhoz közeli időszakban, felszálló ágban, mikor a növények “fejéhez” vagyis koronájához áramlik a nedvesség, a metszés, levágás miatt kiszáradhatnak, elhalhatnak utána. Őszi rendrakásra is alkalamas a kertben, balkonon, növényeket ültetni, átültetni, készülni a télre. Most inkább átültetésnk vagy a tápoldattal való kezelésnek, trágyázásnak komposztálásnak van ideje. Az udvart, kertet is díszíthetjük, illetve a lakást is őszi vagy akár már téli hangulatot varázsolhatunk. 

A Bika a Föld Anyával is kapcsolatos, de nem csak ilyenkor tehetünk a Föld bolygóért, hanem az év minden napján, viszont ilyenkor még jobb. Földhöz kötő meditációra alkalmas nap: vagyis földeljük le magunkat az anyagiakba is. Álljunk mezítláb a talajra – ilyenkor már csak bent, ha lehet (nyáron lehet a puszta földre mezítlább rálépni). Képzeljük el, hogy a “földbe gyökeret eresztünk”. A kertészkedés vagy erdőjárás is egyfajta “gyakorlati” aktív meditáció lehet. Japánban, de már itthon is egyre többen mennek ki a természetbe “erdőfürdőre”, ami azt jelenti, hogy elmerülünk az erdő szépségében, energiájában, lefekszünk az avarba (azért csak óvatosan, lehetnek lakók is benne).

További tippek a hétre a napi listákban: 

November 20. Hétfő,    Jolán, A gyermekek jogainak világnapja

növő hold, Vízöntő/Halak 15:28     felszálló hold   levegő/víz elem

Délután 15:28-ig ajánlott:

életmód: alsócomb, lábszár lassú edzése, lábak pihentetése, vénák, visszérpanaszok kezelése kenőcsökkel, immunerősítés, mirigyek masszázsa, könnyű séta szabad levegőn, erős fényvédelem, szellemi munka, szellemi kihívások, intuitív gondolatok meghallgatása, meditáció az önállóságról, írjuk le a gondolatainkat, jegyzeteljünk. Olvasás, sakk, pihenés… Technikai újdonságok témában információt gyűjteni, tech magazinok olvasása online, és hasonlók. 
nem ajánlott: zsíros,olajos, nehéz ételek, olajos magvak, hosszú városi séták, helyben állás, locsolás, növények átültetése, általában kerti munka

Halak holdnál ajánlott:

egészség: idegrendszer védelme, lelkiek, jóga, tai chi, talpmasszázs, meditáció, imagináció, a képzelet kiszínezi a világot; jobb otthon maradni, ha tehetjük, legalább délután, este, könnyed mozgás, lábfej átmozgatása mindenképpen, lábdagadásra való hajlam esetén, főleg kismamáknak;  ne igyunk túl sokat mert lábon ödémához vezethet;  gyógyfürdő, talpmasszázs, lábfürdő,  romantikus programok, érzelmek, érzelmes beszélgetések; balesetek megelőzése (minden seb jobban vérzik
háztartásban: növényápolás, locsolás, mosás; 
munkában: a köz java az én elé kerül, társadalmi felelősségvállalás, közösségi média, betekinteni, betekintést adni a kulisszák mögé, nyílt nap, csapatépítés, kiállítás
kertben: öntözés, ha nem esik, esetleg már fűnyírás, virágok trágyázása, levéltermések ültetése, vetése, burgonya ültetés, palántázások 
nem ajánlott: nem minőségi szénhidrátok, cukros ételek, stressz, káros szerek: kávé, koffein tartalmú italok, gyógyszerek, mérgező szerek, tudatmódosító szerek főleg stb. (minden duplán hat, pszichés tünetek egyébként is felelrősödhetnek, ne tetézzük), hajnyírás, hajmosás, nyílt állásfoglalás, metszés, szobanövények levágása, mert az ilyenkor metszett növények elpusztulnak, konzerválás, vermelés, raktározás, ruhák nehezen száradnak, nagymosás, , semmilyen műtét nem ajánlott, de főleg láb, lábfej műtétje, szülés indítás, ha elkerülhető, tervezett császármetszés

November 21., Kedd  Olivér

növő hold, Halak   felszálló hold  víz elem

ajánlott 

egészség: idegrendszer védelme, lelkiek, jóga, tai chi, talpmasszázs, meditáció, imagináció, a képzelet kiszínezi a világot; jobb otthon maradni, ha tehetjük, legalább délután, este, könnyed mozgás, lábfej átmozgatása mindenképpen, lábdagadásra való hajlam esetén, főleg kismamáknak;  ne igyunk túl sokat mert lábon ödémához vezethet;  gyógyfürdő, talpmasszázs, lábfürdő,  romantikus programok, érzelmek, érzelmes beszélgetések; balesetek megelőzése (minden seb jobban vérzik
háztartásban: növényápolás, locsolás, mosás; 
munkában: a köz java az én elé kerül, társadalmi felelősségvállalás, közösségi média, betekinteni, betekintést adni a kulisszák mögé, nyílt nap, csapatépítés, kiállítás
kertben: öntözés, ha nem esik, esetleg már fűnyírás, virágok trágyázása, levéltermések ültetése, vetése, burgonya ültetés, palántázások 
nem ajánlott: nem minőségi szénhidrátok, cukros ételek, stressz, káros szerek: kávé, koffein tartalmú italok, gyógyszerek, mérgező szerek, tudatmódosító szerek főleg stb. (minden duplán hat, pszichés tünetek egyébként is felelrősödhetnek, ne tetézzük), hajnyírás, hajmosás, nyílt állásfoglalás, metszés, szobanövények levágása, mert az ilyenkor metszett növények elpusztulnak, konzerválás, vermelés, raktározás, ruhák nehezen száradnak, nagymosás, , semmilyen műtét nem ajánlott, de főleg láb, lábfej műtétje, szülés indítás, ha elkerülhető, tervezett császármetszés

November 22.  Szerda  Cecilia

növő hold, Halak/Kos 18:19   leszálló hold  víz/tűz elem

este 18:19-ig ajánlott 

egészség: idegrendszer kímélése, lelkiek, jóga, könnyed mozgás, lábfej átmozgatása mindenképpen, lábdagadásra való hajlam esetén, főleg kismamáknak;  ne igyunk túl sokat mert lábon ödémához vezethet;  gyógyfürdő, talpmasszázs, lábfürdő, meditáció, ha lehet, pihenjünk otthon, legalább a nap végén, romantikus programok, érzelmek, érzelmes beszélgetések; a képzelet kiszínezi a valóságot;
háztartásban:  locsolás, növényápolás, mosás; kertben: fűnyírás;
munkában: a köz java az én elé kerül, társadalmi felelősségvállalás, közösségi média, betekinteni, betekintést adni a kulisszák mögé, nyílt nap, csapatépítés általában: 
nem ajánlott: nem minőségi szénhidrátok, cukros ételek, stressz, káros szerek: kávé, koffein tartalmú italok, gyógyszerek, mérgező szerek, tudatmódosító szerek főleg stb. (minden duplán hat, pszichés tünetek egyébként is felelrősödhetnek, ne tetézzük), hajnyírás, hajmosás, nyílt állásfoglalás, metszés, szobanövények levágása, mert az ilyenkor metszett növények elpusztulnak, konzerválás, vermelés, raktározás, ruhák nehezen száradnak, nagymosás, , semmilyen műtét nem ajánlott, de főleg láb, lábfej műtétje, szülés indítás, ha elkerülhető, tervezett császármetszés

Este 18:19 után ajánlott – Növő Kos hold

egészség: pihenés, lazítás, lazító fürdő, szervezet táplálása, testépítés, regeneráló olajos masszázs, főleg arcmasszázs, stressz elleni kezelés, fejfájás, migrén kezelése gyógynövényekkel, nyugtató teák, szemek pihentetése, szemborogatás, jóga, chikung, taichi, könnyű kirándulás, síelés; belső érzékelés, meditáció, főleg harmadik szem, látás;
háztartásban: csak száraz takarítás, ha elengedhetetlen, téli gyümölcsök eltevése (pl narancs lekvár), fagyasztás, intézkedések, gyorsan elintézhető tennivalók, intézkedés, vásárlás;  játék a gyerekekkel, énidő;
kertben: vetni, ültetni, gyümölcsfákat nemesíteni, trágyázni
munkában: gyorsan elvégezhető rutinfeladatok, új kezdet, munkahely váltás tervezése, közvetlenség, nyitottság 
nem ajánlott: szem, agy, fej műtét, orrműtét, sok koffein, csoki, cukor, megerőltetés, stressz migrénbe torkollhat, türelmet igénylő feladatok

November 23, Csütörtök,  Kelemen, Klementina

növő hold, Kos   leszálló hold tűz elem

ajánlott: 

egészség: pihenés, lazítás, lazító fürdő, szervezet táplálása, testépítés, regeneráló olajos masszázs, főleg arcmasszázs, stressz elleni kezelés, fejfájás, migrén kezelése gyógynövényekkel, nyugtató teák, szemek pihentetése, szemborogatás, jóga, chikung, taichi, könnyű kirándulás, síelés; belső érzékelés, meditáció, főleg harmadik szem, látás;
háztartásban: csak száraz takarítás, ha elengedhetetlen, téli gyümölcsök eltevése (pl narancs lekvár), fagyasztás, intézkedések, gyorsan elintézhető tennivalók, intézkedés, vásárlás;  játék a gyerekekkel, énidő;
kertben: vetni, ültetni, gyümölcsfákat nemesíteni, trágyázni
munkában: gyorsan elvégezhető rutinfeladatok, új kezdet, munkahely váltás tervezése, közvetlenség, nyitottság 
nem ajánlott: szem, agy, fej műtét, orrműtét, sok koffein, csoki, cukor, megerőltetés, stressz migrénbe torkollhat, türelmet igénylő feladatok

November 24., Péntek  Emma

Növő hold, Kos/Bika 21:28   leszálló     hold    tűz/föld elem

21: 28-ig ajánlott: 

egészség: pihenés, lazítás, lazító fürdő, szervezet táplálása, testépítés, regeneráló olajos masszázs, főleg arcmasszázs, stressz elleni kezelés, fejfájás, migrén kezelése gyógynövényekkel, nyugtató teák, szemek pihentetése, szemborogatás, jóga, chikung, taichi, könnyű kirándulás, síelés; belső érzékelés, meditáció, főleg harmadik szem, látás;
háztartásban: csak száraz takarítás, ha elengedhetetlen, téli gyümölcsök eltevése (pl narancs lekvár), fagyasztás, intézkedések, gyorsan elintézhető tennivalók, intézkedés, vásárlás;  játék a gyerekekkel, énidő;
kertben: vetni, ültetni, gyümölcsfákat nemesíteni, trágyázni
munkában: gyorsan elvégezhető rutinfeladatok, új kezdet, munkahely váltás tervezése, közvetlenség, nyitottság 
nem ajánlott: szem, agy, fej műtét, orrműtét, sok koffein, csoki, cukor, megerőltetés, stressz migrénbe torkollhat, türelmet igénylő feladatok

A Bika holdra vonatkozó javaslatokat lásd a következő napnál

November 25.,  Szombat    Katalin,Katinka, Katrin, A nõk elleni erõszak

                                   megszüntetéséért világnap

növő hold,  Bika    leszálló     hold  föld  elem 

ajánlott:

 egészség:  nyakat, fület óvni kell, sálat viselni, torok gyógyítása, rekedtség, megfázás ellen gyógynövényes kúra, fogak ápolása, nyakmasszázs, gyógyítás ásványokkal, iszappakolás; karok edzése, testépítés, vitamin kúra, ásványok pótlása;  szobanövények ültetése, ha nincs jobb alkalom, tápoldattal trágyázni; ételek előkészítése, kézművesség; kertben: ültetés, vetés, főleg a lassan növő növényeket, trágya, komposztdomb kezelése, munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése; zöld háztartás kurzus, workshop, vállalkozással, vagyonnal kapcsolatos irodalom olvasása, vállalkozás tervezés, üzleti tervek 

nem javasolt: fogászati, állkapocs, gége, mandula, nyak, pajzsmirigy, fül, karok műtétje; zsíros, sós ételeket kerülni kell, ne beszéljünk sokat, nyakasság, makacsság

November 26.,  Vasárnap     Virág

növő hold,  Bika    leszálló     hold  föld  elem 

ajánlott:

 egészség:  nyakat, fület óvni kell, sálat viselni, torok gyógyítása, rekedtség, megfázás ellen gyógynövényes kúra, fogak ápolása, nyakmasszázs, gyógyítás ásványokkal, iszappakolás; karok edzése, testépítés, vitamin kúra, ásványok pótlása;  szobanövények ültetése, ha nincs jobb alkalom, tápoldattal trágyázni; ételek előkészítése, kézművesség; kertben: ültetés, vetés, főleg a lassan növő növényeket, trágya, komposztdomb kezelése, munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése; zöld háztartás kurzus, workshop, vállalkozással, vagyonnal kapcsolatos irodalom olvasása, vállalkozás tervezés, üzleti tervek 

nem javasolt: fogászati, állkapocs, gége, mandula, nyak, pajzsmirigy, fül, karok műtétje; zsíros, sós ételeket kerülni kell, ne beszéljünk sokat, nyakasság, makacsság

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás