A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár 2023 31. hét

 2023 július 31-augusztus 6.
A  héten a Hold a Bak növő holdtól a csökkenő Kosig halad. 
Kedden, augusztus 1-én, 20:31-kor pontosodik be a holdtölte a Vízöntőben. 

Kedden este 20:31-kor pontosodik be a Holdtölte, már a Vízöntöben (hajnali 04:57-kor lép be a Hold, előtte, hétfőn még növő hold van, utána a héten már csökken, de még 1-2 napig érezni lehet majd a hatását, érzékenyebbek már előtte 1-2 nappal is érezhettik. Ezen kívül is számos változás van most, de a hold köztudottan erős hatással van sok mindenre itt a Földön (vizek ár-apály mozgása, és egyéb jelenségek). A hét közepétől minden a csökkenésről szól, minden apad, kifelé áradnak a nedvek és az érelmek, energiák. A csökkenő hold legtöbbször az elengedésről szól.

Sok egyéb hatás ér minket az első héten melyek erős érzelmi kihívásokat tartogathatnak, komfortzónán kívüli eseményeket. Utazásnál legyünk óvatosak, tervezett műtét egyáltalán nem ajánlott. (Szaturnusz-Merúr szembenállás van augusztus 1-2., Merkúr az orvost is jelképezi és az utazást is, továbbá ne lepődjünk meg kommunikáció korlátozódása esetén sem. Augusztus 3-án mindebbe a Hold is becsatlakozik. A hétvégére ezek már elmúlnak (eltávolodik ez a szembenállás). Fontos lehet, mit mondunk másoknak.

A Vénusz továbbra is hátrál még sokáig és még számos más hatás lesz a jövő héten is és egész hónapban.

  ——————————————————————

A hétfőn a Hold a Bakban folytatja az útját kedd hajnal 04:57-ig, akkor átlép a csökkenő hold a Vízöntőbe. Ha a Nyilas holdnál listát írtunk, de nem elég részletesen, most aprólékosan kilistázhatjuk a feladatokat, vásárlási listát.  A Bak hold segíthet általában a tiszta gondolkodásban, higgadt feladat végrehajtásban bármilyen adminisztratív vagy pénzügyi feladatban. Most a Bak  ura szembenáll a Merkúrral, így ez nem biztos, hogy érvényesül. 

Most érzelgéstől mentesen megválhatunk attól, ami már nem szolgál, amikor elkezd csökkenni a hold lassan (szerdán már egész nap), és a Vízöntőben is folytathatjuk a lomtalanítást, takarítást. A Bakban komoly beszélgetéseket folytathatunk. A feladatokat jó esetben tiszta fejjel végig tudjuk gondolni és vinni, józan ésszel és az utolsó porcicákat kikergetni, kitakarítani, letakarítani mindent, ha a többi hatás nem zavar be, illetve, talán a lsitákkal és egyéb fogássokkal urai lehetünk a helyzetnek, hogy észnél legyünk. 

Húzzuk ki, pipáljuk ki az elkészült, befejezett tételeket a listánkon. Ha kell, írjunk részletes útmutatók magunknak a maradékról. Tartsuk magunkat ehhez és menjünk lépésről lépésre, koncentráljunk, hogy elkerüljük a tévedéseket.  A Bak hold segtségünkre lehet, hogy minden flottul menjen. (Ugyanez működik más munkák esetén is, nem csak a háztartásban).

Testi szinten a Bak a térdet, ízületeket érinti. Most kerüljük a csonttörő mutatványokat, extrém sportokat (rafting, bunjee jumping, gördeszka, motor stb. ami kicsit is veszélyesebb annál, hogy sétálunk egyet – inkább futással, focival se terheljük a lábunkat.) Vigyázzunk a kezünkre a konyhában, műhelyben, már csak a Szaturnusz-Merúr hatása miatt is. 

Bőrápolás krémekkel, kozmetikai masszázs, testmasszázs szóba jöhet. Ha elfáradtunk a munkában vagy iszappakolás, sós fürdő, körmök ápolása is. Ha fájnak az ízületeink, borogassuk.   

A vegytisztítást Bak holdnál kerüljük, kifényesedhet a holmi. Alkalmas napok a holmik javítására is. Háztartásban is, amit javítani szükséges, most érdemes elvinni vagy helyben reparálni, amit lehet, ha más végképp kiszolgált, elengedni Bak vagy Vízöntő holdnál. Inkább összerakjunk most bármit, mint szétszedjünk, de lehet, egyéb hatások miatt most inkább tegyük félre és gondoljuk át, kell-e egyáltalán, amihez nyúlunk, vagy csak ne most piszkáljuk. 

Legyünk óvatosak a sós ételekkel. Alkalmas nap az elmélyülésre, komoly gondolatokra, meditációra, olvasgatásra, ha egyedül töltjük az időt. Családban higgadt, de akár komolyabb beszélgetésekre kerülhet sor, de alkalmas az idő sakkozásra, pihenésre is.  

Nem árt, ha vetünk egy pillantást az egyenlegünkre, hogy tudjuk hányadán állunk, nézzük meg a pénzügyeinket, hogy minden számla be lett-e fizetve a hónapban. Üljünk le a határidőnaplónkkal: jót tehet egy kis előre és visszatekintés. Vessünk számot az elmúlt hónapokról  magunkkal, ha eddig nem tettük és tekintsünk előre. Inkább mondjunk nemet mindenre ma, ami kiadást jelent, mint később megbánjuk. Legyünk bátran szigorúak. (Ha rezsit kell fizetné és ma határidős, az nyilván nem tűr halasztást, de az kötelezettség, ami Bak téma, így az helyén van.)

Kedden hajnalban 04:57-kor a még növő hold átlép a Vízöntőbe és még kedd este itt pontosodik be a Holdtölte 20:31-kor. Legalkalmasabb a nyelvi és informatikai tanulmányokra, ha valaki nyáron ilyesmire adja a fejét önállóan vagy nyári tanfolyamon. Alkalmas napok bármire, ahol a kommunikációnak, beszédnek fontos szerepe van, illetve modern technológiának, újításnak (Mesterséges Intelligencia téma, Internet, új módszerek, eszközök). A Vízöntő, mint levegő jegy, segítő lehet a kommunikációban, programozásban többek között. Reméljük, elég összeszedettek is leszünk, mert a levegő jegyek hajlamosítanak a szétszórtságra – Most ráadásul a Vízöntő egyik ura, a Szaturnusz és a Merkúr szemben állnak, így nem árt előre készülni, ha beszédet mondunk, vagy halasztani.  Ha vizsgázni most nem kell, az szerencsés. 

Alkalmas idő lehetne utazásra – elméleti síkon, gyakorlatban legyünk nagyon körültekintőek egyéb hatások miatt és még Holdtölte is van. Tervezett műtét is felejtős, nagyjából egész héten jobban járunk, ha nem most iktatjuk be. Nyilván a sürgős, életmentő műtét más szitu, de vigyázzunk magunkra nagyon. 
Ne most akarjunk tornyot, magas hegyet és bármit megmászni, és hasonló őrült dolgokat csinálni. Látom a híreket, amik most jönnek szembe, potyognak le megint az emberek mindenhonnan.. (akarva vagy akaratlanul). 

Sort keríthetünk beszélgetésekre, chatelésre, csecvegésre, társasjátékra rokonokkal – de vigyázzunk, kinek mit mondunk,  ne csodálkozzunk, ha nem jön össze a kapcsolódás, vagy megszakad. Vigyázzunk a gyomrunkra, ne terheljük meg. Ha van alkalmunk, jut időnk rá, kicsit meditálhatunk a céljainkon, vagy le is írhatjuk, rögzíthetjük. Legjobb, ha leírjuk, feljegyezzük, mert könnyen elillannak az ilyenkor jött jó gondolatok. A Vízöntő a közös(ségi) célok, feladatok és a karrier jegye is. Gondoljuk át, elégedettek vagyunk-e azzal, amit az év első felében eddig letettünk az asztalra, vagy úgy általában és gondolatban tervezhetünk a jövőre, de inkább vessük papírra, ne hagyjuk elszállni az ötleteket, különben lehet, hogy minden megmarad elméleti síkon. A Vízöntő kevésbé praktikus, de nagyon jól tud tervezni magasabb, magasztos célokat kitalálni. Alkalmas napok a szellemi elmélyülésre, olvasgatásra is, ha egyedül vagyunk, vagy marad rá idő. Feltétlenül szellőztessünk ki, esetleg menjünk kisebb, nem megerőltető sétára, levegőre is. 

Vízöntőben járó hold alkalmas lomtalanításra, elengedésre, de várjuk meg vele a szerdát inkább, akkor már csökkenni fog (általában a másik két levegő jegynél is jobban). Jó bármilyen technikai vagy bármilyen újításra, valaminek az újragondolására.  

Kertben most hagyjunk mindent és ne is locsoljunk. Testi szinten a Vízöntőhöz az alsócomb, lábszár, vénák tartoznak és a mirigyrendszerre is hat. Olajokkal, zsírokkal ésszel bánjunk, a növények virágos része jó kúrára. Ne terheljük túl a lábunkat, ne gyalogoljunk sokat (főleg aszfalton, városban). Még napközben szellőztessünk ki alaposan, a délután előtt. Csütörtök hajnalig marad a hold ebben a jegyben, szerdán már csökken és akkor beidulhat a lomtalanítás, tértisztítás, nagytakarítás, de azért vigyázzunk, nehogy a gyereket is kiöntsük a fürdővízzel..  (ne essünk túlzásokba).

Csütörtök hajnalban 04:05-kor átlép a Hold a Halakba. Ha eddig nem locsoltunk, most és szombat hajnalig tegyük meg minden nap. A hold legközelebb majd szombat hajnalban 04:19-kor vált jegyet – akkor lép majd a Kosba. Addig, ha tehetjük, a nagymosást is  letudhatjuk. Egy kis délutáni, esti lábáztatás, pedikűr, wellness – akár otthon is jót tehet a lelkünknek, vagy közös családi filmnézés, lazulás, beszélgetés. A gyorsan felszívódó szénhidrátokkal, alkohollal, bódító dolgokkal, gyógyszerekkel legyünk óvatosak – nem csak a Halak Hold, egyéb hatások (hátráló Vénusz, Szaturnusz-Merkúr szembenállás augusztus 3-ig legalább és ekkor még a Hold is becsatlakozik ebbe a kapcsolódásba. Hajlamosak lehetünk nem megállni az itallal, túllőni a cuccot). Arra nagyon vigyázzunk, nehogy már a hétvége előtt képletesen “elázzunk” vagyis nehogy lerészegedjünk – a Halak holdnál a drogok, tudatmódosítók mindig erősebben hatnak, könnyebb berúgni, túladagolni valamilyen szert. Ugyanakkor kedvez a spiritualitásnak, elvonulásnak, meditációnak. Itt a nyár, vigyázzunk az alakunkra. Kis esti séta jól eshet, de ne járjunk hosszan. Jöhet eső. 

Ha még nem tettük meg, itt az alkalom átmosni a takarókat, ágyneműket, egyéb szetteket, készülve kicsit már az őszre is, de jó idő esetén most gyorsan szárad és kevesebb vegyszerrel/mosószerrel megússzuk.  A meleg takarókra se nagyon lesz szükség, remélhetőleg, de ne most napoztassuk, hanem majd inkább Kos (tüzes) holdnál, vagy előbb/később levegős jegyekben (Vízöntő, Ikrek – utóbbi a következő héten csökkenő holdnál ér minket). 

Szombat hajnalban 04:19-kor belép a csökkenő hold a Kosba és egészen hétfő délutánig ebben a jegyben marad. Ez nagyszerű, mert a csökkennő Kos hold sok mindenre alkalmas: újrakezdés, megújulás, költözés, életmód váltás, stb. alkalmas minden új dolog elkezdésére, váltásra. Alkalmas arra is új életmódba belevágjunk, új munkát kezdjünk és még sok másba. Alkalmas fodrászatra, sminkre (fej és arc a Koshoz tartozik, a száj és a fül a Bikához). Alkalmas szezonváltásra is, ha eddig nem tettük meg, hogy a téli és a nyári szetteket, akkor most alkalmunk van kimosni, ha előző napokban kimostuk, megszáradt, akkor eltenni. 

Alkalmas a nap sportra, takarításra, alapos szellőztetésre, lomokat kivinni. Alkalmas vásárlásra, elintézni gyorsan, amit ilyenkor, vasárnap el lehet intézni – ha nem fér bele, akkor ott a hétfő is.

A Koshoz testi szinten a fej, agy, arc, szemek tartoznak. Stresszcsökkentő tevékenységeket érdemes beiktatni (kirobbanó, ütős sportokat, labdajátékokat, futást, kinek mi jön be), meditációt. Fehérjében gazdag táplálékot részesítsük előnyben és a zöldségeket, gyümölcsöket. Kerti grillezésre alkalmas a délután, de vigyázzunk a tűzzel. Óvatosan a kávéval. 

További tippek a hétre a napi listákban: 

Július 31, Hétfő    Oszkár

Növő hold, Bak   leszálló/felszálló hold  föld elem

ajánlott

életmód:  bőrápolás, masszázs, feltöltő krémek, kozmetika, testápolás, hidratáló ápolás, körmök ápolása – táplálása, csontok, ízületek, főleg a térd kímélése, borogatása, sószegény étrend, de ásványi anyagok, vitaminok pótlása, vitamin kúra elkezdése. Mély, komoly gondolatok, meditáció, pihenés;
otthon karbantartása,: rendrakás, portalanítás;  hivatalos ügyek intézése, átnézése, számvetések készítése, ingatlanügyek előkészítése
kertben
: földben előforduló kártevők irtása, gyökértermések konzerválása,
munkában: világos gondolkodás, kevésbé mozgalmas, anyagi természetű feladatok, pénzügyek, banki ügyintézés, adminisztráció, komoly, mély beszélgetések, időmenedzsment
nem ajánlott: metszés, műtétek, főleg térd, ízületek, csontokat megerőltető edzés, fokozott balesetveszély! (hegyi túra, foci, futás)

Augusztus 01. Kedd,  Boglárka, Boglár, Az anyatejes táplálás világnapja

nnövő hold, Bak/Vízöntő 04:57, este 20:31-kor Holdtölte,    felszálló hold   föld/levegő elem

ajánlott:

életmód: alsócomb, lábszár lassú edzése, lábak pihentetése, vénák, visszérpanaszok kezelése kenőcsökkel, immunerősítés, mirigyek masszázsa, könnyű séta szabad levegőn, erős fényvédelem, szellemi munka, szellemi kihívások, intuitív gondolatok meghallgatása, meditáció az önállóságról, írjuk le a gondolatainkat, jegyzeteljünk. Olvasás, sakk, pihenés… Technikai újdonságok témában információt gyűjteni, tech magazinok olvasása online, és hasonlók. 
nem ajánlott: zsíros,olajos, nehéz ételek, olajos magvak, hosszú városi séták, helyben állás, locsolás, növények átültetése, általában kerti munka

Augusztus 02, Szerda    Lehel, Özséb

 csökkenő hold, Vízöntő   felszálló hold   levegő elem

ajánlott  

életmód: alsócomb, lábszár, kíméletes mozgatása, futás, kardio edzés, mozgás szabad levegőn, erős fényvédelem; vénák, visszerek védelme, mirigyek tisztítása, méregtelenítés, könnyű ételek; szellemi kihívások, intuitív gondolatok, béklyóktól való szabadulás (minden szinten), elengedő meditáció, ha más nem megy; 
háztartásban: főleg kamra, pince, tértisztításra kiváló alkalom, elengedés, nagytakarítás, szellőztetés mindenhol – legalább az este folyamán –  akár idejétmúlt kapcsolatokat, vagy bármit, amit nem szolgál, engedjünk el; 
munkában: lehetőleg home office vagy távollét, „kimenős” munkák, ügyfelek látogatása, megbeszélések, meeting, közös programok, közösségi média, új ötletek keresése, újítások, reform ötletek, cégreform, új karrier célok, fejlesztések, média, ha dolgozni kell;
szabadidő: könnyű, városi séta, kulturális közös programok, beszélgetések,  szabadság, kávéház
nem ajánlott. zsíros ételek, lábak terhelése, sok járás, vagy állás, megerőltető séta, főleg visszér problémák esetén, locsolás, kerti munkák általában

Augusztus 03.  Csütörtök     Hermina, Kíra

csökkenő hold, Vízöntő/Halak 04:05  leszálló hold  levegő/víz elem

ajánlott 

egészség: idegrendszer védelme, lelkiek, méregtelenítés, böjt – szervezet átmosása, jóga, tai chi, izzasztó edzések, szauna,  talpmasszázs, lábfejek ápolása, lábfürdő, szemölcsök eltávolítása, meditáció, imagináció, a képzelet kiszínezi a világot; jobb otthon maradni, ha tehetjük, legalább délután, este,
háztartásban: növényápolás, locsolás, mosás;
munkában: a köz java az én elé kerül, társadalmi felelősségvállalás, közösségi média, betekinteni, betekintést adni a kulisszák mögé, hétvégi nyílt nap, csapatépítés, kiállítás
kertben: öntözés, ha nem esik, esetleg már fűnyírás, virágok trágyázása, levéltermések ültetése, vetése, burgonya ültetés, palántázások 
nem ajánlott: nem minőségi szénhidrátok, cukros ételek, stressz, lábfej, lábujjak műtétje, káros szerek: kávé, gyógyszer, alkohol stb. (minden duplán hat), hajnyírás, hajmosás, nyílt állásfoglalás, metszés, szobanövények levágása

Augusztus 04, Péntek, Domonkos, Dominika

csökkenő hold, Halak  leszálló hold víz elem

ajánlott: 

egészség: idegrendszer védelme, lelkiek, méregtelenítés, böjt – szervezet átmosása, jóga, tai chi, izzasztó edzések, szauna,  talpmasszázs, lábfejek ápolása, lábfürdő, szemölcsök eltávolítása, Újhold meditációk, imaginációk, a képzelet kiszínezi a világot; jobb otthon maradni, ha tehetjük, legalább délután, este,
háztartásban: növényápolás, locsolás, mosás;
munkában: a köz java az én elé kerül, társadalmi felelősségvállalás, közösségi média, betekinteni, betekintést adni a kulisszák mögé, hétvégi nyílt nap, csapatépítés, kiállítás
kertben: öntözés, ha nem esik, esetleg már fűnyírás, virágok trágyázása, levéltermések ültetése, vetése, burgonya ültetés, palántázások 
nem ajánlott: nem minőségi szénhidrátok, cukros ételek, stressz, lábfej, lábujjak műtétje, káros szerek: kávé, gyógyszer, alkohol stb. (minden duplán hat), hajnyírás, hajmosás, nyílt állásfoglalás, metszés, szobanövények levágása

Augusztus 05., Szombat Krisztina, Kriszta

csökkenő hold,  Halak/Kos 04:19    leszálló     hold    víz/tűz elem

ajánlott:

általában:  bárminek a kezdete, új kezdet, új kapcsolatok; láncok, kötelékek elszakítása, elszakadás a régi dolgoktól, rossz szokások feladása, régi felszámolása, elengedése; lelki szinten: megválni idejétmúlt kapcsolatoktól (akár szakítás), belső érzékelés képességét erősíteni, harmadik szem csakratisztítás; egészség: gyümölcs, termések,fehérje fogyasztása, folyadékpótlás – sok folyadék, főleg víz fogyasztása;  érzékszervek, főleg szem és orr kezelése természetes kúrákkal,szemek ápolása, borogatása, pihentetése;  érzékszervek kímélése, fej masszázsa, akupunktúra, borogatás;  böjtölés; stresszt levezető könnyű mozgás, ütős sportok (tenisz, squash), küzdősportok, kardio edzés, kirobbanó mozgás, vagy legalább jóga, chi kung, tai chi, könnyebb kirándulás, utazás; életmódváltás kezdete; háztartásban: gyorsan elvégezhető feladatok, éléstár, raktár takarítása, szellőztetés mindenhol, lakás takarítása, nagytakarítás, lomtalanítás, tértisztításra is jó, ha nincs jobb alkalom, rendrakás, szellőztetés; ablakok tisztítása is felújítási munkálatok – tavasztól őszig kiváló napok; kertben: fákat, bokrokat metszeni, vetni, ültetni olyat, aminek gyorsan kell nőnie, gyümölcsfát nemesíteni; trágyázni  
munkában: munkahelyváltás témája (hétvégi munkarend esetén), új dolgok kipróbálása, rutinfeladatok, pörgős feladatok, amit gyorsan le lehet tudni , sportnap, csapatépítés

nem ajánlott: sok kávé, csoki, cukor, stressz (könnyen migrénhez vezet), fej, agy, szem, orr műtét, türelmet igénylő feladatok, fokozott stresszel járó tevékenység, kávé, csoki stb. – könnyen migrénhez vezethet, nagy türelmet kívánó munkák, szemműtét

Augusztus 06., Vasárnap  Berta, Bettina

csökkenő hold,  Kos     leszálló     hold   tűz elem 

 ajánlott:

általában:  bárminek a kezdete, új kezdet, új kapcsolatok; láncok, kötelékek elszakítása, elszakadás a régi dolgoktól, rossz szokások feladása, régi felszámolása, elengedése; lelki szinten: megválni idejétmúlt kapcsolatoktól (akár szakítás), belső érzékelés képességét erősíteni, harmadik szem csakratisztítás; egészség: gyümölcs, termések,fehérje fogyasztása, folyadékpótlás – sok folyadék, főleg víz fogyasztása;  érzékszervek, főleg szem és orr kezelése természetes kúrákkal,szemek ápolása, borogatása, pihentetése;  érzékszervek kímélése, fej masszázsa, akupunktúra, borogatás;  böjtölés; stresszt levezető könnyű mozgás, ütős sportok (tenisz, squash), küzdősportok, kardio edzés, kirobbanó mozgás, vagy legalább jóga, chi kung, tai chi, könnyebb kirándulás, utazás; életmódváltás kezdete; háztartásban: gyorsan elvégezhető feladatok, éléstár, raktár takarítása, szellőztetés mindenhol, lakás takarítása, nagytakarítás, lomtalanítás, tértisztításra is jó, ha nincs jobb alkalom, rendrakás, szellőztetés; ablakok tisztítása is felújítási munkálatok – tavasztól őszig kiváló napok; kertben: fákat, bokrokat metszeni, vetni, ültetni olyat, aminek gyorsan kell nőnie, gyümölcsfát nemesíteni; trágyázni  
munkában: munkahelyváltás témája (hétvégi munkarend esetén), új dolgok kipróbálása, rutinfeladatok, pörgős feladatok, amit gyorsan le lehet tudni , sportnap, csapatépítés

nem ajánlott: sok kávé, csoki, cukor, stressz (könnyen migrénhez vezet), fej, agy, szem, orr műtét, türelmet igénylő feladatok, fokozott stresszel járó tevékenység, kávé, csoki stb. – könnyen migrénhez vezethet, nagy türelmet kívánó munkák, szemműtét

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás