A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár – 2023. 29. hét

 2023  július 17-23. 
 
A héten a Hold a növő Rák újholdtól a növő Mérlegig h
alad  
Újhold a Rákban július 17-én 20:31-kor pontos.

A héten hold a Rák Újholddban indít majd egész héten növőben van, hatásai ennek megfelelően: növekedés, vízvisszatartás, építés, hízás, telítődés, feltöltődés. Ez az időszak jobb a tervezésre, pihenésre mint produktív tevékenységre. Jobban esik pihenni, mint tevékenykedni. Minden növekszik, jobb összekötni, építeni, mint elengedni vagy kiadni, leépíteni.  

Egyéb hatások bőséggel vannak és bőven tartogatnak kihívásokat. Mivel ez elsősorban holdnaptár, rövidre fogom a részleteket.   
A héten a Nap még a Rákban, ezen kívül: Mars szembenáll a Szaturnusszal, és derékszögben az Uránusszal, a Merkúr is derékszögben az Uránusszal, és a Nap szemben lesz a Plútóval. Biztonsági öveket becsatolni, gatyát felkötni minden tekintetben ezen a héten. Egyénikeg ezek nyilván mindenkinek mást jelentenek, de közlekedésben mindenképpen legyünk nagyon körültekintőek. Műtét, fogászat – legalábbis tervezett – egyáltalán nem ajánlott és utazni is nagyon körültekintően érdemes. Ezen a héten ajánlott kerülni a kapkodást, sietséget – inkább gondoljunk mindent végig többször), fékezzük magunkat – bár tudjuk, néha az élet produkál olyan helyzeteket, hogy akkor ott ez nem jut eszünkbe… Ha már ott vagunk egy nyaraló helyen, pihenjünk. Aki teheti, inkább induljon haza 24-én hétfőn vagy később. 

———————————————————————————————————————-

 Hétfőn a fogyó hold még a Rákban jár egész nap  (saját “otthonában” – a Rák egyébként is az Otthont jelöli, az anyát, a hagyományok szerint, továbbá a hangulatunkat, érzelmeket, a családi fészket), kedd kora reggelig (05:38) marad a saját jegyében (a Hold a Rák jegy “ura” vagyis inkább “úrnője” – jellemzően inkább feminin minőséget képvisel – az egyik legnőiesebb jegy, az anyát és az otthont is képviseli.) Hétfőn este 20:31-kor pontosodik be ebben a jegyben az Újhold. 

Legjobb otthon, bár aki elindult még az előző hétvégén nyaralni, szintén jó víz mellett, víz közelben. A hold az érzelmeket is jelöli, a Rákban még inkább. Bár a vizes jegyek jók mosásra, locsolásra általában, most a mosást inkább kedden reggel indítsuk el, ha van rá alkalmunk, a tüzes Oroszánban jobban fog száradni vagy hétfőn késő délután, estefelé. Most egyébként kevesebb mosószer kell a foltok ellen így újhold napján. Kíméljük a vizeket.
Ha lehet, töltsük a családdal a Rák holdas napokat, de legalább az estéket. Ha elindultunk még egy kis üdülésre a hétvégén (Ikrekben), akkor vizes wellnessben jól érezhetjük magunkat. Érzelmi túláradásoktól ne ijedjünk meg, ilyenkor megeshet. Ha jól esik, sírjunk. Ha frusztrált vagy, vonulj vissza, sírd tele a párnát vagy sírj valaki vállán… Most meg fogja érteni vagy legalábbis átérzi. Vigyázzunk a gyomrunkra, epénkre, kerüljük a nehéz ételeket és az alkoholt. Ha émelygünk, menjünk levegőre, mossuk meg az arcunkat, kapjunk be valami nem túl gyorsan felszívódó, szénhidrát alapú ételt – kerüljük a cukrokat, a stressz evést, igyunk epehajtó teát vagy egy kis szódavizet. Alkalmas napok meditációra is. Óvjuk a természetes vizeket. Legjobb pihenni, meditálni, heverészni a strandon, aki teheti. Ha dolgozni kell kérjünk home office-t, ha lehetséges vagy kíméljük magunkat, amennyire a munkakörünk engedi. Könnyű ebédet tervezzünk, salátát, zöldeket, főzeléket. (A Rák, vizes jegy, levél nap). Jól eshet hideg étel, joghurt, és bizony – sajnos az édesség is – utóbbival és a gyorsan felszívódó szénhidrátokkal vigyázzunk. 

Kedden hajnalban (05:38) a már növő  hold átlép az Oroszlánba, és csütörtök estig (18:12) ebben a jegyben marad. Alkalmas lehet színházra, mozira, filmnézésre, közösségi média posztolásra, fotókat megosztani, gyerekekkel játszótérre, kaladparkba, kirándulni, sportolni vagy bárhova menni, illetve, akinek szokása, templomba stb. Inkább az aktív programokra alkalmas, mint a passzívra, annak ellenére, hogy nő a hold, de most egyéb hatások miatt legyünk észnél. Ami a környezettudatosságot illeti, most talán érdmes erről készíteni valamilyen média anyagot, vagy elmenni olyan helyekre melyeket a “Föld szívének” mondanak (pl Dobogókő) – aki teheti, nem csak akkor, ha hiszünk ebben, hanem kirándulni is, de bárhova máshova is vihet a kirándulásunk, ha szabadságon vagyunk és belefér az időnkbe. Ha kirándulunk, ellátogathatunk vallásos emlékhelyekre, szent helyekre is (pl Zalaszántó), zarándokhelyekre is, vagy otthon meditálhatunk. 

Ha dolgozunk, akkor most a vezetőséggel ne vitázzunk, ne kakaskodjunk, hivatalos szervekkel ne hepciáskodjunk. Alkalmas nap video publikálásra, csapatépítő tréningre, média megjelenésre, fotózásra többek között. Általában az Oroszlánban járó hold a bátorságpróbákra alkalmas, de most ezt egyéb hatások miatt inkább halasszuk máskorra. Inkább fogjuk vissza magunkat. Inkább békésebb, visszafogottabb megoldásokra törekedjünk. 

Életmóddal kapcsolatos új terveinket  ezen a napon is elkezdhetjük, de most óvatosabb, szívet, érrendszert nem nagyon megerőltető megoldásokkal. Testi szinten az Oroszlánhoz a szív, hát, rekeszizom, a vérkeringés verőerek és az érzékszervek tartoznak. Ezeket soft módszerekkel (nem késsel, tűvel, fémmel) gyógyíthatjuk, kezelhetjük. Fogyasszunk szívet, vérereket erősítő teákat, táplálékkiegészítőket. Igyunk eleget, de ne sokat, hiszen nő a hold, a tüzes Oroszlán szárít, míg a növő hold visszatartja a vizet. Ne terheljük túl magunkat, főleg a szívet, a keringést, a szív- és érrendszert most egyéb hatások is érintik, ne kockáztassnk. Ahogy közeledik majd a holdtölte, aki érzékeny ezekre a hatásokra, jobb, ha pihen, nem hajtja túl magát. Hajlamosak lehetünk ego harcokra, kakaskodásra is. Próbáljuk tudatosan kontrollálni magunkat. “Ne szólj szám, nem fáj fejem” –  ne húzzunk ujjat felettesekkel, autoritással, ha elkerülhető, ne menjünk bele hatalmi harcokba és “ne vegyük a szívünkre”, amit mondanak mások.   

Csütörtök késő délután vagy este (18:12) átlép a növő hold a Szűzbe, alkalmas takarításra, rendrakásra – mondjuk buli után – olvasgatásra, kimenni a kertbe, a növényeket ápolni, földdel dolgozni, virágokat átültetni. Délután már óvatosan, inkább valami könnyű vacsrát fogyasszunk, ne terheljük meg estére a bélrendszert. Némi földhöz kötő meditáció is működhet este vagy a délután folyamán már csütörtökön is, egészen vasárnap kora reggelig, amikor a hold átlép a Mérlegbe.

Ami a július 22-23. hétvégét és a környező napokat illeti, nagyon erős és sokféle egyéb hatás is ér bennünket: 

július 22-én a Nap és a Plútó szembe kerül egybással, ez feszült kapcsolat… 
július 20-ától a Mars szembe kerül a Szaturnusszal (egész héten kitartó hatás)
Júliustól szeptember végéig a Vénusz és az Uránusz többször derékszögbe kerül egymással – a Vénusz közben 2x irányt vált
július 23-án a Vénusz hátrálni kezd, a Nap belép az Oroszlánba (saját jegyébe) a Chiron is hátrálni kezd (a lelki sebeinkkel van összefüggésben) 

Legjobb ezt a hétvégét csendes rendezkedéssel, pakolászással tölteni, alapos (pipere) takarítással, de ebben is legyünk észnél, a háztartásban is vigyázzunk magunkra. (Létra, szúró-vágó eszközök, üveg törés stb.). Kivihetjük a házból a szemetet, a lomokat, kertben, balkonon gondozhatjuk a növényeket, locsoljuk meg, adjunk nekik tápoldatot. 

Vasárnap reggel 06:54-kor a hold jegyet vált a Mérlegbe. Kivihetjük a szemetet, lomokat a házból, mert a Szűz holdnál ezt akkor is megtehetjük, ha nő a hold. Egyébként legjobb, ha pihenünk, meditálunk. Alkalmas családi összejövetelekre, beszélgetésekre, baráti találkozókra a nap, de a közlekedésnél legyünk óvatosak. Ne vitázzunk, ne veszekedjünk, inkább beszéljük meg higgadtan a dolgokat. Szellőztessünk ki alaposan, gyújthatunk füstölőt is, de ne hagyjuk felügyeket nélkül a parázsló füstölőt, se gyertyát, se más tüzeket. A Mérleghez a növények virágos részei tartoznak és a zsírok, olajok: olajos masszázs, például, de a zsíro, olajos ételeket kerüljük. A kertet most hagyjuk, ne is nagyon locsoljunk mert a levegő elemű jegyeknél könnyen tetvesek lesznek a virágok. 

 További tippek a hétre a napi listákban: 

Július 17, Hétfő   Endre, Elek, Dzsesszika

 növő hold, Rák    felszálló hold, víz elem

ajánlott: 

egészség, életmód:pihenés, főleg idegrendszer kímélése; otthon maradni, ha lehet, legalább este,  reuma elleni gyógymódok, mellkas, epe, gyomor, máj gyógyítása gyógynövényekkel, táplálék-kiegészítőkkel, nyugtató hatású teák, teázás, lelki terápiák,
wellness-fitnesz:  mellkas, hát izomépítés, masszázs, vizes terápiák, wellness fürdő,
otthon és a kertben: növények tápoldattal való locsolása, házimunka legfeljebb csak sepregetés, portörlés, ha nincs jobb alkalom, főzés: könnyű, gyomorkímélő ételek; családi kikapcsolódás, meditáció, lelkizős beszélgetések,
munkában: home office lehetőséget használjuk ki, ha van, vagy korán menjünk haza, ha a munkarend engedi, vagy elmélyülést igénylő munkák vagy szociális munka, feladatok végzése
nem ajánlott: idegi túlterhelés, túl sok szénhidrát, tészták, mellkas, epe, gyomor, máj műtétje, mellkas és a hát felső szakasz erős terhelését kerülni kell, mérgező szerek (alkohol főleg), hajvágás, hajmosás ; konzerválás, metszés

Július 18.,   Kedd    Frigyes, Kamil

növő hold, Rák/Oroszlán 05:38  felszálló/leszálló hold,  víz/tűz elem

ajánlott: 

egészség, életmód:pihenés, főleg idegrendszer kímélése; otthon maradni, ha lehet, legalább este,  reuma elleni gyógymódok, mellkas, epe, gyomor, máj gyógyítása gyógynövényekkel, táplálék-kiegészítőkkel, nyugtató hatású teák, teázás, lelki terápiák,
wellness-fitnesz:  mellkas, hát izomépítés, masszázs, vizes terápiák, wellness fürdő,
otthon és a kertben: növények tápoldattal való locsolása, házimunka legfeljebb csak sepregetés, portörlés, ha nincs jobb alkalom, főzés: könnyű, gyomorkímélő ételek; családi kikapcsolódás, meditáció, lelkizős beszélgetések,
munkában: home office lehetőséget használjuk ki, ha van, vagy korán menjünk haza, ha a munkarend engedi, vagy elmélyülést igénylő munkák vagy szociális munka, feladatok végzése
nem ajánlott: idegi túlterhelés, túl sok szénhidrát, tészták, mellkas, epe, gyomor, máj műtétje, mellkas és a hát felső szakasz erős terhelését kerülni kell, mérgező szerek (alkohol főleg), hajvágás, hajmosás ; konzerválás, metszés

Oroszlán hatásokat lásd a következő napnál.

Július 19.,  Szerda      Emilia, Esztella

növő  hold, Oroszlán  leszálló hold , tűz elem 

ajánlott: 

egészség, életmód: keringés frissítése, könnyű mozgás, edzés, szolárium, fényvédelem, frissítő séta, hátmasszázs, jóga, taichi, chikung. gyomor, emésztés kímélése, tisztítása, sok folyadék – csökkenő holdnál az Oroszlán nagyon szárít, nyugtató teák, laza, könnyed nap/este, kevés utazás, napfonat és szívcsakra csakratisztító meditáció, hajápolás, balzsam, hajvágás;
háztartásban: hosszú szellőztetés, nagytakarítás, tértisztítás, lomtalanítás, elengedés; családi programok, apás nap,filmezés, fotózás, színház;
 kertben: szíverősítő gyógynövények gyűjtése, gyümölcsfák ültetése
nem ajánlott: keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, megerőltető, hosszú utazás, túra, dauer, keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, szerepek túljátszása, erőszakosság

Július 20.,  Csütörtök    Illés, A Hold napja

növő hold,  Oroszlán/Szűz 18:12   leszálló hold, tűz elem 

18:12 -ig ajánlott: 

egészség, életmód: keringés frissítése, könnyű mozgás, edzés, szolárium, fényvédelem, frissítő séta, hátmasszázs, jóga, taichi, chikung. gyomor, emésztés kímélése, tisztítása, sok folyadék – csökkenő holdnál az Oroszlán nagyon szárít, nyugtató teák, laza, könnyed nap/este, kevés utazás, napfonat és szívcsakra csakratisztító meditáció, hajápolás, balzsam, hajvágás;
háztartásban: hosszú szellőztetés, nagytakarítás, tértisztítás, lomtalanítás, elengedés; családi programok, apás nap,filmezés, fotózás, színház;
 kertben: szíverősítő gyógynövények gyűjtése, gyümölcsfák ültetése
nem ajánlott: keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, megerőltető, hosszú utazás, túra, dauer, keringés, szív, emésztő rendszer terhelése, műtétje, szerepek túljátszása, erőszakosság

18:12  után ajánlott: 

egészség, életmód: emésztés, idegek, lép, hasnyálmirigy, vér táplálása, vérképzés támogatása táplálék-kiegészítőkkel, egészséges életmód programok, könnyű ételek, lassú, könnyed mozgás, has edzése,
haj táplálása, ápolása, dauer, festés;
háztartásban: rendrakás, növények ápolása, ültetése, táplálása, száraz takarítás; 
kertben: a legtöbb kerti és mezei munkára alkalmas, ami ültetéssel, vetéssel kapcsolatos, trágyázás, komposzt kezelése, kerítésoszlopok elhelyezése;
Otthon: célokon, renden való meditálás, délután ezoterikus programok, olvasás;
munkában: logikus célok kitűzése, várakozás, vizsgálódás, rendszerezés, aprólékos, türelmet, precizitást igénylő munkák, önismereti tréning, kreatív tervezési munkák
 nem ajánlott: befőzés, raktározás, elrakás, nehéz, zsíros ételek fogyasztása, műtétek, saláta palántázása

Július 21.,  Péntek     Dániel, Daniella

 növő hold,  Szűz     leszálló hold, tűz elem 

ajánlott: 

egészség, életmód: emésztés, idegek, lép, hasnyálmirigy, vér táplálása, vérképzés támogatása táplálék-kiegészítőkkel, egészséges életmód programok, könnyű ételek, lassú, könnyed mozgás, has edzése,
haj táplálása, ápolása, dauer, festés;
háztartásban: rendrakás, növények ápolása, ültetése, táplálása, száraz takarítás; 
kertben: a legtöbb kerti és mezei munkára alkalmas, ami ültetéssel, vetéssel kapcsolatos, trágyázás, komposzt kezelése, kerítésoszlopok elhelyezése;
Otthon: célokon, renden való meditálás, délután ezoterikus programok, olvasás;
munkában: logikus célok kitűzése, várakozás, vizsgálódás, rendszerezés, aprólékos, türelmet, precizitást igénylő munkák, önismereti tréning, kreatív tervezési munkák
 nem ajánlott: befőzés, raktározás, elrakás, nehéz, zsíros ételek fogyasztása, műtétek, saláta palántázása

Július 22.,  szombat  Magdolna, Magda

növő hold, Szűz  leszálló   hold  föld  elem

ajánlott: 

egészség, életmód: emésztés, idegek, lép, hasnyálmirigy, vér táplálása, vérképzés támogatása táplálék-kiegészítőkkel, egészséges életmód programok, könnyű ételek, lassú, könnyed mozgás, has edzése,
haj táplálása, ápolása, dauer, festés;
háztartásban: rendrakás, növények ápolása, ültetése, táplálása, száraz takarítás; 
kertben: a legtöbb kerti és mezei munkára alkalmas, ami ültetéssel, vetéssel kapcsolatos, trágyázás, komposzt kezelése, kerítésoszlopok elhelyezése;
Otthon: célokon, renden való meditálás, délután ezoterikus programok, olvasás;
munkában: logikus célok kitűzése, várakozás, vizsgálódás, rendszerezés, aprólékos, türelmet, precizitást igénylő munkák, önismereti tréning, kreatív tervezési munkák
 nem ajánlott: befőzés, raktározás, elrakás, nehéz, zsíros ételek fogyasztása, műtétek, saláta palántázása

Július 23., Vasárnap  Lenke, Borisz

növő hold, Szűz/Mérleg 06:54  leszálló hold    föld/levegő elem

ajánlott: 

egészség, életmód: immunerősítés, vese, hólyag támogatása, táplálása, szauna, erős fényvédelem, hidratálás, művészetek, kultúra, gyengésség, tapintat, szellőztetés, könnyű takarítás, ha nincs jobb alkalom, saját imázs tervezése, kozmetika;
munkában: partnerek látogatása, kapcsolattartás, meeting, közös programok, céges kulturális programok, közösségi média, könyvbemutató, premier előadások, prezentációk, kreatív meetingek;
nem ajánlott: veszekedés, vita, komoly döntések, locsolás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás