A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár – 2023 30. hét

2023 július 24 – július 30.
 
A héten a Hold a növő  Mérlegtől a növő Bakig ha
lad.   

Július 26-án a Hold eléri az első negyedet a Skorpióban 00:06-kor

A héten a hold végig nő, élettani, valamint a hangulatra és a környezetre gyakorolt hatásai is ennek megfelelően előbb a növekedésről, telítődésről szól. 
A hét végén már közel lesz az augusztus 1-én bepontosodó holdtölte is. 

 A héten nő a hold, ha tehetjük, inkább pihenjünk.  Aki teheti, töltődjön vízparton, vagy a hegyekben, ahol jól érzi magát, de nézzen a lába elé, aki kirándul és a vízben is legyen észnél, de már igazán nehéz állások (egyéb hatások) lassan kiengednek. A hét alkalamas tengeri vagy egyéb nyaralásra, műtétekre körültekintően alkalmas: július 24,27-31 (július 25-26 kevésbé), alsó fogsor kezelésére fogászat is. 

Július 23-án a Vénusz megfordult az Oroszlán jegyében, és ez érzelmi téren visszafogottá tehet, ingadozásokra lehet számítani. Akarat, hatalom kérdése felvetődhet (Ki az úr a háznál, ki a főnök, stb.) egyéni akarat vs kapcsolat – ÉN (Ego) vs Mi kérdései. A Nap is az Oroszlánba lép ezen a napon (más hatás is van, de már enyhébbek, mint eddig).

28-án a Merkúr belép a Szűzbe, és ennek a jegynek is ura, így ott jó helyen van. Utazásra, feltöltődésre, pihenésre alkalamas napok július 27-30. 

 Érzékenyebbek már vasárnap is érezhetőik a következő hét keddi holdtöltét (augusztus 1-én este 20:31-kor pontosodik be a Vízöntőben). Erről bővebbet majd a következő héten írok. 

Hétfőn és kedden délután 17:55-ig a Mérlegben jár a növő hold már vasárnap  reggel (06:54) óta.  Alkalmas napok kreatív időtöltésre, szépséggel, divattal, otthon szépítéssel, művészetekkel való  foglalkozásra. Koncert, színház, mozi, kávéház, könyvtár, társasági találkozók. Hívhatunk barátokat, barátnőket, családtagokat is otthoni csevegésre egy kávé, társasjáték mellett vagy üljünk le egy jó könyvvel este, vagy csak csevegjünk, nézegessünk lakberendezési magazinokat online vagy divatlapot, kicsit keressük a stílus-frissítő ötleteket. Ha kiszórakoztuk magunkat, feküdjünk le korán. 

A legtöbbünk számára ezek a napok munkanapok, de aki teheti, el is uztathat. Legyünk óvatosak és körültekintőek az úton. Szétszórtságra és vitára hajlamossá tehet, ha lehet, kerüljük el és simítsuk el a helyzetet. A Mérleg  az egyik leginkább alkalmazkodó jegy is. Közeleg a telihold is, nő a feszültség és ez a hangulat rovására mehet. Inkább beszéljük meg egy kávé vagy üdítő mellett a dolgokat, ne kapjuk fel a vizet. Kerüljük el a vitát, veszekedést, inkább gondoljunk szép dolgokra, mérlegeljünk, mielőtt belemegyünk, hogy mire megyünk.

A Mérleg segítheti a kommunikációt, művészeti területeket, szépségipari pályákat (például divatiskola, tervezés, design, tipogrfia, fodrász, kozmetikus, stb) kommunikációs szakmákat.  

Nyári divat- és stílus-tanácsadás is szóba jöhet, vagy sminkes, fodrász tanácsadás, hogy tudjuk, mi felel meg nekünk egyénileg és ne szórjuk a pénzt olyanra, ami nem nekünk való. Ha van saját stílusunk, akkor nem megyünk az “egynyári divat” után, vagyis nem a múló, futó gyors trendekre alapozunk, hanem azokból azt válogatjuk ki, ami passzol hozzánk.  Itt a nyár, reméljük, hogy most már az időjárás is érezteti majd velünk. Jó lehet fodrászhoz menni is ezeken a napokon.  

Mivel levegős jegy, szellőztessünk ki, menjünk el egy rövid sétára vagy takaríthatunk, szépíthetjük az otthonnkat.  vele. Menjünk ki a levegőre, vegyünk pár mély lélegzetet és lassan fújjuk ki, hallgassunk relaxációs vagy bármilyen kellemes zenét. Persze, ha tudjuk – miután lenyugodtunk – beszéljük meg a dolgokat. Töltsük az estét kellemes beszélgetéssel, esetleg olvasgatással. Ha személyesen nem tudunk most senkivel találkozni, beszéljünk telefonon, online. 

Alkalmas napok otthon szépítésre, lakberendezésre, felújítás – belső munkálatok – megkezdésére, takarításra, ha nincs jobb alkalom, esetleg tértisztításra (levegő nap – de jobbak erre a csökkenő holdas időszakok), lomtalanításra is – mivel levegős jegy és még növő holdnál is relatíve jól ki lehet használni, ha nincs erre jobb alkalom. Dekoráljunk, vagy csak nézegessünk dekorációs ötleteket, ha ahhoz van kedvünk. Jó lehet mintákat gyűjteni vagy virágokat préseléshez, mondjuk, de nagyon figyeljünk arra, hogy csak olyan helyről szedjünk, ahol nincsnek védett növények. Igaz, ezeket talán jobb csökkenő holdnál keszedni és préselni.

A kertet, virágokat  hagyjuk békén és lehetőleg ne locsoljunk, inkább csak csodáljuk, vagy a gyógynövények, zöldségek virágos részeit fogyasszuk. Zsírosat ne nagyon együnk. A Mérleghez testi szinten a csípő, vese, hólyag tartozik és a mirigyrendszer, vigyázzunk a felfázással. Aki teheti, el is utazhat még inkább ezeken a Mérleg holdas napokon vagy várja meg a péntek reggelt, amikor a Nyilasban lesz a Hold.   

Kedd délután (17:55) a növő hold átlép a Skorpióba és péntek hajnalig (01:23) itt marad, itt éri el az első negyedet is szerdán 00:06-kor, kicsivel éjfél után. Feszültek lehetünk  és nyűgösek. Lelkileg érzékenyebbé válhatunk,  a vizes jegyek az érzelmeinket is érinthetik. Minden méreganyag erősebben hat. A Skorpióhoz testi szinten a húgyvezetékek és a nemi területek tartoznak. Túl sok mindenre nem jó ez az este, nap, de alkalmas intim együttlétre, kis esti romantikázásra legalább… (Régi hippi mottó: Ne háborúzz, szeretkezz… fogadjunk szót!) Bújjunk korán ágyba egy jóleső fürdő/zuhany után. Kerüljük az italozást. 

A háztartásban esetleg mosni, felmosni alkalmas, vagy locsolni, de most minden lassan szárad, ablakmosásra kevésbé jó – próbáltam. Ne szellőztessünk hosszan. Aki teheti, menjen fürdőbe, vizes helyre – még Mérleg holdnál kedd délutánig vagy előbb induljon el – és élvezze a nyári kényeztetést. Alkalmas meditációra, relaxálásra is. Mossuk ki magunkból a stresszt. Aki otthon tölti ezeket a napokat, szintén jól eshet egy lazító fürdő, relaxálás, pihenés. Ne toljuk túl a munkát, ha eddig nem tettük (házimunkát sem). 

Péntek hajnalban (01:23) átlép a csökkenő  hold a derűsebb, könnyedebb Nyilasba, vasárnap hajnalig (04:44-ig) lesz ebben a jegyben. Jól telhet a hétvége, egy könnyedebb, derűsebb hangulatban. Esetleg alkalmas lehet bulira, kerti partira a hétvége, de ne igyunk túl sokat. Útnak is indulhatunk, de elgyünk körültekintőek az úton. Aki már elindult korábban, élvezze a pihenést. Alkalmas az idő kisebb kirándulásra, sétára, mozgásra, fogyasszunk fehérjében gazdag ételeket. Nyilas testi szinten a csípőt és a combokat veszi célba, ami az energia tartalékolását illet, ide hízhat, aki arra hajlamos. A közeledő holdtölte miatt hajlamosak lehetünk lustaságra. Olvasgassunk, pihenjünk, töltsük a  hétvégét wellnessel, ha elutaztunk. Otthon alkalmas kisebb  takarításra. Alkalmas idő jövőtervezésre (álmodozásra), nagyvonalú tervekre, és önálló tanulmányokra – vagy tanulmányok megtervezésre, jelentkezésre, beiratkozásra (nyári tanfolyamokra). 

Vasárnap hajlaban 04:44-kor a hold átlép a Bakba és kedd hajnalig ebben a jgeyben marad. Kedd este (20:31) lesz holdtölte, de már érezhető lesz a hatása – főként azok számára, akik érzékenyebbek a holdra. A Bak ura a Szaturnusz az idő ura, alkalmas az időzítés a határidőnapló, a pénzügyek áttekintésére, olvasásra, a következő hét pontos megtervezésre,  listák írására. Korán feküdjünk le, ha másnap dolgozni kell menni. Alkalmas idő valaminek a pontos tervezésre (kivitelezésre most még kevésbé).  Takarításra, rendrakásra, portalanításra, növényeket gondozhatjuk tápoldattal, de semmiképpen ne vágjuk vissza most holdtölte előtt. Gondot fordíthatunk az esti rutinra, vagy annak bevezetésére. Szokások, rutinok tervezésre. (Ebben a Bak nagyon jó, a rutinokban, képes nagyon fegyelmezetten betartani az időhöz kötött tevékenységeket, vagy esetleg maga elhatározni ezeket, majd szigorúan véghez is vinni).  Szokáskövetőket júliusra most érdemes előkészíteni, 30, 60, 90 vagy akár 100 napos új szokás követőt elindítani. Jó kozmetikai masszázsra, hidratálásra, krémekkel, olajokkal “feltöltésre”, iszappakolásra, vitaminkúrára és ásványi anyagokkal való “feltöltődés” megkezdésére. A Bakhoz a csontok, a térdek tartoznak főleg, legyünk észnél a sportoknál, ne terheljük me, ha mégis sikerül, akkor borogatással, krémekkel kezeljük. 
Növények ápolására, kerti munkára alklamas napok  és kb mindenre, ami munka, ami kitartást igényel, azt most érdemes elindítani. A “favágó”, adminisztratív és pénzügyi munkára, “matekozásra” is jó, amihez általában nem mindenkinek füllik a foga. Komoly megbeszélésekre is sort keríthetünk. Pénzügyi téren kifejezetten jó például örökösödési témákra, vagyon rendezésre, hétköznap hivatalos ügyek intézésére. 

További tippek a hétre a napi listákban: 

Július 24., Hétfő  Kinga, Kincső

növő hold, Mérleg     leszálló   hold levegő elem  

ajánlott:

egészség:immunerősítés, vese, hólyag támogatása, táplálása, szauna, erős fényvédelem, hidratálás,
életvitel: művészetek, kultúra, tavaszi hagyományőrző programok,  gyengésség, tapintat; 
otthon: szellőztetés, könnyű takarítás, ha nincs jobb alkalom, saját imázs tervezése, díszítések, kozmetika;
munkában: partnerek látogatása, kapcsolattartás, meeting, közös programok, céges kulturális programok, közösségi média, könyvbemutató, premier előadások, prezentációk, kreatív meetingek 
nem ajánlott: veszekedés, vita, komoly döntések, locsolás

 Július 25., Kedd  Kristóf, Jakab, Zsaklin
növő hold,  Mérleg/Skorpió  17:55   leszálló hold   levegő /víz elem

déutánig, estig ajánlott:

egészség:immunerősítés, vese, hólyag támogatása, táplálása, szauna, erős fényvédelem, hidratálás,
életvitel: művészetek, kultúra, tavaszi hagyományőrző programok,  gyengésség, tapintat; 
otthon: szellőztetés, könnyű takarítás, ha nincs jobb alkalom, saját imázs tervezése, díszítések, kozmetika;
munkában: partnerek látogatása, kapcsolattartás, meeting, közös programok, céges kulturális programok, közösségi média, könyvbemutató, premier előadások, prezentációk, kreatív meetingek 
nem ajánlott: veszekedés, vita, komoly döntések, locsolás

 este ajánlott:

egészség: pihenés otthon vagy máshol, csak enyhe terhelés, medenceöv lazítása, nyújtása, melegen tartása, húgyutak tisztítása, gyógynövénnyel táplálása – pl ülőfürdő, nyugtató fürdő és gyógyteák, szauna gyógynövényekkel, csalántea, vértisztítás, sok folyadék, női és férfi intim masszázs, intimtorna, víz alatti torna, mellápolás, szex, elengedő meditáció, belső ösvények kutatása, lelki terápiák;
háztartásban: virágok locsolása, táplálása 
nem ajánlott: terhesség esetén bármi terhelés, nemi szervek terhelése, műtétje, hajápolás, hajvágás, ágynemű szellőztetése, fák, bokrok kivágása, festés, lakkozás

Július 26., Szerda      Anna, Anikó
növő hold, Skorpió    felszálló     hold víz  elem 

 ajánlott:

egészség: pihenés otthon vagy máshol, csak enyhe terhelés, medenceöv lazítása, nyújtása, melegen tartása, húgyutak tisztítása, gyógynövénnyel táplálása – pl ülőfürdő, nyugtató fürdő és gyógyteák, szauna gyógynövényekkel, csalántea, vértisztítás, sok folyadék, női és férfi intim masszázs, intimtorna, víz alatti torna, mellápolás, szex, elengedő meditáció, belső ösvények kutatása, lelki terápiák;
háztartásban: virágok locsolása, táplálása 
nem ajánlott: terhesség esetén bármi terhelés, nemi szervek terhelése, műtétje, hajápolás, hajvágás, ágynemű szellőztetése, fák, bokrok kivágása, festés, lakkozás

Július 27, Csütörtök    Olga, Liliána, A balatoni halak napja

növő hold Skorpió   felszálló     hold  víz  elem 

ajánlott:

egészség: pihenés otthon vagy máshol, csak enyhe terhelés, medenceöv lazítása, nyújtása, melegen tartása, húgyutak tisztítása, gyógynövénnyel táplálása – pl ülőfürdő, nyugtató fürdő és gyógyteák, szauna gyógynövényekkel, csalántea, vértisztítás, sok folyadék, női és férfi intim masszázs, intimtorna, víz alatti torna, mellápolás, szex, elengedő meditáció, belső ösvények kutatása, lelki terápiák;
háztartásban: virágok locsolása, táplálása 
nem ajánlott: terhesség esetén bármi terhelés, nemi szervek terhelése, műtétje, hajápolás, hajvágás, ágynemű szellőztetése, fák, bokrok kivágása, festés, lakkozás

Július 28., Péntek  Szabolcs, Alina, A hepatitisz világnapja

növő hold,  Skorpió/Nyilas 01:23   leszálló hold  tűz elem 

ajánlott:

egészség, életmód: fehérjében gazdag táplálék, gyümölcs, termés, föld feletti részek jók;  kirándulás, nagyobb séta – nem hegyi, könnyebb torna, fitnesz, jóga, úszás; wellness, szépítő fürdő, sok folyadék, belek tisztítása, masszázs, főleg alsó testtájon, cellulitkezelés, visszér ápolása;
házimunka: hosszabb szellőztetés, szobanövények visszavágása, lecsipkedése; nagytakarítás, főleg a kamrában, mélyhűtőben
szabadidő: kifelé fordulás, társasági élet, jótékonyság, közös programok, hagyományőrző programok, jövőtervezés
Nem ajánlott: túl sok koffein, cukor, édesség fogyasztása, visszér műtét

Július 29 , Szombat    Márta, Flóra

  növő hold,  Nyilas  leszálló   hold   víz elem  

 ajánlott:

egészség, életmód: fehérjében gazdag táplálék, gyümölcs, termés, föld feletti részek jók;  kirándulás, nagyobb séta – nem hegyi, könnyebb torna, fitnesz, jóga, úszás; wellness, szépítő fürdő, sok folyadék, belek tisztítása, masszázs, főleg alsó testtájon, cellulitkezelés, visszér ápolása;
házimunka: hosszabb szellőztetés, szobanövények visszavágása, lecsipkedése; nagytakarítás, főleg a kamrában, mélyhűtőben
szabadidő: kifelé fordulás, társasági élet, jótékonyság, közös programok, hagyományőrző programok, jövőtervezés
Nem ajánlott: túl sok koffein, cukor, édesség fogyasztása, visszér műtét

Július 30, Vasárnap  Judit, Xénia, A barátság világnapja

  növő hold,  Nyilas/Bak 04:44  leszálló   hold   víz elem  

 után ajánlott:

életmód: bőrápolás, bőrradír, manikűr, pedikűr, kozmetika, testápolás, hidratáló ápolás, körmök ápolása, csontok, ízületek, főleg a térd kímélése, borogatása, sószegény étrend;  mély, komoly gondolatok, meditáció, pihenés, otthon karbantartása;  hivatalos ügyek intézése, átnézése, számvetések készítése, ingatlanügyek
kertben
: földben előforduló kártevők irtása, gyökértermések konzerválása,
munkában: világos gondolkodás, kevésbé mozgalmas, anyagi természetű feladatok, pénzügyek, banki ügyintézés, adminisztráció, komoly, mély beszélgetések, időmenedzsment
nem ajánlott: metszés, műtétek, főleg térd, ízületek, csontokat megerőltető edzés, fokozott balesetveszély! (hegyi túra, foci, futás)

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás