A Hold,  Holdnaptár online

Holdnaptár – 2023 20. hét

 2023 május 15-21.

A héten a Hold a csökkenő Halaktól a növő Ikrekig halad.

Újhold a Bikában május 19-én, 19:47-kor

Zöld napok a héten:

 Május 15: Nemzetközi Növénynap, Az állat- és növényszeretet napja (Magyarországon),

Nemzetközi klímaváltozási  nap,  TESZEDD – utcai és erdei szemétszedés

 Május 16: TESZEDD – utcai és erdei szemétszedés

 Május 17: TESZEDD – utcai és erdei szemétszedés, Források VilágnapjaA héten pénteken, 19-én 17:53-kor éri el a Hold a Bika Újholdat, nem sokkal később, 19:47-kor lép be a hold az Ikrekbe. és 21-én 08:09-kor a Nap is belép az Ikrekbe. Az Újhold mindig harmonikusabb, mint a Holdtölte, kevésbé feszült, de 1-2 nappal előbb érezhető ez is, ha valaki érzékenyebb a hold ciklusokra. A hétvégén már nőni kezd a Hold. A csökkenő hold és az újhold a fogyás, elengedés ideje, a növő holdban minden “hízik”, növekszik, megkötjk a vizet és a dolgokat.

Május 15-én 04:17-kor a Merkúr végre ismét előre halad majd, Hallelúja, mert aki érzékenyebb a mozgásaira, annak az elmúlt bő 3 hét lehet, hogy nem volt a legjobb időszaka (mondjuk, én kihagytam volna szívesen). Jó hír azoknak is, akik most fognak valamilyen informatika vagy digitális témában vizsgázni. A Merkúr és az Ikrek jegy érintik a kommnikációt, mindent, ami ezzel kapcsolatos, a közlekedést, testvéreket, szomszédokat, rövidebb utazásokat. Most a fordlás tán, ha beindl minden újra, akkor fellélegezhetünk, ha mindez eddig stagnált vagy akár visszafelé haladt (sült el).

 Egyéb hatások is lesznek, legyünk óvatosak és kerüljük el a tervezett műtéteket. Most intenzív hatások vannak, ami halasztható, azt tegyük máskorra. Bár a Merkúr már beindul (Merkúr az orvost is jelképezi), de más hatások is vannak, melyek miatt nem optimális (finoman szólva) most nekimenni beavatkozásoknak. 

 Hétfőn a csökkenő Hold a Halakban jár reggel 08:55-ig, tána belép a Kosba így már csak a Kos holdra jellemző hatásokat részletezem itt. A Halak energiát lásd az előző hétnél. A reggel esetleg kissé nyűgösen indulhat, de aztán kicsit beindulnak, felpörögnek a dolgok. A Halak és a Kos a Zodiákus két vége, a Halak a vége, a Kos az új kezdet. 

A Kos tüzes jegy, dinamikus, lendületes. Aki életmódváltást tervez, annak most érdemes megtenni az első lépéseket. Ahogy mondani szokás, minden fejben dől el, az elhatározás is, de most mindjárt a tettek mezejére is léphetünk és bele is vághatunk a fizikai szinten is, azonnal megvalósítva, ami a fejünkben jár – és persze megvalósításra érdemes. Ha már az elmúlt hetekben tettünk lépéseket, lehet, most fognak beindlni a már vágyott dolgok, amiről álmodtnk (a Halak az álmokat is jelképezik).

A Kos egyébként testi szinten a fejet, az agyat, az érzékszerveket, de elsősorban a szemeket és az orrot érinti, az arcot, ajkakat és a felső fogsort. Fogászat most felejtős ezen a héten, legfeljebb fogfehérítéssel próbálkozzunk – a következő jegy, a Bika az alsó fogsort érinti. A Kos holdnál jól eshet a mozgás, egy kis levegő, de fejfájás előfordulhat. Ne üljünk sokat képernyő előtt, ha lehet és este pihentessük a szemeinket.

Májs 16-án a Jupiter belép a Bikába és ezzel együtt egy sor más hatás kumulálódik – legyünk nagyon óvatosak egyéni szinten.  Számos más hatás is lesz ezen a héten, melyek egyenként is borsot törhetnek az orrunk alá, így együtt pedig végképp feladhatják a leckét, de ezek lehetőségek, nem feltétlen kell valóban meg is valósulniuk. Törekedjünk arra, hogy megőrizzük a nyugalmnkat, lelki békénket és esetleg mások fogsorát… Ezzel enyhíthetjük a hatásokat vagy elkerülhetjük. 

Egészen szerda déltánig (13:27) ezek a hatások érvényesülnek. Vigyázzunk az impulzus vásárlással, de egyébként a nap jó lehet intézkedésre, valaminek az elindítására: új szokások elkezdésére, életmódváltásra. 
Táplálékok közül a fehérjében gazdag ételek és a gyümölcsök tartoznak a tüzes jegyekhez. Jót tehet a sport, séta, jóga, dinamikus edzések – akár ütős sportok stresszlevezetés gyanánt (tenisz, vagy más labda játékok, box, thai box, stb. de most inkább csak zsákojunk és vigyázzunk a fejünkre – fogvédő, sisak legyen rajtunk!) Ha a főnökkel, vagy főnököt játszó kollégával ma “meggyűlt a bajunk” (a Kos szeret főnökösködni, uralkodni – tarotban is az Uralkodó – IV lap tartozik hozzá), könnyen túlpörög akaratlanul is. Legjobb, ha ráhagyjuk, ne “ugorjunk”, inkább este vezessük le egy jó edzéssel a feszültséget. A Kos ura, a Mars jó ideje már előre halad, vigyázzunk, ne legyen a vége egy jobb egyenes… Kezdjük a napot kis mozgással, ha lehet, lehet egészen könnyed nyújtó gyakorlat is.

Egy új frizura is időszerű lehet tavaszra, vagy egy jó sminkkel dobhatjuk fel a napunkat – természetes alapanyagokkal dolgozzunk, ha lehet, vagy, ha most akarjuk beszerezni, válogassunk természetes anyagok közül. Remélhetőleg a tüzes energia az időjárásban is megmutatkozik, bár az előrejelzések most nem ezt mutatják. 

Szerdán déltán 13:27-kor a Hold belép a Bikába éspénteken 17:53-kor, nem sokkal a jegyváltás előtt éri el az Újholdat, még a Bikában fog bepontosodni, majd 19:47-kor átlép majd az Ikrekbe. A Nap majd csak 21-én lép be az Ikrek jegyébe. Az Újhold hatása egész nap érezhető lesz, talán még másnap is. 

A Bikához a szépség, a bőség, anyagiak, a szépség tartozik. A Bika Újholdnál kitisztíthatjuk a bőröket, eltehetjük a téli lábbeliket, bőr holmikat és saját bőrünk ápolására is érdemes figyelmet fordítani. A Bikához a nyak, tarkó, dekoltázs is tartozik, most ezt a területet érdemes lehet jobban átmasszírozni egy kozmetikai kezelés során, ajkunkat bekenni, kiemelni egy szép rúzzsal. Egyébként általában a szépség is a Bikához tartozik, mindeféle szépészeti kezelés jót tesz most (kivéve, ha fémmel teszik – késsel, tűvel -, pl plasztikai műtét, feltöltés, tetoválás).

 A Bikában jár az  Uránusz is. Most érdemes a Földdel törődni minden tekintetben. A Bika föld jegy, érdemes a kertben is dolgozni, vagy a cserepes szobanövényeket ápolni. Aktuális még a takarítás, rendrakás, és minden ami a gazdasággal, földbirtokkal, és a Föld anyával kapcsolatos.

Ne beszéljnk sokat. Az Újhold energiája sokszor elviszi az erőt és gyengébbnek érezhetjük magunkat és a sok beszéd is kimeríthet. Kerüljük a pletykát is és nem szabad mindennek bedőlni, amit hallunk. A Bikához tartoznak a fülek és a hallás is.  

Most érdemes ingatlannal, pénzügyekkel és adminisztratív dolgokkal is foglalkozni, új befektetéseket intézni, pénzgyeket átnézni, újításokat eszközölni. 

Testi szinten a torok, gége, alsó fogsor, állkapocs, beszélőszervek, nyak, mandulák, és a fül, a bőr, és a vérkeringés tartozik a Bikához. Táplálékok közül minden ide tartozik, ami a föld alatt nő (gyökérzöldségek, hagymák), vitaminok, ásványi sók.  A Bika szeret dőzsölni, de azért ne vigyük túlzásba csökkenő holdnál se. Hajlamosak lehetünk a lustaságra, vagy legalábbis kényelemre. Pihenjünk, ha tehetjük és gyűjtsünk erőt. A lassabb mozgásformák esnek most jól.  

A Bikához tartozik még minden, ami szépséggel kapcsolatos (és a Mérleghez), de a Bikához inkább a hagyományőrző kézművesség, kétkezi munkák, iparművészet, nem annyira az elvont, könnyedebb művészetek. Díszthetjük az otthonunkat vagy magunkat is: smink, divat, stílus, lakberedendzés, díszítő művészetek, főleg bőrművesség, DIY (csináld magad) alkotások. Mindezekre alkalmas lehet a csütörtöki és a pénteki nap estig (19:47-kor lép majd át a Hold az Ikrekbe, de azért nem kell eldobnunk a kézműves eszközöket (az Ikrekhez tartoznak a kezek és minden, amit a kezekkel lehet csinálni), így akár az este és a hétvégén is lehet folytatni.

Kozmetikusnál a tiszításnak, tartós szőrtelenítésnek van ideje, pattanások kezelésének, leszárításnak, pedikűrösnél a benőtt körmöknek – bár az inkább csökkenő Bak holdnál aktuális, de a föld jegyeknél jó. 

Még Péntek este 19:47-kor átlép a Hold az Ikrekbe és majd csak hétfőn hajnalban lép majd át Rákba (04:28) . Alkalmas baráti beszélgetésekre – de nem vitára! – sakk partira, olvasgatásra, teadélutánra, családi/baráti összejövetelre, chatelésre vagy egy jó kis sétára a levegőn. Az Ikrekhez a váll, a karok, a kezek, a tüdő felső része és a mirigyrendszer tartozik. Légzőgyakorlatok, szellőztetés, kardio edzés ideje van ilyenkor. Az Ikrekhez tartozik a kommunikáció (telefon, internet, kommunikációs kütyűk, napi lapok, TV, hírek), minden, ami közlekedés, szomszédok, testvérek, közeli környezet, közeli utazások és alacsonyabb szintű tanulmányok – és sajnos, szeret többet, nagyotmondani is – legyünk résen, kinek mit hiszünk el (már csak a halmozott Halak energia miatt is). Ne dőljünk be csalárd próbálkozásoknak, netes, telefonos csalóknak, álhíreknek! Az Ikrek ura, a Merkúr most a Bikában jár – a hátrálása miatt maradt ebben a jegyben, – most ugyan előre halad már, de lassulhat mindaz, amit érint. Legynük nagyon óvatosak, körültekintőek egyéb hatások miatt egész héten. Lásd fentebb…   

—————————————————————————

Május 15.,  hétfő  Zsófia, Szonja,

Nemzetközi Növénynap

Az állat- és növényszeretet napja Magyarországon

 A család nemzetközi napja,

Nemzetközi klímaváltozási  nap

TESZEDD – utcai és erdei szemétszedés

csökkenő hold, Halak/Kos 08:55   felszálló hold, víz/tűz elem

kora reggel ajánlott: 

egészség: idegrendszer védelme, lelkiek, méregtelenítés, böjt – szervezet átmosása, jóga, tai chi, izzasztó edzések, szauna,  talpmasszázs, lábfejek ápolása, lábfürdő, szemölcsök eltávolítása, imaginációk, a képzelet kiszínezi a világot; jobb otthon maradni, ha tehetjük, legalább délután, este,
háztartásban: növényápolás, locsolás, mosás;
munkában: a köz java az én elé kerül, társadalmi felelősségvállalás, közösségi média, betekinteni, betekintést adni a kulisszák mögé, hétvégi nyílt nap, csapatépítés, kiállítás
kertben: öntözés, ha nem esik, esetleg már fűnyírás, virágok trágyázása, levéltermések ültetése, vetése, burgonya ültetés, palántázások 
nem ajánlott: nem minőségi szénhidrátok, cukros ételek, stressz, lábfej, lábujjak műtétje, káros szerek: kávé, gyógyszer, alkohol stb. (minden duplán hat), hajnyírás, hajmosás, nyílt állásfoglalás, metszés, szobanövények levágása

kb reggel 9-től ajánlott:

általában:  bárminek a kezdete, új kezdet, új kapcsolatok; láncok, kötelékek elszakítása, elszakadás a régi dolgoktól, rossz szokások feladása, régi felszámolása, elengedése;
lelki szinten: megválni idejétmúlt kapcsolatoktól (akár szakítás), belső érzékelés képességét erősíteni, harmadik szem csakratisztítás; egészség: gyümölcs, termések,fehérje fogyasztása, folyadékpótlás – sok folyadék, főleg víz fogyasztása;  érzékszervek, főleg szem és orr kezelése természetes kúrákkal,szemek ápolása, borogatása, pihentetése; érzékszervek kímélése, fej masszázsa, akupunktúra, borogatás;  böjtölés; stresszt levezető könnyű mozgás, ütős sportok (tenisz, squash), küzdősportok, kardio edzés, kirobbanó mozgás, vagy legalább jóga, chi kung, tai chi, könnyebb kirándulás, utazás; életmódváltás kezdete;
háztartásban: gyorsan elvégezhető feladatok, éléstár, raktár takarítása, szellőztetés mindenhol, lakás takarítása, nagytakarítás, lomtalanítás, tértisztításra is jó, ha nincs jobb alkalom, rendrakás, szellőztetés; ablakok tisztítása is felújítási munkálatok – tavasztól őszig kiváló napok; kertben: fákat, bokrokat metszeni

Nem ajánlott: sok kávé, csoki, cukor, stressz (könnyen migrénhez vezet), fej, agy, szem, orr műtét, türelmet igénylő feladatok, fokozott stresszel járó tevékenység, kávé, csoki stb. – könnyen migrénhez vezethet, nagy türelmet kívánó munkák, szemműtét

Május 16., Kedd   Mózes, Botond, TESZEDD – utcai és erdei szemétszedés

csökkenő hold, Kos     felszálló hold, tűz elem

ajánlott:

általában:  bárminek a kezdete, új kezdet, új kapcsolatok; láncok, kötelékek elszakítása, elszakadás a régi dolgoktól, rossz szokások feladása, régi felszámolása, elengedése;
lelki szinten: megválni idejétmúlt kapcsolatoktól (akár szakítás), belső érzékelés képességét erősíteni, harmadik szem csakratisztítás; egészség: gyümölcs, termések,fehérje fogyasztása, folyadékpótlás – sok folyadék, főleg víz fogyasztása;  érzékszervek, főleg szem és orr kezelése természetes kúrákkal,szemek ápolása, borogatása, pihentetése; érzékszervek kímélése, fej masszázsa, akupunktúra, borogatás;  böjtölés; stresszt levezető könnyű mozgás, ütős sportok (tenisz, squash), küzdősportok, kardio edzés, kirobbanó mozgás, vagy legalább jóga, chi kung, tai chi, könnyebb kirándulás, utazás; életmódváltás kezdete;
háztartásban: gyorsan elvégezhető feladatok, éléstár, raktár takarítása, szellőztetés mindenhol, lakás takarítása, nagytakarítás, lomtalanítás, tértisztításra is jó, ha nincs jobb alkalom, rendrakás, szellőztetés; ablakok tisztítása is felújítási munkálatok – tavasztól őszig kiváló napok; kertben: fákat, bokrokat metszeni

Nem ajánlott: sok kávé, csoki, cukor, stressz (könnyen migrénhez vezet), fej, agy, szem, orr műtét, türelmet igénylő feladatok, fokozott stresszel járó tevékenység, kávé, csoki stb. – könnyen migrénhez vezethet, nagy türelmet kívánó munkák, szemműtét

Május 17., Paszkál,  TESZEDD – utcai és erdei szemétszedés,

            Források Világnapja

csökkenő hold,  Kos/Bika 13:27  felszálló hold,  tűz/Föld elem

 ajánlott:  

általában:  bárminek a kezdete, új kezdet, új kapcsolatok; láncok, kötelékek elszakítása, elszakadás a régi dolgoktól, rossz szokások feladása, régi felszámolása, elengedése;
lelki szinten: megválni idejétmúlt kapcsolatoktól (akár szakítás), belső érzékelés képességét erősíteni, harmadik szem csakratisztítás; egészség: gyümölcs, termések,fehérje fogyasztása, folyadékpótlás – sok folyadék, főleg víz fogyasztása;  érzékszervek, főleg szem és orr kezelése természetes kúrákkal,szemek ápolása, borogatása, pihentetése; érzékszervek kímélése, fej masszázsa, akupunktúra, borogatás;  böjtölés; stresszt levezető könnyű mozgás, ütős sportok (tenisz, squash), küzdősportok, kardio edzés, kirobbanó mozgás, vagy legalább jóga, chi kung, tai chi, könnyebb kirándulás, utazás; életmódváltás kezdete;
háztartásban: gyorsan elvégezhető feladatok, éléstár, raktár takarítása, szellőztetés mindenhol, lakás takarítása, nagytakarítás, lomtalanítás, tértisztításra is jó, ha nincs jobb alkalom, rendrakás, szellőztetés; ablakok tisztítása is felújítási munkálatok – tavasztól őszig kiváló napok; kertben: fákat, bokrokat metszeni

Nem ajánlott: sok kávé, csoki, cukor, stressz (könnyen migrénhez vezet), fej, agy, szem, orr műtét, türelmet igénylő feladatok, fokozott stresszel járó tevékenység, kávé, csoki stb. – könnyen migrénhez vezethet, nagy türelmet kívánó munkák, szemműtét

Május 18.,  Csütörtök  Erik, Alexandra, Szandra, A múzeumok nemzetközi napja,

Az Internet világnapja

csökkenő hold, Bika  felszálló   hold  föld elem

 ajánlott:

életmód: fogak ápolása, vértisztítás, nyak, torok, fülek védelme, torok gyógyítása gyógynövényekkel, tartós szőrtelenítés, szobanövények gondozása, ha nincs jobb alkalom, wellness, bőrápolás, fülek, torok, nyak védelme, könnyű étrend, wellness, bőrápolás, fogak ápolása, kezek ápolása, masszázsa, vértisztás, tartós szőrtelenítés, anyagiak védelme,
munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése; vállalkozással, vagyonnal kapcsolatos irodalom olvasása, vállalkozás tervezés, üzleti tervek 
nem ajánlott: fül-orr-gége műtétek, mandula műtét, fog, száj és állkapocs műtétek, nyaki műtétek, túl sokat beszélni, sós és zsíros  ételek, költekezés, vásárolgatás

Május 19., Péntek  Ivó, Milán    A tömegtájékoztatás Világnapja,  VILÁGNAPJA

Újhold a Bikában 17:53,  Bika/Ikrek 19:47  felszálló hold, föld/levegő elem

estig ajánlott:

életmód: fogak ápolása, vértisztítás, nyak, torok, fülek védelme, torok gyógyítása gyógynövényekkel, tartós szőrtelenítés, szobanövények gondozása, ha nincs jobb alkalom, wellness, bőrápolás, fülek, torok, nyak védelme, könnyű étrend, wellness, bőrápolás, fogak ápolása, kezek ápolása, masszázsa, vértisztás, tartós szőrtelenítés, anyagiak védelme,
munkában és otthon is: realizmus, anyagi biztonságra törekvés, kitartás, lassú gondolatok (mindent alaposan „megrágunk”), pénzügyi tervezés, befektetések tervezése; vállalkozással, vagyonnal kapcsolatos irodalom olvasása, vállalkozás tervezés, üzleti tervek 
nem ajánlott: fül-orr-gége műtétek, mandula műtét, fog, száj és állkapocs műtétek, nyaki műtétek, túl sokat beszélni, sós és zsíros  ételek, költekezés, vásárolgatás

este 19:47-től ajánlott:

életmód: vértisztítás, mirigyek tisztítása, keringés javítása, kardio edzés, váll, karok, kéz masszázsa, ízületek ápolása, főleg könyök, csukló, váll, erős fényvédelem, légző gyakorlatok, levegőzés, tiszta levegő, chi kung, tai chi, köszvény, reuma elleni kúrák, könnyű ételek, állóképesség javítása, kenőcsök használata, szellemi kihívások, agytorna, energiák áramoltatása, feng shui;
Háztartásban: tértisztításra ez a nap kiváló, szellőztetés, rendrakás, rendezkedés, nagytakarítás, lomtalanítás, ablaktisztítás, felújítás; kertben: futónövényeket, virágokat vetni, ültetni, kártevőket irtani, időközi trágyázás, ha nem akar virágozni a növény;  szabadidő: könnyed beszélgetések, megbeszélések, barátságok ápolása, buli, telefonálás, új utak választása,  társas összejövetelek, szabad programok, mozi,  új ismerősök, rossz szokások feladása, elengedés, méregtelenítés (mérgező kapcsolatok elengedése is); munkahelyen: megbeszélések, kreatív tevékenység, brainstorming, (át)szervezés, telefonálás, kapcsolatok, ügynöki tevékenység
nem ajánlott: nagy koncentrációt igénylő tevékenység, locsolás, kapkodás, csapongás, nagy figyelmet igénylő munkák, virágok locsolása, zsíros, nehéz ételek, locsolás, kerti munkák, ültetés

Május 20, szombat Bernát, Felicia

növő hold, Ikrek   felszálló hold, levegő elem elem – a nap egy részében még az Újhold ereje hatással lehet – lásd az előző napnál

a nap vége felé ajánlott 

egészség, életmód:  váll, karok edzése, építése, masszázsa, pihentetése, magvak, olajok, reuma, köszvény gyógyítása, immunerősítés gyógynövényekkel, meleg ruha, ízületek óvása, főleg a könyök, váll, légző gyakorlatok, meditáció, szellemi „torna” (sakk); 
munkahelyen: megbeszélések, kreatív tevékenység: adventi készülődés, brainstorming, (át)szervezés, telefonálás, kapcsolatok, ügynöki tevékenység,
háztartásban: szellőztetés, porszívózás; vásárlás, szervezés, kertben: virágok, futónövények ültetése, palántázása, vetése, időközi trágyázás  
Nem ajánlott: növényeket locsolni, tápoldattal se!, műtétek: főleg tüdő, kar, vállak, keringés, mirigyek  

Május 21, vasárnap    Konstantin,  A kulturális fejlődés és sokszínűség napja
 növő hold, Ikrek   felszálló hold, levegő elem

 ajánlott:

egészség, életmód:  váll, karok edzése, építése, masszázsa, pihentetése, magvak, olajok, reuma, köszvény gyógyítása, immunerősítés gyógynövényekkel, meleg ruha, ízületek óvása, főleg a könyök, váll, légző gyakorlatok, meditáció, szellemi „torna” (sakk); 
munkahelyen: megbeszélések, kreatív tevékenység: adventi készülődés, brainstorming, (át)szervezés, telefonálás, kapcsolatok, ügynöki tevékenység,
háztartásban: szellőztetés, porszívózás; vásárlás, szervezés, kertben: virágok, futónövények ültetése, palántázása, vetése, időközi trágyázás  
Nem ajánlott: növényeket locsolni, tápoldattal se!, műtétek: főleg tüdő, kar, vállak, keringés, mirigyek  

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Az Uniós Törvények értelmében fel kell hívnom a figyelmed arra, hogy az a Weboldal ún. "cookie"-kat vagyis sütiket használ. A sütik apró, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé tegye számodra a böngészést. A sütiket letilthatod a böngésződ beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszed meg, illetve, ha az "engedélyezem" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát. További információ

Bezárás